SACCSIV – blog ortodox

A fost trimis la ONU un „RAPORT DIN UMBRA” intitulat „Discriminarea maghiarilor din Romania” ce propune ca unica solutie AUTONOMIA TERITORIALA

Posted in LASZLO TOKES by saccsiv on august 9, 2010

   Citez din articolul Tokes cer autonomia la ONU:

   Trei asociatii maghiare care au legaturi directe cu UDMR si Laszlo Tokes au trimis la ONU un „Raport din Umbra” intitulat „Discriminarea maghiarilor din Romania” in care acuza statul roman ca incalca drepturile maghiarilor pe toate nivelurile si propune ca unica solutie autonomia teritoriala.

   Comitetul ONU pentru Eliminarea Discrimarii Rasiale discuta luni si marti, la Geneva, Raportul de Tara al Romaniei privind situatia minoritatilor, scrie Adevarul.

   Forumul Civic al Romanilor din Harghita, Covasna si Mures a trimis un comunicat in care spune ca „documentul denatureaza, intr-un mod grosolan, realitatile privind drepturile persoanelor apartinand minoritatilor nationale din Romania” si ca raportul este „menit sa aduca o grava atingere credibilitatii Romaniei„. [Tokes: Daca Kosovo a reusit, si noi vrem independenta in Transilvania!]

 • Ce vor ungurii

   Potrivit „Raportului din umbra„, in conformitate cu legislatia europeana, ar fi din nou posibila acordarea unui statut special legal Tinutului Secuiesc. Mai mult, sustine raportul, „maghiarii sunt tratati ca cetateni de mana a doua in Romania„, iar dezvoltarea infrastructurii Secuimii este foarte lenta sau uitata cu totul. „Din contra, alte regiuni mai degraba retrase ale tarii, in special Moldova si sudul Romaniei, au o dezvoltare rapida„, se mai arata in Raport, transmite Realitatea.
   „Restituirea proprietatilor confiscate de comunisti este un procesul foarte lent in toata tara, dar este cu mult mai evident in Secuime„, continua Raportul, oferind, totodata, si „solutia legala pentru aceste probleme„: acordarea autonomiei teritoriale, deci transformarea regiunii intr-una autonoma, cu statul special. [UNPR: Demersurile lui Tokes reprezinta un risc si o amenintare la adresa Romaniei]
   Pricipalele revendicari ale raportului sunt: acordarea statutului de limba regionala oficiala pentru limba maghiara, folosirea libera a simbolurilor nationale ungare si a emblemelor secuiesti.
Jobbik: „Secuii trebuie sa iasa in strada”

   Cititi va rog si:

VIDEO: Deputaţii de la Budapesta vor Ardealul, iar propunerea UDMR ca minorităţile naţionale să înveţe româna ca limbă străină a fost aprobată în Camera Deputaţilor …

VIDEO – Ilie Serbanescu: E apocaliptic, puterea vinde Romania ungurilor, ca sa poata taia pensiile si salariile

Comentariu zilei (23.07.2010): Efectul KOSOVO, agentul Laszlo Tokes si tulburarile din 2011 …

In 1989 STAPANII l-au folosit pe Laszlo Tokes. Il mai folosesc oare si acum sau actioneaza de capul sau?

 

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on august 9, 2010 at 1:00 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. Bogdan said, on august 9, 2010 at 1:29 pm

  de ce tii tu sa-mi strici ziua… 😦

  Apreciază

 3. Georgiana T said, on august 9, 2010 at 1:49 pm

  poa’ sa le iasa ochii ca la melci , Ardealul nu-l vor avea in veci!

  Apreciază

 4. monica said, on august 9, 2010 at 2:02 pm

  „O ploaie de foc va veni asupra Ardealului din partea ungurilor” spunea parintele Arsenie Boca.
  Doamne ajuta!

  Apreciază

  • I said, on august 9, 2010 at 2:56 pm

   Odată mi-a zis că, într-o noapte, către ziuă, ne vor ocupa trei ţări: Ungaria, Bulgaria şi Rusia. Atunci eu am zis: „Ungurii or să ne ocupe pe noi?”, iar el mi-a spus: „Şi pe cei ce ne vor ocupa va veni ploaie de foc”. (Chiş Aurelia, 93 ani, com. Boiu, jud. Mureş)

   Apreciază

 5. DORA said, on august 9, 2010 at 3:33 pm

  Singuri vinovati de ce se intanpla acum in ROMANIA este conducerea tari care din 1989 a dat dsreptul la uni nemernici sa se considere lideri a minoritati maghiare fara sa cunoasca adevarata lor fata .Romani sant straini in propria tara dar nu mult va mai dura aceasta situatie dezastroasa si poporul se va scula contra tuturor care au distrus aceasta tara .Unguri fac numai rau si cauta diferite smecherii sa dezmembreze tara si spun duferite minciuni la adresa romanilor .

  Apreciază

 6. coco said, on august 9, 2010 at 5:49 pm

  Asa si noi trebuie sa dormim in papuci,in loc sa ne rugam pentru tara noastra.

  Apreciază

  • floare said, on august 9, 2010 at 8:52 pm

   Totul se intampla cu ajutorul populatiei :
   Tineri dornici de cariera, intelectuali, evident apartinand si altor categorii ca : masoni, atei, satanisti, pe urma papistasi si sectari, manelisti, inchinatori la idoli, rockeri, et ar pune mai degraba umarul la modernizarea Romaniei decat la apararea ei. Sunt aceiasi oameni care rad de credinta, familie, patriotism.
   De la pasopt incoace, de cand au venit tinerii de la Paris ( da, cei ale caror nume le poarta azi strazile si pietele noastre – ce rusine! cu idei revolutionare numai bune de pus in practica : Kogalniceanu, Rosetti, etc, tradarea de tara a devenit religie in Romania.

   Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
   Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
   Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
   Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!

   Apreciază

 7. q said, on august 10, 2010 at 5:16 am

  ce scria VADIM in 1991:

  Pentru împrospătarea memoriei
  Atenţie la Ungaria!

  Am luat act, fără surprindere, de noua fază în care a intrat diversiunea revizionismului maghiar: intenţia de a se proclama autonomia judeţelor Covasna şi Harghita. Recentele „delimitări” ale conducerii UDMR faţă de aceste acţiuni sînt menite, ca de obicei, să adoarmă vigilenţa opiniei publice şi demonstrează, din nou, ipocrizia fără margini a acestor inamici declaraţi ai Neamului Românesc. Mai mult decît atît, un deputat UDMR a avut insolenţa de a declara la Televiziune că ei vor pune problema autonomiei în limita legilor, ceea ce ni se pare o altă formă de sabotaj împotriva României. Pentru noi, provocările separatiste ungureşti sînt evidente de mai bine de 1 an de zile. Atît revista „România Mare”, cît şi, ulterior, partidul cu acelaşi nume au tras, în repetate rînduri, semnale de alarmă cu privire la pericolul pe care îl reprezintă extremismul maghiar din ţara noastră, aflat în cîrdăşie cu forţe similare din Ungaria şi Statele Unite ale Americii, în special.

  În mod condamnabil, noi am devenit ţinta celor mai mîrşave atacuri şi valuri de calomnii, atît din partea unor publicaţii şi partide, cît şi din partea unor membri ai Parlamentului.
  Nu s-a pierdut nici un prilej de a fi ultragiaţi şi puşi la stîlpul infamiei, pentru curajul cu care am criticat, în mod cinstit, politica maghiarismului trufaş de a ruina temelia Statului Naţional Unitar Român, de a crea panică şi haos în această ţară, de a minţi în permanenţă forurile internaţionale cu privire la realităţile româneşti. La adăpostul paravanului mincinos numit „drepturile omului”, liderii maghiari au uneltit, în permanenţă, împotriva statului de drept, a valorilor democraţiei, a integrităţii teritoriale a României. În această operă diabolică, rolul principal l-a avut şi îl are UDMR-ul, organizaţie politică ce funcţionează ilegal, pe criterii etnice, şi pe care noi am demascat-o încă de la începuturi ca pe o formaţiune teroristă, al cărei unic scop este dezmembrarea teritorială a Statului Român. Pe fondul crizei morale care domneşte în România, în conjunctura unei vieţi politice dominate de infractori de drept comun, de carierişti şi de cenaclişti bătrîni, fără altă ocupaţie, căpeteniile udemeriste şi-au pus în aplicare cu tenacitate strategia antiromânească, agăţîndu-se de fiecare prilej, de fiecare paragraf de lege pentru a ne intimida, pentru a demonstra că ei fac, pe faţă, politica statului maghiar. A devenit mai limpede ca oricînd că aceşti mercenari ai infernului, pe care, din păcate, organele noii noastre Puteri i-au crescut ca pe nişte şerpi la sîn, vor repetarea, la alte dimensiuni, a evenimentelor sîngeroase petrecute la Tg. Mureş, în martie 1990.
  În ceea ce mă priveşte, am atras atenţia pînă la exasperare că trebuie oprită, cu orice preţ, avalanşa activităţilor antiromâneşti, demolarea statuilor şi profanarea Tricolorului nostru, intonarea cu neobrăzare a Imnului de Stat al Ungariei şi propaganda duşmănoasă efectuată prin presa, radioul şi televiziunea în limba maghiară. Am cerut încă de acum 1 an expulzarea neîntîrziată a agitatorilor acestei politici nocive, de învrăjbire a etniilor, în frunte ce Tökes Laszlo, Domokos Geza, Szöcz Geza, Karoly Kiraly şi ceilalţi apostoli întîrziaţi ai „crucilor cu săgeţi”. Am cerut stăvilirea hotărîtă, prin lege, a izgonirii elementului românesc din judeţele Covasna şi Harghita, dîndu-ne seama că această samavolnicie reprezintă primul pas către proclamarea autonomiei celei mai străvechi zone româneşti şi către un nou etnocid împotriva poporului nostru. Am solicitat, de asemenea, anihilarea tuturor „cozilor de topor” din rîndul românilor, care au făcut, în mod vizibil, o politică pro-maghiară, în frunte cu căpeteniile de la Ministerul Culturii, Ministerul Învăţămîntului, Uniunea Scriitorilor, Grupul pentru Dialog Social, Partidul Alianţa Civică, publicaţiile „România liberă”, „Expres”, „Expres Magazin”, „Baricada”, „Dreptatea”, „Flacăra”, „Gazeta de Vest”, „Caţavencu”, „Cuvîntul”, „22”, „24 de ore”, „România literară”, „Luceafărul”, Radio Europa Liberă etc. Nu numai că nu am fost ascultaţi, dar ne-am pomenit ameninţaţi cu desfiinţarea şi cu închisoarea!
  Astăzi, evoluţia evenimentelor confirmă, întru totul, că „România Mare” a avut dreptate: extremismul unguresc şi-a propus în mod deschis să proclame autonomia unei aşa-zise ţări a Secuilor! Fireşte, acesta ar fi numai un prim pas, pentru că intenţiile sale sînt mult mai ample şi vor fi dublate de internaţionalizarea problemei.
  Aberaţia este vizibilă din toate punctele de vedere, întrucît acea zonă, ce reprezintă inima României, aidoma întregii Transilvanii, de altfel, a fost românească încă din zorii Istoriei. Aşa după cum demonstrează toate documentele şi tratatele de Istorie, secuii sînt o populaţie nomadă la origine, rezultată în urma contopirii mai multor triburi turcice, care în secolul XIII a fost deplasată de ceilalţi năvălitori, maghiarii, în zona pe care o ocupă acum. Inepţia unei ţări a Secuilor în centrul Statului Naţional Unitar Român este produsul unor minţi bolnave. Spre comparaţie, se poate observa comportamentul nobilei comunităţi germane din România, urmaşă a unor colonişti sosiţi pe meleagurile noastre în urmă cu 800 de ani; această comunitate nu emite asemenea pretenţii de separatism, pentru simplul motiv că are bun-simţ şi ştie că aici ea a fost un oaspete, care s-a bucurat de toleranţa Poporului Român. Numai ungurii nu au măsură, aşa cum nu au avut niciodată de-a lungul Istoriei. Aşa cum, de exemplu, nu au avut nici în urmă cu vreo 20 de ani, cînd un grup de muncitori maghiari stabiliţi în Franţa a înfipt drapelul Ungariei pe clădirea unei primării orăşeneşti şi a vrut să alunge autorităţile – numai că jandarmii francezi i-au ciomăgit pe provocatorii ameţiţi de palinkă şi i-au alungat, înapoi, de unde au venit. În toate epocile istorice, elementul demografic dominant în Transilvania a fost cel autohton românesc, în pofida politicii brutale de maghiarizare şi a expulzării permanente a românilor din acele zone – proces abuziv, care a culminat cu actele de teroare desfăşurate timp de mai bine de 1 an după evenimentele din decembrie 1989. La propunerea tipărită în revista noastră, a fost constituită o Comisie Parlamentară pentru cercetarea cazurilor tuturor familiilor româneşti alungate din judeţele amintite. Dar această comisie n-a finalizat nici un raport, n-a propus nici o măsură, înscriindu-se pe linia activităţii acestui Parlament, în care se chiuleşte mai vîrtos ca la şcoala elementară, în care se doarme, sau se trag sfori, sau se practică şuete ieftine, de pensionari – dar în care numai deputaţii şi senatorii unguri stau de veghe şi urzesc, fără odihnă, tot felul de planuri. Din fericire, există şi parlamentari patrioţi, de la care aşteptăm fapte pe măsură.
  În aceste condiţii, Partidul România Mare acuză, public, de trădare a intereselor naţionale toate acele forţe care, fie prin pasivitate laşă, fie prin pactizare cu duşmanul, au contribuit la degenerarea situaţiei. Iar dacă nu vor fi luate imediat cele mai drastice măsuri care se impun, dacă se va minimaliza şi de această dată acţiunea teroristă a vrăjmaşilor noştri de veacuri, partidul nostru, împreună cu alte forţe naţionale sănătoase, se va simţi dezlegat de orice obligaţie faţă de organele Puterii şi va trece de urgenţă la organizarea Gărzilor Naţionale. Nutrim convingerea că nu se va ajunge aici şi că organele în drept vor lua cele mai severe măsuri pentru pedepsirea, prin lege, a vinovaţilor şi oprirea acestui curs primejdios al evenimentelor. Este imperios necesar să fie schimbate, de urgenţă, conducerile ungureşti ale prefecturilor celor două judeţe, să fie aduse înapoi, în deplină siguranţă, miile de familii româneşti alungate prin intimidare în ultimele luni, şi să fie păstrată, prin control militar românesc, acea zonă frămîntată de aţîţări iresponsabile. Este de la sine înţeles că adunarea de la Lutiţa, menită să omagieze acele bande dezlănţuite ungureşti şi secuieşti, care au ucis zeci de mii de români în anul 1848, trebuie să fie interzisă prin lege, pentru că periclitează siguranţa şi integritatea statului. Totodată, Armata Română trebuie să ia în calcul eventualitatea că Ungaria ar putea efectua provocări la graniţă – situaţie pe deplin previzibilă, care reiese din numeroase documente publicate de noi încă din vara trecută.
  Partidul România Mare solicită, în acelaşi timp, intensificarea activităţii noastre diplomatice şi de propagandă peste hotare, pentru a se aduce la cunoştinţa opiniei publice internaţionale articulaţiile acestui monstruos scenariu împotriva Poporului Român. Ţările şi guvernele lumii trebuie să fie conştiente că orice tentativă de dezmembrare teritorială a României va atrage după sine declanşarea unui război nimicitor, care, în condiţiile şi aşa dezastruoase ale conflagraţiei iugoslave – în care tot Ungaria este de vină – poate însemna începutul celui de-al III-lea război mondial. Partidul România Mare îi invită pe corespondenţii străini de presă şi pe funcţionarii ambasadelor din Bucureşti să informeze opinia publică din ţările lor că Poporul Român, zdruncinat de aproape 2 ani de tot felul de acţiuni iresponsabile, instrumentate din exterior, se află acum la ora adevărului şi că va zdrobi în faşă orice încercare de rapt teritorial, de federalizare sau de amestec străin. Politicienii şi ziariştii lumii civilizate trebuie să fie conştienţi că ungurii au avut, în permanenţă, în Istorie un comportament histrionic, duplicitar: pe o parte au făcut risipă de imaginaţie pentru a falsifica hărţi şi documente, pentru a convinge omenirea că ei au dreptate şi că reprezintă un factor de stabilitate în zonă, dar pe de altă parte au trecut prin foc şi sabie tot ce nu era unguresc, au spintecat pîntecele femeilor însărcinate, au răstignit preoţii români pe uşile bisericilor. Asta e Ungaria cea adevărată, aşa au descris-o şi Lev Tolstoi, şi Emile Zola. Lumea civilizată nu cunoaşte crimele sadice şi omorurile rituale la care s-au dedat ungurii timp de 1000 de ani în Transilvania, pînă în zilele noastre. Noi însă le ştim bine şi ne vom lua toate măsurile să nu se mai ajungă aici. Răbdarea şi cuminţenia noastră tradiţională sînt pe cale să ia sfîrşit.
  Atenţie la Ungaria! Atenţie la răufăcătorii Istoriei contemporane, care încearcă iarăşi, ca în 1940, să umble cu creionul pe harta Planetei! Ar fi de neiertat ca unii politicieni de frunte ai lumii contemporane, care vorbesc zi de zi în numele păcii, al concordiei şi democraţiei, să joace acum pe lîngă Ungaria, în mod conştient sau inconştient, rolul pe care l-au jucat în preajma celui de-al II-lea război mondial dictatorii fascişti Hitler şi Mussolini, care i-au facilitat furturile teritoriale de la alte state. Poate că unii concetăţeni maghiari şi politicieni din Ungaria sînt curioşi să vadă cum arată în realitate Apocalipsa biblică. N-au decît să insiste în aplicarea planurilor scelerate pe care le urzesc şi o vor afla foarte curînd!
  Fraţi români, vă rugăm să aşteptaţi în linişte, cu arma la picior, desfăşurarea evenimentelor. Avem speranţa că totul se va rezolva pe cale paşnică şi legală. În caz contrar, fiţi pregătiţi! Românii au mai fost de două ori la Budapesta, dacă va fi nevoie se vor duce şi a treia oară, ca să răcorească, definitiv, capetele înfierbîntate ale călăilor horthyşti. Nu ne e frică de ei, nu ne e frică de nimeni, în afară de judecata lui Dumnezeu. Dacă ungurii vor semăna vînt, vor culege furtună şi tare ne e teamă că aşa ceva va însemna o nouă şi, în acelaşi timp, definitivă dispariţie de pe harta lumii a acestui veşnic focar de infecţie europeană, Ungaria. Transilvania a fost, este şi va rămîne de-a pururi românească!
  CORNELIU VADIM TUDOR
  („România Mare”, nr. 68, din 18 octombrie 1991)

  Copyright Tricolorul

  Apreciază

 8. Cristina said, on august 10, 2010 at 6:50 am

  Stau si ma intreb… oare ce se va alege de tara asta, daca o sa continuam tot asa?

  Apreciază

 9. machote said, on august 10, 2010 at 8:37 am

  totul o sa fie vandut nimic no sa ne mai apartina pentru ca l am parasit pe Dumnezeu iar el isi intoarce fata ati vazut si voi ce inundatii ne au lovit si mai ales moldova ca acolo idolatria e ce a mai mare

  Apreciază

 10. pepikul said, on august 10, 2010 at 1:20 pm

  Luptand pentru Transilvania,- Lupti pentru ADEVAR

  Apreciază

 11. novak dragomir laszlo said, on august 11, 2010 at 8:41 am

  ” Si intr o noapte , spre ziua , ne vor ocupa Ungaria , Bulgaria si Urusia . . . Iar peste cei ce ne au ocupat va cadea o ploaie de foc ” . Iar Romania va deveni raiul pe pamant , locul unde bunul zeu Iehova , se va pogori pentru a si intemeia imparatia . Duceti va in Ungaria si vedeti transpunerea in fapte a proverbului romanesc : Omul sfinteste locul .

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: