SACCSIV – blog ortodox

CEO GOOGLE: ANONIMITATEA pe INTERNET este UN LUCRU PERICULOS iar guvernele ii vor cere sfarsitul …

Posted in GOOGLE, internet by saccsiv on august 12, 2010

   Citez din articolul Google CEO Schmidt: No Anonymity Is The Future Of Web:

   Lipsa anonimitatii este viitorul internetului, in opinia lui Eric Schmidt, CEO al Google. Acesta a facut mai multe afirmatii infioratoare in cadrul conferintei Techonomy. Subiectul conferintei a constat in evolutia tehnologiei si efectele acesteia asupra societatii. Mesajul transmis de Schmidt a fost acela ca anonimitatea este un lucru periculos iar guvernele ii vor cere sfarsitul.

   Intr-un interviu cu Julia Boorstin, corespondent CNBC, Schmidt a afirmat (incepand cu minutul 5:13):

   “Intimitatea este deosebit de importanta. Intimitatea nu se traduce insa prin anonimitate. Este foarte important ca Google si toti ceilalti sa respecte intimitatea oamenilor. Oamenii au dreptul la intimitate; este natural; este normal. Este calea corecta. Dar, daca vrei sa comiti o crima oribila, nu inseamna ca trebuie sa poti face asta sub protectia unei anonimitati complete. Nu exista sisteme in societatea noastra care sa-ti permita asa ceva. Judecatorii insista pe demascarea faptasului. Deci anonimitatea absoluta ar putea conduce la unele decizii foarte dificile pentru societate si guverne luate ca un intreg.”

   Sa fi fost o scapare Freudiana sau doar o simpla greseala, Schmidt are dreptate; faptul ca esti anonim NU inseamna ca planuiesti sa comiti o “crima oribila”.

   Echivalarea anonimitatii cu o viitoare fapta odioasa pare a fi directia in care se indreapta anumiti experti in securitate. Strategia nationala pentru identitati de incredere in spatiul cibernetic propune eliminarea identitatilor anonime multiple in favoarea unei singure identitati reale. O parte din logica din spatele acestei identitati de incredere consta in eliminarea infractiunilor. Dar nu este aceeasi logica a anonimitatii responsabila pentru cultivarea comportamentului anti-social si criminal?

Conform ReadWriteWeb, Schmidt a afirmat despre comportamentul anti-social: “Singura cale de administrare a acestui fenomen este transparenta totala si lipsa anonimitatii. Intr-o lume a amenintarilor asincrone, este prea periculos sa nu existe nicio cale prin care sa poti fi identificat. Avem nevoie de un serviciu (verificat) de evidenta a utilizatorilor. Guvernele o vor cere.”

   Afirmatia CEO-ului Google despre un viitor al internetului fara anonimitate o transforma intr-un fapt? Daca tot auzim ca intimitatea a murit de mult, cat va mai dura pana vom accepta ca anonimitatea este un comportament anti-social si o infractiune?

   Expertul in securitate Bruce Schneier este de parere ca ne protejam intimitatea cand ne gandim la ea, dar renuntam la intimitate cand nu o luam in calcul.

   Schneier scrie: “Aici e problema. Insesi companiile a caror CEO ridica in slavi intimitatea isi castiga banii prin controlarea unor cantitati uriase de informatii legate de proprii utilizatori. Fie prin reclame pozitionate pe aria ta de interes, fie prin vanzari incrucisate sau pur si simplu prin convingerea utilizatorilor de a petrece mai mult timp pe site si de a-si invita si prietenii, cu cat mai multa informatie impartita in cat mai multe feluri si intr-un mod cat mai public, cu atat mai mare este profitul. Inseamna ca aceste companii sunt motivate sa cioparteasca in mod continuu intimitatea propriilor servicii, in timp ce prezinta eroziunea intimitatii ca fiind inevitabila si oferindu-le utilizatorilor iluzia de control.”

   Pierderea anonimitatii va pune in pericol intimitatea. Este tulburator sa te gandesti ca “guvernele vor cere” eliminarea identitatilor anonime. Chiar daca Schmidt este CEO Google, mesajul sau este periculos si foarte controversat. Google se ocupa cu colectarea si monetizarea informatiei, nu este acesta un conflict de interese? Uite cat stie Google deja despre tine.

   Bruce Schneier s-a exprimat elocvent: “Daca noi consideram intimitatea a fi un bun social, ceva necesar democratiei, libertatii si demnitatii umane, atunci nu ne putem baza pe fortele economice sa o mentina.”

   Cititi va rog si:

Seful executiv GOOGLE: doar imoralii sunt secretosi …

GOOGLE: orice utilizator este urmarit in numele unui serviciu mai bun

VIDEO: Google şi CIA monitorizeaza internetul pentru a va prezice viitorul …

   Companie membra Council on Foreign Relations, Google a fost fondata de evreii Sergey Mikhailovich Brin (1973 -) si Lawrence Edward „Larry” Page (1973 –).

   Fratele ultimului, Carl Victor Page, Jr.,  a fost co fondator eGroups, vanduta mai tarziu catre Yahoo!

   Eric E. Schmidt, Chairman si Chief Executive Officer Google este participant intruniri Bilderberg Group.

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on august 12, 2010 at 1:48 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Mihai said, on august 12, 2010 at 4:09 pm

    Când vor vedea că lumea are o atitudine de sfidare, își vor arăta colții adevărați, ca în timpul comunismului, iar până la urmă lumea va recurge la alte mijloace.

    Apreciază

  3. boddyca said, on august 12, 2010 at 4:49 pm

    Off topic

    Satanistii de la Iron Maiden canta la Cluj fix de ziua Adormirii Maicii Domnului.

    http://www.ziuadecj.ro/eveniment/iron-maiden-vine-la-cluj–4905.html

    Daca va mai aduceti aminte, anul trecut, tot de Adormirea Maicii Domnului, a cantat la Bucuresti nimeni alta decat… Madonna.

    Oare cat ne mai suporta Dumnezeu?

    Apreciază

  4. ines said, on august 12, 2010 at 8:14 pm

    ….si noi romanii ,ca de obicei,suntem slugile cele mai umile ale elitelor mondiale.Nu apuca Europa sa zica ceva, ca cei care ne conduc si zic amin primii. Romanii ,asa cum ne-am obisnuit,sunt folositi drept cobaii Europei prin grija celor care ne conduc.Iata o stire recenta in legatura cu internetul:
    http://www.adevarul.ro/actualitate/Olguta_Vasilescu-_Voi_cere_urgentarea_initiativei_privind_interzicerea_obscenitatilor_pe_Internet_0_314969045.html

    Apreciază

  5. ines said, on august 12, 2010 at 8:21 pm

    http://www.antena1.ro/news/social/video-gata-cu-obscenitatile-pe-internet-116968.html
    Oricum obscenitatile sunt interzise de multe site-uri pe internet.Multi detinatori de bloguri oricum nu le posteaza. Deputatul Olguta Vasilescu s-a saturat sa fie injurata pe net,spune ea…

    Apreciază

  6. aniush said, on august 17, 2013 at 3:44 pm

    Criminali si anti-sociali? Trebuie sa se stie tot ce facem si fiecare pas „spre binele nostru”, nu cumva sa ne prinda vreun criminal, anti-social sau vreun terorist anonim. Fratilor, parerea mea, ne manipuleaza cum vor ei, ne mai si mint pe deasupra. Pana unde vor sa mearga? Nu le ajunge?

    Apreciază

  7. […] CEO GOOGLE: ANONIMITATEA pe INTERNET este UN LUCRU PERICULOS iar guvernele ii vor cere sfarsitul… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.