SACCSIV – blog ortodox

Studiu: Bisphenol A (BPA) distruge sperma. Acesta se gaseste in majoritatea ambalajelor din platic

Posted in Bisphenol A (BPA), BPA, SPERMA by saccsiv on noiembrie 19, 2010

   Citez din articolul Study: BPA destroys sperm:

   (NaturalNews) Rezultatele unui proces care a durat vreme de 5 ani, cu privire la efectele compusului chimic Bisfenol A (BPA) în organismele bărbaţilor au arătat faptul că binecunoscutele chimicale plastice afectează negativ calitatea spermei, până la distrugere. Fiind printre puţinele studii asupra BPA în care au fost testaţi subiecţi umani, procesul a arătat cu mai mare claritate vizibilul efect dăunător  pe care BPA îl provoacă asupra capacităţii reproductive masculine, precum şi necesitatea de a înlătura imediat substanţele chimice din toate produsele.

   „Studiul se bazează pe argumentul că doar populaţiile extrem de expuse sunt afectate”, a explicat Dr. De-Kun Li – autorul studiului, specialist în epidemiologie reproductivă şi perinatală din cadrul Unităţii Permanente de Cercetări „Kaiser” din Oakland, California. „Poţi fi expus de la locul de muncă. Mai poţi fi expus de la produsele de consum. În cele din urmă, efectele expunerii se vor vedea după natura urinei”.

   Multe alte studii au arătat că BPA cauzează vătămări corporale semnificative. În luna august, un studiu publicat în Jurnalul Biologia Reproducţiei a arătat faptul că BPA cauzează defecte de natură genetică (http://www.msnbc.msn.com/id/3988817…). Compusul chimic este de asemenea cunoscut ca fiind unul care mimează producerea de estrogen în organism şi alterează echilibrul hormonal, fapt care duce la afecţiuni grave (http://www.naturalnews.com/029898_B…).

   În recentul studiu, datele colectate de la muncitorii chinezi expuşi la BPA au arătat legătura clară dintre acest compus chimic (chiar şi într-o minimă cantitate) şi distrugerea spermei. Expunerea la BPA a crescut cu 300% riscul de a avea o spermă cu concentraţie slabă şi cu minimă vitalitate, în comparaţie cu persoanele care nu au fost expuse. Totodată, expunerea a mai arătat un risc mărit cu 400% de reducere a cantităţii de spermă şi probabilitatea de două ori mai mare ca sperma să aibă o motilitate scăzută.

   „Studiul nostru arată că BPA poate duce la schimbări patologice în interiorul organismului uman – calitatea lichidului seminal, în acest caz”, a explicat Li pentru LiveScience. „În plus, această nouă descoperire privind efectul dăunător al expunerii la BPA asupra calităţii lichidului seminal ridică ştacheta în ceea ce priveşte toxicitatea BPA”.

   Cititi va rog si:

O PACOSTE: BPA (Bisphenol A), folosit pentru a produce PLASTICURI transparente solide, produce cancere, defecte congenitale şi reproductive, obezitate, instalarea precoce a pubertăţii, probleme de comportament, afecţiuni cerebrale, afectiuni grave ale intestinului, etc.

PLASTICUL duce la „feminizarea” baietilor si alterarea sanatatii reproductive a barbatilor

Reclame

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on noiembrie 19, 2010 at 8:27 am

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. SorinC said, on noiembrie 19, 2010 at 1:40 pm

  @saccsiv

  Modifica titlul, ai scris din graba si ai „mancat” o litera

  Apreciază

 3. anghel said, on noiembrie 20, 2010 at 10:34 pm

  BPA se gaseste si in bonurile de casa ale supermarketurilor.
  S-a constatat ca formula sanguina a casierelor este modificata sever.
  In magazinele in care se simte miros de formol, trebuie evitata cumpararea de produse alimentare.Mirosul este dulceag. Persoanele care au urmat cursuri de disectie, il recunosc usor. Nu trebuie ezitat sa se faca plangere directiei magazinului care utilizeaza, in mod cert, dezinfectanti pe baza de bisphenol.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: