SACCSIV – blog ortodox

GOOGLE: prin programul Street View a copiat în secret miliarde de emailuluri, parole şi date personale din computere private

Posted in Big Brother, GOOGLE by saccsiv on octombrie 28, 2010

   Citez din articolul Google, spionul wi fi universal:

   Google a stârnit zilele acestea un scandal uriaş în toată lumea după ce a ieşit la iveală faptul că prin programul Street View a copiat în secret miliarde de emailuluri, parole şi date personale din computere private atunci când a fotografiat şi scanat străzile din peste 30 de ţări.

   Mai mult decât atât, tot prin intermediul programului Street View, gigantul Google, al cărui slogan este „Nu fii rău”, şi-a construit şi o enormă bază de date cu locaţia, numele şi codul de identificare a milioane de reţele, care să-l ajute să vândă publicitate mai bine. Google nu este la primul scandal Street View, imediat după lansarea acestui program stârnind îngrijorare prin faptul că acesta îţi permitea să urmăreşti cu exactitate ce se întâmplă pe străzile mapate, casele şi plăcuţele de înmatriculare ale maşinilor putând fi cu uşurinţă urmărite şi identificate.

Însă acum a fost demonstrat că Google nu s-a oprit la uşile oamenilor. Le-a intrat şi în case şi le-a copiat şi stocat o mulţime de date personale. „Aceasta este cea mai mai intruziune din istoria vieţii private”, a declarat minstrul Comunicaţiilor australian, Stephen Conroy, iar în Marea Britanie Scotland Yard-ul analizează deja ce măsuri ar trebui luate împotriva gigantului de internet, însă, dacă vor fi luate, gigantul, a cărui cifră de afaceri a fost anul trecut de 4,5 miliarde de lire sterline, riscă doar o amendă de 500.000 de lire, scrie dailymail.co.uk.  

   Google nu a mărturisit în nici un caz de bunăvoie invazia în vieţile private ale oamenilor din toată lumea, ci a fost forţat să recunoască abia după ce anchetele demarate în şapte ţări în urma plângerilor depuse împotriva programului Street View au strâns dovezi ce nu au mai putut fi în nici un fel negate. Când la începutul acestui an Google a fost nevoit să admită că antenele maşinilor au fost, de asemenea, scanate pentru reţele wi fi, inclusiv cele de casă, Google a încercat să minimizeze importanţa acestui fapt, insistând că nu a colectat şi stocat absolut deloc date personale. Ceva mai târziu a recunoscut parţial, spunând că s-ar putea să mai fi înregistrat „din greşeală” şi astfel de date, dar că în nici un caz nu le-a analizat sau folosit în scopuri comerciale.  Însă acum nu a mai avut încotro şi a fost nevoit să-şi recunoască în întregime vina.

   „Suntem conştienţi că am eşuat lamentabil. Am fost umiliţi cu toţii”, îşi pune cenuşă în cap în numele companiei directorul executiv al Google, Alan Eustace. „Practic, antenele  Google au putut vedea orice informaţie care nu era cripatată, protejată de parole”, spune Paul Allen, editor al Computeractive magazine din Marea Britanie, siteurile bancare, de exemplu, nefiindu-le însă accesibile. „Imediat ce am realizat ce se întâmplă, am încetat să mai colectăm aceste date wi fi de la antenele noastre de pe străzi şi am anunţat autorităţile”, susţine noua directoare a departamentului de privacy de la Google, Alma Whitten. „Vrem să ştergem aceste date cât de repede se poate şi vom continua să lucrăm cu autorităţile pentru a găsi cea mai bună soluţie pentru a merge mai departe”, a mai dat ea asigurări.    

   Cititi va rog si:

Articolul zilei (16.09.2010): INTERNETUL stie tot despre tine! Ai idee de cate ori TE SPIONEAZA GOOGLE?

CEO GOOGLE: ANONIMITATEA pe INTERNET este UN LUCRU PERICULOS iar guvernele ii vor cere sfarsitul …

Criticii spun că Google ne invadează confidenţialitatea cu Noul Serviciu Buzz

Eric Schmidt, CEO GOOGLE, vorbeste despre posibilitatea unui IMPLANT Google – un CIP sub piele care te va urmari si va furniza acces web facil …

GOOGLE: orice utilizator este urmarit in numele unui serviciu mai bun

Google va aduce GPS gratis?

Seful executiv GOOGLE: doar imoralii sunt secretosi …

VIDEO: Google şi CIA monitorizeaza internetul pentru a va prezice viitorul …

 

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on octombrie 28, 2010 at 7:24 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. IOAN said, on octombrie 28, 2010 at 8:03 pm

  Chestia cu GOOGLE STRET VIEW este diversiune. DE CE ? CE A FĂCUT SISTEMUL ACUM ESTE CĂ A ÎNTINS MOMEALA IAR ACEASTA A FOST BĂGATĂ ÎN SEAMĂ PÂNĂ LA URMĂ. PASUL URMĂTOR ESTE CĂ SISTEMUL GOOGLE STREET VIEW VA FI ACCEPTAT DE TOATE STATELE PE MOTIV DE SECURITATE CONTRA TERORISMULUI INTERNAŢIONAL. AGENŢIILE DE SECURITATE VOR ANALIZA ÎN SECRET, VOR FOLOSI ACEST SISTEM ŞI VOR OFERI MODUL TACIT GIGANTULUI GOOGLE DE A CONTINUA TREABA CONCEPUTĂ…dar si cu mai multe înbunătăţiri tehnologice de SUPRAVEGHERE. O SĂ VEDEŢI MAI TÂRZIU CĂ GOOGLE NU VA MAI AVEA NICIO PROBLEMĂ CU STATELE LUMII DEOARECE ESTE O PIESĂ IMPORTANTĂ PRIVIND SUBJUGAREA TEHNOLOGICĂ A OMENIRII.

  Apreciază

 3. Ciprian said, on octombrie 29, 2010 at 6:57 am

  Deși sunt din domeniu IT nu văd cum niște camere ar putea să capteze adrese de mail… eventual e o nouă gogoriță de speriat copii sau prin google autocomplete au luat de pe fiecare comp adrese de mail dar nu are legătură cu camerele….

  Apreciază

  • x-iurie said, on decembrie 8, 2010 at 12:18 pm

   de unde stii , ca aceleas is doar camere de supravegheat ? , nu mas mira deloc sa fie asa cum se zice , mari cunostinte ca sa obtii informatie dintro retzea wifi sau lan necriptata nu e nevoie: un notebook , un pic de networking si un pic de linux , chiar si daca e criptata sunt metode de decriptare .

   Apreciază

   • x-iurie said, on decembrie 8, 2010 at 12:26 pm

    sa nu uitam , ca google a facut si sistem de operare pe baza de linux , android , si cine stie ce aparate mici ar putea face doar pentru ei , si de ce nu chiar pentru scanarea strazilor , aceasta corporatie de multe miliarde siar putea permite asa ceva , dorinta sa fie… , daca sa ne gindim ca smartphonurile fiind de dimensiuni mici au deja sisteme de operare pe ele , de ce nar putea o corporatie platind sa dezvolte doar pentru ei nishte aparate sau scaneere speciale , care ar colecta info de wifi , eivdent fara a fi accesibile in vinzare libera 😉

    Apreciază

 4. […] GOOGLE: prin programul Street View a copiat în secret miliarde de emailuluri, parole şi date perso… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: