SACCSIV – blog ortodox

Duminica a V-a din Post (a Cuvioasei Maria Egipteanca). Predica Arhim. Ioanichie Bălan

Posted in IISUS HRISTOS, IOANICHIE BALAN, predici by saccsiv on aprilie 21, 2024

Sfânta Evanghelie după Luca, Capitolul 7:

  1. Unul din farisei L-a rugat pe Iisus să mănânce cu el. Şi intrând în casa fariseului, a şezut la masă. 
  2. Şi iată era în cetate o femeie păcătoasă şi, aflând că şade la masă, în casa fariseului, a adus un alabastru cu mir. 
  3. Şi, stând la spate, lângă picioarele Lui, plângând, a început să ude cu lacrimi picioarele Lui, şi cu părul capului ei le ştergea. Şi săruta picioarele Lui şi le ungea cu mir. 
  4. Şi văzând, fariseul, care-L chemase, a zis în sine: Acesta, de-ar fi prooroc, ar şti cine e şi ce fel e femeia care se atinge de El, că este păcătoasă. 
  5. Şi răspunzând, Iisus a zis către el: Simone, am să-ţi spun ceva. Învăţătorule, spune, zise el. 
  6. Un cămătar avea doi datornici. Unul era dator cu cinci sute de dinari, iar celălalt cu cincizeci. 
  7. Dar, neavând ei cu ce să plătească, i-a iertat pe amândoi. Deci, care dintre ei îl va iubi mai mult? 
  8. Simon, răspunzând, a zis: Socotesc că acela căruia i-a iertat mai mult. Iar El i-a zis: Drept ai judecat. 
  9. Şi întorcându-se către femeie, a zis lui Simon: Vezi pe femeia aceasta? Am intrat în casa ta şi apă pe picioare nu Mi-ai dat; ea însă, cu lacrimi, Mi-a udat picioarele şi le-a şters cu părul ei. 
  10. Sărutare nu Mi-ai dat; ea însă de când am intrat, n-a încetat să-Mi sărute picioarele. 
  11. Cu untdelemn capul Meu nu l-ai uns; ea însă cu mir Mi-a uns picioarele. 
  12. De aceea îţi zic: Iertate sunt păcatele ei cele multe, căci mult a iubit. Iar cui se iartă puţin, puţin iubeşte. 
  13. Şi a zis ei: Iertate îţi sunt păcatele. 
  14. Şi au început cei ce şedeau împreună la masă să zică în sine: Cine este Acesta care iartă şi păcatele? 
  15. Iar către femeie a zis: Credinţa ta te-a mântuit; mergi în pace. 

Predica Arhim. Ioanichie Bălan la Duminica inchinata Sfintei Maria Egipteanca:

Iubiţi credincioşi,
Cu toţii cred că aţi auzit despre viaţa Cuvioasei maicii noastre Maria Egipteanca, despre acea femeie păcătoasă din Egipt, care prin pocăinţă s-a făcut biserică a Duhului Sfânt, vas ales, alăută duhovnicească, porumbiţă cerească şi casă a tuturor bunătăţilor.
Născută în hotarele Egiptului, Cuvioasa Maria Egipteanca şi-a întinat tinereţile în tot felul de desfrânări, după cum singură mărturiseşte mai târziu, cu atâta smerenie şi lacrimi. Uitând cu totul dd Dumnezeu şi neruşinându-se de oameni, petrecea în cele mai grele păcate de moarte, trăgând la pierzare nenumărate suflete.

Dar Milostivul Dumnezeu, Cel ce a voit a pătimi pentru noi şi Care nu voieşte moartea păcătosului, s-a milostivit de oaia Sa cea rătăcită şi a chemat-o la pocăinţă pe o cale cu totul străină. Deci, cu rânduiala lui Dumnezeu, ajungând Maria la Ierusalim şi voind să se închine Sfintei Cruci a Domnului nostru Iisus Hristos din Biserica Sfântului Mormânt, o străină putere dumnezeiască nu i-a îngăduit să intre înăuntru cu ceilalţi creştini, până ce nu şi-a venit în sine şi nu şi-a mărturisit greşelile sale cele grozave înaintea icoanei Maicii Domnului. Apoi, închinându-se în biserică şi iar rugându-se, a auzit un glas zicându-i: „De vei trece Iordanul, bună odihnă vei afla”.
Şi s-a coborât femeia cea păcătoasă spre apele Iordanului fără hrană, fără haine, fără de povăţuitor şi trecând Iordanul de cealaltă parte, s-a pierdut în adâncul pustiului fără de viaţă. Şi cine va putea şti şi spune nevoinţa ei în pustiul acela, suferinţele cele mari, ispitele cele iuţi şi înfricoşate venite de la diavoli, de la trup şi de la gânduri? Căci nimeni nu a ştiut nici chinurile ei, nici bucuriile, nici foamea, nici setea, nici gerul, nici arşiţa soarelui pe care le răbda acolo.
Iar după 47 de ani de pocăinţă şi îngerească vieţuire, Cuvioasa Maria Egipteanca, ajungând la mare sfinţenie şi aproape de sfârşitul ei, a fost aflată, cu rânduiala lui Dumnezeu, de Cuviosul Zosima, care, ascultând povestirea nevoinţelor ei şi împărtăşind-o cu Prea Curatele Taine, a îngropat-o în pustiul acela după ce s-a mutat la Domnul.
Iubiţi credincioşi,
Viaţa Cuvioasei Maria Egipteanca este pilda cea mai grăitoare a unei adevărate pocăinţe, este icoana omului păcătos, care prin pocăinţă şi fapte bune ajunge să intre în rai înaintea celor dreptcredincioşi, după cum însuşi Mântuitorul ne spune: Mulţi din cei dintâi vor fi pe urmă şi de pe urmă, întâi (Matei 19, 30). Tocmai de aceea s-a rânduit de Biserică în această săptămână a Postului Mare, să se citească viaţa Cuvioasei Maria Egipteanca dimpreună cu Canonul Mare, ca să ne fie nouă, celor ce greşim mult, îndemn de pocăinţă adevărată şi întărire în nădejdea mântuirii.
O, cât de mare este puterea pocăinţei în lume şi ce minuni negrăite săvârşeşte ea cu fiecare păcătos care aleargă la limanul ei cel liniştit! Căci de nimic nu are mai multă nevoie creştinul decât de o pocăinţă adevărată, de o îndreptare permanentă a vieţii sale, prin care se împacă cu Dumnezeu.
Noi creştinii auzim adesea vorbindu-se de pocăinţă, de foloasele ei, dar nu voim ca fiecare să purtăm pe spatele nostru sarcina şi jugul ei, ca să moştenim în ceruri odihnă veşnică.
Noi postim o zi, ne rugăm un ceas, dăm un ban de milostenie, ne spunem păcatele la preot, ba facem şi alte fapte bune, dar aceasta nu însemnă încă desăvârşită pocăinţă, ci numai câteva fapte de pocăinţă. De ce? Pentru că nu lucrăm permanent faptele pocăinţei şi poate nu din dragostea inimii noastre, ci le facem mai mult din silă, din obicei şi cu nenumărate întreruperi. Astăzi postim, ne înfrânăm, mâine mâncăm cu lăcomie, ne îmbătăm. Astăzi mergem la biserică două ore, după masă ne ducem la jocuri şi păcate. Azi dăm milostenie, mâine ne pare rău. Azi spunem că ne vom pocăi, mâine spunem că nu avem vreme, ci o vom face la bătrâneţe. Azi ne spovedim, iar după ce trece postul cădem în aceleaşi păcate.
Aşa ne pocăim noi, dar aceasta nu înseamnă pocăinţă adevărată, ci mai degrabă amăgire a conştiinţei, cursă a pierzării noastre. O pocăinţă adevărată este aceea care se lucrează în conştiinţa, în inima şi în voinţa noastră neîncetat, de toate faptele bune câte le poate face omul. Căci dacă cu rugăciunea zidim şi cu ura de fraţi dărâmăm, ce lucru bun am săvârşit? Dacă cu postul acum agonisim, iar mâine cu beţia pe fapta bună o risipim, ce folos mai avem? Dacă azi spălăm sufletul cu spovedania, iar mâine în acelaşi noroi cădem, ce plată şi ce nădejde de mântuire mai aşteptăm?
Mulţi confundă pocăinţa cu spovedania propriu-zisă, dar nu este acelaşi lucru. Spovedania – fără de care nimeni nu se poate mântui – este baia care spală sufletul de noroiul tuturor păcatelor, iar pocăinţa este menţinerea permanentă a sufletului în această stare curată. Spovedania taie păcatele cele din trecut, iar pocăinţa pe cele din urmă le pierde şi pe cele viitoare cu totul le izgoneşte. Spovedania se face numai în anumite vremi, iar pocăinţa se lucrează permanent, până la mormânt. De aceea sunt mulţi care se spovedesc, dar foarte puţini care se şi pocăiesc, adică care rup legătura păcatelor lor, îşi schimbă cu totul viaţa, inima, voinţa, sufletul şi conştiinţa.
Deci ce este pocăinţa? Pocăinţa este înainte mergătoarea şi următoarea spovedaniei, care desăvârşeşte lucrarea ei. Pocăinţa este calea cea strâmtă şi cu scârbe care duce pe om la mântuire, pe care fiecare creştin este dator să meargă (Matei 7, 14).
Pocăinţa este ferirea de rău şi împlinirea binelui (Psalmul 33, 14). Pocăinţa este lepădarea desăvârşită a tuturor păcatelor şi deprinderilor pătimaşe şi împlinirea tuturor poruncilor dumnezeieşti, fără deosebire şi fără încetare. Pocăinţa este haină mohorâtă ţesută din scârbe şi suspinuri, pe care omul de bună voie o îmbracă şi nu trebuie să o mai lepede până la mormânt. Pocăinţa este o cămaşă aspră pe care fiecare creştin cu multe osteneli şi-o coase şi cu dureri toată viaţa lui în conştiinţă şi pe trup o simte. Pocăinţa este temniţă de bună voie în care cel ce vrea să se mântuiască singur osândindu-se, se închide.
Pocăinţa este întristare de fiecare zi, mustrare pentru greşelile de fiecare ceas. Pocăinţa este rănirea inimii cu dorul raiului, îngrădire a minţii cu rugăciunea, trezire a conştiinţei cu mustrarea de sine, păzire a voinţei cu sabia credinţei, înfrânare a trupului cu postul şi tot felul de osteneli.
Pocăinţa deci înseamnă lepădare desăvârşită a tuturor patimilor şi gândurilor rele, înseamnă trăire smerită, retrasă de duhul lumii, înseamnă petrecere plină de pace, înseamnă dragoste desăvârşită, rugăciune neîncetată, muncă cinstită, îmbrăcăminte smerită, vorbire înţeleaptă, cugetare la moarte, spovedanie cu lacrimi, ascultare de Biserică şi Evanghelie, înseamnă lepădarea trăirii vechi şi începerea unei vieţi noi, creştineşti.
Iar a te pocăi înseamnă a te ierta cu aproapele, înseamnă a iubi pe toţi oamenii deopotrivă, înseamnă a te sacrifica pentru mântuirea altora, înseamnă a cerceta pe cei bolnavi, a milui pe cei lipsiţi, a îmbărbăta pe cei împuţinaţi la suflet, înseamnă a vorbi cât mai puţin cu oamenii şi cât mai mult cu Dumnezeu, înseamnă a plânge mereu pentru păcatele Iacute şi a avea bucurie în necazuri, înseamnă a fi gata oricând de moarte.
Mare este puterea pocăinţei pentru om şi mari sunt foloasele ei. Pocăinţa este salvarea lumii, este singura cale de mântuire a creştinului. Pocăinţa desăvârşeşte spovedania, se face scară către cer, face pe oameni asemenea îngerilor, uneşte pe păcătoşi cu Iisus Hristos. Pocăinţa umple raiul de suflete, bucură pe îngeri, arde pe demoni, goleşte iadul de păcătoşi.
Pocăinţa descuie inima omului şi înlăuntrul ei închide pe frica lui Dumnezeu. Pocăinţa adună ca într-o cetate întărită agoniselile sufletului şi le păzeşte de tâlhari. Pocăinţa este podoaba pustnicilor, bucuria credincioşilor, nădejdea desfrânaţilor, scăparea păcătoşilor. Pocăinţa spală păcatele, trezeşte conştiinţa, oţeleşte voinţa, adună mintea, dă viaţă rugăciunii, pocăinţa este un dar dumnezeiesc.
Creştinul care se pocăieşte poartă grijă numai de sine, nu mai vede păcatele altora, nu judecă pe nimeni, ocoleşte pe cel iubitor de ceartă, se fereşte de cel mult vorbitor, iubeşte tăcerea, merge pe căile cele mai izolate de lume, se mulţumeşte cu hainele cele mai smerite, cu mâncarea cea mai simplă. Cel ce se pocăieşte mereu tace, vorbeşte puţin cu oamenii, are privirea aţintită numai înainte, urechile surde faţă de cele lumeşti, iar picioarele sale nu cunosc decât drumul bisericii şi locul unde îşi câştigă existenţa. Cel ce se pocăieşte din inimă are mare nădejde de mântuire, are lacrimi de rugăciune, bucurie în necazuri, răbdare în ispite, dragoste faţă de vrăjmaşi, râvnă spre toată fapta bună.
Fericiţi sunt creştinii care se pocăiesc cu adevărat! Fericiţi cei ce nu umblă pe două căi, cei ce nu slujesc la doi domni! Fericiţi cei ce poartă cu bucurie haina cea mohorâtă a pocăinţei! Fericiţi cei ce-şi răscumpără vremea vieţii lor prin permanentă pocăinţă!
Iar cei ce ştiu legea lui Hristos şi cunosc calea mântuirii, dar nu o păzesc, nu merg pe ea, sunt vrednici de mult plâns, căci nu vor scăpa de osânda veşnică. Vrednici de plâns sunt şi creştinii noştri care umblă pe două căi, care vor să aibă două fericiri, şi aici, şi dincolo. Aceştia iartă şi iar se ceartă, se roagă şi apoi blestemă, postesc de hrană, dar mănâncă cinstea vecinilor, stau un ceas la biserică şi o noapte priveghează la distracţii, dau un ban milostenie şi zece lei pe tutun sau băutură. Din obicei se spovedesc, spun păcatele cu mare silă şi ruşine, apoi nu-şi schimbă deloc viaţa, comportarea, ci iar se întorc în Egiptul patimilor, în mocirla desfrânărilor şi a tuturor fărădelegilor.
Vai de oamenii care laudă fapta bună cu cuvântul, dar o urăsc cu trăirea lor! Vai de creştinii care cinstesc pe Dumnezeu cu limba, dar îl ocărăsc cu inima! Vai de cei ce nu-şi chivernisesc cu multă grijă zilele lor, căci în vremea morţii, cu multă jale se vor tângui: Moartea păcătosului este cumplită (Psalmul 33, 20).
Iubiţi credincioşi,
V-am povestit până aici pe scurt viaţa Cuvioasei Maicii noastre Maria Egipteanca, v-am spus ce este pocăinţa cea adevărată, puterea ei şi urmările cele grozave ale nepocăinţei. Un lucru încă trebuie să vă mai spun: cum să ne pocăim ca să aflăm milă la Dumnezeu în ziua judecăţii. Să facem adevărate roade vrednice de pocăinţă (Matei 3, 8). Să ne întoarcem către Domnul din toată inima. şi se va întoarce şi El către noi (Ioil 2, 12 şi Zaharia 1,3).
Să ne pocăim deci din toată inima, oricât de păcătoşi am fi, căci Dumnezeu nu voieşte moartea păcătosului, ci să se întoarcă şi să fie viu. (Iezechiel 3, 11). Nu este păcat care să nu poată fi iertat de mila lui Dumnezeu, numai dacă noi voim. Ştiind îngerii cât de mare este fericirea din care a căzut omul mare bucurie se face în cer pentru un păcătos care se pocăieşte (Luca 15, 7).
Iar dacă va întreba cineva cum să ne pocăim, vă voi da pilda Cuvioasei Maria Egipteanca. Aţi auzit cum s-a pocăit ea: A plecat din Egipt, unde făcuse păcate aşa de cumplite, spre Ierusalim, unde şi-a mărturisit toate păcatele sale, iar de aici, nu s-a mai întors iarăşi în Egiptul desfrânărilor şi al tuturor plăcerilor, ci, urmând poruncii celei dumnezeieşti: „De vei trece Iordanul, bună odihnă vei afla”, a lăsat viaţa din trecut şi a păşit peste Iordan, unde a trăit în pustiul acela toţi anii vieţii sale, în adevărată pocăinţă.
Aşa deci să facem şi noi, creştinii. Nu este de ajuns numai să venim din Egipt la Ierusalim. Adică din lume la Biserică, la spovedanie, ci mai ales după spovedanie trebuie să nu ne mai întoarcem iarăşi la mocirla Egiptului, la poftele trupeşti, la păcatele pe care le-am făcut, ci să trecem şi noi apa Iordanului şi acolo, în pustie, să trăim tot restul vieţii noastre, în multă pocăinţă.
Deci să înţelegem că Maria Egipteanca închipuie creştinul păcătos care se pocăieşte cu adevărat. Egiptul este lumea cu toate plăcerile şi cursele ei. Ierusalimul este Biserica lui Hristos, unde fiecare creştin se spală de păcate prin spovedanie. Iordanul este hotarul între fapta bună şi cea rea, între pocăinţa cea adevărată şi între cea falsă; este hotarul între împărăţia lui Hristos şi a lui mamona, între calea cea strâmtă a mântuirii şi cea lată a pierzării. Iar pustiul Iordanului este patria adevăratului creştin care urmează lui Hristos; este calea cea uscată de tot felul de pofte şi dulceţi omeneşti, calea cea îngustă a pocăinţei pe care trebuie să meargă fiecare creştin care urmează lui Hristos.
Să râvnim deci Cuvioasei maicii noastre Maria Egipteanca. Să părăsim calea pierzării şi să ne pocăim. Să ieşim din Egipt, să urcăm la Ierusalim. Aici să ne rugăm Domnului, să ne arătăm rănile, săi ne spovedim şi apoi să nu ne mai aducem iar aminte de poftele şi mâncărurile Egiptului, ci să trecem Iordanul în ţara pocăinţei, a rugăciunii, a răbdării, a lacrimilor, a sărăciei lui Hristos. Aşa de vom face, înseamnă că ne-am pocăit cu adevărat. Aşa de vom trăi, vom vedea şi noi pe Domnul, vom avea parte de împărăţia Lui, împreună cu toţi sfinţii cei din veac.

Amin!

 

23 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Felix said, on aprilie 21, 2024 at 12:45 pm

    Pentru biruirea acestui razboi al curviei, in orice stadiu s-ar afla, trebuie mai intai cerut harul bunului Dumnezeu.

    Nu este o batalie de scurta durata, pentru ca trebuie neaparat ajuns la o biruinta totala. 

    La inceput fiecare se vede neputincios sa se impotriveasca, dar la Dumnezeu totul este cu putinta.

    Inceputul acestei lupte este:

    a) Sa vrea neaparat sa scape de acest razboi.

    b) Sa se roage cu toata inima, la Dumnezeu si la Maica Domnului, sa-l ajute.

    c) Sa ocoleasca, atat cat se poate, imprejurarile care ar putea trezi patimile.

    d) Sa nu primeasca in minte momelile care vin si care pot parea a fi nevinovate si incep sa se concretizeze cu imagini; toate aceste ganduri sa le alunge, schimbandu-si mintea in rugaciune, dar o rugaciune a lui, nu recomandata de cineva, oricine ar fi acela; o rugaciune cu suspinele proprii, chiar daca n-au cuvinte.

    Daca atacul este iute, indulcitor, coplesitor,sa suspine la Maica Domnului si sa nu cedeze atacului.

     In faze avansate, sa se marturiseasca rupt si curat, fara menajamente si fara invinuirea momentului, imprejurarii, sau a persoanelor. 

    Marturisindu-se mai des, il va ajuta foarte mult.

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/parintele-arsenie-ne-invata-cum-sa-stam-impotriva-curviei-a-mandriei-si-a-vorbariei/

    Apreciază

  2. scortisoara said, on aprilie 21, 2024 at 12:45 pm

    Impresionant destinul Sfintei …. Nu am fost azi la biserica pt ca sunt bolnava de vreo 2 saptamani dar ca saptamana care a trecut nu am fost niciodata ,am crezut ca mor. M-am dus la doctor dar in regim privat ,va dati seama. Astm bronsic exacerbat….. Am tusit sa-mi vars plamanii . Bizar ca din 2013 pana toamna trecuta nu am avut nevoie de inhalator ,nebulizator etc…. acum am nevoie. Ce a facut sa se reactiveze asa agresiv , nu stiu … Am dat vina pe praful pe care l-am inhalat vara trecuta cand am renovat holul…. am purtat masca dar tot patrunde praful fin…. Am avut o poala de medicatii de luat …intre timp am mai scapat de ele…

    Sunt un om care a trecut de 2 ori prin covrig si in nici una din situatii nu mi-a rascolit bronsita  Iar o viroza banala ma destabilizeaza si ajung sa folosesc inhalator . Dubios .

    Vara-mea imi spune ca multa lume la tara ( de unde suntem noi) tuseste si ca e ceva in aer , ceva alergic , ca din vecinii ei folosesc Ventolin ca nu pot respira …. Desi suntem la distanta suntem sincronizati cu afectiunile respiratorii…. Ce se intampla? Vorba lu` vara-mea : E crima perfecta ….

    Apreciază

    • Felix said, on aprilie 21, 2024 at 1:13 pm

      scortisoara,

      Incearca sa-ti procuri untura de bursuc si vei avea rezultate bune. 

      Poti lua dimineata untura de bursuc cu un pahar de lapte.

      Eu am folosit, (am achizitionat de la Farmacia Tei) chiar si preventiv cu rezultate bune:

      1. Quercetina

      2. Zinc

      3. Vitamina C

      4. Vitamina D 3

      Doamne ajuta!

      👇

      Quercetina se găsește în multe fructe.

       Are o aromă amară și este folosit ca supliment alimentar, băuturi și alimente; Quercetina are un puternic efect antioxidant, iar acest efect se poate datora substructurii chimice polifenolice care a fost demonstrată de Wang și colegii săi.

      Quercetina a avut multe efecte farmacologice; 

      Unul a arătat un efect robust asupra liniilor celulare de cancer mamar uman. 

      În plus, quercetina își poate exercita efectul antiinflamator prin modularea negativă a factorilor proinflamatori, cum ar fi IL-6. Compușii naturali sunt promițători ca agenți antivirali. 

      Zincul și vitamina C sunt antioxidanți bine cunoscuți care sunt utilizați pentru a trata inflamația cronică care poate apărea din cauza stresului oxidativ și poate duce la multe boli cronice.

      Zincul este unul dintre oxizii metalici importanți utilizați în prezent clinic pentru multe boli și este luat în considerare în sistemele de livrare a medicamentelor datorită formulării sale ușoare, costurilor mai mici, siguranței ridicate și capacității ridicate de încărcare a medicamentelor.

      În plus, zincul prezintă o gamă largă de activități antimicrobiene și efecte terapeutice anticanceroase.

      Siguranța zincului a fost testată, arătând astfel că este unul dintre cele mai sigure medicamente care pot fi utilizate. 

      Suplimentarea cu zinc a arătat un rol important în bolile pulmonare.

      Zincul a prezentat o activitate antioxidantă puternică semnificativă, care a fost unul dintre motivele din spatele alegerii acestuia pentru a reduce incidența și severitatea furtunii de citokine cu quercetină și vitamina C, iar această lucrare a evaluat activitatea complexului de quercetină zinc și vitamina C ca o furtună de anticitokine care poate apărea în timpul infecției cu COVID-19 

      The Anti-Cytokine Storm Activity of Quercetin Zinc and Vitamin C Complex – PMC

      https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9200564/

      Apreciază

      • scortisoara said, on aprilie 21, 2024 at 6:09 pm

        Multumesc . Insa eu nu am avut acum covid .Am racit doar si mi-a rascolit afectiuni mai vechi care s-au exacerbat . Diagnosticul meu acum este astm bronsic exacerbat. Imi este frica si sa adorm noaptea de teama ca ma sufoc . Am patit-o azi noapte , acum dorm iepureste …. ma epuizeaza treaba asta .

        Apreciază

      • scortisoara said, on aprilie 21, 2024 at 6:12 pm

        Stai ca suntem in post . Nu pot lua acum untura de bursuc si lapte … Dar ma interesez de ce ai indicat mai sus. Nici nu am apucat sa ma spovedesc …. Daca patesc ceva macar sa fiu pregatita duhovniceste .

        Apreciază

      • scortisoara said, on aprilie 21, 2024 at 6:19 pm

        vad ca pe net sunt si capsule . Si mai vad ca e si untura de urs … Merge si asta ?

        Apreciază

      • Felix said, on aprilie 21, 2024 at 9:08 pm

        scortisoara,

        Are de la Dumnezeu proprietati vindecatoare pentru plamani. S-a vindecat si Parintele Cleopa de la Sihastria in tinerete.

        E de preferat sa nu fie capsule.

        Daca poti alege pe asta:

        Supliment alimentar, Untura de bursuc 250 ml

        https://www.bioregim.ro/afectiuni-pulmonare/untura-de-bursuc-250ml.html

        Apreciază

    • Felix said, on aprilie 21, 2024 at 2:57 pm

      Până acum, iată ce spun experții medicali: 

      Persoanele cu conținut scăzut de vitamina D si care fac COVID au o tendință spre deces,

      au o tendință mai mare de hiper-inflamație în furtuna de citokine care vine prin COVID și au o tendință mai mare de a intra pe ventilatoare, ceea ce este foarte rău, 

      deoarece ventilatoarele nu funcționează foarte bine pentru COVID, a spus DR. Osborne.

      Când o persoană este conectata  la ventilator avand COVID, nu este un lucru bun! 

      Deci, rezultatele nu sunt grozave, așa că dacă putem sa ținem oamenii departe de ventilatoare și

       le putem menține sistemul imunitar susținut foarte bine cu nutriție, este modul ideal care are cel mai mult sens „, a explicat Osborne.

      Studii suplimentare au arătat, de asemenea, că nouă din 10 decese COVID-19 ar fi putut fi prevenite dacă oamenii ar fi avut niveluri adecvate de vitamina D!

      În timpul iernii, nivelul de vitamina D este redus, deoarece mai puțini oameni sunt in plimbare pe afară și nu o absorb de la soare!

      Oamenii au nevoie de cel puțin 20 de minute de lumină solară în fiecare zi pentru a obține o cantitate adecvată, motiv pentru care este adesea necesar un supliment de vitamina D pentru a ajunge la un nivel sănătos in organism!

       De fapt, unele spitale la nivel național folosesc chiar vitamine ca tratament pentru COVID-19, nu doar pentru prevenire!

      „Mulți medici învață acum acest lucru și sugerează acest lucru ca formă de tratament.

       La Școala de Medicină din Virginia de Est există un protocol COVID care include vitamina D, a spus Osborne.

      Deci, dacă sunteți spitalizat pentru COVID, vă insereaza automat între 20,000 și 60,000 de unități de vitamina D. 

      Aceasta face parte din protocolul  standard de îngrijire în acel sistem spitalicesc. 

      Vitamina D este una dintre cele mai simple și accesibile modalități de a vă ajuta să rămâneți sănătoși, a declarat Osborne.

      Vitamina D este foarte ieftină”, a spus Osborne.

      „Puteți să va cumpărați de la magazinul local de nutriție și s-ar putea să vă salveze viața, dacă vă îmbolnăviți. 

      „Cu vitamina D, există o terapie care se poate face pe care o recomand și este de 1.000 de unități internaționale (UI) de vitamina D raportat la fiecare kilogram din greutatea omului.

      Deci, dacă aveți 100 de kilograme, puteti lua 100.000 de unități internaționale de vitamina D timp de trei zile.

       După aceea, nu trebuie să continuați să luați acele doze mari, dar acele trei zile de doze mari de vitamina D vă vor ridica nivelul seric de vitamina D la nivel adecvat”, a explicat Osborne.

      El a subliniat că toată lumea ar trebui să se gândească la stimularea sistemului imunitar folosind patru suplimente diferite – Vitamina D, Vitamina C, Zinc și Quercetină –  un bioflavonoid natural care deschide celulele din organism, astfel încât Zincul să poată intra în interiorul lor!

      În timp ce unele spitale tratează deja pacienții cu COVID cu toate cele patru suplimente antementionate, Osborne a sugerat  câteva surse alimentare de vitamina D, cum ar fi uleiul de ficat de cod, peștele gras și ciupercile; ele ar putea ajuta oamenii în obiectivul lor de a atinge doza zilnică recomandată, dar a avertizat că va trebui să mănânce mult.

      Vitamin D, other everyday vitamins could counter coronavirus effects: report | Fox News

      https://www.foxnews.com/health/vitamin-d-other-everyday-vitamins-could-counter-coronavirus-effects-report

      Apreciază

      • gheorghe said, on aprilie 22, 2024 at 11:49 pm

        „COVID” = compromiterea imunitatii… adica imunitatea devine deficitara in mod artificial; este stare provocata de contaminre bacteriologica, bacterie modificata genetic – cum reiese din patentul inregistrat… nu am detaliile la indmana dar deja este bine cunoscut, numita SARS-CoV2.

        Astfel, imunitatea deficitara capatata artificial este exact Aquired Immune Deficiency Syndrome, adica SIDA.

        Nu confundati gripa agresiva = o boala care „trece”, cu starea permanenta = sindrom, care NU MAI TRECE!

        De asta sint chemati vaxxinatii la noi doze injectabile, sa ii mai „tina” din caderea de ne-oprit.

        Apreciază

    • C said, on aprilie 21, 2024 at 7:28 pm

      scortisoara,

      Acatistul Sfântului Nichifor leprosul

      Apreciază

    • 1234andy said, on aprilie 22, 2024 at 1:15 am

      Pt scortisoara…

      Intr-o situație asemănătoare – adica raceli repetate si prelungite cu declansarea de nuovo a unui astm destul de greu de controlat cu tot tratamentul de rigoare (symbicort, ventolin etc) cateva luni bune, sotia mea a avut rezultate excelente cu ivermectina 0.4mg/kg/zi, 5 zile…era prin 2022. Ulterior astmul a dispărut efectiv, nu a mai avut nevoie de nici un trat!! A mai avut o tendința de revenire în următorul sezon rece dupa receli, dar din nou ivermectina a tăiat complet si prompt simptomele de astm.

      Am cautat sunt câteva studii în literatura medicala făcute în era pre covid pe relativ putini pacienți dar care menționează efecte f bune în astm la 50-70% din cazuri…dar cine sa îl popularizeze la medici ca este prea ieftin…am intrebat dr.pneumologi, ei nu știu…S-ar părea ca nu degeaba descoperirea ivermectinei a adus un premiu Nobel, chiar are niște mecanisme de acțiune f interesante și incomplet studiate.

      Mai cunosc inca 2 persoane care au luat în situații asemănătoare ivermectina, la una același efect pozitiv, la cealaltă nu prea a avut efect.

      Eu zic sa încerci, nu e toxica, nu are efecte secundare la dozele acestea iar dacă merge pare efectiv o minune pt un om chinuit de astm…dacă nu merge macar ai făcut o deparazitare…

      Doamne ajuta! Multa sănătate!

      Apreciază

      • scortisoara said, on aprilie 22, 2024 at 11:00 am

        In regula . O sa vad cum fac rost ca presupun ca nu e la discretie. Voi incerca si asta si va spun efectul la timpul respectiv. Multumesc. Asa e , iau Symbicort si antibiotic KLACID SR 500 mg 1 comprimat la 24 ore .

        In faza grea am luat cate 500mg la 12 ore dar dupa 2 zile am redus doza .10 zile iau antibiotic si am si rezerva .Mi-a dat dna doctor. M-am dus la specialist ,fireste . Am evitat Urgentele pt ca nu vroiam protocolul mortii.

        Mai iau Aerius si Singulaire , Biseptol spray cu albastru de metilen si Ag coloidal, Trahisept, Septosol si Polygemma Plamani ( un gemoderivat pt flexibilitatea plamanilor)

        Multumesc.

        Apreciază

      • scortisoara said, on aprilie 22, 2024 at 11:04 am

        Ia priviti ….

        https://www.veterinara.ro/produs/antiparazitare/ivermectina-20-comprimate/

        Apreciază

      • scortisoara said, on aprilie 22, 2024 at 11:07 am

        Sau asa . O palarie de bani.

        https://farmacie-romania.com/stromectol-fara-reteta/

        Apreciază

    • gheorghe said, on aprilie 22, 2024 at 11:51 pm

      Siptom astmatic se manifesta cand lipsesti organismul de necesarul de sare.

      E cunoscut ca putina apa cu sare opreste criza astmatica.

      Apreciază

  3. scortisoara said, on aprilie 21, 2024 at 6:43 pm

    Am gasit si am comandat si de bursuc si de urs…. Mi-a dat parintele dezlegare pt ca sunt bolnava …. Am vorbit cu dansul mai devreme un pic…

    Sa traiesti Felix . Cred ca mi-ai salvat viata ….

    https://www.bioregim.ro/untura-de-bursuc-250ml.html?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIyr7RwszThQMVnRCiAx3G8AoNEAQYASABEgJ7A_D_BwE

    Apreciază

    • Felix said, on aprilie 22, 2024 at 10:36 am

      Viata ne-o salveaza Unicul Salvator si Mantuitor: Iisus Hristos!

      Apreciază

      • scortisoara said, on aprilie 22, 2024 at 12:32 pm

        Pai da uneori direct dar nu sunt eu vrednica ,alteori prin oamenii care trebuie …. asa mai pe ocolite.

        Apreciază

      • Felix said, on aprilie 22, 2024 at 1:12 pm

        Pai e si direct ca-L primim pe Domnul in Euharistie…

        Si indirect, cum de pilda Staretului Taidei care era bolnav i S-a aratat Mantuitorul si i-a spus:

        roaga-te Maicii Mele si te vei vindeca!

        Nu ca nu ar fi putut Domnul sa-l vindece, dar S-a smerit!

        Mantuitorul doreste ca noi toti sa apelam la Maica Domnului, de aceea Sfantul Grigorie Palama scrie:

        Numai prin Maica Domnului primim orice dar noi oamenii si de asemenea si ingerii!

        Ce Domn Minunat si Mantuitor avem si cum se smereste El ca sa ne invete si pe noi smerenia….

        Sfantul Siluan Athonitul scrie ca daca suferim de vreo boala si nu ne smerim in zadar ne chinuim caci nu este de folos spre mantuire….

        Apreciază

      • scortisoara said, on aprilie 22, 2024 at 3:35 pm

        Hai ca nu venea Maica Domnului sa imi spuna de untura de bursuc . Ti-a spus tie poate si mi-ai spus si mie . A fost intermediar la intermediar . Eu habar nu aveam ca exista untura de bursuc daramite ca are si proprietati curative.

        Apreciază

      • Felix said, on aprilie 22, 2024 at 3:55 pm

        Parintele Arsenie Papacioc imi spunea candva:

        M-am ferit intodeauna sa atin calea cuiva spre Hristos, m-am dat mereu la o parte, ca nu cumva sa se opreasca la cineva la mine si sa nu mai ajunga la Hristos!

        Apreciază

  4. scortisoara said, on aprilie 22, 2024 at 8:45 am

    Inseamna ca am avut covid faza : sufocare prin exces de mucus . Asta inca nu experimentasem . Aseara am folosit iar nebulizatorul in care am pus solutie salina concentrata . am facut inhalatii vreo 10 minute chestie care mi-a creat reflex de tuse . Am horcait ceva minute pana am eliminat un mucus dens ,foarte vascos care imi obtura tractul respirator… Dupa ce am scapat de mucus m-am usurat si am respirat la capacitate maxima. Am dormit bine , dimineata iar am expectorat mucus , avea gust de sare . Sarea are proprietatea de a face moleculele de mucus sa se desprinda de pe caile respiratorii ,creeaza reflexul de tuse care-l scoate afara . Confirm ca asa este. Am luat cateva bidoane de 5 l cu sare de la Slanic Prahova , acum vreo 4 ani . Din asta folosesc si la baile cu sare pe care le mai fac.

    Ideea e ca trebuie expectorat altfel te sufoci cu mucus … Poti sa mori din cauza asta … De-aia ajungeau oamenii sa respire greu , ai bagau la intubare care era o proasta idee pt ca problema era mucusul de pe caile respiratorii care stateau bine mersi …. Trebuia scos afara nu sa bage oamenii la intubare . Am scapat de belea…. Doamne ajuta ! O s aurmez tratamentul cu untura de bursuc dupa ce iesim din Post . Voi lua si vit D si restul . Multumesc pentru sfaturi si ajutor .

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.