SACCSIV – blog ortodox

Am renuntat la adresa de gmail

Posted in saccsiv by saccsiv on decembrie 11, 2009

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on decembrie 11, 2009 at 4:21 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. naayram said, on decembrie 11, 2009 at 5:49 am

    lasa mai sacsive ca oricum ei ne urmaresc..si fi sigur ca ei stiu si cand ne scobim in nas…

    Apreciază

  3. Daniel said, on decembrie 11, 2009 at 6:30 am

    indiferent ce serviciu de email vei folosi, tot la google va trebui sa apelezi pentru cautari. Incepand din 2008 am vazut o preocupare excesiva pentru „natural language processing” si „emotion analysis”,”text analytics”, capitole la care google e pionier…

    Apreciază

  4. agerstress said, on decembrie 11, 2009 at 10:15 am

    Toti furnizorii de webmail ne spioneaza. Cea mai sigura varianta este, dupa cum spunea cineva pe o alta pagina a acestui blog, server propriu de email dar pentru asta e mecesara conexiune stabila la internet cu IP fix.
    Spre deosebire de gmail, yahoo nu are nici suport pentru https (conexiune criptata) decat in pagina de „login” prin urmare transferul de date poate fi interceptat si de terti.
    Eu le folosesc doar pentru informare (newsletter-e).

    Apreciază

  5. cormoran said, on decembrie 11, 2009 at 11:12 am

    in aceasi idee ,cred ca e gresit sa folosim serviciul de email la acelasi ofertant cu care ne facem si cautariile ,cum se spune ….sa nu pui niciodata toate ouale in acelasi cos 🙂

    Apreciază

  6. Profu' de religie said, on decembrie 11, 2009 at 11:42 am

    Există o vorbă, singurul calculator sigur este cel scos din priză. Dacă cineva îşi face iluzii că poate fi anonim când intră în reţea se înşală amarnic. Protocolul de bază pentru acces (TCP IP, de exemplu) sună cam aşa, în limbaj uman:
    Bună, calculatorsuperiordinreţea, mă numesc calculatorprofudereligie.
    Bună, calculatorprofudereligie, te-am văzut şi recunoscut.
    Îmi dai voie să mă leg prin tine de celelalte calculatoaredecareeştitulegat?
    Da, ai acest drept şi îţi dau voie – sau – Nu, nu ai acest drept şi nu îţi dau voie.

    Prin asta nu eşti anonim, toate mişcările tale fiind identificate şi contorizate, indiferent de furnizorul internet, motorul de căutare, serviciul da e-mail sau platformă blog.
    Anonimatul este doar un sentiment, o iluzie, o iluzie ce ar putea naşte noi superstiţii, noi credinţe şi chiar noi religii.

    Cât despre marea conspiraţie care ne urmăreşte toate e-mail-urile… este cam acelaşi lucru cu intenţia de a calcula ce număr va ieşi când dai cu zarul. De fiecare dată…
    Ce rost are?

    Apreciază

  7. agerstress said, on decembrie 11, 2009 at 8:47 pm

    Toate platformele de webmail presupun investitii si cheltuieli serioase. Nimeni nu le face fara un scop. Scopul este in mod firesc spionajul, in special acela care poate aduce profit si in plan secundar, pentru a nu trezi suspiciuni, publicitatea (ca paravan). La inceput a fost liber si gratuit pentru a atrage clienti, apoi a fost introdusa publicitatea pentru ca avea cui sa se adreseze si in final, dupa ce au primit suficienta „materie prima” (utilizatori) au trecut la spionaj, in parte si sub presiunile unor organizatii cu pretentii la titlul de „stapanul lumii”.

    Apreciază

  8. wolfwie said, on decembrie 11, 2009 at 9:57 pm

    observ ca si anumite adrese de torrent se inchid sau posteaza doar anumite filme , muzica strict in „conformitate cu legea”, cum ar fi Demonid, mininova si daca nu ma insel si thepiratebay………..daca se mai continua in ritmul asta prefer sa renunt la internet, pt ca nu mai am la ce sa il folosesc………..casuta de mail este 98 % numai reclame, programe, muzica etc, nu mai ai de unde sa iei asa ca………sa verific blogul lui saccsiv pot sa o fac si de la un internet cafe anonim. Deocamdata vad ca mai sunt adrese de „warez”, care inca merg…..pt cat timp ! nu stiu.

    Apreciază

  9. agerstress said, on decembrie 12, 2009 at 5:40 pm

    @wolfie,
    Pirateria ramane o chestiune controversata. Este cel putin umilitor sa fii nevoit sa te sustragi unei relatii de schimb corecte fata de autorul unui anumit material multimedia, software, sau orice alta creatie disponibila in format digital.
    Statele lumii vor sa impoziteze si cioara de pe gard. Asta e motivatia principala care sta la baza legilor antipiraterie. A doua motivatie (nedeclarata) este limitarea accesului la cultura pentru cea mai mare parte a omenirii (deoarece aceasta parte a omenirii nu trebuie sa-si permita material acest acces la cultura si la informare).
    De cealalta parte a baricadei se ridica alte probleme, cat se poate de juste in felul lor:
    1) cei ce vand aceste materiale nu pierd in mod fizic aproape nimic (cel ce nu-si permite sa cumpere un anumit software ori nu-l cumpara pentru ca-i este imposibil sa-l cumpere, ori foloseste unul piratat – vanzatorul nu pierde nimic deoarece oricum nu ar fi fost nici o posibilitate de castig de aici).
    2) in cazul albumelor muzicale, este inadmisibil sa fii nevoit sa cumperi un album intreg pentru doar 5-10% din continutul sau care ti se pare acceptabil. Am cumparat zeci de CD-uri si cunosc foarte bine aceasta frustrare. Autorul acelor CD-uri sunt convins ca nu accepta sa i se puna 70% cartofi stricati in sacosa si sa-i plateasca la pret de buni cand merge la piata.
    3) nu exista concurenta reala in acest domeniu deoarece vorbim de unicate cu drepturi de multiplicare exclusive iar preturile sunt stabilite in mod arbitrar.
    4) este inadmisibil ca doua, trei DVD-uri cu filme sa coste mai mult decat un DVD player de mare performanta. Si producatorii acelul dispozitiv hardware fac invetitii in cercetare, in linii tehnologice, in personal calificat iar produsul lor nu poate fi multiplicat prin „tragere la xerox” deoarece copierea unui CD se apropie ca si cost de o simpla fotocopiere. Cu toate acestea producatorii de hardware vin cu preturi competitive.
    Daca vor economie de piata atunci sa fie pentru toata lumea. Acest conflict de raporturi economice nu se va sfarsi prea curand nici sub presiunea unor legi aparent juste.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.