SACCSIV – blog ortodox

VASILE ASTARASTOAIE, presedintele COLEGIULUI MEDICILOR DIN ROMANIA, considera ILEGALA actiunea lui ADRIAN STREINU CERCEL

   Citez din articolul Medicii care refuza vaccinul anti A/H1N1 nu vor mai lucra cu pacientii:

   Cat timp vaccinarea contra A/H1N1 nu este obligatorie, nimeni nu poate fi pedepsit pentru ca refuza vaccinarea, a declarat presedintele Colegiului Medicilor, comentand o circulara a Ministerului Sanatatii care stipuleaza ca medicii care refuza imunizarea nu mai pot lucra cu pacientii.

Intr-un document transmis Directiilor de Sanatate judetene obtinut de NewsIn, Adresa Nr. 491/8.01.2010, si semnat de secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel, se precizeaza ca „Personalului medico-sanitar care refuza vaccinarea i se va interzice prestarea de activitati medicale care presupun prezenta pacientilor”.

„Da, am primit aceasta adresa. Am trimis-o spre spitale. E vorba de medicii si personalul medical care lucreaza in contact direct cu pacientii. E firesc ca noi sa nu expunem pacientul la un risc suplimentar. Personalul medical care nu-si face vaccinul expune pacientul la riscuri suplimentare. Majoritatea medicilor ne-au raspuns pozitiv, au inteles despre ce e vorba si se vor vaccina. Nu ii obligam sa se vaccineze, doar ca nu vor mai putea lucra cu pacientii pana cand trece pandemia. Omul vine in spital sa se trateze, nu sa se mai infecteze cu ceva”, a declarat pentru NewsIn directorul DSP Prahova, Cristian Vintilescu.

O asemenea masura, spune presedintele Colegiului Medicilor din Romania,Vasile Astarastoaie, este ilegala. „Cat timp vaccinarea este voluntara, nu se pot lua asemenea masuri, prin care, practic, medicul este impiedicat sa isi exercite profesia. Daca se imbolnaveste, isi ia concediu medical si nu exista niciun risc pentru pacient”, explica acesta, amintind ca vaccinarea contra gripei porcine nu a fost declarata obligatorie in Romania. Din punct de vedere stiintific, spune Astarastoaie, vaccinarea se face in doua scopuri: intreruperea circulatiei unui virus pe un anumit teritoriu, caz in care 80% din populatie trebuie vaccinata, si protejarea celui vaccinat, caz in care decizia este una individuala, a pacientului.

Mai mult, presedintele Colegiului Medicilor acuza un alt punct al dispozitiei date de Ministerul Sanatatii, potrivit caruia copiii pot fi vaccinati fara acordul parintilor, imunizarea nefiind facuta doar in cazul minorilor pentru care parintele si-a exprimat expres dezacordul. „Revenim la precizarea ca nu este necesar avizul/acordul scris al parintilor/tutorilor legali ai copiilor privind vaccinarea”, se arata in documentul obtinut de NewsIn. „In ceea ce priveste minorul, nu exista acord prezumat. Orice act medical care se face la un minor are nevoie de acordul parintelui”, argumenteaza Vasile Astarastoaie.

„Nu stiu ca in Uniunea Europeana sa se fi dat un asemenea ordin! Pe acest principiu ar trebui ca toti cei care au contact cu colectivitatile umane sa aiba acelasi regim. Trebuie, pentru a nu genera si alte controverse, sa se respecte legea drepturilor pacientilor (si in acest caz, medicii sunt pacienti) si consimtamantul informal. Pacientul este acela care se adreseaza unui serviciu medical si nu poate fi obligat sa se vaccineze”, a declarat pentru NewsIn coordonatorul Unitatii de Primiri-Urgente a spitalului „Sf. Ioan” din Iasi, Tudor Ciuhodaru.

Reprezentantii Ministerului Sanatatii au comentat pentru NewsIn ca documentul nu este un ordin de ministru, ci o adresa, o circulara care anunta un plan de masuri.  

Comentariu saccsiv:

   Intr-o interventie telefonica la Antena 3, VASILE ASTARASTOAIE a mai precizat ca sunt discutabile campaniile de vaccinari cu care se lauda OMS ca a eradicat anumite boli, ca nu s-a vaccinat in viata sa si ca nici n-o va face, exceptand vaccinurile obligatorii.

   Cititi va rog si:

Adrian Streinu Cercel LOVESTE CUMPLIT in medicii ce refuza vaccinarea

200 000 DE COPII VOR FI VACCINATI automat, daca parintii lor nu-si exprima EXPLICT dezacordul. Cine sunt cei 200 de copii „cobai” pe care s-a facut testul? De ce este SECRETA firma care a facut testul?

GRAFICE: Statisticile arata indubitabil ca multe boli erau deja aproape eradicate cand s-au inceput campaniile de vaccinare impotriva lor …

OMUL ZILEI – Vasile Astarastoae, seful Colegiului Medicilor din Romania despre gripa porcina: „Acest tam-tam…mi se pare exagerat”

14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on ianuarie 13, 2010 at 7:44 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. […] VASILE ASTARASTOAIE, presedintele COLEGIULUI MEDICILOR DIN ROMANIA, considera ILEGALA actiunea lui A… […]

    Apreciază

  3. […] VASILE ASTARASTOAIE, presedintele COLEGIULUI MEDICILOR DIN ROMANIA, considera ILEGALA actiunea lui A… […]

    Apreciază

  4. […] VASILE ASTARASTOAIE, presedintele COLEGIULUI MEDICILOR DIN ROMANIA, considera ILEGALA actiunea lui A… […]

    Apreciază

  5. […] VASILE ASTARASTOAIE, presedintele COLEGIULUI MEDICILOR DIN ROMANIA, considera ILEGALA actiunea lui A… […]

    Apreciază

  6. […] VASILE ASTARASTOAIE, presedintele COLEGIULUI MEDICILOR DIN ROMANIA, considera ILEGALA actiunea lui A… […]

    Apreciază

  7. […] VASILE ASTARASTOAIE, presedintele COLEGIULUI MEDICILOR DIN ROMANIA, considera ILEGALA actiunea lui A… […]

    Apreciază

  8. CUPRINS O – W « Saccsiv's Weblog said, on august 8, 2010 at 5:58 pm

    […] VASILE ASTARASTOAIE, presedintele COLEGIULUI MEDICILOR DIN ROMANIA, considera ILEGALA actiunea lui A… […]

    Apreciază

  9. gigi gogusevici said, on februarie 23, 2013 at 2:17 pm

    Stimate Domnule Astarastoaie,
    Am aflat de la tv ca sinteti monarhista si ca admirati monarhia straina . ianinte sa va aprob, convingeti-ma:
    -cine a dat ordinul de masacrare a peste 11.000 mii de tarani la 1907?
    -cine a dispus asasinarea lui Eminescu si a fiilor lui Cuza?
    -cine a dat ordin sa fie trimis in doua rinduri In Rusia a tezaurului, dupa inceperea marii revolutii?
    -cine a fost de acord cu trecerea Prutului de catre armata romana si l-a si felicitat pe Antonescu pt asta?
    -cine l-a arestat pe Antonescu atunci cind Stalin a anuntat ca ii accepta toate conditiile pentru incheierea armistitiului?
    -cine a predat fara conditii Romania sovieticilor la 23 august ’44?
    -cine a permis trimiterea in prizonierat la sovietici a 200.000 militari romani?
    -cine nu l-a gratiat pe Antonescu ?
    -cine a predat fara un foc de arma Cadrilaterul , basarabia, nordul Ardealului?
    -cine a dus in occident placile mici de aur cu consemnari din vremea regilor daci, din tezaurul de la Sinaia,dupa parasirea tronului in 1940?
    -cine a dispus predarea catre sovietici,prin Susaicov a placilor mari din aur cu consemnari din vremea Burebista-Decebal in septembrie 1944, dupa incheierea armistitiului , numai pentru ca sa isi pastreze tronul?
    -cine aprimit ordinul pobeda de la Stalin si pensie viagera de 10.000 usd lunar, obligatia platii pensiei viagere fiind transferata ststului roman , si in perioada lui Ceausescu?
    -cine a negociat abdicarea din 1947 si a luat la schimb un tren cu bunuri de mare valoare, unele care apartineau patrimoniului national?
    etc

    Apreciază

    • hhhh said, on martie 19, 2018 at 6:44 pm

      Ai luato si tu de la ’48, scrie despre subiect, respecta-ne.

      Apreciază

  10. […] VASILE ASTARASTOAIE, presedintele COLEGIULUI MEDICILOR DIN ROMANIA, considera ILEGALA actiunea lui A… […]

    Apreciază

  11. […] VASILE ASTARASTOAIE, presedintele COLEGIULUI MEDICILOR DIN ROMANIA, considera ILEGALA actiunea lui A… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.