SACCSIV – blog ortodox

De ce nu este bine sa avem un lider, ci doar stalpi ai ORTODOXIEI …

Posted in APOCALIPSA by saccsiv on august 9, 2010

   Traim vremuri tulburi si multi se bucura si isi zic ca acum e timpul lor … si vor sa fie lideri. N-aveti idée, fratii mei, cati dintre crestinii cunoscuti, care cu carti publicate, care cu reviste, care cu bloguri, se pregatesc intens si asteapta momentul … Ei vad ca multe incep sa se prabuseasca in jur si-si spun: “lumea de va destepta si va cauta pe esicherul politic altceva si acolo ne va gasi pe noi”. Desigur, acestia sunt dintre cei cu solutii lumesti in cap si nici nu viseaza ca vremurile apocaliptice bat la usi sau considera ca prin actiuni specifice, chiar politice, acestea pot fi amanate …

   Pe de alta parte si multi dintre noi doresc sa aiba lideri. Unii tocmai pentru a stii ca exista altii care coordoneaza aceste solutii lumesti. Din nefericire, doresc sa aiba lideri si dintre cei ce pricep ca altfel trebuie sa ne pregatim pentru inceputul durerilor. Dar nu-i o idée buna si vom vedea de ce.

   In primul rand sa creionam profilul unui astfel de lider: trebuie sa fie un stalp al ortodoxiei si un foarte bun cunoscator al SISTEMULUI. Sau eventual un tandem sau un grup care sa intruneasca aceste cerinte obligatorii. Pare de bine, insa in momentul in care doar se infiripa ideea ca parintele X sau grupul Y ar fi bun sa ne conduca, ca deja cei cu misiune se vor infiltra … Oricum, si daca nu ne alegem un lider, SISTEM e foarte posibil sa incerce sa ne creieze unul …

   Asadar, consider ca este bine sa avem stalpi ai ortodoxiei si atat. Care san e invete. Nu si lideri, chiar daca noi nu urmarim solutii lumesti. Chiar daca noi dorim in principiu doar lideri ce sa ne ajute in a ne pregati pentru vremurile apocaliptice ce bat la usi.

   De fapt, un lider deja avem si acesta este capul bisericii, Domnul nostru Iisus Hristos. In El sa ne punem toata nadejdea.

   Cititi va rog si:

Din nou despre SOLUTII LUMESTI. Ca doar subiectul e inepuizabil …

 

31 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on august 9, 2010 at 3:02 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Pr.Gabriel said, on august 9, 2010 at 3:48 pm

    Doamne ajuta,
    Problema este dificila. Cu toata informarea de rigoare, preotii in proportie de peste 90% vor lua toate actele sistemului. Nu vor lasa reverenda preoteasca jos. Sunt convins asta. Ti se va pune in fata, prin „ascultare neconditionata canonica” cele doua „alternative” : acceptarea sau caterisirea. (motive se gasesc, nu-i bai – si va asigur ca asa va fi).Duritatea episcopilor pe aceste probleme va fi foarte mare,presiunea inimaginabila.
    In capitala, peste 95% vor accepta sistemul cu toate „itele” lui. Locurile sunt obtinute „cu greu”, familii preotesti impamantenite bine in case parohiale centrale.
    Problema va fi alta insa:
    Ce veti face? Veti merge pt. serviciile religioase la acesti preoti „ai sistemului”? Va mai spovediti la ei sau mergeti in fiecare duminica in pelerinaj la anumite manastiri de prin Moldova care tin randuiala corecta?

    Lucrurile sunt cu mult mai complexe si mai grave decat va inchipuiti.

    Apreciază

    • Veaceslav said, on august 9, 2010 at 8:01 pm

      Parinte Gabriel,
      La fel spunea si Nikolae Gurianov (unul dintre sfintii parinti contemporani rusi), ca majoritatea preotilor il vor trada pe Hristos luand aceste acte electronice.
      Sa va dea Dumnezeu putere sa-l marturisiti pe Hristos pana la moarte, si sunt sigur ca veti avea sustinerea mirenilor. Avem mare nevoie de Dvs! Doamne Ajuta!

      Apreciază

      • el said, on august 9, 2010 at 8:47 pm

        Veaceslav
        cand termini lucrarea aceea despre parintele Nicolea Gurianov te rugam sa ne lasi si noua un link dar si TRADUCEREA la ce se spune.Multumesc mult.Doamne ajuta.

        Apreciază

      • Veaceslav said, on august 9, 2010 at 10:17 pm

        @el,
        neaparat, documentarul este lung 2,3 ore, o sa dureze ceva timp pana o sa-l termin :(. Cu ajutorul Lui Dumnezeu sper sa-l finisez cat mai repede, pentru folosul tuturor.
        Doamne Ajuta!

        Apreciază

  3. nuConteazaNumeleMeuCiAdevarul said, on august 9, 2010 at 3:53 pm

    Felicitari! E cel mai bun gand. Doar cel ce-i va sluji mai mult pe ceilalti, va ingadui Dumnezeu sa conduca. Daca va mai fi nevoie sa conduca. Daca va mai avea ce conduce.

    Toti se reped sa conduca dar nu se gandesc si la raspunderile pe care le incumba aceasta: esti responsabil si pentru cele mai mici decizii ale tale. Si de efectele efectelor … deciziilor tale.

    E nevoie de un „lider” care stie sa lupte cu patimile si sa se roage, sa se gandeasca mai mult la ceilalti, care sa accepte „sa fie rastignit”: un stalp al ortodoxiei. Sa fie un sfant in viata.

    Circula pe Internet urmatorul text ce ilustreaza ca cel mai mare este cel ce se goleste de sine, adica isi poarta crucea si Ii urmeaza lui Iisus::

    „Cel mai mare OM din istorie.. Iisus n-a avut servitori, si totusi I se spunea Stapan..
    N-a avut diploma, si totusi I se spunea Invatator.
    N-a avut medicamente, si totusi I se spunea Vindecator.
    N-a avut armata, si totusi se temeau de EL N-a castigat nici un razboi, si totusi a cucerit lumea.
    N-a comis nici o crima, si totusi l-au rastignit.
    A fost inmormantat, si totusi traieste si azi.

    Ma simt onorat sa slujesc un conducator care ne iubeste.”

    Iertare… m-a luat valu inspiratiei.

    Apreciază

  4. danutza said, on august 9, 2010 at 4:16 pm

    cand cei 3 stalpi ai ortodoxiei romane vor merge la Domnul( Par Papacioc, Par Parvu si Par Fageteanu), atunci cine va mai avea curajul sfintiilor lor sa ne vorbeasca deschis si fara frica despre adevarata ortodoxie, despre pericolele care ne pandesc, despre tradarea pastorilor nostri, despre vanzarea noastra papistasilor si noua releigie universala, despre venirea lui antihrist si instaurarea dictaturii mondiale?

    de ce clericii nostri tac in fata atator erezii care ne pun in primejdie mantuirea?

    „Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi şi Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri.
    33. Iar de cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor şi Eu Mă voi lepăda de el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri.”

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on august 9, 2010 at 4:41 pm

      danutza

      Cartea a treia a Regilor, Capitolul 19:

      Iar el (Ilie) a zis: „Cu râvnă am râvnit pentru Domnul Dumnezeul Savaot, că au părăsit fiii lui Israel legământul Tău, au dărâmat jertfelnicele Tale şi pe proorocii Tăi i-au ucis cu sabia; numai eu singur am rămas, dar caută să ia şi sufletul meu!”

      Iar Dumnezeu ii raspunde:

      Eu însă mi-am oprit dintre Israeliţi şapte mii de bărbaţi; genunchii tuturor acestora nu s-au plecat înaintea lui Baal şi buzele tuturor acestora nu l-au sărutat!”

      Altfel spus, are El grija, sora mea.

      Apreciază

  5. danutza said, on august 9, 2010 at 4:27 pm

    apropo de stalpii ortodoxiei: http://acvila30.wordpress.com/2010/08/09/batranul-episcop-parintele-augustin-la-spital/#comment-874
    trist! sa ii dea bunul Dumnezeu zile multe ca mare nevoie avem de sfintia sa!

    Apreciază

  6. danutza said, on august 9, 2010 at 4:35 pm

    nu ar elegatura , dar…va rog, fratilor, stie cineva daca OSTEOPATIA este o ratacire? nu am gasit prea multe despre ea, dar eu am o vaga banuiala ca nu e conforma cu credinta noastra. ma chinui sa conving pe cineva ca nu asta e calea spre vindecare, dar am nevoie de argumente. e un tip, cezar, osteopt, care se da credincios, dar are niste deviatii eretice. multumesc mult! Doamne-ajuta!

    Apreciază

  7. Pr.Gabriel said, on august 9, 2010 at 4:36 pm

    Nu cred pt. simplul fapt ca le considera „bazaconii”. Nu vad o atentare la crezul ortodox. Cat timp nu li se cere lepadarea pe fata, nu cred. Ba mai mult, spun ca aceste timpuri sunt binecuvantate, ca nu a vazut romanul asa libertate de exprimare si miscare.
    Fratilor, va inteleg sincer.. in conferintele preotesti nu se discuta asa ceva, cu buletine electronice, acte biometrice,etc..te cred anormal, ba te mai alegi si cu vreo caterisire rapida. Si nici nu se va discuta. Va asigur asta! Daca totusi sunt fortati de mireni sa dea raspuns la asta, zic „sa decida Sf.Sinod” si apoi vom vedea ce-om face.
    NU va mai imbatati cu apa rece, intre punerea in cui a rasei preotesti si slujirea la Altar in ascultare neconditionata catre Episcop, peste 90% din preoti vor alege calea a doua. Si stiti de ce? Pt. ca multi dintre preotii de tara au venituri mici, copii multi, preotese fara servici sau cu jumatate de norma prin invatamant sau sanatate, si duc greul zilei mai rau ca un taran de ogor. Miza este mare. Alegerea intre familie, ca existenta, si respingerea cipului, indiferent ca va fi acum sau mai tarziu, este extrem de greoaie. Ca de obicei, factorul sentimental familial va prima. O sa vedeti.
    NU va amagiti, cardurile se vor lua in masa, fara cartire. Ce facem noi aici, ca agitam putin apele, este doar pt. intarirea sau lamentarea noastra.
    CU durere va spun, drumul e trasat, atat pt. clerici si mireni, fara posibilitate de intoarcere.
    Veti trai si veti vedea!

    Apreciază

  8. catalin71 said, on august 9, 2010 at 4:38 pm

    Buna seara, tuturor!
    Danutza, atunci cand acesti stalpi ai ortodoxiei vor pleca la Domnul, va trebui sa marturisim noi, cei care ne am adapat din cuvantul lor…..Oricum, ei si toti sfintii din ceruri, alaturi de Mantuitorul, ne vor sustine de acolo in mod nevazut sau chiar vazut…Sa aveti credinta ca va fi asa….Doamne ajuta, tuturor…

    Apreciază

  9. Carol said, on august 9, 2010 at 5:19 pm

    Si pentru cei care nu au posibilitate, nu pot ajunge, sau tine legatura nici macar la cateva luni cu un astfel de stalp al ortodoxiei?
    Ma intreb, daca nu vom mai putea vedea videoclipuri cu mesajele parintelui iusitn, va incepe o prigoana deschisa si pe fata la adresa lor, sa fie interzis, sa fie considerat periculos, extremist, sovin,etc . ?
    Inteleg ca Alex Jonesc este un farseor, ca si altii, combinati cu yoghini, secte, misa, si fac pe crestinii, merg la parintele Iustin si se folosesc de numele sau, cum spunea si paritnele Parisie, se folosesc de numele lui !
    Dar noi ce putem face?
    De la Bucuresti la Petru Voda e drum lung
    Sau spre Techirghiol….unde as putea gasi un indrumator?
    Nu leader, dar pe cineva sa ne spuna, sfatuiasca……. ?
    Cand blogurile ortodoxe vor fi nimicite, cum zicea animalu de Corut, ne numea bolnavi psihici , o adunatura de bolnavi psihici , pe internet ce vom scapa de ei…… asa ne vad ei, ca pe niste oameni nebuni, si de care trebuie sa scape, le suntem periculosi !
    Singuri, poate nu ai pe nimeni sa te intelgeaga si sa te sustina, ce poti face?
    Sa speram ca Dumnezeu ne va da mintea sa gasim raspunsul

    Apreciază

    • Valentina said, on august 9, 2010 at 5:53 pm

      Daca puteti ajunge, mergeti la Techirghiol, la Parintele Arsenie. In Bucuresti este Parintele Vasile care slujeste la Biserica Rusa. La Petru Voda, slava Domnului, au mai ramas Parintele Iustin si Parintele Ioan. In Ardeal este Parintele Rafail Noica. La Diaconesti e Parintele Amfilohie. La manastirea Noul Neamt e Parintele Savatie Bastovoi, dar e si mai departe. Mai sunt Parinti buni, dar nu sunt descoperiti. Sa ne rugam Domnului ca sa-i descopere ca sa ne poata calauzi. Pe langa acesti Parinti, mai sunt multi altii tineri care ii urmeaza, preoti de mir sau ieromonahi. Trebuie doar cautati. Cititi cartile marilor nostri duhovnici, in viata sau raposati. Sunt singurele marturii care ne mai tin pe linia cea dreapta. Sa ne rugam Bunului Dumnezeu sa ne intrepteze pasii spre calea credintei si sa ne fereasca de erezii ca vin vremuri grele.
      Si daca e asa cum zice mai sus Pr. Gabriel, ca peste 90% dintre preoti vor accepta cipul, e grav. Sa nu deznadajduim, are Domnul grija de ai Lui. Sa traim cu speranta ca se vor face comunitati ortodoxe, asa cum zice Parintele Iustin, retrase in munti si in paduri, unde vor sluji preotii ramasi fara cip, care n-au acceptat pecetea. Ascultarea e ascultare atata timp cat facem ascultare de acei preoti care slujesc lui Hristos, nu cipului sau banului. Si cum zice Parintele Amfilohie, sa avem grija ca e de datoria noastra sa stim cat de cat legile canonice, sa stim pe ce se bazeaza Ortodoxia, sa stim cele spuse de Sfintii Parinti. Asa vom putea face diferenta dintre un preot bun si un preot care a facut pact cu diavolul. Incepe prigoana si cum zice Parintele Iustin: e vremea muceniciei. Sa ne lumineze Bunul Dumnezeu, sa ne dragostea Sa si rabdarea pe care a avut-o Insusi Domnul nostru Iisus Hristos.
      Iertati-ma! Doamne ajuta!

      Apreciază

      • Carol said, on august 9, 2010 at 9:27 pm

        Din pacate nu sunt nici din Bucuresti, dar am sa merg sa caut biserica Rusa si sa-l caut pe parinte !
        Locuiesc in Giurgiu, 65 km de Bucuresti, dar aici sunt toti cam nepasatori, ignoranti in fata vremurilor astea, toti merg in linie cu ceilalti , merg spre pieire, le e frica
        Deci, stiu un fost profesor de religie,(acum am termiant liceul) care preda la liceul meu, si stiu si unde slujeste, sau poate la scoala il gasesc, si sa vad daca este lupator adevarat, cum mi se parea la scoala. Ne vorbea despre cipuri implant, despre Uniune ca este daunatoare, depsre simbolurile sataniste acelea care le folosesc unii pe tricouri, sau bratari, eu stiu, si nu isi dau seama ce sunt de fapt, despre asa zisul semn al pacii si altele…… si sa vorbesc eu el, poate gasesc persoana potrivita !
        Offff, sper intr-un final sa gasesc pe cine trebuie sa ma indrume

        Apreciază

  10. ioana said, on august 9, 2010 at 5:19 pm

    Cine vrea LIDER, sa nu se mai osteneasca sa il caute in Biserica Ortodoxa in afara Persoanei lui Hristos.
    Daca vi se pare ca Acesta este cumva prea departe de omenire sau ne-a abandonat, in ciuda faptului ca a promis ca ramane cu noi pana la sfarsitul veacului, va recomand sa treceti la catolici. Au un „lider de lider” in PERSOANA PAPEI. Vedeti bine cate minuni face, cum reuseste sa ii uneasca pe cei rai, de ai impresia ca nimeni nu il mai poate opri.
    Si cu un pic de noroc (sa nu fie!) poate il prindem si pe tatal lui liderul cel mare, antihrist.
    Cu scuzele de rigoare pt ironie, dar eu nu am rabdare asa multa ca gazda noastra!

    Apreciază

  11. Narcis said, on august 9, 2010 at 5:21 pm

    Pentru Pr. Gabriel…

    Slujiti cumva in Arges?
    Daca da, va rog sa imi spuneti la adresa Narcis75@gmail.com cum va pot gasi…
    Multumesc!

    Doamne Ajuta!

    Apreciază

  12. agerstress said, on august 9, 2010 at 6:55 pm

    Adevarat, asa este. Ortodoxia are nevoie de „stalpi” nu de lideri (dintre oameni).
    Corecta e si afirmatia de la final:
    „De fapt, un lider deja avem si acesta este capul bisericii, Domnul nostru Iisus Hristos. In El sa ne punem toata nadejdea.”
    Adevarat, pentru un alt lider nu mai e loc si apoi, asupra liderilor umani s-au facut intotdeauna presiuni inimaginabile si multi au cedat mai devreme sau mai tarziu. Mai grav este ca nu a fost intotdeauna vizibil acest lucru decat cand era deja prea tarziu si consecintele erau ireversibile.

    Apreciază

  13. Razboinicul Luminii said, on august 9, 2010 at 8:02 pm

    Valentina,

    Parintele Arsenie Papacioc este foasrte-foarte slabit – nu primeste pe nimeni.

    Pr.Rafail Noica – de mult timp NU (mai) PRIMESTE decat straini…
    Asa cum auziti: nu mai primeste romani.
    Primeste pe unii (gen KK) pe care-i scoleste ca sa ne invete aia pe noi ORTODOXIA – la noi acasa….No comment! (Si sa nu-mi sariti la gat).

    Din moment ce parintele Rafail Noica sfideaza Sfintele Canoane socotindu-le „(doar) experiente – ssi nu legi” – asa cum se exprima – ce reper mai poate fi pentru Sfanta Ortodoxie?

    Sa-mi raspunda cineva la aceasta intrebare.

    Apreciază

    • danutza said, on august 9, 2010 at 9:00 pm

      da-mi voie sa te contrazic. am fost la sfintia sa saptamana trecuta. se sta la rand cam 3-4 ore, dar, cu ajutorul DOmnului, intri si poti vorbi cu sfantul parinte. e adevarat vca a fost f bolnav sia cum e slabit, dar….sa il mai tina bunul DUmnezeu inca multi ani, ca sa ne indrume ca traim vremuri deosebit de confuze. Doamne-ajuta!

      Apreciază

    • Carol said, on august 10, 2010 at 1:40 am

      Vedeti cum isi baga dracu coada !
      Asa e se intampla cand vorbesti din auzite, te poti lasa inselat !
      Un mic zvon, inventat si interpretat poate duce la o minciuna mare ce-i paote strica imaginea unui, pui pe altii pe ganduri si-i duci in deznadejde….. cerceteaza intai !
      Si eu mai iau cate o vorba de la unul si inecp sa raspandesc cu ura un zvon,ceva o ura ce vine la mine, desi nu am treaba cu persoana respectiva dar o raspandesc asa, dintr-o ura ce nu stiu de unde vine…. bineinteles de al diavol,si trebuie sa am grija sa ma stapanesc si sa calculez, asa ar trebui sa faci si tu

      Apreciază

    • Valentina said, on august 10, 2010 at 6:47 am

      Doamne ajuta!
      Parintele Rafail Noica… de fapt nu primeste, pentru ca sta mai mult in pustie, prin paduri si se arata numai unor oameni, unor tarani simpli, nu intelectualilor sau celor care vin sa-l caute indeosebi. Nu cred ca ar primi nu stiu ce oameni… si daca ar primi, ce drept avem noi sa-l judecam. Daca is tot ortodocsi, cum trebuie, ce mai conteaza? Si ai dreptate intr-un fel. Noi, romanii, suntem ortodocsi de la bun inceput, am participat si la primul Sinod si sa ne invete altii pe noi Ortodoxia? Asta asa e. Dar in vremuri grele, se gasesc solutii dificile. Ma rog, asta nu-i treaba noastra, cine si cum primeste.
      Parintele Arsenie Papacioc primeste, dar trebuie multa rabdare si rugaciune. Am fost la Sfintia sa nu de mult timp si a primit.
      Ma iertati!

      Apreciază

      • el said, on august 10, 2010 at 11:17 am

        KK=Klaus Kenneth NU E ORTODOX desi se pretinde,e un mascarici protestantoid,UN INSELAT TIPIC! Vezi spre lamurire articolul just despre el al Parintelui Mihail Stanciu de la site-ul dansului.
        Si pe mine m-a surprins atitudinea P.Rafail Noica ,nu ca l-a primit pe prapadit ,ci ca ulterior nu s-a pronuntat asupra ortodoxiei lui indoielnice,sa lasi inducerea in eroare a celor mai mici si fara discernamat dintre fratii ortodocsii romani de catre un asemenea element e o responsabilitate de care vom da socoteala lui Hristos.

        Apreciază

    • el said, on august 10, 2010 at 11:28 am

      nu trebuie sa ne necajim,ca ortodoxia fiecaruia dintre noi va iesi la iveala intr-o zi.Si Hristos il asteapta pe fiecare din noi sa creasca,sa se indrepeteze daca e pe alaturi,dar cand stie El il va si vadi spre cinstea sau rusinea lui.

      Eu personal n-am „feeling” pentru p.Rafail Noica,dar asta e o chestiune de „instinct”,simpatie sau asa ceva.Drept urmare nu sunt fan al scrierilor/conferintelor lui si neurmarindu-i parerile nu pot spune daca si unde greseste.
      Si exista(mai degraba exista)o mica „compensatie” a neprimirii romanilor de acest parinte Rafail;cand traia parintele Simeon la ESSEX batranelul(elvetian de origine) iubea mult romanii,se bucura ca un copil cand vedea un roman la slujbe la ei la manastire;chiar ii repera el insusi uneori ii cauta si-i invita dupa slujba cu multa bucurie la „o vorba”.

      Apreciază

  14. Razboinicul Luminii said, on august 9, 2010 at 8:06 pm

    Pr.Gabriel,

    Este adevarat ca in Postul Adormirii Maicii Domnului, la Sfintele Liturghii nu se mai spun Fericirile?

    (Ca Ectenia Catehumenilor nu se mai spune la multe Biserici din Capitala – nu-i o noutate – dar, mai nou nici Fericirile – nu se mai aud). Are legatura cu Postul acesta?

    Apreciază

    • ioana said, on august 11, 2010 at 7:43 am

      Nu pe mine m-ati intrebat, dar va spun ca astazi, la Sf. Liiturghie s-au cantat Fericirile.

      Apreciază

  15. Carol said, on august 10, 2010 at 1:42 am

    Am sa plec samabta la Iasi, sa merg acolo impreuna cu tatal meu la manastirea Sf PAracheva sa fiu acolo de Sfanta Marie la slujba !
    As vrea sa stiu si eu drumul spre Petru Voda, daca in drum spre Iasi, de la Bucuresti, cum se ajunge, pe unde, cam cati kilometrii, ma abat mult de la drum?
    Poate il induplec pe tata sa mearga si pana acolo, macar sa vad manastirea…..
    Nici nu situ,daca o sa nimeneresc bine sa vorbesc cu parintele, ca nu primeste asa pe oricine, oricum cred, dar macar pana acolo sa merg…..

    Apreciază

    • Valentina said, on august 10, 2010 at 6:50 am

      Daca da Domnul si ajungi la Petru Voda, mergi la schitul de maici care e la 2-3 km inaintea manastirii de calugari. Parintele Iustin e acolo. Si tot asa, cu rugaciune la Domnul nostru Iisus Hristos si la Sfanta Lui Maica, primeste.
      Toate cele bune intru Hristos!

      Apreciază

  16. magda said, on august 10, 2010 at 5:39 pm

    @Carol
    imi pare rau ca nu-ti stiu numele adevarat,dar,nu-i nimic ca Dumnezeu va sti la cine ma gandesc cand am sa ma rog,pt tine:sa-ti ajute Dumnezeu sa ajungi sa-l vezi si sa vorbesti cu P.Iustin ca mare nevoie ai! Te vad atat de insetat de Adevar si totodata atat de tulburat…
    Sa-ti ajute Bunul Dumnezeu sa-ti gasesti duhovnicul pe care il cauti si care sa-ti calauzeasca pasii spre mantuire.Sa te rogi si tu insistent pt asta si sa nu uiti sa-I multumesti pt ca esti printre cei care la ora actuala au ochii larg deschisi(si nu invers)

    Apreciază

  17. […] De ce nu este bine sa avem un lider, ci doar stalpi ai ORTODOXIEI… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.