SACCSIV – blog ortodox

Razvan BUCUROIU (Lumea credintei) considera ca administratorii unor bloguri ortodoxe (impreuna cu cititorii lor) sunt anormali la cap

Posted in Lumea credintei, Razvan BUCUROIU by saccsiv on noiembrie 11, 2009

   Reiau integral articolul Sânge!:

Nu ştiu ce s-a întâmplat în ultima vreme în Biserica mea…

Aidoma vieţii politice care s-a radicalizat în atacuri furibunde pe toate direcţiile, aidoma situaţiei încâlcite din economie, aidoma tensiunilor din viaţa socială a ţării (greve, mişcări de contestare publică a tot ceea ce mişcă, respiră şi există), constat că atmosfera Ortodoxiei mele este pe cale de a se schimba.

Au apărut şi apar încă nenumărate reviste, iau fiinţă pe internet o puzderie de situri, bloguri, agenţii de ştiri şi televiziuni on-line, ţara geme de asociaţii care ţin conferinţe şi emit comunicate. Toate sunt ortodoxe – din titulatură! – toate salvează Biserica, neamul, umanitatea. Toate au înţeles ceva ce nimeni altcineva n-a mai înţeles, până la ele. Toate au câte un guru 101% ortodox, iniţiat prin chilii athonite, prin căminele studenţeşti şi cafenelele gălăgioase de la Salonic, sau pe aiurea. Toate emit apeluri, toate te somează la veghe, toate îţi cască ochii. Laolaltă stau, înghesuiţi şi jenaţi, în paginile nevrotice ale revistelor şi ale siturilor de toată mâna, gripa porcină cu sfinţii părinţi, vaccinurile cu masonii, sfinţii veacurilor din urmă cu teoria conspiraţiei (deconspirată, se înţelege), trădările ierarhiei cu soluţiile tip kamikadze ortodox (pe ei, fraţilor!).  
Nu pot să nu remarc dorinţa apringă de spectacol şi de sânge, de show cu recuzită apocaliptică (figuranţii chiar că au căpătat un aer de Buftea…) şi de apel implicit la o confuză răzmeriţă/rezistenţă eclezială.

Sânge? Da, sânge! Trebuie să curgă sânge, cu orice preţ. După aceste „călăuze duhovniceşti”, trebuie să ne păstrăm starea de veghe linşând mediatic tot ce (mai) mişcă pe lângă noi. Trebuie să dăm drumul la sânge de mason, sânge de evreu, sânge de catolic, sânge de ecumenist, sânge de ateu, sânge de comisar european, sânge de musulman. Orice, numai sânge să fie…
Fraţilor, acest tip de vampirism ortodox nu cunosc şi nu am văzut în istoria noastră bisericească! E drept, am mai auzit pe la alţii de Inchiziţie, de Tribunalul Poporului, de Revoluţie Culturală, de political correctness, dar de vampiri ideologici aici, în Ortodoxia noastră – niciodată, nu… Eu propun, în numele zecilor de mii de cititori normali la cap ai revistelor Lumea Credinţei şi Lumea Monahilor şi al site-ului http://www.lumeacredinţei.com să intrăm într-un binevenit şi necesar armistiţiu în postul Naşterii Domnului. Post dătător de speranţă – ea vine de la Dumnezeu! – în care fiecare avem posibilitatea să ne cercetăm mai abitir conştiinţa şi râvna, priceperea şi îndrituirea, dragostea pentru ceilalţi şi amorul propriu, consecinţa faptelor noastre precum şi „cantitatea” de iertare pe care suntem dispuşi să o acordăm fratelui nostru – greşit cum e şi hărăzit iadului, pe deasupra…

   Comentariu saccsiv:

   Zice Razvan BUCUROIU „în numele zecilor de mii de cititori normali la cap ai revistelor Lumea Credinţei şi Lumea Monahilor şi al site-ului www.lumeacredinţei.com” …

   Nu stiu cum i-a numarat. Daca ne uitam la traficul site-ului Lumea credintei, observam ca are in medie cam 1 000 de afisari pe zi. Spre comparatie, fratii de la RAZBOI INTRU CUVANT au aproximativ 18 000 in medie pe zi, iar eu, multumita bunului Dumnezeu, in medie 12 000 pe zi. Daca mai adaugam si numarul afisarilor celorlalte bloguri din aceeasi grupa ajungem la multe zeci de mii pe zi. Desigur, cu totii sunt “anormali la cap”.  In frunte cu administratorii site-urilor noastre. Noi deja ar trebui sa fim pusi in camasi de forta.

   De ce o fi subliniat el ca ar fi multi cititorii lor, nu stiu. Dar daca a dorit astfel sa demonstreze ca adevarul sta in numar, iata ca greseste. Caci numarul lor e mai mic. Dar nu numarul conteaza, evident, in demonstrarea adevarului. Am vrut doar sa subliniez ca lumea usor-usor incepe sa se trezeasca. Sa-si puna intrebari. Sa caute raspunsuri.

   Este foarte probabil ca articolul sa fi aparut ca reactie la spusele unui mare duhovnic:

Parintele IUSTIN PARVU: „Solutii omenesti nu sunt, dragii mei! Solutia este moartea pentru Hristos” (despre vaccinare, evrei, preoti, politicieni si sistemul antihristic)

   Asadar, in tabara „anormalilor” avem si un mare duhovnic. Si nu e singurul. In cealalta parte ce avem? Niste normali. Niste caldicei … Asta in cel mai bun caz.

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on noiembrie 11, 2009 at 6:01 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. andrei said, on noiembrie 11, 2009 at 6:26 pm

  daca pana si astea de la lumea credintei au inceput sa spuna asa ceva si sa ne ia drept nebuni e grav eu sunt un nebun deja trebuie sa ma ia cat mai curand de acasa ca sunt un mare nebun .sa iti spun o chestie eu am vreo 14 ani si la noi la scoala se bate apropoul cu ecumenismul si asta deoareca directoara noastra este o…(mason la feminin)
  chiar si profesorul nostru de religie ne-a spus”trebuie sa incercam sa luam tot ce e mai bun de la fiecare religie pentru ca toate religiile au ceva bun” zi-mi sacciv am ajuns intr-o lume paralela?

  Apreciază

 3. john said, on noiembrie 11, 2009 at 6:33 pm

  Saacsiv- nu sint caldicei!! Sint reci pur si simplu! Mi se pare grav ca individul incearca sa arunce in circa „anormalilor” acuzatia de terorism. Ca de fapt, in termeni post-moderni, cam asa s-ar rezuma ce spune el la adresa bloggerilor „sariti”. Vrem singe!!! Si de fapt se contarzice pentru ca singurul indemn singeros a fost doar unul la, cel mult, varsarea propriului singe. Probabil ca acuzatiile de la dosarul anti-Ortodox cam asa vor suna.

  Apreciază

 4. comentator said, on noiembrie 11, 2009 at 6:36 pm

  Intr-o lume anormala, normalul pare anormal!
  Are dreptate! Suntem anormali la fel ca toti cei ce i-au urmat Lui Hristos de-alungul timpului! „Daca pe Mine m-au urat si pe voi va vor uri”! Nu va intristati fratilor, multumiti-I Lui Dumnezeu ca sunteti anormali in aceasta lume!
  Doamne ajuta!

  Apreciază

 5. es said, on noiembrie 11, 2009 at 6:40 pm

  Nici eu nu ştiu ce s-a întîmplat în Biserica mea în ultima vreme, cam din 1924 se tot întîmplă, şi se întîmplă aproape zilnic.
  Cam are dreptate, sunt mulţii care exagerează şi se panichează degeaba, deocamdată turcii încă vieţuiesc iar ruşii stau cuminţi la locu lor. Deci mai avem, nu ştiu cît, doar că mai avem.

  Apreciază

 6. Ion de la Chiuiesti said, on noiembrie 11, 2009 at 7:57 pm

  Adevarat ca sunt conflicte intre diferite grupari(daca citesti blogurile poti vedea cu usurinta taberele) si asta nu e bine, mai ales cand sunt folosite invective care nu ii califica pe respectivii la „titlu” de crestin practicant, cum se pretind multi. Dar nu stiu cum va determina d-ul Bucuroiu care cititori sunt normali si care sunt nebuni! Faptul ca blogurile ortodoxe te indeamna la veghere, la respectarea canoanelor e un lucru bun. Acesti oameni isi fac datoria de a marturisi, iar daca acestia te invata sa respecti scriptura, o fac pentru ca „Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos spre învăţătură, spre mustrare, spre îndreptare, spre înţelepţirea cea întru dreptate, astfel ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit, bine pregătit pentru orice lucru bun.” 2Timotei 3,16-17. Si apoi, adevarul e unul singur si trebuie rostit! Zicea Grigore Vieru: „O spun să mă audă şi plin de floare pomul: Şi din mormânt voi spune mulţimii adevărul”. Si zicea bine!

  Apreciază

 7. dana stefan said, on noiembrie 11, 2009 at 9:44 pm

  sancta simplicitas!

  Apreciază

 8. Costi Tudurache said, on noiembrie 11, 2009 at 9:54 pm

  Nici nu stiu de unde am aflat de toate astea, de tot ce scrii tu pe blogul tau. Adica, tu le scrii si le cauti pe toate si ni le arati noua, mai sunt si altii, e bine asa. Si deshizandu’mi’se mie ochii vad o lume care era si inainte langa mine dar pe care eu nu o percepeam. Am fost in seara asta la o conferinta cu titlul „Batranete fara batranete”, tinuta de parintele Dan Popoviciu. Poate il stiti. Daca o sa obtin linkul catre inregistrare, am sa’l arat intr’un alt comentariu. Stiu acuma ca vin zile grele dar ma lupt cum pot cu tot ce arata in jurul meu cum ca as fi neputincios. Fie sa ma ajute Dumnezeu sa nu disper, sa ne ajute pe toti cati suntem pe Pamant sa ne mantuim.

  Doamne ajuta sa nu ne fie frica, sa razbim. Viata nu’i asa cum vrea sa se creada de cei lumesti ce conduc lumea, inca putem avea parte de bucurii multe si pe Pamant, cu atat mai mult la El. Daca gresesc cu ceva in cele spuse, indreptatima.

  Doamne ajuta !

  Apreciază

 9. horia said, on noiembrie 12, 2009 at 8:53 am

  sa nu ramanem in stadiul unei perplexitati paralizante.
  avandu-L pe Hristos n-avem a ne tulbura…
  dar sa nu uitam ca pe Hristos il asteptam si ca Lui ii slujim.
  asa, necuratiti de patimi, mandri si trandavi fiind, s-ar putea sa ne trezim asteptand celuilalt.

  Apreciază

 10. daniel said, on noiembrie 12, 2009 at 1:23 pm

  dragii mei prieteni,

  @Costi Tudorache

  tu priveste toata viata de acum ca si cum ai fi in Rai: pocaindu-ne neincetat, zdrobindu-ne inimile si, atentie, privind totul prin Ochii Lui: bucura-te neincetat, plangi, compatimeste, traieste ca si EL.
  iubeste la maxim pe EL si fii atent mereu la EL: adevarat adevarat iti spun, ma refer si la experienta mea duhovniceasca personala, iti va vani totul ce ai nevoie (smerenie, rabdare etc) cand ai nevoie.
  fii mereu entuziast (asa sunt si eu) si pastreaza mereu in inima ta echilibrul.
  in fata infrangerilor ramai in echilibru. fii ca un copil voios, fara griji mari.
  trebuie sa iti marturisesc, ca sa nu crezi altceva, razboialele cumplite din inima mea ma inunda clipa de clipa: dar raman nepasator deoarece inima mea o indrept mereu catre EL.

  @Horia

  in lumea spirituala nu exista asteptare: este o infinita activitate.
  de acea ne straduim si avem ravna, caci zabovirea noastra este automat cursa celui rau.

  @pentru ceilalti prieteni,

  va spun: personal ma linistesc repede in inima mea in fata celor mai neasteptate, groaznice si nebune aberatii.
  asta este rezultatul unui efort interior sustinut, trecand prin multe razboaie interioare.
  apar multe foarte bune, multe foarte rele: pastrati-va calmul si nadejdea la El, caci vom fi intrebati care este starea inimii noastre. asa face un ortodox.

  atentia si nadejdea la EL.

  va iubesc pe toti,
  Daniel

  Apreciază

 11. Roxana said, on noiembrie 12, 2009 at 3:45 pm

  Cred ca domnul Razvan Bucuroiu este de fapt un biet om bine intentionat, care habar n-are ca se afla in inselare.
  Ceea ce este intr-adevar grav, este ca prin intermediul publicatiei sale si al site-ului de internet, poate duce in amagire foarte multi oameni. De aici incepe responsabilitatea domnului Bucurescu in fata oamenilor si a lui Dumnezeu … multi chemati, putini alesi …

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: