SACCSIV – blog ortodox

CAT DE LEGAL ESTE? Medici activisti pro VACCINARE OBLIGATORIE sponzorizati de … PRODUCATORII DE VACCINURI / Putem avea incredere in ei?

Posted in Uncategorized by saccsiv on august 27, 2017

Scenariu:

Firma X sponsorizeaza individul Y.

Firma X produce produsul Z.

Individul Y are o functie importanta intr-un domeniu in care se poate vinde produsul Z.

Individul Y lauda produsul Z.

Individul Y cere ca prin lege produsul Z sa fie obligatoriu folosit de catre toti cetatenii.

Intrebarea 1:

Este individul Y credibil?

Intrebarea 2:

Daca individul Y detine o functie in stat, este legala achizitia de catre stat a produsului Z?

Intrebarea 3:

Este legala folosirea obligatorie a produsului Z?

Tema de gandire:

Inlocuiti produsul Z cu vaccin si Firma X cu Big Pharma.

In continuare, iata doua foarte importante articole mass-media. Sunt utile pentru tema de gandire. Cititi va rog la final si comentariu saccsiv.

Hotnews: 50 milioane euro – valoarea sponsorizarilor acordate de industria farmaceutica in 2016 lumii medicale. Mese de sute de mii de euro si legaturi cu lumea politica

Un raport al Observatorului Roman de Sanatate, citat de publicatia europeana Politico, a analizat datele raportate oficial de industria farmaceutica ca reprezentand sponsorizari acordate medicilor, organizatiilor si institutiilor publice din sistemul sanitar. Un numar semnificativ de medici si organizatii care au beneficiat de sponsorizari nu au raportat aceste finantari, desi erau obligate legal. In 2016, industria farmaceutica a finantat cu 18,7 milioane Euro evenimente educationale si cu aproape 6 milioane Euro deplasari internationale pentru medici. Destinatiile cele mai frecvente au fost Viena, Londra si Copenhaga.

Raportul citat subliniaza ca valoarea totala a sumelor raportate de beneficiari (medici, organizatii, spitale) este de 4 ori mai mica decat valoarea totala a sumelor raportate de companiile farmaceutice. Cauzele tin de neglijenta cu care au fost completate raportarile sau pur si simplu de absenta depunerii rapoartelor.
Observatorul Roman de Sanatate ofera exemplul unui profesor cu grad universitar pentru care companiile farma au raportat sponsorizari in valoare de 44 137 Euro dar care nu a depus nicio declaratie, incalcand astfel articolul 814 din Legea Sanatatii.
O alta situatie neobisnuita este o sponsorizare in valoare de 720594 Euro  oferita de o companie farmaceutica unui beneficiar neprecizat, cu adresa in strada Clinicilor, Cluj, care poarta o singura descriere: “mese”.
Publicatia europeana Politico subliniaza cazul Asociatiei S.O.S Drepturile Pacientului care a primit in 2016 o sponsorizare de 180 000 de Euro de la compania AbbVie. “Asociatia a derulat o campanie pentru a creste testarile pentru hepatita C, o boala pentru care AbbVie ofera tratament in Romania”, afirma Politico. “Europarlamentarul roman Cristian Busoi a aparut intr-un clip promotional in 2015 promovand activitatea asociatiei – autoritatea romana a audiovizualului a decis ca acest clip nu este permis deoarece il promoveaza pe Busoi ca politician si ca este permis doar in perioada campaniilor electorale”, mai spune Politico.
O alta asociatie aflata in topul beneficiarilor de sponsorizari din partea companiilor farmaceutice este Fundatia Renasterea pentru Educatie, Sanatate si Cultura, care a primit in 2016 finantari in valoare de peste 300.000 de Euro. Fundatia este condusa de Mihaela Geoana, sotia lui Mircea Geoana.
Spitalele publice si societatile medicale profesionale sunt cei mai importanti beneficiari ai finantarilor din industria farmaceutica. Finantarile sunt insa de tipuri diferite. Spitalele primesc in special finantari sub forma materiala, cum ar fi donatii de medicamente, mobilier, echipament medical, etc. De exemplu, Institutul Clinic Fundeni a primit in 2016 finantari in valoare de 1,6 milioane de Euro.
Societatile medicale profesionale primesc sponsorizari in special pentru evenimente educationale: Societatea Romana de Cardiologie a primit peste 780 000 Euro in 2016.
Observatorul Roman de Sanatate pune la dispozitia publicului un instrument online prin care pot fi vizualizate grafic sursele si structura finantarilor primite individual de medici sau de organizatii si institutiile publice din sistemul medical. Instrumentul poate fi accesat aici .
Fenomenul raportarilor incomplete sau imprecise reprezinta 14,26% din totalul raportarilor sponsorizarilor. Observatorul Roman de Sanatate atentioneaza ca “aceasta situatie ingreuneaza identificarea acelor companii din industrie axate pe finantari pozitive (de exemplu donatii de medicamente, finantari ale unor activitati independente de cercetare, etc] si diferentierea lor de companiile care folosesc sponsorizarile ca mijloc mascat de stimulare a comportamentelor de prescriere a medicamentelor”.

Libertatea: Află dacă și cu câți bani a fost sponsorizat medicul tău de companiile farmaceutice!

Aproape 1.650 de medici și farmaciști au primit sponsorizări de la companiile care produc medicamente. Lista completă a cadrelor medicale ce au fost „ajutate” de aceste companii este publică, astfel că orice pacient poate vedea dacă medicul său a beneficiat de sponsorizări.

Nu mai puţin de 1.650 de medici au beneficiat de sponsorizări de la companiile producătoare de pastile, primind astfel sume ajung şi la câteva zeci de mii de euro. În schimbul acestor, medicii primesc excursii mai mult sau mai puțin exotice la conferințe pe sănătate. Aceste contracte, între medici şi companiile de medicamente, nasc însă suspiciuni asupra prescripțiilor medicilor oferite bolnavilor.  Altfel spus, există posibilitatea ca medicii să recomande pacienţilor anumite medicamente doar pentru că au „înţelegeri” cu firma producătoare.

UITE CÂȚI BANI A LUAT MEDICUL TĂU!

În cazul în care doriţi să aflaţi dacă un anumit medic beneficiază de astfel de sponsorizări, paşii pe care trebuie să îi urmaţi sunt foarte simpli. Pe site-ul datavizuri.blogspot.ro puteţi introduce numele medicului respectiv, în căsuţa din dreapta, iar în câteva secunde se va afişa numărul contractelor semnate de respectivul cadru medical, dar şi sumele obţinute din sponsorizări.

Ce medici au primit cele mai mari sume, din sponsorizări

Printre cei mai cunoscuţi medici care au beneficiat de sponsorizări îl întâlnim pe Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș”. Acesta a primit anul trecut 141.433 de lei de la șase companii de profil (Abbve, Atellas Pharma, Bristol-Myers Squibb, Gilead Science Europe Ltd, Johnson&Johnson, Merck Sharp Dohme și Pfeizer). La acestă sumă, tot în familia Streinu-Cercel au mai ajuns sponsorizări de 134.582 de lei, de la aceleași companii, primite însă de fiica sa, Anca Streinu-Cercel.

Dumitru Lupuliasa, Președinte al Colegiului Farmaciștilor, a fost “ajutat” cu 210.867 de lei de la 20 de firme de profil.

Dragoș Vinereanu, prorector la UMF „Carol Davila”, a primit 102.320 de lei de la șapte producători (Astrazeneca Pharma, Bayer, Boehringer Ingelheim, Gedeon Richter, Novartis Pharma Services). Irinel Popescu, unul dintre cei mai cunoscuți chirurgi, a declarat sponsorizări de doar 10.391 de lei de la Astellas Pharma și Sofmedica.

Dan Prelipceanu, probabil cel mai cunoscut psihiatru de la Spitalul “Obregia” din București a primit 18.168 de lei.

 

Comentariu saccsiv:

Asadar:

 

Un numar semnificativ de medici si organizatii care au beneficiat de sponsorizari nu au raportat aceste finantari, desi erau obligate legal.

[…]

Raportul citat subliniaza ca valoarea totala a sumelor raportate de beneficiari (medici, organizatii, spitale) este de 4 ori mai mica decat valoarea totala a sumelor raportate de companiile farmaceutice.

[…]

O alta situatie neobisnuita este o sponsorizare in valoare de 720594 Euro  oferita de o companie farmaceutica unui beneficiar neprecizat, cu adresa in strada Clinicilor, Cluj, care poarta o singura descriere: “mese”.
[…]

 

Adica, tot ceea ce cititi in acest material sau puteti afla de la http://health-observatory.ro/sponsorizari-farma si http://datavizuri.blogspot.ro/2016/07/sponsorizari-medici-2015-partea-1.html nu este decat varful ice-bergului …

Atat cat putem insa, sa vedem oleaca daca cei mentionati in articolele de pe Hotnews si Libertatea au avut sau au vreo treaba cu vaccinarea:

 

Fundatia Renasterea pentru Educatie, Sanatate si Cultura (condusa de Mihaela Geoana, sotia lui Mircea Geoana)

Iata ce putem citi la Tunuri financiare la adăpostul grijii față de sănătatea poporului: Clanul Geoană, alimentat cu bani grei de compania care produce vaccinul anti HPV de pe Gazeta de Sud Est:

 

[…]

Afacerea colcăie de politicieni, una dintre cele mai înfocate susținătoare a vaccinării fiind Mihaela Geoană, intrată în joc alături de compania britanică GSK, care îi finanțează fundația cu sume astronomice, ținute și ele la secret. Asta deși fundația Renașterea, controlată de soția liderului PSD este o fundație de utilitate publică și ar trebui să își publice periodic toate sursele de finanțare. Așa cum vom demonstra, vaccinul susținut intens de doamna Geoană și de Ministrul Sănătății este nu numai un experiment ci și un potențial pericol câtă vreme vaccinarea a fost oprită în mai multe țări europene iar în SUA a declanșat cercetări la adresa companiei producătoare. Dar până atunci ne vom ocupa de culisele unei campanii parșive de alarmare a populației derulată de ministrul Bazac în complicitate cu nevasta prezidențiabilului Mircea Geoană, cea care ar vrea să vaccineze poporul cu aluminiul din vaccinul Cervarix.

Cum a ajuns România în topul mortalității din cauza cancerului de col

În mai 2008, sosea la București fostul secretar de Stat al SUA,  Madeleine Albright.  După întâlniri cu președintele Băsescu și prim ministrul Tăriceanu, scopul vizitei a fost devoalat. Iată ce nota ziarul Cotidianul imediat după vizită: “Fostul secretar de Stat, coordonatoarea Albright Group, a mai declarat joi că cei doi oficiali români cu care a discutat “au înţeles importanţa de a începe repede un astfel de program” şi sunt acum la faza de calcul al bugetului. “Sunt argumente atât de evidente, cum ar fi de exemplu că este singurul tip de cancer ce poate fi tratat, încât ar fi un gest nebunesc din partea autorităţilor să lase şase femei pe zi să moară din cauza acestei boli, după cum arată statisticile. Logica dictează să se facă asta”, a mai spus Albright. Statisticile plasează România pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte mortalitatea prin cancer de col uterin, cu peste 3.500 de noi cazuri de col uterin care apar în fiecare an, dintre care aproximativ 2.000 sunt fatale, arată un studiu dat publicităţii la finele anului trecut de Societatea Română de Obstetrică-Ginecologie.” Pare puţin straniu faptul că, până când doamna Madeleine Albright, fost secretar de stat al SUA, ne-a vizitat ţara şi a discutat cu Preşedintele ţării şi cu Primul Ministru despre iniţierea unei campanii de vaccinare cu Gardasil, nu se pomenea nimic despre incidenţa mare a cancerului de col uterin în România. Prezenţa Doamnei Albright a fost decisivă pentru adoptarea hotărârii de vaccinare. Ce legatură poate exista între un om politic şi o problemă medicală, nu putem şti. Mai cu seamă când este vorba despre o femeie recunoscută pentru “dragostea sa pentru oameni“. În urmă cu câţiva ani, ea afirma că a meritat să moară peste o jumătate de million de copii irakieni pentru salvarea democraţiei. De asemenea, în 1998, conducea misiunea diplomatică care susţinea bombardarea populaţiei civile a Serbiei chiar şi în noaptea Sfintelor Paşti. Să fie vorba despre o chestiune politico-financiară care a fost negociată la cel mai înalt nivel între preşedintele uneia dintre cele mai mari societăţi de consultanţă politică şi guvernanţii României aflați în foame de imagine?

După această stranie vizită, în care un politician veros își dă cu părerea despre chestiuni medicale, guvernul Tăriceanu s-a executat. Ministrul Nicolaescu a declanșat campania de vaccinare achiziționând 330.000 de doze pentru 110.000 de fetițe cu vârste cuprinse între 9 și 11 ani. Fără a testat populația, guvernul a introdus pe piață un vaccin insuficient testat pe care l-au experimentat numai 2,5% din target. Nici până acum nu se știe câți bani a plătit efectiv Ministerul Sănătății și ce s-a întâmplat cu dozele de vaccin neutilizate. Nici Nicolaescu și nici urmașul său, Bazac, nu au oferit aceste informații, deși aveau obligația să o facă. În decembrie 2008, după schimbarea guvernului, noul ministru a luat decizia stopării campaniei de vaccinare demarată de Nicolaescu. Motivul oficial invocat de Bazac a fost acela că populația nu a fost informată și că ministerul a procedat greșit când a impus ca refuzul de vaccinare să se facă în scris de către părinți cu asumarea eventualelor consecințe. Culmea, motivul lui Bazac este, de fapt, motivul trâmbițat de doamna Mihaela Geoană, patroana spirituală și materială a fundației Renașterea, entitate nonprofit puternic finanțată de statul pesedist în perioada 2000-2004. Ce o mâna pe doamna Geoană în luptă? Simplu. Simpatia excesivă pentru producător de vaccin, respectiv GlaxoSmithKline, sponsor de bază al fundației. Cărțile s-au făcut după cum urmează.

Potrivit site-ului fundațiarenașterea.ro, ONG-ul doamnei Geoană dispune din martie 2008 de o Unitate Mobilă de Diagnostic folosită pentru ginecologie, consultații la sân și mamograf. Ca orice fundație care se respectă, Renașterea face analize gratuite. Nu știm cum se face, dar prima incursiune în teritoriu a Unității Mobile s-a consumat în Dolj. Și mai exact, în Dăbuleni, Calafat și alte câteva comune, adică în ceea ce presa a numit Colegiul lui Geoană. În noiembrie 2008, adică în plină campanie electorală, TIR-ul doamnei Geoană a staționat 3 săptămâni fix în Dăbuleni, unde domnul cu același nume se lupta pentru un loc de senator. Loc pe care l-a obținut din primul tur probabil și cu voturile alegătoarelor consultate gratuit de fundația Renașterea. Bilanțul expediției cu caracter electoral însumează 2100 de femei consultate, majoritatea din Dăbuleni pentru că acolo unitatea mobilă a stat cel mai mult. Deși fixată pe cancerul de sân, Renașterea a atacat cu succes și cancerul de col uterin, distribuind în cursul turnului electoral din colegiul lui Mircea Geoană 4000 de broșuri “Despre Testul Babeș Papanicolau”. Iată cum explică PR-ul fundației Renașterea colaborarea cu GSK, producătorul vaccinului Cervarix:” GSK a ales sa ni se alature si in derularea acestui proiect unic in Romania – “Unitatea Mobila de Diagnostic San si Col Uterin – Renasterea”, ce ofera in gratuitate totala femeilor aflate in zone cu acces limitat la investigatii medicale, mamografii si Teste Babes Papanicolau. Alaturi de GSK, mai avem ca parteneri/sponsori atat in acest proiect cat si in toate celelalte, o serie de companii farmaceutice precum: Novartis, Sanofi Avensis, Astra Zeneca, Actavis, Roche, Lilly, Pfizer. Intamplator, GSK este unul dintre cei doi comercianti ai vaccinurilor anti HPV, insa parteneriatul dintre Fundatia Renasterea si GSK dateaza cu mult inaintea lansarii in Romania a acestor tipuri de vaccine”. Am citat din corespondența electronică purtată cu reprezentanții fundației, care deși nu ne-au putut răspunde la întrebări ne-au furnizat date extrem de interesante.  Că limba română a fost pe alocuri vaccinată, nici măcar nu mai are importanță.

[…]

Medicii de familie, agenți de marketing ai firmei GSK

În țară, campania de informare finanțată de cei doi producători, respectiv GSK și Merk se derulează exclusiv pe spesele statului român. Medicii de familie sunt convocați pe bază de tabel la Direcțiile de Sănătate Publică județene, unde primesc instructaje care vizează conținutul informațional ce trebuie diseminat în școli. Ore întregi medicii de familie își abandonează pacienții pentru a participa la aceste orgii informaționale care au un sigur subiect. Vaccinul anti HPV este prezentat ca soluția miraculoasă. Medicii sunt apoi instruiți în materiale ajutătoare cu caracter imperativ emanate de la așa zisul Centrul Național de Informare pentru Prevenirea Cancerului de Col Uterin, ÎN FAPT UN BANAL SITE! Care site le ordonă medicilor să ia parte la ședințele cu părinții pe care toate școlile le vor organiza în perioada 16septembrie-5 octombrie 2009. Culmea nesimțirii, medicii de familie și profesorii diriginți de la clasele IV-VII sunt obligați să organizeze un calendar al ședințelor cu părinții și să-l transmită la DSP-urile județene până la data de 15 septembrie. La ședințe se vor distribui părinților materiale informative pline de minciuni și exagerări care au ca scop propagarea unei stări de panică și inducerea ideii false că vaccinul este singura modalitate de a scăpa de cancerul care amenință 80% din populația feminină a țării! Materiale care fac de fapt campanie de publicitate pentru vaccinare sunt editate de Ministerul Sănătății și cel al Educației. Sunt prezente de asemenea siglele fundației Renașterea, care susține că nu are nicio implicare în proiect, și sigla acelui site pompos numit Centru Național. Nicăieri nu apare sigla producătorilor de vaccin și nicăieri nu se specifică faptul că această campanie ar fi finanțată de aceste două firme. Oricum ar da-o, cele două ministere sunt implicate într-o campanie de promovare a intereselor comerciale a două firme fapt interzis de lege. Iar populația este alarmată cu informații false sau neverificate despre o maladie pentru a accepta un leac discutabil și cu efecte dintre cele mai ciudate. Bomboana pe colivă este faptul că medii de familie primesc pentru deplasarea la aceste ședințe cu părinții o sumă de până la 50 de lei pentru decontarea transportului. În materialele distribuite lor prin ASP, medicii au găsit un formular de ordin de deplasare și un plic pe care este imprimată adresa unde deconturile trebuie să ajungă. Este vorba de o căsuță poștală închiriată de firma Momentum EMC SRL București, companie controlată de o firmăolandeză și administrată de celebrul Bogdan Enoiu. Oare cum va deconta Momentum EMC banii ce vor fi trimiși medicilor pe baza acestor ordine de deplasare, câtă vreme ei nu sunt angajații societății și, prin urmare, nu li se pot plăti deplasari? Vorbim de o sumă considerabilă dacă luăm în calcul faptul că în România există circa 11.000 de medici de familie pe care, măcar teoretic, Ministerul Sănătății îi va băga cu japca în această campanie. Iar când o astfel de finanțare se derulează sub sigla unor ministere, parcă ceva nu e în regulă.

[…]

 

Despre Gardasil:

VACCINURILE UCIGAȘE: O fată s-a sinucis după ce vaccinul GARDASIL i-a distrus viața

Detalii despre evreica Madeleine Albright puteti citi la:

Personalitati si organizatii: MADELEINE ALBRIGHT ( MADELEINE KORBEL ALBRIGHT )

 

Adrian Streinu Cercel si fiica Anca Streinu Cercel

Tatal chiar e unul dintre cei mai harnici activisti pro vaccinare:

Actiunea PANICA de gripa noua continua: Adrian Streinu Cercel ne spune ca 20 000 de morti este un mizilic si ne aminteste de PUSCARIE

Aviara ar putea ucide doua milioane de romani

GRAV. Adrian Streinu-Cercel: Elevele vor fi vaccinate împotriva HPV, FARA AVIZ DIN PARTEA PARINTILOR

Adrian Streinu Cercel LOVESTE CUMPLIT in medicii ce refuza vaccinarea

Adrian Streinu Cercel declanseaza urmatoarea etapa a actiunii „gripa porcina”: PANICA

VASILE ASTARASTOAIE, presedintele COLEGIULUI MEDICILOR DIN ROMANIA, considera ILEGALA actiunea lui ADRIAN STREINU CERCEL

Familia lui TONI TECUCEANU il da in judecata pe ADRIAN STREINU CERCEL

Articolul zilei (16.01.2010): Adrian Streinu Cercel, acest Dr. Mengele de la Ministerul Sănătăţii, este mason?

Si foarte importanta de vizionat:

VIDEO: Inca un motiv pentru care nu trebuie sa-l credem pe ADRIAN STREINU CERCEL – AFACEREA SIDA

 

Dumitru Lupuleasa, Președinte al Colegiului Farmaciștilor

Cum farmacistii au ajuns simpli vanzatori ai produselor Big Pharma, precum hypermarketurile pentru cei 10 giganti ce controleaza aproape intreaga hrana, e evident ca presedintele lor nu se opune vaccinarii, cu atat mai mult cu cat a fost ajutat cu sume colosale.

 

Pe site-ul http://health-observatory.ro/sponsorizari-farma mai gasim si alti medici in top:

 

Victoria Aramă

Iata ce spunea in Interviu. Curentul antivaccinare, susținut de persoane care nu au expertiză de pe Romania Libera:

 

Din păcate, în Romania există un puternic curent antivaccinare promovat uneori chiar cu ajutorul mass-media. Este de menționat că acest curent antivaccinare este susținut de persoane și organizații care nu au expertiză în domeniul bolilor infecțioase și în vaccinare și care nu își pot argumenta această poziție anti-vaccinare cu dovezi științifice.

Din păcate însă, populația este tentată să asculte aceste opinii emise de persoane fără pregătire medicală și fără expertiză în acest domeniu, ignorând sfaturile medicului de familie și ale medicului pediatru. Efectele acestei atitudini anti-vaccinare sunt deja vizibile, în sensul scăderii acoperirii vaccinale a copiilor în Programul Național de Vaccinare, inclusiv pentru vaccinurile obligatorii, ceea ce creează premisele reapariției unor infecții severe, dispărute de mult timp din țara noastră ca urmare a vaccinării: tetanosul, poliomielita, difteria, tusea convulsivă.

Menționez că în Franța s-a emis recent un ordin al Mi­nisterului Sănătății prin care se stipulează obligativitatea vaccinării copiilor cu vaccinurile din Programul Național de vaccinare, refuzul părinților în a vaccina copiii fiind pena­lizat cu sume de până la 30.000 de  euro.

 

Adriana Hristea 

Ea e cu “imunizarea anti-HPV”:

Vaccinarea, urgență pentru sănătatea publică

 

Voichiţa Lazureanu
Cititi va rog si:

Gripa „porcină” îşi face de cap prin Vest

 

Asta e ce-am descoperit la o cautare rapida. Studiati va rog si voi cele doua site-uri http://health-observatory.ro/sponsorizari-farma si http://datavizuri.blogspot.ro/2016/07/sponsorizari-medici-2015-partea-1.html si daca gasiti ceva deosebit, dati un semn, sa scriem, ca sa stie lumea.

Tagged with: ,

34 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Mihai said, on august 27, 2017 at 1:49 pm

  Aceștia de mai sus menționați, sunt masoni, ,, oamenii potriviți” la ,, locul potrivit”

  Apreciază

 2. Roman said, on august 27, 2017 at 2:07 pm

  Poate ca eu sunt sadic,asta e,dar ptr mine politistul,jandarmul ,trupele antitero,serviciile de,,securitate’’,doctorii,profesorii,justitiarii,anafii ,rahatii de la tv si orice om care il apara pe statul lu’2017=diavolul intrupat in slugile lui =functionarii statului ,prin ascultarea orbeste de legile lui, date de jidani ,masoni si analfabeti (ultimii sunt cei la vedere,de pe la tv),nu este decat un satanist,un dresat si un sclav al diavolului inca din aceasta viata ,care aduce sminteala in lume.Nu poate nimeni la infinit sa tot se planga ca …sunt sefi…avem legi…noi suntem prea mici…trebuie sa ne castigam painea…s.a rahaturi de replici la comanda fara sa apere si viata,adevarul si libertatea pura ,pe care Dumnezeu Insusi a dat-o absolut fiecarui om-el ne-a binecuvantat pe toti:mergeti va inmultiti si stapaniti pamantul…dar il stapanesc azi doar o microparte din oameni,iar ceilalti sunt slugi,sclavi sau dresati,ca asa zice justitia sau legea lu’ omu-demon.Asta e minciuna,schizofrenie si nu lege ptr oameni, ci ptr animale sau roboti,in nici un caz ptr o fiinta creata si inzestrata cu libertate si constiinta.Si nici nu cred de exemplu,ca e o solutie ca si parinte , sa lasi la propriu, sa iti ia copilul ,,barnervernetul’’romanesc (asistenta sociala sau protectia copilului) care sunt oamenii-demon ,iar mai apoi sa apelezi la alti oameni-demon numiti avocati,procurori si judecatori si sa speri ca diavolul va fi ingaduitor si iti va returna copilul.Maxim la secta se va intampla asta ,dar nu si ptr familiile de ortodocsi. Mai grav e ca nu se mai poate opune nimeni la nimic.Toti ,, hlinzesc’’(rad) sadic, amestecat cu stupiditate si… stau,parca sunt morti la propriu.Ma uitam si la englezi: niste babuini mahomedani ii taie cu un cutit ca pe vaci pe strada (nu cu arme de foc) ,iar marii cuceritori de altadata, stau si ridica ,,fusta-n sus’’ si suna la 112 –ul lor ca…cineva le incalca un drept …ii taie cu cutitul…E jale mare ,de ce e asa de imensa moleseala ?!!…Oare atata si-a dorit omul de mult sa aibe o masina ,vacanta ,un servici fara sa munceasca (munca inseamna efort fizic,se face cu mainile,picioarele si intreg trupul)precum e cel de azi :a vorbi la telefon,a conduce o masina,a sta pe la calculator si maxim a impacheta (ambala) marfa ,incat s-a lasat cu totul in mainile demonului.E groaznic ,e tare groaznic. O sa vina macelul cel mare si haosul si nimeni nu se poate apara…jumate vor fi exterminati in primele zile ca niste umbre …Sa se inteleaga de catre toata lumea (fiinte libere,inteligente si cu frica de Dumnezeu sau dresatii indraciti ai diavolului=aparatorii statului mamona) in dictatura Noii Ordini Mondiale nimeni nu va putea trai.In Canada cica, cei care nu vor recunoaste ,,afirmatia diavolului’’ cum ca exista si genul neutru ,vor face puscarie .Toti vor muri de frica in continuare sau isi vor gasi fel de fel de explicatii ,,rationale’’ ptr a mai amana deznodamantul (ori cu dracul ori cu Domnul),dar imediat vor fi atacati cu o alta schizofrenie,iar mai apoi alta si alta pana vor pune mana pe bate cei ramasi…dar asta daca mai conteaza cei ramasi dupa ce diavolul s-a intarit in slugile sale.Totul se vrea a se duce spre violenta intre tabere sau spre supunere orbeasca si predare a sufletului…neconditionata.

  Apreciat de 1 persoană

 3. s2side said, on august 27, 2017 at 4:16 pm

  @off-topic
  In Radauti in perioada asta sunt zilele olarilor si au venit in oras tot felul de olari cu tarabe si bineinteles cu ele si tarabe de mici. Dar pe langa asta in perioada asta mai este si o cupa de fotbal numita Cupa Nikodemus unde joaca diferite echipe de 6 jucatori pe un teren mic de fotbal artificial; Ieri seara eram si eu la finala cupei Nikodemus si in jurui terenului cred ca se aflau vreo 400-500 de oameni sa zic. La un moment dat am inceput sa observ ca se imparteau in spatele meu niste sepci iar apoi am vazut ca mai imparteau si niste bomboane Ricola de genul Strepsil (care se iau cand te doara in gat sau tusesti); Mi s-a parut extrem de bizar sa se imparta bomboane de gat intrucat se luna lui august si inca nu a venit raceala sa capeti stiu eu ce raceala. Momente mai tarziu am vazut un avion cu elice cum a trecut cam la 50 de metri inaltime deasupra terenului si toata lumea s-a uitat cu stupoare la el ca dehh.. vad un avion. Un minut mai tarziu vad acelasi avion ca a facut o intoarcere iar de data asta a trece deasupra terenului la o inaltime de 20 de metri si incepe sa stropeasca un Chemtrail deasupra publicului adunat in jurul terenului de fotbal. In acel moment, eu fiind constient de ce se intampla am luat-o la fuga in directia perpendiculara cu dara de fulbere expulzata de acel avion. Vazand ca am fugit prietenii mei au venit si eu 1 min mai tarziu dupa mine si se intrebau mirati ce s-a intamplat. Le-am explicat ce s-a intamplat iar ei au inceput sa puna problema cum ca ar fi o dara de fum; le-am spus ca „fumul” acela cadea in jos si nu in sus cum este normal; plus ca prima oara cand a survolat avionul nu a lasat nici un fel de fum in urma lui.
  Un asemenea eveniment mi s-a mai intamplat odata acum vreo 2 ani cand participasem la o inmormantare intr-un sat adiacent Radautiului. La fel un avion a stropit tot de la vreo 20 de metri inaltime coloana funerara ce se afla pe sosea dar am fost in dubiu gandindu-ma ca poate sa fie o coincidenta, ca poate or stropi pentru tantari sau ceva. Dar anul acesta e clar un atac la sanatatea Radauteanului. Nu vad nici un motiv sa stropesti exact peste un teren de fotbal pentru orice motiv; si in mod bizar sa imparti in paralel bomboane pentru tuse/rosu-n gat. Trist mi se pare ca nimeni nu a realizat ce s-a intamplat acolo.

  TL;DR Un avion cu elice stropeste cu ceva deasupra publicul situat la finala cupei de fotbal Nikodemus.

  Apreciat de 3 persoane

  • sky said, on august 27, 2017 at 7:20 pm

   Zici de avionul cu bomboane? min 26:59

   Apreciază

   • s2side said, on august 28, 2017 at 12:17 am

    zic de un avion care zboara deasupra terenului si stropeste, nu stiu cine oferea bomboanelel, nu fusesem atent ci doar ca unul dintre baietii cu care eram a primit niste bomboane pt tuse

    Apreciază

  • tataia said, on august 27, 2017 at 8:52 pm

   Imediat dupa anii 90 in 1994 a aparut o porcarie de film romanesc….Paradisul in direct. Probabil l-ati vazut…

   DAr dati la minutul 49:30 Veti vedea acolo ca dupa batjocorirea Bisericii si a credintei, dupa o reclama la Radio Contact ne introduc si notiunea de Chemtrails…si anume aterizeaza un elecopter care are pulverizarea inca pornita..desi muti striga la pilot sa opreasca pulverizare acesta spune ca nu poate face acest lucru. Desi unora le este rau de la pulverizare umraza un anunt cum ca substanta este pulverizata pentru stirpirea trintarilor si nu este periculoasa pentru om…

   Pina si aceste insecticide care sint spreiate prin parcuri si alte spatii verzi cica impotriva tintarilor….voi chiar credeti ca este posibil sa folosesti o substanta care sa OMOARE tintarii dar sa fie INOFENSIVA pentru om? Mai gintiditi-va! NU exista asa ceva! Pentru ca ne plingem cu totii de cum ne otravesc astia dar singuri bagam in priza „pastile de tintari” Ori o intepatura de tintar este chiar inofensiva…otravurile folosite pentru a omori/ameti/ alunga tintarii insa nu sint!

   Apreciază

   • miron said, on august 28, 2017 at 11:15 am

    ADEVARAT 100%
    In urma cu ani de zile am fost fumator si sunt sensibil la fum de tigara. Nu mai suport fumul de tigara. Inainte cand eram fumator nu aveam probleme cu pastilele de tantari si acum nu le mai suport, la fel ca in cazul fumului de tigara.

    Apreciază

  • tataia said, on august 27, 2017 at 9:05 pm

   continuare de mai sus…NU e asa ca desi ati vazut acest film (care este de o imbecilitate extrema..ma rog detalii) v-a scapat acest amanunt?

   Apreciat de 1 persoană

  • X said, on septembrie 4, 2017 at 3:02 pm

   Este oare posibil ca avionul care a trecut pe deasupra stadionului sa fi avut niste fumigene de genul asta? (minutul 2:39) Un mini-atac cu chemtrails pare ineficient din cauza ca sunt prea putine „tinte”. Mai logic ar fi sa dea cu chemtrails de la altitudini mai mari ca sa loveasca in cat mai multa lume, nu in doar 20-30 de oameni (sau cati or fi fost acolo). Deci mai degraba 2-3 milioane de tine (tot Bucurestiul)…

   Apreciază

 4. Radu Humor said, on august 27, 2017 at 5:53 pm

  /www.activenews.ro/externe/Actorul-Jim-Caviezel-a-ajuns-persona-non-grata-la-Hollywood-dupa-ce-l-a-interpretat-pe-Iisus-in-„Patimile-lui-Hristos-Secularizarea-afecteaza-intreaga-lume-inclusiv-SUA.

  Apreciază

 5. Radu Humor said, on august 27, 2017 at 5:56 pm

  „La prima mea ieșire din țară pe cont propriu, am lucrat la piscina unui milionar austriac, mare chirurg. Trebuia să îi punem o margine din piatră, să fie la nivel, tot tacâmul. Colegul meu, un individ de 55 de ani, din zona Moldovei. Eram zilieri. Când apărea chirurgul, colegul meu băga capul în pământ și spunea: fă-te că lucrezi. În ochii lui nu avea curaj să se uite. Urmarea? M-am uitat eu la el, cu nonșlanță. În fond, era un om ca și mine. Eu aveam nevoie de banii lui, și el avea nevoie de munca mea. Un schimb cinstit. Astfel, am început să și discutăm. Din discuție în discuție, au apărut și niște prăjituri, și niste sticle de apă, și cafele și sucuri.

  Colegul meu de muncă de atunci este România de azi. O Românie care nu are curaj să își privească în ochi angajatorii. O Românie care spune săru’mâna cu căciula în mână străinilor. O Românie care are impresia că i se face un favor pentru că poate munci pentru alte țări Occidentale. Eu, cel de pe atunci, și de azi, din fericire, sunt România viitoare, o Românie posibilă! O Românie care își privește interlocutorul în ochi, care știe că interesele sunt de ambele părți, o Românie care se poate exprima de la egal la egal, o Românie care știe că locurile în această viață se pot schimba, și că în fond toți, dar absolut toți, suntem oameni. Milionari sau nu, americani sau nu, germani sau nu, toți suntem în principiu la fel. Cu o astfel de atitudine, vom munci pe bani nu pe degeaba, cu astfel de atitudine apar și prăjiturile oferite, și sucurile, cu care nu ne cumpără, apar ca un gest natural de apreciere.

  Oamenii sunt la fel peste tot, cu un „fraier” te porti intr-un fel, cu un om cu atitudine te comporți altfel. Așa este și cu statele. Atitudine băieți, că nu suntem niște „ciurli burli”. Avem potențial, este cazul să ne recâștigăm locul”, a scris Paul Hitter .Ateii-cred-in-coincidente.-Pentru-Dumnezeu-nu-exista-coincidente-145625

  Apreciat de 1 persoană

  • tataia said, on august 27, 2017 at 9:04 pm

   Multi romani au mentalitate de sclav….iar schimbul acela….munca contra bani nu este unul cinsitit. Tu ii dai forta ta de munca, timpul tau si in cele din urma sanatatea si viata din viata ta…el iti da in schimb hirtie de sters la cur…nu e deloc cinstit acest schimb. Ar fi bine sa putem sa ne ridicam semeti fruntea si sa spunem „nu am nevoie de banii tai. prefer sa traiesc din ceea ce imi ofera pamintul si gradina mea. DAca ai nevoie sa iti repari piscina fa-o singur! Caci nici mie nu mi-a muncit nimeni la casa in afara de mine! Singur mi-am ridicat casa cu aceste doua miini deci si tu o poti face caci nu iti cad galoanele de pe umeri cit esti tu de mare chirurg. Iar daca chiar nu o poti face singur atunci probabil nu meriti sa supravietuiesti!”. Asa ar trebui sa le spunem astora…doar ca din pacate societatea asta nu functioneaza asa….este bazata pe bani si oameni cei mai capabili sint cei care au cei mai putin bani in timp ce cei mai incompetenti, mai gaunosi si mai aserviti sistemului au cei mai multi. Desi banii nu au absolut nici o valoare in sine fie acestia bani virtuali ( o cifra in calculator) bani de hirite (bancnote) sau bani de aur sint la fel de inutili….dar diavolul a inventat banul pentru a inrobi omul si da cei mai multi bani celor mai supuse slugi ale sale….evident.

   Apreciat de 1 persoană

  • carla said, on august 28, 2017 at 11:36 am

   Daca tot ne considera pe toti niste maimute iresponsabile si „in Evul Mediu”, incapabile sa ne protejam copiii si daca ei „stiu mai bine” si nu mai au rabdare si nu sunt multumiti cu rata de vaccinare (destul de buna, corespunzator cu cea de neincredere), in loc de masurile acestea aberante, ar trebui sa aloce recompense vaccinatilor, cum faceau cu alegerile. Dar ei stiu foarte bine ca refuzurile nu vin nici din incultura nici din indiferenta.

   Apreciază

 6. Nuconteaza... said, on august 27, 2017 at 6:12 pm

  Recunosc faptul ca nu ma pricep la legislatie, insa, asta nu inseamna trafic de influenta? Daca tot suntem toata ziua cu anticoruptia in gura, nu ar strica macar niste anchete de ochii lumi, desi asta nu i-ar ajuta cu mai nimic pe bietii parinti a caror copii statul si-a arogat drept de viata si de moarte asupra lor… 😦

  Apreciază

  • vasile said, on august 27, 2017 at 7:39 pm

   ba da, trafic si lobby. investitii care trebuie recuperate din bugetul statului pt vaccinuri.

   Apreciază

  • tataia said, on august 27, 2017 at 8:55 pm

   Inseamna conflict de interese

   Apreciază

  • carla said, on august 28, 2017 at 11:08 am

   Da, trafic de influenta si conflict de interese, dar dincolo de toate ABUZ. Cum sa obligi niste „oameni liberi” sa-si administreze un tratament? Pai cei mai implicati cu copiii lor nu sunt chiar parintii? Doar ei o trag toata viata daca ceva iese rau. Si iese (au scaldat-o atunci cu explicatiile pt.”sindromul hemolitic uremic”). Ca vii tu stat si declari parintii „iresponsabili” pt ca n-au incredere in anumite proceduri medicale si-i PEDEPSESTI, institutionalizand copiiii, oare despre ce vorbim??
   Cati ani au trecut din 1989? Oare am uitat toti cum e sa traiesti intr-o dictatura?
   Deja aici chiar nu mai este vorba doar despre vaccinuri, ci despre un atentat grav la libertatea omului.
   Ei vor chiar sa militarizeze povestea cu vaccinurile, ce poate fi mai clar de atat ?

   Apreciază

 7. Ada said, on august 27, 2017 at 7:10 pm

  Frate Vasile, ti-am scris pe mail. Daca vrei sa pui pe net ce ti-am trimis bine, daca nu nu. Nu esti obligat sa imi raspunzi. Vreau doar sa imi confirmi ca a ajuns informatia la tine. Atat. Multumesc.

  Apreciază

  • saccsiv said, on august 27, 2017 at 10:10 pm

   Ada

   Cred ca n-am primit.

   Apreciază

   • Ada said, on august 28, 2017 at 7:21 pm

    Am trimis din nou pe saccsivnousaccsivnou@yahoo.com. Poate a intrat la spam. Trebuie verificat. Sau nu e buna adresa? Eu pe asta o stiu…

    Apreciază

   • saccsiv said, on august 28, 2017 at 11:21 pm

    Ada

    Asta e. Dar iar n-am primit.

    Apreciază

   • Ada said, on august 29, 2017 at 10:08 pm

    Iata ce am scris pe mail:

    „Vinerea trecuta, cand am fost sa ma inchin la Sfanta Parascheva, am primit acest bilet chiar inainte sa ajung la racla. Mi-a fost inmanat de domnul care asigura paza in Catedrala. El impartea la toti care stateau sa se inchine astfel de bilete precizand ca e vorba de un proiect al Uniunii Europene, respectiv sa numere cate persoane trec pe acolo, si ca biletele sunt gratuite. Am fost atat de uimita (nu mi s-a mai intamplat pana acum sa primesc bilet cu numar „de ordine” la racla) incat nu am fost pe faza sa ii spun respectivului domn ca eu nu am venit sa vizitez ci sa ma inchin (pe bilet scrie de vizitare!). Acu ma intreb eu: DE CE vor sa ne numere? DE CE e interesata Uniunea Europeana de inchinatorii la moaste? Nu are probleme mai importante de rezolvat? Sau ne au in vedere ca o sursa de venit? Deocamdata biletele sunt gratuite dar… daca ar cere, sa zicem, 1 leu per bilet? Nu s-ar strange ceva banuti? Nu s-ar termina Catedrala asa zisa a „Mantuirii Neamului” mai repede? Sau poate altele sunt interesele…”

    Iti trimisesem biletul scanat pe mail (format jpeg) ca sa demonstrez ca e vorba de un lucru real, nu doar zvonistica. Daca esti interesat sa ti-l trimit, da-mi un mail si iti dau eu reply cu biletul in atasament. Daca nu prezinta interes pentru tine, discutia pe aceasta tema se incheie aici. Nu mai insist.

    Apreciază

   • saccsiv said, on august 30, 2017 at 9:20 am

    Ada

    Aha. Asta l-am primit.

    Apreciază

 8. Ioana said, on august 28, 2017 at 1:30 am

  Haute finance luciférienne :

  un site in franceza anti NWO… http://stopmensonges.com/

  Apreciază

 9. remus said, on august 28, 2017 at 3:20 am

  Un robot programat să îndeplinească rolul de călugăr budist poate fi închiriat pentru a oficia slujbe de înmormântare

  https://www.agerpres.ro/sci-tech/2017/08/23/japonia-un-robot-programat-sa-indeplineasca-rolul-de-calugar-budist-poate-fi-inchiriat-pentru-a-oficia-slujbe-de-inmormantare-18-00-05

  Apreciază

 10. X said, on august 28, 2017 at 12:22 pm

  Oare ce-o mai vrea dl. presedinte de data asta? Sau… de ce au iesit brusc atatia oameni in strada IARASI? Ce mai vor?! Pare cam ciudat sa iasa la manifestatii de-astea contra legii X sau Y, contra ministrului Z sau T sau W. Cam multe manifestatii!… (poate asta o fi scopul?!)

  https://www.mail.com/int/news/europe/5471528-romania-protests-held-6-cities-judicial-changes.html#.1272-stage-hero1-9

  Apreciază

 11. bg said, on august 28, 2017 at 4:22 pm

  off topic: In Constanta cine se ocupa cu strangerea de semnaturi pentru sustinerea rezolutiei sinaxei nationale a clericilor, monahilor si credinciosilor nepomentori?

  Apreciază

 12. miron said, on august 29, 2017 at 12:20 am

  Care e lista tarilor care nu au vaccinarea obligatorie?

  Apreciază

 13. leo said, on august 29, 2017 at 8:17 am

  Off topic:
  Telechinezie, poltergeist ?

  Se promoveaza si pe la noi astfel de tampenii;
  http://bucurialuisatan.com/telechinezia/

  Au mai existat astfel de cazuri in perioada interbelica cum a fost cel cu Eleonora Zugun.
  http://adevarul.ro/locale/botosani/poltergeist-romania-povestea-botosanencei-reusit-puterea-mintii-ingrozeasca-sat-intreg-uimeasca-lumea-stiintifica-1_557afa2ecfbe376e35380b38/index.html

  http://romanialibera.ro/special/reportaje/cunoscutul-caz-poltergeist-al-romaniei-secolului-xx–nepotul-de-la-iasi-al-eleonorei-zugun-rememoreaza-intamplarile-de-acum-100-de-ani–bunica-a-vazut-cum-se-miscau-obiectele-in-jurul-ei–437564

  Patriarhia intervine în cazul copilului din Giurgiu cu ‘puteri paranormale’

  Vasile Bănescu a declarat la Antena 3 că, în urma solicitărilor mass-media, a luat legătura cu preotul din localitatea Naipu din Giurgiu, care s-ar fi deplasat la domiciliul familiei pentru a oficia o slujbă şi care l-a împărtăşit pe minor. Din discuţia cu preotul, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a tras concluzia că nu este vorba despre un caz de posesiune demonică.

  „Posedarea demonică este reală, deşi rarisimă. Acest copilaş nu este posedat. Este un copil asupra căruia se apleacă medicii. Este foarte bine că familia a mers la medic. Cele două abordări nu se contrazic deloc. E bine să mergem mai întâi la medic în cazurile de probleme trupeşti”, a declarat Bănescu la Antena 3.

  Părinţii băiatului l-au dus pe acesta la medic, dar şi la mănăstiri, pentru ca preoţii să se roage pentru el. Internat pentru câteva ore, minorul nu ar prezenta semnele unei boli, au afirmat medicii. Au existat mărturii potrivit cărora minorul ar fi afirmat, la intrarea într-o mănăstire, că s-a „eliberat”, însă acestă chestiune nu a putut fi confirmată. Între timp, oamenii din sat au un nou motiv de îngrijorare, după ce un vecin al băiatului şi-a pus capăt zilelor.

  http://www.stiripesurse.ro/patriarhia-intervine-in-cazul-copilului-din-giurgiu-cu-puteri-paranormale-acest-copilas-nu-este-posedat_1215744.html

  Apreciază

 14. leo said, on august 29, 2017 at 8:37 am

  https://www.romaniatv.net/unealta-diavolului-a-fost-o-romanca-povestea-ireala-a-celei-numite-poltergeist-girl_125484.html

  Iata ce putem citi despre Eleonora Zugun (cazul este asemanator cu al copilului din Naipu) in articolul:

  Se povestește că în februarie 1923, pe când se îndrepta către satul bunicilor săi, Buhai, a găsit niște bani pe marginea drumului, și că acest „dar“ i-a conferit, de fapt, puteri supranaturale.

  De altfel, chiar și bunica ei de 105 ani, care avea reputația de vrăjitoare, a fost uimită de „talentul“ fetei, manifestat chiar în a doua zi a vizitei, când ferestrele au fost sparte de pietre ce cădeau asupra casei, și când în preajma Eleonorei au început să plutească tot felul de obiec­te. Bunica superstițioasă a crezut că fata este posedată, așa că a convins-o să plece. Fenomenele însă au continuat de-a lungul timpului și, sperând să scape, Eleonora s-a refugiat la mănăstirea Gorovei, însă doar pentru trei săptămîni, întrucât manifestările violente nu au încetat nici acolo. Între timp, de ea a auzit un fizician din Austria, Fritz Grunweld, care a încercat să studieze fenomenele începând din mai 1925. Numai că omul de știință a murit în iulie același an, iar fata a rămas din nou în grija familiei.

  http://romanialibera.ro/special/reportaje/cunoscutul-caz-poltergeist-al-romaniei-secolului-xx–nepotul-de-la-iasi-al-eleonorei-zugun-rememoreaza-intamplarile-de-acum-100-de-ani–bunica-a-vazut-cum-se-miscau-obiectele-in-jurul-ei–437564

  Apreciază

 15. mishi55 said, on august 29, 2017 at 12:27 pm

  Tot pe tema vaccinurilor.

  Apreciază

  • miron said, on august 30, 2017 at 7:41 am

   „Dacă există preoți care se opun vaccinării, o fac fără mandat al Bisericii.”

   I-auzi! Dar cine e Biserica stimabililor?
   Cand vreti bani si curti pline, Biserica suntem toti, iar cand e despre vaccinuri, Biserica sunteti voi, un fel de autoritate?

   Dumnezeu l-a creat pe om perfect dpdv anatomic.
   As intelege daca iti rupi piciorul sa ti-l pui in gips, dar cand esti sanatos de ce sa iei un tratament profilactic, atat de controversat?

   Sa le spuna cineva prelatelor (nu prelatilor) de masoni, ca Dumnezeu e sus si vede.
   Unul dintre cele mai mari pacate e uciderea de prunci. Cazurile pruncilor care mor sau sunt afectati negativ de vaccinuri, NU SUNT 1 LA 1 MILION. Sunt mult mai dese.

   Voi astia care dati mandate ale Bisericii, tocmai L-ati maniat pe Dumnezeu.
   Daca nu exista indreptare grabnica atunci exista pedeapsa.

   Apreciază

 16. […] CAT DE LEGAL ESTE? Medici activisti pro VACCINARE OBLIGATORIE sponzorizati de … PRODUCATORII DE VA… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: