SACCSIV – blog ortodox

VESTE BUNA: 20% dintre brasoveni REFUZA cardul de sanatate!

Posted in CARD NATIONAL DE SANATATE by saccsiv on octombrie 9, 2014

Daca stirea e reala, desigur.

   Iata ce putem citi la 20% dintre braşoveni refuză cardul de sănătate!:

70.000 de carduri au fost distribuite până acum în judeţ. Livrarea se face în ritmul 100 pe zi de fiecare poştaş

Cardurile de sănătate ajung în mâinile proprietarilor lor cu o viteză destul de mare. Distribuite de poştaşi printre scrisori, pensii sau facturi, cardurile ajung la cei care le vor utiliza mai repede decât s-a crezut iniţial. În judeţul Braşov au fost distribuite deja nu mai puţin de 70.000 de carduri de sănătate. Fiecare poştaş livrează, în medie, câte 100 de carduri pe zi, ritm în care operaţiunea se va încheia într-un timp foarte scurt. Chiar dacă pare mai greu de crezut, există destul de mulţi braşoveni care refuză cardul. Acesta nu poate fi folosit deocamdată, deoarece medicii de familie nu şi-au achiziţionat cititoarele de carduri necesare.

„Braşovenii trebuie să ştie că noi facem toate eforturile să-i găsim acasă. Pentru aceasta, factorii poştali îi caută la adresă timp de două zile consecutiv şi, în caz că nu sunt găsiţi, lasă avizul în cutia poştală şi îi invită la oficiul poştal din cartier, unde îi aşteptăm timp de 10 zile să le distribuim cardul”, a explicat ieri Nicu Gabriel Dragomir, şef Oficiul Judeţean Poşta Romană Braşov.

Deşi poate părea surprinzător, nu toţi braşovenii sunt de acord să îşi ridice cardul din mâna factorilor poştali. 20% dintre cei găsiţi acasă refuză, din diverse motive, ridicarea cardului.„Unii refuză, alţii le primesc. Cred că nu ştiu toţi despre ce este vorba şi umblă zvonul că nu sunt valabile, că nu sunt bune, nu ştiu care ar mai fi motivele”, spune unul dintre factorii poştali.

Primirea cardului de la factorii poştali este doar primul pas pe care pacienţii îl au de făcut. În continuare, ei trebuie să meargă la medicul de familie, care trebuie să activeze cardul cu ajutorul unui cititor special, pentru ca apoi să înscrie datele pacientului pe card. Deocamdată, însă, medicii de familie nu deţin cititoare de carduri, pe care ei trebuie să şi le cumpere singuri. „Până acum, mulţi dintre pacienţii mei au primit aceste carduri, dar, deocamdată, îi sfătuiesc să le ţină bine la păstrare, până vom achiziţiona acele cititoare. Probabil că vom găsi acele firme care sunt dispuse să vândă aceste cititoare, dar încă nu ştim ce tip vor fi, cum trebuie să funcţioneze şi alte amănunte foarte importante. Cardurile sunt binevenite, deoarece sunt de viitor şi orice înseamnă o mai bună colaborare între noi şi pacienţi este de dorit”, a declarat dr. Pompilia Tăbăcilă, medic specialist medicină de familie.

Până la finalul lunii octombrie, în judeţul Braşov vor trebui să fie distribuite cetăţenilor 380.000 de carduri naţionale de sănătate. Cel mai important însă este faptul că, potrivit reprezentanţilor Casei Naţionale de Sănătate, procesul de distribuire al cardurilor de sănătate se va încheia la finalul lunii noiembrie, urmând ca din martie 2015 orice român asigurat să fie primit la medic doar dacă are asupra sa bucata de plastic. Prezentarea cardului nu va fi obligatorie în cazul în care pacientul ajunge la spital în stare gravă sau de inconştienţă. 

Cititi va rog si:

Cardul de sanatate NU E OBLIGATORIU, doar ca fara el VOM PLATI CONSULTATIA. Probabil si medicamentele. CE VOR FACE CEI SARACI care refuza totusi cardul?

Pentru avocati: CARDUL DE SANATATE incalca CONSTITUTIA? Sa intrebam AVOCATUL POPORULUI

68 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. IOAN said, on octombrie 9, 2014 at 8:27 am

    MANIA LUI DUMNEZEU VA VENI supra celor care primesc cardurile 666

    Apreciază

    • intruder117 said, on octombrie 9, 2014 at 12:00 pm

      Off topic : https://www.youtube.com/watch?v=enZnYCDKUbI

      Apreciază

    • IOAN said, on octombrie 9, 2014 at 1:33 pm

      ATENTIE !!! NU SEMNA CA AI PRIMIT CARDUL 666 de la postas sau oricine altcineva

      ATENTIE !!! SPUNETI SI ALTORA SA REFUZE

      Apreciază

    • Irina said, on octombrie 9, 2014 at 1:57 pm

      E greu mai ales cand cei cu care stai in casa nu inteleg. Am avut o discutie cu mama si mi-a facut o morala ca am trimis cerere de refuz a cardului de sanatate. A zis ca sunt nebuna ca ce o sa fac daca ma imbolnavesc, ca ei nu au bani sa-mi asigure spitalizarea sau vreun tratament. Trebuie sa recunosc ca o urma de teama tot am simtit, dar nadajduiesc sa ne ajute Dumnezeu sa ne dea sanatate sau macar taria de a rezista in cazul unei boli.

      Apreciază

      • mihai said, on octombrie 9, 2014 at 2:28 pm

        irina, un sistem gaunos nu are ce sa-ti ofere, si cu card si fara card costurile oricum le vom suporta, si intrun spital de esti internat fara bani nu se uita la tine nici ca la un caine, astea nu sunt decat niste iluzii desarte, ca cu acest card ti se va rezolva problema sanatati

        Apreciază

      • ArtiomP said, on octombrie 9, 2014 at 2:46 pm

        asa e la toti, dar trebuie sa rabdam

        Apreciază

      • Liliana said, on octombrie 9, 2014 at 4:45 pm

        Doamne ajuta,Irina!
        Nu te teme-orice ar fi.Cine rabda pina la capat se va mintui.Teama nu-i de la Dumnezeu…Eu sint dependenta de medicatie-altfel nu mai traiesc,-dar nu voi lua nici un fel de card sau orice asociaza numele meu cu 666.Sint asigurata.Atit.Si daca trebuie,renunt si la asta.

        Apreciază

  2. Gabriel said, on octombrie 9, 2014 at 9:34 am

    Cea mai buna forma de protest… refuzul in masa! Dumnezeu sa ne intareasca!

    Apreciază

    • Liliana said, on octombrie 9, 2014 at 4:53 pm

      Ultima forma de protest pe care o mai avem-nu le luam si nu semnam nici ca refuzam!Sa faca ce vor cu ele.Eu am semnat pentru un referandum impotriva acestor acte.Au fost aproape un milion de persoane care au cerut prin semnatura aceasta,conform legii.De ce nu s-a tinut seama de ce vor cetatenii romani?Macar un milion de romani sa le refuze,si va trebui sa dea inapoi,sa ofere alternativa.

      Apreciază

      • Irina said, on octombrie 31, 2014 at 12:20 pm

        Liliana atunci cand s-au strans cele aproape 1 milion de samnaturi, au amanat aceste lucruri, dar cum se stie ca firea omului este schimbatoare, ei au incercat iar sa le impuna, si vazand ca nimeni nu s-a ma impotrivit au purces la fapte. Asta este daca am dormit in papuci ne-am trezit cu ele, si pe viitor daca nu luam atitudine serioasa prin proteste sau petitii ne vom trezi si cu buletine. Problema este ca lupsa de unitate si reactie duce la caderea multora. Eu am auzit multe persoane care nu sunt de acord cu aceste acte ca daca s-ar fi luat o atitudine puternica a romanilor impotriva lor, nu le-ar fi acceptat, si ca fara sustinerea celor din jur nu au curaj sa faca pasul de a-l refuza pentru ca nu au idee cati sunt in acelasi duh si se simt singuri in aceasta lupta, iar asta duce la neputina si in cele de urma la acceptarea acestor acte. Grecii au sarit in sus, rusii la fel, georgienii la fel in privinta acestor acte de aceea ei au reusit, dar noi nu miscam un deget, nu mai are nimeni curaj sa porneasca o revolta generala impotriva acestui sistem.

        Apreciază

    • o oarecare said, on octombrie 10, 2014 at 1:00 am

      Si eu am refuzat cardul. Cu cat suntem mai multi cei care refuzam, cu atat e mai bine. Nu au ce sa ne faca. Trebuie sa-i determinam sa ne acorde drepturi din moment ce ne iau bani pentru asigurari de sanatate. Ne mai putem trata si naturist, insa.

      Apreciază

    • Irina said, on octombrie 11, 2014 at 9:43 am

      Da refuzul in masa este sansa, dar daca 20%dintre brasoveni au refuzat, oare la nivel de tara ce procent o fi?

      Apreciază

  3. Ioannis said, on octombrie 9, 2014 at 10:12 am

    Tocmai acum trebuie sa le dam planurile peste cap, mergand cate 2 persoane (nu necesita autorizatie) in centrele marilor orase purtand mesaje, manifeste, bannere pertinente in problema acestor acte biometrice demonice.
    Regret enorm ca in aceasta perioada nu am timp absolut deloc, eventual doar Duminica 1-2 ore…

    Apreciază

    • Irina said, on octombrie 11, 2014 at 9:56 am

      Dupa trecerea la Domnul a pr Iustin Parvu se pare ca si protestele au disparut. Pacat, pentru ca am vazut cu ochii nostrii cum inainte protestele le-au dat planurile peste cap si au fost obligati sa amane impunerea diferitelor acte cu cip sau cel putin sa ofere o alternativa ca in cazul pasaportului. Acele proteste erau organizate cu binecuvantarea pr Iustin Parvu, si eu am participat cat am stat in Bucuresti la cateva dintre ele si am vazut efectele benefice in privinta acestor acte, dar acum cine mai da binecuvantare pentru asa ceva. Profita masonii de aceasta stare si sa ne fereasca Dumnezeu, daca nu luam masuri sa nu ne ingenuncheze. Daca nu mai exista sansa de a iesi in strada, macar sa protestam neprimindu-le, dar cred ca nu este suficient, parerea mea este ca ar trebuii si un protest la Guvern si la Patriarhie, ca de acolo se iau deciziile. Daca nu le vom accepta si mai ales daca vom fi putini cei care nu le vom accepta tare ma tem ca nu vor tine cont de noi si-si vor duce planul la final. Dumnezeu s ane ajute si sa ne dea putere de a tine piept tavalugului.

      Apreciază

  4. cosminmatiu said, on octombrie 9, 2014 at 10:18 am

    Cei care refuza acum cardul de sanatate sunt ca si ce 7000 din vremea Sf. Ilie care nu au adus jertfe lui baal.

    Apreciază

  5. IOAN said, on octombrie 9, 2014 at 10:19 am

    cei care se scalda in ideea ca nu li se vor intampla nimic se inseala. SA STIM BINE CA DUMNEZEU NE VA PEDEPSI si pe lumea aceasta dar si in IAD

    sa nu ne plangem pe urma ca ni se intampla tot felul de nenorociri

    oricine ai fi refuza cardurile 666

    Apreciază

  6. dd(2d) said, on octombrie 9, 2014 at 10:21 am

    Eu am primit cardul acasa in cutia postala. Credeam ca trebuie sa semnezi. Se pare ca vor sa-l luam cu orice pret. L-am luat l-am facut bucati si acum e la gunoi.

    Apreciază

    • Ioannis said, on octombrie 9, 2014 at 1:29 pm

      Cu siguranta cineva a semnat in locul tau, comitand o INFRACTIUNE

      Apreciază

    • catalin said, on octombrie 10, 2014 at 7:45 pm

      la microunde set 30 sec se arde orice cip inclusiv date valabil pt orice cartele tel. usb discuri etc

      Apreciază

  7. […] VESTE BUNA: 20% dintre brasoveni REFUZA cardul de sanatate! […]

    Apreciază

  8. Gabriel said, on octombrie 9, 2014 at 11:45 am

    @dd(2d) mai bine il trimiteai inapoi

    Apreciază

    • dd(2d) said, on octombrie 9, 2014 at 12:07 pm

      Nu am incredere in sistem. Nu stii ce vor face cu ele vreodata. Gandeste-te la faza cu: creditul cu buletinul. Cati oameni nu s-au trezit cu credite pe care nu le-au facut? Asa si noi, te trezesti ca ai cardul activat si ca esti si donator de organe. Ce, nu ii crezi in stare de asemenea ‘greseli’?

      Nu accept si gata. Fara sute de explicatii la postas, ghiseu sau alti oameni care oricum nu(vor sa ) inteleag(a).

      PS: Poate ar fi fost mai bine , pentru cauza nostra, dar daca asa mi-a trecut prin cap. 🙂

      Apreciază

    • o oarecare said, on octombrie 10, 2014 at 12:53 am

      Mai putea ,,verifica” daca arde!

      Apreciază

  9. aniush said, on octombrie 9, 2014 at 11:46 am

    Nu-si au rostul. Mai bine faci abonament la o clinica privata si stii ca stai linistit. Ne baga pe gat carduri cand spitale nu sunt si mor oameni bolnavi cu zile, cand sistemul e atat de complicat incat mai bine renunti la „privilegiile” statilui.. Altceva ar trebui sa ne asigure.

    Apreciază

  10. dasvik said, on octombrie 9, 2014 at 11:56 am

    Saccsiv, am citit intr-un ziar local ca din ianuarie 2015 este obligatoriu sa te prezinti cu el la medic, nu mai merge nici macar sa platesti consultatia. Ca sa citez cat mai exact, „fara acest card pacientul nu mai exista”. Am gasit mai apoi stirea si pe alte site-uri, datand de prin aprilie 2014.
    Nu stiu daca s-a ramas la aceleasi hotarari de atunci, dar asta ar insemna niste dificultati mult mai mari decat plata unei sume de bani pentru primirea tratamentului. Nadajduiesc totusi ca va avea Dumnezeu grija de noi (avem Taina Sfantului Maslu), si oricum, dupa cum spunea pr. Justin Parvu (cred) „fricosii nu se mantuiesc”.

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 9, 2014 at 12:30 pm

      dasvik

      Link te rog.

      Apreciază

      • dasvik said, on octombrie 9, 2014 at 12:45 pm

        http://www.bzf.ro/vizitele-la-medic-se-vor-face-numai-cu-cardul-de-sanatate/
        plus tot ce se poate gasi pe google cautand „card sanatate ianuarie 2015”

        Apreciază

      • saccsiv said, on octombrie 9, 2014 at 12:54 pm

        dasvik

        Nu se exprima explicit cum ca nici cu bani nu se mai poate. De astfel de prezentari a chestiunii cardului de sanatate e plina mass-media. Un soi de manipulare prin omisiune, pentru a determina populatia sa-l accepte.

        Apreciat de 1 persoană

      • Irina said, on octombrie 9, 2014 at 2:07 pm

        Sa ne dea Dumnezeu curaj sa nu fim fricosi si sa pierdem mantuirea.

        Apreciază

      • discerne said, on octombrie 12, 2014 at 12:31 am

        eu am vb cu fostul meu medic de familie si a zis ca ma primeste la fel ca inainte chiar daca nu am card, doar ca trebuie sa platesc 5 lei sau 10 lei consultatia

        Apreciază

  11. anticard said, on octombrie 9, 2014 at 12:04 pm

    Intrebare: cum e mai bine sa procedam, sa nu il primim deloc, sau sa il primim si sa il distrugem? Ma gandesc ca daca nu il primesti, nu ai facut mare lucru, pentru ca ramane acolo numele tau, asociat cu numarul…pe cand daca il primesti si il tai in bucatele, oricum nu il mai poti folosi, si, pe langa asta, arata clar intentia ta de a il refuza din start, de a te disocia de orice forma de act cu cip!

    Ideal cred ca ar fi fost sa fi trimis modelul acela de refuz catre Casa Nationala (sau Judeteana) de Sanatate prin care ceream sa nu se emita deloc card pe numele nostru…dar nu stiu daca ar fi avut vreun rezultat, cred ca tot le-ar fi emis. Chiar sunt curios, daca a trimis cineva formularul de refuz, sa ne spuna daca le-au emis card sau daca a avut vreun efect! Oricum, de acum cred ca e tarziu sa se mai trimita formularul, pentru ca vad ca au inceput deja sa fie emise, asa ca din punctul meu de vedere solutia cea mai buna e sa il primim si sa il taiem in bucati!

    Doamne ajuta!

    Apreciază

    • adi said, on octombrie 9, 2014 at 12:40 pm

      @anticard
      pot sa va spun ce am facut eu: am semnat de primire la postas ulterior am facut hirtie catre CAS de motivele refuzului meu,urmeaza sa primesc raspuns care sint pasii urmatori.Daca doar refuzam la postas nu e obligatoriu ca din motive de Credinta l-as fi refuzat si atunci tot un soi de lepadare de Hristos ascunsa e si asta parerea mea.
      Faptul ca de ex l-as fi aruncat la gunoi desi eu nu sint platitor de asigurari de sanatate tot as fi ramas cu cid ala care e facut dupa cnp,insa asa cum M-a indrumat Cel de sus cred ca pot sa scap de acest injositor cid.
      Documentare : vezi http://siui.casan.ro:82/Asigurati/

      Doamne ajuta!

      Apreciază

    • Irina said, on octombrie 9, 2014 at 2:10 pm

      Eu si alte cateva persoane de la mine din oras am trimis cereri de refuz card de sanatate la CNAS Bucuresti si CAS al judetului nostru. Poate ar trebuii sa facem cat mai multi aceasta cerere. Asa ar vedea clar ca suntem destui care nu vrem acest card si poate nu ar mai trimite. Pana la urma incercarea moarte n-are.

      Apreciază

      • Ioannis said, on octombrie 9, 2014 at 5:35 pm

        Eu nu semnez de primire in veci! Si voi inainta si acea cerere de refuz catre CAS. Pr Justin a spus clar sz nu semnam de primire

        Apreciază

    • cosminmatiu said, on octombrie 9, 2014 at 7:56 pm

      Eu am trimis anul trecut formularul de refuz la: Ministerul Satatatii, Casa Nationala de Sanatarte , Casa Judeteana de Pensii Bihor si uite si raspunsul (degeaba ca au ordin de la aghiuta): http://extraterestriidemascati.wordpress.com/refuz-card-sanatate-cu-cip/

      Poate nu ai citit pana acum dar asa se procedeaza cu cardul (nu se semneaza si nu se primeste): http://extraterestriidemascati.wordpress.com/refuza-cardul-de-sanatate-cu-cip/

      Apreciază

    • catalin said, on octombrie 10, 2014 at 7:51 pm

      eu nu il iau deoarece sistemul sanitar egal 0 . Problema este alta sa nu intre sub incidenta aceleiasi legi ca la cartea de identitate sau a banilor!

      Apreciază

  12. Daniel said, on octombrie 9, 2014 at 12:26 pm

    Frate Vasile eu nu am primit spurcatele astea de carduri dar stii ce este mai grav ca preotii nu spun nimik in parohii. Am asistat la o conversatie in momentul cand se dadea anafora o femeie l-a intrebat pe parintele, ce sa facem parinte, sa primim cardurile? Iar parintele a zis ca nu poate sa se pronunte ca Biserica inca nu s-a pronuntat. Multi preoti poate nu sunt rau intentionati dar sunt mult mult indiferenti si nu le pasa, nu se informeaza nu mai vor sa gandeasca cu mintea lor. Trist…..

    Apreciază

    • adrian said, on octombrie 9, 2014 at 2:19 pm

      Frate Daniel am citit de curand o carte care m-a inspaimantat:”Pantecele desfranatei”-Ciprian Mega.Recomand tuturor daca nu au citit-o sa o faca.

      Apreciază

  13. Gabriel said, on octombrie 9, 2014 at 12:27 pm

    @aniush n-o sa mai mearga nici la clinicile private fara card…

    Apreciază

  14. geo said, on octombrie 9, 2014 at 1:05 pm

    Buna ziua,

    Doua excelente analize despre ce este si ce va fi in Ucraina:

    http://vineyardsaker.blogspot.ca/2014/10/ukraine-sitrep-august-13-1600-utczulu.html

    https://translate.google.com/translate?sl=ru&tl=en&js=y&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Frusskiy-malchik.livejournal.com%2F532440.html&edit-text=

    Apar marturii ale comenzilor la care raspund jurnalistii:

    http://www.forbiddenknowledgetv.com/videos/activism/dr-udo-ulfkotte-respected-journalist-and-authoradmits-he-was-bribed-to-write-us-propaganda-for-25-years.html

    Europe will be flooded with Ukrainian immigrants

    The good old traffic in women. Ukrainian girls were always highly prized.

    „Ever since the collapse of the former Soviet Union in 1991, Ukraine has suffered from a booming sex trade. Estimated by police to be worth $1.5 billion last year, prostitution in Ukraine has been exacerbated by the international economic crisis, a weak Ukrainian national currency and fueled by cheap airfare and a free-visa policy for US and EU citizens, and so fosters a sex tourism industry that has persisted for many years…The severity of the Ukraine prostitution problem is clearly demonstrated by Ukraine’s role as having been one of the world’s largest exporters of women to the international sex trade, at one time worth in the vicinity of $5 to $22 billion… in recent years forced human trafficking in Ukraine has given way to a new generation of women who voluntarily and knowingly enter prostitution, citing the fact that no other choices are offered to them in an environment of debilitating poverty”.

    These are old data recorded by http://www.chinasmack.com/2010/pictures/ukraine-prostitution-problem-chinese-netizen-reactions.html

    This is „European integration” for Ukraine!

    Apreciază

  15. Gabriel said, on octombrie 9, 2014 at 1:06 pm

    probabil e o chestiune de timp cand iti vor cere cardul de sanatate si in farmacie…

    Apreciază

  16. geo said, on octombrie 9, 2014 at 1:17 pm

    Soon in the army of Novorossia will appear American armored vehicles and ammunition

    The United States continues to provide military support to fascist regime in Kiev
    To the 70 million dollars that have been allocated for the purchase of military equipment previously, were added another 46 million – American President Barack Obama has signed an executive order.

    The American regime will provide the Ukrainian army by night vision goggles, body armor, armored patrol cars and SUVs, as well as an additional means of communication. In addition, the military will get radars to detect mortar positions and warning of artillery fire.

    Ukrainian army receives regular uniforms and equipment, as well as financial assistance from overseas. Ukrainian fascists are fighting in American flak jackets and helmets, resting on American sleeping mats, using American equipment for water purification and eating American rations.

    „To date, acquired dozens of tents, shelters, heavy equipment (bulldozers, excavators, graders), auto parts, diesel generators, light armored patrol cars, trucks, patrol boats, portable barbed wire and more”, – Life News quotes message of US Embassy in Kiev.

    It should be noted that on October 8 manual Ukrainian State Border Service met with Victoria Nuland, State Department official authorized by the United States Bureau of European and Eurasian Affairs and Jeffrey Payett, the American ambassador to Ukraine. On the website of the department noted that they discussed „the future prospects of cooperation in the sphere of security and the necessary requirements for mobilizing assistance from the United States.”

    http://dnr-news.com/dnr/5292-skoro-v-armii-novorossii-poyavyatsya-amerikanskie-bronemashiny-i-amuniciya.html

    In addition from the July fighters of Novorossia reported that Kiev junta uses Abrams tanks. Abrams tanks controlled by mercenaries, most likely Americans, these tanks are used for the bombardment of villages and towns.
    Criminal regime Obama lies about non-lethal assistance to Ukraine, under pressure from the United States other NATO countries to provide military assistance to Ukraine.

    Apreciază

  17. mihai said, on octombrie 9, 2014 at 2:35 pm

    Doamne ajuta la cit mai multe refuzuri

    Apreciază

  18. nela said, on octombrie 9, 2014 at 6:36 pm

    Fratilor, iata ca am ajuns vremurile despre care citeam in carti. Sa ne rugam Domnului, sa ne intareasca sa rezistam. Vesnicia nu este aici. Iar pe slugile satanei – focu-i va manca.

    Apreciază

  19. minionita said, on octombrie 9, 2014 at 6:38 pm

    Se poate face urmatoarea chestie. Asteptam pana vedem ce se intampla apoi ne organizam dupa maniera in care au facut-o clientii bancilor si dam in judecata casa de sanatate si probabil ministerul pentru restituirea sumelor oprite in contul sanatatii(nu pt banii cheltuiti) fiindca daca eu sunt platitor si tu refuzi sa iti indeplinesti obligatiile pt ca eu nu vreau card e dreptul meu sa imi strang jucariile si sa plec. Avand in vedere ca si sumele din chirii se impoziteaza…

    Apreciază

  20. Fr. Ioan said, on octombrie 9, 2014 at 7:01 pm

    Exista vreo cerere tip de refuz al cardului de sanatate?

    Apreciază

    • o oarecare said, on octombrie 10, 2014 at 1:09 am

      Cand vine postasul cu cardul, ii spui pur si simplu ca nu iei asa ceva si gata. Fara nervi, dar ferm si hotarat. Nu e nevoie de cerere. Daca-ti trimite instiintare de la posta, o rupi si gata. De la posta il trimit de unde a venit. Nu esti singurul care refuza. In plus, postasii n-au niciun interes sa insiste.

      Apreciază

  21. geo said, on octombrie 9, 2014 at 7:44 pm

    Buna seara,

    Cind am intrat pe usa blocului, la avizier, un afis prin care eram anuntati ca ne-au venit cardurile!!! Intimplator era si administratoarea si m-a invitat sa vin sa il iau. I-am zis ca nu il iau si sa-l trimita inapoi! A ramas siderata: cum adica? Eu, TREBUIE sa vin sa il iau de la ea si apoi sa fac ce vreau cu el!!! I-am zis ca nu ma intereseaza si ca nu am nevoie si ca nivelul de securitate al datelor de pe el este extrem de slab…a balmajit ceva si am plecat…

    Apreciază

  22. geo said, on octombrie 9, 2014 at 7:49 pm

    Restless Transcarpathia – The Hungarian Perspective
    October 4, 2014

    The recent visit by Hungarian Prime Minister Viktor Orban to Transcarpathia – is a message to ethnic Hungarians: their historic birthplace is not going to turn away from them at such a difficult moment.

    Reasons of the Transcarpathian Hungarians to seek a special status for the region, are even greater than for the inhabitants of the South-East. If Russians can sometimes be transformed into „new Ukrainians” after decades of heavy indoctrination, the Hungarians are not ready to be ukranized in any shape or form.

    The mentality of Hungarians is too different from the Russians and Ukrainians. It is not the fault of the Transcarpathian Hungarians that after the postwar re-drawing of borders they ended up inside USSR.

    Of course, the situation in Novorossia became a catalyst for a spike in protest moods of Transcarpathian Hungarians. „If Donetsk region can demand their preferences and independence, then why can’t we?” – asked the Hungarians.

    It’s understandable. Picture a scenario: a Transcarpathian Hungarian family is paid a visit by a military enlistment officer who wants to take their only son and send him to Donbass. The Hungarians are indifferent to both sides of the conflict. They want to live quietly on the sidelines and not to interfere in the internal strife. And now they are forced to draw in the confrontation, which they did not ask for. Hungary is not fighting with anyone, does not have any anti-terrorist operations and doesn’t send its citizens to a slaughter. It is clear that Transcarpathian Hungarians will long for their historic home even more.

    Another issue is that a chain reaction may follow. Do not forget that many Romanians live in Bukhovina, and Bessarabia is chock-full of Bulgarians. Hungarians are more active, and if they made progress in the fight for their rights, it may awaken the sleeping national consciousness in other border communities. Of course, in light of those considerations, the Ukrainian nationalists will try to suppress Transcarpathian Hungarians by all means, in order to deter the others.

    Much will depend on the support of Bulgaria and Romania of its ethnic groups on the territory of Ukraine. Without external assistance, the struggle of Hungarians, Bulgarians and Romanians would be doomed to failure due to lack of experience and material resources. Demands of Hungarians, Romanians and Bulgarians for autonomy are well founded, but they have not yet found the means to overcome the deafness and blindness of present Kiev officials. Poroshenko must understand from Donbass experience, that he must immediately engage in dialogue with various diasporas, rather than shot their mouths and run from solving urgent problems.

    Violent crackdown of peace marches just shows that the regime does not want to hear its citizens who disagree with the current course. Discontent will accumulate, and at one point will overflow in an avalanche, sweeping away the Nazi police guards. Use of force will not bring any positive results to Poroshenko. Yes, fewer people may protest, but they will not throw a white flag and surrender to the mercy of the illegal armed groups. The tactic of hard crackdown can only give a short-term effect. Some people will get scared, but part of them on the contrary will no longer be afraid.

    Of course, Transcarpathian Hungarians are afraid of the Right Sector, ‘Svoboda’ and other armed nationalists, but now they know that they will not be forsaken: Orban’s visit was a sign that the situation in Transcarpathia is closely monitored from Budapest.

    We can only wish Transcarpathian Hungarians courage and perseverance in the pursuit of their goals. No matter how difficult it is to break down the wall of disagreements, giving up is not an option. Otherwise they will be crushed at the first opportunity.

    http://timer.od.ua/minds/bespokoynoe_zakarpat_e_157.html

    Rusii ii sprijina pe ungurii din Ucraina…sa insemna ca ii sprijina si pe cei din Romania? Este cunoscuta prietenia dintre Moscova si Budapesta…

    Apreciază

  23. STOP RFID said, on octombrie 9, 2014 at 10:10 pm

    Banii cash vor dispare, o spun cu gura lor…

    In mai puţin de 100 de ani am creat o lume în care banii, ca entitate fizică, încep să dispară, noile tehnologii jucând un rol cheie în modernizarea băncilor şi transformarea acestora în puncte de servicii multimedia eficiente.

    http://www.ziare.com/bani/plata/ce-trebuie-sa-stii-despre-viitorul-si-siguranta-platilor-electronice-1326677

    Apreciază

  24. cca70 said, on octombrie 11, 2014 at 7:01 pm

    macar sa reziste procentul asta pana la capat( 20% sincer, e nesperat de bine)…sper sa nu fie un zvon de presa

    Apreciază

  25. discerne said, on octombrie 12, 2014 at 6:22 pm

    Parca prevad urmatorul scenariu tipic romanesc: in 2015, va castiga licitatia o firma care va furniza „cititoare de carduri” care nu vor citi cardurile deja facute, iar toti cei care au primit cardurile le-au primit degeaba. Va fi o harababura. Si apoi, daca vor fi multi care vor refuza si sistemul nu va putea deveni functional, atunci probabil or sa contopeasca cartea electronica de identitate cu cardul national de asigurat, asa cum este deja prevazut in lege si or sa emita un nou rand de carduri, de data asta cu „lectiile invatate” de la operatiunea de anul acesta. Daca suficient de multi oameni vor zice „nu”, atunci ii vor intreba pana vor zice „da” fara sa stie ce fac.

    Apreciază

  26. Radu said, on octombrie 21, 2014 at 2:38 pm

    Cand credem ca situatia si viata e in cel mai jos punct si nu mai e speranta ne inselam amarnic niciodata nu e chiar dezastru total sau chiar excelent nemaipomenit cum credem.
    Speranta moare ultima! Intotdeauna mai e o sansa sa facem ce trebuie sa facem doar ca trebuie sa ne grabim ca nu stim niciodata cand murim.

    Am auzit ca prin Moldova in ceva judete e la fel o parte semnificativa din popor refuza panaramele astea de plastic. Dumnezeu are grija se dea patura ignorantei de pe ochii tuturor prostilor in cele din urma si sa vedem adevarul daca avem curaj sa il vedem si sa actionam in consecinta.

    Apreciază

  27. […] VESTE BUNA: 20% dintre brasoveni REFUZA cardul de sanatate! […]

    Apreciază

  28. mada said, on octombrie 30, 2014 at 11:56 pm

    Cred ca mai bine le refuzam la medic cardurile si le distrugem ca daca le returnam le folosesc ei in numele nostru.

    Apreciază

  29. Irina said, on octombrie 31, 2014 at 1:04 pm

    E usor de zis, dar nu toata lumea are credinta asa de puternica, cum zicea un parinte cei care l-au refuzat sa nu-i judece pe cei care din neputinta l-au acceptat, pentru ca se prea poate ca cei care judeca sa nu accepte acest card si ulterior sa accepte buletinele de pilda, si invers cei care au acceptat acum cardurile pe viitor sa refuze buletinele. Pana la urma Dumnezeu nu vrea moartea vesnica a oamenilor, si nefiind inca pecetea nu cred ca o sa-i trimita in iad pentru asta. O data ce ei in continuare se lupta cu patimile, se spovedesc, se impartasesc cred ca Dumnezeu ii va ajuta si chiar daca acum au pierdut o lupta, dar cu ajutorul lui Dumnezeu vor castiga razboiul si impotriva acestui sistem satanic si a tuturor curselor lui. Mai este o problema pana acum nici un episcop, chiar si dintre cei ce s-au aratat impotriva acestor acte nu a luat o atitudine ferma. Si in aceasta lupta trebuie sa fie si un episcop Poate spuneti ca ce treaba avem noi cu episcopii. Pai tocmai aici este problema ca fara macar un arhiereu nu exista biserica, pentru ca biserica pe langa alte insusiri este obligatoriu sa fie si apostoleasca, adica sa pastreze pana la sfarsitul veacurilor continuitatea apostolica, lucru care nu se poate realiza decat prin episcop. Nu vreau sa se creada ca sunt de acord cu aceste acte, sau ca sunt impotriva luptei impotriva lor,dar este important sa nu existe mandrie ci smerenie in sufletele celor ce nu le-au acceptat.

    Apreciază

  30. […] VESTE BUNA: 20% dintre brasoveni REFUZA cardul de sanatate! […]

    Apreciază

  31. mada said, on noiembrie 1, 2014 at 7:19 pm

    In Prahova medicii nu au cititoare de carduri.Am citit pe net o stire din 17 oct.2014.Si nici nu sunt de acord.Eu cred ca nu vor reusi sa le introduca cardurile.ma rog sa nu se faca aceasta gogomanie.

    Apreciază

  32. mihai said, on noiembrie 1, 2014 at 11:33 pm

    Cardul trebuie refuzat imediat cand e cu putinta: la usa, daca nu, imediat dupa ce s-a primit, daca nu dupa vizita la medic, daca nu peste un timp, deci in primul moment posibil va fi trimis inapoi si refuzat verbal sau in scris. Regula este ca trebuie sa nu fie acceptat in inima, in mintea si viata noastra. Suntem multi cei care iubim pe Domnul nostru Hristos, Ortodoxia si libertatea. Acum sa dam marturie muceniceasca, marturia cea buna care ne va spala pacatele. Sfintii Parinti ne invata ca fara libertate nu exista virtuti si mantuire. Sa avem curaj si slugile satanei nu vor avea nici cea mai mica putere asupra noastra. Orice ni se intampla e numai cu ingaduinta de sus. La Manastirea Esfigemenou din Sfantul Munte Athos se traieste sub deviza „Ortodoxia sau moartea”
    Referitor la atitudinea de nemarturisire a acelor preoti in fata pericolului actelor cu cip, in Conferinta de la Piatra Neamt a marturisitorului crestin teologul Danion Vasile din anul 2009, acesta a precizat:” In clipa cand a acceptat pasaportul biometric romanesc Parintele cutare a apostaziat…, iar in fata apostaziei si ereziei, acolo unde episcopii si preotii nu marturisesc, crestinii trebuie sa marturiseasca…”- textele sunt pe CD si internet.
    Frati crestini, nu va temeti, victoria este a Mielului, deci a noastra spre mantuirea fiecaruia si a Neamului romanesc. Cei care au pierdut toate victoriile istoriei in fata binelui, vor pierde si acum negresit. Intariti-va in rugaciune, unitate, milostenie, macar cu vorba bun si duh de pace si Hristos ne va ajuta in chip minunat la nevoie. Astfel ne asigura Parintele Amfilohie de la Manastirea Diaconesti.Tineti de spusele marilor duhovnici, precum Parintele Iustin de la Manastirea Petru Voda sau Parintele Paisie Aghioritul, ca de niste faruri calauzitoare. Bunul Dumnezeu si Maica Domnului sa ne ajute !
    PS. Sa nu uitam ca exista deocamdata si farmacisti si medicamente naturale, alternative la asigurari si cand se vor restrange acestea, vor mai fi inca medici si farmacisti crestini, Sfinti Doctori fara de arginti, Sfantul Maslu si rugaciunea personala de ajutor ca fiind cu totul incredintati Domnului !

    Apreciază

  33. Fl. Petre said, on ianuarie 8, 2015 at 9:16 pm

    Eu ,l-am refuzat ,cind mi sa inminat de catre postas ,dar acesta m-a rugat sa scriu pe plic ca REFUZ PRIMIREA CARDULUI,ptr ca la noi la Ploiesti sau trimis cu COMFIRMARE DE PRIMIRE,ca sa tina ei o evidenta,,iar sotul meu era internat la spital ,si la returnat la CASA DE SANATATE ,si vad ca nu i-la mai trimis.Pentru el ,cred ca asa a vrut BUNUL DUMNEZEU ! -au fost rimise in luna noiembrie 2014.DAR ,in seara aceasta ,au zis la PRO-TV.ca cei care nu avem carduri de sanatate nu vom fi consultati nici macar de dr de familie.Atunci acesta de ce incaseza lunar ,bani din retinerea ce mi-se face ,lunar ,prin cuponul de pensie(ca-s pensionata medical ,sint cardiaca),Eu voi ,cere la CASA DE SANATATE sa-mi elibereze o adeverinta care sa ateste ca-s asigurata.OARE SA NU-MI ELIBEREZE ADEVERINTA ???!!! e drepul meu legal.REZUZA SA-MI DEA ,trebuie sa-i actionez in INSTANTA,si sigur ca judecatorul i-mi va da cistig de cauza.ptr ca mi-se incalca drepul meu intrun stat democratic.ASA ,TREBUIE SA ACTIONAM TOTI ,SI POATE VOR ,RENUNTA ,ASA CUM AU RENUNTAT SI GERMANI ACUM 4 ANI LA CARDURILE ASTEA DE SANATATE.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.