SACCSIV – blog ortodox

Cannes 2024: prima persoană transgender care câștigă un trofeu la Cannes, pentru cel mai bun rol feminin. Filmul românesc „Trei kilometri până la capătul lumii”, în regia lui Emanuel Pârvu, a primit premiul Queer Palm

Posted in FILM ARTISTIC, filme, HOMOSEXUALITATE, lesbiene, TRANSSEXUALISM by saccsiv on mai 27, 2024

Sursa: https://stirileprotv.ro/stiri/international/premiera-la-cannes-2024-trofeul-pentru-cea-mai-buna-actrita-a-fost-impartit-de-4-personaje-principale-feminine.html

Festivalul de film de la Cannes și-a ales sâmbătă aseară premianții la capătul unei ceremonii emoționante. O dramă despre viața prostituatelor din Las Vegas a primit premiul Palm d’Or.

Ediția din acest an a marcat și câteva premiere: trofeul pentru cea mai bună actriță a fost împărțit de 4 personaje principale feminine.

Și tot la această ediție avem prima persoană transgender care câștigă un trofeu la Cannes.

Trofeul Palme D’Or a ajuns, în acest an, la filmul „Anora” – o dramă despre viața prostituatelor din Las Vegas, în regia lui Sean Baker – primul cineast american care câștigă marele premiu la Cannes în ultimii 12 ani.

Sean Baker, regizor: ”Am visat la asta cam toată… nu doar viața mea de adult, dar aproape toată viața. Și acum că s-a întâmplat… e suprarealist. Mi se pare că mă voi trezi în orice clipă. Ce pot să spun? Nu știu, nu am cuvinte”.

Victoria sa în competiție a fost o surpriză pentru mulți, care se așteptau să câștige pelicula indiană „All we imagine is Light” sau filmul iranian „The seed of the sacred fig”. Chiar și așa, ambele au plecat acasă cu câte un trofeu. Filmul „All we imagine is light”, un film despre viața unei familii în Bombay, a câștigat Grand Prix, al doilea trofeu ca importanță de la Cannes.

Iar regizorul iranian Mohammad Rasoulof a primit premiul special al juriului pentru drama sa, filmată în secret în Iran. Regizorul a fugit din țară cu doar câteva zile înainte de începerea festivalului, pentru a scăpa de închisoare, iar filmul are secvențe filmate în timpul protestelor anti-regim din 2022 și 2023. Regizorul a fost aplaudat la scenă deschisă pentru curajul său.

Premiul pentru cel mai bun actor a ajuns la Jesse Plemons, pentru rolul din filmul Kinds of Kindness, în regia lui Yorgos Lanthimos. Pelicula spune trei povești cu aceşti actori protagoniști. Plemons nu a participat, însă, la ceremonia de premiere.

Cât despre trofeul pentru cel mai bun rol feminin… juriul a căzut de acord că trebuie să-l primească 4 actrițe din filmul „Emilia Perez”. Pelicula e o dramă despre viața unui lider de cartel care decide să treacă printr-o schimbare de sex. Karla Sofia Gascon a devenit prima persoană transgender care câștigă un trofeu la Cannes.

„Emilia Perez” a primit și trofeul juriului la Cannes, intrând astfel în clubul exclusivist al filmelor care au luat mai mult de un premiu la festival.

Iar filmul horror „The Substance,” cu Demi Moore în rolul unei actrițe care ia măsuri extreme ca să-și păstreze tinerețea, a câștigat premiul pentru cel mai bun scenariu.

Filmul românesc „Trei kilometri până la capătul lumii”, în regia lui Emanuel Pârvu, a primit premiul Queer Palm – finanțat privat, și acordat din 2010. „Cred că echipă ar fi cea la care pleacă gândul prima dată. Echipa e cea fără de care lucrurile nu pot funcționa.”- a scris Emanuel Pârvu pe Facebook la puțin timp după anunț.

Pelicula spune povestea lui Adi, interpretat de Ciprian Chiujdea, un adolescent de 17 ani, homosexual, – victima unui atac brutal motivat de orientarea lui sexuală. Din acel moment, viața lui se schimbă radical: părinții îi întorc spatele, îl încuie în casă și chiar pregătesc o exorcizare, să îl scape de un presupus demon.

Unul dintre momentele mult-așteptate la Cannes a fost decernarea unui Palme D’Or onorific pentru George Lucas, cineast vizionar care ne-a adus Războiul Stelelor. Trofeul a fost decernat de un alt monstru sacru al cinematografiei: Francis Ford Coppola.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Vigilant Citizen: Finala Eurovision 2024 a fost în esență un ritual demonic – o narațiune scenarizată în care un produs al agendei elitei de estompare a genurilor a fost încoronat cu o coroana de spini de o vrăjitoare satanică

 

18 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Matei said, on mai 27, 2024 at 12:54 pm

    La Eurovizion a câștigat un tip în costum de scoțian, nu văd care e problema. Textul a fost tâmpit, melodia cam de 2 lei, dar tipul avea voce și a cântat foarte bine, chiar dacă n-a avut ce. Se vede că se pricepe. Dacâ a cântat pe bune în timp ce făcea mișcările alea înseamnă că e tare de tot. În rest, toate sunt de la Dumnezeu (Isaia 46:10-11) și trebuie să-i mulțumim (2 Tesaloniceni 5:18). Dacă vrei să nesocotești cuvântul lui Dumnezeu te privește, dar Dumnezeu nu se lasă batjocorit (Galateni 6:7).

    Am văzut că nu mi-ai răspuns. Te trec și pe tine pe lista de escroci și propagandiști împuțiți? Pari un escroc și o jigodie chiar mai mare decât diaconul Dan.

    Apreciază

    • saccsiv said, on mai 27, 2024 at 12:59 pm

      Matei

      Ce sa-i raspund unuia ca tine?
      Dar daca insisti…
      Esti un nefericit habauc sau intrus.

      Apreciază

      • Matei said, on mai 27, 2024 at 1:32 pm

        Mai bine decât complice la crimă, ca tine și ceilalți creștini. Mulțumesc, dar cred că un simplu „da” ar fi fost suficient.

        Apreciază

      • saccsiv said, on mai 27, 2024 at 2:30 pm

        Matei

        Ce crima?

        Apreciază

      • Matei said, on mai 27, 2024 at 2:58 pm

        Ioan Olărean.

        https://matei.one/osgod.html#mog

        http://matei.info.ro/rel.html#abuzuri

        Ca să dau doar cel mai reprezentativ exemplu. Ca fapt divers, în 2015-2016 mă certam cu niște baptiști pe tema „familiei” Bodnariu. După cum se poate observa campania care s-a făcut atunci a dat rezultate, respectiv un copil s-a și sinucis de la atâtea valori creștine. Prea Cucernicul Părinte nu pare să aibă nici un stres.

        Apreciază

    • Nume said, on mai 27, 2024 at 6:52 pm

      Mah Matt,du-va toți în Eretz și lasa-ne !Lasă ne pe noi goyi aici, trăiți voi în groapa cu lei arabi, pe care v-ati sapat-o singuri de 3500 de ani incoace.Crucea Rastignitului deasupra voastră, mah iubitori de apis, baali si molohi! Hai pa !

      Apreciază

    • gheorghe said, on mai 28, 2024 at 1:03 pm

      Libertatea este data dar folosinta libertatii nu e data, e ingaduita.
      Cum nici „raul” nu e dat ci e efectul respingerii „binelui”.
      Zgomotul „organizat” nu este muzica.
      „Si ce daca” este ca si „nu vad care e problema” …. vin din aceeasi mare gradina a pierderii discernamantului – sa nu zic a smintelii.
      Cum sa discerni daca orice, oriunde … ti se pare ca tot aia e, daca-ti place tie.
      La voi, la casa de rugaciuni o fi amuzant insa daca nu intelegi ca nici o comunitate umana – fie ea si un imperiu – se sinucide cand permite degenerarea sexuala, inseamna ca nu doar unii se trag din maimuta ci si ca altii se „trag” din boi.

      Cazul cu sinuciderea unui copil nu are elemente crestine de credinta iar mentalitatea si practicile sectantilor de orice natura nu sint crestine ci folosesc elemente din Crestinism pentru decor, sa sminteasca si pe altii.
      La voi, zeul pe care-l urmati este si face rau ca si la hinduisti, animisti, talmudisti, … – ca tine – „nu vad” Stapanul, ei inchinindu-se cainelui care ii musca.

      Apreciază

  2. Nicolae said, on mai 27, 2024 at 8:43 pm

    Va veni și vremea când aceste ființe rătăcite își vor găsi alinarea : unele vor merge la urolog , unele vor merge la ginecolog … cele care nu se vor regăsi, vor merge la psihiatru? Sperăm, cu ajutorul Lui Dumnezeu, să trimitem la locul lor toate ființele demonice, satanice și diavolești care au preluat controlul, pentru ceva timp, pe aceasta planetă 🌎. Cu Dumnezeu înainte !

    Apreciat de 1 persoană

  3. TotEu said, on mai 30, 2024 at 6:21 pm

    Am vrut sa-l „demaschez” ca troll javreu…cred că am facut-o…după tăcere.L-am mai întâlnit și pe trenduri…

    Apreciază

  4. Peter Minea said, on mai 31, 2024 at 2:50 pm

    Pe mine cuvântul queer mă duce instinctiv cu gândul la cel de „quaker”, aceasta era o sectă eretică de tip „tremurător”, din lumea (neo)protestantă.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.