SACCSIV – blog ortodox

PLASTICUL duce la „feminizarea” baietilor si alterarea sanatatii reproductive a barbatilor

Posted in plastic by saccsiv on noiembrie 17, 2009

   Citez din articolul Plastic chemicals ‘feminise boys’  (Chimicalele din plastic ‘feminizeaza baietii’):

   Chimicalele din plastic altereaza creierele copiilor baieti, facandu-i sa devina ‘mai feminini’, afirma cercetatorii americani.

   Masculii  expusi la doze mari, inca din uter, au o probabilitate mai mica de a se juca cu jucarii de baieti, cum ar fi masinutele, sau sa se implice in jucuri mai agitate, au descoperit acestia.

   Ultima descoperire a echipei Universitatii din Rochester aduce in vizor preocuparea in legatura cu siguranta oferita de ftalati, care se gasesc in pardoselile de vinil si in perdelele de dus din PVC.

   Descoperirile apar in Jurnalul International de Andrologie.

   Mobila din plastic

   Ftalatii au capacitatea de a dezbina hormonii si de cativa ani a fost interzisa folosirea acestora in Uniunea Europeana.

   Totusi, ei inca sunt folositi aparand in multe obiecte din casa, inclusiv mobila din plastic si ambalajele.

   Sunt mai multe tipuri de ftalati si unii dintre acestia imita hormonul feminin, estrogenul.

   Aceiasi cercetatori au aratat deja ca acest lucru inseamna ca baietii se pot naste cu anomalii genitale.

   Acum spun ca anumiti ftalati au influenta si asupra creierului in dezvoltare, prin inhibarea actiunii hormonului masculin, testosteronul.

   Dr Shanna Swan si echipa ei au testat mostre de urina de la mamele aflate la mijlocul perioadei de sarcina pentru a detecta urmele de ftalati.

Femeile, care au dat nastere la 74 de baieti si 71 de fete, au fost monitorizate de la varsta de patru pana la varsta de sapte ani a copilului si intrebate de jucariile si jocurile pe care copiii le prefera.

   Jocuri de fetite

   S-a descoperit ca doua categorii de ftalati, DEHP si DBP, pot afecta comportamentul de joaca. Baietii expusi la doze mari din aceste categorii inca din uter au avut o probabilitate mai mica decat ceilalti baieti de a se juca cu masinute, trenulete si mitraliere sau sa se implice in jocuri mai ‘dure’, ca luptele.

   Elizabeth Salter-Green, directorul grupului de produse chimice de campanie  CHEM Trust, a afirmat ca rezultatele sunt ingrijoratoare.

   “Acum stim ca ftalatii, la care suntem expusi in mod constant, reprezinta o problema extrem de ingrijoratoare din perspectiva sanatatii, ducand la alterarea sanatatii reproductive a barbatilor si, se pare, si a comportamentului masculin.“

   “Aceasta capacitate de a feminiza a ftalatilor ii transforma in adevarati ‘gender bender’.“

   Aceasta a admis ca baietii care au fost studiati inca sunt tineri, dar a afirmat ca un interes redus la jocurile masculine inca de la acesta varsta poate duce la alte comportamente feminine in viitor.

   Dar Tim Edgar, de la Consiliul European pentru Plastifianti si Produse Intermediare a afirmat: “Trebuie ca niste experti sa analizeze mai detaliat acest de a studiu inainte lua deciziile corecte.“

   El a afirmat ca se folosesc multe tipuri de ftalati si studiul vorbeste despre doua tipuri  dintre cele mai putin comune ce se aflau pe lista UE ca periculoase si care au nevoie de autorizare pentru a fi folosite. DBP a fost interzis a fi folosit in cosmetice, cum ar fi lacul de unghii, inca din 2005 in Uniunea Europeana.

   Cei de la Federatia de Materiale Plastice din Marea Britanie au declarat: “Siguranta fata de chimicale este de importanta suprema in industria de materiale plastice, care a investit foarte mult in cercetarea substantelor pe care le foloseste.“

   “Mai mult, noul Regulament European pentru Produse Chimice, REACH, va realiza o viitoare evaluare si testare riguroasa a substantelor chimice si a utilizarii acestora.“

   Cititi va rog si:

VIDEO: majoritatea produselor alimentare din SUA sunt vandute in ambalaje ce contin un … hormon sexual

 

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on noiembrie 17, 2009 at 5:08 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. […] PLASTICUL duce la „feminizarea” baietilor si alterarea sanatatii reproductive a barbatilor […]

    Apreciază

  3. […] PLASTICUL duce la „feminizarea” baietilor si alterarea sanatatii reproductive a barbatilor […]

    Apreciază

  4. […] PLASTICUL duce la „feminizarea” baietilor si alterarea sanatatii reproductive a barbatilor […]

    Apreciază

  5. […] PLASTICUL duce la „feminizarea” baietilor si alterarea sanatatii reproductive a barbatilor […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.