SACCSIV – blog ortodox

Cardul de sanatate NU E OBLIGATORIU, doar ca fara el VOM PLATI CONSULTATIA. Probabil si medicamentele. CE VOR FACE CEI SARACI care refuza totusi cardul?

Posted in card de sanatate cu cip by saccsiv on septembrie 17, 2014

Conform  articolului Fără card de sănătate nu vei putea fi consultat După ce se va finaliza transmiterea cardurilor de sănătate, orice pacient asigurat va beneficia de consultaţii gratuite şi de reţete pe baza acestuia. Dacă nu ai card, vei plăti consultaţia. Există însă două excepţii: urgenţele medico-chirurgicale şi bolile cu potenţial endemo-epidemic, situaţii în care pacienţii vor fi scutiţi de plată.
   Comentariu saccsiv:

Asadar, nu e obligatoriu, doar ca daca nu-l ai, vei plati.

Eu aceasta mizerie de card n-o voi folosi. Oricum, nici pana acum n-am beneficiat de ceva din partea Casei de asigurări de sănătate. Si nici n-am solicitat, chiar daca am doua boli cronice. Cand nu voi mai avea bani de tratament, asta e.

Ce vor face insa cei pe care medicamentele ii costa enorma, costuri care uneori le depasesc chiar venitul?

E simplu fratilor sa zicem: nu le luam. Si chiar e simplu sa nu le luam atunci cand nu suntem bolnavi. Chestiunea se complica deja dramatic in cazul celorlalti. Ca a ne limita doar la a le spune sa nu accepte cardurile, ba mai rau, a-i blama pe cei ce n-ar vrea sa le ia dar totusi le vor folosi, nevazand alta alternativa, sunt treburi care se vad urat de tot. Sau cand ei zic ca mor fara medicamente, noi sa le raspundem: Roaga-te. Sau: N-ai credinta. Care ar fi totusi solutia?

Teoretic simpla, fratilor. Ca noi, destul de multii hotarati foarte sa nu le luam, zicem ca suntem crestini. Dar putini dintre noi sunt foarte bolnavi. Ce rezulta? Ca cei bolnavi care nu iau cardurile trebuie sa fie ajutati de cei multi care oricum n-au nevoie de ele. Nu-i corect? Ca doar suntem cu totii precum un singur trup, dupa cum ne invata Sfantul Apostol Pavel.

Am zis insa: teoretic …

Pentru ca practic la multi ortodoxia se termina cand e vorba de bani. Ceva de genul: ortodox, ortodox, dar pana la bani. Un soi de extensie a celebrei “frate, frate, dar branza-i pe bani”. Ca multi ortodocsi romani nu sunt precum un trup, ci precum multe bile de otel puse intr-o cutie de carton. Parem uniti pana la prima ploaie care uda, inmoaie si distruge firavii pereti. Dupa care o ia fiecare pe drumul sau. Asta pare a fi ceva tipic acestui neam, inca de pe vremea lui Burebista sau si mai demult.

Dar macar cei care chiar am luat in serios Sfanta Scriptura sa ne straduim sa procedem exact asa cum scrie acolo.

 

Tagged with:

78 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. cca70 said, on septembrie 17, 2014 at 7:36 am

  bun comentariu, si comparatia cu cutia din carton…asa suntem…chiar si eu ma identific …unori sunt atit de nepasator fata de durerea altora, incat f tarziu realizez ce simplu era sa ajut

  in privinta cardului treaba e clara: nu e de luat mizeria asta

  Apreciază

   • raduiacoboaie said, on septembrie 17, 2014 at 5:51 pm

    CĂTRE ANDREI DINU la ultimul articol de pe blogul Ortodoxie tradiţionalistă şi theologie patristică:

    Nu voiam să reiau o polemică mai veche dar ţin să mai fac câteva precizări. Poate că nu am avut mai multă răbdare şi blândeţe în exprimare. Recunosc.
    Mărturisesc că mă aşteptam de altfel să interpretaţi aşa cuvintele înaltului ierarh grec. Pentru că preotul Matei Vulcănescu nu a venit cu Mitropolitul Serafim de Pireu degeaba.
    Noi nu vorbim acum de lepădare prin cipurile din documente, precum permisele auto electronice, paşapoartele electronice, cardurile de sănătate, viitoarele buletine electronice, ci de o CĂDERE DIN HARUL PRIMIT DE LA SFÂNTUL BOTEZ. Pecetluirea va fi în momentul implantării biocipului, când se poate vorbi de LEPĂDAREA DE HRISTOS, dacă acest microcip va fi acceptat de bunăvoie. Dar întreb, dacă acum luaţi cardurile de sănătate şi buletinele electronice, cum veţi reuşi mai târziu, fiind prinşi şi dependenţi de SISTEM, obişnuiţi din plin cu avantajele ,,modernităţii” să mai refuzaţi biocipurile? De unde veţi avea tăria să vă mai opuneţi sistemului antihristic? Ziceţi că părintele Porfirie îndeamnă la trăirea în Hristos şi negarea antihristului?
    Într-adevăr, lepădarea de Hristos se face în mod conştient, dar treptat. Nimeni nu va fi întrebat făţiş şi direct dacă vrea sau nu să renunţe la Hristos. Ca să dau un exemplu. Dar masonii, când intră în masonerie ştiu că prin erezia francmasonică se leapădă de Hristos? Părerea mea este că nu. La început li se oferă o libertate înşelătoare, ca ademenire, cică fiecare îşi păstrează credinţa proprie. Ecumeniştii ştiu şi ei că se află într-o mare erezie? Nu! Ei cred în iubirea şi toleranţa totală, care poate justifica astfel diferite căderi şi patimi.
    Dar întreb: cum ar putea un ortodox adevărat, adică practicant să nu fi auzit nimic despre aceste lucruri? De aceea spun că ne atacaţi mereu şi încă pe nedrept.
    Faptul că acceptaţi cipurile, pentru că sunt unii preoţi şi ierarhi care nu văd în ele niciun pericol, nu vă dă dreptul să-i numiţi pe cei anticip sectanţi şi eretici şi că sunt în comuniune cu ereticii… Sunt doar opiniile d-voastră. Nu procedaţi precum stiliştii, care au făcut din calendar o dogmă şi care consideră că cei care nu o acceptă sunt departe de adevăr şi de Dumnezeu şi că numai ei sunt posesorii adevărului, adevărului absolut. Aşa sunt catolicii. Sunt şi destule secte care fac exact la fel.
    Dar ecumenismul îi convinge astăzi însă pe tot mai mulţi să creadă că fiecare credinţă deţine o parte din adevăr şi numai împreună au adevărul.
    Noi suntem ortodocşi, credem că ortodoxia este singura credinţă mântuitoare fiind adusă de Mântuitorul Însuşi, Fiul lui Dumnezeu. Punct.
    Dumnezeu să ne întărească şi să rezistăm urgiei profeţite de părintele Iustin Pârvu. Amin

    Apreciază

   • Bogdan said, on septembrie 18, 2014 at 9:15 pm

    Si cardul bancar produce caderea din Har?

    Apreciază

   • raduiacoboaie said, on septembrie 20, 2014 at 9:36 pm

    BOGDAN

    Nu cred. Dar este bine să fie evitate, pentru a nu ne obişnui cu ele. Buletinele electronice vor semăna cu aceste carduri de sănătate. De ce au apărut oare fel de fel de carduri: în farmacii, de acces în fabric, carduri bancare etc. etc?

    Apreciază

  • radu iacoboaie said, on septembrie 18, 2014 at 6:48 pm

   OFF TOPIC IMPORTANT

   La pasajul din comentariul meu anterior adresat lui Andrei Dinu:
   ,,Faptul că acceptaţi cipurile, pentru că sunt unii preoţi şi ierarhi care nu văd în ele niciun pericol, nu vă dă dreptul să-i numiţi pe cei anticip sectanţi şi eretici şi că sunt în comuniune cu ereticii… Sunt doar opiniile d-voastră.”

   Am primit următorul răsuns:
   ,,Dupa cum ti-am dovedit, aceleasi opinii le au si adventistii. D-aia voi sunteti secta adventista. Deci nu sunt opiniile mele. De cate ori mai cercetez blog-uri adventiste, am impresia ca cineva v-a clonat pe tine si saccsiv.”

   PĂREREA MEA ESTE CĂ ANDREI DINU OPEREAZĂ O MARE DIVERSIUNE NUMINDU-NE ADVENTIȘTI. Ce urmărește prin aceasta? Cred că repetând unele lucruri false, este convins că unii vor ajunge să creadă ceea ce spune. Este o tactică masonică.
   Dânsul nu a aflat probabil încă, cât de mult am mărturisit până acum împotriva ereziilor de orice fel, inclusiv a sectelor neoprotestante, printre care și adventiștii. Îi recomand lectura antologiei FRAȚI ORTODOCȘI, MĂRTURISIȚI CU PUTERE PE HRISTOS ÎN FAPTĂ ȘI CUVÂNT!, precum și alte articole în care am atins acest subiect.
   Îl asigur totodată că voi scrie cât de curând un articol chiar despre adventiști (ca să nu persiste în mod public cu această imensă ACUZAȚIE ABERANTĂ, precum și un articol despre părintele Porfirie de care se prevalează atât de mult pentru a ne arăta că lupta anticip este o erezie…
   Te rog frate Vasile să studiem de ce se folosesc de părintele Porfirie și să aflăm dacă se poate, dacă a fost sfânt într-adevăr…

   Apreciază

   • pcmouse said, on septembrie 18, 2014 at 8:48 pm

    radu.. ar cam trebui dat anatemei andrei dinu

    Apreciază

   • raduiacoboaie said, on septembrie 20, 2014 at 11:31 pm

    Blândeţea, răbdarea, iubirea sunt caracteristice creştinului ortodox…

    Apreciază

   • Liliana said, on septembrie 18, 2014 at 10:37 pm

    Doamne ajuta!
    Noi,ortodocsii care nu vrem sa luam acte biometrice cu 666-pentru ca dorim sa ne mintuim,nu acuzam pe nimeni.Fiecare are libertatea constiintei sale.Noi ,aici,vorbim intre noi despre ce se intimpla in mersul timpului nostru,ne informam, ne instiintam despre mersul ,,fenomenului”,fara patima si fara vreo pasiune,ca sa stim pina unde s-a ajuns,sa stim de unde mai vine pericolul si sa ne aparam cit mai bine.Noi avem grijile noastre pentru mintuire-nu doar a actelor biometrice.Dar,paralel cu viata noastra in Biserica,observam ca se deruleaza si ia amploare demersul pecetluirii fiarei prezise clar in Sfinta Scriptura.De aceea observam si convergenta evenimentelor politice impreuna cu cele tehnico-stiintifice,ideologice, ,,culturale” si tot ceea ce mai caracterizeaza timpurile noastre – dupa toti parintii imbunatatiti duhovniceste afirmate ca fiind cele din urma.Oricine are bunavointa sa vrea sa vada,vede cit de mult s-a schimbat chipul lumii si continua pina ne vom simti straini in acest fel de lume nefiresc,malefic,posesiv,primejdios de viclean.
    Pe noi nu ne intereseaza cind-data,numerologia,etc- este sfirsitul lumii.Poate nici nu vom apuca acea vreme.Nu e vorba de un spectacol la care sa participam,sau nu.Senzationalul nu este un atribut a lui Dumnezeu-care este firesc in orice.
    Altceva ne intereseaza, daca e vorba de un sfirsit-Infricosatoarea Judecata de Apoi a lui Hristos.Si ne intereseaza sfirsitul propriu ca atunci este primul ,,examen” … Altfel spus,ne preocupa pregatirea noastra pentru acest sfirsit personal,nu al lumii.Sfirsitul lumii este socoteala lui Dumnezeu.In care sintem cuprinsi fiecare in parte si toti impreuna.
    Sigur ca nu ne mintuim singuri.Ne mintuie Mintuitorul Nostru,Domnul Nostru Iisus Hristos.Si El ne vrea pe toti-de aceea rabda cu dragostea lui de Dumnezeu.Noi trebuie sa ne rugam pentru toti oamenii,ca rugaciunile cu dragoste pot ajuta la schimbarea lor spre bine.Judecarea lor ,condamnarile asupra lor pot sa le impiedice sau sa le ingreuieze imbunatatirea,revenirea la bine si adevar.Adevarul insa trebuie spus si recunoscut,aparat chiar cu viata.Si aceasta foloseste la mintuirea altora,mai putin hotariti.
    Tot ceea ce am spus aici,nu am scris pentru fratii mei intru Ortodoxie-ei le stiu prea bine si ii reprezinta.Am scris pentru cei care nu ne cunosc,nu ne inteleg si ne acuza din ignoranta sau reavointa.Dumnezeu sa-i miluiasca,
    sa-i lumineze, sa-i intoarca la bunatate si la rugaciune.
    IC XC NIKA

    Apreciază

   • raduiacoboaie said, on septembrie 20, 2014 at 9:40 pm

    LILIANA

    Mulţumesc pentru comentariu. Aşa este. Să nu ne lăsăm duşi de val. Să nu cădem în extreme sau să devenim pătimaşi. Una este râvna pentru credinţă şi apărarea adevărului şi alta este patima oarbă, care ne îndepătrează de Dumnezeu…

    Apreciază

   • pcmouse said, on septembrie 21, 2014 at 1:24 pm

    o dai si tu in ecumenism?sunt afirmatii grave facute de acel hulitor.acceptam insultele .injuriile.ca e spre folosul nostru duhovnicesc.dar nu cand suntem facuti eretici sau adventisti!!aci nu trebuie sa tacem..radu sa inteleg ca ai devenit caldicel?

    Apreciază

   • raduiacoboaie said, on septembrie 21, 2014 at 10:00 pm

    pcmouse

    Adică ar trebui să-l dau anatemei sau să-l blestem? Eu nu am dat anatemei pe nimeni niciodată. Consider că preoţii pot face acest lucru.

    Apreciază

  • raduiacoboaie said, on septembrie 20, 2014 at 9:42 pm

   Oare de ce a fost împiedicat? Nu este limpede că nu s-a dorit acest lucru de către unii preoţi din eparhia Tomisului?

   Apreciază

 2. cosminmatiu said, on septembrie 17, 2014 at 8:34 am

  Ideea este buna, cei care vor sa refuze cardul si au probleme de sanatete sa spuna si noi restul ar trebui sa ii ajutam.

  Apreciază

 3. pandantivu said, on septembrie 17, 2014 at 9:08 am

  in acest caz trebuie sa dea inapoi contributia la asigurarile de sanatate la toti cei carora li se refuza serviciile medicale acoperite de asigurare. faptul ca nu ai card nu este un motiv legal de a refuza sa-ti indeplinesti obligatiile pentru care ai luat bani.
  sper sa fie cat mai multi care sa refuze cardul sa le incurce proiectul.

  Apreciază

  • ETRN said, on septembrie 17, 2014 at 9:54 pm

   Cam asa e. Bine gandit. Cam asa trebuie sa facem. Cam trebuie oleaca dati in judecata (de unul care plateste asig. de sanatate si i se refuza servicii medicale pe motiv ca n-are card) si castigat. Ca e si simplu, nu prea ai cum sa nu castigi cu chestia asta. Si poate, pas cu pas, se mai normalizeaza treaba.
   Oricum, noi fara lupta N-AVEM VOIE sa cedam. Altfel, adio mantuire.

   Apreciază

 4. andrei-d said, on septembrie 17, 2014 at 9:38 am

  cineva trebuie sa ia initiativa…sa se creeze un centru..un cont unde sa punem mana la mana…

  Apreciază

 5. Pitisheur said, on septembrie 17, 2014 at 10:33 am

  Domle’ dupa mintea mea asa, ca eu nu prea dau prin tara, dar cand dau vorbesc in stanga si in dreapta si din cate am auzit, ca ai sau nu card, in romania TOT PLATESTI CONSULTATIA (SPAGA)

  Apreciază

  • raduiacoboaie said, on septembrie 20, 2014 at 9:45 pm

   Păi, nici învăţământul şi nici accesul la sistemul de sănătate nu este gratuit… Totuşi şpaga sau mita nu e totuna cu consultaţia reglementată prin lege…

   Apreciază

 6. Irina said, on septembrie 17, 2014 at 10:39 am

  Bine zis Sacciv, noi ca neam avem foarte multe metehne, iar cea mai grava este lipsa dragostei adevarate care se manifesta prin nepasarea fata de cei din jurul nostru. Nu pot uita replica unor romanasi de-ai nostri cand medicii protestau pentru ca nu-si primisera salariile, si spunea ca de ce sa le dea bani alora sa ne dea noua, in loc sa fie solidari cu ei. Iar cand ajung la spital se vaita ca medicul cutare nu l-a tratat cum trebuie, pai de ce ? Pentru ca din cauza ca medicii sunt foarte prost platiti la noi in tara, multi medici buni pleaca in afara si-i trateaza eficient pe altii, iar noi ramanem cu ciurucurile medicale si devenim frecvent victime ale malpraxisului. Si referitor la boli cred ca ar trebuii sa ne invatatm sa ne tratam naturist, sa folosim cat mai multe plante medicinale, chiar daca efectul este lent. O prietena de-a mea care are probleme destul de mari la inima, care ar fi trebuit sa ia medicamente toata viata, are 3 ani dea cum de cand se trateaza, doar cu tratamente naturiste si se simte mult mai bine decat atunci cand lua medicamente. Intr-adevar nu cred ca trebuie judecati cei care din neputinta accepta acest card, ma refer la cei foarte bolnavi, pentru ca pana la urma nu este pecetea si poate suferinta bolii sa-i faca sa-L huleasca pe Dumnezeu. Dumnezeu sa ne miluiasca si sa ne intareasca pe toti, si ferice de cei curajosi, care dau dovada de credinta puternica si chiar si in suferinta nu accepta cardul si nici un alt act cu cip

  Apreciază

  • Irina said, on septembrie 17, 2014 at 11:01 am

   Sa ne ajute Dumnezeu sa nu acceptam cardul si sa nea ajute sa dobandim dragostea adevarata, pentru ca spunea si pr Iustin ca fara dragoste o sa cadem si o sa luam rand pe rand toate actele cu cip. Dragostea ne va da puterea. Este buna ideea de a face ceva concret si de a ne ajuta reciproc in cazul unei boli. Fiecare daca ar contribuii cu cat poate, s-ar aduna cu siguranta suma necesar pentru ajutorarea cuiva.

   Apreciază

  • Ion said, on septembrie 17, 2014 at 9:16 pm

   Faptul ca sunt prost platiti nu e o scuza ca unii din ei sunt ticalosi si nu isi fac datoria lasand oamenii prin spitale sa se chinuie sau ii trateaza prost fiindca nu dau bani. Si profesorii sunt prost platiti, cum ar fi daca nu si-ar mai tine orele decat daca li se baga bani in buzunar ? Ticalosia medicilor este cu atat mai mare cu cat speculeaza, SPECULEAZA SUFERINTA oamenilor si faptul ca omul cand e bolnav si e in spital face orice ca sa isi recapete sanatatea. Cati oameni nu mor cu zile din cauza incompetentei si ticalosiei medicilor ?
   Medicii care su fost sfinti au fost doctori fara de argintiu, pe cand astia se inchina idolului-ban.
   Nu vreau sa generalizez, mai sunt si medici corecti si oameni – dar foarte putini.

   Apreciază

 7. lastunnegru said, on septembrie 17, 2014 at 10:39 am

  Ideea este buna dar sa nu uitam de Sfantul Maslu si remediile din plante naturale.

  Nimeni nu stie ziua sau clipa cand va muri. Dar daca un bolnav sarac ia cardul de sanatate cu cip ca nu are banii de medicamante si apoi moare inainte sa apuce sa spovedeasca acel pacat unde ajunge acel crestin ortodox in rai sau in iad ? Probabil ca in iad.

  Apreciază

  • valentin dorneanu said, on septembrie 17, 2014 at 10:16 pm

   părintele Iustin i-a dat voie ca el e o excepție

   Apreciază

 8. zina said, on septembrie 17, 2014 at 10:47 am

  Am , asa, o dilema. Daca eu refuz actele cu cip dar la un moment dat am o nevoie urgenta si grava si apelez la unul care are aceste acte sa ma ajute, sau respectivul se ofera sa ma ajute, accept?
  Cum mi se va considera aceasta? Dar lui?

  Apreciază

  • saccsiv said, on septembrie 17, 2014 at 11:11 am

   zina

   Pai daca e urgenta si grava, sistemul parca zice ca e gratis si fara card.

   Apreciază

 9. pcmouse said, on septembrie 17, 2014 at 10:58 am

  si ce propui cocotat de la butoane?

  Apreciază

  • saccsiv said, on septembrie 17, 2014 at 11:12 am

   pcmouse

   Cine?

   Apreciază

   • pcmouse said, on septembrie 17, 2014 at 11:30 am

    maria ta..

    Apreciază

   • saccsiv said, on septembrie 17, 2014 at 1:04 pm

    pcmouse

    Iar ai luat-o razna sau iar ti-a furat cineva e-mailul?

    Apreciază

   • pcmouse said, on septembrie 17, 2014 at 5:47 pm

    degeaba scrii articole.daca concret nu faci nimic.doar agiti spiritele si atat

    Apreciază

   • saccsiv said, on septembrie 17, 2014 at 8:33 pm

    pcmouse

    Indubitabil nu scriu degeaba. Se cheama ca fac ceva. Asadar eu scriu si tu de exemplu faci altceva. Si astfel fiecare face cate ceva. Sau tu vrei doar sa te uiti?

    Apreciat de 1 persoană

 10. lastunnegru said, on septembrie 17, 2014 at 11:12 am

  off topic

  Microchip Implants will evolve Humans into a new Type of Species

  Implanturile cu microcipuri o sa evolueze oameni intr-un nou tip de specie

  Are we evolving into a NEW type of human? ‘Different’ species will have evolved by 2050, scientist claims

  Evoluam oare noi intrun NOU tip de om ? Speci „Diferite ” vor evolua prin anul 2050, afirma oameni de stiinta

  http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2752166/Are-evolving-NEW-type-human-Different-species-evolved-2050-scientist-says.html#ixzz3DV1nb7E1

  Viitorul muncitor

  In anul 2040 muncitorii vor avea bioimplanturi cu cipuri pentru asi imbunatati performanta

  Apreciază

  • stuparul said, on septembrie 17, 2014 at 12:56 pm

   Daca tot vom plati cand avem nevoie, pai de ce sa nu cerem modificarea legii in sensul sa nu mai platim de acum incolo contributia la asigurarile de sanatate? Ca doar daca nu-mi dai nimic pe banii aia de ce sa-ti platesc?
   Daca am fi multi care sa ceara asta poate ca s-ar gandi la o alternativa pentru cei care refuza plata CASS.
   Desi tot acolo vom ajunge, ca asa-i filmu’, dar poate ca am reusi sa amanam astfel impunerea cardului.

   Apreciază

   • discerne said, on septembrie 20, 2014 at 3:54 pm

    Tu inca nu te-ai prinsa ca „asigurarea obligatorie de sanatate” este de fapt o taxa obligatorie si daca nu o platesti, primesti amenda? Scrie in reforma sanatatii, legea din 2006. Citeste!

    Apreciază

   • raduiacoboaie said, on septembrie 20, 2014 at 9:47 pm

    DISCERNE

    HALAL DE REFORMĂ A SĂNĂTĂŢII! BĂTAIE DE JOC, FRAŢILOR ŞI APROAPE NIMENI NU SPUNE NIMIC… De frică?

    Apreciază

  • valentin dorneanu said, on septembrie 17, 2014 at 10:32 pm

   am văzut și pe la 10 ani treburi de astea – că omul împreună cu mașina vor deveni una – o nouă specie – nu mai știu cum îi zicea humanoizi de tip nu știu cum… și era demnostrat că prin 2050 își vor prelungi oamenii viața și așa vor ajunge chiar aproape să descopere nemurirea, prin această cale a tehnologiei, de oprire a procesului de îmbătrânire, clonări de celule ș.a.m.d. dacă aveam 10 ani aveam o scuză să cred ? eu cred că o formă de păcat tot am făcut numai pentru că nu m-am rugat mai mult și nu m-am dus de atunci să spun la un duhovnic acele frământări pentru că a lucrat conștiința – m-a mustrat, „e împotriva învățăturii Bisericii”, „e nefiresc, nu e normal”- „sunt de la diavol toate acele laude aduse acestor sisteme, doar minciuni” – mă mustra conștiința – chiar la 10 ani, e clar că sunt lucruri grave cu acest sistem, nu sunt doar aceste cip-uri – în spate stă un întreg plan satanic de înrobire folosindu-se de slăbiciuni, de mândrie, de ex. de dorința omului de a se înălța și a stăpâni.

   deocamdată e liniște, nu s-a arătat la tv prea mult. dar înșelătoria va fi mare.
   pentru că ei nu vor ca oamenii să intre în Noua Ordine fără o inițiere luciferică. iar pe creștini trebuie să-i prindă cu ceva, au nevoie de niște puncte de control.
   poate chiar vor veni și unele metode de stopare a unor boli, iar cei cu card vor primi leacul, iar restul vor fi pradă bolilor – făcute prin laboratoare. De fapt deja și sunt multe cazuri de astea.

   sunt posibile f. multe scenarii – ei să zică ceva și în realitate să ajungă populația exact cum a spus – o clar și răspicat părintele Iustin – CIP=SCLAV.

   Apreciază

 11. aniush said, on septembrie 17, 2014 at 11:15 am

  Vreti sa va spun un secret? Casa de asigurari nu te ajuta cu foarte mult, ci mai mult te jecmaneste.
  Eu ma uit ca exemplu…in cazul femeilor insarcinate sau care nasc cat cat le costa. Statul compenseaza poate 10%, poate nici macar. Eu cunosc o femeie care a nascut la stat, a costat-o o avere si a fost tratata in spital intr-un anume fel…ca a facut un soc in urma experientelor traite acolo. Nici dupa o luna nu isi revenise din soc…si cand a avut probleme cu copilul tot la pediatru privat a trebuit sa se duca, pentru ca altfel ii murea copilul cu zile. Deci esti asigurat, dar stai si te intrebi la ce platesti asigurare. Asadar daca accepti cardul la ce iti este de folos? Parerea mea e ca nu face bine, ci din contra face rau. Cum sa spun? E ca o bomba aruncata in multime.

  Apreciază

  • Ioannis said, on septembrie 17, 2014 at 6:57 pm

   E o chestiune de principiu refuzarea cipului si revendicarea dreptului elementar la sanatate! Dar in rrromania nu prea mai ai cu cine sa faci ceva. Mai totul e diversiune. Cred ca singurul drum ramas e spre Golgota, spre cer, asta cine va putea, dar sa ne antrenam. Dar si marturisirea de unul singur af fi o Golgotă, dar nu o poate face oricine.

   Apreciază

 12. Aurora said, on septembrie 17, 2014 at 11:24 am

  Eu, desi sunt un inversunat dusman al cipului, am avut pentru cateva ore o ezitare – sa-l iau, sa nu-l iau, caci ma gandeam la cele 5 boli cronice pe care le am , pe primul plan situandu-se glaucomul, urmat de cardiopatie. Nici celelalte trei nu sunt de neglijat, dar le-am pus totusi pe plan secund. Discutand cu medicul de familie zilele acestea si cu sotul, am inclinat o secunda balanta sa iau cardul, caci m-ar costa prea mult sa platesc totul la liber. Cand am venit acasa si dupa o vreme toti din casa s-au culcat, am dat peste comentariul ctitioarei ”o oarecare”, in plus mai vorbisem si cu un prieten anti-sistem mai devreme si PAC ! M-AM TREZIT BRUSC ! Mi s-a facut rusine de lasitatea mea. M-am uitat la icoana Parintelui Iustin din perete si l-am rugat sa ma ierte pentru sovaiala si sa ma intareasca. De atunci nu mai am avut nici o ezitare si am inceput sa incasez cu stoicism ironiile sotului cu privire la ce voi face, dar nu ma mai las influentata de nimeni. MENTIONEZ INSA UN LUCRU : NU AM CANCER, NU AM TBC, LUPUS, NU DEPIND DE DIALIZA. Am boli ”uzuale” care se pot trata in ambulator, cu ceva cheltuieli, e adevarat, dar daca nu ne ostenim un pic cum sa ne mantuim ? Voi manca si ma voi imbraca mai prost, dar voi face economii sa-mi asigur medicatia zilnica. Nu pornesc cu gand de la mine, caci eu n-am nici o putere, ci nadajduiesc in Domnul ca ma va sprijini. Sa fim tari, fratilor, si cu dreapta socotinta !

  Apreciază

  • cosminmatiu said, on septembrie 17, 2014 at 1:15 pm

   E adevarat sa spui ca este usor ca refuzi cand esti sanatos, doar cei bolnavi stiu cat de greu este. Oricum cine refuza si moare din acest motiv desi ar mai fu putut trai mai departe probabil ca va fi mucenic. Pana acum tot am vorbit iar greutatea de acum incepe cand trebuie sa trecem la fapte, sa refuzam cardul.
   Cei care il vor refuza trebuie sa nu judece pe cei ce le vor lua pentru ca Dumnezeu ne va parasi si vom cadea si noi.

   Apreciază

 13. lastunnegru said, on septembrie 17, 2014 at 11:40 am

  off topic

  Plateste tranzactile marunte fara sa ai bani cash la tine cu bratara portofel cu cip contacless de la Barclays.

  Banca Barlays a emis pentru Londra 10000 de bratari portofel cu cip contactless pentru plata tranzactilor marunte prin sistemul bPay prin care se pot face cumparaturi si plati pana 20 de lire sau 32 dolari, bratara este rezistenta la apa si poate fi folosit de oricine indiferent cu ce banca lucreaza. Cu aceasta bratara cu cip contactless se poate cumpara un sanvis, o cafea si va fi bun si pentru copii pentru asi plati biletul de autobuz. Barclays a afirmat ca se pregatesc in 2015 pentru lansarea nationala.

  http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2758019/Forget-Apply-Pay-soon-ll-paying-WRISTBANDS-Barclaycard-trials-wearable-contactless-payment-London.html

  Plata se face usor printr-o simpla apropiere de terminalul de plata.

  Deasemenea banca Barclays a lansat un nou serviciu de plata pentu oameni de afaceri.

  Barclays and Hitachi Unveil Unbeatable Fingertip Biometric Reader

  Barclays si Hitachi dezvaluie cititorul biometric al degetului de nebatut

  Apreciază

  • andrei-d said, on septembrie 17, 2014 at 1:36 pm

   si daca mor cu bratara la mana…ce ma va intreba la judecata?
   – „Ce e cu lesa aia dupa tine? Eu NU ti-am dat asa ceva..”

   Apreciază

 14. mario said, on septembrie 17, 2014 at 2:33 pm

  Deci asta era: SUA trimit 3000 de militari in Liberia sa „se lupte” cu Ebola…. Deci e clar o operatiune psihologica in care trimit „combat troops” si „marines”…. Probabil o sa declare legea martiala si o sa inchida tara. Plus ca in ultimele stiri din CNN si BBC incepe o propaganda de pregatire pt ebola, ei zic ca o sa se i-a si prin aer, deci pe cand ne vor forta sa ne vaccinam iar?

  Apreciază

 15. Ion said, on septembrie 17, 2014 at 2:51 pm

  Problema este la noi lipsa de organizare.
  Ar fi doua solutii la problema cardului, dar tin de organizarea crestinilor si asta nu prea exista:

  1. Infiintarea unor centre medicale crestine care sa acorde asistenta medicala celor fara card. Nu la intamplare, ci cu o evidenta. Eventual poate chiar tot pe baza de asigurare de sanatate, dovedita insa nu cu cardul.

  2. Ma gandesc ca niste avocati buni ar putea castiga procese contra acestei obligatii de a avea card, intrucat:
  – dreptul la asistenta medicala este un drept constitutional;
  – din moment ce platesti ASIGURARE DE SANATATE insesamna ca esti asigurat si ca atare nu ti se poate refuza ingrijirea medicala.

  La ora actuala, ANAF opreste asigurari de sanatate pentru salarii, pentru alte venituri, etc. Asigurarea de sanatate este obligatorie. Cum atunci, daca eu imi platesc asigurarea, sau mi-o plateste angajatorul, tu spuital sau medic de familie refuzi sa imi dai reteta sau sa ma ingrijesti pe motiv ca nu am card ??

  Chiar la curtea constitutionala s-ar putea incerca sa se dovedeasca neconstiututionalitatea acestei masuri de a te obliga sa te folosesti de acest card. Apoi, dreptul de a il refuza pe motive de constiinta, motive religioase, etc,m este tot un drept al omului.

  Dar cine sa faca acestea ? Ca de obicei, noi romanii suntem dezbinati si dezorganizati.

  Apreciază

  • Ioannis said, on septembrie 17, 2014 at 7:04 pm

   Stii care este problema? Vei fi intrebat motivul, iar dumneata vei mentiona ca din considerente religioase (ortodox) iar „ei” iti vor raspunde sec ca ipatriarhul si restul clerului nu blameaza actele biometrice. Si iata! Avem niste razvratiti!

   Apreciază

   • valentin dorneanu said, on septembrie 17, 2014 at 10:40 pm

    dar patriarhul poate să greșească și el, nu e Dumnezeu

    Apreciază

  • scortisoara said, on septembrie 18, 2014 at 8:54 am

   O problema concreta : stiti cat e onorariul unui avocat ? oscileaza intre 2500 si 3000 de ron in cazul fericit , presupun ca sunt si mai mari . Dar ca orientare . Stiu sigur deoarece eu in momentul de fata sunt implicata intr-un proces . Cine are banii astia de aruncat fara sa aibe garantia rezolvarii situatiei precum si a recuperarii lor ?
   Cat despre asigurare medicala va spun ca nu foloseste decat ca sa mori mai chinuit decat daca nu ai avea . Cine nu dispune de bani moare cu asigurare cu tot . Merg spre 50 de ani si va spun ca am avut asigurare medicala doar temporar , mare parte a vietii mele nu am fost asigurata iar situatiile in care am fost in pericol foarte mare le-am petrecut ca neasigurata medical , uneori nici nu eram in Romania si nici job stabil nu aveam la momentul acela . Mai mereu am trait pe muchie de cutit ca sa zic asa . Nici acum nu am asigurare si nici nu ma intereseaza . Mama mea a muncit o viata ,a avut pensie buna , asigurare etc … dar asigurarea asta nu a salvat-o de la moarte si nici banii nu i-au folosit . Despre ce vorbiti aici ? Acum 3 luni am avut o treaba la Sp. Coltea din capitala unde am intalnit oameni internati care isi plateau tratamentul , desi erau asigurati … mai erau si de la oncologie …. Situatii reale foarte grave . Eu zic asa, fiecare sa-si evalueze starea de sanatate , situatia financiara dar si starea duhovniceasca si sa inceapa sa aibe grija de propria persoana … Cum spunea PR Arsenie Boca ” mai , mai fiti si voi doctori ” Sa nu spuneti ca e usor sa vorbesti cand esti sanatos , nu sunt un om % sanatos iar in momentele mele de cumpana nu aveam asigurare medicala si nici nu am apelat la cineva , ba mai mult am asteptat sa mor doar ca nu a vrut Dumnezeu . Incerc sa spun ca mi-am asumat suferinta si neputinta . Am experimentat fara sa-si dau seama vorbele Pr Arsenie Boca : ” ma , cand are Dumnezeu o treaba cu tine te mai tine cand nu …. gata ” . E mare diferenta intre a avea Dumnezeu o treaba cu tine pe pamant si a-ti face tu de lucru agatandu-te de viata pe pamant …
   Sunt convinsa ca intotdeauna Dumnezeu va scoate in cale ajutorul potrivit celui aflat in necaz si suferinta . Sunt convinsa ! Am trait asta de prea multe ori ca sa ma mai sperii degeaba .

   Apreciază

  • scortisoara said, on septembrie 18, 2014 at 9:13 am

   Stau si ma intreb , pe cei din inchisorile comuniste , deportatii , condamnatii din lagarele de munca …pe astia cine ai mai asigura ? Cei care au supravietuit persecutiilor din inchisori , cine ai asigura astazi ? Ma gandesc la o personalitate inca in viata , cunoscuta de noi : dna Aspazia Otel Petrescu . Prin ce a trecut femeia asta in viata ei . A vrut Dumnezeu sa supravietuiasca si tot sistemul nu a putut sa faca nimic impotriva vointei Lui.

   Apreciază

  • Irina said, on septembrie 18, 2014 at 3:48 pm

   Da Ion spitalele ar fi trebuit deja sa existe, BOR trebuia sa se fi implicat mult mai mult, dar posibil din cauza comunismului care nu a lasat mult timp Biserica sa se exprime am ramas in urma la multe acte filantropice fata de Grecia de exemplu. . La Cluj IPS Bartolomeu Anania a avut un astfel de proiect, de a realiza un spital pentru saraci, dotat cu toata aparatura necesara, si sa speram ca actualul episcop Andrei Andreicut o sa continue proiectul. Si mai este Pavel Chirila care a realizat ceva la Cristiana, dar statul i-a desfiintat centrul si acum incearca sa asigure un spital pentru saraci la centrul Sf Irina si mai nou la manastirea Nera. La centrul lui la Sf Irina sunt tratati si oameni ai strazii, in conditiile cele mai bune. Dar ar fi trebuit sa existe mult mai multe spitale ortodoxe.

   Pana una alta cardurile se vor distribui, am inteles ca mai sunt doar 20 de zile pana la inceperea distribuirii lor, si se doreste ca in 2015 toata lumea sa le aiba. Ce facem? Stiu ca exista posibilitatea de a face cerere pentru a primi din acelea vechi. Era o cerere tip pe Bucovinaprofunda parca, si presupunea si un fel de greeva fiscala, adica amenintarea cu neplata obligatiilor la stat pana ce se aproba utilizarea tipurilor de acte vechi, dar daca nu lucrez si nu sunt asigurata cum as putea sa actionez? Si inca ceva DACA NU SUNT ASIGURATA voi primi un astfel de card? Am inteles ca din momentul distribuirii cardurilor la medicii de familie, cu prima ocazie cand ajungi la medic, ti se inmaneaza cardul. Trebuie sa gasim solutii cat mai repede.

   Apreciază

 16. Orthodox said, on septembrie 17, 2014 at 2:59 pm

  SISU AI INCHIDE GURA ATEULUI LUCIAN MANDRUTA

  Apreciază

  • Ioannis said, on septembrie 17, 2014 at 9:10 pm

   Nu trebuie să fii mare teolog să mărturiseşti pe Dumnezeu!
   RESPECT SIŞU Tudor (Trupa La Familia) venit din puşcărie, îi închide gura ateului LUCIAN MANDRUŢĂ! Pe vremuri când ascultam mult hip-hop, ei erau trupa mea favorită…

   Apreciază

   • raduiacoboaie said, on septembrie 20, 2014 at 9:50 pm

    AŞA ESTE. NU TREBUIE SĂ FII MARE TEOLOG (CU STUDII SUPERIOARE TEOLOGICE SAU NU) CA SĂ MĂRTURISEŞTI CU ADEVĂRAT PE DUMNEZEU!…

    Apreciază

  • valentin dorneanu said, on septembrie 17, 2014 at 10:57 pm

   am rămas fără gânduri să aud pur și simplu pe sișu spunând „Părintele Iustin”

   Apreciază

 17. Ion said, on septembrie 17, 2014 at 5:34 pm

  Este un plan general care merge spre inrobirea oamenilor prin renuntarea la cash.
  De exemplu: RDS nu mai trimite facturi pe hartie, obligandu-te sa treci pe factura electronica. In aparenta, poti opta dar in fapt, te obliga. Mai nou, nu iti trimit factura, iar daca mergi la ei si ceri un duplicat, iti spun ca pentru asta trebuie sa platestio o taxa.

  Alt exemplu: bancile nu mai incaseaza facturi la casierii, obligandu-te sa platesti la niste aparate. Daca am factura electronica, si nu am cont bancar sau internet sa fac viramente, iar la casieria institutiei nu ti se incaseaza, cum platesc atunci ? O sa ajungem la toate cele proorocite, sa stam cu banii in buzunar si sa nu putem cumpara nimic ! Semnuol fiarei va fi o pecete electronica pe trupul nostru, asa cumspune Apocalipsa. Se vede clar, ca de la carduri s eva trece la bratari, iar in final cipul se va pune direct pe trupul nostru. Atunci va fi lupta cea mare, de a nu-l primi.

  Incet incet, prin tot ce se face, se merge spre disparitia banilor lichizi, a cash-ului. Atunci omul va fi rob, fiindca nu va putea controla ce se intampla cu banii lui, va fi la dispozitia bancii care ii va putea oricand bloca contul, si care va cunoaste si cand isi cumpara o inghetata si de unde. La fel s-a intamplat si cu mijlopacele de transport, in luc de bilete de hartie s-a facut totul electronic, ca sa te controleze pe unde mergi.

  Vom ajunge sa nu mai putem trai fara conturi bancare, internet si carduri, cipuri, etc. Vremuri foarte grele ne asteapta.

  Apreciază

  • cata said, on octombrie 19, 2014 at 4:49 pm

   dragii mei. a si inceput mizeria. eu lucrez in invatamant . o scoala dintr un sat pana nu demult uitat de lume, in care iernile iesam cu lopetile pt a dezapezi drumul pt masina de paine. acum acest sat este o atractie teribila pentru grasii romaniei si chiar ai lumii. satul se numeste pestera si se afla in judetul brasov, la poalele muntilor piatra craiului.
   sunt prof de istorie
   am refuzat salariul pe card
   de un an suport mizerii verbale , sicane , avertismente . poate intr o zi o sa va spun povestea in detaliu.
   vineri a venit postasul cu cardul de sanatate
   l am refuzat.
   cu frica in suflet .
   de viitor.
   ce va urma? as vrea sa cred ca nimic rau, ca totul e un vis urat dar….
   iertati stilul telegrafic, dar sunt intr un net public si sunt cam grabit.
   poate voi reveni cu detalii

   Apreciază

 18. Ioannis said, on septembrie 17, 2014 at 7:05 pm

  Stii care este problema? Vei fi intrebat motivul, iar dumneata vei mentiona ca din considerente religioase (ortodox) iar „ei” iti vor raspunde sec ca ipatriarhul si restul clerului nu blameaza actele biometrice. Si iata! Avem niste razvratiti!

  Apreciază

  • pcmouse said, on septembrie 18, 2014 at 6:12 pm

   si care este problema daca esti numit razvratit de catre lume?stim ca cine iubeste lumea cam greu cu mantuirea..crestinii primelor secole traiau intr-o mare de paganatate .cam toti in jurul lor erau inchinatori la idioli..si aduceau sacrificii la draci..si de la o zi la alta se asteptau sa fie dati la lei sa fie mancati sau masacrati in fel si chip
   in primul rand in deal este erezie…deci razvratit fata de cine??fata de erezia ecumenista??aia nu e razvratire ci marturisirea credintei !!!este mucenicie!!

   Apreciază

  • pcmouse said, on septembrie 18, 2014 at 6:13 pm

   razvratire fata de cine fata de astia??>>http://basilica.ro/stiri/bprogramul-sptmnii-de-rugciune-pentru-unitatea-cretin-2014b_13612.html

   Apreciază

 19. dante said, on septembrie 17, 2014 at 8:32 pm

  O paine de mincat este in zona constitutionala. Atunci cind un angajat refuza sa primeasca acel card, implicit el nu mai poate folosi sistemul CAS, nefiind recunoscut de sistem, ori prin natura contractului de munca el este OBLIGAT sa plateasca in continuare o cotizatie de care nu va putea beneficia niciodata. Aici e chestia pe care trebuie actiont statul in judecata, pentru ca nu stiu cit de constitutionala este toata treaba.
  Cineva mai cu stiinta ar trebui sa expuna mai clar problema, caci nu cred ca toti din aceasta tara sint vinduti, sau indiferenti.
  Statul actioneaza la tupeu, iar daca merge – merge.
  De ce in cazul buletinului exista alternativa, ca si in cazul pasaportului, de ce obligativitatea de a dezvalui datele la prepay-uri a cazut la Curtea constitutionala?
  Pe linga toate acestea mai e o treaba, Romania este un stat atipic si multe chestii nu functioneaza sau functioneaza altfel decit s-a dorit de catre sistem.

  Doamne ajuta!!

  Apreciază

  • Ion said, on septembrie 17, 2014 at 9:28 pm

   Da. Fiindca, cardul este doar un mijloc de a dovedi calitatea de asigurat in sistemul de sanatate (ca un fel de a te legitima) dar tu ai calitatea de asigurat fiindca platesti acele asigurari, nu fiindca ai card. Asa cum, ca sa fac o comparatie, dovedesti cu buletinul ca esti cetatean roman, dar nu inseamna ca daca ti-ai pierdut buletinul, ti-ai pierdut si cetatenia. Deci un om care isi plateste acel CASS este asigurat si are dreptul la ingrijiri medicale si retete compensate, chiar fara card. Ar trebui sa existe o alternativa, pentru cei care din anumite motive nu vor sa aiba card, sa isi dovedeasca calitatea d asigurat ca si pana acum cu adeverinta de salariat sau de asigurat, sau / si cu chitantele de la ANAf cum ca isi plateste asigurarea la zi. Este insa problema juristilor, avocatilor, crestini, daca or fi si cati or fi , sa faca asa ceva. Noi aici pe forum degeaba ne agitam, daca nu este nimic organizat.
   Remarc cu amaraciune ca de 25 de ani noua ordine mondiala si anti-romanii merg „ceas”, „brici”, in timp ce noi crestinii suntem total dezorganizati.
   ce fac toate acele zeci de fundatii si asociatii care sustineau acum un an doi toate comunicatele lui capsali ? Eu nu am auzit (poate or fi) ca vreo astfel de asociatie sa spuna: punem (platim) noi 5 avocati care sa ajute, sa sfatuiasca, sa sustina pe ortodocsii care lupta pentru drepturile lor.

   Apreciază

 20. gruia said, on septembrie 17, 2014 at 11:09 pm

  Daca nu primim cardul de sanatate si vom plati consultatiile si tratamentele medicale, de ce ne mai opresc bani pt. asigurarile de sanatate?

  Apreciază

  • raduiacoboaie said, on septembrie 20, 2014 at 9:53 pm

   Păi, a zis chiar Ponta. Vreţi să aveţi învăţământ de calitate ca în Occident, atunci plătiţi… Aşadar, vreţi condiţii mai bune în sănătate, plătiţi fraţilor din buzunar alţi bani…

   Apreciază

 21. scortisoara said, on septembrie 18, 2014 at 9:39 am

  Problema in perspectiva : am un interval in fata de 10 ani in care mai pot fenta sistemul . Peste 10 ani CI vor avea SIGUR cip precum si cardurile de sanatate incorporate in CI . Pentru mine nu cardul de sanatate e problema ci cardul de identitate . Privesc in urma la evolutia BI devenit CI asta intr-un interval de 15 ani , acum se grabesc …se discuta deja de cip de identitate .. Acum 20 de ani nici nu visam si nici acum 10 ani . C.I. devine periculos in urmatorii 10 ani poate in mai putin de atat .

  Apreciază

  • pcmouse said, on septembrie 18, 2014 at 2:28 pm

   aloo ce 10ani.. in nigeria se da acum ID CARD!!!iar dupa vine pecetea 666

   Apreciază

 22. scortisoara said, on septembrie 18, 2014 at 11:44 am

  Marturisiti-L pe Hristos! Pr. Amfilohie Branza

  ” Tara asta simte Adevarul Al vede dar IL asteapta si din gura celor care trebuei sa-L marturiseasca ……. ”
  ” … – parinte , ne-ati spus lucruri f. grave , nu va este frica ?
  – dragu` meu , fricosii nu se mantuiesc . Iubiti Adevarul si Adevarul va va face liberi . Apoi a spus Mantuitorul Hristos „cel ce va cauta sa scape sufletul sau al va pierde iar cine isi va pune sufletul sau pentru Mine si pt Evanghelie , acela al va dobandi . Eu cred ca una din caracteristicile modernismului contemporan este si aceasta lasitate , aceasta tacere , aceasta lipsa de marturisire , aceasta frica . Este inadmisibil sa ne fie frica ! Cum va puteti imagina un preot fricos ? Ai mai treci cu vederea ca a curvit , ca a furat , ca s-a imbatat … dar frica si lasitatea , este inadmisibila pentru un preot . Si acelea sunt pacate grave , opritoare dar FRICA ? Niciodata nu putem conjuga frica cu un crestin cu statura unui crestin d-apoi a unui preot , d-apoi a unui calugar sau ierarh sau patriarh … Deci , teama aceasta , cum sa va spun , sa ne fie frica sa marturisim pe Adevarul , sa ma lepad de Hristos ? NOI PRIMIM O PUTERE CAND MARTURISIM ADEVARUL . Noi ne-am asumat moartea din momentul in care am intrat in manastire . Pentru ce am intrat in manastire ? Daca mor la noapte ce fac ? Unde ma duc ? Nu se pune problema , frica nu exista . Si ei sunt multi care nu frica sa stiti . Si vor fii si mai multi … Cand Dumnezeu va randui niste oameni de curaj si pentru tara noastra si pentru biserica noastra si pt. monahismul nostru . Iar oamenii , credinciosii cred ca de la calugari astazi asteapta mai mult curaj in marturisisrea Adevarului de credinta si mai multa traire odata cu aceasta marturisire sa vada in calugar un om care si-a ales un mod de viata constient , sa vada ca stie ce vrea si ca a dobandit ce si-a dorit , macar in parte si sa reflecte prin spiritualitatea lui , prin forta slujirii , prin puterea rugaciunilor iata , intradevar FORTA ORTODOXIEI ! Calugarii trebuie sa fie caracterizati astazi mai ales prin spirit de sacrificiu prin spirit de jertfa , de aceea noi , pe timp de pace ne mortificam de bunavoie patimile , ne mortificam placerile si poftele prin aceasta retragere , aceasta castitate dar nu RETRAGERE DE RESPONSABILITATI fie ele sociale sau de alta natura . De aceea trebuie sa raspundem primii prezent cand este atacata Fiinta Bisericii , Fiinta Neamului nostru sau soarta Aproapelui nostru ……. ”

  Apreciază

 23. Florin said, on septembrie 20, 2014 at 1:01 am

  Chiar daca nu iei cardul va zic eu la medic tot te primeste ii dai acolo sfanta spaga romaneasca si iti da reteta te trateaza asta e
  Uite ca si spaga uneori e buna in situatiile astea decat sa iei cardul ala blestemat
  Problema e ce fac aia saraci aia da la aia e problema intr-adevar
  Eu personal mai bine mor chiar asa chiar sa stiu ca pot fi tratat decat sa fac ceva impotriva constiintei mele
  Oricum ca mori acum sau peste 100 de ani toti suntem datori cu o moarte
  Mai bine o zi vultur decat sclav gaina o mie
  TOT SPER CA VOR FI MAI MULTI CARE REFUZA ASA MAI E O SANSA DAR DACA SUNT PUTINI ATUNCI E JALE
  Cine face acum compromisul foarte greu va fi in stare sa nu cada si in alte compromisuri sa stiti si asa se duce pe drumul catre pierzanie
  TREBUIE TAIAT RAIUL DE LA RADACINA CAT SE POATE INCA SI NU TE-AI OBISNUIT CU EL
  Doamne ajuta!

  Apreciază

 24. aniush said, on septembrie 20, 2014 at 3:03 am

  Florin,
  Cred ca ai vrut sa spui TREBUIE TAIAT RAUL DE LA RADACINA. Doamne ajuta!

  Apreciază

 25. […] Cardul de sanatate NU E OBLIGATORIU, doar ca fara el VOM PLATI CONSULTATIA. Probabil si medicamentel… […]

  Apreciază

 26. […] Cardul de sanatate NU E OBLIGATORIU, doar ca fara el VOM PLATI CONSULTATIA. Probabil si medicamentel… […]

  Apreciază

 27. felicia said, on octombrie 23, 2014 at 11:44 am

  Felicia
  Doamne ajuta!
  Eu am refuzat deja cardul. La noi in oras, cel putin la postasul care face cartierul nostru, sunt singura care l-a refuzat. Sunt un pic nelinistita, deoarece si eu am doua boli cronice si o gramada de medicamente lunar.
  Ce sa fac in cazul acesta? Sa solicit si eu ca maicutele din Neamt o alternativa la acest card?
  Astept parerile voastre.
  Domnul sa ne aiba in paza Lui.

  Apreciază

  • Irina said, on octombrie 23, 2014 at 3:31 pm

   Da Felicia este normal sa-ti fie teama pentru ca te simti singur in aceasta lupta. Nu stii cati sunt de partea ta. Am tot venit cu solutii sa facem o petitie sa incercam pe toata tara cu semnaturi de impotrivire, dar nimeni nu ma ia in seama. Cred ca suntem foarte putini cei ce nu vrem sa ne procopsim cu acest card. La mine la- primit mama cand eu nu eram acasa, deci m-am trezit cu el, si nu stiu ce sa fac. Duhovnicul mi-a zis sa-l tin, dar s anu-l activez. Dumnezeu cu mila.

   Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: