SACCSIV – blog ortodox

VIDEO – Avertizare NASA: Un „tsunami solar” ar putea lovi Pământul!

Posted in NASA, SOARE by saccsiv on august 3, 2010

   Citez din articolul Avertizare NASA: Un „tsunami solar” ar putea lovi Pământul!:

   Pământul ar putea resimţi zilele acestea efectele unei explozii solare de proporţii, care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute. Exploziile au fost înregistrate cu ajutorul mai multor sateliţi, inclusiv de Observatorul Dinamic Solar. Potrivit experţilor NASA, masiva explozie a creat un „tsunami solar”, care ar urma să atingă chiar astăzi scutul magnetic al Pământului.

   „Explozia a fost direcţionată direct către noi. Nu am mai remarcat o asemenea furtună solară de foarte mult timp”, a declarat Leon Golub, reprezentant al centrului de astrofizică Harvard-Smithsonian.
   Lucie Green, cercetător în cadrul Laboratorului de Ştiinţe din Surrey, a urmărit fenomenul folosind telescopul japonez Hinode: „Au avut loc două erupţii solare, simultane, care vin direct spre Pământ. Astfel de fenomene se produc în momentul în care imense structuri magnetice din atmosfera solară îşi pierd stabilitatea şi nu mai pot fi ţinute sub control de atracţia gravitaţională a Soarelui. Astfel, apar erupţii solare în spaţiu.
   Se pare că prima erupţie detectată a fost atât de mare încât a modificat câmpul magnetic a jumătate din atmosfera vizibilă a Soarelui şi a făcut posibilă o a doua erupţie îtr-u iterval de timp mai redus decât cel normal. Ambele erupţii ar putea fi direcţionate spre Pământ, dar se pot deplasa cu viteze diferite. Astfel, efectele pot fi efecte majore şi prelungite, cum ar fi aurole boreale vizibile la latitudini mai mici”.
   Conform  Daily Telegraph,  oamenii de ştiinţă au avertizat că o explozie solară majoră ar putea produce  perturbări fără precendent în alimentarea cu curent electric şi desincronizări în sistemele de telecomunicaţii.
   În numai câţiva ani, susţin experţii NASA, Soarele va atinge maximul de activitate producând  dificultăţi în funcţionarea echipamentelor electronice, a sistemele de navigaţie şi a sateliţilor.

   Cititi va rog si:

NASA: Pana in 2013, furtuni solare uriase vor distruge orice este electronic

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on august 3, 2010 at 6:08 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Burtus said, on august 3, 2010 at 6:19 pm

    Au spus si pe ProTv la ora 19 ca ne putem astepta la intreruperi de curent , perturbari ale campului magnetic….

    Daca va pica netul , ce vom face ? practic cat de rau e internetul , dar macar ne lasa sa comunicam si sa ne mai informam…

    Apreciază

  3. fanu said, on august 3, 2010 at 6:53 pm

    veştile nu sunt dintre cele mai bune dar să avem nădejde în Dumnezeu!

    Doamne Ajută!

    Apreciază

  4. I1 said, on august 3, 2010 at 7:11 pm

    Apocalipsa, cap.16
    8. Şi al patrulea înger a vărsat cupa lui în soare şi i s-a dat să dogorească pe oameni cu focul lui.
    9. Şi oamenii au fost dogoriţi cu mare arşiţă şi au hulit numele lui Dumnezeu, Care are putere peste urgiile acestea, şi nu s-au pocăit ca să-I dea slavă.

    http://bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=4&cap=16

    Apreciază

    • fanu said, on august 3, 2010 at 7:40 pm

      Nu se poate sări de la apocalipsa 13 la 16, ce facem ardem etapele?

      Apreciază

      • I1 said, on august 4, 2010 at 5:43 am

        Intreadevar, nu-i bine sa o luam pe aratura ca sectari, care citesc un pic in Scriptura, apoi ii dau un inteles dupa cum le spune „stapanul” lor. Cu siguranta cartea apocalipsei e bine sa fie talcuita de catre sfintii parinti nu de catre noi.
        Peste tot se trambiteaza ca 2013 va fi un an de maxim al sxploziilor solare, an in care tot ce este electronic va cadea pe veci. Nu stiu dar am eu impresia ca niste baieti pregatesc terenul pentru un experiment interesant realizat de mana omeneasca nu de altceva. Imi pare mie ca exista uni care incearca sa puna in scena apocalipsa „dupa manual”.

        De va fi sa se verse cupele de manie ale Lui Dumnezeu se vor varsa fara sa stim noi oameni, sau vom afla cu foarte putin timp inainte.

        Apreciază

  5. JuaNiTo said, on august 4, 2010 at 12:43 pm

    astia fac asta doar sa ne sperie si chiar daca s ar intampla ceva o vor cauza si nimeni nu va sti

    Apreciază

  6. clement said, on august 4, 2010 at 8:55 pm

    Poate ca este o aluzie divina pentru a ne convinge sa mai inchidem televizoarele, sa ne punem pe citit, vizitat prietenii singuri, plimbat copiii, mers la Biserica…Astazi am observat ca stau prunele neculese pentru ca eu am ochii lipiti de ordinator. Mai mare pacatul.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.