SACCSIV – blog ortodox

Marea Britanie vrea să vaccineze toți bărbații homosexuali și bisexuali, mult mai predispuși la variola maimuței

Posted in Marea Britanie, vaccin, vaccinare in masa by Vali on iunie 24, 2022

Sursa: https://alephnews.ro/sanatate/marea-britanie-vrea-sa-vaccineze-toti-barbatii-homosexuali-si-bisexuali-mult-mai-predispusi-la-variola-maimutei/

 • Autoritățile britanice recomandă ca bărbaților homosexuali și bisexuali, expuși în fața unui risc sporit de expunere la variola maimuței, să li se ofere vaccinul Imvanex.
 • UKHSA a precizat că un medic poate recomanda vaccinarea unei persoane care „are mai mulți parteneri sau care întreține relații sexuale colective”.
 • Variola maimuței nu este clasificată ca fiind o infecție cu transmitere sexuală, dar poate fi contractată prin intermediul contactului care are loc în timpul actului sexual.

Agenția britanică de securitate sanitară (UKHSA) a declarat că ar trebui să se ofere vaccinuri bărbaților homosexuali și bisexuali, care prezintă un risc mai mare de a contracta variola maimuței.

Aceasta recomandă oferirea vaccinului antivariolic Imvanex, care s-a dovedit a fi eficient împotriva acestui virus.

UKHSA a precizat că un medic poate recomanda vaccinarea unei persoane care „are mai mulți parteneri sau care întreține relații sexuale colective”.

Oricine poate contracta variola maimuței, dar agenția a precizat că datele arată niveluri mai ridicate de transmitere „în cadrul, dar nu exclusiv, homosexualilor, bisexualilor și al altor bărbați care întrețin relații sexuale cu persoane de același sex”.

Variola maimuței nu este clasificată ca fiind o infecție cu transmitere sexuală, dar poate fi contractată prin intermediul contactului care are loc în timpul actului sexual.

Prin oferirea unui vaccin, se speră la „ruperea lanțului de transmitere”

În Marea Britanie au fost confirmate 793 de cazuri până la data de 20 iunie: 766 în Anglia, 18 în Scoția, trei în Irlanda de Nord și șase în Țara Galilor.

Strategia a fost aprobată de Comitetul comun pentru vaccinare și imunizare („Joint Committee on Vaccination and Immunisation” – JCVI), care a condus abordarea Regatului Unit în ceea ce privește vaccinarea împotriva COVID-19.

Anterior, UKHSA a recomandat vaccinul doar pentru contacții apropiați ai cazurilor, inclusiv pentru lucrătorii din domeniul sănătății.

Serviciul național de sănătate (NHS England) urmează să ofere, în scurt timp, detalii privind modul în care persoanele eligibile pot obține vaccinul. Oamenii sunt sfătuiți să nu se prezinte până nu sunt contactați.

Dr. Mary Ramsay, șefa departamentului de imunizare de la UKHSA, a declarat că depistarea contactelor a ajutat la limitarea răspândirii variolei maimuței și că, prin oferirea unui vaccin, se speră să „rupă lanțurile de transmitere”.

„Deși cele mai multe cazuri sunt ușoare, la unele persoane pot apărea boli grave, așa că este important să folosim vaccinul disponibil pentru a viza grupurile în care răspândirea este în curs”, a spus ea.

Profesorul Paul Hunter, de la școala de medicină a Universității East Anglia, a declarat că noua strategie de vaccinare este un lucru corect”.

„Aș dori doar să adaug că variola maimuței se răspândește din cauza contactelor frecvente, multiple, apropiate și intime. Variolei nu-i pasă dacă aceste contacte sunt de același sex sau de sex mixt și, prin urmare, cred că ar trebui să fim pregătiți să începem să oferim vaccinul”.

Peste 2.500 de cazuri au fost raportate în peste 35 de țări din afara Africii, unde variola maimuței este endemică.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat, săptămâna trecută, că virusul va fi redenumit, după ce experții au cerut o alternativă „nediscriminatorie”.

de Sorina Văleanu

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Duhul Capitanului said, on iunie 24, 2022 at 10:45 pm

  Păi, să-i vaccineze,dacă nu se pocăiesc…

  Apreciat de 3 persoane

 2. gabimdi said, on iunie 25, 2022 at 3:16 pm

  Dumnezeu nu bate cu bățul…

  Apreciat de 2 persoane

 3. Clement said, on iunie 26, 2022 at 12:56 pm

  Boala lor are o cauza virala si una comportamentala.
  Tratamentul deci este unul medicamentos si trebuie acompaniat de o terapie personala si de grup ,de lunga durata.
  Psihologul abilitat trebuie sa aiba competențe in psihopatologie.
  Ideal este ca aceste persoane sa fie repertoriate si obligate ca periodic sa efectueze analize sanguine.

  Apreciază

 4. kosk said, on iunie 26, 2022 at 7:04 pm

  ..daca un sodomit se face maimuța într-o crâșmă de „gay” și cade într-un sanț plin cu urzici și se umple de erupții cutanate, se cheama că a luat variola maimuței, potrivit vestitilor experți britanici..

  Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: