SACCSIV – blog ortodox

Sfintii Chiril si Metodie

Posted in Uncategorized by saccsiv on mai 11, 2023

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Clement said, on mai 12, 2023 at 12:11 am

    Har cu care au coplesit Europa, misionari desavarsiti.
    Interesant este faptul ca au pus bazele orthodoxiei in campia Panonica . Daca nu ma insel ungurii au fost crestinati de Sf Stefan. Oare ce origini avea populatia stabilita pe acest teritoriu pe la anul 800 si ceva?
    In judetul mamei mele, Campulung Muscel ,a fi destept in sensul de a fi şcolit se spunea, a avea glagorie in cap. Satul dansei era populat cu numerosi muntenegreni ” urcati” in Valahia pe la 1821. Oameni aspri , muncitori, buni crestini .

    Apreciază

  2. Clement said, on mai 12, 2023 at 1:26 am

    Oare la cursurile de religie se studiaza si istoria crestinismului ?
    De la Sfintii carturari Chiril si Metodiu mi-se trage intrebarea, dupa ce am ajuns prin cautari la Mardaïti, crestinii care traiau in podisurile Anatoliei, in Pamphilia, Cilicia si Isauria respectiv pe teritoriul Siriei si Libanului de astazi.
    Mi-s-au intiparit in minte imaginile hartilor de la sfarsitul Bibliilor şcolare pe care buchiseau bunica si mama. Era desenata o alta Lume, cu țari necunoscute straine mie. Doar fluviile erau din Lumea mea.
    Comunismul a fost o catastrofa si cei ” din Deal” trebuie sa faca imposibilul pentru educatia crestin orthodoxa a copiilor si adolescentilor. Sa nu compromita prin formalism sec nobletea misiunii pe care o au.

    Apreciază

  3. Clement said, on mai 15, 2023 at 4:41 pm

    Sarind din una in alta, din pricina abundentei de informatii va impartasesc cateva mirari generate de lecturarea unui articol publicat de Times of Israel.
    Evreii ucraienieni nu au dificultati sa treaca prin Moldova pentru a ajunge la Tel Aviv. Aceasta comunitate a fost sprijinita de evanghelistii coreeni si americani, doar in anul 2022 cu 30.000.000 $
    Mirarea este concret legata de cazul trist al pasagerului aflat la bordul avionului ce a decolat din Chisinau, de fel din vestul Ucrainei ,care si-a scos familia prin Polonia alegand ca personal sa ia calea Israelului prin Moldova.
    https://fr.timesofisrael.com/des-juifs-ukrainiens-se-confient-sur-leurs-survies-apres-un-an-de-guerre/
    Intortochiate sunt caile Domnului.
    Si legat de Moldova Maiei Sandu, m-am bucurat cand la Eurovision am auzit un cantişel pe text romanesc si m-am mirat spre enervare realizand mesajul pro paganism, anti-crestin, cu furaciune pe refren din Miorita.
    Foarte posibil ca telespectarorii de dincoace de Prut l-au votat din motive de habarnamism functional .

    Apreciază

  4. […] Comentariul fratelui Clement postat la Sfintii Chiril si Metodie […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.