SACCSIV – blog ortodox

CYBERSECURITY: legea INTERNETULUI propusa de JAY ROCKEFELLER

Posted in CYBERSECURITY, JAY ROCKEFELLER by saccsiv on martie 2, 2010

   Citez din articolul Cybersecurity bill to give president new emergency powers:

   Presedintele ar avea puterea de a proteja resursele esentiale federale si private in conformitate cu proiectul de lege al Senatului in domeniul securitatii pe internet.

   Conform declaratiilor unui asistent familiarizat cu aceasta propunere, proiectul de lege include un mandat pentru ca agentiile federale sa pregateasca planuri de interventie in cazul unui atac masiv la nivel national.

   Presedintele ar avea atunci posibilitatea de a initia acele planuri de urgenta pentru a se asigura ca serviciile cheie federale si private nu vor fi deconectate de la retea in timpul unui atac de proportii fara precedent.

   Legislatia este in primul rand ideea senatorilor Jay Rockefeller si Olympia Snowe, presedintele respectiv membru de marca ai Comisiei de Comert a Senatului.  Ambii parlamentari au reclamat indelung necesitatea unei legi federale privind securitatea internetului, acuzand ca masurile actuale – inclusiv legislatia promulgata de Casa Alba anul trecut – protejeaza doar partial infrastructura web a tarii.

   Atentia lor vine in urma a doua atacuri de mare anvengura ce au avut loc luna trecuta: unul impotriva Google care se pare ca a fost initiat in China si mai multe atacuri separate care au afectat mii de tranzactii in intreaga lume.

   Legea propusa de Rockefeller si Snowe va stabili masuri de prevenire si de raspuns care pana in momentul de fata au lipsit. Legea va „mari semnificativ siguranta in cadrul guvernului federal” si in acelasi timp va stimula companiile private sa faca acelasi lucru.

   In plus, va „promova sensibilizarea publicului” pe probleme de securitate, in timp ce va contura protejarea libertatilor civile ale americanilor in reteaua de internet.

   Grupurile de confidentialitate s-au simtit ofensate de eforturile depuse de Rockefeller si Snowe in promovarea acestui proiect de lege din care au avut loc scurgeri de informatii la sfarsitul anului trecut.

   Cand rapoartele au anticipat ca masurile ce se vor lua vor permite presedintelui sa „declare stare de urgenta”, grupuri de confidentialitate au declarat ca acest lucru va inzestra Casa Alba cu puteri mari si extrem de ambigue pentru a reglementa activitatea pe internet.

   Legea va contine in continuare multe din aceste puteri si o „vasta majoritate” a celorlalte componente va „ramane neschimbata”, a declarat catre revista Hill un asistent cunoscator al legislatiei. Atat asistentul cat si alte persoane din interior care sustin proiectul au incercat sa alunge ingrijorarile scepticilor, amintindu-le ca presedintele are deja puteri vaste – desi putin cunoscute – pentru a reglementa activitatea pe internet in timpul starilor de urgenta .

   Nu se stie cand senatorii Rockefeller si Snowe vor duce la sfarsit proiectul de lege. Dezbaterile privind reformele in domeniul sanatatii, financiar, munca si educatie ar putea amana actiunea pentru mai multe luni.

   Ambii senatori au subliniat necesitatea unui astfel de proiect de lege in timpul unei audieri ce a avut loc la Comisia de Comert a Senatului.

   Rockefeller a afirmat ca „Miza este foarte mare pentru a pretinde ca vechile politici de securitate vor putea proteja natiunea si infrastructura economica”. „Trebuie sa facem mai mult si asta inseamna ca va fi nevoie de un anumit nivel de coordonare si rafinament pentru a fi superiori adversarilor nostri si pentru a minimiza aceasta enorma amenintare”.

   Cititi va rog si:

Jay Rockefeller: “INTERNETUL ESTE RISCUL NATIONAL NUMARUL UNU” – video

JAY ROCKEFELLER a depus proiectul de lege pentru instituirea The Cybersecurity Act of 2009, ce va oferi posibilitatea INCHIDERII INTERNETULUI in “interesul securitatii nationale”

Va iesi dupa cum vrea JAY ROCKEFELLER? Senatul american îi dă lui Obama CONTROLUL ASUPRA INTERNETULUI

Teribila arma in mana stapanilor presedintelui BARACK Hussein OBAMA II incapand cu 20 ianuarie 2009: The National Security and Homeland Security Presidential Directive

 

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on martie 2, 2010 at 9:20 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Mircea said, on martie 2, 2010 at 3:18 pm

    Din nou ne aflam pusi in fata ecuatiei „mai multa siguranta = mai putina libertate”. Asta e formula repetata intr-una pana se va ajunge la cip implantat. Atentie cum formuleaza Rock-a-Feller: „..pentru a fi superiori adversarilor nostri..”. Acesti „nostri” presupune existenta unor „noi”. Care noi, se refera la S.U.A.? Ei bine, internetul nu este ceva ce tine de o politica nationala, ci de una internationala. De asemenea, care „adversari”, aia care „se pare” ca au lucrat din China ? Evident ca Rock-a-Feller vorbeste de fapt pe mai multe planuri, folosindu-se de sofisme si viclesuguri caracteristice fiilor tatalui minciunii.
    Sa nu uitam : Omenirea e bombardata cu mesaje ce inspira panica. Sunt aratati mai multi dusmani, in combaterea carora omenirea „trebuie” sa se uneasca sub o singura conducere.
    Pana acum acestia erau TERORISMUL, INCALZIREA GLOBALA, CRIZA ECONOMICA, GRIPA PORCINA SAU „PANDEMIA” DE ORICE FEL, iar acum o combinatie dintre terorism si virusi… ATACURILE CIBERNETICE. Acestea toate sunt „globale”, deci, conform retoricii marionetelor necesita raspunsuri GLOBALE.
    Sa avem incredere in Dumnezeu, Maica Domnului si in toti Sfintii Lui, si sa cerem sa fim aparati in necazurile ce vor veni (bineinteles globale).
    Doamne ajuta !

    Apreciază

  3. […] CYBERSECURITY: legea INTERNETULUI propusa de JAY ROCKEFELLER Presedintele ar avea puterea de a proteja resursele esentiale federale si private in conformitate […]

    Apreciază

  4. […] CYBERSECURITY: legea INTERNETULUI propusa de JAY ROCKEFELLER […]

    Apreciază

  5. […] CYBERSECURITY: legea INTERNETULUI propusa de JAY ROCKEFELLER […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.