SACCSIV – blog ortodox

Dr. ELIZABETH PRODROMOU a fost la MARELE SINOD si le va explica Ierarhilor Ortodocsi din America despre cat de minunat a fost

Posted in Uncategorized by saccsiv on Octombrie 22, 2016

Iata comentariul cititorului gabriel postat la KLAUS JOHANNIS ia apararea HOMOSEXUALILOR dar nu-i pasa ca satanistii stapani ai UCRAINEI trimit in continuare ROMANI sa fie MACELARITI in razboiul contra PRO RUSILOR …:

Va rog sa verificati cine este aceasta persoana:
Dr. Elizabeth Prodromou-ELIZABETH PRODROMOU
Eu locuiesc in canada si in ziarul SOLIA al OCA, CE AZI L-AM PRIMIT,apare informatia oficiala ca ea va intalni principalii ierarhi ortodocsi din america pentru a le comunica informatii despre sinodul din creta si pentru a tine conferinta despre acesta.
IN ZIAR SE SPUNE CA ESTE UNA DIN CELE 3 FEMEI CARTE AU PARTICIPAT LA TOATE SESIUNILE SINODULUI si este o sursa primara de informatie.
se mai precizeaza ca ea este Visiting professor program in negotiation and conflict resolution at the FLETCHER SCHOOL OF LAW AND DIPLOMACY, TUFT UNIVERSITY,Medford,, MA
CUM DE AU PARTICIPAT 3 FEMEI LA LUCRARILE SINODULUI?
CINE SUNT CELELALTE DOUA?

http://www.la-croix.com/Religion/Monde/Elizabeth-Prodromou-l-orthodoxie-au-feminin-2016-06-21-1200770378

Elisabeth Prodromou

   Comentariu saccsiv:

 

   OCA, adica probabil asta:

https://oca.org/

   S-a scris fugitiv despre ea chiar pe acest blog, intr-un articol despre referendumul de anul trecut din Grecia, cel cu “Da pentru Europa”. Dr. Elizabeth H. Prodromou, care preda la Scoala de Drept si Diplomatie de la Universitatea Tufts din Boston, spunea ca principalul motiv pentru care Biserica Ortodoxa din Grecia spune „da” reformelor este reprezentat de legaturile pe care le are cu Europa: „Biserica din Grecia vede ortodoxia ca parte a istoriei europene si intelege ca Grecia sa fie o parte importanta a poporului european. Biserica Ortodoxa se teme ca „nu” la referendumul de duminica ar duce la iesirea Greciei din Europa, acolo unde este locul sau istoric.
Cititi va rog mai multe la:

REFEREDUM GRECIA: Biserica Ortodoxa le cere grecilor sa voteze DA EUROPA. Adica DA ANTIHRISTULUI …

   Conform https://en.wikipedia.org/wiki/Pan-Orthodox_Council a fost Special Consultant din partea Church of Constantinople.

Cititi va rog si ce spune despre Marele Sinod intr-o conferinta Council on Foreign Relations:

http://www.cfr.org/religion/implications-2016-holy-great-council-orthodox-church/p37990

   Iat-o si intr-o conferinta din 2010:

Iata si ce scria cel ce a postat clipul pe youtube:

“U.S. Foreign Policy and Religious Freedom in Turkey: Commentary from the United States Commission on International Religious Freedom” presented by Dr. Elizabeth H. Prodromou, Vice Chair, United States Commission on International Religious Freedom. == The two-day meeting, entitled, “Religious Freedom: Turkey’s Bridge to the European Union,” was held at the European Parliament in Brussels, Belgium, November 16-17, 2010. The symposium brought together over thirty renowned scholars, religious freedom and human rights advocates, journalists, diplomats, parliamentarians, religious leaders, representatives of the Government of Turkey, lawyers and members of minority communities. They presented complex, diverse and contrasting viewpoints and perspectives on the status of religious freedom in Turkey to nearly two-hundred participants from across the United States, Turkey and Europe. The conference was sponsored by the Order of Saint Andrew the Apostle, Archons of the Ecumenical Patriarchate in America and the Pammakaristos Brotherhood of Archons of the Ecumenical Patriarchate in Europe, in cooperation with the Patriarchal Liaison Office of the Orthodox Church to the European Union. (Greek Orthodox Telecommunications, Inc.)

Mai multe despre ea la:

http://conference.archons.org/speakers/-/asset_publisher/qqXAmM9wkgkC/content/dr-elizabeth-prodrom-1

 

37 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. pr Ciprian Staicu said, on Octombrie 22, 2016 at 12:18 pm

  Este consiliera personala a lui Bartolomeu ecumenicul. Ea este persoana care s-a aflat în spatele acestei făcături de ”sinod”. In CV-ul ei apare ca a lucrat multa vreme la CIA. De asemenea, este în strânsă legătură cu Conferința Episcopală Ortodoxo-Papistașă cu sediul la Boston, al cărei scop principal este netezirea căii spre unirea noastră cu ereticii papistași (desigur ei o prezintă ca pe un mare ideal).

  Apreciază

  • el said, on Octombrie 23, 2016 at 2:22 pm

   !
   cine nu asculta de Dumnezeu VA ASCULTA OBLIGATORIU de DIAVOL care-l va SUPUNE ca sluga UMILA si NEPUTINCIOSA sub ascultarea de unul/unii/unele INFINIT dedesubtul Lui.

   … si asa au ajuns pana si muierile in pantaloni sa dea sfaturi/ ORDINE patrirahilor lasi, CAZUTI; LEPADATI de Hristos, VANDUTI si APOSTATI

   Apreciază

 2. aliona said, on Octombrie 22, 2016 at 1:20 pm

  Oare nu mama antihristului?! Că ar trebui să apară la rampă.

  Apreciază

 3. Pąʍvo said, on Octombrie 22, 2016 at 1:52 pm

  Daca ierarhii semnatari la Creta s-ar dezice de ecumenism, ca staret as mai ingadui animalele in manastiri inca 5 ani, atat cat subsemnatii sa-si faca canonul de pocainta pentru erezie:
  PF Daniel grajdar la vaci, dar nu sef, ci ucenic al celui mai necarturar monah. IPS Irineu Popa la porci, salahor de laturi pentru creatiunile Domnului. IPS Laurentiu Streza gainar si strangator de oua. IPS Teofan pentru ca a avut curajul sa zica ca papistasii sunt rataciti sa fie pus doar paznic la vitei. IPS Varsanufie Gogescu sa spele 7 ani toaleta calugarilor de la Lacul Frumos si intotdeauna sa zica inainte: Blagosloviti !
  Ceilalti episcopi sa stea umili duminica dupa Sf. Liturghie in pridvorul Bisericii si in fata crestinilor sa zica: Iertati-ne pe noi, pacatosii, ca am fost vanzatori ai dreptei credinte ! Apoi, cei ce vor arata pocainta sincera sa fie primiti in randul fratilor pentru a incepe, in sfarsit, petrecerea in viata monahala invatand stiinta stiintelor si facultatea facultatilor. Rugaciune, liniste, nevointa ! Animalele vor dispare din manastiri, femeile nu vor mai intra in chinovii de calugari, barbatii nu vor mai intra in manastiri de maici, monahii nu vor mai avea masini personale, preotii vor fi hirotoniti dupa vrednicie si nu dupa studii si relatii, iar episcopi vor fi doar calugarii cei sporiti duhovniceste cu multi, multi ani de viata monahiceasca. Amin.

  Apreciat de 1 persoană

  • ovidiu said, on Octombrie 22, 2016 at 5:00 pm

   Atunci intradevar vom avea din nou traire duhovniceasca autentica ,dar precum madame de mai sus ,slabe sperante sa faca ecumenistii asa ceva .

   Apreciază

   • Mirela said, on Octombrie 22, 2016 at 9:12 pm

    Eu nu cred că munca la grajd i-ar trezi pe apostaţii noştri notorii şi învechiţi în rele, care de bunăvoie s-au pus în slujba antihristului, nici că le-ar aduce vreo umilinţă. Pe ei cred că doar un sejur în iad i-ar mai putea trezi, nu fleacuri de pedepse.

    Apreciază

  • el said, on Octombrie 22, 2016 at 6:38 pm

   Pąʍvo

   🙂 🙂 🙂

   SUBSCRIU !( chiar daca sunt out-sider al slavitului cin monahal !) 🙂

   Apreciază

   • IOAN said, on Octombrie 23, 2016 at 7:53 pm

    el

    alea nu sunt pedepse fraților !…ei ereticii se află sub ANATEMA SFINȚILOR PĂRINȚI de la cele 7 Sinoade adică sub cea mai grea pedeapsă posibilă încă de pe pământ…. și de vii sunt coborâți direct în adâncurile iadului

    pentru ce care zic ca așteaptă un Mare Sinod să condamne pe cel din Creta și cică atunci vor rupe legătura cu ereticii ecumeniști țin să amintesc că ANATEMELE LĂSATE DE SFINȚII DE LA CELE 7 SINOADE SUNT VALABILE ÎN VEAC și coboară de vii în iad toți ereticii.

    E vai și amar de cei care batjocoresc în fel și chip cu învățături greșite Biserica lui Hristos cea unică și adevărată Creștină Ortodoxă.

    Apreciază

  • el said, on Octombrie 22, 2016 at 6:44 pm

   ” IPS Teofan pentru ca a avut curajul sa zica ca papistasii sunt rataciti sa fie pus doar paznic la vitei.”_____ …DOAR atat? HALLOO ! nu ti se pare ca esti PARTINITOR? 🙂

   savu SA SAPE si sa PLIVEASCA toate plantele din manastrire, sa faceti plantatie de rosii, castraveti, varza ,etc… ca NU E VREDNIC sa slujeasca la cele cu SUFLET!

   …eventual la plante/ BALARII , ca el insusi ! 🙂 … in sudorea fruntii (TAMPE) sa-si castige painea (de care NU E VREDNIC) si pamanul ( care face MAREA NEVOINTA ca INCA il RADBA) sa-i rodeasca numai SPINI SI MARACINI si buruineni OTRAVITOARE , … cum a fost el pt Biserica Lui Hristos !
   ANATEMA apostatilor !

   Apreciază

  • Maxymos said, on Octombrie 22, 2016 at 9:33 pm

   Să te audă Bunul Dumnezeu!!!Ar fi o chestie să-l vedem pe dl.Ciobotea cu vacile la păscut…Hahaha!

   Apreciază

  • Mihail said, on Octombrie 22, 2016 at 9:57 pm

   Amin!

   Apreciază

  • elenaadriana popa said, on Octombrie 23, 2016 at 4:08 pm

   iertati-ma ….nu-i mai spun…decat teofan….si asa pacat de numele atat de frumos…..nu cred ca e bun ca paznic ..pentru ca le-ar vinde cu viclenie ..ati vazut in filmulin care este numit arie ..cum incearca sa ne aburesca ..atunci cand i se reprosesza ca au ridicat intrdictiile monofizitlor ..in 1993 .. a vrut sa zica ..ca nu s-a intamplat nimic ..adica ..ei semneaza ..asa orice ca oricum nu se intampla nimic ….dar oamenii ereau informatii i-au spus ..ca au slujit ..monofizitii in bisericaSF.Ecaterina .Apoi par .Antim spune in discutia cu par Hariton..ca Teofan i-a spus ca ..nu se va intampla nimic in urmatorii 6-7 ani..deci de aia semneaza ei….

   Apreciază

 4. parastaki_dany said, on Octombrie 22, 2016 at 2:45 pm

  Apreciază

 5. claudiu said, on Octombrie 22, 2016 at 2:52 pm

  Simplul fapt că ei vorbesc despre unirea bisericilor arată că gândirea lor este profund
  anticreştină. Ei recunosc prin aceasta că Biserica Una, Sfântă, Sobornicească şi Apostolească,
  pe care o mărturisim în Simbolul credinţei noastre (Crezul), ar fi încetat să existe; că a fost
  dezbinată în multe biserici care nu mai sunt catolice [universale], adică nu mai cuprind
  întregul adevăr şi har, precum bisericile ortodoxe locale, ci deţin o parte mai mare sau mai
  mică de adevăr si har. Prin urmare, ei cred că adevărul nu mai există pe pământ şi că venirea
  lui Hristos a fost până la urmă zadarnică. Căci adevărul confundându-se cu minciuna, este cu
  neputinţă ca adevărul pentru care a venit Hristos să stea mărturie pentru a fi redescoperit.
  Aşadar, devine imposibilă redescoperirea lui Hristos, Care El însuşi este Adevărul.
  Dar atunci de ce a spus Hristos că are să fie cu noi până la sfârşitul lumii? „Şi am să
  fiu cu voi toate zilele, până la sfârşitul veacului”. De ce a spus că Sfântul Duh îi va îndruma
  pe ucenici către deplinătatea adevărului şi că Biserica va izbândi asupra porţilor iadului?
  Dacă Biserica a fost dezbinată – şi dacă e nevoie de unire, înseamnă că a fost dezbinată
  -, atunci tot ceea ce a făgăduit Hristos s-a dovedit a fi numai minciună! Însă Dumnezeu să ne
  ferească de o asemenea blasfemie! Biserica există şi va exista până la sfârşitul lumii,
  nedezbinată şi invulnerabilă, potrivit făgăduinţei Domnului. Toţi cei care vorbesc despre
  „unirea bisericilor” neagă pur şi simplu pe Hristos şi Biserica Sa

  Impotriva falsei uniri – Dr Alexandros Kalomiros

  Cat de inselati sunt cei care vorbesc despre unirea „bisericilor”!

  Apreciază

 6. cca70 said, on Octombrie 22, 2016 at 5:02 pm

  off topic

  pana una alta poporul acesta s-a satanizat profund

  avem dovada aproape zilnic de acte de cruzime…fara nici un motiv:

  http://spynews.ro/actualitate/tratament-inuman-ce-ii-fac-nite-tineri-unui-om-al-strazii-este-revoltator-video-ocant-115952.html

  si iarasi recent:

  http://www.evz.ro/monstrul-fara-inima-care-a-incendiat-doi-oameni-ai-strazii.html

  dovada clara ca poporul asta a luat-o razna…si numai are nici o frica de Dumnezeu

  Apreciază

  • Ionut said, on Octombrie 22, 2016 at 10:36 pm

   Am crezut ca e o neintelegere si am mai cautat informatii.

   http://qha.com.ua/ro/cultura-arta/eurovision-2017-se-va-deschide-la-sf-sofia/2729/

   Am mai gasit undeva urmatoarele:

   „Potrivit şefului adjunct al Administrației de Stat a orașului Kiev, Oleksi Reznikov, Catedrala Sofia nu funcţionează ca un loc de rugăciune, ci ca un muzeu și, prin urmare, nu vor fi atinse sentimentele religioase ale credincioșilor.”

   Despre ce vorbim? Turcii au mai mult bun-simt. Nu si-ar permite sa organizeze asa-ceva in … Catedrala Sf. Sofia.

   Prabuseste-i, Doamne, pe satanizatii de la Kiev!
   Poporul asta, daca ar fi pravoslavnic, nu ar permite sa se intample asa ceva. Si daca nu-si vor schimba hotararea, sa dea Dumnezeu si Maica Domnului sa dispara Ucraina de pe harta, sa ajunga armata Rusiei pana la Kiev. Romania sa-si ia inapoi partea furata de Stalin, Ungaria, Polonia si Slovacia la fel, si restul sa ia Rusia!

   Apreciază

 7. Cristian said, on Octombrie 22, 2016 at 6:02 pm

  Familia Nan a câștigat recursul împotriva Barnevernet! Copiii se vor întoarce acasă, în sânul familiei iubite, după sentința în unanimitate a judecătorilor
  http://newsnetcrestin.blogspot.ro/2016/10/marius-ruth-si-familia-extinsa-bodnariu_22.html

  Apreciat de 1 persoană

  • Vali said, on Octombrie 22, 2016 at 6:35 pm

   Ce ma bucur! S-ar parea ca judecatorii din Europa au inceput sa se trezeasca, nu se mai lasa prostiti de serviciile sociale. Sa dea bunul Dumnezeu sa-si recupereze copiii si alte familii! Doamne ajuta !

   Apreciază

  • el said, on Octombrie 22, 2016 at 6:45 pm

   Cristian

   sa la ajute Dumezeu sa se si mantuiasca TOTI, ca de nu DEGEABA nevointa/lupta lor !

   Apreciază

 8. sv said, on Octombrie 22, 2016 at 8:20 pm

  Purcica asta ar trebui sa intre in Sf.Munte sau sa urce dealul de la Frasinei si SE REZOLVA PROBLEMA!
  PS: off topic
  Acum inteleg de spun unii ca Hagi e la fel de „ntelijent” ca si Jiji Berbekali

  http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/scoateti-caietele-si-notati-hagi-a-avut-un-puseu-de-filosofie-pura-avem-probleme-cu-religia-sa-va-spun-in-ce-as-investi-daca-as-fi-presedintele-romaniei-491979.html?utm_source=Antena3&utm_medium=Parteneri&utm_campaign=Antena3-articol

  Apreciază

 9. sv said, on Octombrie 22, 2016 at 8:48 pm

  Cred ca stiti de scandalul cu spionii ovrei de la „black cube” ,ar trebui sa stiti de unde vine si numele acestei organizatii:


  ps:din pacate nu este tradus in lb. romana dar TREBUIE vazut si inteles.

  Apreciat de 1 persoană

 10. maxim said, on Octombrie 22, 2016 at 8:54 pm

  PENTRU MAJORITATEA MIRENILOR CARE NU AU INTELE CE S-A HOTARAT IN CRETA, VARA ACEASTA… SPUS PE INTELESUL CELOR MULTI…

  S-A HOTARAT:

  1- BISERICA ORTODOXA ESTE O SECTA, SI DE ACEEA ORTODOXIA TREBUIE SA SE UNEASCA CU TOATE CELELALTE CREDINTE, PENTRU A NU MAI FI SECTA
  2- SI ERETICII CEILALTI SUNT BOTEZATI, SUNT CRESTINI
  3- SI PAGANII SUNT CREDINCIOSI AI LUI DUMNEZEU
  4- SFINTII PARINTI SUNT MOSNEGI ANACRONICI PENTRU ACESTE VREMURI
  5- SFANTA SCRIPTURA ESTE O CARTE INVECHITA
  6- HRISTOS NU MAI ESTE CAPUL BISERICII
  7- PATRIARHII DEVIN PAPI SI CAPI AI BISERICII
  8- EPISCOPII DEVIN PREFECTI BISERICESTI IN JUDETE SI AGHIOTANTII PATRIARHILOR-PAPI
  9- STAPANUL LUMII ESTE DIAVOLUL
  10- HRISTOS A FOST UN SIMPLU OM, NU SI DUMNEZEU
  11- PREOTII DEVIN AGHIOTANTII EPISCOPILOR
  12- NICIUN SLUJITOR NU MAI ARE VOIE SA ZICA DE ERETICI CA SUNT ERETICI
  13- SLUJITORII SI MIRENII CARE NU VOR UNIREA CREDINTELOR SI A RELIGIILOR VOR FI EXCOMUNICATI
  14- IN BISERICILE ORTODOXE TREBUIE SA SE PREDICE PROGRESUL SOCIETATII, BINELE COMUN, TOLERAREA TUTUROR CREDINTELOR SI RELIGIILOR CARE VOR SA SE UNEASCA CU TINE
  15- POSIBILITATEA DE A TE BOTEZA LA ALTE CREDINTE, DE A MERGE IN LOCASURILE LOR SI LA SLUJBELE LOR
  16- TOATE BISERICILE NUMITE PANA ACUM ERETICE, SUNT TOT ALE LUI IISUS HRISTOS
  17- SLUJBELE SUNT SFINTE LA TOATE CREDINTELE DIN LUME
  18- DUMNEZEU ESTE OMUL, PENTRU CA IN CERURI NU EXISTA NICIUN DUMNEZEU, IAR IISUS A FOST UN SIMPLU OM CARE A INTEMEIAT CRESTINISMUL
  19- BISERICA ORTODOXA TREBUIE SA FACA CE HOTARASTE STATUL, POLITICUL, EUROPA SI OMENIREA INTREAGA
  20- ORICE ORTODOX CARE NU SE VA SUPUNE PATRIARHULUI-PAPA SI STATULUI, VA DEVENI FANATIC SI PERICULOS PENTRU SOCIETATE

  Apreciat de 1 persoană

  • tvarheolog said, on Octombrie 23, 2016 at 7:47 am

   Mulțumesc, e cel mai simplu și pe înțelesul tuturor acest do-decalog. Multe s-au lămurit pentru mine acum,

   Apreciază

 11. sv said, on Octombrie 22, 2016 at 9:11 pm

  off topic

  Ce spuneti de astia?A vazut cineva ,in realitate, asa ceva?

  Apreciază

 12. Ionut said, on Octombrie 22, 2016 at 9:51 pm

  E vorba de:

  – Mrs. Sonila Rëmbeci (former member of the Presidency, and of the Central Council of the CEC, 2009-2013) – din partea Bisericii Ortodoxe Albaneze
  – Sister Theoxeni, Abbess of the Holy Patriarchal and Stavropegic Monastery of the Life-Giving Spring (Chrysopigi (gr)), Chania – din partea Patriarhiei Ecumenice
  – Dr. Elizabeth Prodromou, Professor (USA) – din partea Patriarhiei Ecumenice

  (https://en.wikipedia.org/wiki/Pan-Orthodox_Council)

  Am mai cautat pe net date despre Dr. Elizabeth Prodromou si am gasit „Dr. Elizabeth H. Prodromou is a retired, senior US diplomat, having served (2004 -2012) as Vice Chair of the US Commission on International Religious Freedom”

  Apreciază

 13. ion hodor, said, on Octombrie 22, 2016 at 10:30 pm

  Are un nume foarte semnicativ,Prodromou,iar Podromul,inseamna Inaintemergatorul,cum se numeste si Sf schit romanesc de pe Sf Munte!!!

  Apreciat de 1 persoană

  • tvarheolog said, on Octombrie 23, 2016 at 7:50 am

   Și, pentru coincidență, Elisabeta este și mama lui Ioan Botezătorul, înainte-mergătorul lui Hristos. Deci, parcă i s-ar potrivi numele de „mama anticristului”

   Apreciază

   • el said, on Octombrie 23, 2016 at 2:32 pm

    tvarheolog

    neee, parasuta asta ieftina e doar o sluga MARUNTA a serviciilor secrete amerloce, o grecoiaca urata, tampa si stricata,
    mama anticristului e o curva perversa din iesita dintr-un lantz de 12 generatii de curve, FRUMOASA si evreica.

    ps: „intamplator” si „maica abessa” Hypantia a Man Solan de muieri( cica „metoc” al Ormiliei si Man Simonos Petras din Athos) ___ a se citi CAP-Solan din sudul Farnetei si ctitorie „vrednica” a ecumenistului Placide Deseille „carturarul” , … e tot grecoaica cretana( nascuta „intamplator” tot in Amerlocia) … no comment !

    Apreciază

   • el said, on Octombrie 23, 2016 at 10:35 pm

    tvarheolog

    insa asta unsa cu alifiile dracesti ale LEPADARII de Hristos ..are o fiica Sofia… cine a auzit de „sora” anticristului ?

    in fine glumesc cu lucruri GRAVE, sper ca ai priceput deja

    Apreciat de 1 persoană

 14. Mirela said, on Octombrie 22, 2016 at 10:47 pm

  A fost postat de către comentatorul @H, acum o săptămână, un text care consider că merită citit/ trimis/printat tuturor celor preocupaţi de mântuire. Este o prezentare clară şi destul de succintă a problemelor determinate de erezia ecumenistă şi de adunătura din Creta. La adresa:

  https://traditiaortodoxa.wordpress.com/2014/05/07/marturisire-de-credinta-ortodoxa-in-fata-eresului-ecumenist/

  Mărturisire de Credinţă Ortodoxă în faţa eresului ecumenist (din 2014, dar extrem de actuală)

  Se răspunde pertinent, pe baza învăţăturilor Sfinţilor Părinţi, la următoarele teme:

  – „Trebuie să rămânem în „Bisericile canonice”?
  – „Îngrădirea de ecumenişti este schismă”?
  – „Ereticii trebuie dintâi osândiţi de un sinod ortodox”?
  – „Îngrădirea de eretici este recomandată de canoane, dar nu este
  obligatorie”?
  – „Ecumenismul e o părere privată a episcopului şi nu ne afectează”?
  – „Încă nu a avut loc un sinod tâlhăresc” (era 2014)
  – „Comuniunea cu ecumeniştii trebuie păstrată din iconomie”?
  – „Mulţi părinţi cu viaţă sfântă nu au rupt comuniunea cu ierarhii
  ecumenişti”?

  Este şi un cuprins, pentru cei care vor să abordeze doar anumite aspecte.

  Câteva afirmaţii care mi-au atras atenţia:

  1. Patriarhul Kiril afirmă că, în principal, Declaraţia de la Toronto a fost elaborată şi redactată de participanţii ORTODOCŞI ai şedinţei Comitetului Central al CMB.(p. 20)____________Iar nouă ecumeniştii ne aruncă praf în ochi că merg la întrunirile Consiliului Mondial al Ereziilor ca să le prezinte ereticilor credinţa ortodoxă!

  2. Patriarhul Alexandriei, Partenie III (1987-1996) declara în 1982 pentru un post de radio german: „Pentru
  mine Mahomed este apostol […] El a fost omul lui Dumnezeu, care a lucrat pentru Împărăţia lui Dumnezeu şi a creat islamul”.
  Şi altă dată: „Atunci când vorbesc împotriva islamului sau a budismului, eu nu sînt în înţelegere cu Dumnezeu” sau: „Islamul vorbeşte în Coranul său despre Hristos şi Preasfânta Fecioară, şi noi trebuie să vorbim despre Mahomed cu îndrăzneală şi curaj. Trebuie să ne deschidem ochii asupra istoriei lui, asupra propovăduirii sale despre unul Dumnezeu şi asupra vieţii ucenicilor săi, care sunt ucenicii unului Dumnezeu” (p. 27)
  Enciclica Patriarhului Antiohiei Ignatie IV (1979-2012) din 1991, îi recunoaşte pe monofiziţii siro-iacobiţi drept biserică-soră, cu care declară permisă nu doar împreună-rugăciunea, dar şi euharistia şi co-liturghisirea (p. 32)
  .
  ___________Probabil că aşa se explică venirea la slujire a actualului patriarh al Antiohiei cu ereticii noştri. Vedem cum un eretic favorizează ascensiunea altor eretici în funcţii înalte, ceea ce s-a întâmplat în BOR, la Patriarhia ecumenică sau în BORu, încât încep să cred că nu de antiecumenist nu s-a dus patriarhul Antiohiei în Creta, ci din pricini lumeşti.
  Interesant că urmaşii „apostolului mahomed”, „ucenicii unului dumnezeu” îl ameninţă pe patriarh (?) şi pe fratele lui cu tăierea capului. O fi justiţie divină cu unii, nu mucenicie!

  3. Punctul culminant pentru mulţi ortodocşi în privinţa percepţiei adecvate a ecumenismului a fost documentul summit’ului liderilor religioşi de la Moscova din 2006, sub care s-au semnat patr. ILIA al II-lea al GEORGIEI, patr. Teoctist, viitorul patriarh Kiril şi alţi trei întâistătători ai bisericilor ortodoxe oficiale, pe lângă reprezentanţi ai monofiziţilor, catolicilor, musulmanilor, iudeilor şi budiştilor. (p. 40)_____________ Aici nu mă mai mir, căci deja ştim că patriarhului Georgiei e ecumenist, iar poziţiile lui antiecumeniste se datorează presiunilor ierarhilor ortodocşi ai Georgiei. ŞI poate pentru căderile lui de la dreapta credinţă a îngăduit Dumnezeu ca Teoctist să fie măcelărit.

  Deci, ce să ne mai mirăm de co-litorghisirea patriarhilor neparticipanţi în Creta, când ei participă la toate spurcăciunile? Mocirla ereziei a cuprins aproape toată ierarhia „ortodoxă”, dar ni se zice să aşteptăm sinoade antiecumeniste şi anticretane. Eu zic că mai degrabă vedem sinod în care aghiuţă îl anatematizează pe scaraoţchi, decât sinod antiecumenist bor!

  Apreciază

 15. Ovidiu said, on Octombrie 23, 2016 at 12:58 am

  „Nous sommes enfin sur le point de former une Église globale, réunissant l’ancien et le nouveau monde.”

  „Suntem în sfarsit pe punctul de a firma Biserica globala, reunind vechea si noua lume”

  Asta e declaratia doamnei Prodromou !!!!!!

  Apreciază

 16. gheorghi said, on Octombrie 23, 2016 at 12:21 pm

  Ce am gasit dupa epuizarea paginilor din google:
  Tatal – Prodromou Lucas – nascut in 1928 in Creta (!), emigrat in Marea Britanie in 1951 si ajuns in SUA in 1954. Antreprenor adica afacerist (nu neaparat „mare” dar cu multa munca, sa recunoastem), cu pizza, bacanie, … mai tarziu – ceva Real Estate, am spune noi Misit, intermediar – din astia care manipukeaza pietele si cresc preturile speculativ.
  Oricum, casatorit si tata a 4 copii = trei fiice si un fiu.
  Prima fiica, ati ghicit – Elizabeth maritata cu un grec Alexandros Kyrou si amintita in anuntul public al mortii tatalui din 2016!! – drept KYROU si nicidecum PRODROMU, (cum se vede in „The Boston Globe”… from Apr. 3 to Apr. 4, 2016):
  „He is survived by daughter, Elizabeth H. Kyrou and her husband Alexandros of Bedford, MA, son, Peter L. Prodromou and….”
  „ Elizabeth H. PRODROMOU, ….. she and her husband, Alexandros Kyrou, who teaches East European and Russian history at …” (2005)
  „Dr. Kyrou resides in Bedford, Massachusetts, with his wife, Dr. Elizabeth Prodromou, and their daughter, Sophia.” (2011)
  „… In this generally excellent article republished via Pravmir (first published here by The Huffington Post) …, Dr Elizabeth H. Prodromou and Dr Alexandros K. Kyrou connect the legacy of …..” (2013)
  ….
  Peste tot insa, pe „net” vedem ca se prezinta „PRODROMU” – impresioneaza, desi a chemat-o astfel, dupa casatorie si-a schimbat insa numele din moment ce este mentionata atfel la moartea tatalui!
  Nu cred ca este un folosit ca pseudonim fiindca asa este listata/mentionata in multe articole cu aspect oficial.

  Ce este insa interesant este ca tatal sau a fost in acelasi timp si membru in consilier parohial de Biseerica Ortodoxa (greaca) dar si mason multiplu, „cu greutate”… „King Lion”(!!?):
  „He was deeply committed to civic causes as a longtime member of the Lions Club, where he served as King Lion. He was also an active member of
  – the Fraternal Order of Masons,
  – the Kora Temple Shriners,
  – and the American Hellenic Educational Progressive Association (AHEPA).“
  ––
  Nu am cercetat mai departe …
  Mi se pare usor de observat: atunci cand vezi in casa, in familie, acest amestec de inchinare la Dumnezeu si la Mamona – tatal, intretinator de familie, om foarte sociabil (povedstitor prolific!), (“He was a passionate fan of the Boston Red Sox, an avid gardener and nature-lover, and a prolific story-teller, entertaining his family and his hundreds of friends and former customers on holidays and during visits…”)…
  Sigur ca s-a ingrijit financiar de copii sa le plateasca studiile, vacantele… foarte frumos, nu-i asa?

  Eu cred ca este experta in manevrat cuvintele si stie cum sa sugestioneze auditoriul.
  Mai bine era mentionata ca l-a ajutat pe tatal sau sa se lepede de Satana – pardon, de masonerie, fara sa se priceapa in pseudo-stiintele politice.
  Daca ar intreba-o cineva cum e cu pantalonii pe mfemeia ortodoxa… cred ca ar rade; sigur poate sa explice ca e ca o „uniforma” probabil si nicidecum „uraciune”, cum era pe vremea „alora”…
  CONCLUZIA oricarui om „normal”, care nu e… invechit, ori terorist!:
  „trebuie ca” masonul este un „drept-credincios” care stie „sa faca bani”… si nu e vreo problema cu Ortodoxia. De fapt, nu e nici o problema nici cu ailalti de-si spun “crestini” ca tatal sau a unit „lumea veche” cu „lumea noua” in mod remarcabil, incat fiica sa desavarseste „planul”:
  „Suntem în sfarsit pe punctul de a firma Biserica globala, reunind vechea si noua lume”.
  –-
  PS: AM deschis pagina Institutului Harvard pentru studii europene (sau cama sa ceva)…. cand „mergi” in jos pe pagina… iti ranjeste o figura cu coarne, un fel de semi-cap de statuie, cam basorelief…
  Acolo este si d-na Kyrou cu „prelegeri”… Nu o deranjeaza, desigur.
  PS2: „membership in Phi Beta Kappa” – din CV. Sotul – in vreo 3 din astea.

  Apreciat de 1 persoană


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: