SACCSIV – blog ortodox

Obama, la decernarea premiului Nobel pentru Pace: „Razboiul este uneori necesar”

Posted in Barack Obama, Premiul Nobel pentru Pace by saccsiv on decembrie 11, 2009

   Citez din articolul Obama, la decernarea premiului Nobel pentru Pace: Razboiul este uneori necesar:

   Presedintele american Barack Obama a acceptat Premiul Nobel pentru Pace la Oslo cu „intrebari dificile” despre razboi si pace, incercand sa apere actiunile SUA din Afganistan.

   Obama a primit joi la Oslo premiul Nobel pentru pace, la doar cateva zile dupa ce a decis intensificarea efortului de razboi in Afganistan, relateaza CNN, citat de NewsIn.

   Presedintele american a aparat rolul SUA in Afganistan afirmand ca razboiul este cateodata necesar, in discursul de acceptare a premiului, conform BBC.

   „Primesc aceasta onoare cu profunda recunostinta si o mare modestie„, a declarat Obama, dupa ce a primit premiul de la presedintele comitetului Nobel, norvegianul Thorbjoern Jagland. „Este un premiu care face apel la cele mai inalte aspiratii ale noastre: in pofida cruzimii si duritatii lumii in care traim, suntem doar prizonierii destinului„, a spus seful Casei Albe.

   „Actiunile noastre fac diferenta si putem schimba cursul istoriei catre mai multa dreptate”, a adaugat el la ceremonia desfasurata in prezenta familiei regale norvegiene. Obama a recunoscut apoi ca distinctia sa a fost criticata, precizand ca nu merita sa stea alaturi de personalitati atat de prestigioase precum Martin Luther King si Nelson Mandela in galeria laureatilor Nobel.
   In acelasi timp, el a evocat ironia de a primi Nobelul la doar noua zile dupa ce a decis sa trimita 30.000 de soldati suplimentari in Afganistan. „Instrumentele de razboi au un rol in apararea pacii„, a justificat liderul american. Barack Obama a adaugat ca Statele Unite trebuie sa „ramana un exemplu de comportament in razboi” si ca „nu trebuie sa-si sacrifice idealurile in lupta impotriva inamicilor„.

   Manifestanti antirazboi au protestat joi in apropierea Primariei din Oslo, unde s-a desfasurat ceremonia de inmanare a premiilor Nobel. „Protestam, deoarece nu credem ca presedintele Obama este un om al pacii„, le-a declarat jurnalistilor Anna Carraro, participanta la manifestatie.
  
Fiecare laureat al premiul Nobel va primi o diploma, o medalie si suma de 10 milioane de coroane suedeze (1,4 milioane de dolari). Presedintele american Barack Obama va dona cele 1,4 milioane de dolari primiti in cadrul premiului Nobel pentru pace, a declarat in octombrie un responsabil din administratie, care a precizat ca presedintele nu decisese, la acea data, ce organizatie va primi banii.
   Comitetul Nobel a surprins intreaga lume – chiar si pe presedintele american – la 9 octombrie, cand a anuntat, la mai putin de noua luni de la instalarea lui Obama la Casa Alba, ca ii acorda liderului SUA premiul „pentru eforturile sale extraordinare in vederea consolidarii diplomatiei internationale si cooperarii intre popoare”.
   Dalai Lama, laureat al premiului Nobel pentru pace in urma cu 20 de ani, a declarat pentru Sky News ca, din punctul sau de vedere, decizia de a-i acorda presedintelui american aceasta distinctie este putin cam prematura.
   Ceremonia de la Primaria din Oslo are loc la noua zile dupa ce Casa Alba a decis intensificarea operatiunilor militare in Afganistan, prin trimiterea a 30.000 de soldati suplimentari.
   „Nu am nicio indoiala ca exista alti candidati care erau probabil mai merituosi”, a declarat Obama intr-o conferinta de presa comuna cu premierul norvegian Jens Stoltenberg, cu putin timp inainte de a primi prestigioasa distinctie.
   Doi americani din trei apreciaza ca Obama nu merita premiul Nobel pentru pace, potrivit unui sondaj dat publicitatii in cursul acestei saptamani.
   Inainte de a-i inmana premiul, presedintele comitetului Nobel, Thorbjoern Jagland, a incercat sa puna capat criticilor potrivit carora acordarea premiului este prematura. „Numerosi sunt cei care spun ca premiul a venit prea devreme„, a spus Jagland. „Dar istoria este plina de ocazii pierdute. Acum am avut ocazia sa sustinem ideile presedintelui Obama”, a adaugat el, precizand ca premiul „este un apel la actiune pentru intreaga lume”.

   Comentariu saccsiv:

   Obama are niste stapani:

Detalii esentiale despre PAPUSARII si sforile prin care este manuit presedintele marioneta Barack Obama

   Iar cum doresc acestia sa fie, asa va fi: razboi sau pace. Dar va fi razboi:

Al treilea razboi mondial

   I s-a spus lui Obama sa spuna: „Instrumentele de razboi au un rol in apararea pacii„. Care pace? Cea de a fi lasati in pace cultivatorii de mac, Afganistanul devenind dupa interventia americana numarul 1 in lume in productia de opiu?

   Si mai spune marioneta de la Casa Alba ca Statele Unite trebuie sa „ramana un exemplu de comportament in razboi” … Hal de comportament … in care soldatii scriau „Paste fericit” pe bombele lansate impotriva sarbilor, in care soldatii iau civili drept tinta in Orientul Mijlociu, in care soldatii violeaza adolescente … Iar in zonele in care nu-i nici un conflict, gasesc ei ceva de facut: mai calca un pieton cu masina, mai omoara un cantaret … Dar n-au nici o treaba, caci se simt stapanii planetei. Foarte putine cazuri ajung in instanta si doar atunci cand oroarea e prea mare, cum a fost cel in care in timp ce un grup de militari „ai pacii americane” violau o adolescenta araba, un camarad al lor ii ucidea parintii. Dupa ce starpiturile s-au saturat de copila, a siluit-o si criminalul, iar la final, pentru a-si implini fericirea suprema, a omorat-o si pe aceasta …

21 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on decembrie 11, 2009 at 4:07 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Vulturul said, on decembrie 11, 2009 at 10:28 am

    Doamne ajuta. Cine spunea ca domnul Obama nu-i satanist nu mai are nici o obiectie cand vede gestul pe care il face in aceasta poza.
    Dar nu trebuie sa vedem pacatele semenilor nostri asa ca nu dezvolt aceasta tema. Cea ce mi se pare de-a dreptul murdar e faptul ca din cate se observa, in Romania a fost ales un presedinte in mod democratic, acum mi se pot aduce n acuze, insa N-AM NEVOIE parintele Arsenie Papacioc a votat cu acest om si mie i-mi ajunge sa ma bucur ca nu m-am inselat facand acelasi lucru, iar ”puternici” lumii nu vor s-al recunoasca,exeptie facand Italia si Germania.
    Nu vreau sa ma laud, insa din mica mea experienta( pregatire antiterorista in armata), acesti oamenii care lezeaza votul atator romani, au pornit un adevarat razboi psihologic terorist: Diversiuni cea mai recenta asajisi studenti care au manifestat ieri, manipulare, fraudare-cazul televiziuni Antena 3 in ziua alegerilor, si lista poate continua.
    Ca fost comunist, dar Multumita Domnului acuma fiind un crestin care cu mila Domnului se lupta sa supravietuiasca acestui adevarat razboi al antihristului, nu pot sa nu obesrv ca Obama nul vrea presedinte pe Basescu.
    Obama are nevoie de oamenii patati care pot aduce politica sa antihristica: ecumenistii, politicieni vicleni, dar si oamenii simpli care datorita diferitelor pacate sunt posedati de diavol si sunt in acelasi front comun cu slugile antihristice.
    Va rog sa nu intelegeti gresit, nu vreau sa spun ca eu nu am pacate, sunt cel dintai dintre pacatosi, dar una e sa te lupti cu pacatele-dar acest lucru nul fac singur-ci cu mila Domnului si alta e sa zici:”fate frate cu dracul pana treci puntea”. Nu va inselati! NU SE FACE COMPROMIS CU DRACUL!
    Mantuitorul Hristos a zis in Apocalipsa: ”pentru ca nu esti fierbinte nici rece te voi arunca din gura” asa ca nu serviti la doi domni: la comunistii antihristi si la Hristos NU SE POATE, nu am zis eu asta ci Mantuitorul Hristos.
    Da Basescu e un om plin de defecte dar se lupta cu ele, si nu face compromisuri.
    Definitia antihristilor data de parintele Sofronie Saharov, este ca viclenia este firea antihristului, ei sunt cei mai periculosi, nu cei rai. De ce? Pentru ca cineva poate sa faca rau, fie ca nu-i stapan pe sufletul lui-si noi cei care ne numim crestini trebuie sa ne rugam pentru aceste suflete, sau ca nu stie ca face rau, dar viclenia e convietuirea celui rau cu Hristos de buna voie.
    Daca Obama a vandut Romania rusilor sau vrea sa instaureze un om usor de manipulat, nu e bine atat Romaniei, dar tarile Europei trebuie sa inteleaga ca in Romania se joaca democratia, libertatea insasi a Europei.
    Daca presedintele ales democratic o sa fie oprit cu viclenie sa intre in mandatul sau adio libertate.
    Frate sascciv stiu ca din ce am citit stiu ca ai trecut prin multe, si stiu ca sti ca nu se face compromis cu diavolul, incearca cat poti sa le arati oamenilor ca libertatea cea adevarata sta in a nu face pact, compromisuri cu diavolul si nu in frica de Dumnezeu( aici ma refer la frica ca Dumnezeu nu ne iarta).
    Multumesc frate, si te rog sa ma ierti.

    Apreciază

    • saccsiv said, on decembrie 11, 2009 at 10:46 am

      Vulturul

      Inger din cer daca-mi zice sa-l aleg pe cel ce promoveaza casatoria intre sodomiti si adoptia de copii de catre acestia, eu n-o voi face. Asta nu inseamna ca-l aleg pe Geoana, ci pe nici unul.

      Apreciază

    • comentator said, on decembrie 11, 2009 at 4:00 pm

      Inteleg din comentariul tau, Vulturul, ca Mantuitorul s-a referit la doi domni: geoana si basescu! Adica unul este antihrist iar celalalt este dumnezeu! Cred ca interpretezi Sf. Evanghelie cum vrei tu! Sf. Evanghelie nu trebuie interpretata pentru ca este clara: „Nimeni nu poate sa slujeasca la doi domni, caci sau pe unul il va uri si pe celalalt il va iubi, sau de unul se va lipi si pe celalalt il va dispretui; nu puteti sa slujiti lui Dumnezeu si lui mamona.” (Matei cap 6:24)
      Deci in ecuatia prezentata de tine geoana poate fi mamona dar basescu nu poate fi Dumnezeu!

      Apreciază

  3. Alex said, on decembrie 11, 2009 at 12:11 pm

    Saccsiv,
    exista vreo sursa, ca argument, ca Afganistanul a devenit dupa interventia americana numarul 1 in lume in productia de opiu? si pentru cazul cu adolescenta araba?

    Apreciază

    • saccsiv said, on decembrie 11, 2009 at 12:30 pm

      Da, multe. Daca nu gasesti pe google, maine caut eu si postez.

      Apreciază

      • Alex said, on decembrie 11, 2009 at 1:33 pm

        Ok, multumesc. Am reusit sa le gasesc!

        Apreciază

      • comentator said, on decembrie 11, 2009 at 4:06 pm

        a fost si un documentar pe discovery (nu sunt adeptul televizorului dar pe asta l-am vazut) in care se spunea clar ca afganistanul a devenit dupa intrarea americanilor, producatorul a 90% din productia mondiala de opiu. Americanii i-au sustinut pe talibani pana in clipa in care, acestia din urma, au interzis cultivarea macului in afganistan.

        Apreciază

      • comentator said, on decembrie 11, 2009 at 4:25 pm

        Uite aici spune ca in afganistan se produc 92 de procente din productia mondiala de opium : http://www.youtube.com/watch?v=Ik1g8pvoYwA
        Deci daca produc 92 % inseamna ca sunt pe primul loc, nu?:)

        Apreciază

  4. kosk said, on decembrie 11, 2009 at 1:31 pm

    @vulturul
    daca acest presedinte intr-un act de vointă si curaj, initia referendumul anti-cip inainte de alegeri, poate il votam si eu, trecand cu vederea anturajul lui de neo-stalinisti masoni si moguli”buni”, dar asa si’a dat masura.. ignorand la ordin 1 milion de crestini ortodocsi, nu ca geoana ar fii mai bun, toti sint rotiţe ale aceluiasi sistem, asta NU puteti intelege voi din ambele tabere, aceeasi monedă, cade pe cap sau pajura. Dumnezeu sa te ajute sa intelegi mai bine, cum e cu politica.

    Apreciază

  5. Iubesc Patriarhul said, on decembrie 11, 2009 at 2:39 pm

    spune-mi si mie Vulture de unde sti cu cine a votat Arsenie Papacioc?

    Apreciază

  6. em said, on decembrie 11, 2009 at 5:21 pm

    individul asta chiar pare a fi satanist cu acte in regula. Si mie mi-a atras atentia semnul pe care il face cu mana stanga.
    Imi amintesc ca, acum cativa ani, la tv am vazut un documentar despre o secta a satanistilor dintr-o regiune a nu stiu carei tari. Documentarul vorbea despre uciderea unei fete insarcinate si de acolo a pornit ancheta care a dus direct spre acea secta.
    Atunci mi se parea o istorioara dintr-un tinut indepartat si uitat de lume. Azi pare ca indivizii respectivi s-au intins cu multa nesimtire peste tot globul. Astia nici nu se mai obosesc sa-si ascunde preferintele.

    Apreciază

  7. spellmaker said, on decembrie 11, 2009 at 11:59 pm

    antiterorism in armata???membru de partid?deci vulturul a facut armata pe vremea lui Ceausescu.In armata romana din acea perioada nu se facea pregatire antitero.Doar in trupele de securitate si numai de catre cadre.Cam ciudat…

    Apreciază

    • comentator said, on decembrie 12, 2009 at 12:53 pm

      Nu este neaparat sa fi fost in securitate… au existat in cadrul ministerului apararii acele trupe USLA. Au fost desfiintate cativa ani mai tarziu, dupa revolutie… Este posibil sa fi fost pe acolo…cat despre membru de partid cred ca 99% din populatia romaniei a fost… Nu trebuie judecat dupa aceste lucruri! Insa a-l ridica pe basescu sau pe oricare om politic la rangul de dumnezeu, indumnezeit sau macar crestin ortodox…este o greseala!

      Apreciază

  8. Alexandra said, on decembrie 12, 2009 at 1:17 am

    Din ciclul „Sa moara si capra vecinului”
    Na ca nu numai noi romanii avem nerusinati…mai au si altii.

    Sa primesti premiu pentru pace cand trimiti trupe la razboi. Nu degeaba se spune ca in vremurile de pe urma va inebuni lumea….

    Apreciază

  9. comentator said, on decembrie 12, 2009 at 12:48 pm

    Alexandra, poporul roman nu are de ce sa fie invidios pe celalalte popoare… noi avem ortodoxia iar multe dintre celelalte popoare nu o au… deci nu au nimic! de ce am putea fi invidiosi pe ei?
    Cat despre nerusinati, dracu nu se rusineaza de nimic! el isi pune in functii pe cei ai lui de aceea este numit de catre Mantuitorul Hristos: „stapanitorul acestei lumi”. Dracu nu va pune in functiile lumii oamenii ce i se opun ci pe cei ce ii sunt slugi!
    Dumnezeu sa ne apere si sa ne dea putere, minte si inima pentru a putea trece curati prin lume!

    Apreciază

  10. Marius said, on decembrie 12, 2009 at 7:37 pm

    Semnul pe care il face Obama este un semn masonic, asta este cert.

    Apreciază

  11. spellmaker said, on decembrie 13, 2009 at 4:36 pm

    @marius,semnul pe care il face este satanist dea binelea.Este cunoscut ca salutul luciferian

    Apreciază

  12. spellmaker said, on decembrie 13, 2009 at 4:39 pm

    @comentator…trupele usla erau ale securitatii statului.Armata nu avea ca trupe speciale decat parasutistii si vanatorii de munte.Si astea nu faceau antiterorism.ce e drept subiectul asta nu e important

    Apreciază

  13. […] Obama, la decernarea premiului Nobel pentru Pace: „Razboiul este uneori necesar” […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.