SACCSIV – blog ortodox

OMS anunță că negocierile pentru un proiect de tratat privind pandemiile s-au încheiat fără un acord. State ale lumii refuză să-i acorde OMS puteri sporite în cazul unei noi pandemii

Sursa: https://360medical.ro/stiri/oms-negocierile-pentru-un-proiect-de-tratat-privind-pandemiile-s-au-incheiat-fara-un-acord/2024/05/25/

Negocierile pentru un proiect de tratat privind pandemiile s-au încheiat fără un acord vineri seara, după mai bine de doi ani de eforturi pentru realizarea acestui obiectiv. Unele voci au afirmat că tratatul i-ar fi permis Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) să încalce suveranitatea sanitară a statelor membre.

Statele membre ale OMS nu au reușit să ajungă la un acord până vineri seară privind prevenirea şi lupta împotriva pandemiilor, după doi ani de discuţii şi negocieri acerbe.

Negocierile au fost prelungite de mai multe ori peste termenele limită în ultimele luni, în speranța ajungerii la un acord, în vederea adoptării textului cu caracter obligatoriu din punct de vedere juridic în cadrul lucrărilor Adunării Mondiale a Sănătății care vor începe luni, pe 27 mai.

Scopul documentului, alături de o serie de actualizări ale normelor existente privind gestionarea pandemiilor, era de a consolida apărarea lumii împotriva noilor agenți patogeni, după ce pandemia Covid-19 a ucis milioane de oameni.

Dar au existat dezacorduri profunde pe tot parcursul procesului de negociere, în special în ceea ce privește echitatea, iar calendarul pentru ajungerea la un acord a fost întotdeauna ambițios, au declarat experții.

„Din moment ce aţi făcut tot posibilul, nu trebuie să existe regrete”, a declarat directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, în prezenţa delegaţilor.

Dar, a spus el, „nu este un eşec”.

Directorul OMS le-a cerut ţărilor să meargă înainte pentru că „lumea are încă nevoie de un tratat privind pandemiile”, informează Agerpres.

„Ceea ce contează acum este ce învăţăm din această experienţă şi cum putem reseta lucrurile, recalibra, identifica principalele provocări şi să mergem mai departe. Aceasta este ceea ce conteaza”, a insistat el.

Statele membre ale OMS au încercat să ajungă la un acord până vineri seară privind prevenirea şi lupta împotriva pandemiilor.

Cinci puncte esenţiale ale proiectului de acord, care ar fi avut menirea de a preveni repetarea dezastrului uman şi economic care a fost pandemia de Covid-19, din cauza lipsei de pregătire, de coordonare şi de solidaritate.

Agenţi patogeni şi împărţirea beneficiilor

Punctul central al acordului era crearea unui „sistem multilateral de acces şi de împărţire a beneficiilor pentru agenţii patogeni cu potenţial pandemic” (PABS), coordonat de OMS.

A fost punctul cel mai dificil din cadrul negocierilor, întrucât ţările în curs de dezvoltare nu doresc să partajeze agenţii lor patogeni fără a primi în schimb garanţia că vor primi vaccinuri şi alte produse din domeniul sănătăţii.

Statele membre s-au pus în mare parte de acord pentru a-şi lua angajamentul de a partaja rapid datele despre patogenii cu potenţial pandemic şi de a împărţi într-o manieră echitabilă vaccinurile şi alte produse medicale ce decurg din accesul la aceste informaţii.

Dar mai rămâneau câteva detalii de reglat, mai ales de a şti dacă firmele farmaceutice vor trebui să cedeze în regim de gratuitate 10% din producţia lor către OMS, pentru a vaccina, de exemplu, angajaţii din sectorul sănătăţii aflaţi în prima linie de luptă împotriva pandemiilor. Alte 10 procente suplimentare ar fi distribuite către OMS la preţuri egale cu costurile de producţie.

Prevenire şi supraveghere

Proiectul prevedea ca ţările să ia măsuri pentru a consolida progresiv capacităţile de prevenire şi de supraveghere a pandemiilor.

Ele ar fi trebuit să elaboreze, să consolideze şi să implementeze planuri naţionale complete de prevenire a pandemiilor.

Acestea urmau să includă vaccinarea sistematică, gestionarea riscurilor biologice în laboratoare şi prevenirea rezistenţei la medicamente antimicrobiene.

Această secţiune a fost în mare parte acceptată, dar se aştepta aprobarea finală din partea ţărilor.

Statele au dezbătu, de asemenea, oportunitatea şi maniera de a extinde dimensiunea acordului pentru a include supravegherea sănătăţii animalelor şi a mediului înconjurător în scopul de a detecta riscurile pandemice.

Însă reprezentanţii unor ţări se tem că o astfel de măsură ar depăşi aria de competenţă a OMS.

Finanţare

Acordul implică numeroase angajamente pentru state, însă ţărilor sărace le lipsesc resursele necesare pentru a implementa nivelurile occidentale de pregătire pentru pandemii şi de supraveghere a agenţilor patogeni.

La rândul lor, ţările dezvoltate ezită să plătească factura în locul ţărilor sărace dacă nu primesc în schimb angajamente concrete din partea acestora.

În stadiul discutat al proiectului, statele ar fi trebuit să accepte să menţină sau chiar să crească finanţarea naţională pentru prevenire, pregătire şi reacţie la pandemii.

Ele ar fi trebuit, de asemenea, să mobilizeze fonduri suplimentare pentru a le ajuta în special pe ţările în curs de dezvoltare să implementeze acordul, prin intermediul unor subvenţii şi împrumuturi acordate în condiţii favorabile.

Logistică şi lanţuri de aprovizionare

Acordul urmărea și implementarea unei reţele globale de lanţuri de aprovizionare şi de logistică, pentru a îmbunătăţi un acces echitabil, rapid şi cu preţuri abordabile la produse medicale, pentru a evita, de exemplu, noi penurii de măşti sanitare.

În caz de pandemie, ţările ar fi trebuit să acorde prioritate partajării produselor lor de sănătate prin intermediul acestei reţele.

Ele ar fi trebuit, de asemenea, să evite o stocare a produselor medicale asociate cu pandemia care să depăşească în mod inutil cantităţile necesare şi să reducă risipa pentru aceste produse. Elveţia, de exemplu, a distrus mai multe vaccinuri anti-Covid-19 decât numărul dozelor pe care le-a administrat.

Vaccinare, lockdown, interdicţii de călătorie

Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat de mai multe ori că negocierile au fost supuse unui val fără precedent de dezinformare, mai ales cu privire la aspectele pe care acordul le-ar permite să fie implementate de către OMS.

Proiectul de acord stipula că niciuna dintre dispoziţiile sale nu va fi interpretată ca şi cum i-ar oferi Secretariatului OMS, inclusiv directorului său general, „puterea de a orienta, de a ordona, de a modifica sau de a prescrie în orice manieră legile sau politicile naţionale”.

De asemenea, tratatul nu ar fi trebuit să îi permită OMS „să prescrie sau să impună în orice manieră părţilor semnatare să adopte măsuri specifice, precum interzicerea sau acceptarea călătorilor, instaurarea obligativităţii de vaccinare sau a unor măsuri terapeutice şi de diagnosticare sau punerea în aplicare a unor măsuri de lockdown”.

 

Comentariu saccsiv:

Vigilant Citizen:

La Davos 2024, WEF a găzduit o discuție despre Boala X, o boală ipotetică care ar putea duce la o altă pandemie globală.

Printre participanții la discuție s-au numărat Tedros Ghebreyesus (directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății), Roy Jakobs (directorul general al Phillips Healthcare) și Michel Demaré (președintele consiliului de administrație al AstraZeneca). Cu alte cuvinte, invitații au fost oameni care ar profita foarte mult de pe urma unei alte pandemii.

WEF știa ce face atunci când a venit cu subiectul Boala X. Înșiși membrii grupului de discuții au recunoscut că acesta era ‘atrăgător’ și că sperau să atragă atenția rețelelor de socializare pe internet. Ei bine, așa a fost. A iritat și îngrozit oamenii care acum sunt convinși că WEF plănuiește deja o altă pandemie.

Fostul secretar adjunct al Trezoreriei Statelor Unite pentru Afaceri Publice, Monica Crowley, a postat pe X:

„Exact la timp pentru alegeri, o nouă molimă care să le permită să implementeze un nou tratat OMS, să închidă din nou, să restricționeze libertatea de exprimare și să distrugă mai multe libertăți.”

În declarația sa de deschidere, Tedros Ghebreyesus a subliniat că termenul ‘Boala X’ a fost inventat în anul 2018 și a fost menit să fie un nume de rezervă pentru o boală necunoscută. El a adăugat, de asemenea, că boala COVID a fost prima boală X.

Deși se spune că Boala X este necunoscută, OMS a declarat în mod ciudat că aceasta ar putea fi de 20 de ori mai mortală decât COVID. De unde provine această cifră ciudat de specifică?

Scopul acestui grup de discuții a fost foarte simplu: să normalizeze ideea că guvernele alese în mod democratic nu ar trebui să aibă un cuvânt de spus atunci când lovește o pandemie. În schimb, entitățile globale de globaliști nealeși, cum ar fi OMS – împreună cu companiile farmaceutice private – ar trebui să ia deciziile și să ignore guvernele.

Pentru a realiza acest lucru, Ghebreyesus a îndemnat țările să semneze Tratatul OMS privind pandemiile până la termenul limită din mai 2024. Ghebreyesus a declarat:

„Acesta este un interes global comun, iar interesele naționale foarte înguste nu ar trebui să interfereze cu acesta.”

Recitiți cu atenție citatul de mai sus. Exact aceste cuvinte vor fi folosite iar și iar pentru a justifica un guvern mondial. Orice scuză va fi suficient de bună pentru a folosi aceste cuvinte (de exemplu, schimbările climatice).

În ultimele luni, criticii au avertizat că tratatul obligatoriu din punct de vedere juridic al OMS ar ceda suveranitatea națională acestei organizații mondiale și că nu reprezintă nimic mai puțin decât o acaparare a puterii. O scrisoare publicată de grupul de sprijin Advancing American Freedom (AAF) afirmă următoarele:

„Propunerea OMS de a consolida puterea și de a eroda suveranitatea Statelor Unite ale Americii prin intermediul Tratatului OMS privind pregătirea pentru pandemii este nesustenabilă și ridică întrebări serioase și semnificative cu privire la independența de acțiune a Americii și la capacitatea acesteia de a răspunde la pandemiile globale.”

Ca răspuns la critici, Tedros a declarat:

„Sunt unii care susțin că acordul privind pandemia și Regulamentul Internațional de Sănătate Publică (IHR) vor ceda suveranitatea către OMS și vor da Secretariatului OMS puterea de a impune țărilor restricții sau mandate de vaccinare. Știți că acestea sunt știri false, minciuni și teorii ale conspirației.”

Nu știu, Tedros. De obicei, când voi folosiți termenii ‘știri false’ și ‘teorii ale conspirației’ o faceți de obicei pentru că încercați să respingeți adevăruri incomode… cum ar fi faptul că încercați să aduceți o Nouă Ordine Mondială.

Cititi va rog mai multe la:

Davos 2024 – sub semnul diavolului: Tapiseria Walthamstow creată de Grayson Perry / Plus alte top 5 momente bolnave din timpul intalnirii Forumului Economic Mondial de anul acesta

Unul dintre cei ce s-au opus a fost premierul Slovaciei:

De ce a fost impuscat premierul slovac Robert Fico?

Cititi va rog si:

Mare protest in Japonia (despre care nu zice mai nimeni nimic) impotriva Tratatului privind pandemiile al OMS

 

25 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Acarete said, on mai 26, 2024 at 1:21 pm

    Mai stie cineva ceva despre VeghePatriei? Mai scrie pe undeva? L-am vazut pe 14 Mai in piata Revolutiei in cadrul organizat cu prilejul cinstirii martirilor anticomunisti. Pe blog n-a mai scris.

    Apreciază

  2. scortisoara said, on mai 26, 2024 at 5:10 pm

    Am vazut aseara un film : Atlas” , cu J Lo . Parca faceau apologia IA . Serios, m-a enervat chestia asta cu fuziunea intre om si IA . Fuziune , va dati seama ? Adica IA sa aibe acces la mintea omului …. ca ca vedeti ce puteri capata omul prin fuziunea cu IA . Propaganda la tehnologia lui Musk !

    Apreciază

  3. Bill said, on mai 27, 2024 at 5:58 am

    Proiectul Tratatului Pandemic OMS a Căzut! Momentan

    Some good news: the Treaty negotiations failed to reach agreement and are done. O veste bună: negocierile OMS  privind tratatul nu au ajuns la un acord și sunt încheiate.

    The Pandemic Treaty Negotiations Have Failed to Reach an Agreement  Negocierile pentru Tratatul privind pandemia nu au reușit să ajungă la un acord

    World Hellth Assassinations. May’s a busy month. Asasinatele OMS-ului / din iadul mondial . Luna mai este o lună plină.

    Corupția și criminalitatea Tratatului de pandemie O.M.S.

    Finalul Covid-19 – Guvernare globală, „tirania digitală” și agenda depopulării „Acest tratat împotriva pandemiei, dacă va fi implementat, va schimba peisajul global și ne va lipsi pe tine și pe mine de unele dintre cele mai elementare drepturi și libertăți ale noastre.Nu vă înșelați,  Tratatul OMS împotriva pandemiei este un atac direct la suveranitatea statelor sale membre, precum și un atac direct la adresa autonomiei dumneavoastră corporale”  (Peter Koenig)

    Petiție inițiată de doi studenți la Drept din Chișinău către autorități privind Tratatul pandemic OMS: “Cum putem accepta puterea unei astfel de organizații criminale? Oficialii care promovează interesele OMS sunt trădători de stat”

    Netherlands Government Unwilling to Follow its Parliament and Oppose the Pandemic Treaty; Abstaining Instead  Guvernul olandez nu este dispus să își urmeze parlamentul și să se opună Tratatului OMS privind pandemia; în schimb, se abține.  Guvernul olandez se înclină în sfârșit în fața parlamentului său și anunță că nu va vota „Da”, deși nu va vota „Nu”, pentru niciun document de tratat care va fi supus la vot astăzi, la OMS … 

    Apreciază

  4. Spaceman said, on mai 27, 2024 at 6:23 pm

    „Toți pentru sănătate, sănătate pentru toți”

    Agerpres: Adunarea Mondială a Sănătăţii se reuneşte la Geneva după eşecul tratatului privind pandemiile

    Apreciază

  5. Spaceman said, on mai 27, 2024 at 7:04 pm

    HotNews: SUA și țările europene iau în considerare vaccinarea lucrătorilor expuși la gripa aviară

    Discuțiile despre vaccinare, purtate la nivel guvernamental în SUA

    Apreciază

  6. Nicolae said, on mai 27, 2024 at 8:50 pm

    Omenirea nu are nevoie de această organizație criminală, un ong de casă al psihopaților din aceste vremuri:

    Organizația

    Malefică

    Satanică sperăm să fie desființată pentru totdeauna, iar criminalii acestei organizații să fie trași la răspundere!!!

    Apreciază

  7. Bill said, on mai 28, 2024 at 7:54 am

    SCRIPTED: New human vaccines are already developed and stockpiled for a pandemic flu that doesn’t even exist yet SCENARIZAT: Noi vaccinuri umane sunt deja dezvoltate și stocate pentru o gripă pandemică care nici măcar nu există încă 

    Next attempt to scare us with pandemic is ready for launch Următoarea încercare de a ne speria cu o pandemie,  este gata de lansare

    Help Identify the persons purportedly representing our nations at World Health Assembly; send customised email Ajutați-ne să identificăm persoanele care pretind că ne reprezintă națiunile la Adunarea Mondială a Sănătății; trimiteți un e-mail personalizat

    URGENT MESSAGE FROM DR RIMA LAIBOW: PRIORITY #1: GET OUT OF THE UN. WHO IS A MUCH LOWER PRIORITY; READ WHY MESAJ URGENT DE LA DR. RIMA LAIBOW: PRIORITATEA NR. 1: IEȘIȚI DIN ONU. OMS ESTE O PRIORITATE MULT MAI MICĂ; CITIȚI DE CE  […] La urma urmei, dacă am părăsi OMS mâine, Agenda 2030, Marea resetare, Gulagul digital și toate celelalte atacuri îngrozitoare asupra umanității ar fi încă în vigoare.  Bestia ONU are multe tentacule, dar iat-o: Mașina Morții ONU care trebuie învinsă, ca omenirea să mai aibă o șansă de supraviețuire. Toate suferințele noastre sunt gestionate prin, create de  și puse în aplicare prin intermediul ONU, care este pur și simplu un club rural – un grup de nulități nealese. În acest moment, Congresul SUA are în fața sa Legea privind dezangajarea totală din Legea ONU privind dezastrul, din 2023 (HR: 6645/ S 3428). Puteți citi legea la acest link și puteți acționa pentru a o susține acolo. Odată ce acest proiect de lege va fi adoptat cu suficiente voturi pentru a anula inevitabilul veto al Biroului Oval, SUA vor ieși din ONU, OMS, OMC și din toate celelalte organizații și obligații ale acestei mașinării dezastruoase, eliminând amenințarea Agendei 2030, Tratatul privind pandemiile, Regulamentul internațional de sănătate, One Health, Orașele de 15 minute, UNDRIP, etc. [..] Și TREBUIE să ieșim din Mașina Morții a ONU înainte ca aceasta să distrugă totul în calea sa, inclusiv omenirea. Vă rugăm să ne ajutați. Presiunea publică masivă va trece acest proiect de lege. Nimic altceva nu o va face. Da, vă rog să ne ajutați. Mergeți la https://PreventGenocide2030.org Faceți tot ce puteți. Faceți un pas. Milioane de oameni fac un pas. Pot muta munții. 

    Dr. Geanina Hagimă: NESEMNAREA TRATATULUI PANDEMIC ESTE O VICTORIE ÎNȘELĂTOARE

    WHO tyranny threatens health sovereignty Tirania OMS amenință suveranitatea în domeniul sănătății

    NHS bosses use a four-step playbook to eliminate healthcare whistleblowers concerned about patient safety Șefii NHS (National Health System)  folosesc o carte de joc în patru pași pentru a elimina denunțătorii din domeniul sănătății preocupați de siguranța pacienților

    Apreciază

  8. geo said, on mai 28, 2024 at 8:48 am

    https://www.zerohedge.com/markets/trust-sciencethat-just-retracted-11000-peer-reviewed-papers

    …sa mai incredere in stiinta…la fel ca in mass media…cine da banul dicteaza muzica…

    https://x.com/wideawake_media/status/1795002979692519610

    Apreciază

  9. Geo said, on mai 28, 2024 at 11:21 pm

    https://www.aktual24.ro/reuniune-oms-statele-occidentale-cer-incheierea-unui-acord-privind-regulile-de-raspuns-la-o-pandemie/

    lobby-ul bigpharma a intrat în panică ca pierde munti de bani si a tre te la atac

    Apreciază

  10. […] OMS anunță că negocierile pentru un proiect de tratat privind pandemiile s-au încheiat fără un… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.