SACCSIV – blog ortodox

CINE si IN CE SCOP i-a pregatiti inca de mici pe actualii IERARHI sa devina Ierarhi? Aproape toti au trecut foarte scurta vreme prin MONAHISM, strict cat sa figureze ca sunt monahi, caci altfel nu puteau fi Ierarhi, dar au foarte multe studii unde trebuie …

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 23, 2016

   Aproape toti membrii Sfantului Sinod au fost scoliti in occident sau au functii in organismele ecumeniste din occident sau participa la intrunirile ecumeniste:

LISTA MEMBRII SFANTUL SINOD (BOR) scoliti in occident, cu functii in organismele ecumeniste din occident sau participanti la intrunirile ecumeniste

Fratele acelas a facut o observatie interesanta in comentariul sau postat la LICHIDAREA oricărei reacţii antiecumeniste, din care citez un fragment edificator:

Ierarhii, dupa cum am vazut in acea lista, sunt alesi din randul monahilor, ca asta-i obliga canonul elementar. Dar absolut toti NU sunt alesi din randul monahilor normali, adevarati, care au ani si zeci de ani de monahism, rugaciune, jertfa, suferinta, ascultare adevarata in duhul Mantuitorului Hristos, saracie de buna voie, austeritate, asceza. Nu. Ei sunt alesi exclusiv sau aproape exclusiv dupa ce studii au, sau pe unde le-au facut, si basta! Mai ales daca le-ai facut „afara” (la doctorat in special ma refer) si mai ales daca le-ai facut afara dar NU prin Grecia sau in spatiul ortodox, adica in apusul eretic si decadent, esti bun de pus la ierarhie, undeva in frunte, sus, esti numai bun pt ei, sa le fii coada lor de matura, dupa ce ai fost spalat la creier in occident. Dar lucrurile nu sunt atat de inocente, intamplatoare.

Adica, ierarhii sau monahii care sunt „urcati” in randul ierarhilor nici macar nu sunt alesi „din randul” monahilor propriu-zis. Ci gandesc ca se face invers. Sunt oameni care vor sa faca studii, sa acceada sus. O parte din ei sunt monahi deja, cred eu ca sunt si altii „inca nu”. Intra in monahism special cu acest scop. Au oarece atractie catre teologie, studii, occident, dar mai ales catre „accedere”. Sunt intrebati apoi prin intermediari, prin intermediul masonilor – monahi la randul lor sau chiar ierarhi deja, spre racolare. Apoi intra rapid in monahism si treaba incepe. Nu stiu care multime e mai mare, a celor care deja sunt monahi, sau acelor care intra apoi, din randul celor ce vor sa faca studii occidentale si sa acceada pe culmile gloriei. Probabil prima, dar asta conteaza mai putin. Asa se explica faptul ca azi avem in sinodul bor NUMAI ierarhi cu doctorate, toti, absolut toti, si marea majoritate in afara. Treaba asta a fost facuta inca de le vremea lui Teoctist, evident, de avem azi pe toti asa, s-a facut „din timp”.

   Comentariu saccsiv:

Cu multi cred ca e chiar mai rau. Adica n-au fost racolati de papusarii miscarii ecumeniste dintr-o masa de tineri cu studii in vest. Caci, de exemplu, inainte de 1989 nu putea oricine ajunge sa studieze pe acolo. Cred ca erau racolati chiar dinainte si doar ei plecau la astfel de universitati.

Securitatea sforarea intreaga masinatiune? Nu. Era eventual uneori doar o uneala. Va mira ca ar fi putut exista un domeniu de activitate pe care puternica Securitate sa nu-l controleze total? Sa nu va mire, caci vorbim despre ecumenism, unul din stalpii fundamentali ai noii ere pregatite de papusari a caror forta colosala depaseste net orice iluzorie putere a oricarui serviciu secret de pe Pamant.

Pentru cei ce nu cred ca membrii Sfantului Sinod au trecut prin monahism precum gasca prin apa:

Patriarhul Daniel

   Conform https://ro.wikipedia.org/wiki/Patriarhul_Daniel

La 6 august 1987 intră în viața monahală la Mănăstirea Sihăstria cu numele Daniel, avându-l ca naș de călugărie pe arhimandritul Cleopa Ilie. Cu această ocazie, a fost hirotonit ieromonah. Ulterior în octombrie 1988 este hirotesit protosinghel. În perioada 1 septembrie 1988-1 martie 1990, este consilier patriarhal, Director al Sectorului Teologie Contemporană și Dialog Ecumenic. În paralel, deține funcția de Conferențiar la Catedra de Misiune Creștină a Institutului Teologic Universitar din București.

[…]

La 1 martie 1990, PC Protosinghel Dr. Daniel Ciobotea este ales, la propunerea IPS Mitropolit Nicolae Corneanu, în rangul de episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, cu titlul “Lugojanul”, fiind hirotonit întru arhiereu în Catedrala Ortodoxă din Timișoarala 4 martie 1990.

La 7 iunie 1990 este ales, iar la 1 iulie 1990 este înscăunat ca arhiepiscop al Iașilor și mitropolit al Moldovei și Bucovinei.

Mitropolitul Teofan

Conform http://iasi.mmb.ro/ierarh/inaltpreasfintitul-teofan

decembrie 1984: închinoviat la Schitul Crasna – Mănăstirea Sinaia, județul Prahova;

14 iulie 1985: tuns în monahism la Schitul Crasna – Mănăstirea Sinaia, județul Prahova;

8 septembrie 1985: hirotonit ierodiacon de PS Vasile Târgovișteanul, Episcop Vicar Patriarhal;

14 septembrie 1985: hirotonit ieromonah de PS Vasile Târgovișteanul, Episcop Vicar Patriarhal;

1986-1990: Institutul Teologic „Saint Serge” din Paris, obţinând titlul de doctor în Teologie

1987-1990: duhovnic la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din Bussy en Othe, Franța;

Iulie 1990 – septembrie 1991: Secretar al Cabinetului Patriarhal;

2 septembrie 1991: ales Episcop Vicar Patriarhal;

14 septembrie 1991: hirotesit arhimandrit;

15 septembrie 1991: hirotonit Episcop Vicar Patriarhal;

   Conform https://en.wikipedia.org/wiki/St._Sergius_Orthodox_Theological_Institute

The mission of the St. Sergius Institute is to form educated priests and laypeople, intending to serve actively the Orthodox Church and representing it in the ecumenical dialogue, as well as in the religious and cultural life of their own country.

Scadeti anii de studiu si vedeti cata vreme a avut de monahism.

Mitropolitul Laurențiu Streza

În 1982 pleacă la studii în străinătate, la Institutul Ecumenic de la Bossey, Elveția (1982-1983). Continuă studiile în Elveția cu o specializare în domeniul liturgic la Facultatea de Teologie Catolică a Universității din Fribourg (1983).

20 iulie 1996 este tuns in monahism, la Manastirea Brancoveanu, Sambata de Sus, de catre IPS Mitropolit Antonie, primind numele de Laurentiu .

4 iulie 1996 ales, prin hotararea Sfantului Sinod episcop al Caransebesului.

11 august 1996 este hirotonit arhiereu si instalat episcop la Caransebes de catre IPS Mitropolit Nicolae al Banatului.

Mitropolitul Irineu Popa

A fost tuns în monahism la Mănăstirea Frăsinei în anul 1985, iar ulterior a fost hirotonit ierodiacon (1985) și ieromonah (1986).

1986–1990, cursuri de doctorat în teologie, specialitatea Dogmatică, la Institutul Saint Serge din Paris,

1989 – 1990, cursuri de limbă engleză în Londra.

1990 – 1991, cursuri de arheologie biblică la Institutul de Arheologie Biblică din Tantur – Ierusalim.

1991, 6 septembrie, prin hotărârea Sfântului Sinod, promovat Arhiereu Vicar la Sfânta Episcopie a Râmnicului.

1991, 6 octombrie, hirotonit Arhiereu cu numele de Slătineanul.

Mitropolitul Andrei Andreicuţ

La 1 august 1978, la vârsta de 25 de ani, a intrat la Mânăstirea Sinaia din judeţul Prahova, unde a fost primit ca frate, de stareţul de atunci, protosinghelul Calinic Argatu, actualul episcop al Argeşului şi Muscelului. În acelaşi an, a fost tuns în monahism de sărbătoarea Sfintei Parascheva (14 octombrie 1978), primind la călugărie numele de Irineu. Peste doi ani, la aceeaşi sărbătoare (14 octombrie 1980), a fost hirotonit ieromonah de Prea Sfinţitul Roman Ialomiţeanul, episcop – vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Între 1981 si 1984 a urmat cursurile de Doctorat din cadrul Institutului Teologic de Grad Universitar din Bucureşti, obţinând titlul de „Doctor în Teologie” în octombrie 1990.

La 10 iunie 1984, patriarhul Iustin Moisescu i-a acordat rangul de protosinghel. Între 1985 şi 1988 a beneficiat de o bursă de studii în America, la Institutul Teologic Prezbiterian din Princeton, statul New Jersey.

Pe 25 februarie 1990 a devenit episcop-vicar al Episcopiei Ortodoxe de Alba Iulia, care îl avea ca titular pe episcopul Emilian Birdaș. În urma demisiei episcopului Emilian Birdaș, devenit ulterior episcop vicar la Arad, apoi episcop de Caransebeș, Andrei Andreicuț a devenit episcop al episcopiei Alba Iulia în iunie 1990

A fost deci foarte studios. Deci inca o data, scadeti multii ani de studiu si vedeti ce va iese.

Mitropolitul Ioan Selejan

Conform http://mitropolia-banatului.ro/i-p-s-ioan-selejan-arhiepiscop-al-timisoarei-si-mitropolitul-banatului/

În anul 1980 a intrat ca vieţuitor la Mănăstirea Lainici, judeţul Gorj.

În anul 1986 a absolvit Seminarul Teologic din Craiova, iar în anul 1990 Institutul Teologic de grad universitar din Sibiu. La 6 august 1990 a fost hirotonit ierodiacon la Mănăstirea Lainici, iar la 15 august 1990 a fost hirotonit ieromonah la Mănăstirea Tismana.

În perioada 1991-1994 a urmat în paralel două studii de doctorat la Institutul Biblic din Ierusalim, unul în Studii Biblice, şi altul în Egiptologie şi Orientalistică.

La 12 iulie 1994, Colegiul Electoral Bisericesc a ales ca întâistătător al nou înfiinţatei Episcopii, cu sediul la Miercurea-Ciuc, în persoana P.C.Arhimandrit Ioan Selejan, Superiorul Aşezămintelor Româneşti de la Ierusalim şi Iordan.

La 20 iulie 1994, la Mănăstirea „Sfântul Prooroc Ilie” din Topliţa, judeţul Harghita, ctitorie a Patriarhului Miron Cristea, s-a săvârşit hirotonia întru arhiereu a Î.P.S. Sale, Ioan Selejan.

Mitropolitul Iosif Pop

Conform http://www.mitropolia.eu/ro/site/63/

La 17 aprilie 1994 a fost tuns în monahism primind numele de Iosif. A deservit ca preot şi duhovnic Mănăstirea de maici „Acoperământul Maicii Domnului” de la Bussy-en-Othe, Yonne, Franţa (1994-1998).

La 29 noiembrie 1997, Adunarea electorală a Arhiepiscopiei Europei Occidentale şi Meridionale l-a ales Arhiepiscop. A fost hirotonit la 15 martie 1998, în catedrala greacă Sfântul Ştefan din Paris, de către un sobor de 12 ierarhi în frunte cu Mitropolitul Serafim al Germaniei şi Europei Centrale şi cu Mitropolitul grec Ieremia al Franţei.

Mitropolitul Serafim Joantă

Conform http://www.mitropolia-ro.de/index.php/8-mitropolia/33-mitropolitul-serafim-joanta

Institutul „St. Serge“ din Paris (1982-1985)

Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, cu titlul de „Făgărăşeanul“ (ales la 12 febr. 1990, tuns în monahism la 17 feb., hirotonit arhiereu şi instalat la 11 martie 1990).

La 16 oct. 1993 este ales mitropolit pentru românii ortodocşi din Germania şi Europa Centrală de către Adunarea eparhială întrunită la Aachen (Germania); confirmat de Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la 12 ianuarie 1994, instalat la München la 5 iunie 1994.

Mitropolitul onorific Nifon Mihăiță

In1972, participă la cursuri post-doctorale în Israel la Colegiul Anglican din Ierusalim. Studii de teologie si ecumenice la Londra, Oxford, Ierusalim si Geneva; 1974 – Master of Theology la Londra. În 1977/78 participă la cursuri post-doctorale de Teologie Biblică la Facultatea de Teologie a Universității din Geneva, Elveția, iar în 1981 la Universitatea Catolică „Sfântul Paul” Ottawa, Canada. Conform

În 1981 este tuns în monahism și devine arhimandrit. Din 1982 până în 1985 este starețul Mănăstirii Antim din București. Între anii 1986 și 1992 este redactor al revistei oficiale a Patriarhiei Române „Romanian Orthodox Church News”. De asemenea din 1986 este Episcop Vicar Patriarhal, Secretar al Sfântului Sinod.

Arhiepiscopul Teodosie Petrescu

6 decembrie 1990, a fost tuns în monahism unde a primit numele de Teodosie; La 24 februarie 1991, a fost hirotonit Ieromonah, având ca sarcină activitatea de asistență religioasă și misiune caritabilă la spitale, azile și casele de copii din București; În ședința din 22 martie 1994, Sfântul Sinod a fost ridicat la treapta arhieriei, cu acordarea prealabilă a rangului de arhimandrit și a aprobat alegerea în funcția de episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, cu titulatura de Snagoveanul. Hirotonia în arhiereu s-a săvârșit în ziua de 3 aprilie 1994, în biserica Sf. Spiridon Nou din București, paraclis patriarhal.

Si ma opresc aici cu studierea membrilor Sfantului Sinod. Parerea mea e ca daca as continua, as avea aceleasi rezultate si cu ceilalti. Daca voi credeti altfel, va rog sa-i analizati, iar daca mai mult de o mana de Ierarhi nu se incadreaza in schema de mai sus, dati-mi un semn.

Asadar, ce asteptari aveti de la acesti Ierarhi?

 

Tagged with: ,

116 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Mihail B. said, on octombrie 23, 2016 at 1:25 am

  Oare masoneria a urcat acești muritori de rând intru arhierei ?

  Apreciază

  • Aurora said, on octombrie 23, 2016 at 2:50 pm

   Cu siguranta !

   Apreciază

   • el said, on octombrie 23, 2016 at 10:19 pm

    SCOPUL : DARAMAREA Bisericii DINAUNTRUL Ei !

    Apreciază

   • safimvigilenti said, on octombrie 23, 2016 at 11:12 pm

    inseamna ca suntem in fata unui PLAN diabolic de bine elaborat de infiltrare si preluare totala a conducerii BOR; astea nu sunt deloc coincidente, sunt roadele unor strategii sataniste, puse la cale in cel mai mic detaliu, cu convingerea ca daca vor prelua Biserica, vor face orice vor dori cu acest popor; aproape ca le-a reusit; ma gandesc numai cum s-au dus nemernicii la sinodul din creta si in loc sa lupte cu problemele arzatoare ale ortodoxiei de azi ( homosexualitatea, pornografia, indosarierea electronica, otravirea populatiei, razboiul) pe ei i-a lovit cu coplesire durerea ca nu suntem uniti cu ereticii…

    Apreciază

   • Teo said, on octombrie 23, 2016 at 11:14 pm

    In cartea PANTECELE DASFRANATEI de Ciprian Mega, Arhiepiscopul Parisului , descrie cum actioneaza masoneria si securitatea cu mijloacele lor josnice pentru a-i prinde in diverse capcane . Urmeaza mai apoi santajul si teroarea!!!
    Cititi aceasta carte pentru a intelege parghiile dupa care ierarhii sunt „lansati” in functie, cum lucreaza masoneria si securitatea si de la cine cerem noi verticalitate.
    Cine vrea sa inteleaga toata aceasta lucrare trebuie neaparat sa citeasca aceasta carte care descrie intamplari reale. Au fost confirmate de arhiepiscop.

    Apreciază

   • calin said, on octombrie 24, 2016 at 11:05 am

    De cum am citit continutul postarii m-am gandit la cartea Pantecul Desfranetei. E scrisa in baza ”confesiunilor” pseudo-episcopului bor pensionar Adrian Hritcu, acum decedat. Autorul s-a intalnit cu acesta in repetate randuri si a rezultat aceasta carte.

    Despre ”Scoala de la Paris” redenumita apoi institutul Saint-Serge puteti citi aici http://ecumenizm.tripod.com/ECUMENIZM/id20.html

    Toata cartea ECUMENISM – A PATH TO PERDITION merita citita. O gasiti aici http://ecumenizm.tripod.com

    Adevarul este ca impotriva acestor eretici din Franta a luptat curat, cu armele theologiei patristice, doar grupul misionar din care faceau parte eruditul, inimosul si jertfelnicul parinte Patric Ranson si parintele lui duhovnicesc, batranul Ambrozie Fontrier (despre ei la http://traditiaortodoxa.wordpress.com/category/chipuri-duhovnicesti-ale-rezistentei/parintele-patric-ranson/). Era un grup misionar activ cu toate ca mijloace lor erau foarte limitate fata de cele ale ereticilor saintsergisti. Dar cum era de asteptat, au fost sabotati sistematic si pentru ca Parintele Patric era cu adevarat impecabil in argumentatia patristica, neputand fi combatut, stapanii sainsergistilor si-au trimis calaii care i-au umblat la franele automobilului. Astfel ca la sfarsitul lui 1992, parintele Patric si cei cu care se afla in masina, anume fiica sa cea mica Fotinia si citetul bisericii, Mihail Aubry, au trecut in randul mucenicilor…
    Am socotit vrednic a le pomeni numele aici. Vesnica lor pomenire!

    Apreciază

   • Mirela said, on octombrie 24, 2016 at 11:44 am

    calin

    Eşti sigur că despre Adrian Hriţcu e vorba în Pântecele desfrânatei?
    Întreb întrucât mi se pare că nu se potrivesc datele. În carte scrie despre faptul că, în 1959, episcopul (vicar) îi alunga pe călugări din mănăstirile Moldovei, iar în biografia lui Adrian Hriţcu scrie că „la 17 decembrie 1973 a fost ales în funcția de episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor cu titlul „Botoșăneanul”, fiind hirotonit în treapta de arhiereu la 27 ianuarie 1974”. Deci, nu în 1957, ci în 1973 a devenit episcop vicar la Iaşi.
    Şi nici locul hirotoniei ca preot nu se potrivesc: în carte hirotonia era la Bucureşti, în biografie e la Neamţ.
    https://ro.wikipedia.org/wiki/Adrian_Hri%C8%9Bcu

    Apreciază

   • calin said, on octombrie 24, 2016 at 3:12 pm

    @Mirela

    ”Într-o carte scrisă de Ciprian Mega, fostul Arhiepiscop al Parisului din perioada 1980-1990 spune că Epifanie Norocel ar fi fost colaborator al Securităţii încă din perioada de început a preoţiei.”

    http://adevarul.ro/locale/focsani/fostul-arhiepiscop-buzaului-vrancei-epifanie-norocel-persoana-sprijin-securitatii-comuniste-1_5344f3550d133766a89fd794/index.html

    Apropo, imi amintesc ca fiul unui fost detinut politic mi-a povestit ca tatal lui s-a dus sa se spovedeasca la un preot bor din localitate. Acel pseudo-preot era o satana in sutana care i-a turnat imediat spovedania la securitate. Securistii l-au arestat si i-au dat foc la casa. De atunci nu s-a mai dus sa se spovedeasca la niciun preot bor. A fost prigonit si urmarit de securitate toata viata. A trecut la Domnul la o varsta inaintata strangand in brate icoana Maicii Domnului si cu lacrimile siroind pe obraz. Vesnica lui pomenire!

    Apreciază

   • H said, on octombrie 25, 2016 at 5:27 pm

    @Mirela @ Calin

    Observatiile doamnei Mirela sunt indreptatite pentru ca identifica o neconcordanta cronologica intre unele episoade prezentate in carte cu datele biografice publice ale Arhiepiscopului Adrian Hritcu.

    O referinta despre momentul hirotonirii intru ierarh a Arhiep. Adrian Hritcu ofera de pilda si domnul Varlaam Merticariu:
    “Mitropolitul de atunci Iustin Moisescu, viitorul patriarh al Romaniei, l-a chemat la Iasi unde a fost vreme indelungata exarh al manastirilor. Mai tarziu, a fost ales episcop vicar al Arhiepiscopiei Iasilor, dupa moartea vrednicului de pomenire episcop Irineu Craciunas [n.n. adormit in 19 ianuarie 1973]”
    Sursa: http://basilica.deveu.com/ro/stiri/ips_adrian_hritcu_implineste_astazi_varsta_de_80_de_ani.html

    Totusi, coreland urmatorul episod, descris in cartea “Pantecul desfranatei”:

    “Dupa aceste schimbari in cadrul Sinodului, eu ramaneam tot episcop vicar la Iasi, insa in ascultarea mitropolitului Teoctist, care nu ma prea avea la inima, dat fiind faptul ca eu eram omul patriarhului Iustin. Din aceasta pricina, situatia de la mitropolie a fost destul de tensionata pana in toamna anului 1980, cand m-a chemat Iustin la Bucuresti si mi-a zis:
    −Dragul meu, stiu ca vremurile sunt destul de înnorate pentru tine, atata timp cat esti sub aripa lui Tectist si, de aceea, ma gandeam sa te mutam de la Iasi. Te trimitem la Paris, in locul lui Lucian Florea, si te numim Arhiepiscop al romanilor din Apusul Europei.
    […]
    Peste doua saptamani am mers impreuna cu el si cu alti ierarhi la Paris, unde am fost instalat Arhiepiscop.”

    cu acest fragment din mesajul domnului Daniel Ciobotea ce a fost adresat cu ocazia înmormântarii Arhiepiscopului Adrian Hrițcu (26 februarie 2013):
    “În anul 1980, la data de 16 iulie, a fost ales Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Misionare Ortodoxe Române pentru Europa Centrală și Occidentală, cu sediul la Paris, la puțină vreme apoi, fiind ridicat la treapta de Arhiepiscop, păstorind această eparhie până în toamna anului 1990, când a solicitat retragerea la pensie.”
    Sursa: http://patriarhia.ro/un-ierarh-roman-misionar-in-europa-arhiepiscopul-adrian-hricu-1926-2013–7519.html,

    cu datele aparute la:
    http://www.mitropolia-ro.de/index.php/17-istoricul-mitropoliei/30-biserica-exil-timpul-dictaturii-comuniste
    “Arhiepiscopia este condusă până la 16 iulie 1980 de către P.S. Episcop-vicar Lucian Florea, ulterior arhiepiscop al Tomisului. Cu aceeasi dată (16 iulie 1980), Sf. Sinod numeste Episcop-vicar la Paris şi locţiitor de arhiepiscop pe P. S. Adrian Hriţcu, Episcopul-vicar al Mitropoliei Moldovei, căruia la 16 noiembrie 1982 i s-a acordat titlul de arhiepiscop. În această calitate, Î.P.S. Adrian a condus Arhiepiscopia până la 30 aprilie 1992, când se retrage din viaţa activă bisericească”

    si cu cele de la adresa: http://episcopia-italiei.it/index.php/anul-omagial-2015/5906-arhiepiscopul-lucian-florea-1922-2004
    “În 1980 un nou ierarh este ales pentru Paris. […] în vreme ce misiunea în diaspora a I.P.S. Adrian Hrițcu începe, cea a I.P.S. Lucian dobândește chip nou, în calitate de Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului”,

    e lesne sa ne dam seama ca in acestea e vorba de una si aceeasi persoana, desi unele diferente exista chiar si intre aceste surse.
    Pana la urma aceste detalii raman nesemnificative, iar faptul ca protagonistul intamplarilor descrise in carte intr-o anumita perioada ar fi avut doar calitatea de exarh al manastirilor, nu si de episcop vicar, nu altereaza fondul marturisirii sale.

    Identificarea Arhiepiscopului Adrian − personajul care se destainuie in “Pantecul desfranatei” − cu Arhiepiscopul Adrian Hritcu a fost facuta de catre mai multe alte persoane, cum de pilda se arata inca din 2013 si aici:
    http://ghidulmesteruluimanole.blogspot.ro/2013/03/ips-adrian-hritcu-la-manastirea-din.html.

    Apreciază

   • Mirela said, on octombrie 25, 2016 at 9:40 pm

    H, calin,

    Mulţumesc pentru precizări.

    Apreciază

 2. viorel said, on octombrie 23, 2016 at 1:35 am

  dar de ce asa multi ierarhi ortodocsi cu studi in occident in Romania asa sa procedat si in alte tari ortodoxe?

  Apreciază

  • Geo said, on octombrie 23, 2016 at 10:27 pm

   Papa Ioan Paul al II-lea declara in 1989 ca toti liderii religiosi ai lumii i se vor alatura la momentul potrivit, pt. a-l desemna Papa Universal (catolicos). El n-a apucat, dar actualul – cu siguranta, da!

   Apreciază

 3. ilioara said, on octombrie 23, 2016 at 2:18 am

  1965 – patriarhul atenagoras a ridicat anatema de la 1054 (data asupra ereziilor papale), afirmand ca „papa si cei ce il urmeaza au fost excomunicati pe nedrept, printr-o greseala a Bisericii”, iar in 1967 s-a rugat impreuna cu papa la Roma.
  1968 – atenagoras declara ca a introdus numele papei in Dipticele Patriarhiei Ecumenice (lista cu episcopi ortodocsi pomeniti in timpul Sfintei Liturghii).
  1983 – cmb Vancouver, Canada cu participarea Patriarhiei Romane. patriarhul teoctist a declarat ca Biserica Ortodoxa si cea romano catolica sunt surori, iar un an mai tarziu a declarat ca filioque nu constituie nici un fel de problema.
  1984 – 1986 papa a vizitat pe dalai lama numindu-l „patriarh suprem”, a mers in Maroc, unde a aprobat dialogul cu islamul si a subliniat in fata a catorva zeci de mii de musulmani ca „avem acelasi dumnezeu”, dupa care in India a vizitat mormantul lui m gandi decretand blasfemiator: „fie ca m gandi s atraiasca vesnic”
  1987 p dimitrie a concelebrat impreuna cu papa ioan paul slujbe romano catolice la Roma si Vatican.
  1990 – acordul de la chambessy – o comisie ortodoxa a decis ridicarea anatemei asupra ereziei si ereticilor monofiziti.
  1991 – la Canberra, organizatia internationala a homosexualilor si lesbienelor a devenit membra cmb alaturi de bor.
  1993 – acordul de la Balamand: Patriarhia Romana alaturi de reprezentanti ai altor biserici ortodoxe a semnat cu catolicii declarand ca: „impartasim o singura credinta, o singura preotie, un singur botez”.
  1993 – Chambessy p teoctist a semnat in secret actele de unire definitiva cu monofizitii (unire care nu a fost inca posibila), acte care prevedeau printre altele imbunatatirea fiecarei sfinte liturghii din sfanta liturghie a celeilalte biserici in vederea slujirii impreuna.
  1995 – p bartolomeu a concelebrat la Roma cu papa „sf liturghie”, in timpul careia biserica a fost lovita de un fulger.
  1998 – bor a organizat la Bucuresti o intrunire inter-religioasa mondiala, ocazie cu care s-au savarsit pe strazile bucurestiului ritualuri pagane cu participarea bor
  1999 – papa i paul a vizitat Bucurestiul unde a participat la sfanta liturghie ortodoxa, ocazie cu care a binecuvantat multimea si a rostit : „pace voua”
  2004 – patriarhia de Constantinopol recunoaste ” botezul” luteran
  2005 – participarea p romane la inmormantarea papei i p , mitropolitul bartolomeu anania declarand dupa moartea acestuia: „arhiereul ioan paul al 2-lea este fratele nostru intru Hristos, avand succesiune apostolica intocmai ca orice arhiereu al Bisericii Romane”. l-a pomenit in cadrul Sf Liturghii la ectenie si la iesirea cu Sf Daruri si a incheiet cu: „Dumnezeu sa-l aseze in loc luminat, acolo unde numai sfintii Lui se odihnesc”.
  2006 – papa ratzinger a participar la Constantinopol la sf liturghie stand pe scaun arhieresc, a rostit „Tatal nostru” si i s-a cantat „intru multi ani” intocmai ca unui arhiereu ortodox.
  2008 – sofronie al Oradei a sfintit aghiasma mare impreuna cu un episcop greco-catolic
  2008 – mitropolitul n corneanu s-a impartasit intr-o biserica greco-catolica,
  din 1986 pana in 1994, in fiecare an s-au organizat intruniri cmb cu participare bor ocazii cu care s-au practicat ritualuri pagane, s-au invocat spiritele diavolilor, s-au aprins focuri si s-au rugat impreuna iar in 2002 in plus s-au tinut doua liturghii ecumenice, una pentru crestini si una pentru toate religiile.

  Apreciat de 1 persoană

  • elenaadriana popa said, on octombrie 23, 2016 at 4:12 pm

   Te rog..poti sa-mi trimiti si mie toate datele astea pe mail…
   multumesc mult …

   Apreciază

   • el said, on octombrie 23, 2016 at 10:31 pm

    se face cu clik dreapta pe mouse un document word nou pe desktop
    se face copy pe textul de aici si paste pe noul document word !

    GATA !

    nu e nevoie de mailuri…. de pe care LA FEL ai prelua informatia !

    Apreciază

   • calin said, on octombrie 24, 2016 at 11:12 am

    Apropo de mailuri,

    @safimvigilenti
    M-ai rugat intr-un comment trecut daca pot sa iti dau amanunte despre surse pentru lumanari de ceara. Ti-am raspuns ca nu pot spune public pt ca nu vreau sa le fac rau oamenilor care se ocupa cu asta si ca daca iti lasi o adresa de mail ar putea fi a unui intrus. Iarta-ma daca m-ai inteles gresit, fiindca eu m-am exprimat gresit. Nu am vrut sa spun nici un moment ca te banuiesc pe tine a fi un intrus, ci doar ca cineva s-ar putea da drept tu dand o adresa de mail care sa nu iti apartina.

    Apreciază

   • Mihail said, on octombrie 24, 2016 at 1:48 pm

    pentru `el` – 🙂

    Apreciază

   • el said, on octombrie 24, 2016 at 9:15 pm

    Mihail

    Apreciază

   • Ioana said, on octombrie 24, 2016 at 9:54 pm

    calin. daca poti ia legatura cu fratele sorin, pentru lumanarile de ceara, mai multe detalii in comentariile de la articolul https://saccsiv.wordpress.com/2016/03/13/sri-devine-organ-de-cercetare-penala-printr-o-ordonanta-a-guvernului-cioros-soros/ (iti las mai bine asa, sa nu fie atat de evident) Doamne ajuta!

    e chiar fratele sorin nu-ti face griji, garantez si eu si saccsiv (dupa cum reiese din comentariul sau de aici: https://saccsiv.wordpress.com/2015/09/20/culturile-modificate-genetic-vor-fi-total-interzise-in-rusia/ (iti dai seama ca e aceasi persoana daca patratelul din dreptul numelui este la fel) Iertare de indrazneala!

    Apreciază

  • Ioana said, on octombrie 25, 2016 at 12:51 am

   frate el, nu am uitat ca ai fi luat tigrisorul meu de pisic, sa se joace cu Iliuță, poate ti l-as fi trimis prin saccsiv cumva (daca nu se supara ca il transformam in posta, glumeam… 🙂 ), dar uite ca e tigruta nu tigrisor :D. Oricum toti trei sunt vioi, zglobii, impiedicati uneori si tare simpatici

   sunt tare haioase si pisicile ce locuiesc in casa, aduc omul mai aproape de creatia lui Dumnezeu. sunt atat de simpatice si mai inveselesc viata. ia uite prin ce de locuri s-au bagat aici _ http://www.pawmygosh.com/22-cats-places/

   Apreciază

 4. mihai said, on octombrie 23, 2016 at 5:33 am

  Da dar mai ales inainte de 89 unde stim ce fel de restrictii au fost, dar in intreaga societate romaneasca napircile de dinainte de 89 ocupa functii cheie, dupa care dupa ei preced beizadelele lor

  Apreciază

 5. Miriam said, on octombrie 23, 2016 at 8:11 am

  Stiam lucrurile acestea, dar ma bucur ca ai scris si pt cei care nu stiau, sa cada cu adevarat de cine fac ascultare, ce Ierarhi avem noi, care nu stiu ce e viata monahala,nu au trait, nu au nimic, numai doctorate, nu se zice : Daca orb pe orb va calauzi vor cadea amandoi in groapa….

  Apreciază

 6. Ionut said, on octombrie 23, 2016 at 12:09 pm

  In lista de mai sus am vazut si vreo doua exceptii, unii mai „saraci” in studii. Si cred ca mai exista si alte exceptii, printre ceilalti arhierei. E o problema totusi cu cei care au studii in Occident, mai ales inainte de ’89, fiindca era cam greu sa pleci fara „avizul” securitatii.
  Parerea mea e ca totusi nu trebuie sa dezarmam, adica sa ne declaram invinsi fara sa aiba loc lupta. Si aici intervine „lantul slabiciunilor”, in sensul bun al cuvantului. Daca stie cineva pe cineva care cunoaste personal pe cutare episcop, sa incerce cumva sa-i supuna atentiei toate problemele legate de Creta, dar cu rabdare si diplomatie. Si daca nu si nu, sa-l intrebe direct „Dar ce credeti ca s-ar putea intampla daca v-ati opune?”
  Eu cred ca se poate. Daca stie cineva pe vreo ruda a unui episcop sau chiar pe soferul personal, tot e ceva. Sau daca stie cineva pe duhovnicul vreunui arhiereu. Trebuie scoase in evidenta toate lucrurile care se bat cap in cap, si cred ca ar trebui contactati mai intai cei care nu au fost in Creta.

  Apreciază

  • saccsiv said, on octombrie 23, 2016 at 12:13 pm

   Ionut

   Care sunt exceptiile mai exact?

   Apreciază

   • Ionut said, on octombrie 23, 2016 at 1:34 pm

    IPS Ioan Selejan (are doar niste studii la Ierusalim) si IPS Iosif Pop.
    In afara listei, ma gandeam la un PS episcop care efectiv a crescut sub obladuirea IPS Bartolomeu, si care are doar niste studii de limba engleza in Occident, nu vreau sa-i dau numele ca sa nu-l bag in colimator. Ma gandesc ca mai sunt si altii, nu am verificat.

    Apreciază

   • saccsiv said, on octombrie 23, 2016 at 1:48 pm

    Ionut

    Dar cata treaba au avut cu monahismul n-ai vazut?

    Si cum adica „doar”? Tu n-ai citit si articolul?

    https://saccsiv.wordpress.com/2016/10/18/lista-membri-sfantul-sinod-bor-scoliti-in-occident-cu-functii-in-organismele-ecumeniste-din-occident-sau-participanti-la-intrunirile-ecumeniste/

    Sau esti cu treaba pe aici?

    Apreciat de 1 persoană

   • el said, on octombrie 23, 2016 at 2:15 pm

    Ionutz

    „IPS Ioan Selejan (are doar niste studii la Ierusalim) si IPS Iosif Pop.”____ DOAR niste studii… pe la „inocentul” ierusalim ( uns de fariseii si „carturarii” de acolo! si tie ti se pare „mic” lucru „ungerea” aceasta a lui… )

    cat despre „ungerea” intru arhiKAKAereu a lui iosif pop( alt „bolnav” de inima) , seCURitatea si francamsoneria „l-a uns” si pe asta, si tot ea il trage de ate ca pe o papusa de carpe netrebnica !

    Apreciază

  • sorin said, on octombrie 23, 2016 at 1:31 pm

   IPs Pimen acu doua saptamani i-a zis unui staret ca daca incepe sa vorbeasca , vine prigoana in Suceava si prefera sa taca

   Apreciază

   • pcmouse said, on octombrie 23, 2016 at 2:10 pm

    frica de prigoana dar frica de judecata de apoi nu?

    Apreciat de 1 persoană

   • valentin said, on octombrie 23, 2016 at 6:47 pm

    parintele Iustin a spus ca deja este prigoana, nu ca daca incepe sa vorbeasca vine prigoana, cum considera acel episcop

    Apreciază

   • Mirela said, on octombrie 23, 2016 at 8:04 pm

    Sorin

    „IPs Pimen acu doua saptamani i-a zis unui staret ca daca incepe sa vorbeasca , vine prigoana in Suceava”

    Păi faptul că monahii din Putna care se opuneau pomenirii ierarhului au fost alungaţi din mănăstire nu e prigoană? Să li se interzică maicilor de la Dragomirna sa vorbească împotriva „sinodului”, că altfel pleacă de acolo, nu e prigoană? Ameninţarea preoţilor care voiau să întrerupă pomenirea nu e prigoană?
    Oare asta cu „vine prigoana” nu e o minciună prin care antiecumeniştii să creadă în bunele intenţii şi buna credinţă a ierarhului, iar ecumeniştii să îşi ducă la îndeplinire misiunea de anihilare a rezistenţei antiecumeniste?
    De ce Pimen slujeşte cu ereticii din Creta? Că altfel vine prigoana în Suceava? Adică, lepădând canoanele şi învăţăturile Sfinţilor Părinţi, nu vine prigoana (nici a lui Dumnezeu?), dar luând poziţie împotriva apostaziei din Creta vine prigoana?
    Oare?

    Apreciat de 1 persoană

   • el said, on octombrie 24, 2016 at 8:19 pm

    Ioana

    …. 🙂

    Apreciază

   • Mirela said, on octombrie 24, 2016 at 9:26 pm

    Ioana

    http://giphy.com/gifs/cat-animal-kitty-h0cVMLhAiBtug

    Apreciat de 1 persoană

  • Alexandru TM said, on octombrie 23, 2016 at 3:30 pm

   @Ionut

   NU mai vb si spera in legatura cu IPS Ioan Selejan , ca merge mai des in Italia sa conferentieze decat merge in pustie sau la o sihastrie la rugaciune, binecuvinteaza tabere cu refugiati (Jimbolia)(oare cati stiu, cati mahomedani avem acum refugiati aici in Jimbolia in Timis?) si spune sa avem toleranta fata de ei, pe langa este semnatar Cretan. Ce inseamna destrabalarea asta?

   Referitor la a atrage atentia in mod civilizat unui episcop am spus ca voi incerca sa ma duc la PS Paisie Lugojeanul sa nu spuna ca nu a stiut de prostime.

   INGRADESTE-te de a merge la slujbele lor.

   Mantuire.

   Apreciază

  • emilia said, on octombrie 23, 2016 at 4:51 pm

   @Ionut:Valeu! Ce faci nene ii iei apararea lui Iosif de la Paris? Ca nu e intrunire cu ereticii unde sa nu apara si el in poza. Cica e de bine zic subalternii lui turmei ca merge el la intruniri ca sa fie acolo unul de al nostru.. bla…bla..Apoi Ionut stai sa vezi ca incepe iar cu saptamina de rugaciune in comun cu ereticii. Sau actiuni de genul intrunirii duhovnicesti in cadrul parohiilor cu invitati potrivit sistemului. Vor ramine romanii din vest fara sa aiba unde merge la o slujba adevarata. Asta face Iosif. Politicienii au golit tara ani la rindul de forta de munca (din lipsa perspectivei si a saraciei mentinuta voit de ei in Romania). Iar inaltii si mult preafericitii astia au facut si fac totul sa ne distruga credinta.

   Apreciază

   • el said, on octombrie 23, 2016 at 10:22 pm

    emilia

    … pe iosif il poarta „toaarasii” cu patura si il duc ORIUNDE vor ei ( DEPAAARTE de Hristos ) … de PARALITIC (duhovniceste) ce este ! …
    Dumnezeu sa ne fereasca de asemenea INFRICOSATOARE CADERE , a ajuns ca unul care NU MAI POATE sa-si ajute siesi de la atata COMPROMIS si VANZARE a sufletului !

    Apreciază

   • el said, on octombrie 23, 2016 at 10:30 pm

    emilia

    TOTI oamenii FARA Dumnezeu VOR CADEA CURAND ca spicele sub secera Seceratorului !
    beserica.srl oficiala A CAZUT !

    Apreciază

 7. Sită Deasă said, on octombrie 23, 2016 at 12:34 pm

  În istorie,întodeauna, în orice epocă/perioadă istorică, Dumneazeu a mai păstrat o rămășiță de oameni care să nu plece genunchii în față lui baal. În lista sus menționată, toți sunt trecuți prin tăvălugul ecumenismului, pe bani mulți și interese colosale pentru ceea ce se mizează a se face. Ne rămâne mila lui Dumnezeu și voința noastră a fiecîruia în parte, să vrem să ne mântuim pe noi înșine și pe cei ai noștri… și așa, întreg poporul.

  Apreciază

 8. Pąʍvo said, on octombrie 23, 2016 at 12:58 pm

  Si fiindca s-a facut deja rocada normalitatii, nici tunderile in monahism nu mai sunt acceptate astazi daca nu sunt precedate de absolvire in facultatile de teologie. Monah devine astfel carturarul care si-a agonisit stiinta mai inainte de-a i-o da lui Dumnezeu, si nu nevoitorul lepadat de slava si desertaciunea acestei lumi.

  Apreciat de 1 persoană

  • Mihail said, on octombrie 24, 2016 at 9:52 am

   Doar asa imi explic de ce sant zeci de surori si frati – fara studii teologice sau alte facultati – care zac in Manastiri de ani de zile, nevoindu-se cu toata seriozitatea, fara sa mai fie facuti calugari sau maici prin depunerea voturilor monahale. Desi, practic, ei deja le-au depus prin renuntarea la lume, acceptarea saraciei, renuntarea la sine si ascultarea cea sfanta.

   Apreciază

   • Mirela said, on octombrie 24, 2016 at 11:29 am

    Poate că decizia asta cu studiile este modul lui Dumnezeu de a-i păzi să mai intre sub ascultarea unor oameni vânduţi satanei. Ce să mai caute la mănăstire un iubitor de Dumnezeu care are habar despre ce se întâmplă? Câte mai sunt mănăstirile care ascultă mai mult de Hristos decât de mamona? S-a văzut prin atitudinea faţă de apostazia din Creta. Câte mănăstiri au luat poziţie împotriva „sinodului”? Şi nu tocmai acelea (câteva) sunt prigonite, ca şi monahii care s-au opus legiferării ecumenismului şi pomenirii ereticilor?

    Apreciat de 1 persoană

 9. evtodiev said, on octombrie 23, 2016 at 12:59 pm

  off topic: Sf. Nicolae Velimirovici – scrisori misionare
  Domnului Ştedişa despre fastul bisericesc

  Apreciază

 10. Gabriel said, on octombrie 23, 2016 at 1:29 pm

  Iata cum si prin cine lucra masoneria pe vremea comunismului. Iata cum urcau in grade in ierarhia masonica, inainte de a urca in ierarhia Bisericii…

  ”Te numesc ofiţer al Marelui Ordin Militar al Cavalerilor Templieri…”

  Sâmbătă, 24 iulie ’47, în vremea prânzului, plimbându-mă pe Dealul Patriarhiei, îl zăresc pe şoferul lui Sadoveanu îndreptându-se spre mine. Merg să-l întâmpin şi când ne apropiarăm unul de celălalt, îmi zice grăbit:
  -Veniţi cu mine repede! E o urgenţă! II urmez, urc în maşina lui şi ne
  îndreptarăm spre ieşirea din Bucureşti, continuând drumul vreme de câteva ore, până ce am ajuns la Sinaia, unde ne-am oprit în faţa unei clădiri ce semăna cu o uzină părăsită. Intrăm în clădire, unde suntem întâmpinaţi de un bărbat care purta şortul masonic şi care mă duce undeva Ia subsol. Sunt îndemnat să intru într-o încăpere care
  era amenajată ca o biserică romano-catolică şi în care erau zece bărbaţi, fiecare dintre ei îmbrăcat cu pelerină de maestru. Întreaga încăpere era luminată de două făclii înalte care străjuiau altarul. Procesiunea era condusă de un bărbat al cărui chip imi era cunoscut de la întrunirile Lojei, însă pe ceilalţi nu-i ştiam. Spre surprinderea mea, Sadoveanu lipsea de la acea procesiune.

  Am fost condus până în faţa altarului, m-au dezbrăcat de reverendă şi mi-au descheiat cămaşa, lăsându-mi pieptul descoperit. Doi bărbaţi îmi cuprinseseră braţele, imobilizându-mă. Maestrul care conducea ritualul încălzea vârful sabiei în flacăra uneia dintre torţe. După puţin timp s-a apropiat de mine şi, înţepându-mi uşor pieptul cu vârful încins al sabiei, mi-a zis:
  -Te numesc ofiţer al Marelui Ordin Militar al Cavalerilor Templieri. Ai fost însemnat cu pecetea sabiei regelui Filip! Înţepătura a fost foarte dureroasă, încât nu mai puteam fi atent la restul ritualului. Aşezându-şi sabia pe altar, Comandorul s-a apropiat din nou, mi-a poruncit să îngenunchez şi mi-a aşezat la gât un medalion, zicându-mi:
  -Te decorez cu Crucea Sfântului Mormânt în grad de ofiţer!
  Procesiunea s-a încheiat foarte repede şi mi s-a poruncit să părăsesc clădirea înaintea celorlalţi. Afară mă aştepta şoferul care, fără să mă întrebe ceva, m-a condus înapoi în Bucureşti, lăsându-mă lângă Catedrala Patriarhală, unde mă aştepta Sadoveanu, care mi s-a adresat îndată, zâmbind:
  -Bine ai venit, cavalerel Hai să mergem că ne aşteaptă Prea Fericitul. L-am urmat, înţelegând că ceea ce mi se întâmplase la Sinaia fusese iniţierea în gradul de calfă, iar Ordinul Cavalerilor Templieri avea să fie breasla în care urma să activez. Am intrat în reşedinţa patriarhală şi am fost conduşi într-o încăpere unde ne aştepta profesorul Moisescu care, salutându-ne cu rafinamentu-i specific,ne-a zis:
  -Bine aţi venit, dragii mei! 0 să sosească şi patriarhul îndată. După câteva minute a intrat în cameră patriarhul Nicodim, pe chipul căruia se citea o puternică oboseală. Sadoveanu l-a întâmpinat familiar, sărutându-i mâna în cel mai firesc chip.
  Am făcut şi noi acelaşi gest, după care, la invitaţia patriarhului, ne-am aşezat pe câte un fotoliu, discuţia fiind începută de profesorul Moisescu:
  -Prea Fericirea Voastră, sunt încântat să vă prezint un tânăr care, zic eu, se arată a fi un teolog destoinic. Ori Biserica are nevoie de asemenea teologi şi e de datoria noastră să-i oferim unui astfel de tânăr posibilitatea să-şi continue studiile într-una din marile
  universităţi Occident. Bucuria mea este cu atât mai lare cu cât tânărul acesta, după cum vedeţi, a înbrăcat haina monahală şi o poartă cu mare cinste. Dumnealui este cel care va beneficia de bursa de studiu Ia Institutul Catolic din Paris, de aceea, vă rog, în numele corpului profesoral de la Institut, să semnaţi această hârtie de care are nevoie pentru a primi bursa! Patriarhul se uită pe hârtie şi o semnează, zicând:
  -Cum spui dumneata, profesore Moisescu…Cum spui dumneata.După câteva clipe de tăcere, Sadoveanu continuă discuţia:
  -E un tânăr special, Prea Fericite… II recomand şi eu cu tot dragul!
  -Te pomeneşti c-o fi de-al dumitale! l-a apostrofat, zâmbind, patriarhul, iar Sadoveanu nu a cerut nici o lămurire, probabil pentru că, într-adevăr, eram de-al lui…
  -Dacă va merge la Paris, a continuat scriitorul, va fi un ambasador al spiritualităţii româneşti în Apus. Va putea fi, de asemenea, un umăr de nădejde pentru românii care locuiesc acolo, însă, pentru asta, ar fi foarte important să fie preot…
  Patriarhul tresare şi zice râzând:
  -Ce discurs ti-ai construit, maestre! Nu eşti degeaba literat… Am înţeles aluzia; mâine va fi hirotonit preot. Arhiereul Atanasie o să slujească mâine la Domniţa Bălaşa. Va fi înştiinţat că trebuie să-l hirotonească pe cuviosul acesta. Apoi, privindu-mă. imi zice:
  -Măi, părinte, să laşi o cerere la secretariat şi mâine de dimineaţă să fii la Domniţa Bălaşa. Zicând acestea, patriarhul a anunţat că va părăsi discuţia, motivând că este foarte obosit. Noi am mai rămas să discutam vreme de o oră, după care am ieşit din palatul
  patriarhal şi ara mers fiecare în drumul nostru. In acea seară mi-am citit rugăciunile şi am adormit, aşteptând hirotonia de a doua zi.

  Ciprian Mega – „Pantecul Desfranatei” – pag. 29-31

  ”Tu eşti diavol, nu episcop!”

  In 1959 Parlamentul votase decretul 410 privind regimul general al cultelor religioase, prin care se hotăra desfiinţarea mânăstirilor şi scoaterea călugărilor mai tineri 50 de ani din aşezămintele monahale. Îndeplinirea acestei ordonanţe trebuia dusă la capăt cu ajutorul ierarhilor Bisericii, care, desigur, pentru a nu-şi pierde
  scaunele vlădiceşti, au acceptat acest compromis. Printre sinodalii cu misiune majoră în această misiune cumplită, m-am numărat şi eu. In obligaţia mea intra desfiinţarea multor schituri şi mănăstiri din Mitropolia Moldovei, cu precădere din Arhiepiscopia Iaşilor.
  Pe 6 decembrie 1959 slujeam la catedrala din Iaşi. După slujbă, m-au căutat doi ofiţeri de securitate care mi-au comunicat că trebuie să mergem la Agapia să scotem din mănăstire câteva fete cu şcoală, care urmau să fie integrate în câmpul muncii. In seara aceleiaşi zile, împreună cu cei doi securişti, am mers la mănăstire. Am vorbit cu stareţa, apoi ne-am adresat călugaritelor, unul dintre ofiţeri numindu-le pe cele care trebuiau să părăsească mănăstirea. în lista lui fiind trecute toate cele care nu împliniseră încă 60 de ani. Au început toate să plângă, lucru care i-a enervat pe securişti. La un semn discret pe care i l-am făcut, stareţa, femeie versată, a înţeles mesajul şi a pregătit imediat un ospăţ, în care i-am îmbătat pe cei doi securişti. Târziu după miezul nopţii, băutura le trezise poftele, şi cerură stareţei „vreo două fete mai tinerele”. Am reuşit cu greu să-i domolesc şi, după ce au băut până le-a fost de-ajuns,
  am plecat către Iaşi. Eu îi comunicasem stareţei ca a doua zi să dispară din mănăstire mare parte din cele care fuseseră nominalizate, însă ea nu m-a ascultat şi, în urma sesizării că misiunea nu a fost îndeplinită, m-a sunat primul-secretar care mi-a amintit de angajamentul semnat.
  Pe 10 decembrie ne-am întors la Agapia. De această data eram însoţiţi de miliţieni, care au intrat cu forţa în chiliile mănăstirilor, scoţându-le pe călugăriţe afară şi obligându-le să părăsească în acel moment aşezământul monahal.Toate plângeau,
  iar securiştii şi miliţienii, enervându-se, începură să dea în ele. Nemaiputând să privesc scena aceea îngrozitoare, m-am întors cu spatele şi mi-am aprins o ţigară ca să mă calmez. In spatele meu se auzeau strigăte disperate, îngrozitoare. Aceste femei erau date afară din propria lor casă, în plină iarnă, fiind totodată bătute şi înjurate.Cum stăteam puţin detaşat de acel peisaj, aud cum din spate se apropie o femeie care strigă în disperare:
  -Prea Sfinţite… Prea Sfinţite. salvaţi-ne! Priviţi ce ne fac nemernicii ăştia! Nu ne lăsaţi Prea Sfinţite…
  Zicea cuvintele acestea înecându-se în lacrimi şi, apropiindu-se, a sărit să-mi sărute mâna. Văzând ce vrea să facă, i-am dat, ca din reflex, o palmă puternică peste obraz.
  Călugărita a amuţit şi m-a privit blocată preţ de cîteva clipe. O priveam şi eu, speriat de gestul pe care îl făcusem. După ce m-a privit îndurerată, mi-a zis cu o ură crâncenă: -Tu eşti diavol, nu episcop! Am lăsat-o să plece şi, întorcându-mi privirea de la scena aceea îngrozitoare, mi-au dat lacrimile. Am aşteptat până ce miliţienii au urcat toate călugăriţele cu pricina într-un camion, cu care le-au transportat apoi până la Paşcani, de unde aveau să meargă fiecare unde ştiau, numai la mănăstire nu. După ce s-a încheiat calvarul de la Agapia, m-am întors la Iaşi.
  Seara îmi priveam chipul în oglindă şi îmi veneau în minte cuvintele femeii aceleia disperate… ”Tu eşti diavol, nu episcop!”’. Privindu-mă, realizam că aveam un chip foarte frumos; dar şi Lucifer, până să cadă. a fost cel mai frumos dintre îngeri. Nu realizam cum am putut s-o lovesc pe acea femeie nefericită, care, în simplitatea ei, spre deosebire de mine, îşi trăia călugăria pe care şi-o asumase. Cu ce-mi greşise ea mie? Nu-mi greşise cu nimic, cum nu aveau nici o vină mulţi alţi călugări şi călugăriţe pe care i-am scos din mănăstiri în acea perioadă, în chinuri mult mai mari. Când intram în mănăstiri, mă transformam, parcă, într-un demon. Cu o furie nebună, loveam pe oricine îmi ieşea în cale şi mi se împotrivea chiar numai prin privire. Toţi se fereau din calea mea, plângând,
  ca de o fiară turbată, dezlănţuită. De multe ori, când mergeam cu astfel de scopuri la mănăstiri, nu găseam toată obştea acasă, mulţi ascunzându-se prin pădure. Nu-mi dădeam seama de unde puteau şti că urma să apar. Am aflat cu mulţi ani mai târziu de la şoferul meu, un om foarte credincios, care mi-a mărturisit:
  -Prea Sfinţite, când vedeam cu câtă cruzime îi băteaţi şi ce chinuri suportau bieţii călugări, nu aveam linişte. Când puteam, înainte să vă duc la o mănăstire anume, sunam la mănăstire şi îi atenţionam că vin cu „nebunul”, aşa că să se ascundă pe unde ştiu, cât mai repede. Săracii oameni…
  Situaţiile acestea deveneau din ce în ce mai dese şi mă transformau,de multe ori, într-o brută. începusem să beau din ce în ce mai mult, bineînţeles, fără să-mi afecteze comportamentul. Fumam, de asemenea, destul de mult. Sufeream pentru durerile pe care le provocam amărâţilor pe care îi scoteam din mănăstiri, fără să aibă vreo vină, însă, cu toate astea, le provocam suferinţe cumplite. Blestemele lor disperate, strigătele amestecate cu durere, îmi răsună şi astăzi în minte.

  Ciprian Mega – „Pantecul Desfranatei” – pag. 37-38

  „Ai grijă, părinte, ai grijă! Desfrânata aceasta nu te ocoleşte nici dacă ai mitra pe cap, ci, dimpotrivă, ea ţi-o aşază pe creştet.”

  După cei opt ani petrecuţi în Paris. în noiembrie 1956, m-am întors în ţară, chemat fiind de profesorul Moisescu care, cu câteva luni înainte, fusese ales şi înscăunat mitropolit al Ardealului. M-am stabilit pentru o perioadă a mănăstirea Antim din Bucureşti, mergând să foarte des la Sibiu şi în Moldova, la părinţi. Pe 10 ianuarie 1957, Iustin Moisescu a fost ales mitropolit al Moldovei, fiind înscăunat trei zile mai târziu.
  La câteva zile după instalarea ca mitropolit, m-a chemat la Iaşi şi -a numit exarh al mănăstirilor din Mitropolia Moldovei
  Pe 26 ianuarie, noul mitropolit a convocat Adunarea eparhială a Arhiepiscopiei Iaşilor pentru a alege episcopul vicar al eparhiei. La propunerea mitropolitului, am fost ales cu unanimitate de voturi şi alegerea a fost validată de către Sfântul Sinod al Bisericii
  Ortodoxe Române prin şedinţa extraordinară din 1 februarie 1957. Tot atunci au stabilit şi data la care urma să fiu hirotonit ierarh: 8 februarie 1957.
  Cu câteva zile înainte de hirotonie, Sadoveanu îmi trimisese o scrisoare prin care mă ruga să-1 vizitez la mănăstirea Neamţ, unde se retrăsese. Am mers la el şi, când m-a văzut, apropiindu-se, s-a plecat cu evlavie şi mi-a sărutat mâna. Gestul acesta m-a făcut să
  tremur. Bărbatul acela mândru pe care îl ştiam a fi Mihail Sadoveanu, devenise un bătrân aproape neputincios. Privirea aceea ageră cu care nimicea orice replică nepotrivită a interlocutorului, era acum scăldată în lacrimi, îmi strângea mâna şi mă privea ca şi cum ar fi vrut să-mi zică ceva. într-un final a izbutit:
  -Dragul meu, ţi-am vorbit cândva de viaţa aceasta, de această desfrânată nemiloasă…
  Priveşte-mă şi ai să-l descoperi pe unul dintre cei mulţi care au iubit-o. Ai grijă, părinte, ai grijă! Desfrânata aceasta nu te ocoleşte nici dacă ai mitra pe cap, ci, dimpotrivă, ea ţi-o aşază pe creştet. Cândva ţi-am făcut un rău… Poate mă vei ierta vreodată.
  Discuţia noastră s-a rezumat la câteva cuvinte şi nu înţelesesem exact ce vroia să-mi zică sau poate că nu am vrut să înţeleg în acel moment. Pe 4 februarie am primit o scrisoare prin care eram înştiinţat sa merg la o întrunire masonică la Bucureşti. Mergând la ţinuta Lojei, aveam să descopăr ce se întâmplase cu Sadoveanu. Cu ceva timp în urmă, pe când mă aflam la Paris, Sadoveanu fusese delegat al Marii Loje Naţionale din România la Londra unde s-au ţinut şedinţele Conventului Internaţional al RituluiYork Antic şi Acceptat. Luând cuvântul în cadrul Conventului Sadoveanu ar fi propus ca, de vreme ce din cadrul Francmasoneriei fac parte atâţia clerici, să se renunţe la toate ritualurile acelea ciudate şi
  să se oficieze Liturghia, iar „fraţii” prezenţi să „se împărtăşească, spre o viaţă cât mai curată în Hristos. Această măsură ar fi rezolvat şi tensiunea care exista între Biserica Ortodoxă şi Masonerie, cea dintâi condamnând pe toţi cei are fac parte din această societate secretă şi diabolică. Bietul Sadoveanu. deşi ajunsese Mare
  Maestru şi fusese iniţiat în gradul 33. nu iţelesese până atunci că Organizaţia pe care o conducea în România era într-adevăr unealta satanei. A înţeles asta abia după apostrofările pe care le-a primit în cadrul acelei întruniri de la Londra, fapt pentru care, ajungând în ţară, s-a retras din activitatea masonică, fîindu-i impuse mari restricţii şi fiind omorât prin otrăvire lentă.
  In cadrul respectivei ţinute, care, de altfel, a fost ultima întrunire masonică la care am participat la Bucureşti, am fost felicitat pentru ascensiunea în clerul superior şi am fost înştiinţat că Marea Lojă a hotărât ridicarea mea la rangul de maestru mason, ceea ce s-a
  întâmplat în seara aceleiaşi zile, într-o procesiune aproape înfricoşătoare. Ţin minte că în cadrul acelui ritual eram lăudat pentru înţelepciunea pe care o dobândisem datorită cunoaşterii iniţiatice şi a metodelor ezoterice învăţate în Masonerie. Ori eu mă simţeam neştiutor ca un copil, iar lucrurile pe care le ştiam cu siguranţă nu le deprinsesem de la masoni. Ritualurile şi toate cele ce se întâmplau la întrunirile Lojei mă făceau să mă simt un trădător, de aceea, suprinzător, de multe ori îmi regăseam liniştea în slujbele Bisericii, pe care, de altfel, o trădasem precum îl trădasem şi pe Hristos, Mirele ei.

  Ciprian Mega – „Pantecul Desfranatei” pag.31-33

  http://www.glasulstramosesc.ro/blog/ai_grija_parinte_ai_grija_desfranata_aceasta_nu_te_ocoleste_nici_daca_ai_mitra_pe_cap_ci_dimpotriva_ea_ti_o_asaza_pe_crestet/2016-04-22-8

  Apreciază

 11. Mihail said, on octombrie 23, 2016 at 1:53 pm

  „20 iulie 1996 este tuns in monahism, la Manastirea Brancoveanu, Sambata de Sus, de catre IPS Mitropolit Antonie, primind numele de Laurentiu .

  4 iulie 1996 ales, prin hotararea Sfantului Sinod episcop al Caransebesului.”

  Laurentiu Streza – A fost facut episcop inainte de a deveni monah. La ce s-a mai facut monah? Putea fi facut episcop si fara sa fie monah, caci era deja vaduv.

  Apreciat de 1 persoană

 12. branoiuelisa said, on octombrie 23, 2016 at 2:13 pm

  Și eu, Doamne Iisuse, le-am distribuit cartea în care era transmis mesajul Tău: „IEȘIȚI DIN EA, POPORUL MEU! din cetatea babilonului, din întunericul în care orbecăie nelegiuiții ca sa nu fiți loviți de pedepsele sortite lor” crezând ca prețuiește Graiul Gurii Tale și România „Poporul Ales” se va umple de Bucurie Cerească și Har Divin, dar iată nu au vrut ca turma sa se sfințească, să descopere ADEVĂRUL…! Ci abia acum am înțeles, de ce mi-a cenzurat cartea… Va da socoteala înaintea Domnului nostru Iisus, Dreptul Judecător, că vine… vine în curând! Fie sa ne găsească pe toți mântuiți. Amin.
  RECOMANDARE DE SUFLET
  a>Ionel Bumbaru:
  RECOMANDARE DE SUFLET
  http://api.ning.com/files/bHsVcuK7wk6I8H5P14wICHU4p*n79MrSWNGvKDpHUuhTNb5-UjeasDwyzpKKNBehBA4J7SfB8gpDk*bSUZWNqznsHTncjmaK/ElisabetaBranoiuIesitiDinEaPoporulMeu.pdf — simțindu-se minunat și binecuvântat doar când nu-mi dezlipesc mintea mea și inima mea de Iisus Hristos, Dulcele meu Mântuitor și mult prea dorit cu Florin Dandu și alți 19 în Bârlad.

  Apreciază

  • tanase said, on octombrie 24, 2016 at 6:41 pm

   „… ACELASI călugăr care mai adineauri, cu buze curate, preaslăvea pe Iisus şi pe Fecioara Prea Curată la Sfintele Icoane Împărăteşti, acum, din prinosul Bunătăţii lui Iisus, venise după ea, CU INCA DOI sfinţi preoţi s-o binecuvânteze, însemnând pe fruntea ei Crucea Mântuitorului.
   Sofia primi, ca o minune dumnezeiască acest Mare şi Sfânt Har, întrebându-se:
   – Oare ACEST părinte e TOT ATAT DE îmbunătăţit CA Sfântul Cleopa, Stareţul Mânăstirii Sihăstria? Oare este desăvârşit? E aşa cum spune Patericul, înainte-văzător?
   ASA ERA, Sofia NU SE INSELASE.(!!!) Nu după multă vreme printre oamenii lui Dumnezeu circulau nişte vorbe: La Mânăstirea Sinaia, părintele Arsenie Boca („tot atat de imbunatatit ca Sfantul Cleopa” sic!) a văzut o femeie cu o aură pe cap, a sărutat în fugă Icoanele Împărăteşti şi Părintele a binecuvântat-o, împreună CU ALTI DOI preoţi calugări.(pag. 202)
   „Radu era firea care păstra în el orgoliul de bărbat. El simţea că-i revine datoria de a o ocroti, de a o apăra pe Sofia, dar ea nu-i ceruse nici sfatul, nici ajutorul. Totdeauna,TOT ce era bun şi frumos, TOATE realizările de
   până acum erau DATORITA LUI şi în mare masură i se atribuia acest merit.(!!!) El una ştia „SUNT IN ZODIA VARSATORULUI”(!!!) şi INTR-ADEVAR el vărsa, total brut, salariul, încât SE INTREBAU cunoscuţii uneori CUM şi-a realizat toate visele, bineînteles prin munca cinstită” (pai prin meritul lui! – n.a.) (pag. 89)
   „Radu era un NATIV din zodia “VARSATORULUI”. ÎNTR-ADEVAR, el era cel ce vărsa în casa lui de toate. Vărsase multe daruri şi bunătăţi trimise din bogata Grecie. ” (pag 178 )

   Mda … mi-e clar! Am citit suficient incat sa-mi dau seama ce „subtilitati” ascunde romanul, e periculos de bine realizat!

   Apreciază

 13. pcmouse said, on octombrie 23, 2016 at 2:51 pm

  o melodie frumoasa zic eu insa matteo continua ca si in clipul cu corina sa faca semnul 666 cu mainile,la min 3:19 https://www.youtube.com/watch?v=SCL1W7YUKCI
  le am pus intrebare celor de la cat music sa vedem ce imi raspunde pe youtube

  Apreciază

  • firdesoare said, on octombrie 23, 2016 at 6:53 pm

   Sunt curioasa CE iti vor raspunde cei de la Cat Music… si DACA iti vor raspunde… Ce sa recunoasca direct? Ca ei promoveaza programare mentala prin hipersexualizare si satanism prin simboluri oculte? Chiar numele lor „Cat Music” face aluzie (cam directa, ca deja nu se mai ascund nici la nivel mondial) la programele BetaKitten prin care trec „domnisoarele dragute care doresc sa fie vedete muzicale”
   http://vigilantcitizen.com/pics-of-the-month/symbolic-pics-month-0916/
   sau asa:
   http://vigilantcitizen.com/pics-of-the-month/symbolic-pics-month-0816/

   …si daca sunt copilasi si tinerei (cum se promoveaza acum prin nenumarate emisiuni de tipul „Next Star”, „Vocea Romaniei” etc etc) cu ATAT mai „bine”!!! …asa poti sa tragi in jos o multime de suflete inocente de copilasi o data cu idolii lor copii, pe masura ce avanseaza in varsta. Cam cum s-a intamplat cu Britney, Christina Aguillera, etc… sa nu mai vorbim de „inocenta” Miley Cyrus, cu ale carei filme am copilarit, dar de a carei muzica ma ingrozesc acum… Dar „nu, acestea sunt teoriile conspiratiei” si ciudatii suntem noi, cativa care ne punem aceste intrebari.

   Doamne fereste de cele de mai sus si Doamne ajuta la cele bune spre mantuire!

   Apreciat de 1 persoană

  • Cristian Vodă said, on octombrie 23, 2016 at 6:57 pm

   E normal ca in buda sa gasesti fecale. Ce sa intrebi la Cat Music ? Cat de tare a fost in calduri pisica pe doua picioare din clip care miauna dupa un posibil motan tatuat ? Da. A avut 6 barbati pana acum. Mai are pana la 666, cu tot cu partenere… Suntem satui de excremente.

   Apreciază

 14. pcmouse said, on octombrie 23, 2016 at 3:01 pm

  off topic,i am postat Monahului Teodot.sper ca nu o sterge si pe asta,,,
  https://monahulteodot.wordpress.com/2016/10/11/pentru-cei-care-afirma-ca-in-bor-nu-mai-este-har-dupa-adunarea-de-la-creta/comment-page-3/#comment-4659

  si inca o parere…drag Monah izoleaza te de ecumenism.pleaca de acolo unde mergi la slujba.te inseli singur si ii smintesti si pe altii,bani ai de drum din ce am vazut ca ai mai postat..ca te ajuta fratii si surorile.cauta Preoti Marturisitori si mergi la ei nu mai merge unde mergi..

  Apreciat de 1 persoană

 15. Raluca said, on octombrie 23, 2016 at 6:01 pm

  Dacă bor este infiltrată de zeci de ani la vârf de ierarhi care au făcut pact cu cel rău, înseamnă că iconomia a funcționat din plin în situația în care ierarhii vânduți, din ce în ce mai numeroși, au hirotonit mulți foarte mulți preoți. Și toate celelalte Taine puteau fi valide doar datorită iconomiei. Odată ce însă și-au pus semnătura pe zapisul lepădării de dreapta credință, nici iconomia nu mai poate acoperi ceea ce s-a pecetluit. Este atât de groaznic, încât e greu de crezut că s-a putut întâmpla așa ceva.

  Apreciază

 16. gyonyk said, on octombrie 23, 2016 at 6:04 pm

  daca asta este al nostru „Sf. Sinod” este clar. Cum poate ca acesti eretici blestemati sa sa aiba gija de acest popor Ortodox din moment ce ei NU sunt ortodocsi? Credeti oare ca este posibil sa acestia sa faca ceva bun pentru Sfanta Biserica, din moment ce ei lupta impotriva Ei?
  Ei sunt Iudele zilelor noastre…

  Apreciază

 17. gyonyk said, on octombrie 23, 2016 at 6:09 pm

  de acum chiar ca imi pun intrebarea: Romanii mai au oarecontinuitatea Harului Sfantului Duh? Oare mai avem St. Taine? Cum poate oare un eretic sa hirotoneasca un Episcop, sau preot? Daca un patriarh eretic precum Teoctist, Daniel, etc, „hirotoneste” pe cineva, oare ce se intampla? Dumnezeu mai lucreaza prin acesti eretici vai de sufletele lor?

  Apreciază

 18. trovant said, on octombrie 23, 2016 at 6:16 pm

  Cine ? – institutii de invatamant “teologic”, de partid, loji masonice, servicii secrete, alti “ierarhi” gata prelucrati, sionistii – sinagoga satanei.
  De ce ? – acelasi obiectiv de 2000 de ani. Razboiul cu Hristos si distrugerea Bisericii. Crearea unui „crestinism” fara Hristos dar compatibil noii panreligiii a imparatiei lui antihtrist.

  Apreciază

 19. sv said, on octombrie 23, 2016 at 6:20 pm

  Ciudat ca au fost la studii si inainte de ’90.Deci comunistii au fost si ei in complotul zidarilor de a prelua controlul BISERICII ORTODOXE.Hmm, nice job bro’

  Apreciază

  • costel said, on octombrie 25, 2016 at 9:46 am

   Sa presupunem ca prin internationala socialista condusa de satanisti, organele de partid de la noi au primit ordin sa lase anumiti preoti/monahi/profesori de teologie sa fie scoliti in babilonul occidental, pentru ca acestia sa fie aluatul din care sa se poata plamadi ceea ce astazi numim „sinod”, pentru ca viitorii preoti sa fie scoliti/indoctrinati in spiritual ghiveciului universal spre care se tinde cu pasi din ce in ce mai repezi.
   Se spune ca securitatea nu facea nimic fara a avea acordul pcr

   Apreciază

 20. Metatron said, on octombrie 23, 2016 at 8:06 pm

  O sa fie iadul plin de Ierahi si preoti destia, dar mai rau e ca smintesc populatia slaba in credinta care nu e vigilenta, majoritatea baga la inaintare ca uite ce fac preoti, nu se gandesc la mantuirea personala si asa sunt de cu ochii lipiti si nu vad inselaciunea, multii asa zisi preoti cu siguranta nu au legatura cu religia o fac mecanic si fara sa aiba vocatie, sunt doar din interes si nu iau in considerare plata pe lumea cealalta, si monahi la fel, care merg la manastiri dezamagiti in dragoste sau pentru ca sunt pe invers, nu merg ca au in adn inscrisa aceea chemare spre monahism, isi irosesc viata aiurea si fara plata pe lumea cealalta, multii mi-au spus dece nu ma fac calugar ca vai de mine cate stiu din religie si cum cunosc in profunzime unele chestii, raspunsul meu e , nu simt chemarea spre izolare si rugaciune neincetata, in inima mea imi doresc copii si nevasta, asa ca imi ascult inima.

  Apreciază

 21. mircea.v said, on octombrie 23, 2016 at 8:51 pm

  Spune la un moment dat @el

  „beserica.srl azi actionaza si se seamna intru totul , cum EXCELENT observase sora Aurora , cu Biserica serghianista din veremea comunistilor din Rusia, aceleasi TRADARI si CADERI are si daca aceia colaborau cu regimul anticristisc comunist de atunic, astia de azi ai nostri sunt COLABORATORII DIRECTI ai lui anticrist !”

  Cel mai bun lucru care l-au facut monahii Athoniti cu ocazia conferintelor, dupa mintea mea, a fost distribuirea gratuita a cartii „Sfintii Catacombelor Rusiei”

  Doar am rasfoit-o. Ca si Aurora spun si eu, zici ca jucam in acelasi film. Aceleasi argumente de partea celor care au tradat ca si acum, aceleasi reactii si argumente ale celor care aparau ortodoxia ca si acum, sant prezentate solutiile salvatoare de catre sfinti, se vorbeste de casa-biserica, de episcopi si preoti hirotoniti care erau la mare secret, de structura organizatorica, in sensul ca intre celulele-biserica nu era o legatura, si astfel daca era descoperita una, asta nu ducea la caderea retelei… Celulele -Biserica apareau fara initiativa de la centru.
  „Sf Apostol Pavel in epistolele sale scrie exact aceste cuvinte: „biserica din casa”.(Rom 16:5). Biserica din catacombe este exact o mare multime de „case-biserici”. Fiecare din ei se ingrijeste cel mai mult de felul in care sa fie pastrata secreta si neobservata”.

  Este folosit termenul de Biserica oficiala ref la biserica serghianista., exact cum am inceput sa folosim si noi de prin 2009.

  Este prezentat chiar si „monahul Teodot” si ideea ca doar un sinod poate sa ii anatemizeze pe serghianisti si abia atunci raman tradatorii fara har… Un sinod care ar fi fost arestat pe loc, si executati pe loc… Si aia vroiau sinod in conditiile alea. Nebunie.

  Dar, atunci erau episcopi care hirotoneau preoti si episcopi in secret, chiar si in puscarii si lagare, iar acestia apoi erau episcopi si preoti in ascuns, slujeau in casa-biserica, (care era chiar si cea in care mirenii faceau rugaciune).

  Pe masura ce voi citi, voi incerca sa postez pasajele mai importante.

  Inca o data, o carte de foarte mare folos, si care ar trebui citita de tot omul.

  Multumesc Simonei pt carte. Un exemplar l-am dat sa circule la niste preoti.
  Vezi @el, ca face si Simona ceva bun .:)

  Multumesc @Ilioara si @el !

  Apreciat de 1 persoană

  • el said, on octombrie 23, 2016 at 10:18 pm

   mircea.v

   nimic NOU frate ! toate vechi si noua toate vorba poetului care-l citeaza pe Eclesiast ! 😦

   „9. Ce a fost va mai fi, si ce s-a facut se va mai face; nu este nimic nou sub soare.
   10. Daca este vreun lucru despre care s-ar putea spune: „Iata ceva nou!”, demult lucrul acela era si in veacurile dinaintea noastra. ” _____ ECLESIASTUL cap 1 ( CARTEA copilariei mele ! la care revin mereu si nu ma satur niciodata sa descoper cat de actuala si minunata este.) 🙂 … 😦 😦 😦

   „13. Mi-am pus inima sa cercetez si sa adancesc cu intelepciune tot ce se intampla sub ceruri: iata o indeletnicire plina de truda la care supune Dumnezeu pe fiii oamenilor.
   14. Am vazut tot ce se face sub soare; si iata ca totul este desertaciune si goana dupa vant! „

   Apreciază

   • mircea.v said, on octombrie 24, 2016 at 4:30 am

    @el,

    hai ca asta cu insemnarea e noua…:)
    SI mie imi place Eclesiastul. Si in plus e si foarte poetic.

    Apreciază

   • el said, on octombrie 24, 2016 at 8:36 pm

    mircea.v

    eeeeii , daca e sa fim asa rigurosi, NOUTATEA este Hristos Dumnezeu si Om , de la care au decurs celalate „noutati” dupa Cuvantul Domnului prin Proorocul : ” iata le fac pe toate NOI !”

    cat despre „noutatea” pecetluirii ne-o lamureste Sf Ioan Evanghelistul, iar Eclesiastul in cidea INTELEPCIUNII LUI DEPLINE NU PUTEA sa vorbeasca lumii mai mult decat atat, caci sunt varste duovnicesti pentru om si omenire si o crestere in har si descoperire !

    insa ceea ce s-a descoperit ODATA ramane vesnic valabil referitor la realitatile la care se refera/pt care a fost descoeprit, dupa cuvantul : ” Cerul si pamantul vor trece, cuvintele MELE NU vor trece!” si Duhul Sfant a vorbit lumii prin Prooroci conform capacitatii ei de a putea primi Cuvantul la un moment dat/ vremea respectiva.

    nici Sfintii de DUPA Hristos NU PUTEAU lamurii „taina pecetulirii” dintru inceput unie lumi nepregatite a carei parte erau si ei insisi intr-o oarecare masura…. de aceea spune Sf Andrei al Cezareei in Cartea lui despre Talcuirea Apocalipsei ca ” vremea si expereinta va descoperi celor TREJI aceste taine!( citat din memorie inexact dar care reda INTOCMAI ideea) .

    Apreciază

  • cosminmatiu said, on octombrie 24, 2016 at 3:40 pm

   Si eu acum o citesc, de pe net:

   Dă clic pentru a accesa sfintii-catacombelor-rusiei.pdf

   Apreciază

   • mircea.v said, on octombrie 24, 2016 at 6:17 pm

    cosmin,

    super, nu stiam ca e pe net. asa e mai usor ca doar e cu copy-paste. orice gasesti important ca argumentare, ca situatie similara cu ce e acum, posteaza si tu, chiar daca poate ne vom repeta. Poate sant oameni ce nu au timp sa citeasca totul, si atunci macar sa citeasca doar ce este f important.

    Apreciază

   • cosminmatiu said, on octombrie 24, 2016 at 7:31 pm

    Am facut deja un fisier in word in care copiez si am postat pana unde am ajuns acum cateva saptamani. O sa mai postez

    Apreciază

 22. mircea.v said, on octombrie 23, 2016 at 8:54 pm

  Ref la articol,

  spunea profesorul George Manu la Aiud(aprox)
  „Mai, sa stii ca nu Stalin e de vina, ci diavolul, ca daca nu era Stalin, era altul”

  Apreciază

  • Ionut said, on octombrie 24, 2016 at 10:04 am

   Da si nu prea, fiindca omul nu e un robot. Cel mai bine ar fi ca necuratul sa n-aiba de unde alege.

   Apreciază

  • el said, on octombrie 23, 2016 at 10:28 pm

   Daruieste Doamne BIRUINTA Rusiei si BINECREDINCIOSILOR crestini asupra celui potrivnic si cu Crucea Ta PAZESTE pe Poporul Tau ( cel MIC , Turma Ta cea MICA si cu harul Tau NEBIRUITA in razboaie !!!) !

   FOARTE BINE !

   SA FIE !

   Apreciază

  • el said, on octombrie 24, 2016 at 9:09 pm

   ines

   spune Schiarhimandritul Hristofor din Tula :

   „Staretii SE ROAGA sa fie raboi ! daca nu va fi raboi NU SE MANTUIESTE nimeni !”) ::____ a se vedea de la min 6 :

   Apreciază

 23. Mary said, on octombrie 23, 2016 at 9:11 pm

  Dupa iesirea lui Iohannis doar mandria si vrajile puse peste ei de amicii lor ii tin inghetati pe cursul stabilit.
  Pe urma Francisculet si chiar si protestantii desi sunt LGBTTQIAA-friendly vor fi la fel doar actori de amuzat noii Nero ai lumii. Nu conteaza ca sunt eretici. Pentru pagani ei reprezinta pe Iisus care trebuie tratat ca o papusa voodoo. Ecumenistii au simtit asta si au zis – uniti suntem mai puternici! Dar aghiuta nu dormea. Unirea s-a facut tot pe la dusmani si tot slabi au ramas ba chiar au si ranit pe toti care vroiau sa-i opreasca crezand ca opresc nebunia. Nebunia este profetita in Biblie, ea se intampla oricum, macar daca nu s-ar fi bagat si ei in aceasta caleasca cu unicorni si dragoni si faquiri.
  Antihristul ii va pastra putin ca sa ii distreze pe cei din turmele lor si sa mai ia ceva suflete. Sa fim cu bagare de seama, glumele preoti se vor inteti si ca ispita pentru cei e inca vad erezia la ierarhi. Ah-ul va fi un comedian popular pentru cei tristi, un mare militar, om de stiinta, politic, etc. Putini nu-l vor gasi simpatic. Va fi si moralist dovedind asta prin miscari de pedepsire a gay-ilor pe care pana acum i-a lasat sa se defuleze. Va pedepsi si dintre avorturi, criminali, chiar si vedete, idoli, cei pe val acum, poate vor face din nou executii publice sa amuze poporul. Nu va parea niciodata imoral si probabil va fi si foarte politicos puritan etc dar cu o fina ironie nu se va da la o parte nici de la cuvinte colocviale pentru cei care le gusta.
  Va fi fermecator nu depravat. Dar nu uitati, va fi doar o sluga papusa a lui Lucifer.

  Apreciază

 24. dante said, on octombrie 23, 2016 at 9:57 pm

  Sfintul Nicolae Velimirovici in cartea ” Suta de capete de la Libostina ” spune urmatoarele:
  „…sint teologi ortodocsi carora le sint pe plac cugetarile theologilor eretici, dar acesti theologi nu sint purtatori ai stiintei si constiintei ortodoxe, ci madulare bolnave ale trupului Bisericii. Incepind cu veacul al zecelea, crestinii apuseni au inceput sa se lepede de Biserica. De atunci, in crestinismul apusean incepe acomodarea – modernismul lor. Deosebirea de capatii dintre Rasarit si Apus consta in intelegerea diferita a Evangheliei Lui Hristos – Apusul intelege Evanghelia doar ca o simpla teorie, dintre multe altele, iar Rasaritul ca nevointa si traire…”

  Cita dreptate are acest mare sfint contemporan si din pacate tavalugul ereziiei s-a infiltrat si in rindurile ortodoxiei periclitindu-i sobornicitatea si insasi menirea ei. Putini vor ramine cei in dreapta credinta, insa portile iadului nu o va invinge caci capul Bisericii nu este nu stiu ce episcop sau patriarh apostat ci Insusi hristos.

  Doamne ajuta!!

  Apreciază

 25. sorin said, on octombrie 23, 2016 at 10:29 pm

  Mirela te rog da mi o adresa de email unde te pot contacta, sau ia de la fratele sacciv adresa mea de email.

  Apreciază

 26. vmn said, on octombrie 23, 2016 at 11:16 pm

  Si multi din ei au trecut pe la manastirea Crasna, unde se fac si cursuri de arte matiale, unde ei invata nu numai sa se lupte, ci sa se stapaneasca.

  Apreciază

 27. vmn said, on octombrie 23, 2016 at 11:23 pm

  La Mitropolia Banatului, consilierii sunt mai mari in grad masonic decat Mitropolitul, si presupun ca si in alte episcopii. Pana la o mitropolie nu se schimba si cainele din curte poate sa se schimbe orce Mitropolit, consilierii trag sforile.

  Apreciază

 28. Yamal said, on octombrie 23, 2016 at 11:54 pm

  Vasile daca parintele n-a gresit? Spunea ca mai e 1 an (12 luni am inteles) si ca vine urgia nu?
  Asta in 2013. Si in 2014 a fost anuntat sinodul asta tradator. Sinodul a avut loc in 2016 dar a fost anuntat in martie 2014.
  Si sa ma ierte Dumnezeu, daca a trada pe Dumnezeu nu e o urgie, atunci ce e?

  Apreciază

  • Adrian said, on octombrie 24, 2016 at 11:49 am

   sorin:

   Foarte interesant acest rezumat postat pe link-ul dat de tine, precum şi ceea ce a postat mai sus sora ilioara said, on octombrie 23, 2016 at 2:18 am !!!

   Cine citeşte/vizionează/ascultă aceste materiale (dovezi clare ale trădării !) cu sinceritate şi cu dorinţa de a cunoaşte adevărul, cred că poate avea un şoc similar cu cel pe care l-ar avea dacă citeşte cartea d-lui Theodor Leontescu: „O piatră pentru Goliat” (https://saccsiv.wordpress.com/2016/09/28/theodor-leontescu-o-piatra-pentru-goliat/) !!!

   Doamne ajută !

   Apreciază

 29. sorin said, on octombrie 24, 2016 at 12:45 am

  mirela cum pot legatura cu tine? poti sa dai te rog o adresa de email, ceva?

  Apreciază

 30. H said, on octombrie 24, 2016 at 7:12 am

  Un posibil raspuns poate fi gasit in aceasta marturie a personajului Isidor, arhiepiscopul, din romanul bazat pe fapte reale Marele exterminator si Marele Sinod Ortodox al lui Virgil Gheorghiu (ce a apǎrut la Paris în 1979):

  „Nu se confera functii inalte decat celor vulnerabili. Nu se aleg ca servitori decat cei care nu-si pot trada stapanul. E o foarte veche metoda ruseasca. Si dupa cum vedeti, mǎ au la mânǎ. Dacǎ divulgǎ acum adevarul despre mine voi fi linșat de popor. Credinciosii învrǎjbiți împotriva arhiepiscopului lor fals vor fi mai rai decât leii care i-au devorat pe crestini in arenele din Lyon […] Deci, sunt un episcop sigur, in care pot avea incredere. Stiu ca nu-i voi trada niciodata, mi-e imposibil sa o fac. Am o superba proprietate […], un cont frumos in banca […] Iata de ce m-au ales. Pentru aceleasi motive pentru care v-au ales si pe dumneavoastra. […] Toti parintii sinodali sunt asemenea noua, preasfintite frate. Suntem ortodocsi sluți, ortodocsi folosiți.”

  O destainuire similara cutremuratoare, vis-à-vis de metodele de constrângere folosite de cǎtre iudeo-masonerie pentru realizarea scopurilor sale prin manipularea ierarhilor șantajabili, face si Arhiepiscopul Adrian Hrițcu în cartea Pântecul desfrânatei [alt pasaj decat cele postate mai sus de domnul Gabriel]:

  „dumneavoastra, ca viitor arhiepiscop, [n.n. continuǎ ofiterul de securitate], aveti datoria de a ne informa despre orice lucru care contravine sigurantei Statului si a cetatenilor lui.
  −Stimate domn, i-am raspuns, puteti fi incredintat cǎ, de voi observa lucruri care pun în primejdie viața semenilor mei, voi anunța cu siguranța autoritǎțile.
  −În cazul acesta veți semna și un angajament, pǎrinte…
  −Asta nu pot face, va dati seama…
  −Amintiti-va de camera in care fuseseti anchetat… V-au scos atunci masonii. Dar si dumnealor sunt de acord cu masurile noastre, deci, faceti bine si semnati aceasta hartie, ca nu cumva sa continue povestea de atunci si, in loc sa ajungeti peste doua zile in catedrala, la hirotonie, sa va plangeti de mila intr-o celula de la Jilava.
  Mi-a aruncat in fata o hartie si a inceput sa mi se adreseze cu aere de mare invatat:
  −Scrieti asa: Subsemnatul… cum va numiti, numele complet; apoi numele parintilor… declar pe proprie raspundere ca voi colabora pe tot parcursul activitatii mele de episcop cu Securitatea Republicii si cu Partidul Comunist. Ma oblig prin aceasta declaratie sa contribui la destabilizarea Bisericii Ortodoxe…
  La auzul acestor cuvinte m-am oprit si indignat l-am privit. M-a privit si el, dandu-mi de inteles ca ar fi intelept sa scriu ce-mi dicteaza si a continuat:
  −Scrieti mai departe, parinte: …la destabilizarea Bisericii Ortodoxe, care, prin predici si slujbe, contribuie la indobitocirea poporului si il revolta impotriva sistemului communist. Puneti data si semnati, va rog! Ma bucur, tovarase episcop, ca ne-am putut intelege cu dumneavoastra si avem speranta ca vom stabili o colaborare cat mai eficienta, mai ales cǎ sunteți membru al Masoneriei, societatea care a nǎscut sistemul comunist, precum și alte sisteme politice și ideologii.
  […] Vizita lor mi-a amintit cǎ nu voi fi niciodatǎ un om liber, cǎ voi acționa mereu dupǎ ordinele altora.”

  Adrian Hrițcu (n. 22 februarie 1926, Știubieni, județul Botoșani − d. 23 februarie 2013; 87 de ani) a fost un cleric ortodox român, care a îndeplinit înalte demnități bisericești în cadrul Bisericii Ortodoxe Române, printre care și pe cea de arhiepiscop al Arhiepiscopiei misionare ortodoxe române pentru Europa Centrală și Occidentală, cu sediul la Paris(1982-1992).
  A absolvit școala de cântăreți bisericești de la mănăstirea Neamț și a continuat pregătirea la seminarul de pe lângă aceeași mănăstire. Tot acolo este hirotonit diacon și preot. Iustin Moisescu, pe atunci mitropolit al Moldovei îl numește exarh al mănăstirilor din arhiepiscopia Iașilor.
  La 17 decembrie 1973 a fost ales în funcția de episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor cu titlul „Botoșăneanul”, fiind hirotonit în treapta de arhiereu la 27 ianuarie 1974. Mai târziu, la 16 iulie 1980, a fost ales ca episcop-vicar, cu același titlu, al Arhiepiscopiei misionare ortodoxe române pentru Europa Centrală și Occidentală, cu sediul la Paris, devenind la 16 noiembrie 1982 arhiepiscop al aceleiași eparhii. S-a retras din scaun în anul 1992.
  (sursa: ro.wikipedia.org)

  Apreciază

 31. mircea.v said, on octombrie 24, 2016 at 11:16 am

  Si daca mai pui ca prin anii ’80 la facultatea de teologie de la Sibiu (singura din tara) erau studenti numai copii de secu, de colonei si generali, de procurori, totul era super-corupt, tabloul e complet.

  Apreciază

 32. corneliu said, on octombrie 24, 2016 at 11:19 am

  Doamne ajuta!
  Sunt unul dintre cei conectati zi de zi la postarile de pe acest blog, eu doar hranindu-mi setea dea afla adevarul de la cei mai implicati in a-l descoperi, oprindu-ma doar la acest stadiu, pana acum, de teama de a nu comenta gresit sau tendentios, fara voie, pe diverse controverse. Consider ca am asteptat destul (de prin 2009) sa ma familiarizez cu persoanele care activeaza, atat vadit (saccsiv), cat si in subsidiar (comentatorii, care s-au mai cernut intre timp), in aceasta agora virtuala si a venit momentul sa urc si eu pe ridicatura din centrul ei sa-mi fac cunoscuta persoana dar si crezul. In primul rand imi declar apartenenta, cu toata trairea de care sunt in stare, la dreapta credinta (ORTODOXIA). Vreau sa cred ca sunt , mai mult, imi doresc din tot sufletul sa fiu si eu unul dintre cei 7000 care nu si-au plecat genunchiul, fapt pentru care fac urmatoarele mentiuni: nu am luat acte cu cip ( pasaport, card bancar, card de sanatate, carnet de sofer ), sunt 100% impotriva adunaturii din Creta, recte a semnatarilor documentelor eretice , intr-un cuvant ,vorbesc si inteleg aceeasi limba folosita de fratiile voastre.
  Revenind la temele tratate aici, zic si eu ca multi s-au asteptat ca in urma adunarii din Creta tradarea sa fie mai fatisa (vezi SUPRMEMORANDUMUL), iar daca n-a fost asa, si-au continuat somnul (constiintei). Tocmai de acea talcul cernerii este greu de deslusit de cei ce nu cauta cu inima curata. Calauzit de recomandarile facute de fratele Vasile, referitoare la aflarea pozitionarii fata de ,,Creta,, , am procedat si eu la interpelarea, in duh crestin, atat a duhovnicului cat si a ierarhului, de care apartin. Duhovnicul meu, care provine din pepiniera dragului nostru parinte IUSTIN PARVU, mi-a spus ca este impotriva dar nu opreste pomenirea ierarhului deoarece si acesta nu e de acord cu ce s-a petrecut acolo si nici nu a participat. Intrigat de faptul ca totul este doar declarativ, lipsit de atitudine vadita, am mers la ierarh, pe care am avut ocazia sa-l cunosc cu ani in urma, m-a primit si am discutat. L-am intrebat cum se pozitioneaza fata de Creta, mi-a raspun ca a fost o mare deziluzie si ca el nu ar fi semnat. L-am intrebat de ce nu a fost si mi-a raspuns ca a fost trecut pe o lista ca rezerva, in cazul ca un titular nu putea participa, ulterior a fost sters si de pe acea lista ( pentru mine a fost un semn bunicel), l-am intrebat de ce nu opreste pomenirea patriarhului si mi-a raspuns ca nu se poate ,inca. Am aflat multe alte lucruri, de fapt mi s-au confirmat, despre ierarhii santajabili, colaboratori (majoritatea) ai vechiului si actualului sistem (acelasi), despre dictatura di sanul sinodului. Cat am stat la discutii cu ierarhul ,in biroul personal, a intrat un consilier care ia dat sa semneze pentru participarea la sinod. Am profitat de acest fapt si i-am spus, dupa plecarea consilierului, ca astept cu nerabdare pozitia IPS sale in cadrul sinodului, s-ar putea sa nu o aflu niciodata…

  Apreciază

 33. Mary said, on octombrie 24, 2016 at 3:50 pm

  Off topic.. sau nu?
  Articolul ar fi trebuit sa se numeasca „Tudor Chirila a innebunit de tot – live!”

  „Corina Cuniuc şi Ioana Ignat (18 ani) au fost alese de Marius Moga pentru a se duela, cele două interpretând piesa „Take Me to Church“, a lui Hozier. „Noi suntem foarte caterincoase, foarte ironice, ne place să râdem şi de noi, şi de alţii“, a declarat Ioana, Corina completând-o: „Suntem două dive!“
  „Corina flirtează cu publicul, cu camera, doar că nu ar trebui să flirteze şi cu antrenorii şi cu oamenii din echipă. Dar eu o să fiu atent la voce, la prestaţia de pe scenă, nu sunt aici să-i judec personalitatea“, a comentat Marius Moga. Vocile celor două tinere au fost apreciate de membrii juriului, însă nu la fel au stat lucrurile şi în ceea ce priveşte prezenţa scenică, Tudor Chirilă fiind cel mai aprig critic şi reuşind să stârnească o nouă dispută cu Marius Moga.

  „Cântecul ăsta este orice, dar nu lasciv, mie mi s-a părut că au fost două voci excelente, dar din punctul meu de vedere ca moment artistic ceea ce s-a transmis a fost cumva pe lângă, două dive pop cântând un cântec care reflectează la o temă foarte actuală şi anume că Biserica distruge în ziua de azi tot ceea ce este cumva «anormal»“, a explicat şi Tudor Chirilă.

  „Am uitat să ne sărutăm la final din cauza emoţiilor“, i-a răspuns Ioana, însă Chirilă a asigurat-o că nu este cazul să „îl ia la mişto“. Concurenta a precizat că vorbeşte serios, iar artistul şi-a menţinut poziţia: „Dacă vă sărutaţi făceaţi şi mai rău. Din punctul meu de vedere au fost două voci foarte bune, dar emoţie zero.“
  „Baţi câmpii pe un subiect care nu are legătură cu «Vocea României»“, a intervenit Moga, vădit deranjat de criticile colegului său din juriu, pe care l-a acuzat că este răutăcios şi le-a umbrit „momentul de glorie muzicală“ al celor două concurente. „Eu zic să ignoraţi remarca lui Tudor. V-aţi demonstrat timbrele şi inventivitatea, sunt mândru de voi că aţi reuşit să duceţi la bun sfârşit piesa aşa cum trebuia“, le-a spus Moga concurentelor, alegând în final să o elimine pe Corina.”

  (…)

  Nici Ioana nu a scăpat de comentariile negative din partea juriului. „Băi, dar ce tupeu are şi cealaltă, Ioana“, a punctat Smiley, Chirilă dându-i dreptate: „Da, pentru că tupeul în ziua de azi e o virtute.“”

  Sursa:
  http://adevarul.ro/entertainment/tv/In-premiera-concurenta-vocea-romaniei-refuza-sansa-ramane-concurs-aplaud-puterea-zice-nu-mai-vreau-asa-ceva-video-1_580d219a5ab6550cb8d7dcb2/index.html

  Oare cum vroia Tudor sa se cante melodia? Ca o incantatie, ca o melodie sfanta? Aoleo si vai!.
  Deci e tupeu numai sa zambesti, sa clipesti, la cauza LGBTTQIAA?
  Ah, si btw Smiley nu a fost si la manifestarile tineretului ortodox organizate de Patriarhie.
  Iaca ce crede Smiley fiind de acord cu Tudor Chirila:
  – „o temă foarte actuală şi anume că Biserica distruge în ziua de azi tot ceea ce este cumva «anormal»”
  – este tupeu sa privesti altfel decat serios problema si tragedia anormalitatii (la ei cu ghilimele)
  – sa nu te inchini la membrii unui juriu de cantareti este blasfemie.

  Daca am fost mean si am tras concluzii pripite, Smiley sa ma ierte. Poate el doar comenta asa ca sa creasca show-ul si audienta… Poate va face un remix cu piesa asta si-o trimite lui Patri Ecu Bartholomeu s-o cante in duet cu Francis.
  Aiureala aia de melodie, cu versuri scrise aiurea cu niciun sens daca zice Tudor Chirila ca e despre inima franta a gay-ilor il cred, mie suna a incantatie de draci si le pun mai jos, sa vedeti ce este de fapt:

  „My lover’s got humour
  She’s the giggle at a funeral
  Knows everybody’s disapproval
  I should’ve worshipped her sooner
  If the Heavens ever did speak
  She is the last true mouthpiece
  Every Sunday’s getting more bleak
  A fresh poison each week
  ‘We were born sick, ‘ you heard them say it
  My church offers no absolutes
  She tells me ‘worship in the bedroom’
  The only heaven I’ll be sent to
  Is when I’m alone with you
  I was born sick, but I love it
  Command me to be well
  Amen. Amen. Amen
  Take me to church
  I’ll worship like a dog at the shrine of your lies
  I’ll tell you my sins and you can sharpen your knife
  Offer me that deathless death
  Good God, let me give you my life
  Take me to church
  I’ll worship like a dog at the shrine of your lies
  I’ll tell you my sins and you can sharpen your knife
  Offer me that deathless death
  Good God, let me give you my life
  If I’m a pagan of the good times
  My lover’s the sunlight
  To keep the Goddess on my side
  She demands a sacrifice
  To drain the whole sea
  Get something shiny
  Something meaty for the main course
  That’s a fine looking high horse
  What you got in the stable?
  We’ve a lot of starving faithful (avem o gramada de „credinciosi” flamanzi)
  That looks tasty (asta arata gustos)
  That looks plenty (asta arata suficient)
  This is hungry work (asta e munca de foame)
  Take me to church (du-ma la biserica)
  I’ll worship like a dog at the shrine of your lies (voi venera ca un caine la altarul minciunilor tale)
  I’ll tell you my sins and you can sharpen your knife (o sa iti spun pacatele mele ca tu sa iti ascuti cutitul)
  Offer me that deathless death (da-mi moarte fara moarte)
  Good God, let me give you my life (O, „Doamne” [aici se inchina la Lucifer] da-mi voie sa iti dau viata mea.)
  Take me to church
  I’ll worship like a dog at the shrine of your lies
  I’ll tell you my sins and you can sharpen your knife
  Offer me that deathless death
  Good God, let me give you my life
  No masters or kings when the ritual begins
  There is no sweeter innocence than our gentle sin
  In the madness and soil of that sad earthly scene
  Only then I am human
  Only then I am clean
  Amen. Amen. Amen
  Take me to church
  I’ll worship like a dog at the shrine of your lies
  I’ll tell you my sins and you can sharpen your knife
  Offer me that deathless death
  Good God, let me give you my life
  Take me to church
  I’ll worship like a dog at the shrine of your lies
  I’ll tell you my sins and you can sharpen your knife
  Offer me that deathless death
  Good God, let me give you my life.”

  Eu zic ca e imnul demonilor care abia asteapta sa crontane sufletele oamenilor care vin la Biserica. Am tradus cele mai socante versuri.
  Da’ ce tupeu am si eu zau….

  Apreciază

  • Neica nimeni said, on octombrie 24, 2016 at 4:55 pm

   Scuza-ma, nu inteleg nimic din comentariul tau…Tot ce inteleg este ca versurile sunt o nenorocire, evident…dar talalaia asta cu Chirila-Moga-fetele…Nu pricep nimic, dupa cum te exprimi. Care e treaba pana la urma, spune mai scurt, clar si raspicat. Pe cuvantul meu daca am inteles ce vrea Chirila, ce vrea Moga, ce vor fetele si in final, ce vrei tu sa spui…Poate refaci postarea si scrii ceva mai clar.

   Apreciază

   • Mary said, on octombrie 24, 2016 at 8:46 pm

    Este citat din articolul de pe adevarul. Ai dreptate trebuia

    Apreciază

   • Mary said, on octombrie 24, 2016 at 9:06 pm

    Iarta-ma voi posta maine, repovestind articolul si comentariile mele. Astazi imi este foarte rau psihic, nu ma pot concentra. Pe scurt spun acum – Tudor Chirila a acuzat 2 fete ca au facut show pentru ele cand el o considera serioasa si emotionanta. Smiley care a participat si la intrunirile tineretului ortodox de anul acesta la Bucuresti, a fost de acord ca fetele au fost obraznice, neasumandu-si criticile aduse. LGBTTQIAA este forma conpleta a propagandei LGBT.

    Apreciază

   • Mary said, on octombrie 24, 2016 at 9:10 pm

    Un link cu definitia completa a LGBTTTQIAA http://ok2bme.ca/resources/kids-teens/what-does-lgbtq-mean/
    Chiar daca nu vrei sa ai o parere tot au o categorie pentru tine. Imi atrage atentia si „two-spirited” – oameni cu 2 spirite, in special nativi americani. Inseamna oare posedati?

    Apreciază

 34. Ioana said, on octombrie 24, 2016 at 3:59 pm

  Vi se pare cunoscut SCENARIUL ?

  ”Femeile, mai ales cele tinere, sunt întotdeauna cele mai fanatice susţinătoare ale Partidului, cele care înghit orice slogan, care fac spionaj amator şi care te toarnă urgent dacă te miros de NEORTODOXIE.”

  ”De pe ecran, Goldstein şi-a debitat, ca de obicei, atacul veninos împotriva doctrinelor Partidului, atac atât de exagerat şi de ticălos, încât nici măcar un copil n-ar fi trebuit să se lase păcălit de el, dar care, totuşi, era exact atât de plauzibil, cât să-ţi dea sentimentul alarmant că alţii, cu mai puţin echilibru psihic, ar putea fi induşi în eroare. L-a insultat pe Fratele cel Mare, a denunţat dictatura Partidului, a cerut încheierea imediată a păcii cu Eurasia, a solicitat libertatea cuvântului, libertatea presei, libertatea de întrunire, libertatea de gândire, zbierând ca un isteric despre trădarea Revoluţiei ”

  ”Nu s-au scurs nici treizeci de secunde din cele Două Minute de Ură, şi cel puţin jumătate dintre cei prezenţi în sală începuseră deja să aibă manifestări necontrolate de furie.”

  ”Umblă şi unele vorbe, şoptite, despre o carte îngrozitoare, UN COMPENDIU AL TUTUROR EREZIILOR al cărei autor ar fi chiar Emmanuel Goldstein şi care ar circula clandestin pe ici, pe colo. Este, din câte se spune, o carte fără un titlu anume. Lumea vorbeşte despre ea — dacă are curajul să vorbească — spunându-i, pur şi simplu, Cartea. Dar asemenea lucruri nu le afli decât din nişte zvonuri vagi. Nici Frăţia, nici Cartea nu sunt subiecte despre care un membru al Partidului să vorbească, dacă poate să le ocolească.” – Orwell, O mie nouă sute optzeci și patru

  Ecumenistii se pretind ”ortodocsi”, acuza de neortodoxie pe mărturisitorii creștin-ortodocși care se luptă cu sistemul, au puterea politică de partea lor, mint, asupresc și încalcă libertatea preoților, monahilor și tuturor creștinilor care nu vor să se alăture apostaziei, îi discreditează pe cei care demască ororile sistemului-inchisoare (cei care vorbesc impotriva vaccinurilor, cipurilor, fiscalizarii fiintei umane, impotriva legilor abuzive ce ataca direct Adevarul si demnitatea nationala etc.) facandu-i dusmani ai progresului si binelui general. Asupra celor care nu vor să-și lepede se îndreaptă DOUĂ sau mai multe MINUTE DE URĂ în parohiile ereticilor ecumenisti. Mărturisitori sunt atacati, sunt arătați cu degetul și numiți EXTREMIȘTI, TALIBANI ORTODOCȘI, NEIUBITORI DE APROAPELE, ei fiind vinovați că încalcă dreptul la liniște și la adormirea conștiinței a tuturor gură-cască și ducătorilor degeaba la biserica. Si pana la urma EREZIILE vorba aceea (parca s-au evaportat in noua teHUologie, noi popi ”mari sfinti din viata”, ”duhovnici imbunatatiti” le-au abolit, tragand dupa ei gloata doritoare de prooroci mincinosi, la un ”sinod” (adunătură tâlhărească și vândută!) nici nu se mai pomenește de eretici și erezii), căci, nu-i așa ”NU SUNT SUBIECTE DESPRE CARE UN MEMBRU AL PARTIDULUI SĂ VORBEASCĂ, DACĂ POATE SĂ LE OCOLEASCĂ”

  Apreciază

  • Ioana said, on octombrie 24, 2016 at 4:11 pm

   Asupra celor care nu vor să-și lepede CREDINȚA se îndreaptă DOUĂ sau mai multe MINUTE DE URĂ în PREDICILE din parohiile ereticilor ecumenisti…

   Apreciază

   • el said, on octombrie 24, 2016 at 9:35 pm

    Ioana

    who cares?

    CINE din cei trezji mai merge azi pe la besericile apostatilor?
    ametitii si inconstientii / ignorantii daca au inima fara viclenie VOR PLECA si aia MAINE… restul ,e ca ei = GUNOIUL IADULUI, DEJA „selectionat” pt iad !

    sa urle si sa latre cat vor, Robii Lui Hristos I-AU PARASIT ACUM si au ramas DOAR cu „truma” lor de LEPADATI/ LEPADATURI ! ..
    … nici dracii insisi NU sunt multumiti de „prestatia” lor de la beserica.srl…. din care motiv si APOSTATII /SLUGARNICII ERETICI ecumenisti VOR CRAPA CURAND ( diavolul STAPANUL lor NU are prieteni si pe ei ii va nimici INATI pe ei CAZATURILE care l-au slujit ! neaparati de har cum s-au aruncat inaintea lui !) , … si PRIGOANA celor drepti si putini se va declansa URAT !

    NIMIC NU POT impotriva robilor Lui Hristos ! …

    Apreciat de 1 persoană

   • Ioana said, on octombrie 25, 2016 at 2:33 am

    AMIN!

    „Şi am văzut ca o mare de cristal, amestecată cu foc, şi pe biruitorii fiarei şi ai chipului ei şi ai numărului numelui ei, stând în picioare pe marea de cristal şi având alăutele lui Dumnezeu.
    Şi ei cântau cântarea lui Moise, robul lui Dumnezeu, şi cântarea Mielului, zicând: Mari şi minunate sunt lucrurile Tale, Doamne Dumnezeule, Atotţiitorule! Drepte şi adevărate sunt căile Tale, Împărate al neamurilor!” – Apocalipsa 15, 2-3

    Capitolul 7

    „1. După aceasta am văzut patru îngeri, stând la cele patru unghiuri ale pământului, ţinând cele patru vânturi ale pământului, ca să nu sufle vânt pe pământ, nici peste mare, nici peste vreun copac.
    2. Şi am văzut un alt înger care se ridica de la Răsăritul Soarelui şi avea pecetea Viului Dumnezeu. Îngerul a strigat cu glas puternic către cei patru îngeri, cărora li s-a dat să vatăme pământul şi marea,
    3. Zicând: Nu vătămaţi pământul, nici marea, nici copacii, până ce nu vom pecetlui, pe frunţile lor, pe robii Dumnezeului nostru.
    4. Şi am auzit numărul celor pecetluiţi: o sută patruzeci şi patru de mii de pecetluiţi, din toate seminţiile fiilor lui Israel:
    5. Din seminţia lui Iuda, douăsprezece mii de pecetluiţi; din seminţia lui Ruben, douăsprezece mii; din seminţia lui Gad, douăsprezece mii;
    6. Din seminţia lui Aşer, douăsprezece mii; din seminţia lui Neftali, douăsprezece mii; din seminţia lui Manase, douăsprezece mii;
    7. Din seminţia lui Simeon, douăsprezece mii; din seminţia lui Levi, douăsprezece mii; din seminţia lui Isahar, douăsprezece mii;
    8. Din seminţia lui Zabulon, douăsprezece mii; din seminţia lui Iosif, douăsprezece mii; din seminţia Veniamin, douăsprezece mii de pecetluiţi.
    9. După acestea, m-am uitat şi iată mulţime multă, pe care nimeni nu putea s-o numere, din tot neamul şi seminţiile şi popoarele şi limbile, stând înaintea tronului şi înaintea Mielului, îmbrăcaţi în veşminte albe şi având în mână ramuri de finic.
    10. Şi mulţimea striga cu glas mare, zicând: Mântuirea este de la Dumnezeul nostru, Care şade pe tron, şi de la Mielul.
    11. Şi toţi îngerii stăteau împrejurul tronului bătrânilor şi al celor patru fiinţe, şi au căzut înaintea tronului pe feţele lor şi s-au închinat lui Dumnezeu,
    12. Zicând: Amin! Binecuvântarea şi slava şi înţelepciunea şi mulţumirea şi cinstea şi puterea şi tăria fie Dumnezeului nostru, în vecii vecilor. Amin!
    13. Iar unul dintre bătrâni a deschis gura şi mi-a zis: Aceştia care sunt îmbrăcaţi în veşminte albe, cine sunt şi de unde au venit?
    14. Şi i-am zis: Doamne, Tu ştii. El mi-a răspuns: Aceştia sunt cei ce vin din strâmtorarea cea mare şi şi-au spălat veşmintele lor şi le-au făcut albe în sângele Mielului.
    15. Pentru aceea sunt înaintea tronului lui Dumnezeu, şi Îi slujesc ziua şi noaptea, în templul Lui, şi Cel ce şade pe tron îi va adăposti în cortul Său.
    16. Şi nu vor mai flămânzi, nici nu vor mai înseta, nici nu va mai cădea soarele peste ei şi nici o arşiţă;
    17. Căci Mielul, Cel ce stă în mijlocul tronului, îi va paşte pe ei şi-i va duce la izvoarele apelor vieţii şi Dumnezeu va şterge orice lacrimă din ochii lor.”

    Apreciază

 35. Sluga netrebnica said, on octombrie 24, 2016 at 5:53 pm

  „Sub pretextul luptei pentru protejarea familiei suntem martori la un prozelitism neoprotestant de mare anvergura sustinut de „domnul episcop Sofronie” (asa a fost prezentat de organizatorii neoprotestanti, ca unul din liderii unui cult crestin). Cu durere vedem cum oile sunt indrumate strategic in gura lupului. Imaginile filmate vorbesc de la sine, vedem cum crestini ortodocsi impreuna cu preoti aflati in multime si chiar un grup de maici, sunt „binecuvantati” de pastori baptisti si penticostali. Oare trebuia sa se ajunga la astfel de gesturi in actiunea comuna de sustinere a familiei? Oare importanta demersului justifica astfel de compromisuri? Oare lucrurile ar fi avut acelasi parcurs daca episcopul Sofronie nu ar fi semnat documentele sinodului din Creta? Priviti si trageti singuri concluziile, vedeti in special „rugaciunea” pastorului penticostal de la minutul 1:24:40.”

  Integral la sursa: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2016/10/prozelitism-neoprotestant-cu-sprijinul.html

  Apreciază

 36. sorin said, on octombrie 24, 2016 at 9:21 pm

  CALIN, vreau si eu lumanari. Cum pot da de tine?

  Apreciază

  • calin said, on octombrie 25, 2016 at 11:34 am

   Am trimis de pe un mail care are numele unui mare ierarh roman din trecut, sfant dar putin cunoscut.

   Apreciază

 37. Sluga netrebnica said, on octombrie 26, 2016 at 12:05 am

  Rostirea anatemelor la Biserica Panagia Odighitria din Pireu, 2016:

  „Celor care predica si invata panerezia ecumenista, inter-crestina si inter-religioasa, ANATEMA … Consiliului Mondial al Bisericilor, ANATEMA … celor ce participa la rugaciunile in comun, numindu-i pe eretici „frati intru Hristos”, ANATEMA … celor care spun ca exista Sfinte Taine in afara Bisericii Ortodoxe, ANATEMA …”

  Integral la sursa: https://miscareapentruaparareaortodoxiei.wordpress.com/2016/06/13/istoria-ecumenismului-in-romania-2/

  Apreciază

 38. […] CINE si IN CE SCOP i-a pregatiti inca de mici pe actualii IERARHI sa devina Ierarhi? Aproape toti au… […]

  Apreciază

 39. Arhanghelul said, on octombrie 26, 2016 at 3:05 pm

  Achtung!

  Omul de care are nevoie Biserica.

  Îşi ia diploma de licenţă la Sibiu, apoi pleacă la Bucureşti pentru cursurile de doctorat, la Secţia Sistematică, avându-l îndrumător pe pr. prof. dr. DUMITRU Stăniloae (foto), de care va rămâne foarte apropiat.

  Reuşeşte, în vremuri aproape imposibile, să plece la studii în străinătate,
  – Doi ani la Facultatea de Teologie Protestantă (PROTESTANTA) a Universităţii de Ştiinţe Umane din Strasbourg (Franţa) şi încă
  – Doi ani la Universitatea Albert Ludwig din Freiburg im Breisgau, Facultatea de Teologie Catolică (KATOLICA/PAPISTASA) (Germania).
  – Pentru teza de doctorat lucrează cu Doi profesori francezi, Gerard Ziegwald şi André Benoit, iar pe 15 iunie 1979, o susţine în faţa profesorilor de la Facultatea de Teologie Protestantă (PROTESTANTA) din Strasbourg. Obţine calificativ maxim şi devine doctor în teologie al Universităţii din Strasbourg.
  – Peste un an se întoarce la Bucureşti şi susţine o formă mai amplă a aceleiaşi teze, „Teologie şi spiritualitate creştină. Raportul dintre ele şi situaţia actuală“. La finalul examenului său, Dumitru Stăniloae va spune: „Un candidat bine pregătit, bine informat şi mai ales pătruns de dorinţa şi râvna de a trăi o viaţă teologică de adâncime duhovnicească. Nouă asemenea oameni ne trebuie“.
  – Din nou, obţine calificativ maxim şi devine doctor în teologie ortodoxă al Facultăţii de Teologie din Bucureşti.

  http://adevarul.ro/cultura/spiritualitate/portretul-unui-patriarhcontroversat-baconschi-pentru-generatia-mea-patriarhul-blugi-simbolizalibertatea-spirituala-depasirea-comunismului-1_56586e027d919ed50ea5dc93/index.html

  ______________________________________________________________________________________
  Aproape acelasi C.V. al lui Piciorus Daniel … pe renumita Wiki…

  https://ro.wikipedia.org/wiki/Patriarhul_Daniel

  ______________________________________________________________________________________
  „””Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, are un trecut pe care în mod sigur l-ar dori uitat. „Adevărul“ vă prezintă câteva dintre „scheletele“ din dulapul conducătorului BOR-ului.””

  http://www.nasul.tv/scheletele-din-dulapul-patriarhului-daniel-diavol-pentru-fratele-sau-rebel-in-elvetia-banuit-de-blat-cu-securitatea-preafericitul-milionarilor/

  ______________________________________________________________________________________

  Spune-mi … pe unde „” umbli „”… ka … sa-ti spun … ECUMENISTULE …

  CULIANULE = GURU MISA DIN BOR S.R.L. = SECU care esti SECU …

  Apreciază

 40. Arhanghelul said, on octombrie 26, 2016 at 3:08 pm

  Trafaletule … unde esti … mhai … ce cauti tu la Opera ? mhai … tie iti place trafaletul …???

  Apreciază

 41. Arhanghelul said, on octombrie 26, 2016 at 3:08 pm

  Apreciază

 42. […] CINE si IN CE SCOP i-a pregatiti inca de mici pe actualii IERARHI sa devina Ierarhi? Aproape toti au… […]

  Apreciază

 43. […] CINE si IN CE SCOP i-a pregatiti inca de mici pe actualii IERARHI sa devina Ierarhi? Aproape toti au… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: