SACCSIV – blog ortodox

Video: Mesaj anticrestin in piesa Moldovei la Eurovision

Posted in Moldova, MUZICA, PAGANISM, SIMBOLURI by saccsiv on mai 16, 2023

Comentariul fratelui Clement postat la Sfintii Chiril si Metodie

Si legat de Moldova Maiei Sandu, m-am bucurat cand la Eurovision am auzit un cantişel pe text romanesc si m-am mirat spre enervare realizand mesajul pro paganism, anti-crestin, cu furaciune pe refren din Miorita.
Foarte posibil ca telespectarorii de dincoace de Prut l-au votat din motive de habarnamism functional.

 

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. abc said, on mai 16, 2023 at 10:00 pm

    „Vai, câtă luptă are sufletul când se desparte de trup! Vai, cât lăcrimează atunci şi nu arecine să-l miluiască pe el! Către îngeri îşi ridică ochii şi zadarnic îi roagă. Către oamenimâinile îşi întinde şi nu are cine să îi ajute. Pentru aceea iubiţii mei fraţi, înţelegând scurtimea vieţii noastre de la Hristos să cerem celui mutat de la noi odihnă şi sufletelornoastre mare milă” .

    Ca un om educat din secolul al XlX-lea, prin denumirea „diavoli” înţelegeam înclinaţiilerele şi patimile omului. De aceea acestcuvânt nu era pentru mine un nume, ci un termen ce defineşte o noţiune abstractă.Şi deodată această „noţiune abstractă” a capărut în faţa mea ca o persoană vie! Nici chiar astăzi nu pot să-mi explic cum şi de ceatunci, îndată, fără nici o îndoială, i-am
    recunoscut că sunt diavoli. ……………………………….
    ……………………………………….
    Atunci m-am gândit la rugăciune şi amînceput să mă rog cerând ajutorul tuturor sfinţilor pe care îi ştiam şi îmi veneau înminte în clipele acelea. Asta însă nu i-asperiat deloc pe diavoli. Eu, cel vrednic de plâns, care eram creştin numai cu numele,doar atunci, poate pentru prima oară,mi-am adus aminte de cea care se numeşte Apărătoarea neamului creştinesc

    Apreciază

  2. Clement said, on mai 16, 2023 at 10:26 pm

    Sa ne mai ostoiasca tristetea https://youtu.be/wOicsHixcoc
    Botosaniul, unul din izvoarele geniilor cu Har, daruit Romaniei.

    Apreciază

  3. radhacross said, on mai 17, 2023 at 2:00 am

    Mesaj creștin impresionant al lui Jim Caviezel

    Apreciază

  4. Felix said, on mai 17, 2023 at 10:35 am

    Directorii generali ai firmelor de tehnologie înaltă au avertizat că dezvoltarea rapidă a inteligenţei artificiale ar putea reprezenta o ameninţare la adresa umanităţii.

    https://www.rador.ro/2023/05/16/directorul-general-al-chatgpt-prezinta-pentru-prima-oara-date-si-analize-in-congresul-sua-privind-controlul-inteligentei-artificiale/

    Apreciază

  5. Ania said, on mai 17, 2023 at 11:13 am

    Da, asteptam o reactie din partea dumneavoastra.
    „Soarele si luna, ne-or tine cununa” avand la baza Miorita si ceva influente bucovinene.
    Insa nu stiu cat de bine ati prins ceea ce ati vazut pe scena. Reprezentarea incepe cu Pasha Parfeni cu bratele sus facand cu mainile un gest de triunghi. In spate proiectat un ochi. E clar semnul de ochi in piramida. Daca punem stop cadru pe el, pe solist ii vedem infatisarea. El ia aici, copiaza infatisarea Mantuitorului, Domnului nostru Hristos, dar nu este insusi Fiul lui Dumnezeu ci o copie foarte fidela…mesaj satanic, antihristic. Observam ca are parul strans si niste pene negre in par. Penele negre reprezinta un simbol al magiei negre.
    Acum ne uitam la instrumentistul lui, Sergiu, care canta la caval. Ei bine Sergiu e costumat in bufnita (cati ati observat?). Bufnita e un simbol ocult.
    Acum ne uitam la cele doua femei, care au o ciudatenie pe cap. La un moment dat ele se apropie mult, iar Pasha sta in fata lor. Atunci se vede foarte clar ca e reprezentarea unui demon, pentru ca acele chestiuni curbate puse fata in fata sunt ca doua coarne asemanatoare cu ale unei capre de munte, iar fata lui in dreptul coarnelor…puteri sa deschideti clipul sa vedeti. Deja imaginea asta nu mai este ascunsa, e pe fata.
    Ce e aici imaginea care se vede inaintea deschiderii videoclipului cu bratele intinse asa e o batjocorire a crucii.
    Auriul cu care sunt imbracati e culoarea soarelui si aici face referire la cultul soarelui, un cult pagan anticrestin. Mai catre sfarsit Pasha cade in genunchi, dar nu la Dumnezeu se inchina, nici nu sta catre rasarit.
    Mai face referire la un element anticrestin, pagan asa numitul principiu ying yang (asta presupune doua elemente opuse puse impreuna…in cazul de fata soarele si luna).
    Elemente foarte periculoase in reprezentarea lui, iar din ce am vazut, ca nu am apucat sa ii vad pe toti, atata satanism cat a fost anul asta niciodata nu s-a mai intamplat sa se vada.
    O sa revin sa mai zic si de altii, pe indelete, dar ce a fost acolo intrece orice imaginatie.
    Dumnezeu sa ne ajute si sa ne aibe in paza pe toti. Multa spovedanie, impartasanie…va spun si spun si mie…stiu ca este ceva periculos si trebuie mult ajutor de la Dumnezeu, pentru ca altfel noi oamenii suntem in risc foarte mare. Nu e de joaca.

    Apreciat de 1 persoană

    • Clement said, on mai 18, 2023 at 1:08 pm

      Absolut corecte observatiile facute.
      Ce m-a mirat a fost lipsa unei reactii din partea clerului de peste Prut, a telespectatorilor in general.
      Nu vad sau refuza sa vada?

      Apreciază

      • Felix said, on mai 18, 2023 at 2:02 pm

        03 Nicolae Steinhardt despre slugarnicie – YouTube

        Apreciază

      • Ania said, on mai 18, 2023 at 11:21 pm

        Nu stiu ce zic cei de peste Prut. E posibil sa nu stie ce a fost acolo. Poate pe de o parte o fi bine sa nu le dai atentie, dar pe de alta parte e ca si cum ti s-ar spune ceva.
        Ok, m-as opri acum asupra catorva aspecte ale Eirovisionului de anul asta. A fost practic concursul Ucrainei, gazduit de UK. Uitandu-ne mai atenti in timpul prestatiei castigatorilor de anul trecut apar mai multi sa ii acompanieze din diverse locuri. Unul din acei oameni e chiar Printesa Kate Middleton, membra a familiei regale. Daca ne uitam in aceeasi perioada a avut loc incoronarea lui Charles ca rege. La un moment dat membri familiei regale si invitati calcau pe un covor in culorile albastru si galben (steagul Ucrainei). S-ar putea ca ei de fapt sa fie in spatele razboiului din Ucraina (nimic nu e intamplator).
        Urmatorul aspect semifinalele au avut loc pe datele de 9 si 11. Ce semnifica asta? Daca ne uitam in Sfanta Scriptura in Cartea Apocalipsei cap 9, versetul 11 zice asa.
        „Şi au ca împărat al lor pe îngerul adâncului, al cărui nume, în evreieşte, este Abaddon, iar în elineşte are numele Apollion.”
        Numele de Abaddon sau Apollion este asociat distrugerii. Sa nu uitam ca prabusirea Turnurilor Gemene a fost pe 11 septembrie (9 11 cifre care apar din nou). Oricum nu s-a aflat ce s-a intamplat exact atunci, dar sa revenim la subiectul nostru. Finala a avut loc pe data de 13 un numar foarte preferat de cei care organizeaza astfel de evenimente…13 in ziua de sambata, finala fiind ca un ritual al sabathului, cu multe elemente anticrestine, de paganism, cu unele lucruri care se intampla acum sau suntem aproape de ele.
        Chiar a existat in concurs o formatie denumita lord of the lost. Nu cred ca ar trebui sa mai explic ce inseamna, titlul piesei „blut und glitter”, sange si stralucire. Au fost aratati de nenumarate ori, aveau niste tinute groaznice…in rosu erau toti culoarea sangelui, solistul era cu chipul Mantuitorului tatuat pe picior. Solistul avea un soi de guler, parea cu gulerul asa cum arata sa redea imaginea unui sarpe sau a unui balaur (sper ca va e clar ce e). Toata infatisarea era o batjocura si mie chiar mi s-a parut scarbos. Solistul a mai aparut cu un costum negru cu un fel de guler din cruci de metal (clar satanism). N-o sa pun videoclipul aici…e mult prea urat.
        Ucraina apare cu o formatie, cu o piesa…se numeste „Heart of steel” si iti arata imagini de roboti si de fete jumate om, jumate fata robotizata (referire clara la roboti si inteligenta artificiala, care se vede cat de presanta e la ora actuala)

        Serbia pastreaza oarecum aceeasi tema infatiseaza ceva cumplit. Piesa se numeste „Samo mi se spava”, adica „lasa-ma sa dorm”. Unde au oarecum un punct comun. Dansatorii sunt oameni cu masti de covid pe fete legati de niste cabluri la un soi de masinarie robot care ii alimenteaza, nu se misca singuri independent ci doar legati de ea (referire la faptul ca omul e sau va fi sclavul inteligentei artificiale, ca tot ce e legat de el e la comanda unui computer). La sfarsit el ii deconecteaza si bateria ei e terminata si masinaria ia foc „enemy defeated”. Acuma nu stiu la ce se refera ei cand spun enemy la robotul respectiv sau la oameni (?)

        M-as opri acum asupra piesei castigatoare, desi sunt multe acolo de care se poate zice ceva. Anul asta a castigat Suedia reprezentanta fiind Loreen cu piesa Tattoo (tatuajul)

        Cand asculti iti dai seama ca nu avea cum sa nu castige. Am auzit de discutiile cu plagiatul. Nu stiu ce e considerat plagiat la pra actuala si ce nu. Ar trebui sa fiu muzician profesionist ca sa ma pronunt. E o industrie atat de mare si de puternica, ca acum ar fi greu sa mai gasesti ceva 100% original si unic. Nu stiu, doar un compozitor cu experienta poate sa spuna exact. Mie imi suna ca si cum ar semana cu ceva si totusi ar fi diferit.
        Ok, sa vedem semnificatia. In primul rand mi-au atras atentia niste versuri „Violins playing and the the angels crying/When the stars alignen I’ll be there”, adica „viorile canta si ingerii plang/ cand stelele se aliniaza voi fi acolo”. Asta e posibil sa fie o referire subtila la faptul ca vremea antihristului e aproape. Cum intelegeti voi?
        Clipul o infatiseaza pe ea intr-o cutie cu un soi de capac sau un tavan care o preseaza. E ca si cum s-ar adfla intr-o colivie sau intr-o captivitate si nu poate face nimic, e ea singura izolata, prinsa acolo. Se observa ca pe tavan apare un fel de nebuloasa si niste desene care apar si dispar. Desenele in mod subliminal contin trei de X (semn care anunta NOM), iar tot ce se vede acolo, ca un fel de film nedeslusit este constiinta externalizata. Ea in acel moment e singura nu mai are nimic, nici constiinta ei, ci aceasta e cumva externalizata, deja nu mai simte ca poate face ceva, nu mai simte ca poate gandi pentru ea, ci e ca si cum toate lucrurile acestea le-a cedat si acum a ramas captiva. Realizeaza ca nu poate ramane asa, ca nu isi doreste asta si incearca sa se elibereze. Astfel, incet, incet ridica acel tavan si iese din starea aceea de captivitate, de stransoare, dar doar ridica tavanul dar de fapt ea nu se elibereaza din acel cub, libertatea aceasta e o grandioasa iluzie, ramanand captiva in perimetrul ei in mijlocul unei lumi haotice. Astfel, cum o vad eu e imaginea omului, care L-a pierdut pe Dumnezeu si a ramas captiv in interiorul unui perimetru delimitat, omul care e lipsit de iubire, de credinta si adevar si isi cauta libertatea afara de harul pe care Dumnezeu i l-a dat, dar nu mai reuseste sa o regaseasca. Asta imi aduce aminte de cuvintele Parintelui Arsenie Boca „un om care se roaga e un om liber”. Ea aici pare sa fi pierdut aceasta forta.
        Tema tatuajului s-ar putea sa faca referire la cipul despre care se tot vorbeste, mai ales in ultima perioada, mai cu seama ca apare acea constiinta externalizata.
        Da, ceea ce se intampla acolo e atat de actual, e exact oglinda societatii asa cum e ea in prezent, bine inca nu chiar atat de rau, dar nu e foarte departe, trist. Sanse de revenire inca mai sunt, inca nu e prea tarziu.

        Apreciază

      • Ania said, on mai 19, 2023 at 9:56 am

        As mentiona pe cineva, pentru ca am vazut ca toti se dau in vant asa cu masele…pe ocupantul locului doi. Ok, sa ajungem si aici ca a fost si este o mare isterie in jurul lui.

        In primul rand piesa e nimic, suna a nimic si e despre nimic…trei minute de bum bum. Nici nu cred ca poti numi asta muzica.
        Ca vizual totul incepe cu o cutie, un cub din interiorul caruia vine o lumina si se imprastie in jurul ei (referire la cultul anticrestin al lui saturn si saturn e legat de necuratul). Din interiorul cutiei iese un individ verde care se suie pe citie si scoate limba asa in batjocura si stim noi cine face acest gest cu limba in zeflemea, fara dragoste, fara respect asa…cu dispret.
        Mai apar pe parcurs cativa oameni. El e sus pe cutie si ceilalti jos, iar el e cu niste panglici in maini si fiecare din ceilalti tine in mana cate o panglica (referire clara la faptul ca el e „stapanul” lor de pe saturn si el de acolo ii manevreaza; ei sunt papusi, el e papusarul). Intr-o imagine ulterioara vine si ii incaleca, ceea ce inseamna ca i-a luat in stapanire cu totul si ii munceste, sta pe spatele lor.
        Am prins la un moment dat o imagine in jurul minutului trei, poate cateva secunde dupa. Era o umbra pe perete, parea fabricata de tehnologie; era imaginea unei siluete, dar umbra capului era diferita. Parea a semana cu un cap de cerb dupa forma, unul mai mare, terminatia era ca un fel de bot rotunjit asemanator cu cel al vacii. Pe el erau doua perechi de excrescente, doua orizontale, doua oblice. Cele oblice pareau a fi coarne, celelalte nu imi dau seama daca semanau a coarne sau urechi lungi. Imaginea era usor dim profil, se vedea ceva ca un ochi mic si rotund. Insa imaginea aceasta am prins-o extrem de greu ca aparea si disparea repede, „ca fulgerul” si era foarte, foarte bine ascunsa. Nu am reusit sa ii fac capture, dar am mai incercat o data sa intru, dar a disparut cu totul…la secunda tespectiva s-a intunecat imaginea pe perete cu totul si nu s-a mai vazut nimic. Eu va spun dumneavoastra cititorilor, ca nu e deloc ceva interesant, mi s-a parut chiar groaznic. Realizez ca am nevoie de sprijin…va rog sa va rugati pentru mine si am nevoie de spovedanie…nu ezit sa recunosc.

        Apreciază

    • Felix said, on mai 19, 2023 at 2:16 pm

      Duhul Sfant graieste in psalmul 148:
      „Laudati-L pe El, soarele si luna… ele sa laude numele Domnului, ca El a zis si ele s’au ivit, El a poruncit si ele s’au zidit”.

      Iar Sfantul Simeon Noul Teolog conchide:

      „Cei ce s-au născut pământești din cel pământesc au căzut până la o atât de mare neștiință a lui Dumnezeu și a poruncilor lui dumnezeiești, încât cinstea pe care trebuia să o dea lui Dumnezeu au dat-o acestei creații văzute; și au dat-o nu numai cerului și pământului și soarelui, lunii și stelelor, focului și apei și celorlalte… „îndumnezeind” înseși cele rușinoase, pe care Dumnezeu i-a oprit nici măcar a le gândi, necum a le face,

      înălțându-le la rangul de „dumnezei” – o, ce nesimțire! Pe care nu Dumnezeu – departe de noi această blasfemie! –, ci diavolul le poruncește, le sugerează și le primește, fiindcă prin ele a înrobit și înrobește tot neamul oamenilor și a făcut și își face supuși și robi lui”.

      Sursa:
      Simeon Noul Teolog, Discursuri teologice și etice – Scrieri I, Editura Deisis, p. 368.

      Deci Pasha Parfeni, chiar daca asociaza melodiile lui cu corala bisericeasca tot idolatrie savarseste asa cum ne arata Sfantul Simeon Noul Teolog!

      Pasha Parfeni feat. Capela Corală Moldova – Soarele și Luna | 🇲🇩 Moldova | #EurovisionALBM – YouTube

      PASHA PARFENI VINE CU O SURPRIZĂ PENTRU FANII SĂI – YouTube

      Apreciază

  6. Paul said, on mai 19, 2023 at 4:55 pm

    Cică acest pat te va întineri și îți va regenera organele.

    Apreciază

    • Clement said, on mai 19, 2023 at 9:04 pm

      Si cu mintea,cu amintirile, cu emotiile cu sentimentele cum vor face?
      Au avansat pana in teritorii in care domneste frigul si singuratatea.
      Cine poate alege o astfel de cale?
      Sunt deja printre noi dar, nu conteaza.

      Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.