Saccsiv – Weblog

Zeitgeist subtitrare in limba romana si analiza documentarului

   Analiza documentarului „ZEITGEIST ADDENDUM” o gasiti la:

ZEITGEIST ADDENDUM, subtitrare in limba romana. Despre PROIECTUL VENUS. Demonstratia faptului ca aceasta miscare pregateste NOUA ORDINE MONDIALA

 

   Acesta este filmul produs de Peter Joseph , subtitrat in limba romana , ce a produs atata valva si care este atat de vizionat :

 

 

   Un documentar pe care il consider deosebit , este ENDGAME produs de Alex Jones . La

ENDGAME – ALEX JONES , subtitrare in limba romana , analiza documentarului

   il puteti viziona subtitrat . Tot acolo am facut o analiza a celor mai importante pasaje integrale din documentar , pentru a putea constata impreuna daca ALEX JONES are sau nu dreptate in cele ce spune in documentarul sau . Demonstrez in acelasi timp ca el prezinta doar o parte a macabrei realitati , un varf de ice-berg .

   Revenind la Zeitgeist , productia cuprinde trei parti :

   1 ) Un atac ateu acerb impotriva crestinismului . Se incadreaza in politic corect .

   2 ) 09.11.2001 . Non politic corect .

   3 ) PAPUSARII din finante – banci : Federal Reserve sau Rockefeller , JP Morgan . Si aceasta parte este non politic corecta .

   Subiectele de la 2) si 3) sunt catalogate de catre politicul corect ca fiind „ teorii ale conspiratiei „ si erau de obicei dezbatute de catre non-atei de diferite religii . Voi arata de ce de aceasta data acest Joseph „ ataca „ PAPUSARII „ de pe pozitii atee ( preponderent anti crestine ) .

   Pentru aceasta , sa analizam

    PARTEA 1 )

   Filmul incepe cu un desen animat ce sugereaza conceptia evolutionismului ateu de la bacterie pana la omul ce scrie Biblia ( realizatorii straduindu-se spre final sa o invoce ca fiind sursa tuturor relelor ) .

   Urmeaza o bascalie la adresa lui Dumnezeu , a legilor Lui , a iadului , a iubirii Lui fata de oameni .

   In continuare realizatorii dau dovada faptului ca nici Sfanta Scriptura n-au citit-o si nici nimic din crestinism n-au inteles . Doresc ei sa demitizeze nasterea din Fecioara a Domnului , Fecioara , precum si activitatea pe pamant , rastignirea , moartea , invierea si inaltarea  lui Iisus la ceruri , „ explicand „ ca si alte zeitati conform altor religii au facut identic iar toate au un mit comun : Horus . 

   Si incep ei a da exemple :

   Attis din Frigia

   FALS .

   Conform cultului orgiastic al Cybelei , Attis n-a fost Fiul lui Dumnezeu , n-a propovaduit ce a propovaduit Iisus , a desfranat cu zane si nimfe si in final geloasa Cybele i-a luat minţile şi, într-un acces de nebunie, acela s-a automutilat , dupa care a fost metamorfozat de Cybele în pin . Care Cybele a fost si a ramas o curva iar cultul ei era unul al curviei . Toate acestea n-au nici o treaba cu crestinismul .

   Dionisos

   FALS .

   Acela , în mitologia greacă era zeul vinului şi al viţei de vie, denumit (la romani) şi Bacchus . Era fiul lui Zeus cu o muritoare , dar Zeus avea nevasta pe zeita Hera si ii placeau pamantencele . Deci Zeus nu seamana cu Dumnezeu . Dionisos „ propovaduia „ cultul lui pe tot pamantul ( hal de cult , al betiei … ) dar pe cei ce nu-i primeau cuvantul ii pedepsea aspru . Deci nu seamana cu Iisus , caci El n-a pesepsit pe nimeni . Mai mult , la serbarile dionisiace , totul se termina cu o orgie . Deci n-are nici acesta nici o treaba cu crestinismul .

   Si mai dau ei exemple de zeitati , unele de-a dreptul macabre , ce doreau chiar sacrificii umane , predilect copii .

   Toti acestia , deci inclusiv Iisus , ar porni de la un mit comun , prim , acela al lui Horus . Dar Horus era fiul lui Osiris si al sotiei ( si in acelasi timp sorei ! ) lui , Isis . Deci nu era fiul lui Dumnezeu iar Osiris nu era nici atat Tatal Ceresc . Ba mai mult , un alt zeu ,  Typhon , l-a omorat pe Osiris , iar cand Horus a crescut , si-a razbunat tatal … O nebunie .

   Intr-adevar , unii inviau dar nu era vorba de invierea de tip Iisus si inaltare la cer , nu era vorba de o inviere de tipul celei de care vor avea parte toti oamenii la Judecata finala de obste . Mortile si invierile acelora simbolizau moartea si invierea naturii , perpetuu , dupa anotimpuri . A amesteca lucrurile , inseamna a nu avea nici o treaba cu teologia si cu istoria religiilor .

   Si ce este cel mai important , realizatorii n-au inteles nimic din ceea ce inseamna Sfanta Treime si cum este cu ipostasurile …

   Mai observa ei ca toate religiile vechi vorbesc de potop . Si vin cu o explicatie tembela , cum ca istoria lui Noe este copiata dupa mitul lui Ghilgames . Dar pamantul este mare … Tocmai faptul ca toate popoarele vechi , fara legatura intre ele , vorbesc despre potop , ar trebui sa-i faca sa se gandeasca daca nu cumva chiar a existat acel dezastru …

   Urmeaza apoi tot felul de „ demonstratii „ din ce in ce mai chinuite de care nu merita sa mai amintim . La final , citeaza ei un „ specialist „ ,  Thomas Paine .

   Individul asta a fost un soi de revolutionar de profesie , participand si la cea americana si la cea franceza . Deşi nu cunoştea bine limba , a fost ales membru al Adunării Naţionale Franceze în 1792 . De ce ? Deoarece era o marioneta de prim rang a iluminatilor . Asadar vorbim despre NOUA ORDINE MONDIALA si malefica ei doctrina , abolirea religiilor , a patriotismului si a familiei traditionale . ( vezi articolul PAPUSARII – inceputuri ) Si intelegem astfel de ce individul este atat de pornit impotriva crestinismului . Deoarece religia iluminatilor ( si a gradelor superioare ale masoneriei , dupa unirea acestora cu iluminatii la congresul de la Wilhelmsbaden ) era ritul paladin , adică închinarea la lucifer ( NOTA 1 ) .

   Referitor la urmatoarele parti ale filmului , ele sunt aproximativ corecte , dar cu mari omisiuni la ultima parte , dar vom vedea si de ce .

   PARTEA 2 )

   Despre 11.09.2001 s-a tot vorbit , nu intru in detalii acum , merita vazuta . Pentru o imagine mai completa insa , va invit sa cititi un articol cuprinzand mai multe documentare , fotografii , detalii despre sforari , ce a urmat si mai ales ce vor sa urmeze dupa acele evenimente :

11.09.2001. … si lumea s-a schimbat

   PARTEA 3 )  

   E corecta dar are mari omisiuni . Cronologic , face o scurta si insuficienta referire la inceputurile greilor din finante-banci , trecand apoi direct la prima parte a secolului 20 . Ca institutii si personaje , vorbeste preponderent despre Federal Reserve , Rockefeller , JP Morgan . De parca acestia ar fi aparut din neant , peste noapte si nesustinuti de nimeni ar fi pus mana pe fraiele SUA si apoi ale planetei . Dar daca luam in considerare atacul crancen asupra crestinismului si amiratia fata de Thomas Paine intelegem de ce nu vorbeste acest Joseph despre secolul 19 si inceputurile PAPUSARIEI din secolul 18 . Anume , protejarea iluminatilor . De aceea nici despre familia Rothschild ( in traducere , SCUTUL ROSU ) nu vorbeste , caci precum stim , sub conducerea familiei Rothschild, cu sprijinul altor familii de evrei bogati – Wessely, Moses, Mendelsson – si a unor bancheri (Itzig, Friedlander) -, Weishaupt fondeaza in secret societatea „Vechii cautatori de lumina din Bavaria”, care va deveni mai cunoscuta sub denumirea „Ordinul Iluminatilor” in sec. 18 . Ba mai mult , familia Rothschild a finantat si inscaunat dinastii financiare ca Rockefeller (monopolul petrolului) , Carnegie (monopolul otelului), Harriman (caile ferate). Casatorinduse intre ei, acestia formeaza de acum o unitate atat biologica, cat si financiara ( NOTA 2 ) .

   Mai zic ei in film despre relatiile de afaceri dintre Standard Oil ( Rockefeller ) si IG Farben ( german ) din timpul celui de-al doilea razboi mondial . Corect , dar omit a spune ceva despre cel ce l-a influentat cel mai mult pe Hitler , Albrecht Georg Haushofer , pe jumatate evreu ! Mai mult , tatal acestuia , Karl Haushofer, prin intermediul lui Rudolf Hess sau direct , l-a influentat si el pe Hitler si nazismul … ( NOTA 3 ) Acest Haushofer a fost initiat de lama tibetani in ratacirile lor , inclusiv malefica Shambala . Si astfel ne amintim ca cercetatori nazisti faceau studii in Tibet si-si cautau originile arienilor acolo . Astfel , influenta malefica a Shambalei a dus la dezastrul pe care-l stim cu totii . Dar sa nu ne miram . Iluminatii se inchina lui lucifer si au planuit inca din sec. 18 necesitatea producerii a trei razboaie mondiale pentru a pune lucrurile pe fagasul dorit de ei . Doua deja au fost … Indiferent de tipul de criza mondiala generata de PAPUSARI ( razboi sau economica ) , ei s-au superimbogatit ( asta se spune si in film ) si de fiecare data au mai facut un pas major spre Noua Ordine Mondiala ( dar asta nu se mai spune in film ) .

   In concluzie , partile 2 ) si 3 ) merita vazute , dar trebuie atras atentia asupra a ceea ce doreste producatorul Joseph cu el : atacul impotriva crestinismului , unul din cele mai importante puncte ale doctrinei iluminatilor . Si face aceasta profitand ca au aparut foarte multe materiale ce vorbesc de PAPUSARI . Astfel , constient de faptul ca „ teoriile conspiratiei „ au inceput sa prinda la public , intre doua adevaruri , baga si o mare minciuna . Si merge la mai multe capete :

   sau crestinii , vazand aberatiile partii 1) nu le cred nici pe celelalte , caz in care sforarii au de castigat

   sau cei slabi in credinta vazand corectitudinea ultimelor parti o vor considera aidoma si pe prima si iar sforarii au de castigat

   sau printre necrestini induce sentimentul de frica paralizanta si iar sforarii au de castigat . 

   In film se vorbeste spre final de cipurile pentru controlul populatiei fara de care nu vei putea nici vinde si nici cumpara ceva pentru nevoile zilnice . ( NOTA 4 ) Unul din planurile lui Rockefeller si prietenii . Dar asta a profetit si Sfantul Ioan in Apocalipsa . Si multi alti prooroci de-a lungul timpului . Cititi va rog si articolul

APOCALIPSA

   Deci ce observam ?

   Pe de o parte cei ce urasc crestinismul ( si o dovedesc din plin in tot ceea ce fac ) si care conduc real lumea doresc sa ne implanteze cipuri .

   Pe de alta parte , crestinismul spune de 2000 de ani de NOUL BABILON ( structuri megastatale de tipul celor enumerate in film , uniunea europeana si cea nord americana ) pe care il mai numeste si DESFRANATA ( si vedem bine explozia de sexualitate si cel mai grav , promovarea homosexualitatii ce o practica ele precum si incurajarea uciderii de prunci nenascuti ) ( NOTA 5 ) . Si tot crestinismul spune de semnul fiarei de pe frunte sau mana dreapta , fara de care nici nu poti cumpara si nici nu poti vinde … Cititi va rog si articolul

PAPUSARII – Uniunea Europeana

   Sursele folosite de producatorii documentarului Zeitgeist pentru partea 1 ) :

   Lucrarea

   The Secret Teachings of All Ages: An Encyclopedic Outline of Masonic, Hermetic, Qabbalistic and Rosicrucian Symbolical Philosophy

   Scrisa de Manly Palmer Hall ( 1901 – 1990 ) , gradul 33 , mason , ritul scotian . In 1934 , Hall fondeaza Philosophical Research Society ,

   In cartea „ The Lost Keys of Freemasonry „ , pag. 48 , a scris :

   Masonul descopera ca energiile vazute ale lui lucifer sunt in mainile sale

   Lucrarea

   Origin and Evolution of the Human Race

   Scrisa de Albert Churchward ( 1852 – 1925 ) , mason .

    Lucrarea

   The Jesus Mysteries :  Was the „Original Jesus” a Pagan God? “

   Scrisa in 1999 de Timothy Freke & Peter Gandy , considerata de The Daily Telegraph ca fiind cartea anului .

   Cei doi au mai scrisJesus and the Lost Goddess “ , despre care Dan Brown spune ca l-a inspirat in scrierea The Da Vinci Code .

   Lucrarea

   Pagan and Christian Creeds: Their Origin and Meaning

   Scrisa de Edward Carpenter ( 1844 – 1929 ), socialist , poet , filosof . Scrierile sale i-au influentat pe D. H. Lawrence si E M Forster.

   In 1880 dezvolta o pasiune pentru misticismul hindus si filosofia indiana .

   A scris mult despre o viitoare era socialista a tovarasiei si a libertatilor sexuale . Membru Fabian Society  .

   In 1892 il sprijina pe Fred Charles ( Walsall Anarchists ) .

   In 1893 fondeaza , impreuna cu George Bernard Shaw , Independent Labour Party .

   Printre primii activisti pro homosexualitate . Cartea sa din 1908 , The Intermediate Sex, va deveni text fundamental pentru LGBT movements in secolul 20 . Activistul pro homosexualitate si in acelasi timp comunistul Harry Hay a fost inspirat de munca lui Carpenter in fondarea Mattachine Society din SUA .

   In aprilie 1914, Carpenter si prietenul sau Laurence Houseman fondeaza British Society for the Study of Sex Psychology care se ocupa cu controlul nasterilor , avorturi , sterilizari , aspecte legate de prostitutie . ( NOTA 5 )

   Lucrarea

   “ Anacalypsis “

   Scrisa de Godfrey Higgins ( 1772 – 1833 ) , mason . Unul din conducatorii Order of Druids, fondat de John Toland in 1717 .

   Lucrarea

   “ Ancient Egypt: The Light of the World “

   Scrisa de Gerald Massey ( 1828 – 1907 ) , unul din sefii Ancient Order of Druids .        

   Lucrarea

   The Secret Doctrine

   Scrisa de H. P. Blavatsky , ( 1831 – 1891 ) , legaturi apropiate cu Scottish Rite

   Nascuta in imperiul rus , emigreaza in 1873 in New York si incepe o “ cariera “ in spiritism si mai mult agita teorii decat face demonstratii de extracorporalitate , levitatie , telepatie si altele din zona paranormalului .

   In 1875 fondeaza Theosophical Society .

   Multe din teoriile sale au fost preluate de New Age si Thule Society ( NOTA 6 ) .

   Ulterior incepe sa viziteze India .

   In 1886 se stabileste in Germania unde scrie o mare parte din Secret Doctrine , o lucrare plina de teorii rasiste , ce spunea ca i-a fost inspirata .

   Dupa deces a fost INCINERATA .

   Inclusiv Jackson Spielvogel si David Redles de la Simon Wiesenthal Center , au fost nevoiti sa accepte ca lucrarile lui Helena Petrova Blavatsky l-au influentat decisiv pe Adolf Hitler .

   Aceasta scria inThe Secret Doctrine „ , vol. 1 , pag 319 – 320 :

   „ In antichitate si realitate , lucifer sau luciferus , este numele unei entitati angelice ce stapaneste absolut peste lumina adevarului si peste lumina zilei . „

   lucifer este lumina divina si terestra , „ spirit sfant „ si „ satan „ in acelasi timp

   DOAMNE IARTA-MA CA AM CITAT ASEMENEA BLASFEMII .

   Alte cateva filme remarcabile despre Bilderberg , Federal Reserve , Rothschilds , Rockefeller , JP Morgan , 09.11. , eugenie , manipulare , indoctrinare si multe altele , gasiti la

Noua Ordine Mondiala

   NOTE :

   ( NOTA 1 )

   Albert Pike ( 1809 – 1891 ) , ( gradul 33 , considerat a fi cel ce a creat din ritul scotian forta pe care o stim cu totii ) a formulat dogma divinităţii lui Lucifer în „Morals and Dogma”  :

   Lucifer, zeul luminii, lupta împotriva lui Adonai, Zeul Bibliei; da, lucifer e dumnezeu„.

   Lucifer este purtătorul luminii. Nume straniu şi misterios al celui ce este spiritul întunericului! Lucifer, fiul dimineţii! Este cel care aduce lumina şi în toată splendoarea sa intolerabilă orbeşte pe cei slabi sau sufletele egoiste. „

   Despre francmasoneria , Albert Pike sustinea in aceeasi lucrare ca:

   Francmasoneria are două doctrine, dintre care una este ascunsă, cunoaşterea sa fiind rezervată doar maeştrilor…, iar cealaltă este publică… „

   Cititi va rog si articolul :

Oreste , Pavel Corut , B1tv : Elogiu masoneriei , new age si Noii Ordini Mondiale

   ( NOTA 2 )

   Cititi va rog si articolele :

Criza financiara din SUA , etapa principala in edificarea NOII ORDINI MONDIALE

Familia ROCKEFELLER si NOUA ORDINE MONDIALA

   ( NOTA 3 )

 

   Au fost mult mai multe ELITE implicate in finantarea nazismului . Cititi va rog si articolul :

 

Aaron Russo : „ AMERICA : FROM FREEDOM TO FASCISM “ – subtitrare in limba romana si completari foarte necesare

 

   ( NOTA 4 )

   Chestiunea cu microcipurile este o realitate cat se poate de terifianta . Detalii , link-uri spre site-urile producatorilor , filme , gasiti la

CIPURI , IMPLANTURI , 666 , SEMNUL FIAREI…

   ( NOTA 5 )

    In spatele miscarilor pro sodomie , pro avort si tot ce mai strica societate stau aceleasi ELITE finantatoare . Cititi va rog si articolul :

IARNA DEMOGRAFICA : declinul familiei umane

   ( NOTA 6 )

   Initiatoarea amplei miscari New Age , Alice Bailey ( 1880 – 1949 ) , este continuatoarea Theosophical Society ale carei baze au fost puse de catre Madame Blavatsky . Intre 1919 si 1949 a scris multe lucrari dictate de catre “ maestri ai intelepciunii “ , non oameni din zona Tibetului . A considerat ca lucifer este un zeu al intelepciunii considerat pe nedrept de catre crestinism ca inger cazut

   In 1921 s-a maritat cu Foster Bailey ( 1888 – 1977 ) , grad 32 mason .

   Este intemeietoarea Lucifer Publishing Company redenumita mai apoi Lucis Trust .

   Lucis Trust este Non-Governmental Organization in cadrul United Nations !!! La indicatia ei , in cladirea UN se afla o camera de rugaciune cu insemnele acesteia , unde greii se aduna inaintea fiecarei sedinte generale . Vedeti si :

 INGERUL DIGITAL , filmul si completari necesare

    Theosophical Society a carei sigla o redau mai jos

 

 

 

Sursa foto :

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/ac/Ts_seal.gif

   a influentat masiv Thule Society ( Rudolf Steiner , Rudolf Sebottendorff , Philipp Stauff , Anton Drexler , Rudolf Hess )  din Germania , care a fost piatra de temelie a Nationalsozialistische Arbeiterpartei a lui Hitler …

 

 

Sursa foto :

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/cd/Thule-gesellschaft_emblem.jpg

 

   Karl Maria Wiligut (Weisthor) , initiat de “ maestrii intelepciunii “ l-a influentat pe seful SS Heinrich Himmler iar Haushofer , initiat si el de diavolii din zona Tibetului , l-a influentat pe Rudolf Hess . Astfel incat Heinrich Himmler si Rudolf Hess au trimis expeditii in Tibet , nu doar sa caute stramosi comuni cu rasa germana ci si … teritoriul de sub pamant Shambhala , de unde vin acesti maestrii . Cititi va rog si articolul :

 

NEW AGE , religia viitorului GUVERN MONDIAL al NOII ORDINI MONDIALE

 

77 Răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. laur said, on decembrie 23, 2008 at 12:57 am

  Zeitgeist foloseste tehnologii de influentare a subconstientului. Aceste imagin ce clipesc si se schimba incarca creerul si nu lasa loc pentru o analiza critica a relatarilor.

  Apreciază

 2. […]    Lucrarea sa „ The Secret Doctrine „ a fost una din sursele de inspiratie pentru partea 1 a documentarului anticrestin Zeitgeist . […]

  Apreciază

 3. […] Doctrine „ a fost una din sursele de inspiratie pentru partea 1 a documentarului anticrestin Zeitgeist  ( NOTA 3 […]

  Apreciază

 4. […] Zeitgeist subtitrare in limba romana si analiza documentarului […]

  Apreciază

 5. […]    Lucrarea “ The Secret Teachings of All Ages: An Encyclopedic Outline of Masonic, Hermetic, Qabbalistic and Rosicrucian Symbolical Philosophy “a fost una din sursele de inspiratie pentru partea 1 a documentarului anticrestin Zeitgeist . […]

  Apreciază

 6. […] categorie li s-a pregatit de exemplu varianta Obama. Celorlalti insa, fineturi precum documentarele Zeitgeist sau Iluminatii. Despre acestia din urma voi vorbi in cele ce […]

  Apreciază

 7. Vasile Dumitriu said, on februarie 2, 2009 at 9:34 pm

  Draga Saccsiv.
  Doresc sa-ti transmit felicitari pentru acest blog dragut si plin de informatii corecte (in buna parte).
  Ca prieten a acestui blog imi permiti te rog sa incep cu ce nu-mi convine sau cu ce nu sunt deacord in cele ce afirmi.
  1. te-ai luat de partea despre biserica, Dumnezeu si religie din filmul Zeitgeist (the movie) invocand unele inexactitati. Este corect ce ai spus tu aici in legatura cu Dionios sau Attis (fie vorba intre noi mai sunt si alte scapari), dar esentialul dupa parerea mea in documentar e pe deplin adevarat. Biblia este un plagiat la plagiat, ea fiind opera omului inspirata din Epopea lui Ghilgames, Cartea mortilor egiplteni, care la randul lor sunt inspirate de culturi si popoare antice.
  Noul Testament se inspira adanc din Vechiul Testament, Iisus ca si personaj al perioadei in care se presupune ca a existat, nu apare la niciun scriitor al acelor vremuri (nici macar mentionat)
  Stiu ca este greu de recunoscut si aratat minciuna in care strabunii nostrii au trait vreme de secole, dar este de datoria noastra, a celor cu studii si cercetari individuale sau institutionale sa punem degetul pe rana si si nu mai acceptam minciuna, falsul sau plagiatul care s-a perpetuat si se perpetueaza in continuare in societatea noastra.
  Stiu ca e greu de digerat si de suportat asa ceva (sper sa nu mi-o iei in nume de rau) dar sa nu uiti un lucru: oamenii sunt suma educatiei, a intamplarilor, a experientelor si a oamenilor cu care intra in contact de-a lungul vietii. Si pentru ca nimeni nu detine adevarul absolut, trebuie sa „filtram” informatia, s-o verificam…sa mergem pe ipoteza, concluzie si demonstratie in rezolvarea dilemelor, sa gandim la rece inainte de a ne intiparii definitiv in creier o parere sau alta.
  Ratiunea si logica izvorate din experimentare trebuie sa fie filosofia noastra de viata.
  Eu unul nu te vad un evlavios care merge in fiecare duminica la biserica cu biblia sub brat pentru a asculta aceeasi povestioara spusa de mai bine de o mie de ani.
  E adevarat ca biserica ortodoxa nu are pacatul greu al Inchizitiei pe care il poarta biserica catolica, dar are si ea pacate mai lumesti datorita lipsei de coloana vertebrala a unor conducatori si slujitori ai ei.
  In rest numai de bine si tine-o tot asa! (mai putina evlavie daca se poate, ca la noi in tara nu ducem lipsa de o mare turma a Domnului pastorita cum e pastorita…)
  Nu ducem lipsa de „cap plecat pe care sabia sa nu-l taie”
  Nu ducem lipsa de „mai rau sa nu ne fie”
  Las, nedecisii si ipocriti am fost deseori si am platit in istorie, de aceea suntem colonie si nu imperiu.
  Si inca ceva: o sa ma intrebi poate in ce sa creada omul de rand (cel fara scoala, prea multa ratiune sau judecata dreapta), daca biserica ne prezinta un Bau-Bau pe post de Dumnezeu, noi ce sa le spunem?
  Eu zic sa le spunem sa creada in ei, in puterea lor creatoare, in puterea lor de a schimba lucrurile in bine, sa creada in libertate, in fratie, in iubire. Sa creada in iluminare spirituala!
  Exista un creator, noi din pacate il cunoastem prea putin, altii deloc, altii se insala groaznic asupra fiintei, scopului, obiceiurilor Lui. Cu siguranta ca noi toti, parte din acest univers maret vom ajunge sa-l cunoastem mai mult sau mai putin, deplin sau partial in functie de iluminarea pe care o s-o atingem dupa moarte fizica.
  Creatorul nu este un D-zeu gelos, nu este un tipar din Biblie, nu este Bau-bau…Creatorul nu pedepseste, nu judeca individual ci colectiv intregul Univers. El nu are rival in Satana, nu are concurenta. La El nu ajungi daca crezi una sau alta, esti musulman sau crestin…la El ajungi doar cand meriti si doar prin forta iluminarii tale.
  Nu zic ca noi toti o sa ajungem sa-l cunoastem, dar cu siguranta un Einstein, un Giordano Bruno, un Galileo Galilei, un Newton, un Michelangelo, un Brancusi…l-au cunoscut inainte sa moara. Noi ceilalti trebuie sa muncim mai mult sa ajungem la nivelul acela de cunoastre si spiritualitate. Nu exista rai si nici iad, cu totii traim intr-un Univers urias mai mare decat ne putem noi imagina, dincolo de orice lege a timpului sau explicatie fizica a existentei lui, dincolo de orice „rautate” sau „gelosie” a Creatorului nostru.
  Da, prietene…suntem departe de adevarul absolul, trebuie sa ne taram si sa scormonim adanc pentru a mai descoperii cate o pietricica. Dar cu fiecare pietricica descoperita, inima ne tresare, ne bucuram pentru orice lucru pe care noi il descoperim sau re-descoperim. Asta e legea atractiei universale pe care trebuie s-o intelegem si s-o imbratisam.
  Suntem cu totii o parte din acest Univers, implicit din Creator.
  Cu respect de sine si pentru cititor,
  Vasile Dumitriu

  Apreciază

 8. saccsiv said, on februarie 4, 2009 at 6:51 pm

  Vasile Dumitriu

  Pornind de la acest comentariu si altele asemanatoare, am considerat utila crearea unei noi teme:

  Dialoguri despre NEW AGE, YOGA, NEO-PAGANISM

  https://saccsiv.wordpress.com/dialoguri-despre-new-age-yoga-neo-paganism/

  Am raspuns acolo.

  Apreciază

 9. Cristian said, on februarie 8, 2009 at 6:36 pm

  Saccsiv,

  In legatura cu zeitgeist nu prea am ce sa spun.. nu sunt de acord cu faptul ca ei sustin non-existenta lui Iisus.

  Altceva vroiam eu sa-ti spun, daca noi suntem fratii lui Iisus, si deci fii lui Dumnezeu, ce te face sa crezi ca noi nu putem face ceea ce a facut Iisus ? Adica, El spune, si voi puteti ceea ce pot eu, si chiar mai mult.. sau ceva in genul asta.. spun asta pentru ca tu sustii ca noi nu putem fii una cu divinitatea.. apropo de New Age.

  Si apoi, ma gandesc la toate ritualurile astea precum botezu’, impartasania, etc. stiu ca de ritualuri se ocupa mai mult satanistii.

  Nu sustin religia de nici un fel nici aia posibila mondiala.. Ideea e ca multi vor sa fie buni, si sa se mantuiasca, dar putin stiu cum pot face asta.. si de aceea e cel mai bine sa gandim cu inima.. sa iubim, atat. fara tot felul de ritualuri si legi date de mintea limitata. Legea lui Dumnezeu e iubirea.. aici se afla adevarul. nu iubesti o divinitate anume, iubesti semenii si restul creatiei, si in felul asta iubesti divinatatea care SUNTEM. Toti marii intelepti spun asta, inclusiv Iisus si Budha. :) Nu vreau sa fac niciun fel de propaganda.. dar restul.. mi se pare ca ne indeparteaza de Dumnezeu, de esenta noastra.

  Astept un raspuns.. :) Numai bine ! :)

  Apreciază

  • Mirela Zafiri said, on august 8, 2009 at 10:19 pm

   Cristian, iubirea este singura care acoperă totul şi înţelege totul. acesta este adevărul şi esenţa universului. ai perfectă dreptate, este singurul lucru în care se merită să crezi. restul sunt dogme sau alte faţete ale unei realităţi care se prea poate să nu fie a ta. urmează-ţi intuiţia, ea este arma imbatabilă pe care Creatorul ne-a dat-o, de mii de ori mai performantă decât logica. Suntem cu toţii Fii de Dumnezeu. Iisus a spus-o. Iubirea ne transformă în particule ale Esenţei tuturor lucrurilor.
   Dumnezeu nu e cârcotaş, nu are caracteristicile oamenilor…, astea sunt copilării pentru manipularea celor iscoditori de către cei ce sunt la putere, sau erau, când religia avea puterea…
   Dumnezeu este Spiritul, e Legea universului – Iubirea.

   Apreciază

 10. Cristian said, on februarie 8, 2009 at 7:08 pm

  a, si ince ceva.. nu exista rau sau bun, toti oamenii sunt buni, toti au intentii bune, dar nimeni nu se trece mai departe asa.. pentru ca niciodata vreo religie nu va putea sa duca spre rai un om a carui cunoastre limitata, il face sa poata fii usor de manipulat. si sa fim seriosi ORICE RELIGIE MANIPULEAZA ! de asta nu vreau sa accept sa cred in nimeni decat in mine. si atunci eu sunt Dumnezeu. Ideea asta de separatie intre mine si EL pe ce se bazeaza ? adica, crezi ce vrei.

  Iar in ceea ce priveste liberul arbitru, daca te conformezi legii, adica daca iubesti, dispare pentru ca atunci nu mai poti face decat bine, si numai atunci devii constiinta constienta.. si poti vedea adevarul. pana atunci.. nu recomand nimanui sa adopte tot felul de rigori, impuse de crestinism.. In ziua de azi, putin mai stiu sa iubeasca, si cred ca asta se datoreaza tuturor religiilor care au facut din Dumnezeu CEVA EXTERIOR NOUA, in fata caruia sa ne inchinam. dar ce suntem sclavii Lui ? sau mai degraba sclavi noua. Crezi ca asta vrea el de la creatia Lui perfecta? Cred intr-un Creator, dar nu si in biserica. E depasita ! :) Scuze daca ti se pare ca „tonul” folosit a fost oarecum dur. :)

  Apreciază

 11. ion adrian said, on februarie 10, 2009 at 11:27 am

  Felicitari ptr concluziile legat de jocul la mai multe capete a Zeitgeist.
  Eu cred ca este un film prin care sa intoarca cati mai multi din cei ce cred in teoria conspiratiei de la crestinism si sa-i trimita spre NEW AGE.
  ASTA INSEAMNA CA CEL MAI MULT II SPERIE CRESTINISMUL.
  ACUM INCEARCA SA-L COMPROMITA PRIN RIDICOL.
  DECI ATENTIE, NU E MOMENTUL LUPTEI BISERICII, DECAT PRIN PROPOVADUIRE, E MOMENTUL ACTIUNII LAICE.
  BISERICA VA INTRA IN JOC LA PECETLUIRE, NU LA PREPECETLUIRE.
  Asta cred eu.
  Numai bine.

  Apreciază

 12. Rasmunsen said, on februarie 23, 2009 at 7:11 pm

  Mai Cristian, religia nu manipuleaza, desteptule, ci iti arata ce sa faci ca sa nu ajungi unde NU trebuie, dupa ce spiritul iti va parasi trupul neputincios. Sunt atatia oameni resuscitati pe masa de operatie care vorbesc despre o lume in care intrii dupa ce mori.
  Sunt atatea relatari chiar despre un loc unde este ingrozitor de cald si de unde nu mai iesi NICIODATA. Cei care ajung acolo nu mai pot face NIMIC si simt un regret de neimaginat pentru ca nu au acordat atentie invataturilor crestine, de bun simt, usoare, care i-ar fi ferit sa ajunga acolo… Exista FOARTE mult rau in lumea asta datorita unor
  conducatori de stat marxisti care fara discernamant si fara sa studieze nimic, au impus pareri gresite tuturor tarilor comuniste. Mai studiaza despre corpul uman si vezi frumusetea si incomensurabila complexitate cu care e creat omul . E pacat sa fii victima unor invataturi comuniste gresite sau a unora neocomuniste la fel de gresite.

  Apreciază

 13. […]    Lucrarea “ The Secret Teachings of All Ages: An Encyclopedic Outline of Masonic, Hermetic, Qabbalistic and Rosicrucian Symbolical Philosophy “a fost una din sursele de inspiratie pentru partea 1 a documentarului anticrestin Zeitgeist . […]

  Apreciază

 14. leo said, on martie 16, 2009 at 10:25 pm

  Nevertheless … de ce as cred intr-un dumnezeu care ma ameninta ca ma urmareste in fiecare secunda sa vada ce fac? si de ce as mai cred ca acest dumnezeu ma va trimite in iad dk fumez si nu tin post si mananc numai carne? SI MAI ALES!!!!! De ce simnt o mare neliniste atunci cand intru intr-o biserica? N-ar trebui sa ma linisteasca faptul ca sunt in „casa domnului” ?

  Acum o sa ma intrebati dac sunt ateu, sau dk oi fi cumva posedat.
  Nu, nu sunt ateu si de posedat habarnam, ca atata timp cat eo unu nu cred in povestile voastre mirobolante „halucinogenice” si nemaipomenite despre cum bispar biblii din casa preotilor si apar sub nush ce copac, asa nu cred nici in posedare.
  Sunt ceea ce sunt, sunt cine sunt si cred in cine cred.
  Cred intr-un Dumnezeu care imi seamana si imi aseamana, ca doar sunt facut dupa chipul si asemanarea lui (asta dk e sa ma iau dupa biblie), si mai cred cu tarie ca a fost la fel de curios cum sunt si eu si mai cred cu tarie ca valorile lui sunt asemanatoare cu ale mele.
  Si de cand cred cu tarie in acest Dumnezeu, ma simnt mult mai eliberat si impacat sufleteste, nu mai am nici-un fel de teama si frica.

  Apreciază

 15. saccsiv said, on martie 17, 2009 at 1:01 am

  leo

  Tocmai aici este problema si de aceea multi cauta in new age invatatura tibetana.

  http://saccsiv.weblog.ro/2008-11-23/601086/NEW-AGE-%2C-religia-viitorului-GUVERN-MONDIAL-al-NOII-ORDINI-MONDIALE.html

  Acea liniste ce nu tine de fapt de suflet, ci tot de materialul lumii vizibile. „Acum, aici, in acest trup, ma simt bine” … Ba mai sunt chiar si asa zisi yoghini crestini. Si pentru ca tuturor acestora sa li se para totul in regula, „initiatii” le spun sa nu-si faca griji fata de suflet, ca nu exista iad, ci reincarnare. Mare amagire diavoleasca. Fugi departe de ea si iti va fi bine.

  Apreciază

 16. […] Astfel, dorinţa de stăpânire a dus, conform teoriilor conspiraţioniste, la crearea marilor organisme financiare internaţionale, organisme prin care, grupuri restrânse, denumite in cadrul acelor teorii „elite” urmăresc îndatorarea şi înrobirea popoarelor sărace, mai întâi şi apoi a tuturor. Acum, fiecare după cugetul său, poate crede sau nu, poate lua ce crede de cuviinţă că este folositor din aceste teorii, pentru că multe dintre acestea au fost generate chiar de cei în cauză (de exemplu, vedeţi cazul seriei Zeitgeist, explicat pe blogul Saccsiv). […]

  Apreciază

 17. […] Doctrine„ a fost una din sursele de inspiratie pentru partea 1 a documentarului anticrestin Zeitgeist . Cititi va rog si […]

  Apreciază

 18. ion adrian said, on martie 20, 2009 at 3:57 pm

  Leo,
  Dar El nu e facut dupa chipul si asemanarea ta. Creatura esti tu si nu El.

  Apreciază

 19. leo said, on martie 21, 2009 at 1:07 pm

  @ ion adrian: pai da eu nu cred ca am zis ca l-am inventat eu pe El, ci el pe mine. Si acum poti sa intrii in polemici care mai de care despre cine este Acest cineva care sa gandit la asa cva. Cu cat incerci sa te gandesti mai mult, cu atat devine mai neclar.
  Sincer sa fiu … cred ca e buna axioma „crede si nu cerceta” pt ca daca doar crezi si nu cercetezi nu mai inebunesti, k mai sunt si oameni care o iau razna … asta e cu totu’ si cu totu alta poveste. Ca sa poti sa cercetezi, mai intai trebuie sa ai o tarie de fier si o vointa de otel, pe care multi nu o au.
  Te poti gandi la El din mai multe puncte de vedere si poti sa crezi ca e toate si toate sunt el, si de aici gandirea logica si rationala ca am putea fi o simpla imaginatie …. trista perspectiva. Sau, te-ai mai gandi cum am spus mai sus (desi am fost cenzurat …) ca ar putea fi un savant care a ajuns la o tehnologie foarte extrem de avansata in cat sa poata sa ne induca senzatia ca traim intr-un imens univers, desi pt el acest univers e doar o sfera, sau un patrat, de vre-o cativa cm, pt El … iar timpul la el ar putea sa treaca 1000 de ani intr-un an, adik un raport de 1000 la 1. Ai mai putea sa te gandesti la el si din perspectiva spirituala, sa crezi in vechile valori, dar acolo deja sunt cateva neconcordante ce se bat cap in cap si deja incepi sa nu mai crezi, ci sa cercetezi si sa dai explicatii. Si aici ar fi multe de spus …
  Si acum sa ajung si la partea ce ma nemultumit.
  Il stiti pe Nicolae Paulescu? Cel ce a inventat insulina? Lui trebuia sa i-se inaugureze o statuie in memoria lui, dar nu sa mai facut acest lucru deoarece presa de pe atunci a scos niste fraze dintr-o opera de propaganda, din care reiesea cum ca ar fi avut legaturi cu politica fascista. Acest lucru fiind realizat de catre presa straina. Si dupa cum bine stiti el trebuia sa fie detinatorul unui premiu Nobel, desi l-au primit altii deoarece el publicase descoperirea lui intr-o revista canadiana, fara sa-si ia niste precautii.
  Asa ca atunci cand cenzurezi si tai din cuvinte si stalcesti si rastalmacesti cuvintele oamenilor care au cva de zis, ceilalti vor intelege cu totu si cu totul altceva decat a fost intentionat.

  Apreciază

 20. ion adrian said, on martie 21, 2009 at 2:37 pm

  Sunt de acord sa-i construim o statuie lui Nicolae Paulescu.

  Apreciază

 21. leo said, on martie 22, 2009 at 12:49 pm

  si eu sunt de acord cu contruirea acestuia a unei statui, numai ca din cauza a ceea ce a scris el nu cred ca o sa-i fie ridicata nici-o statuie. Si am uitat sa mentionez ca aceasta trebuia sa fie inaugurata langa un spital celebru de prin Romania sau franta, nu mai stiu exact unde.

  P.S. Sper ca m-am facut inteles cu aluzia si cu apropoul pe care l-am batut.

  Apreciază

 22. dan said, on martie 23, 2009 at 10:45 pm

  „Dumnezeu vrea sa elimine raul din lume dar nu poate,atunci nu este atotputernic;dumnezeu poate dar nu vrea sa elimine raul,atunci el insusi e rau;dumnezeu vrea si poate sa elimine raul,atunci de ce mai exista rau” paradoxul lui Epicur .asa gandeau oamenii acum 2300 ani,restul puteti deduce si singuri

  Apreciază

 23. dan said, on martie 23, 2009 at 10:58 pm

  Si sa nu- mi spui ca sunt incurcate caile domnului ca ma prapadesc de ras

  Apreciază

 24. emanuelle said, on martie 29, 2009 at 9:36 am

  Pt cei ce au citit „shogun”; undeva se spune: „suntem un vis dintr-un alt vis”. Mi se pare o afirmatie adevarata. Va intrebati, si ma intreb si eu, de ce Dumnezeu, daca e bun, permite raul? Nu stiu sa raspund, insa imi imaginez ca intr-un fel e ca la scoala: daca nu ar fi existat amenintarea notelor proaste si rusinea repetentiei nu as fi invatat niciodata nimic; si asta nu a insemnat nici un moment ca profesorii ar fi avut ceva personal cu vreunul din noi. Poata si aici pe pamant e un fel de scoala a vietii, a incercarii, a tariei din noi.

  Apreciază

  • Mirela Zafiri said, on august 8, 2009 at 10:38 pm

   Buna.
   de fapt nu exista răul.
   este o experienţă pe care dumnezeu a ales să o trăiască prin fiecare dintre noi. este un caleidoscop infinit de trăiri şi experienţe predestinate, care se întâmplă la scara mondială, determinate de acţiunea fiecărui gând al fiecarui om de pe pământ, dar în acelaşi timp cu posibilităţi de permutare prin liber arbitru. … schimbarea macazului ne aparţine. alegem dintr-un infinit de posibilităţi.
   poate că trăim în universuri paralele experienţe pe care în viaţa reală nu ni le permitem, închistaţi fiind de societate. poate în vis… accedem la starea de Acasă, când eram Necuprins.
   e drept ca studiez aceste lucruri intens de 10 ani. e drept că Biblia a fost una din primele cărţi citite de mine. e drept că sunt o căutătoare a adevărului, din pruncie.
   si totusi, sunt mirată că unii nu văd cât de la îndemână este drumul iubirii. cum îţi deschide ochii sufletului, înţelegerea, cunoaşterea, părtăşia. E atât de minunat să iubeşti. e cea mai dumnezeiască lege. toate celelalte vin pe deasupra.

   Apreciază

 25. emanuelle said, on martie 29, 2009 at 10:42 am

  era sa uit: cruce aceea (cu cerc in mijloc) pe care o arata ei in documentar, nu e crucea crestina. Crucea crestina e simpla.

  Apreciază

  • Mirela Zafiri said, on august 8, 2009 at 10:44 pm

   crucea coptă este crucea primilor creştini. în zilele noastre urmaşii celor ce au păstrat credinţa de la începuturi trăiesc în Egipt. ei consideră că aceea este crucea reală, creştină, şi că a noastră este simplificată în mod drăcesc, prin decizia unui Papă…
   copilării omeneşti…

   Apreciază

 26. […] ia imparatia. Daca Dumnezeu a ingaduit toate acestea, n-a facut-o insa pentru a veni miscari de tip Zeitgeist, new age, tibetane, anarhiste sau neonaziste cu “alternative” venusiene, extraterestre sau tot […]

  Apreciază

 27. Gabi Sismanian said, on martie 31, 2009 at 8:40 am

  Filme ca zeitgeist sunt un fel de otrava. Cine are nevoie sa „puna degetul”, „sa guste” pentru a vedea cum este, trebuie „sa inghita” vizual toate aceste otravuri.
  Indivizi, ca unii din cei ce participa la discutiile de mai sus de genul Vasile Dumitriu, care ne zice, citez „…Ratiunea si logica izvorate din experimentare trebuie sa fie filosofia noastra de viata…” care ne spun cum „au descoperit acesti asazisi cercetatori apa calda dupa 2000 de ani” prin cercetari si stiinta nu sunt decit niste SERPI ATIT. DOAR SERPI.
  Luati aminte si feriti-va de otrava lor mieroasa.
  NU Dumnezeu are nevoie de noi. Noi avem nevoie de Dumnezeu. El da limitele Legii cit sa fii om. Si iti da posibilitatea sa alegi: sa fii in lege si sa te apropii de El sa fii om sau sa iesi din lege si sa nu te poti apropia de El, „sa cazi” sa mori cu sufletul altfel spus si sa te faci maimuta (scuze nu poate fi vorba de maimuta, omul care nu crede in Dumnezeu nu poate fi nimic pe acest pamint si nici maimuta pentru ca si ea, maimuta, traieste tot in legea lui Dumnezeu).
  In numele lui Dumnezeu, de sute de ani, aceste lepre ale omenirii, provoaca si se imbogatesc de pe urma razboielor, provoaca, controleaza si se imbogatesc de pe urma asaziselor „crize economice”, provoaca si dezvolta boli si anomalii (desfrinarea sodomia homosexualitatea) si le dau valoare pentru a strica omul, familia, neamul si credinta, schimba ordinea valorilor, mutileaza valorile morale care dau verticalitatea omului, spun ca nu exista bine si rau (astfel nu mai faci diferenta dintre criminal si omul cinstit) si ca de fapt destinul iti determina viata … si atunci ce mai conteaza din moment ce tot ceea ce faci este stabilit deja, etc.
  Dupa care ne spun (pe toate caile media pentru ca le detin) ca totul se intimpla din vina lui Hristos si a lui Dumnezeu, ca de fapt e un razboi al religiilor si nu un razboi dupa petrol si control economic, ca e plin de teroristi si nu de abuzuri facute chiar de ei.
  toate aceste pentru MAREA PLACERE EXCITATIE BETIE NEBUNIE A PUTERII.
  Sa se simta ei bine, sa ste ei „in virf de mot de putere” si dedesubt „o gramada de negrisori” controlati la numar si la gura.
  Si acesti mai mari ai lumii cu acesti mici si multi catelusi stricati care-i slujesc, cred ca daca stau cu capul in nisip si isi astupa urechile si spun ca nu exista Dumnenezeu zicind in sinea lor ca reprezinta buricul pamintului, cred ca vor scapa, ca vor fi vesnici precum mumiile egiptene.
  Fratilor, ei nici nu cunosc faptul ca au murit deja. Sunt morti de-abinelea. doar ca inca mai umbla precum zombi.
  Cit or crede ei ca sunt de puternici in aceasta lume, si vor sa ne asupreasca sa ne sminteasca sa ne piarda, nu trebuie sa ne sperie, nu trebuie sa deznadajduim.
  Ci cu smerenie si credinta, cu ochii, mintea si sufletul la Lumina Lumii Iisus Hristos unul nascut mai nainte de toti vecii, bucurosi sa le ducem toate pentru mintuirea noastra si a copiilor nostrii si spre osinda INEVITABILA a celui rau.
  Nu vor scapa, sunt ca pleava in fata lui Dumnezeu, sunt mai mici decit firul de praf in fata intregului pamint. Acesti puternici sunt NIMIC.

  Apreciază

 28. […] Daca Dumnezeu a ingaduit toate acestea, n-a facut-o insa pentru a veni miscari de tip Zeitgeist, new age, tibetane, anarhiste sau neonaziste cu “alternative” venusiene, extraterestre sau tot […]

  Apreciază

 29. […] Zeitgeist subtitrare in limba romana si analiza documentarului […]

  Apreciază

 30. […] anti-sistem vorbeste despre pericolul implantarii cipurilor in corpul uman. Inclusiv … Zeitgeist . Insa acest spectru include foarte multe “alternative” create si/sau finantate chiar de catre […]

  Apreciază

 31. […]    Lucrarea “ The Secret Teachings of All Ages: An Encyclopedic Outline of Masonic, Hermetic, Qabbalistic and Rosicrucian Symbolical Philosophy “a fost una din sursele de inspiratie pentru partea 1 a documentarului anticrestin Zeitgeist . […]

  Apreciază

 32. […]    Lucrarea “ The Secret Teachings of All Ages: An Encyclopedic Outline of Masonic, Hermetic, Qabbalistic and Rosicrucian Symbolical Philosophy “a fost una din sursele de inspiratie pentru partea 1 a documentarului anticrestin Zeitgeist . […]

  Apreciază

 33. […]    Voi continua in cele ce urmeaza studiul asupra national-socialismului inceput cu articolul NAZISMUL ( partea 1 ) : religia nazismului , asemanari contemporane alarmante prezentandu-va detalii despre finantatorii si sustinatorii acestuia , personaje apartinand grupului ELITELOR planetare , culmea , parte dintre ei fiind chiar … evrei. Pentru o mai buna intelegere a evenimentelor, ele vor fi prezentate cronologic. Consider articolul util deoarece demonstreaza ca varianta cu care a fost indoctrinata opinia publica, precum ca Germania s-a ridicat din dezastrul in care era dupa primul razboi mondial doar construind autostrazi este falsa prin omisiunile esentiale . De asemenea este util caci aduce la cunostiinta cititorului elementele ascunse cu buna stiinta de catre documentare la moda, precum Zeitgeist […]

  Apreciază

 34. Catalin said, on aprilie 29, 2009 at 8:07 pm

  Chestia este ca fiecare are o limita in gandire si intelegere, cei care nu au inteles comenteaza, mi se pare foarte normal ca niste credinciosi sa contrazica relatarile documentarului in ceea ce priveste prima parte, ca .. na.. sunt credinciosi , au trait intr-un socialism crestin asta vor deveni si ei, arabii au trait intr-un mediu musulman asta devin eventual, deci totul conteaza in ce zona a pamantului traiesti si de cine esti inconjurat.Ca credincios normal ca nu poti spune ca IIsus nu exista.

  Apreciază

 35. […] saccsiv.wordpress.com […]

  Apreciază

 36. […] Astfel, dorinţa de stăpânire a dus, conform teoriilor conspiraţioniste, la crearea marilor organisme financiare internaţionale, organisme prin care, grupuri restrânse, denumite in cadrul acelor teorii „elite” urmăresc îndatorarea şi înrobirea popoarelor sărace, mai întâi şi apoi a tuturor. Acum, fiecare după cugetul său, poate crede sau nu, poate lua ce crede de cuviinţă că este folositor din aceste teorii, pentru că multe dintre acestea au fost generate chiar de cei în cauză (de exemplu, vedeţi cazul seriei Zeitgeist, explicat pe blogul Saccsiv). […]

  Apreciază

 37. […]    Lucrarea “ The Secret Teachings of All Ages: An Encyclopedic Outline of Masonic, Hermetic, Qabbalistic and Rosicrucian Symbolical Philosophy “a fost una din sursele de inspiratie pentru partea 1 a documentarului anticrestin Zeitgeist . […]

  Apreciază

 38. […]    Lucrarea “ The Secret Teachings of All Ages: An Encyclopedic Outline of Masonic, Hermetic, Qabbalistic and Rosicrucian Symbolical Philosophy “a fost una din sursele de inspiratie pentru partea 1 a documentarului anticrestin Zeitgeist . […]

  Apreciază

 39. […]    Lucrarea “ The Secret Teachings of All Ages: An Encyclopedic Outline of Masonic, Hermetic, Qabbalistic and Rosicrucian Symbolical Philosophy “a fost una din sursele de inspiratie pentru partea 1 a documentarului anticrestin Zeitgeist . […]

  Apreciază

 40. […] Origin and Meaning „ , una din lucrarile folosite de Peter Joseph, realizatorul documentarului Zeitgeist , pentru atacul ateu acerb impotriva […]

  Apreciază

 41. fie, un taran! said, on iulie 28, 2009 at 1:22 pm

  ca de obicei ! multi habar nu aveti de ce vi sa expicat,nici nu ma mir ca ne indreptam de buna voie in sclavie controlata prin cipuri.nu m-ar mira sa fiti unii care va-ti si oferi sa vi le planteze numai sa fiti si voi niste sefi pe acolo.pe cand va veti da seama cu adevarat de ce se intampla sigur va fi prea tarziu.oricum deja este.

  Apreciază

 42. fie, un taran! said, on iulie 28, 2009 at 1:28 pm

  am nevoie de o copie a acestui documentar pentru viitorul copiilor nostri,nu stiu cum sa fac rost de ea.ma ajuta cineva? multumesc

  Apreciază

 43. ion adrian said, on august 9, 2009 at 8:59 am

  Saccsiv,
  oare teoria ptolemeica in care dupa fiecare dat astronomic nou se carpea ceva astfel incat ea explica minunat tot trecutul astronomic cunoscut, nu ramanea in vigoare si azi daca nu se descopereau niste legi naturale care nu numai sa explice fiecare fenomen cunoscut anterior dar sa justifiice fara sa se modifice si evenimente care apar in viitor sau sa le prevada, iar cand la limitele lor de aplicare apareau fenomene noi(experimentele Lorenz) o noua teorie doar o extinde pe cea veche ingloband-o si doar largindu-i limitele.

  In ce masura putem fi siguri ca teoriile conspirationiste nu sunt de tipul teoriei ptolemeice?

  Spun asta pentru ca eu la nivelul aceste de la romanica cunosc bine niste masoni am si citit destul si pot certifica ca ce se spune despre ei macar la acest nivel asa ca mie mi se pare ca sunt o tinta falsa poate chiar creeata deliberat de cei care complotul exista chiar sunt in inima acestuia.

  Apreciază

 44. […] Zeitgeist subtitrare in limba romana si analiza documentarului […]

  Apreciază

 45. […]    Lucrarea “ The Secret Teachings of All Ages: An Encyclopedic Outline of Masonic, Hermetic, Qabbalistic and Rosicrucian Symbolical Philosophy “a fost una din sursele de inspiratie pentru partea 1 a documentarului anticrestin Zeitgeist . […]

  Apreciază

 46. […] anti-sistem vorbeste despre pericolul implantarii cipurilor in corpul uman. Inclusiv … Zeitgeist . Insa acest spectru include foarte multe “alternative” create si/sau finantate chiar de catre […]

  Apreciază

 47. […] Zeitgeist subtitrare in limba romana si analiza documentarului […]

  Apreciază

 48. […]    Lucrarea “ The Secret Teachings of All Ages: An Encyclopedic Outline of Masonic, Hermetic, Qabbalistic and Rosicrucian Symbolical Philosophy “a fost una din sursele de inspiratie pentru partea 1 a documentarului anticrestin Zeitgeist . […]

  Apreciază

 49. […]    Eu zic ca aceasta atitudine dovedeste nu doar indubitabila incepere a cernerii, a despartirii celor din dreapta de cei din stanga, ci si faptul ca a lua atitudine impotriva actelor cu cip e bine, dar nu este deajuns. Caci multi necrestini o fac de asemenea, ba chiar si dintre cei ce de fapt pregatesc mentalul maselor cu doctrina realei NOI ORDINI MONDIALE, precum miscarea anti crestina Zeitgeist: […]

  Apreciază

 50. […]    Albert Churchward (1852 – 1925), lucrarea sa „Origin and Evolution of the Human Race „ a fost una din sursele de inspiratie pentru partea 1 a documentarului anticrestin Zeitgeist . […]

  Apreciază

 51. […]    Lucrarea “ The Secret Teachings of All Ages: An Encyclopedic Outline of Masonic, Hermetic, Qabbalistic and Rosicrucian Symbolical Philosophy “a fost una din sursele de inspiratie pentru partea 1 a documentarului anticrestin Zeitgeist . […]

  Apreciază

 52. […] face, de exempul, ca inainte de declararea oficiala a crizei, a fost promovat agresiv documentarul Zeitgeist  care ataca Federal Reserve, dar si crestinismul, promovand insa NOUA ORDINE MONDIALA (reala), asa […]

  Apreciază

 53. […] face, de exempul, ca inainte de declararea oficiala a crizei, a fost promovat agresiv documentarul Zeitgeist  care ataca Federal Reserve, dar si crestinismul, promovand insa NOUA ORDINE MONDIALA (reala), asa […]

  Apreciază

 54. […] Zeitgeist subtitrare in limba romana si analiza documentarului […]

  Apreciază

 55. LeoMajor said, on iunie 24, 2010 at 2:11 pm

  de ce ingraditi libera exprimare si imi stergeti mesajele? Va rog urgent sa imi raspundeti.

  Apreciază

  • saccsiv said, on iunie 24, 2010 at 2:43 pm

   LeoMajor

   Te rog urgent sa ai rabdare, cand mai vezi ca nu apare, caci e posibil ca platforma sa puna comentariul la spam.

   Apreciază

 56. […]    Lucrarea “ The Secret Teachings of All Ages: An Encyclopedic Outline of Masonic, Hermetic, Qabbalistic and Rosicrucian Symbolical Philosophy “a fost una din sursele de inspiratie pentru partea 1 a documentarului anticrestin Zeitgeist . […]

  Apreciază

 57. […] Tot el a promovat Zeitgeist pe OTV si B1tv (Nasul), specificand la acel moment ca nu a dat si partea 1 a documentarului (cea cu […]

  Apreciază

 58. […]    Lucrarea “The Secret Teachings of All Ages: An Encyclopedic Outline of Masonic, Hermetic, Qabbalistic and Rosicrucian Symbolical Philosophy “a fost una din sursele de inspiratie pentru partea 1 a documentarului anticrestin Zeitgeist . […]

  Apreciază

 59. […]    Lucrarea “ The Secret Teachings of All Ages: An Encyclopedic Outline of Masonic, Hermetic, Qabbalistic and Rosicrucian Symbolical Philosophy “a fost una din sursele de inspiratie pentru partea 1 a documentarului anticrestin Zeitgeist . […]

  Apreciază

 60. Rummenigge said, on decembrie 11, 2010 at 10:20 am

  E adevarat ca multe lucruri nu prea stim despre trecutul omenirii, doar din legende si mituri. Dar cred ca Saccsiv are dreptate, Dumezeu exista si Fiul Sau Iisus Hristos si impreuna cu Duhul Sfant formeaza trinitatea. Orice incercare de a demonstra altfel , in teorii , mai sus sustinute de Vasile Dumitriu, raman doar simple afirmatii, crede-ma draga Vasile Dumitru ca, Saccsiv stie intr-adevar foarte multe lucruri si nu prea se inseala in ceea ce priveste religia crestina.
  In ceea ce priveste Dionysos fiul lui Zeus si al Semelei, zeul vesel care cutreiera lumea intreaga, umbland din tara in tara, insotit de alaiul sau voios al menadelor si satirilor. in urma alaiului este purtat pe un asin batranul Silen, invatatorul intelept al lui Dionysos. El e beat turta s abia se mai tine pe asin.
  Dionysos avea un trup molesit-aidoma unei femei- si infatisarea lui era aceea a unui om cat se poate de firav; dar ii intrecea cu mult pe toti in frumusete. Era inclinat spre desfatarile Afroditei. In calatoriile lui il mai insoteau si Muzele. Iar acestea l-ar fi desfatat pe zeu prin cantecele si dansurile lor, si alte minunate insusiri, pe care le dobandisera multumita invataturii.
  Crescut de nimfe, el descoperi vinul si i-a invatat pe oameni sa cultive via, fiindca descoperirea vinului si daruirea lui este o mare binefacere pentru oameni , atat prin placerea produsa de aceasta bautura cat si prin faptul ca cei ce beau devini zdraveni la trup.
  Dionysos pedepseste in expeditia sa pe cei necucernici , de pe intreg pamantul.
  Dupa o expeditie in India, Dionysos se intoarce in Beotia intr-al treilea an, incarcat de bogate si numumarate prazi. Urcat pe un elefant indian, a fost intaiul in lume care si-a celebrat triumful.
  Dionysos participa la infrnagerea titanilor, alaturi de Zeus, intr-o puternica inclestare, ostasii lui Dionysos biruira, iar titanii au fost ucisi cu toti. Dupa acest razboi Zeus ajunse rege al intregii lumi.
  Dionysos strabatu intreg pamantul scotand tinuturile din starea lor de salbaticie. Asadar isi dobandi pentru totdeauna, prin binefacerile sale, mare recunostinta si cinstiri din partea noroadelor. Caci nu a fost nici un neam, care sa nu fi avut parte de de darurile si bunavointa zeului.

  Apreciază

 61. AL TREI-LEA RAZBOI MONDIAL « moisemotor said, on ianuarie 31, 2011 at 3:51 am

  […] ia imparatia. Daca Dumnezeu a ingaduit toate acestea, n-a facut-o insa pentru a veni miscari de tip Zeitgeist, new age, tibetane, anarhiste sau neonaziste cu “alternative” venusiene, extraterestre sau tot […]

  Apreciază

 62. […] „ The Secret Doctrine „ a fost sursa de inspiratie pentru partea 1 a documentarului anticrestin Zeitgeist . Nascuta in imperiul rus , emigreaza in 1873 in New York si incepe o “ cariera “ in spiritism […]

  Apreciază

 63. […]    Lucrarea sa „ The Secret Doctrine „ a fost una din sursele de inspiratie pentru partea 1 a documentarului anticrestin Zeitgeist. […]

  Apreciază

 64. […]    Lucrarea sa „ The Secret Doctrine „ a fost sursa de inspiratie pentru partea 1 a documentarului anticrestin Zeitgeist . […]

  Apreciază

 65. […]    Lucrarea “ The Secret Teachings of All Ages: An Encyclopedic Outline of Masonic, Hermetic, Qabbalistic and Rosicrucian Symbolical Philosophy “a fost una din sursele de inspiratie pentru partea 1 a documentarului anticrestin Zeitgeist . […]

  Apreciază

 66. […]    Lucrarea sa „The Secret Doctrine„ a fost una din sursele de inspiratie pentru partea 1 a documentarului anticrestin Zeitgeist . […]

  Apreciază

 67. LISTA MASONI celebri | said, on decembrie 27, 2013 at 1:44 pm

  […]    “Din zilele lui Weishaupt, Karl Marx, Trotki, Bela Kuhn, Rosa Luxemburg si Ema Goldman, conspiratia acestei lumi a luat amploare. Aceasta conspiratie a jucat un rol recunoscut în Revolutia Franceza. A fost izvorul fiecarei miscari subversive în secolul 19. Si acum, în sfârsit, aceasta banda de personalitati extraordinare din lumea interlopa a marilor orase din Europa si America i-a tras de par pe rusi si au devenit conducatorii acelui enorm imperiu.“ Albert Churchward (1852 – 1925), lucrarea sa „Origin and Evolution of the Human Race „ a fost una din sursele de inspiratie pentru partea 1 a documentarului anticrestin Zeitgeist . […]

  Apreciază

 68. […] lui Iisus și diferite mituri antice [n.e. pe un sofism asemănător merge şi Peter Joseph în prima partea a trilogiei de fals-documentare Zeitgeist] nu mi se pare categoric. Aceste puncte comune nu […]

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Urmărește

Fiecare nou articol să fie livrat pe email.

Alături de 3,843 de alți urmăritori

%d blogeri ca acesta: