SACCSIV – blog ortodox

In seria „REALITATEA.NET vă prezintă conspiraţii celebre” aflati despre inexistenta lui IISUS HRISTOS, a NOII ORDINI MONDIALE, a EVREILOR bogati, dar si despre existenta EXTRATERESTRILOR …

Posted in Realitatea by saccsiv on martie 13, 2010

   Citez din articolul REALITATEA.NET vă prezintă conspiraţii celebre. Episodul 28: Mitul existenţei istorice a lui Isus:

   Există o teorie care afirmă că Isus nu a existat niciodată şi că de fapt a fost o personificare a unui salvator ideal sau a unei fiinţe mistice de care au fost ataşate în mod superficial anumite eveniment istorice ulterior.

   Cei care propun această ipoteză, a unei existenţe mistice şi abstracte a lui Isus, sunt de părere că evangheliile au fost inspirate din predicatori ai timpului respectiv. Aceştia nu au fost însă fondatorii creştinismului, considerându-se că această religie s-a născut, în mod organic şi progresiv, dintr-un elenism iudaic.

   Partizanii acestei idei atrag atenţia asupra lipsei de menţionări în literatura contemporană cu Isus, scrisă în primul secol şi asupra similarităţilor dintre figura creştină a salvatorului şi alte zeităţi populare ale timpului, cum ar fi Dionisos, Osiris şi Mithras.

   Există trei argumente folosite pentru susţinerea acestei teorii controversate. Primul se referă la puţinele referinţe cu privire la Isus în documentele vremii. Cea mai veche sursă o reprezintă epistolele lui Paul. Avocaţii teoriei mitului lui Hristos afirmă că detalii biografice sunt destul de rare în literatura creştină timpurie, prin urmare epistolele sunt considerate ca ilustrare a credinţei într-un salvator mitic care a fost transformat în istorie relevantă, într-o manieră alegorică, de către evanghelii.

   Mărturiile părinţilor apostolici, cum ar fi Clement Romanul şi Ignatius din Antioh, care împărtăşeau o credinţă timpurie într-un Isus istoric, precum scrierile lor, sunt considerate falsuri grosolane sau extrapolări fără nici o valoare. Nici alţi istorici ai vremii, cum ar fi Tacitus, nu sunt consideraţi de încredere pentru că s-ar fi inspirat din povestiri care nu erau la prima relatare, ajungând să promoveze o idee la nivel de fapt istoric.

   Al treilea argument prezentat în conexiune cu mitul existenţei lui Hristos este că informaţiile găsite în Biblie au similarităţi cu poveşti evreieşti şi păgâne care au existat înainte de Noul Testament. Se fac multe paralele între Isus şi personaje din Vechiul Testament cum ar fi Moise şi Iosif. De exemplu, potrivit unor surse mitologice, Mithras s-a născut dintr-o mamă virgină, Horus avea 12 discipoli, Attis a fost crucificat, Osiris a înviat din morţi etc. Potrivit mitului lui Hristos, comunităţile au adaptat diverse mitologii la societatea în care trăiau, oglindind necesităţile spirituale ale momentului.

   Acestă teorie a mitului a intrat în cultura noastră populară printr-o varietate de metode. Filme precum Zeitgeist şi Religulous discută această ipoteză. Pe de altă parte, personaje importante din domeniul ştiinţei, precum profesorul Richard Dawkins, sprijină o mişcare numit „Noul Ateism” care pune sub semnul întrebării rolul religiei în societate şi a chiar existenta istorică a personajului Isus.

   Mitul lui Hristos nu are însă suport în cercurile academice din lume, în rândurile cărturarilor biblici şi a istoricilor clasici. Nu este luată în considerare şi este văzută la pseudo-ştiinţă, fiind comparată cu alte teorii considerate ridicole care au apărut de curând: Pământul este totuşi plat, negarea Holocaustului şi falsa aselenizare.

   Comentariu saccsiv:

   Intr-adevar, aproape intregul material de mai sus se bazeaza pe „informatiile” din Zeitgeist, de aceea nu le mai demontez aici, caci am facut-o la:

Zeitgeist subtitrare in limba romana si analiza documentarului

   Dar documentarul mai mai ataca doua chestiuni: 11.09.2001 si Federal Reserve. Motivele le gasiti la:

ZEITGEIST ADDENDUM, subtitrare in limba romana. Despre PROIECTUL VENUS. Demonstratia faptului ca aceasta miscare pregateste NOUA ORDINE MONDIALA

   In aceeasi serie, Realitatea mai prezinta de exemplu:

REALITATEA.NET vă prezintă conspiraţii celebre. Episodul 4: Teoria falsă a încălzirii globale

REALITATEA.NET vă prezintă conspiraţii celebre. Episodul 7: Mai multe teorii pun la îndoială varianta oficială a atentatelor de la 11 septembrie

REALITATEA.NET vă prezintă conspiraţii celebre. Episodul 21: Evanghelia după Isus şi evangheliile gnostice

REALITATEA.NET vă prezintă conspiraţii celebre. Episodul 25: Osama bin Laden este mort de nouă ani

REALITATEA.NET vă prezintă conspiraţii celebre. Episodul 26: Pentagonul nu a fost lovit de un avion

REALITATEA.NET vă prezintă conspiraţii celebre. Episodul 27: Charles Darwin s-a înşelat

   Majoritatea celorlalte episoade se axeaza pe new age – extraterestrii. De remarcat ca desi sunt incadrate in „teoria conspiratiei”, prin maniera de abordare, unele subiecte accepta ipoteza „n-o fi asa?”, altele insa sunt prezentate a fi niste imbecilitati. Va prezint in continuare doua episoade din ultima categorie.

   Iata ce puteti citit la REALITATEA.NET vă prezintă conspiraţii celebre. Episodul 17: Evreii:

   Timp de secole bune, evreii au fost singura minoritate substanţială pe meleagurile europene. Aşa că nu e de mirare că imaginaţia majoritarilor s-a înfierbântat adesea la adresa lor şi că s-au trezit cu acuzaţii care mai de care mai fanteziste.

   Una dintre cele mai periculoase şi recurente acuzaţii aduse evreilor e că foloseau sânge omenesc în diverse ritualuri, ba şi la prepararea unor mâncăruri de sărbători.    Pentru prima dată, în cultura creştină, acuzaţia apare în secolul 1. Iar de atunci, până prin secolul al 12-lea, s-a perpetuat credinţa în „vampirismul” evreilor.

   Şi nu arareori, acuzatorii au acţionat în consecinţă. De exemplu Anglia secolului XII circula legenda că un băiat găsit înjunghiat a fost ucis ritualic de evrei. Au urmat masacre cărora le-au căzut victime evreii. Toţi evreii din Norwich, comitatul băiatului ucis, au fost omorâţi, iar până la sfârşitul secolului al XIII-lea, evreii au fost izgoniţi  de tot din Anglia. Şi masacrul de la Chişinău din 1903 a pornit aşa. Evreii au fost consideraţi responsabili că au omorât un băieţel rus la Dubăsari şi că i-au folosit sângele la prepararea de matzo (o pâine necrescută făcută din apă şi făină servită de obicei de Passover). 49 de evrei murit în urma pogromului de la Chişinău.  

   De episoade asemănătoare, chiar dacă nu sfârşite prin băi de sânge, nu este străină nici istoria recentă. În aprilie 2005, cinci băieţi au dispărut în Rusia, la Krasnoiarsk, iar trupurile lor arse au fost descoperite mai târziu. Unele grupuri naţionaliste ruse au cerut investigarea unei „secte hasidice” ai cărei membri i-ar fi ucis pe copii în scopuri ritualice.

   Pe lângă că astfel de acuzaţii nu au fost niciodată dovedite, ele nici nu se bazează pe logică.  Sângele este tabu pentru evrei. Acestora le este interzis de Talmud să mănânce sânge, aşa că o porţie de matzo preparat cu sânge ar fi de neatins, pentru că nu ar fi cuşer.

   În imaginarul colectiv Europei Evului Mediu, când evreii nu se ocupau cu răpitul copiilor de sacrificat, otrăveau fântâni sau răspândeau ciuma. În perioada marii epidemii de ciumă din secolul al XIV-lea, evreii erau bănuiţi de toate relele. Trăiau în comunităţi separate şi, în conformitate cu restricţiile talmudice, nu mâncau cu neevreii şi treceau printr-un proces atent de spălare a mâinilor înainte de masă. Aşa că ciuma n-a dat iama în evrei ca în restul populaţiei. Au devenit astfel ţapi ispăşitori. Au fost acuzaţi că otrăveau fântânile din afara ghetourilor în care locuiau ca să-i nimicească pe creştini, la fel cu făcuseră cu Isus Cristos (un alt fundament stereotipic al antisemitismului creştin). Subsecvent, pogramuri au fost puse la cale, au fost arse sinagogi cu tot cu evreii dinăuntru şi aşa mai departe.

   Mai recent, cea mai la modă calomnie adusă evreilor este că plănuiesc în secret să cucerească lumea prin diverse comploturi, dar mai ales prin presupusa lor potenţă financiară. Şi în prezent, când finanţele sunt la ananghie, există persoane care să-şi aducă aminte că pe fostul preşedinte al Băncii Mondiale îl chema Paul Wolfowitz, că marele finanţist George Soros este evreu, că şeful FMI se numeşte Dominique Strauss-Kahn şi tot aşa.

   Protocoalele Învăţaţilor Sionului e un text care a apărut şi a circulat în Rusia la începutul secolului XX, descriind un plan al mai marilor evrei să domine lumea. A devenit foarte populară ca instrument de propadangă împotriva bolşevicilor ruşi, bolşevismul fiind la rândul lui bănuit că ar fi o creaţie evreiască. Până şi Hitler considera plauzibilă legenda, ca să nu mai vorbim de celebrul antisemit american, industriaşul Henry Ford, care a publicat Protocoalele sub titlul „Evreul internaţional” în ziarul său antisemit The Dearborn în anii ’20.

   Mai multe ziare vestice, mai ales The Times, au demonstrat că Protocoalele sunt un fals grosolan, care numai de evrei nu fusese scris. Potrivit articolelor din The Times, textul a fost plagiat din alte scrieri de satiră politică, al căror subiect nu erau evreii. Cu toate acestea, Protocoalele continuă acum să fie bestseller-uri în lumea arabă şi un mijloc de propagandă împotriva Israelului şi a sionismului.

   Iata si ce puteti citi la REALITATEA.NET vă prezintă conspiraţii celebre. Episodul 19: Noua Ordine Mondială, puterea din spatele guvernelor:

   „Noua Ordine Mondială” este un concept care a fost propus pentru prima oară de către Winston Churchill cu referire la o perioadă din istorie care va reflecta schimbări fundamentale după Primul şi Al Doilea Război Mondial. Idee generală era că se vor putea implementa propuneri idealistice cu privire la guvernarea globală pentru rezolvarea probleme care depăşeau capacitatea individuală a statelor.

   Deloc surprinzător este faptul că nu există o singură teorie a conspiraţiei a Noii Ordini Mondiale, despre singură organizaţie secretă cu un singur ţel, acela de a domina întreaga planetă prin instaurarea unui guvern mondial.

   Satana, Anticristul şi Falsul Profet

   Sfârşitul lumii este cel mai vechi motiv invocat de cei are cred în existenţa unui pact mondiale între Satana, Anticristul şi Falsul Profet, un fel de trinitate păgână care are ca singur scop împingerea umanităţii către iadul veşnic. Cel mai întâlnit scenariu este cel în care Falsul Profet este Papa sau instituţia Bisericii Catolice sau un guru carismatic din mişcarea New Age, Anticristul va fi ori preşedintele Uniunii Europene, ori Secretarul General al Naţiunilor Unite. În era digitală, rolul Anticristului ar putea fi luat de un supercomputer.

   Pact ocult al francmasonilor şi Illuminati

   Adepţii anti-masonici ai teoriilor conspiraţiei cred că francmasonii cu grade înalte în organizaţie sunt implicaţi într-un înţelegere ocultă pentru realizarea Noii Ordini Mondiale. Aceştia susţin că părinţii fondatori ai Statelor Unite (Founding Fathers of the United States), printre care George Washington şi Benjamin Franklin au inserat simbolistică masonică şi geometri sacră în societatea americană, în marele sigiliu al SUA, bacnota de un dola şi chiar în arhitectura străzilor din Washington DC.

   Ordinul Illuminati a fost o societate secretă din perioada Renascentistă, fondată pe data de 1 mai 1776, în Bavaria. Miscarea era formată din liber-cugetători, secularişti, liberali, republicani şi profeminişti care au fost recrutaţi în lojele masonice din Germania, ce căutau să promoveze perfecţionismul prin învăţături mistice.

   În perioada interbelică dintre Primul şi Al Doilea Război Mondial, propagandiştii fascişti, ca istoricul revizionist englez Nesta Helen Webster şi socialistul american Edith Starr Miller, nu numai că au popularizat mitul unei conspiraţii Illuminati, dar au şi susţinut că este o societate secretă care serveşte interesele elitelor evreieşti care subminau interesele finanţelor capitaliste sau şi ale comunismului sovietic, pentru a diviza şi conduce lumea.

   Protocolul Bătrânilor in Sion

   O altă conspiraţie care implică de această dată o alianţă între elitele evreieşti şi masoni, a fost pentru prima oară sugerată în Rusia, în 1903, într-un articol numit Protocolul Bătrânilor in Sion (The Protocols of the Elders of Zion). În text sunt „dezvăluite” un fel de stenogramă a unei întâlniri secrete ale unor lideri evrei, cooptaţi în masonerie, în care punea la cale dominaţia lumii, în favoarea evreilor, pentru că se credea a fi aleşii lui Dumenzeu.

   Protocolul a fost dovedit ca fiind nu numai un fals, dar şi un caz clar de plagiat. Matvei Golovinski a fabricat textul pentru Okhrana, poliţia secretă a Imperiului Rus, ca propagadă înainte de revoluţia rusă din 1905. Unele pasaje au fost copiate, cuvânt cu cuvând, din „Dialogul în Iad între Machiavelli şi Montesquieu”, o satiră din secolul al XIX-lea scrisă de Maurice Joly.

   Gradualismul

   Curentul „gradualismului” este cea mai credibilă teorie a conspiraţiei, mai ales că o parte din paşii către Noua Ordine Mondială au fost deja implementaţi, în mod gradual. Etapele pot fi uşor identifite de-a lungul istoriei: crearea sistemului de rezerve federale din Statele Unite în 1913, a Fondului Monetar în 1944, a Naţiunilor Unite în 1945, a Băncii Mondiale tot în 1945, a Organizaţiei Mondiale de Sănătate în 1948, a Uniunii Europene şi a monedei euro în 1993, a Organizaţiei Mondiale a Comerţului în 1998 şi a Uniunii Africane în 2002.

   Un pas important în această conspiraţie globală care se întinde pe o durată de zeci de ani, este creearea, cel puţin într-un mod ascuns a Uniunii Nord Americane şi a monedei amero, formată din America de Nord, Mexic şi Canada. Teoria spune că un grup de oameni necunoscuţi, din elita internaţională, plănuiesc să înlocuiască guvernele lumii cu un guvern transnaţional.

   Tendinţa de globalizare a Pământului nu face parte dintr-o conspiraţie ascunsă, ci pare a fi o direcţie naturală a dezvoltării civilizaţiei. Diferenţele culturale însă vor face dintr-un asemenea ţel un obiectiv aproape imposibil de atins în următorul secol.

   Comentariu saccsiv:

   La chestiunea cu evreii, nu spun ei toate teoriile ce se vehiculeaza. Nu ma intereseaza dintre ele decat, citez: „Mai recent, cea mai la modă calomnie adusă evreilor este că plănuiesc în secret să cucerească lumea prin diverse comploturi, dar mai ales prin presupusa lor potenţă financiară. Şi în prezent, când finanţele sunt la ananghie, există persoane care să-şi aducă aminte că pe fostul preşedinte al Băncii Mondiale îl chema Paul Wolfowitz, că marele finanţist George Soros este evreu, că şeful FMI se numeşte Dominique Strauss-Kahn şi tot aşa.”

   Sunt doua categorii de evrei: 1) ELITELE impreuna cu supusii lor loiali si 2) restul. In acest blog am demonstrat indubitabil existenta primei categorii, precum si uriasa lor potenta financiara si forta de influenta. Puteti incepe studiul citind:

„The Money Masters” – un excelent documentar despre modul in care ROTHSCHILD si locotenentii lor stapanesc sistemul financiar-bancar mondial

Familia ROCKEFELLER, NOUA ORDINE MONDIALA si GUVERNUL MONDIAL (partea 1)

Familia ROCKEFELLER, NOUA ORDINE MONDIALA si GUVERNUL MONDIAL (partea 2)

   Din „teoriile conspiratiei” care pana acum lipsesc din serie ar mai fi de exemplu:

   Eugenia:

EUGENIE: instrumentul prin care ELITELE doresc diminuarea drastica a populatiei planetei si transformarea celor ramasi in sclavi

   ELITELE finantatoare ale nazismului:

NAZISMUL (partea 2): finantatorii si sustinatorii national-socialismului

   Istoria stangii:

STANGA, NOUA ORDINE MONDIALA si ANTIHRISTUL. Ampla analiza plecand de la discursul premierului Gordon Brown in care Il invoca pe Dumnezeu, cerand o Noua Ordine Mondiala, in timpul unei predici la catedrala Sf. Paul

Documentare celebre: „THE SOVIET STORY” (Povestea sovietelor), subtitrare in limba romana. O excelenta demonstratie a radacinii comune COMUNISM – NAZISM. Completari necesare

Documentare celebre: “BLESTEMUL SATANIC AL COMUNISMULUI” si completari necesare

   Masoneria:

Analiza interviului din Forum masonic prilejuit de implinirea a 200 de ani ai Supremului Consiliu Mamă al Lumii de la Washington

Dailybusiness: „De la teoria francmasonica la fapte: Guvernul mondial devine realitate”

Elogiu masoneriei si romanul „THE LOST SYMBOL” a lui DAN BROWN

THOMAS JACKSON, Secretar General al Conferinţei Mondiale a Marilor Loji, la REALITATEA TV

Citate celebre ale unor masoni sau evrei sionisti faimosi

   Cipuri:

BIG BROTHER, CIPURI, IMPLANTURI, MICROCIPURI, 666, SEMNUL FIAREI: faza finala a experimentului inceput de colaborarea IBM-nazism, coordonarea masoneriei

   Razboi mondial:

Al treilea razboi mondial

   Referitor la articolul despre NOUA ORDINE MONDIALA, Realitatea minte inca de la inceput, spunand ca acest concept a fost folosit prima data de catre Winston Churchill. Cum stau lucrurile, de fapt, cititi in articolul:

Articolul zilei (27.05.2009) si completari utile despre NEW AGE si MASONERIE: „Obiectivul Patriarhului, acelasi cu al masoneriei: “Unitatea spirituala a lumii””

   Daca parcurgeti intreaga serie din Realitatea, veti constata, dupa cum am mai spus, ca unele episoade lasa loc de „si daca o fi asa?”, pe cand altele nu, astfel incat cititorul neavizat sa fie canalizat spre ce de fapt chiar NOUA ORDINE MONDIALA doreste: anti crestinism, inexistenta ELITELOR ce doresc instaurarea GUVENULUI MONDIAL al realei NOM, promovarea new age, inexistenta pericolului cipurii si al venirii antihristului …

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on martie 13, 2010 at 1:20 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. un.oarecare said, on martie 13, 2010 at 1:47 pm

    Desi n-ar trebui sa ma mire, parca nu-mi vine a crede cat de mult s-au intetit atacurle la credinta.. Traim niste vremuri cel putin ciudate.. daca nu de pe urma.

    Apreciază

  3. Valentin said, on martie 13, 2010 at 3:35 pm

    Apreciază

  4. Mihai said, on martie 13, 2010 at 9:32 pm

    Saccsiv, ai vazut filmul Equilibrium ? O posibila imagine pentru „minunata lume noua”.

    Apreciază

  5. danutza said, on martie 13, 2010 at 11:24 pm

    multumesc ca ai reactionat la aceste atacuri marsave. m-am ingrozit cand am vazut articolul pe siteul lor. si, cel mai tare, ma dor comentariile cititorilor. s-au inmultit adeptii satanei. traim vremuri apocaliptice, dupa cum au spus si par rose, par proclu, par paisie si par cleopa.trebuie sa Il marturisim cu curaj pe Mantuitorul nostru, IIsus Hristos! Dumnezeu sa ne intareasca in credinta!
    „Şi chemând la Sine mulţimea, împreună cu ucenicii Săi, le-a zis: Oricine voieşte să vină după Mine să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să-Mi urmeze Mie. Căci tot cel ce va voi să-şi scape viaţa o va pierde; iar cel ce-şi va pierde viaţa pentru Mine şi pentru Evanghelie, acela o va mântui. Căci ce-i foloseşte omului să câştige lumea întreagă, dacă-şi pierde sufletul? Sau ce ar putea să dea omul, în schimb, pentru sufletul său? Căci de cel ce se va ruşina de Mine şi de cuvintele Mele, în neamul acesta desfrânat şi păcătos, şi Fiul Omului Se va ruşina de el, când va veni întru slava Tatălui Său cu sfinţii ingeri. Şi le zicea lor: Adevărat grăiesc vouă că sunt unii, din cei ce stau aici, care nu vor gusta moartea, până ce nu vor vedea Împărăţia lui Dumnezeu venind întru putere”.

    „Tot cel ce Ma va marturisi pe Mine inaintea oamenilor si Eu voi marturisi pentru el inaintea Tatalui Meu din ceruri” (Matei 10, 32). Fiindca nu-i suficient numai sa pri­mim cuvantul lui Dumnezeu si sa-l rostim „intru marturisirea inimii”, ci trebuie sa se dea si o buna marturie despre adevarul lui inaintea oamenilor (I Tim. 6, 12), dupa pilda lui Hristos care „a venit in lume sa marturiseasca adevarul” (Ioan 18, 37).

    Apreciază

  6. adris1919 said, on martie 14, 2010 at 2:59 pm

    Nu e de mirare lucrarea pe care cu avant o infaptuieste realitatea. Aduceti-va aminte in ce fel odios au prezentat evenimentele legate de moartea lui Tecuceanu, cu cozile imense de pe la toate dispensarele din tara. Asta ca sa dau un exemplu recent si larg cunoscut.
    Un post la care au acces toti anticrestinii, oricat de mici ar fi ei.
    Ca atare, trebuie sa-i dam atentia cuvenita (care sa se apropie extrem de fin de zero!). Si sa intelegem anumite personaje publice mioritice.
    Evenimentele recente evidentiaza faptul ca avalansa vrajmasului a pornit. Si nu mai e cale de a o stavili (de fapt, nici n-a fost vreodata).
    Nu ne ramane decat sa ne pregatim pentru cumplitele vremuri. Sufleteste, prin lupta cu pacatul si prin lasarea in voia Atottiitorului!
    Iarta-ne Doamne, si ne miluieste!

    Apreciază

  7. gil said, on martie 14, 2010 at 6:16 pm

    cine are autoritatea sa opreasca de la slujire un preot care curveste:un episcop care se roaga cu catolicii??

    Apreciază

  8. […] In seria „REALITATEA.NET vă prezintă conspiraţii celebre” aflati despre inexistenta lui IISUS… […]

    Apreciază

  9. […] In seria „REALITATEA.NET vă prezintă conspiraţii celebre” aflati despre inexistenta lui IISUS… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.