SACCSIV – blog ortodox

POLONIA: Noua putere a schimbat crucea lui Kaczynski cu o placa memoriala …

Posted in Lech Kaczynski, Polonia by saccsiv on august 13, 2010

   Citez din articolul Noul presedinte polonez a dat crucea lui Kaczynski pe o placa memoriala:

   Noul preşedinte polonez Bronislaw Komorowski a încercat, joi, să dezamorseze disputa privind crucea ridicată în faţa palatului prezidenţial în memoria predecesorului său, Lech Kaczynski, dezvelind o placă memorială, relatează DPA, preluata de NewsIn.

   Susţinătorii lui Kaczynski s-au opus planurilor guvernului de a muta crucea ridicată în faţa palatului prezidenţial la scurt timp după accidentul din 10 aprilie de la Smolensk, în care şi-a pierdut viaţa fostul preşedinte polonez şi alţi 95 de lideri militari şi politicieni de la Varşovia.

   O placă memorială dedicată victimelor accidentului din Rusia a fost dezvelită joi într-o aripă a palatului prezidenţial, biroul de presă al preşedintelui Komorowski afirmând că aceasta reprezintă „un simbol al amintirii şi doliului”.

   Susţinătorii fostului preşedinte Kaczynski au criticat decizia, afirmând că nu au fost consultaţi, adăugând că nu vor renunţa la protestele din faţa palatului prezidenţial până când un monument comemorativ nu va fi ridicat în locul crucii. De altfel, biroul de presă al preşedintelui Komorowski a anunţat dezvelirea plăcii memoriale cu doar o jumătate de oră înaintea evenimentului, de teamă că ar fi putut provoca proteste.

   Decizia a intervenit în condiţiile în care catolicii ultraconservatori care au păzit crucea din lemn zi şi noapte au înfruntat poliţia săptămâna trecută, când autorităţile au încercat să mute crucea în apropierea unei biserici.

   De altfel, manifestaţii pentru şi împotriva crucii au avut loc în ultimele zile la Varşovia. Susţinătorii lui Lech Kaczynski spun că fostul preşedinte nu a obţinut niciodată respectul pe care l-a meritat şi că nu este lăsat în pace de oponenţii săi nici după moarte. În schimb, tinerii s-au pronunţat pentru separarea bisericii de stat, afirmând că locul crucii nu este în faţa unei clădiri a guvernului.

   Crucea a fost ridicată la scurt timp după accidentul de la Smolensk. Susţinătorii liderului opoziţiei conservatoare, Jaroslaw Kaczynski, fratele geamăn al fostului preşedinte, au folosit, de asemenea, locul pentru demonstraţii împotriva rivalului liberal, Bronislaw Komorowski, în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale.

   Comentariu saccsiv:

   Cu cateva zile inainte, zbierand „Polonia e un stat laic”, vreo 2 000 de insi manifestasera impotriva prezentei crucii. Acum, ca s-a pus un bolovan, probabil ca s-au linistit. Nu sufereau bezmeticii sa vada o cruce si au iesit in strada. Impotriva masurilor ce le tot ia noua putere poloneza nu manifestau, ca sunt dati  cu smirghel pe creier. Crucea era necazul lor …

   Cititi va rog si:

Polonia avea tendinta de a nu merge in rand cu lumea. Conducerea poloneza a murit intr-un accident de avion. Va merge de acum Polonia in rand cu lumea?

Indubitabil, POLONIA VA MERGE SI EA IN RANDUL LUMII … Marek Belka, directorul FMI pentru Europa, a fost numit in functia de guvernator al bancii centrale a Poloniei

ERA EVIDENT: Polonia accepta un imprumut de 20 miliarde de la FMI … SONDAJ: In cat timp credeti ca va intra intr-o mare criza?

Din ciclul „POLONIA INTRA IN RANDUL LUMII”: Cel mai mare furnizor de energie electrică din Polonia îşi vinde acţiunile

POLONIA recupereaza rapid terenul pierdut: BPS SA a instalat PRIMUL BANCOMAT BIOMETRIC din Europa. Fara card, doar cu degetul …

 

14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on august 13, 2010 at 10:25 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. cristi_g said, on august 13, 2010 at 10:48 am

    Oarecum legat de subiect:
    In Primaria unde lucrez rasuna instrumentele lautarilor,chiote si strigate de veselie,dedicate insotirii civile a unui cuplu ce se…cunoaste de mult timp.
    Cat de ciudat li s-ar parea nuntasilor sa auda un cor cantand:
    ” Întru naştere fecioria ai păzit,
    întru adormire lumea nu ai părăsit, de Dumnezeu Născătoare.
    Sculatu-te-ai la viaţă, fiind Maica Vieţii,
    şi cu rugăciunile tale, izbăveşti din moarte sufletele noastre”.
    Spunea cineva ca atunci cand auzi ca ursul e prin vecini,te pregatesti caci ajunge si la tine.Mare lucru sa nu fie printre noi…

    Apreciază

  3. DM said, on august 13, 2010 at 11:09 am

    Apropo de proteste, de data aceasta in Romania, nu stiu daca stirea urmatoare a trecut neobservata:

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/guvernul-cumpara-pacea-sociala-cu-un-miliard-de-euro-903044.html

    Citez din articol:

    Speriaţi de spectrul sumbru al unor posibile proteste ale unei populaţii tot mai sărace, guvernanţii decid să dea cei mai mulţi bani pentru asistenţă socială. Astfel, ei încearcă să cârpească bugetul şi să înăbuşe intenţiile de declanşare a unor „conflicte sociale”.

    Din nou o stire ce se leaga de prorociile pentru 2011.

    Doamne ajuta!

    Apreciază

    • boddyca said, on august 13, 2010 at 11:39 am

      Daca, Doamne fereste, la toamna va fi vreun cutremur puternic in care o sa ramana oamenii fara case si politicienii o sa se poarte cum s-au purtat in timpul inundatiilor, atunci e clar ca profetiile pentru 2011 se vor implini…

      Dar atunci cu inundatiile, Basescu era clar interesat sa infurie bietii oameni, se ducea prin sate degeaba, doar ca sa mai critice vreun batranel care avea si el un bordei ca nu si-a asigurat casa…

      Apreciază

      • Octavian said, on august 13, 2010 at 12:13 pm

        Doamne fereste de cutremur! Am mai citit parca un articol pe undeva cum ca pr. Iustin Parvu i-ar fi spus unei credincioase ca va fi un cutremur in toamna aceasta.
        Nu stiu daca este veridica informatia.
        Saccsiv, ma gandeam ca ar fi bine daca ai mai posta un articol cu informatii despre cum trebuie actionat in caz de cutremur, precum si masurile ce ar fi bine sa le luam preventiv.
        Doamne-ajuta!

        Apreciază

      • boddyca said, on august 13, 2010 at 1:53 pm

        Da, am inteles ca ar fi spus ca in toamna asta va fi un cutremur, iar anul viitor revolte. Doar ca in timpul revoltelor sfintia sa nu va mai fi… Pacat ca nu mai stiu unde, de, am memorie scurta. Oricum nu se stie cat este de adevarat. Vom vedea atunci. S-au mai spus si altele si s-au pus in gura unor preoti cu har ca sa para veridice informatiile…

        Apreciază

  4. G-man said, on august 13, 2010 at 11:22 am

    da ii arde crucea . da nici romanii nu sunt departe , mai e un pic si o sa vedeti la stiri , cre(s)tini care zic :” a.. e o superstitie „

    Apreciază

  5. G-man said, on august 13, 2010 at 11:29 am

    si daca tot vorbim de cruce , saccsiv de ce tot o lasi pe satanista asta : dreamwind55 ,sa posteza aici ?

    Apreciază

  6. magda said, on august 13, 2010 at 11:53 am

    @cristi_g
    locuiesti in CRP-Bucuresti?

    Apreciază

  7. Constantin said, on august 13, 2010 at 12:16 pm

    EXTREM DE GRAV!!!
    EXISTA VREO LEGATURA INTRE RATIONALIZAREA HRANEI IN ROMANIA şi planurile de atacare a Iranului, întîi de către Israel şi, apoi, de către SUA, de pe teritoriul ţării noastre, cel mai tîrziu pînă la sfîrşitul anului? Noi avem informaţii că Turcia şi Bulgaria au refuzat să pună la dispoziţie forţelor atacatoare teritoriile lor. În acest caz, România se va expune unor riscuri colosale, mai ales că Iranul are parteneriat cu Rusia şi China, dar şi cu alte forţe militare. e) Ce rol joacă judeţul Braşov în atacarea Iranului?
    in atasament sunt hotararile de pe SITE-UL CONSILIULUI JUDETEAN BRASOV

    La 23 iulie 2010, Consiliul Judeţean Braşov a votat alocarea sumei de 5,5 miliarde de lei (vechi) pentru tipărirea, la Imprimeria Naţională, a 4,5 milioane de cartele de raţionalizare a hranei. Lista produselor alimentare care urmează a fi livrate pe cartelă arată astfel: 1) pîine – 380 de grame pe zi, de persoană; 2) carne – 532 de grame pe săptămînă, de persoană; 3) preparate din carne – 210 grame pe săptămînă, de persoană; 4) lapte – 185 de mililitri pe zi, de persoană; 5) ulei comestibil – 231 de mililitri pe săptămînă, de persoană; 6) zahăr – 231 de grame pe săptămînă, de persoană; 7) cartofi – 1.100 de grame pe săptămînă, de persoană, dezvăluie romare.ro.
    Lista cuprinde şi alte produse alimentare, ca brînză, orez, paste făinoase, legume, conserve, precum şi obiecte de îmbrăcăminte şi de încălţăminte etc. E clar că avem de-a face cu un eveniment grav şi fără precedent. Întrebările care se nasc sînt multe, iar ele necesită răspunsuri urgente: a) Aceste cartele au fost votate în baza Ordinului nr. 109/21 ianuarie 2003, al Oficiului Central de Stat pentru Probleme Speciale – era o cerinţă necesară pentru aderarea României la NATO; de cîţiva ani, însă, acest Oficiu nu mai există, pur şi simplu s-a evaporat. De ce, brusc, a fost activat, acum, acest Ordin de factură militară? b) Cartelele sînt sub formă de tichete, cîte unul pentru fiecare familie – dar, de ce avea nevoie judeţul Braşov de un număr atît de mare, 4,5 milioane, cînd numărul familiilor din acea unitate administrativă e mult mai mic – cca. 200.000? c) De ce numai Braşovul a hotărît tipărirea cartelelor? Urmează, cumva, şi celelalte 40 de judeţe, plus Municipiul Bucureşti? d) Există vreo legătură între raţionalizarea hranei în România şi planurile de atacare a Iranului, întîi de către Israel şi, apoi, de către SUA, de pe teritoriul ţării noastre, cel mai tîrziu pînă la sfîrşitul anului? Noi avem informaţii că Turcia şi Bulgaria au refuzat să pună la dispoziţie forţelor atacatoare teritoriile lor. În acest caz, România se va expune unor riscuri colosale, mai ales că Iranul are parteneriat cu Rusia şi China, dar şi cu alte forţe militare. e) Ce rol joacă judeţul Braşov în atacarea Iranului? Este el, oare, un poligon de încercare, avînd în vedere că are un relief muntos, ca Iranul? A trebuit să cadă, luni, un elicopter israelian, accident soldat cu 7 morţi, ca să afle lumea cam cu ce se îndeletnicesc evreii pe aici. f) Dacă nu va fi război, atunci ce va fi? Probabil că va fi o foamete mare, provocată de agravarea crizei economice şi sociale. Spre sfârşitul lunii trecute, Teheranul a declarat stare de război la frontiera sa de nord – vest, forţele Garzilor Revoluţionare fiind comasate în regiunea Mării Caspice.
    Autorităţile de la Teheran susţin că Statele Unite şi Israelul se pregătesc să atace instalaţiile nucleare iraniene, forţele militare ale celor două state fiind concentrate în bazele militare şi aeriene din Azerbaidjan.
    Anunţul a fost făcut în 22 iunie, de generalul de brigadă Mehdi Moini, comandantul Gărzilor Revoluţionare din zonă, care a precizat că “mobilizarea este un răspuns la prezenţa trupelor americane şi israeliene la graniţa de vest”. Moini a adăugat că o serie de state din vest alimenteză conflictele etnice pentru a destabiliza situaţia din regiune.
    Conform agenţiei Debka, o serie de surse iraniene au indicat că Israelul ar fi transferat în secret un numar mare de bombardiere cu reacţie în bazele din Azerbadjan, prin Georgia, iar forţe speciale americane sunt concentrate şi ele în zonă, fiind pregătite pentru a declanşa un atac împotriva Iranului.

    Apreciază

  8. cristi_g said, on august 13, 2010 at 12:19 pm

    @magda
    In Moldova…La tara!

    Apreciază

  9. Aurora said, on august 13, 2010 at 2:34 pm

    Crucea ii arde pe lesii fara Dumnezeu. Sunt deja trecuti in partea satanei cei ce se incurca de cruci si icoane !

    Apreciază

  10. Constantin said, on august 14, 2010 at 5:04 am

    @boddyca
    Unde spune parintele J.Parvu ca va fi un cutremur in aceasta toamna, revolte sociale anul viitor si ca Sfintia sa nu va mai fi cand se vor petrece ultimele? Da-mi link-ul sau altceva,te rog mult.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.