SACCSIV – blog ortodox

Oameni de stiinta declara ca au reusit implantarea amintirilor false la muste

Posted in experimente stiintifice, MANIPULARE by saccsiv on noiembrie 7, 2009

  Citez din articolul Boffins ‘write directly to memory’ of living brains

   Oameni de stiinta ai armatei reusesc “sa scrie direct in memoria”  (creierul) organismelor vii. 

   Implantarea amintirilor false prin “acapararea controlului circuitelor nervoase” 

   O alianta de oameni de stiinta din cadrul armatei de la Universitatea  Oxford si Virginia declara ca au dezvoltat o tehnica pentru “scrierea directa in memoria”  unui creier viu, prin “acapararea controlului circuitelor creierului” pentru a crea amintirea unei experiente care de fapt nu a avut loc. 

   Momentan, conform cercetatorilor tehnica functioneaza eficient doar pe muste. 
    “Mustele au capacitatea de a invata, dar legaturile care dicteaza formarea memoriei nu au fost cunoscute” spune Gero Miesenböck expert in creierul mustelor. “Am reusit sa concentram componentele esentiale la 12 celule. Este o solutie remarcabila.” 

   Cercetatorii au reusit sa cartografieze aceste dipterine ghinioniste ale creierului folosind un procedeu inventat de ei insusi si numit “optogenetica”. In optogenetica, “un simplu fascicul de lumina e folosit pentru a elibera molecule-capcana prezente in neuroni selectivi, iar acestea mai apoi stimuleaza activitatea acelor neuroni” permitand astfel sa descoperim exact ce fac acei neuroni. 

   Prin cartografierea circuitelor neuronale ale mustii folosind fascicule de lumina modificate, oamenii de stiinta au aflat ca pot stimula specific cei 12 neuroni pentru “a da mustei impresia ca un eveniment neplacut tocmai a avut loc”. Insectelor experimentale, odata cu tratamentul de programare neuronal, le-au putut fi inoculate idei de frica si de evitare a unor mirosuri specifice – ca si cum cineva ar putea sa le invate aplicand socuri electrice, dar fara sa le electrocuteze efectiv. Oamenii de stiinta descriu acest lucru ca fiind “scriere directa in memorie”. 

   Miesenböck declara ca in mod traditional cercetarea pe creierul uman a presupus monitorizarea activitatii neuronale si incercarea descoperirii legaturii dintre ce se intampla in mintea utilizatorului in termeni de perceptie, actiuni si intelegere. Binenteles acest lucru este destul de greu de realizat.

   “Este mult mai puternic sa captezi controlul circuitelor relevante ale creierului si sa produci aceste stari direct”, spune seful acestor cercetatori, intr-un mod ingrijorator.

   Notele stiintifice sunt publicate in jurnalul cercetatorilor Cell, aici.    

   Cititi va rog si:
VIDEO (si transcriptul): “How To Brainwash A Nation” (CUM SE SPALÃ CREIERUL UNEI NAŢIUNI), un excelent interviul luat de Edward Griffin lui Yuri Bezmenov

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on noiembrie 7, 2009 at 12:47 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. CUPRINS O – W « Saccsiv's Weblog said, on august 8, 2010 at 5:30 pm

    […] Oameni de stiinta declara ca au reusit implantarea amintirilor false la muste […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.