SACCSIV – blog ortodox

Academia Pontificală de Ştiinţe şi Observatorul Vaticanului au fost gazda „Zilelor de studiu despre viaţa pe alte planete” …

Posted in EXTRATERESTRI, Jose Funes, VATICAN by saccsiv on noiembrie 11, 2009

   Citez din articolul Zilele de studiu despre viaţa pe alte planete s-au încheiat:

   Atât oamenii de ştiinţă cât şi credincioşii consideră că viaţa este ceva special, într-un „univers vast şi în cea mai mare parte neospitalier”, şi pentru a studia această viziune Vaticanul a adus la un loc profesionişti din diverse discipline. Concluziile celor cinci zile de lucru au fost prezentate ieri de un preot iezuit şi de trei profesori de marcă din Italia, Franţa şi Statele Unite ale Americii.

   „Astrobiologia este studiul relaţiei vieţii cu restul cosmosului”, a explicat unul dintre profesori. „Printre temele ei majore se află originea vieţii şi materialele ei precursoare, evoluţia vieţii pe pământ şi perspectivele ei pe şi în afara pământului.” Academia Pontificală de Ştiinţe şi Observatorul Vaticanului au fost gazda acestor zile de studiu. Concluziile au fost prezentate de pr. Jose Funes, directorul Observatorului; Jonathan Lunine, profesor la departamentul de fizică al Universităţii romane Tor Vergata; Chris Impey, profesor la departamentul de astronomie al Universităţii Arizona; şi Athena Coustenis, profesor la Observatorul Paris-Meudon, din Franţa. Pr. Funes a explicat că Vaticanul este implicat în astrobiologie deoarece, deşi este „un domeniu nou şi încă în dezvoltare, problema originii vieţii şi dacă ea există şi altundeva în univers sunt foarte interesante şi merită o abordare serioasă. Aceste probleme au multe implicaţii filosofice şi teologice.”

Lunine a declarat că aceste zile au reprezentat o „ocazie specială” fiind o întâlnire interdisciplinară; oamenii de ştiinţă au putut „să petreacă în mod intens o săptămână căutând să înţeleagă cum munca în domeniul lor ar putea să aibă impact asupra altor domenii sau dinspre alte domenii”. „În ultimii 15 ani, progresul tehnologic a dus la descoperirea a peste 400 de planete dincolo de sistemul solar”, a continuat omul de ştiinţă, subliniind că cele mai mici dintre ele „nu sunt cu mult mai masive decât Pământul”. „S-a descoperit viaţă în medii surprinzător de diverse şi de neospitaliere de pe Pământ. Este plauzibil să credem că există sute de milioane de locaţii locuibile în Calea Lactee, care este doar una dintre miliardele de galaxii din Univers. Noi ştim însă doar o planetă cu viaţă: a noastră. Există însă această aşteptare palpabilă că în univers mai există viaţă şi speranţa că ea va fi descoperită în câţiva ani.”

   Comentariu saccsiv:

   Sa ne amintim si ca pe 13 mai 2008, iezuitul Jose Funes, director al Observatorului din Vatican a facut, printre altele si declaratia “Extraterestrii sunt fratii nostri“ si ca:

   “Noi, cei ce apartinem rasei umane, am putea fi cu adevarat oaia pierduta, pacatosii ce au nevoie de un pastor

   “Dumnezeu s-a intrupat in Iisus pentru a ne salva. Deci, daca de asemeni exista si alte fiinte inteligente, nu este obligatoriu sa aiba nevoie de rascumparare. Ei s-ar putea sa fi ramas in comuniune cu Creatorul lor

   Ca extraterestrii sunt draci, o stim din invatatura ortodoxa.

   Cititi va rog si:

VATICANUL, incotro? Spre NOUA ORDINE MONDIALA …

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on noiembrie 11, 2009 at 7:33 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. dana stefan said, on noiembrie 11, 2009 at 9:53 pm

    http://www.realitatea.net/vaticanul-incorporeaza-extraterestrii-in-planul-divin_661957.html
    stire dezbatuta pe larg de multi romani. halal stiri ne prezinta irealitatea tv!

    Apreciază

  3. daniel said, on noiembrie 12, 2009 at 1:32 pm

    dragii mei prieteni,

    trebuie sa stiti asa:

    actele biometrice, codul lui DaVinci, reptilienii, extraterestrii, catalogarea Stapanului nostru cu Budha si alti maestri, atacarea Ortodoxiei si altele ne facem sa raspundem din ce in ce mai simplu:
    ramanem fideli Domnului nostru Iisus Hristos pentru totdeauna.
    fiti bucurosi ca avem motive de pocainta si de implorare a Iertarii.

    atentia si nadejdea la EL.

    va iubesc, Daniel

    Apreciază

  4. timisorean1 said, on noiembrie 14, 2009 at 6:10 pm

    „Există însă această aşteptare palpabilă că în univers mai există viaţă şi speranţa că ea va fi descoperită în câţiva ani.”

    oare incearca sa pregateasca un contact? cum poti sa spui „in cativa ani”? mi se pare ciudat

    Apreciază

  5. […] Academia Pontificală de Ştiinţe şi Observatorul Vaticanului au fost gazda „Zilelor de studiu d… […]

    Apreciază

  6. […] Academia Pontificală de Ştiinţe şi Observatorul Vaticanului au fost gazda „Zilelor de studiu d… […]

    Apreciază

  7. […] Academia Pontificală de Ştiinţe şi Observatorul Vaticanului au fost gazda „Zilelor de studiu d… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.