SACCSIV – blog ortodox

Mitropolitul Ierotheos Vlachos, vaccinul si antihristul

Posted in Uncategorized by saccsiv on ianuarie 16, 2022

Am primit pe e-mail de la fratele Felix:

Avem prilejul citirii unei scrisori publice catre Mitropolitul Ierotheos, intitulata:

Rasismul și (anti) vaccinarea –

Ierotheos, Mitropolitul de Nafpaktos și Sfântul Vlasios, este binecunoscut pentru pozițiile sale privind vaccinarea, pe care ni le transmite cu atâta perseverență  în ultima vreme.

Avem aici un drept la replica, public si cuprinzător.

Πνεύματος κοινωνία: Στο τέλος θα γίνει ό,τι θέλει ο Πάπας! ~ Ναυπάκτου Ιερόθεος (δημόσια απάντηση)

„În cele din urmă se va ajunge unde doreste Papa!”

Un răspuns public catre Mitropolitul Ierotei!

Elaborarea textului articolului:

Dimitris Rodis.
Rog iubirea voastra sa-mi permita câteva cuvinte introductive, caci îl urmăresc continuu pe Mitropolitul Ierotheos în ultimii 10 ani, îi datorez foarte mult, pentru că prin textele sale excelente am primit multe răspunsuri la cautarile mele, prin prezentarea duhovnicească a Părinților Bisericii și a pozițiilor lor din punctul de vedere al teologiei ortodoxe care ne conduce la: curatire, luminare și îndumnezeire.

Dincolo de familiarizarea cu teologia Parintilor precum Sfantul Grigorie Palama, Parintii filocalici si viziunea isihasta care ne conduce la vederea lui Dumnezeu si la unirea cu Dumnezeu prin har,  am receptat si teologia Parintelui Ioannis Romanidis, care a fost intr-adevar un mare teolog al secolului 20, prin asimilarea teologiei Sfintilor Parinti si prezentarea experientei lor duhovnicesti ca un ghid in cunoasterea lui Dumnezeu,  deosebit si diferit de teologia academică a facultăților de teologie care au o viziune lipsita de experiența harului lui Dumnezeu și, prin urmare, problematică.

Folosul personal primit din învățătura Părintelui Ioannis  Romanidis a fost chiar mai mare decât cel primit de la Mitropolitul de Nafpaktos, dar cu toate acestea nu pot să nu-i transmit mulțumirile mele personale.

Textele lui IPS Ierotheos Vlachos, le-am prezentat pe larg timp mai mulți ani prin intermediul blogului Spiritul Societății,  le-am distribuit sutelor de mii de cititori din Europa, America, Asia, Africa și Oceania.

La un moment dat  cititorii blogului de  2-3 ani, au transmis brusc un mesaj:    „Vă mulțumim că ne-ați prezentat invataturile IPS Ierotheos, pe care nu l-am cunoscut,  dar noi totusi vă mulțumim!”.

Și pe undeva, aici, acum este necesar să răspundem public pozițiilor adoptate de Mitropolitul Ierotheos în ultimii ani, aș spune după pseudo-sinodul din Creta, unde a fost un emisar al credintei ortodoxe, dar încetul cu încetul, începând cu anul 2017, s-a declansat o diferențiere treptată în teologia IPS Ierotheos, pe diverse teme…

Astfel, Inaltpreasfintia Sa, a apărat metodele neortodoxe ale Fanarului in acordarea autocefaliei Ucrainei… prin acceptarea schismaticilor (Vezi: Arhiepiscopul Albaniei Anastasios) prin acceptarea manifestarii ierarhiei ortodoxe in mod papal, prin încălcarea neregulamentară a sistemului sinodal, prin acceptarea impunerii închiderii bisericilor la care au fost partase in principal două persoane, Arhiepiscopii Ieronym și Ierotheos (Pozitie exprimata de Mitropolitului din Corfu), și nu in ultimul rand adoptarea „teologiei” care apără fiecare decret guvernamental, și mai ales cu exces de zel, indeosebi pe cel al vaccinării, ca fiind „singura soluție”.

Destul de bizar, pentru aceia dintre noi care l-au urmarit îndeaproape, ca si cum dragul nostru Mitropolit  ar fi decis să îmbrățișeze scolastica academica și să renunțe la teologia empirica a Părinților Bisericii pe care ne-a prezentat-o atâția ani de zile.

Ca și cum nu ar avea nicio viziune teologica asupra problemei, ci una complet laica, încercand să apere pozițiile guvernelor din întreaga lume, stigmatizand in discursuri pe oamenii cu gandire critica, fie etichetandu-i ca fiind oameni de extremă dreapta din întreaga Europă, fie catalogandu-i ca fiind naziști. Ceea ce  vladica nu percepe este că, chiar și la acest nivel laic de analiză, prezentările sale sunt greșite, iar din punct de vedere al teologiei ortodoxe, ele s-au abatut mult prea departe de esența subiectului.

Căci fie ignoră multe fapte ale lumii politice și intențiile agendei globale, fie nu le cunoaște pe deplin, fie din motive personale abate atenția credinciosilor inutil în altă parte.

Problema, desigur, nu consta in convingerile politice ale popoarelor, mai vechi sau mai noi, (fie de dreapta sau nu), dreapta sau stânga, care reacționează la modul în care este solutionata epidemia, de către guvernele statelor și organizațiilor internaționale, OMS, ONU etc.

Problema este miza pe care o au toți acestia care sunt mandatati sa fie responsabili, fie în ansamblu, fie regional, ce au declarat că vor să intreprinda și dacă modul în care gestionează problema… conduce intr-adevar la o solutie viabila.

Dacă nu cumva totul se indreapta spre controlul total al oamenilor, pregătirea noii ere a antihristului pe pământ, printr-o certificare digitală-identitate de vaccinare prin QR a binecunoscutului cod de bare, avand numărul cunoscut: 666.

Toate acestea vor fi prezentate în paragrafele următoare, examinând trei parametri importanți,

1) punctele principale ale agendei Globalizării,

2) avertismentele, informarea și învățătura sfinților și a figurilor harismatice cu privire la aceste aspecte, dar și

3) învățătura patristică în sine, aplicata în cazuri individuale, așa cum a fost prezentată chiar de Mitropolitul de Nafpaktos.

Declarațiile globaliștilor

Bill Gates:

„Vom avea o mulțime de măsuri neobișnuite până când cei 7 miliarde de oameni vor fi vaccinați.” 

„În cele din urmă va trebui să avem o certificare digitală (Barcode-nanochip) pentru a ne arăta cine a fost testat recent, sau vaccinat atunci când vom avea un vaccin”

Vorbind la postul de televiziune „OPEN” despre Coronavirus, Evangelos Venizelos a declarat că are aceeași opinie, așa cum a propus globalistul Bill Gates, pentru a implanta microcipuri la toti… (aici https://www.blogger.com/#)

Este util să ne amintim că toate acestea nu sunt ceva nou, ci ceva care este demult pregătit de elita bancară sionistă care conduce nebunește statele și popoarele:

„Suntem în pragul unei transformări globale. Tot ce avem nevoie este o criza globala, și națiunile vor accepta Noua Ordine Mondială…” ~ David Rockefeler (Discurs la Consiliul de Afaceri pentru Națiunile Unite, 14 septembrie 1994.)

Fostul secretar general al NATO Javier Solana ne-a declarat în 2011 că:

„Guvernarea globală eficientă trebuie să fie obiectivul umanității de astăzi”.

Și alții de-ai noștri, desigur, o pun constant pe primul loc…

„Pandemia de coronavirus a scos în evidență necesitatea unei guvernări globale”, a declarat, printre altele, fostul premier, G. Papandreou, cu ocazia aniversării zilei nationale de 25 martie.

Fostul premier al Regatului Unit, Tony Blair, a cerut crearea de identități digitale (Digital ID) pentru a monitoriza „situația bolii” ca parte a planurilor de a începe călătoriile internaționale după criza globală provocată de coronavirus…

Președintele chinez Xi Jinping (a cărui țară este responsabilă de pandemie) a propus în mod clar impunerea codurilor QR (binecunoscutul cod de bare cu numărul 666) asupra întregii populații pentru a „îmbunătăți comerțul și călătoriile” afectate de coronavirus.

Prin gura lui Antonio Guterres, secretarul general al ONU din 11 aprilie 2020, am auzit un apel către liderii tuturor religiilor să se alăture cu rugăciunilor lor (Adica Dumnezeu sa fie invocat de demonii națiunilor…) pentru „pacea” și rezolvarea problemei globale a covid-19.

De un interes deosebit sunt declarațiile lui Klaus Schwab. În esență, ni se spune clar că prin „tratamentul” genetic al vaccinărilor ARNm va avea loc trecerea prin  fuziunea  intre tehnologie-biologie-digitalizare, la omul-robot, transhumanist, la cifra umana… dar să ne uităm la declarații:

„Reporter: Astăzi vorbim despre un implant cu cip. Când se va întâmpla acest lucru? 

KLAUS SCHWAB: Categoric în următorii 10 ani… 

(aici https://www.brighteon.com/92979af0-0483-4f3f-9b9b-611e665a6214)

„A 4-a revoluție industrială se va încheia cu o fuziune de identități: fizice, digitale și biologice.”

„A 4-a revolutie industriala nu schimba ceea ce faci, te schimba daca facem editare genetica, de exemplu. Tu ești cel care te-ai schimbat și, bineînțeles, asta are un impact uriaș asupra identității tale.”

„Este important să folosim criza Covid-19 ca pe o oportunitate adecvată.”

Toate acestea, desigur, dragii mei frați și parinti, sunt din vechime pregătite:

Fostul director al Organizației Mondiale a Sănătății, (cunoscutul OMS), Dr. Brock Chisolm, (1896 -1971) a declarat odată:

„Pentru a obține guvernarea mondială, este necesar să se faca tabula rasa in mintea oamenilor, sa se stearga: individualitatea, credința în tradiția familiei, patriotismul național și doctrinele religioase.”

Cu ocazia declarației lui Henry Kissinger „Pandemia va schimba ordinea mondială pentru totdeauna”… ne-am amintit de o altă declarație memorabilă făcută de bancherul Paul Warburg, în urmă cu zeci de ani, membru al Consiliului CFR pentru Relații Internaționale:

„Vom avea o guvernare globală, indiferent dacă vă place sau nu. Singura întrebare este dacă se va realiza prin impunere sau de buna voie, cu consimțământ propriu”.

Lista, dragii mei, este nesfârșită…

Dar l-am lasat pe „primul”, ultimul…

Într-o scrisoare pe care a trimis-o pe 4 aprilie la reuniunea virtuală a Băncii Mondiale și a Fondului Monetar Internațional (FMI) din primăvara anului 2021, Papa Francisc a declarat oficial „necesitatea urgentă a unui plan global care să poată crea innoirea sau revitalizarea instituțiilor existente, în special cele ale guvernarii globale”, un nou sistem de „guvernare globală” și „vaccinuri universale” pentru tratarea coronavirusului Covid-19 și a altor „probleme presante”…

Aș dori să subliniez acest lucru în special. Lumea nu știe că sistemul de „guvernare globală” este o poziție și o aspirație oficială a Vaticanului, indiferent de persoana care este desemnata ca papă, astfel încât există declarații și poziții revelatoare cu privire la un guvern mondial din timpul Papei Ioan Paul al II-lea, a se vedea un comunicat de presă în 2011 în STAR (aici,

https://youtu.be/IpkajLEF6K4) si chiar mai vechi in timp, de la Papa Ioan al XXIII-lea…

În Scrisoarea enciclică profetică a lui Pacem din Terris din 1963.

VEZI: PACEM ÎN TERRISENCICLIC AL PAPEI IOAN AL XXIIII-LEA DE INSTITUIRE A PĂCII UNIVERSALE ÎN ADEVĂR, DREPTATE, CARITATE ȘI LIBERTATE APRIL 11, 1963.  De asemenea, studiați un raport ulterior al Vaticanului care infirmă fiecare caz de interpretare greșită sau teorie a conspirației etc. CONSILIUL PONTIFICAL PENTRU JUSTIȚIE ȘI PACE

Nota bene:

SPRE REFORMAREA SISTEMELE FINANCIARE ȘI MONETARE INTERNAȚIONALE ÎN CONTEXTUL AUTORITĂȚII PUBLICE GLOBALE

(https://www.vatican.va/roman_curia/pontifical_councils/justpeace/documents/rc_pc_justpeace_doc_20111024_nota_en.html)

Ce cer apărătorii vechi și noi ai Noii Ordini și ai Guvernării Globale?

Și, din întâmplare, potrivit tuturor celor de astăzi dintre ei, ei prezintă impunerea vaccinării și o certificare digitală-identitate a vaccinării prin QR cu coduri de bare ca singura soluție?

Dar, desigur, începutul erei noi, fundațiile, viitorului, o guvernare reală a lumii, sub un lider mondial natural, politic și religios…

Acest lucru își va exercita întreaga putere la nivel mondial, datorită unui sistem digital de control, atât de necesar pentru viața de zi cu zi a omului, încât, dacă nu-l va accepta, nu va putea avea acces la toate activitățile vieții sociale. Îți amintește de ceva acest lucru? Dar să te tii bine pe picioare, ca nu cumva…

Sa luam aminte

Căci în acest fel va face tiranul, ca toţi deja să poarte pecetea fiarei când va fi venit la vremea sa, la plinirea vremurilor; să amăgească cu semne pe toţi, şi apoi aşa să cumpere aceştia bucate şi tot felul de trebuinţe; şi să pună povăţuitori [cârmuitori] de popor, ca toţi să săvârşească porunca lui.”

SFANTUL EFREM SIRUL. (Cuvantare la a Doua Venire a Domnului și pentru sfârșitul lumii și prezența antihristului. Vol. VOL. IV. 1992).

Ce ne spune Sfântul Efrem Sirul? Că toată omenirea va avea pe mână „semnul” viitorului lider mondial, chiar înainte de a ajunge să conducă întreaga lume.

Și va necesita după apariția sa folosirea pecetii pentru a cumpara bucate. Și că va avea „adjutantii” sai, de fapt, conducători politici care să-i îndeplinească comanda! Cu cât de multa limpezime ne poate avertiza Dumnezeu prin intermediul sfinților.

Da, acesta este adevărul. Deci, înainte de apariția antihristului, pe baza legilor conducătorilor de guverne ale statelor, toată lumea va avea pe mâna semnul  (666) pe un card bio-digital – care va cuprinde: carte de identitate – certificat pe softul unui telefon mobil, cu numărul specific.

După cum se spune cu multe secole în urmă:

„Pecetea va fi pusa în primul rând ca un „vot” pe suprafata unei „tigle” (placi) prin care vom interactiona  zilnic cu ceilalti…” 

 „Insemnarea sau pecetea va  fi pusa  de oameni cunoscuți”. ~ Sfantul Arethas, episcop de Cezareea. (Explicarea Apocalipsei PG 106)

„Pecetea va fi pusa ca un vot scrijelit pe o tigla mica si de catre oameni cunoscuți”. 

În anii Sfantului Arethas oamenii votau scriind numele candidatului pe care-l preferau pe o țiglă de mărimea unui cartonas = „vot” (de aici cuvântul țiglă) și apoi o puneau in urne…

Deci, vedem că marcajul care va fi dat inițial va fi sub forma unei „plăci” (un card sau un smartphone, un telefon mobil care are forma unei plăci) de utilizare obișnuită. După cum ni se talcuieste: „Ni se spune că pecetea va fi inselarea impusa de „Fiara de pe pamant” (Sfantul Grigorie de Nyssa, P.G. 45,1121) adică Profetul Mincinos îi va obliga pe oameni să primească un semn – 666, pe care sfintii îl numesc „vot” (Sfantul Andrei al Cezareei P.G. 106, 340).

Sfinții Andrei și Arethas, episcopii Cezareei, au profețit despre vremurile din urmă că Satana le va da oamenilor un „vot scrijelit”. Votul înseamnă un cartonas mic (ca o carte de joc) cu care se vota atunci scrijelind pe vot numele candidatului. Prin scrijelire – frecare. Pentru ca „un vot scrijelit” după sfinții părinți însemna o placă (ca un cartonas de joc) de uz cotidian…”

Asta cer susținătorii globalizării, prin fiecare funcție deținută de fiecare dintre ei, politică, religioasă, economică, de sănătate, culturală…

După cum se spune de către Sfinții Părinți din vremurile de demult: „Conducătorii vremurilor vor stabili adevărul poporului”. Sfantul Atanasie cel Mare PG 27 505.

Dar și sfintii din vremea noastra.

Sfantul Paisie din Muntele Athos:

Este pacat, pentru ca astazi diavolul a reusit sa influenteze guvernantii. Plânge Grecia. Nu mai este nimic în picioare astăzi. Pentru ca Grecia să fie salvată, toți liderii săi ar trebuie să plece în exil oriunde. Să plece, pentru că daca sunt prezenți, ne contaminează.

Astăzi totul a fost vândut. „Sionismul internațional” a reușit, prin programele pe care le face de 180 de ani, să-și pună în aplicare planurile astăzi.

Cartea: „Cuvinte de har și înțelepciune” de Parintele Makarios Ayiannianitis din Muntele Athos.

Preotul Profesor Gheorghe Metallinos:

„Întrebarea nu poate fi pusă dacă Masoneria a fost condamnată de Biserica noastră. Căci Biserica a fost controlată în mod repetat, și într-adevăr de o organizație multinațională politico-religioasă sincretistă, incompatibilă cu creștinismul ortodox. Rolul său politic de astăzi este realizat de Clubul Bilderberg, care a manjit majoritatea forțelor politice ale țării noastre…”

 FRANCMASONERIA ÎN „EST” , Preot Profesor Gheorghe D. Metallinos.

(https://pneumatoskoinwnia.blogspot.com/2013/09/blog-post.html)

Sfinții știu foarte bine că:

„Ați fost convinși de venirea Fiului Omului pentru mântuirea poporului”.

În zilele noastre, tot ceea ce se întâmplă, fie că cei din țara noastra sau oamenii din alte tari încă nu sesizeaza, este în perfectă armonie cu Apocalipsa lui Ioan și cu cuvintele figurilor harismatice și a sfinților Ortodoxiei de-a lungul secolelor… Sfinții ne vorbesc.

Transmiterea invataturii sfinților

Câteva exemple:

„Și vedeți, oamenii nu înțeleg că traim semnele vremurilor, că pecetluirea progresează. Dar ei se comporta ca si cum nu se întâmplă nimic. De aceea Scriptura spune că vor fi inselati și cei aleși. Din păcate, unii „gnostici”  ii adorm pe fiii lor duhovnicesti ca bebelușii, astfel încât să nu fie jenati… „Nu este nicio problema; nu este nimic. Este suficient să crezi in interior!” Ei spun: „Ocolim acest subiect – despre identitate biometrica, despre pecetluire – ca sa nu fie oamenii întristați…”

– Gheronda, ce legătură are această carte de identitate cu pecetluirea? 

– Buletinul nu este pecetea, este introducerea pecetii. Biserica trebuie să adopte o poziție corectă. Sa vorbeasca, sa le explice credincioșilor, ca sa înțeleaga că, dacă își iau cardul biometric, va fi o cădere. Din moment ce le-am scris clar în brosura  „Semnele vremurilor”. ~ Sfantul Paisie din Muntele Athos † 1994 

(aici      https://pneumatoskoinwnia.blogspot.com/2019/05/blog-post_81.html)

„Păstrați buletinele vechi și refuzati dacă doresc să vă ofere o astfel de identitate biometrica.” Sfantul Paisie din Muntele Athos din vol. Trezire Duhovniceasca.

„Vremurile de pe urmă sunt deja aici. Vedem clar pregătirea erei antihristului…” ~ Parintele Serafim Rose († 2 septembrie 1982)

„Acum chiar Biserica este în pericol pentru că antihriștii au pătruns de la temelii până la vârf…” 

~ Staretul Tadei † Sârb (2001)

La Crăciun 2006, cu trei ani înainte ca Parintele Ioannis să moară, (spune fiica lui) am fost cu toții adunați la casa fratelui meu Christos pentru celebrarea lui. Cu lacrimi în ochi, Parintele ne-a spus:

„Sa aveti o mentalitate curajoasă și sa nu cedati ca să luati noua identitate biometrica! Rugati-va Bunului Dumnezeu ca să-si faca milă de noi, căci altfel sufletele noastre vor pieri!”. ~ Părintele Ioannis Kalaidis”

Scopul unui guvern global, în acest moment, nu este altul decât diluarea omului și dizolvarea legaturii dintre oameni… Unii vor ca noi să devenim doar niste  numere, ca prizonierii… Ei încearcă să rupă relațiile dintre oameni și relația omului cu Dumnezeu. Este o încercare de a face o societatea  de „roboti.”~ Parintele Justin Pîrvu.

„New Age nu vrea neaparat să golească bisericile, ci să le umple cu oameni care au credința alterata, sincretista…” ~ Pr. Antonie Alevizopoulos † 1996 

„Antihristul va conduce prin departamentul sănătății. Este o gripă care va veni. Va arăta ca o gripă. O boală fabricată. Vă recomandăm să evitați orice fel de vaccinare. Cei care nu se vor vaccina vor fi «izolați» in campusuri””

 (Cuvant rostit in 2007) ~ Parintele  Savvas Achileos †

„Cuvântul care caracterizează secolul nostru este apostazia…” Războiul pe care îl acceptăm este foarte mare. Toată lumea este împotriva noastră: știința și politică. Nu sunt pesimist, dar cred că trăim în vremurile din urma. Atitudinea noastră trebuie să fie muceniceasca…” ~ Sfântul Sofronie de la Essex † (11 iulie 1993)

„Agenda antihristului se va baza pe aroganța științei…” ~ Parintele Haralambie Vasilopoulos,1982.

„Medicii și oamenii de știință de frunte atesta că ceea ce se face este un test de disciplină pentru a manipula oamenii precum doresc. Acest lucru ar fi putut părea ciudat și puțin probabil până de curând, dar nu este o fantezie, pentru că oamenii o spun acum public:

„Pandemia de coronavirus a evidențiat necesitatea unei guvernări globale” (George Papandreou, aici

https://www.blogger.com/#)

și propun … să aibă fiecare ființă umană un microcip pentru a avea datele biometrice în legătură cu persoana respectiva sau cu alte date biomedicale” (Evangelos Venizelos, aici https://www.blogger.com/#)

„Acestia vorbesc deschis despre pecetluire și dictatură mondială, dar noi tot nu înțelegem!?” (…) Ieromonahul Efthimie din Muntele Athos.

„Mă rog ca Dumnezeu să vă dea luminare prin har pentru a înțelege că Ortodoxia noastră nu are nimic de-a face cu alte religii. Dar acum întreaga lume, diverse mentalități, diverși oameni, care nici măcar nu cred că există un Dumnezeu, sunt de părere că nu ar trebui să existe multe religii, pentru că ele „împart” oamenii și îi aduc la dușmănie. (…)

Planul tuturor guvernelor, din statele mici, mari,  este ca toate confesiunile sa devina o singura religie. Și se va face în așa fel ca toate religiile sa fie la fel (Aici

https://youtu.be/KEpSdvdMAog) pentru a se uni intr-o nouă religie. Aceasta este ceea ce fac sioniștii și ei lucrează foarte mult pentru acest lucru, să faca o nouă religie mai „buna”… ~ Sfântul Porfirie Kafsokalyvitis †

Într-un alt caz, tot Sfântul Porfirie:

La un moment dat, destul de neașteptat, Sfântul Porfirie a spus următoarele care ne-au făcut o impresie puternica: 

Va veni un moment în care in toată lumea va primi un card și apoi veți auzi la televizor: Au furat cardul lui Gherasimos, s-au dus la bancă și au furat toți banii de la el!”

După un timp, se va spune din nou: „I-au luat cardul și i-au furat toți banii”, iar acest lucru se va repeta tot timpul. Dar tot ce vor spune vor fi minciuni! Apoi îți vor spune: „Pentru a nu fi furat de pe card, pune-ți numărul personal și datele ca sa fie insemnate pe trupul tau, adică să fii pecetluit și nimeni nu le va mai putea fura de la tine. Asta va rezolva problema…”! Acestea sunt planurile lor.

Am ramas pentru scurt timp fără cuvinte. Nimeni nu mai vorbea. Mă gândeam: „Ce a spus Batranul? Ce lucru incredibil ne spune acum…” Ceilalți au reactionat la fel, pentru că în 1982 părea de necrezut că toți vom avea un card cu toate detaliile noastre (carte de identitate, număr fiscal, ID bancar… etc.). Apoi discutia a continuat normal despre Manastire… ~ Sfantul Porfirie Proorocul, Marturii – Volumul II, Sfanta Manastire a Sfantului Teodor, Muntele Athos.

„Cei duhovnicești să se asigure că fiii lor duhovnicești nu primesc identitatea biometrica”! 

„Vor mai fi si clerici care nu vor primi un act de identitate biometrica! Cei care vor lua identitate biometrica nu vor avea partasie cu Hristos! Nu vor avea partasie cu harul!” 

„De aceea, îi vom asculta doar pe episcopii care nu vor lua acte de identitate biometrice!… Ei vor mai fi in Biserica lui Hristos atunci!” ~ Sfantul Parinte Ambrozie Lazaris 2006 †

„Știința occidentală fabrica scoicile de oțel patentate de mâinile antihristului, o scoică care răzuiește răni vechi și deschide altele noi…” ~ Sfantul Nicolae Velimirovici (1880 – 1956) †

Mulți oameni vorbesc astăzi despre globalizare. În timp ce unii oameni planifică și pregătesc. Globalizarea în economie, prin crearea unui superstat mondial si o unica religie. Deci un globalism este planificat nu numai fără Hristos, ci și împotriva lui Hristos. Superstatul, supraeconomia, supra-religia nu-I vor sluji lui Hristos și omului, ca chip al lui Dumnezeu, ci antihristului și celor care se închină antihristului…

„această globalizare diferitele instituții vor lua libertățile popoarelor pentru ca oamenii să devină pioni în mâinile celor puternici ai pământului… Acest lucru a început să se întâmple în țara noastră, unde instituțiile care vin din afară sunt impuse poporului nostru. Toată lumea va fi verificată prin vize globale. Am fost îngrijorați de Acordul Schengen pentru că l-am văzut ca pe un precursor al indosarierii digitale mondiale” ~ Arhimandrit † Gheorghios Kapsanis

„Epidemie din Est, epidemie cu numele ciudat al bolii”: „Suntem în pericol ca indivizi. Suntem în pericol de o epidemie. Ah epidemia! Aoleu, aoleu, aoleu! Vine, vine, vine, vine! Vine o epidemie, nu o gripă ca aceasta gripă comuna, cand stai la pat, dar, potrivit Apocalipsei, vine o epidemie cu un nume ciudat de boală care va anihila, va umili medicii, va umili farmaciile, totul! Va fi aspirator al haosului!

Πνεύματος κοινωνία: ”Όταν με μία πανδημία.. θα αποκρύβονται όλοι να σωθούν! ~ Αποκάλυψη του Ιωάννη

https://pneumatoskoinwnia.blogspot.com/2021/05/blog-post_16.html?m=

De ce ingaduie Dumnezeu? Rugaciunea pe care nu o facem, Biblia pe care nu o citim, pacatele noastre prostitutia si adulterul si divortul, si alte necuratii! Urmează o epidemie care va mătura întreaga lume! Aspirator de cadavre! Și, ca și în Primul Război Mondial, a venit gripa care a cuprins Atena în ansamblu și mii de oameni au căzut și au murit, astfel încât o epidemie teribilă vine din Est! Suntem în pericol, frații mei! (discurs în 1990).

„Acum deja se intrevede prigoana Bisericii și vom intra in catacombe. Și Biserica va fi persecutată; iar bisericile vor fi închise”, ~ Mitropolitul Augustin Kantiotis al Florinei †

În momentul persecuțiilor, dragii mei, a fost, desigur, o tortură îngrozitoare a trupului, dar nu a existat nici o influență asupra minții și sufletului. În timp ce în martiriul vremurilor din urma vom avea o influență asupra sufletului prin metodele care vor fi cele mai rele. De ce?

Căci vor introduce lucruri chimice în organism și ne va paraliza voința, ne va distorsiona emoția și ne va dezorienta sufletele. Acestea au fost testate în zilele noastre, sunt bine cunoscute…

Deci, cum vei putea să-L mărturisești pe Hristos și să nu te închini antihristului? Ce martiriu teribil! De aceea va trebui să fugim in munti! Va voi spune încă o dată. Este nevoie să ne refugiem in munti! Căci în aceste chinuri nu știm dacă putem sa îndurăm…  cum vom fi supuși, care va fi dispoziția noastră când lucrurile chimice vor fi puse în noi…”

Într-un alt discurs:

„NU VOM LUA ACEST CARD BIOMETRIC, PENTRU CĂ ORICINE-L VA LUA, NU VA SCĂPA DE PECETEA CARE URMEAZĂ”, ~ Pr. Athanasios Mytilineos (1927 – 2006)

Fraților și parintilor mă opresc aici… Lista de avertizari și profeții în unele cazuri este cu adevărat nesfârșită, pentru tot ceea ce lucrătorii Globalizării încearcă să ne impună la nivel internațional…

Și înțelegem pe deplin  „obiecțiile” dragilor noștri Conducatori:

„Acestea sunt opinii, și opinii ale unor, Sfinti, dar ele sunt… ale lor personale! Veți spune, de asemenea, că sunt deschiși la „multe interpretări” și au, de asemenea, interpretări greșite și nu știm dacă totul a fost spus în acest fel și nu există inexactități etc. iar cel care le interpretează trebuie să aibă condițiile stabilite de nevointa și de viața duhovniceasca, precum și luminarea harului Duhului Sfânt.

Si iata obiectia clericilor superiori:

„În mare parte acestia nu sunt episcopi, iar noi, ca Biserică, avem Sinoade care decid, iar caracteristica sfinților este ascultarea de Sinod!”

Și aici completam cu „ironia”, poate nu atât de mult. (…)

Ierotei de Nafpaktos versus Ierotei de Nafpaktos

La cativa ani de la moartea Sfintilor Batrani Paisie si Porfirie, Biserica s-a orientat dupa duhul ortodox si pozitia pe care toti Sfintii Parinti au exprimat-o mereu de-a lungul timpului.

Astăzi, desigur, aceste poziții și decizii sunt ascunse și ascunse cu grijă…

De la Sfântul Sinod al Bisericii Greciei, Enciclica 2626 din 7 aprilie 1997, adresându-se „Catre poporul grec ortodox si evlavios”

VEZI: POZIȚIA SFÂNTULUI SINOD AL BISERICII GRECIEI, PE TEMA IDENTITĂȚII BIOMETRICE

https://enromiosini.gr/paratiritirio/paratiritirio-peri-tautotitwn/i-thesi-tis-ieras-sinodou-gia-tis-tautotites/

Punctul cheie aici:

Numărul 666. Dar numărul 666, din referirea sa la Apocalipsă, este stabilit ca numărul lui Antihrist. In niciun caz nu ar trebui să fie aplicat ca număr de cod  666 noului sistem identitar biometric al țării noastre și religiei pentru a fi inclus în datele obligatorii ale noilor tipuri de buletine de identitate.”

Vreți să cunoașteți dragi frați și părinți, cine este unul dintre ei care semnează penultima Enciclică Sinodală din 1997 emisa de către Sfântul Sinod al Bisericii Greciei? Fara indoiala, desigur, Mitropolitul de Nafpaktos și Sfantul Vlasios, Ierotheos.

Da, cel care tânjește după ascultarea de Sinod din partea poporului, în timp ce el însuși nu se supune nici prevederilor învățăturii Bisericii cu privire la numărul antihristului, nici opiniilor comune vechi de secole ale sfinților despre acest număr, nici nu se supune în cele din urmă chiar deciziilor sinodale pe care… el însuși le-a semnat!

Ce ne veti spune preaiubitul nostru Episcop celor care vom pune întrebarea:

„Păi, când ne spuneti adevărul?”

Când semnati în textele sinodale, pentru 666 cele care sunt după Sfinți Parinti, sau când va exprimati într-un mod modest, în textele personale (cum scrieti aici:

http://anastasiosk.blogspot.com/2021/12/blog-post_405.html), și ne vorbiti în esență despre pecetluirea imaterială „prin venerație”, (…) „mentala și imateriala”, adică nu este vorba pecetluirea antihristului? Numai de una de tip interior? Nu o vom primi atunci pe mâna dreaptă și pe frunte și ne vor verifica dacă o avem, caci fara pecete nimeni nu va putea vinde și cumpăra? Este Apocalipsa și invatatura sfinților greșita asa cum ni s-a transmis de-a lungul secolelor?

Iar Preaiubitul nostru Episcop Ierotei este rugat să ne lamureasca, când ne spune adevărul?!

Inaltpreasfintiti Episcopi ai lui Dumnezeu, Părinți și Frați, avem o mare responsabilitate!

Avem o responsabilitate pentru că am primit instintare de la sfinți: pentru un Guvern Mondial, pentru un stat mondial panreligios, pentru semnul și numărul antihristului pe care îl va pune pe mâna fiecaruia, înainte de apariția sa in public (exact așa cum ni se aplica in prezent), am primit instiintare din Traditie că va  veni o „epidemie”…

Am primit instiintare de la sfinti că:

„Toată lumea este împotriva noastră: știința și politica”, am primit instiintare că va veni un vaccin „obligatoriu”, că se recomandă evitarea oricărui tip de vaccinare”. Că „Cei care nu vor fi vaccinați vor fi «izolați» in campusuri”; și că, prin chimicalele introduse in corpurile noastre ne va paraliza mintea noastră și voința noastră… (Vaccinuri ARNm pentru modificarea ADN-ului).

Și cel mai important dintre toate. Avem instiintare de la Însuși Dumnezeu-Omul Hristos, așa cum ne indeamna El: „Oricine voieste sa vina după Mine….”

„Oricine voieşte să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să-Mi urmeze Mie” (Marcu 8, 34-38).

Așadar, fie că cineva dorește să țină cont de toate personalitatile sfinte și harismatice ale Ortodoxiei care ne-au transmis de-a lungul secolelor, din cele mai vechi timpuri până astăzi, pentru informarea și paza sufletului nostru, fie că nu dorește, un lucru este crucial:

Nimeni nu poate fi un ortodox traitor daca nu se leapada de sinele orgolios, ca sa  poata primi astfel harul de la Sfanta Treime.

Și de partea acestui sistem, și a vaccinării obligatorii impuse, cu produse din „întreruperi terapeutice ale sarcinii” (o altă eroare oribilă), a avortului. Adică a devenit o „crimă terapeutică” ca fiind singura soluție, prin ascunderea și privarea noastra de alte medicamente.

Este persistenta ca să ne proiecteze, dupa chipul lui antihrist, și să încerce să ne induca ideea ca numai astfel vom deveni „asemănători lui Dumnezeu”.

Acum îmi vin în minte cuvintele unui mare Părinte și Teolog al Bisericii: „Scoateți sau anulati stapanirea de sine, vointa libera de la om și apoi veti observa ca nu mai ramane om…” ~ Sfantul Nicolae Cabasila

Îmi amintesc în mod special din studiu următoarele:

1) „Sfântul Maxim Mărturisitorul observă că, dacă firescul omului este forțat samavolnic, determinat iar Dumnezeu este în mod natural un Dumnezeu, prin natura Sa Bun și prin natura Sa Creator, atunci Dumnezeu va fi în mod determinat (automat) Dumnezeu, Bun și Creator, ceea ce este blasfemiator să gândească cineva asa ceva…”

2) Este evident că Părinții nu se referă la „libertatea lui Dumnezeu privind dumnezeirea Sa”, cu „capacitatea Sa de a se întrupa”, deoarece Hristos, devenind om, nu amintește de natura Sa divină, „a celor familiari”.

Adică, sfinții Părinți nu definesc libertatea ca o posibilitate de extaz de la natura divină, ci vorbesc despre revenirea omului la libertatea străveche, care este comuniunea omului cu Dumnezeu.

Iar în alte puncte ale învățăturii sale, Sfântul Maxim Mărturisitorul vorbește despre libertate nu ca despre un drept sau o alegere, ci ca despre lipsa de păcat, ca despre eliberarea de patimi.

(Fragmente din: „Libertatea voinței – voința persoanei” conform filosofiei și teologiei patristice; Mitropolitul de Nafpaktos, Ierotheos Vlachos)

(https://pneumatoskoinwnia.blogspot.com/2015/07/blog-post_87.html)

Deci, în loc ca dragul nostru Episcop Ierotei să rămână următor Sfinților Părinți, așa cum a propovăduit atâția ani, și să nu accepte „avorturi tămăduitoare” și să desființeze stapanirea de sine (libertatea) a omului și să calce în picioare libertatea ortodoxă și reală a persoanei în Hristos, prin ferirea de la păcat…

Deci, în loc ca dragul nostru episcop de Nafpaktos să ne explice despre ceea ce… Ceea ce ne spun toți despre „guvernul mondial” și crearea de „identități digitale” și presiunea autoritară de a accepta vaccinările prin forță și tot ceea ce mai urmeaza?

Mitropolitul Ierotei ar trebui sa ne atraga atentia ca acest întreg sistem, și ceea ce ne ofera ca „soluție” la problemele umanității, este împotriva lui Hristos și a omului. Acestea nu sunt cuvintele mele. Sunt cuvinte ale Duhului Sfânt. Este o învățătură a Sfinților.

Deci, în loc sa ne ofere  interpretările inspirate ale sfinților, Episcopul de Nafpaktos ne manipuleaza aratandu-ne importanta credinței in Elitele Globale, pe care prin teroare fascistă în acest fel ne-o impune, întregii umanități, care reacționează pe bună dreptate (ca mulți dintre noi), din întreaga lume, la fascismul sanitar.

O elită globală, pe care Mitropolitul de Nafpaktos o urmează aproape orbește, neavând distincția de a vedea că ei sunt precursorii moderni ai antihristului pe pământ.

APOCALIPSA.

IATĂ ce a conchis Mitropolitul Ierotheos într-un text mai vechi, pe tema dialogurilor cu catolicii, în care a prezentat cu mare delicatețe că este în favoarea dialogurilor atâta timp cât nu există nici o modificare a teologiei ortodoxe și nicio concesie pe teme de credință.

Scrie la sfârșitul textului, că:

„În cele din urmă vom urma directia pe care o da Papa.”

Exprimarea unor îngrijorări și temeri serioase cu privire la presiunile și influența exercitate în multe feluri de Papa Romei. (2) și (Aici:

https://www.parembasis.gr/index.php/el/menu-teyxos-258/5054-2017-11-25)

Și iată cum, astăzi, Însuși Mitropolitul Ierotei a ajuns să cedeze tocmai in punctul de care se temea. Pentru a fi de acord cu Papa si directia lui.

Și este într-adevăr trist…, și destul de tragic, pentru cel care a aratat modul exact de a distinge pe înainte mergatorii antihristului pe pământ în fiecare epocă, problema luminarii harului în inimă, esenta isihasmului cu rugăciunea mintii…

(https://pneumatoskoinwnia.blogspot.com/2014/07/blog-post_8533.html)

Cel care ne-a învățat teologhisirea în siguranță și simplitate, așa cum ne arata Sfântul Grigorie Teologul…

(http://pneumatoskoinwnia.blogspot.com/2014/09/blog-post_17.html)

Astăzi, pentru a evita erorile am citat cuvintele sfinților așa cum ne-au fost transmise exact, asa cum IPS Ierotheos însuși ne-a explicat timp de decenii.

Și este rugat să ne răspundă, ca persoana responsabilă în primul rând, ca episcop al lui Hristos și să numească cine sunt astăzi inaintemergatorii lui Antihrist. In măsură in care ne mărturisește că acestia exista în fiecare secol dupa cum observam.

Iar dacă greșim undeva ca fii neputincioși și risipitori ce suntem, sa ne îndrepte….

Scrierea textului articolului s-a bazat pe teologia empirică, fiind singura adevărată, potrivit sfinților, așa cum ne-a învățat preaiubitul nostru Episcop de Nafpaktos în toți acești ani…

Pe măsură ce lumina necreata a Schimbării la Față, trăită pe deplin si simțită în mintea omului, ea iese pe față și devine vizibilă prin ochii săi naturali, în contrast cu lumina soarelui…

Cel care este conștient de chemarea apostolică, de lipsa duhovniceasca a experienței trăite, poate recunoaște autenticitatea cuvântului, cel care nu experimentează rânduiala spirituală a unui episcop dupa randuiala lui Melchisedec, nu poate înțelege ceea ce este scris…

Astăzi trăim vremurile sfârșitului și vedem clar pregătirea pentru venirea antihristului, cu impunerea specială a semnului pe mâna, semnul pecetluirii asupra întregii omeniri.

Îmi pot da seama, totuși, că IPS Ierotheos a avut într-adevăr dreptate când a spus, ca potrivit Sfinților și Părinților, că Adevărul se traieste stare de luminare prin har.

Așa că rămân cu aceste cuvinte ale sfintilor, mai vechi și mai noi, citindu-le cuvintele inspirate de harul Duhului Sfânt.

Așa cum este astăzi Parintele Savvas din Muntele Athos din Kerasia de Kafsokalyvia, așa cum este Starețul Filotheu al Mănăstirii Karakallu din Muntele Athos, așa cum este ieromonahul Efthymie din Kapsala, așa cum este Starețul Parthenie al Sfintei Manastiri Sfantul Pavel din Muntele Athos, așa cum este Mitropolitul de Morphou Neophyt, cum este Mitropolitul de Kythera Serafim…

La fel harismaticul Gheronda Gavriil Athonitul, la fel ca și părintele Petros Hirs, Pr. Vasilios Voloudakis, Pr. Anastasios Gkotsopoulos, Pr. Ioannis Fotopoulos, Pr. Theodoros Zisis.

Asa cum este smerit si simplu traitor al harului Pr. Gavriil, asa cum este Parintele Andreas „necunoscut” si asa cum este teologul Pr. Panagiotis….

asa cum sunt multi frati si parinti contemporani, calugari si maici din manastiri, preoti simpli si smeriti care nu sunt cunoscuti „nici macar de mama lor” din punct de vedere al celebritatii, dar sunt cunoscuti de Dumnezeu care le permite sa „vada” starea credinciosilor in momentul Sfintei Impartasanii. (în orașul Patras avem cel puțin trei!)

Așa cum este acea doamnă din Athena, gospodină și mamă a doi micuți… Așa cum sunt și lucratorii necunoscuți, care distribuie marfa în ploaie, cunoscând empiric trairea… asa cum este si acel negustor, matematicianul, care cunoaste matematica lui Dumnezeu pare mai bun decat multi ierarhi, cum ar fi acel magazioner de supermarket, care a trait risipitor si departe de Dumnezeu, dar s-a pocait si a primit harul…

Cum este sora aia, grecoiaca din nord, care traitoare duhovnicesca, dar se ascunde de lume… la fel ca o altă soră care, în timp ce locuia lângă biserică, a trăit în păcat, dar a primit și un prilej de pocăință și o dorință în inimă, ca un alt fiu risipitor, si care a primit chemarea Hristos. Ca și alți frați, ca sportivii și profesorii, și inginerii, și scriitorii liberi din „lume”, și bucătari, și actori și artisti..

Vrei să știti ce au toti acestia în comun? Da… nimeni dintre ei nu primeste vaccinul. Pentru că au experiență și invatatura comuna despre har, pe care Parintele Ioannis Romanidis obișnuia să transmita, și pe care le-a predat-o și Mitropolitul Ierotheos. Și ne dorim din toată inima, să ne învețe din nou în prin luminarea harului și prin Adevăr.

Și ne dorim din toată inima, să ne învețe din nou în luminare prin har și in Adevăr. Și va rugam, să nu permiteti, și să nu fiti de partea acelora care sunt de acord între ei, că:

„Până la urmă, se va urma directia pe care o va da Papa…”.

Fie ca Dumnezeu să va daruiasca luminare și înțelepciune. Va dorim… Cu multă dragoste și durere din partea inimilor noastre, preaiubitul nostru Învățător Duhovnicesc si Mitropolit, Ierotheos Vlachos.

Nota:

„O să vă spun ceva minunat. Când trăim ca creștini în această lume, suntem convinși că gândul lumii nu coincide nicăieri cu Hristos. Iar cursul propriei noastre gândirii in Hristos nu coincide deloc cu gândul lumii. Am citit recent în Viața Marelui Pahomie că… atunci când o epidemie a luat viața multor călugări, ei au privit-o ca pe un seceriș de sfinți. În timp ce pentru cei din lume aceasta este o calamitate.” (…) Sfântul Sofronie de la Essex †

 

Comentariu saccsiv:

Am postat si eu, de-a lungul anilor, majoritatea citatelor papusarilor ce doresc Guvern Mondial. Ba chiar pe unele le-am si pus intr-un singur articol:

CITATE CELEBRE. Au spus-o cu gura lor iar altii ne-au avertizat…

De asemenea, cred ca am postat aproape toate profetiile Sfintilor despre Apocalipsa. Iata doar cateva:

Sfantul Efrem Sirul despre cum se va arata ANTIHRIST: smerit, linistit, urand cele nedrepte, spre iudei intorcandu-se, bun, iubitor de saraci, peste masura de frumos, cu buna asezare, lin catre toti, cinstind in mod special pe evrei

Sfantul IOAN DAMASCHIN: Trebuie sa vina ANTIHRIST / Il vor primi IUDEII / Va fi OM nascut din curvie si va primi toata energia lui SATAN / La INCEPUT va lua chipul SFINTENIEI…

Sfantul Nil Athonitul: Antihrist le va spune “de buna voie vii la mine, iar nu de sila” apoi cei pecetluiti vor ajunge sa manance trupuri de oameni morti, nemaiputand suferi lipsa si foamea

PROFETIA Sfantului LAVRENTIE DE CERNIGOV despre ANTIHRIST

O EXCEPȚIONALĂ PROFEȚIE din secolul XV: “Lumea va purta MĂȘTI DE PIATRĂ”

Daca ne uitam azi in jur, constatam extraordinara precizie a celor descrise in PROFETIA pustnicilor nemteni transmisa Sfantului Mitropolit Varlaam despre VREMURILE DIN URMA si caderea Moldovei / VIATA Sfantului Varlaam / SINODUL DE LA IASI

Sfintii Prooroci ILIE si ENOH vor veni inaintea lui ANTIHRIST sau in timpul lui ANTIHRIST? Ii asteptam intai pe ei ca sa ne trezim sau va fi deja aproape prea tarziu?

Parusia

Duminica Înfricoșătoarei Judecăți. E despre Sfarsitul Vremurilor, despre care multi spun ca nu va fi sau ca va fi departe

Sfântul PAISIE AGHIORITUL explică de ce EVREII folosesc 666 pentru SEMNUL FIAREI, nu-l înlocuiesc cu un alt număr, o fac pe față, ba îl mai și promovează

Text remarcabil despre APOCALIPSA – VIZIUNILE STARETULUI ANTONIE

OBLIGATORIU DE CITIT. Sfantul Ierarh Nifon: VEDENIE DESPRE INFRICOSATA JUDECATA

Text remarcabil despre ANTIHRIST

Profetia Sfantului CALINIC de la Cernica despre 1992, inceputul SFARSITULUI LUMII …

PROFETIA Sfantului ANATOLIE al OPTINEI despre vremea cand ERETICII VOR PUNE MANA PE BISERICA …

Vedenia Sfantului Ioan de Kronstadt despre ANTIHRIST, caderea in erezii, semnul fiarei, sfarsitul lumii …

PROFETIA Sfantului Serafim de Virita despre AL TREILEA RAZBOI MONDIAL, RUSIA si ANTIHRIST

Tata era antivaccinist cu multa vreme inainte de a ma naste eu, asa ca n-am fost injectat in copilarie, cu peste 50 de ani in urma. Avea el o doctrina pe tema asta care suna cam asa: natura (din pacate era ateu, asa ca nu zicea ca Dumnezeu) l-a creat perfect pe om cu tot ce-i trebuie. Trebuie doar sa-si antreneze luptatorii din corp prin trecerea prin boala.

Iar inca de la inceput am postat pe acest blog enorm de multe articole anti vaccin, foarte bine documentate. Era deci evident ca voi fi si impotriva acestui vaccin anti Covid, cu atat mai mult cu cat e in parte altfel, dar si pentru ca a pastrat in producerea sa ticalosii mai vechi:

Istorii din cripta: Ce este HEK?

Cat despre lupta anti cip, ce sa mai spun? E chiar unul dintre elementele fundamentale ale acestui blog.

Am amintit de toate acestea inca de la inceputul comentariului meu pentru cititorii mai noi, ca sa inteleaga faptul ca stapanesc foarte bine subiectul. Si astfel sa nu fie uluiti cand voi spune ca NU CRED CA ANTIHRISTUL VA VENI CALARE PE O SERINGA.

Nu cred nici ca toti mortii au fost rapusi ce Covid.

Nici ca Big Pharma si guvernantii habauci, atei si neomarxisti de pe intreg Pamantul il voi impune cu forta pe antihrist.

Cred insa ca toate vechile citate din articolul grecesc se refera la o constructie cu mult mai mare decat ecuatia vaccinului, anume la sinistrul angrenaj: buletin cu cip – card bancar – internetul obiectelor – eGuvernare – disparitia banilor cash.

Cred ca va fi un mare razboi si un mare haos inainte de venirea antihristului. Haos creat de o criza teribila:

Nu vine “mama tuturor crizelor”, ci vine ceva atat de mare, incat ar trebui inventat un nou cuvant

Si de o mare revolutie – razboi civil.

Cred ca popoarele il vor dori imparat si-l vor adula ca pe un salvator din marele necaz.

Nu va fi doar un conducator politic, ci in primul rand religios:

ANTIHRIST inseamna CEL CE ESTE IN LOC DE HRISTOS

Asa ca ce sa faca el cu nerozii stiintifici atei?

Va face tot soiul de minuni iar bolile vor disparea (si absolut sigur nu datorita seringii):

Sfantul Lavrentie de Cernigov: “Când va veni antihrist la putere, bolile însă vor dispărea”

Veti intreba, pe buna dreptate, de ce se straduie atunci guvernele lumii sa impuna atatea restrictii? Raspunsul este simplu:

Realii papusari nu ne arata vreo luminita la capatul tunelului, deoarece vor ca masele nemultumite sa gaseasca o unica solutie: RAZBOIUL si REVOLUTIA

Video: Nigel Farage este de acord cu seful Strategiei Vaccinurilor din Europa, care a declarat ca DOZELE REPETATE au un IMPACT NEGATIV asupra SISTEMULUI IMUNITAR. De acord pare a fi si … MIHAI GADEA iar MARIUS PIELEANU declara ca “In intreaga lume, tabara antivaccinistilor va deveni dominanta”. CE URMEAZA?

 

23 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Alex said, on ianuarie 17, 2022 at 12:00 am

    Operatiunile tip „steag fals” nu mai sunt o conspiratie
    https://www.zerohedge.com/political/false-flags-suddenly-no-longer-crazy-conspiracy-theory
    Ca un asa numit „conspirationist” ma simt destul de slabit de anul trecut. Toate conspiratiile au devenit realitate si raman fara subiecte.

    Apreciază

  2. John said, on ianuarie 17, 2022 at 9:51 am

    Rusia,răstoarnă ordinea mondială,readuce în discuție hegemonia americană.Lumea este bipolară!
    https://m.ziuanews.ro/externe/rusia-pune-piciorul-n-prag-kremlinul-cere-o-revizuire-a-rezultatelor-r-zboiului-rece-1567984

    Apreciat de 1 persoană

  3. sky said, on ianuarie 17, 2022 at 10:12 am

    Deja UK renunta la certificatul de vacc din 26 ianuarie, deci degeaba toata tarasenia.

    Apreciat de 1 persoană

    • Alex said, on ianuarie 17, 2022 at 2:44 pm

      @sky
      Au mai zis ca renunta de vreo 3 ori pana acuma si nu au renuntat. E doar o vorba in vant aruncata de Boris pentru ca a pierdut majoritatea in parlament si increderea guvernului sau astfel are sanse foarte mari sa fie dat jos.

      Apreciază

  4. Felix said, on ianuarie 17, 2022 at 10:20 am

    Se pregătește regimul Biden să comită genocid în masă împotriva creștinilor?

    Is the Biden regime gearing up to commit mass genocide against Christians? – NaturalNews.com
    https://www.naturalnews.com/2022-01-16-biden-regime-gearing-up-to-commit-mass-genocide-against-christians.html#

    O entitate obscură din Washington, D.C., numită Agenția pentru Servicii Pretriale (PSA), a fost însărcinată de regimul Biden să întocmească liste cu americanii care refuză „vaccinarea” împotriva coronavirusului Wuhan (Covid-19) din motive religioase.

    Unii cred că această mișcare de urmărire orwelliană va crea un model pentru întregul guvern american pentru a colecta numele și „informațiile religioase personale” ale tuturor angajaților federali care fac „cereri cu motivatie religioasă pentru excepție religioasă de la cerința de vaccinare impusa de guvernul federal”.

    Scopul principal al stocarii electronice securizate de fișiere este de a colecta, menține, utiliza și – în măsura în care este adecvat și necesar – de a disemina informațiile privind cererile de exceptare religioasă ale angajaților colectate de agenție în contextul cerinței de vaccinare împotriva COVID-19 derulata la nivel federal”, se arată în Registrul Federal.

    Regimul Biden nu a indicat încă de ce are nevoie brusc de aceste liste de persoane religioase care refuză să fie injectate pentru Gripa Fauci. Faptul că a început procesul de colectare a datelor personale de catre PSA, despre care aproape nimeni nu știe că există, este extrem de suspect în ceea ce privește implicațiile sale.

    Ar putea fi faptul că Biden vizează creștinii pentru a fi eliminati cu acest nou protocol? Va fi extins mai târziu pentru a include nu doar lucrătorii federali, ci și publicul larg?

    Biden angajează o agenție guvernamentală de culoare pentru a-i depista pe cei nevaccinați

    Interesant este că PSA are un personal majoritar de culoare neagra, care este mai religios și mai puțin vaccinat decât alte categorii demografice. Este aceasta versiunea regimului Biden a „egalității rasiale?”

    S-ar părea că utilizarea de către Biden a acestei agenții obscure este pentru testare pentru a se vedea eficienta la o scară mai mică. Dacă va avea succes, acesta va fi probabil extins la nivelul întregului guvern american.

    Cu toate acestea, aproape că nu este nevoie să se faca acest lucru, deoarece guvernul federal în general in foarte putine cazuri aproba scutirile religioase. (Relatare: Senatorul Tex Cruz din Texas spune că mandatele lui Biden de vaccinare sunt ilegale.)

    Departamentul Apărării (DoD), de exemplu, nu a reușit să acorde nici măcar o singură scutire religioasă în numele niciunui membru al serviciului care a solicitat scutirea. Acest lucru a determinat un proces intentat de un grup de militari ai marinei care a susținut cu succes într-un proces federal castigand in instanta verdictul ca edictul lui Biden încalcă drepturile de conștiință acordate în temeiul Primului Amendament la Constituție și al Legii de restaurare a libertății religioase (RFRA).

    Un alt indiciu că Biden intenționează să-i elimine pe creștini are legătură cu faptul că el și regimul său au împins așa-numita „Lege a egalității” încă dinainte de a fi instalat la Casa Albă.

    Dacă ar fi adoptată și promulgata, Legea egalității ar înghiți RFRA ori de câte ori se intersectează cu privilegiile speciale care au fost acordate Cultului LGBTQ.

    La instalarea sa, unul dintre primele lucruri pe care Biden le-a făcut a fost să revoce rapid politica Mexico City, care la acea vreme fusese restabilită de președintele Donald Trump.

    Politica Mexico City legifera că americanii religioși nu vor fi niciodată obligați să contribuie fiscal pentru incurajarea avorturilor peste tot in lume. Biden a inversat acest lucru, iar acum, când banii contribuabililor curg din nou în străinătate pentru a finanța avorturile.

    „Aceasta este ceea ce aș face dacă aș conduce un program de genocid sau o epurare”, a scris un comentator pe Zero Hedge despre cum se subinteleg toate aceste actiuni ale lui Biden.

    „Acum, tot ce ar trebui să mai facă este să fie promulgata o lege killbots dupa ce s-ar constitui o baza de date”, a adăugat un alt comentator.

    Un altul a subliniat că ceea ce face Biden acum aici, în Statele Unite, este același lucru care s-a făcut în Rwanda chiar înainte de declansarea genocidului infam.

    Apreciază

  5. Spaceman said, on ianuarie 17, 2022 at 10:25 am

    Grecii care au peste 60 de ani și nu se vaccinează anti-Covid vor fi amendați lunar cu 100 de euro. Legea intră în vigoare astăzi. La Atena au avut loc proteste împotriva vaccinării obligatorii.

    http://stiri.tvr.ro/grecii-de-peste-60-de-ani-care-nu-se-vaccineaza-anti-covid-vor-fi-amenda–i-lunar-cu-100-de-euro–incepand-de-azi_898268.html#view

    Apreciază

  6. Felix said, on ianuarie 17, 2022 at 11:03 am

    Cuvintele Parintelui ieromonah Metodie Kapustin:

    (Parintele Metodie este in manastirea Optina din 1998, este inginer electronist a absolvit facultatea de Stiinte Fizice din Moscova, iar inainte de a intra in manastire a lucrat in industria de sonorizare / audio).

    👇

    „Puterea lui antihrist se spune că va fi absolută şi concentrată în mâna unui singur om. Iar noi, acum, putem vedea un proces care este menit să transforme şi să pregătească lumea pentru felul acesta de guvernare, iar numele acestui proces esteglobalizare. Scopul ei este să unifice toate statele intr-unul singur.

    Diavolul nu poate crea nimic, el poate numai maimuţări. După cum ştim din Sfânta Evanghelie, Hristos ne vorbeşte despre “turma Lui mică” de credincioşi pe care îi va conduce la mântuire. Acest grup va fi unit prin Dragoste şi Lege, iar această unire este firească, stabilă şi permanentă, în acord deplin cu cele mai elementare principii ale naturii umane.

    Pe de altă parte, satan işi va face şi el propria “turmă mare”, pe care să o conducă spre iad. Cei care fac parte din această turmă se presupune că sunt uniţi întru păcate, ură şi fărădelege. Dar diavolul are însuşirea firească de a dezbina şi de a inspira oamenilor dezgust unii faţă de alţii. Deci nu ar putea niciodată să fie o forţă unificatoare. Asadar, singurul lucru care poate ţine laolaltă “turma mare” este frica. Pentru a controla “turma mare”, trebuie să o ţină în stare de continuă frică. Şi aici putem vedea nevoia evidentă de terorism,care îşi explică scopul prin însuşi numele său. Terorismul este “un câine păzitor al oilor” pentru antihrist, având originile în adâncurile “tainei fărădelegii”. De fapt, terorismul nu are nimic de-a face cu religia islamică, care este pur şi simplu luată drept paravan. Terorismul este într-adevăr în expasiune în lumea zilelor noastre, în fiecare ţară, determinând “turma mare” îngrozită să ceara ajutor şi protecţie din partea autorităţilor, care sunt în principal controlate de către “taina fărădelegii” din interior. Desigur, această protecţie este “cu bunăvoinţă” acordată prin intermediul identificarii şi a controlului total.

    Deci trebuie să admitem faptul că este cu certitudine ceva rău în lume astăzi cu privire la toate problemele de identificare. Sfânta Scriptură spune că semnul lui antihrist are, de asemenea, un scop de identificare.

    Apocalipsa 13:16-18

    16. Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte.

    17. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.

    18. Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase.

    Eu însumi sunt un fost inginer electronist. Legat de “666” din codurile de bare EAN-13, sunt de acord cu faptul că cele 3 linii duble nu sunt citite de calculator ca numere. Dar liniile sunt puse acolo nu pentru computere, ci PENTRU OAMENI. Scanerele iau în considerare doar lăţimea barelor. Şi acele „bare cu 666” sunt aproape întotdeauna mai lungi din punct de vedere vizual decât celelalte, ca să putem vedea „semnul stăpânitorului acestei lumi”.

    De asemenea, unul din călugării noştri, fost matematician, a “săpat” odată într-un tabel de codificare a sistemului EAN-13 (deci modul cum sunt produse acele bare), le-a procesat prin câţiva algoritmi matematici simpli şi a descoperit că există un număr real 666 implementat în formă binară.

    Deci pentru mine este evident că toate aceste documente de identificare şi coduri de bare, etc, poartă cu adevărat nişte „semne ale vrăjmaşului” asupra lor. Alt indiciu pentru mine este cât de bine este făcut totul. Este cu adevărat o piesă grozavă de măiestrie diavolească. Nimeni nu poate dovedi că este un păcat să utilizăm codurile de bare cu 666, nimeni nu poate dovedi contrariul, dar conştiinţa noastră rămâne neliniştită, simte că ceva nu este în regulă.

    Acestea fiind spune, ce putem face acum?

    Ştim foarte bine că diavolul are putere cu adevărat mare în lumea aceasta. Atunci când l-a ispitit pe Mântuitorul în pustie, a spus că i-a fost dată această putere. Toate aceste chestiuni legate de identificare se află sub controlul lui, fără îndoială. Exact ca şi în cazul oricărui păcat pe care îl facem.

    Noi înşine nu putem să luptăm nici cu cel mai mic dintre demoni, putem să luptăm numai cu ajutorul Harului lui Dumnezeu. Aşa că, în primul rând ar trebui să ne concentrăm pe agonisirea Harului, pe a duce o viaţă fără de păcat şi a apela în mod regulat la Sfintele Taine ale Bisericii (Spovedanie, Împărtăşanie, etc). Oricine trăieşte în păcat, are deja semnul lui antihrist pe frunte şi pe mâna dreaptă (ca gânduri şi fapte). Şi asta chiar dacă nu primeşte acele documente de identitate şi cipuri.

    „Măiestria” diavolului şi păcatele mele mă împiedică să văd clar si ceea ce ştiu cu siguranţă este că indiferenţa faţă de toate aceste semne ESTE un păcat. Cei care spun: totul este sigur, să nu vă îngrijoraţi, ierarhii care spun că este OK – cred că dau dovadă de o anumită orbire şi este un păcat, după cum văd eu lucrurile. Chiar acest timp ne este hărăzit nouă sub forma unui “examen”. Şi aceia care se bucură de tehnologiile moderne şi nu văd ceea ce pândeşte chiar la spatele lor pur şi simplu nu iau acest examen. FIINDCĂ EI N-AU PRIMIT IUBIREA ADEVĂRULUI, după cum ne învaţă Apostolul.

    Obişnuiesc să spun oamenilor: bine, daca veti lua acele noi documente de identitate, dacă nu puteţi trăi fără acestea, ar trebui să vă amintiţi pururea că motivul pentru acea “siluire” îl constituie păcatele noastre. Şi să încercaţi să vă pocăiţi cât de mult puteţi,să încercaţi să trăiţi ca nişte creştini adevăraţi, să vă iubiţi vecinii, să vă iertaţi duşmanii, să plângeţi pentru păcatele voastre, etc. Nu vreau să spun prin asta că noile acte de identitate sunt bune, ele sunt ceva rău, sunt meşteşugire diavolească, la fel ca majoritatea celorlalte „realizări” ale civilizaţiei; poţi refuza sa le iei, dar numai dacă EŞTI CAPABIL SĂ REZIŞTI.

    Sunt oameni pentru care circumstanţele pământeşti permit ca aceştia să nu primească noile documente de identificare – şi, dacă într-adevăr nu le primesc – acesta este un lucru lăudabil, din punctul meu de vedere. În orice societate sănătoasă ar trebui să existe astfel de oameni, care să refuze “fructele” civilizaţiei moderne şi să evite a le utiliza

    Şi să mă întorc acum la cipuri – din punct de vedere tehnic – oamenii nu îşi dau seama că acele cipuri sunt deja asupra lor – datorită telefoanelor mobile. Acestea sunt destul de mari deocamdată, dar posedă toate caracteristicile “Fratelui mai Mare” – identificare personală, localizare a poziţiei unei persoane, acces la cont bancar, microfoane spion, etc. Acest lucru este aşa de limpede.

    După cum văd eu lucrurile, cea mai convenabilă modalitate de a evita acele ispite legate de “tehno-documentele de identitate” ar fi prin alegerea unui fel de vieţuire simpla. Deci noi, crestinii, ar trebui să ne aşteptăm la persecuţii serioase în viitor, pe drumul acesta al globalizarii”.

    Apreciază

  7. Felix said, on ianuarie 17, 2022 at 11:40 am

    LifeSiteNews a raportat că Fundația Gates a fost un susținător major al Microchips Biotech, o companie care proiectează un fel de microcip contraceptiv comandat direct de Bill Gates.
    microchip-based program backed by Bill Gates and the World Economic Forum is tracking the COVID status of millions – LifeSite
    https://www.lifesitenews.com/blogs/a-microchip-based-program-backed-by-gates-and-the-world-economic-forum-is-tracking-the-covid-status-of-millions/
    👇
    Gates și-a expus opinia și în legătură cu alte subiecte, precum conspirațiile legate de cipurile implantate prin vaccinare.
    „Nu are nicio noimă pentru mine ideea de a pune cipuri în braț. De ce aș vrea să fac asta?”
    Pai chiar asa! De ce ar vrea Biil 🤥 sa implanteze cipuri…..!?
    https://m.digi24.ro/stiri/externe/bill-gates-dupa-ce-trece-valul-omicron-covid-19-va-fi-ca-gripa-sezoniera-1801309

    👇

    Bill Gates will use your microchipped body to mine cryptocurrency – Biohackinfo
    https://biohackinfo.com/news-microsoft-patent-wo2020060606-human-biometrics-crypto-mining/

    Apreciază

  8. geo said, on ianuarie 17, 2022 at 12:44 pm

    https://evadare.ro/externe/americanii-ne-au-hotarat-soarta-vom-fi-pakistanul-europei/

    https://evadare.ro/externe/alte-tari-par-sa-inchida-coronacircul-dar-putem-sa-i-credem/

    https://evadare.ro/economie/optiunea-omarova-banii-digitali-inseamna-fuziunea-dintre-capitalism-si-comunism-in-registrul-poporului/

    https://evadare.ro/economie/criza-imobiliara-din-china-a-ajuns-si-la-cea-mai-bogata-femeie-din-asia/

    https://flux24.ro/consilier-important-al-premierului-ciuca-acuza-cazul-djokovici-afecteaza-profund-politicile-pro-vaccinare/

    https://flux24.ro/ungaria-opreste-cresterea-dobanzilor-si-a-ratelor-populatiei-in-urma-inflatiei-la-bucuresti-tacere/

    https://flux24.ro/cum-sunt-smecheriti-romanii-cu-intermediarii-intermediarilor-de-la-gazprom/

    https://flux24.ro/cum-se-distruge-australia-in-scandalul-djokovic/

    https://flux24.ro/video-doctorul-marinescu-in-dialog-cu-ion-cristoiu-sfarsitul-pandemiei-si-marile-intrebari/

    https://www.incorectpolitic.com/ziua-maniei-se-apropie/

    https://karensmithdotblog.wordpress.com/2022/01/17/spania-propune-sa-revina-la-viata-normala-si-sa-trateze-covid-19-ca-pe-gripa/

    https://r3media.ro/ion-cristoiu-despre-cazul-djokovici-prima-demonstratie-de-forta-la-nivelul-planetei-a-dictaturii-sanitare/

    https://razboiulinformational.ro/site/2022/01/doua-comemorarii-mihai-eminescu-si-mota-marin-15-ianuarie-2022/

    https://inpolitics.ro/expulzarea-lui-djokovic-australia-incepe-sa-inteleaga-ca-si-a-tras-un-glont-in-picior_1815785257.html

    https://inpolitics.ro/agenda-politica-a-durerii-in-cur_1815686412.html

    https://contramundum.ro/2022/01/14/vise-de-subalterni/

    https://contramundum.ro/2022/01/12/cocaina-pe-ecran-2/

    https://contramundum.ro/2022/01/11/ecologismul-e-noul-comunism/

    https://romania-unita.ro/2022/01/17/adriana-saftoiucum-a-ajuns-acest-politist-in-sistem-la-fel-cum-au-ajuns-sute-de-personaje-in-parlament-sau-in-functii-de-ministri-sunt-pretenari-cu-cei-care-decid/

    https://romania-unita.ro/2022/01/15/ministrul-dan-vilceanu-nu-putem-elimina-tva-ul-pentru-alimente-contravine-directivelor-europene/

    https://romania-unita.ro/2022/01/13/florin-citu-le-cere-romanilor-sa-si-plateasca-facturile-la-energie-chiar-daca-sunt-gresite/

    http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2022/01/justitia-franceza-considera-vaccinul.html

    https://romaniafarajustitie.wordpress.com/2022/01/17/logica-politicienilor-privitoare-la-vaccinuri/

    https://romaniafarajustitie.wordpress.com/2022/01/16/cristian-terhes-sa-nu-mai-votati-niciodata-partidele-sau-oamenii-care-au-instituit-ori-au-sustinut-masurile-abuzive-sub-pretextul-gripei/

    https://romaniafarajustitie.wordpress.com/2022/01/16/un-popor-pe-cale-de-disparitie/

    https://romaniafarajustitie.wordpress.com/2022/01/15/profetii-despre-vaccinuri-in-1921-sau-planuri-de-viitor/

    https://romaniafarajustitie.wordpress.com/2022/01/15/cristian-terhes-politicile-neomarxiste-ale-ue-se-bazeaza-pe-utopii-ideologii-anti-umane-si-nu-pe-stiinta/

    https://romaniafarajustitie.wordpress.com/2022/01/15/guvernele-utilizeaza-psihoza-de-formare-in-masa-pentru-a-impune-respectarea-restrictiilor-si-obligativitatea-injectarii-cu-seruri-letale/

    https://romaniafarajustitie.wordpress.com/2022/01/15/a-consimti-la-minciuni-evidente-inseamna-a-deveni-tu-insuti-rau/

    https://romaniafarajustitie.wordpress.com/2022/01/15/guvernantii-nostri-trebuie-sa-raspunda-penal-conform-art-191-pentru-propaganda-fortata-pro-vaccinare-si-discriminarea-celor-neinjectati/

    https://romaniafarajustitie.wordpress.com/2022/01/14/djokovic-a-fost-expulzat-de-australieni-pentru-ca-nu-e-idiot/

    https://romaniafarajustitie.wordpress.com/2022/01/14/prof-dr-luc-montagnier-aceste-vaccinuri-sunt-otravuri-nu-sunt-vaccinuri-reale-se-vand-si-ni-se-impun-produse-care-ucid/

    https://romaniafarajustitie.wordpress.com/2022/01/14/dr-genetica-microbiologie-luis-marcelo-martinez-serurile-administrate-ca-vaccinuri-au-unicul-scop-de-a-ne-distruge/

    https://romaniafarajustitie.wordpress.com/2022/01/15/raspunsul-primit-de-dan-diaconu-de-la-ministerul-sanatatii-privind-obligativitatea-injectarii-cu-seruri-experimentale/

    https://romaniafarajustitie.wordpress.com/2022/01/15/un-grup-de-medici-si-cercetatori-germani-au-gasit-in-serurile-pfizer-agregate-construite-cu-precizie-si-viermi-eclozati/

    Apreciază

  9. Felix said, on ianuarie 17, 2022 at 1:32 pm

    Grecii de peste 60 de ani sunt obligaţi să se vaccineze – Black News
    https://blacknews.ro/grecii-de-peste-60-de-ani-sunt-obligati-sa-se-vaccineze/

    Apreciază

  10. Bond said, on ianuarie 17, 2022 at 3:32 pm

    Chiar ma intrebam zilele acestea de ce nu se mai aude nimic de Fukushima. Interesant materialul de pe OCHR.
    https://ochr.ro/fukushima-daiichi-cutremur-tsunami-contaminare-pandemie/
    https://ochr.ro/ce-se-afla-in-spatele-covid-19-ro/

    Apreciază

  11. Felix said, on ianuarie 18, 2022 at 4:20 pm

    Convorbiri cu Sfantul Paisie Aghioritul:

    Gheronda, ma minunez cum de copiii inteleg Psaltirea si vor sa o citeasca.

    – Psaltirea odihneste oamenii de toate varstele. Desigur, pe copii ii poate odihni mai mult decat pe mine sau pe tine. Psaltirea este insuflata de Dumne­zeu, este scrisa cu dumnezeiasca luminare, de ace­ea are noime atat de puternice si de adanci. Poti sa-i aduni pe toti teologii si filologii, dar nu vor fi in stare sa faca nici macar un psalm cu astfel de noime. Iar daca sa zicem ca ar face ceva, atunci ar fi ca o floare de har­tie. David era fara carte, dar cu cata profunzime a scris! Se vede limpede ca l-a povatuit Duhul lui Dumnezeu.

    – Gheronda, nu apuc sa citesc Psaltirea.

    – E bine sa randuiesti putina vreme sa o citesti in timpul zilei. Si daca nu ai multa vreme, e bine sa citesti macar o jumatate de Catisma[1] si sa iei aminte la noime, decat s-o citesti in intregime si sa te grabesti. Iar apoi sa ai mereu in minte aceste noime. Psaltirea este rugaciune.

    Unii se smintesc de Proorocul David si spun ca in anumiti psalmi blesteama. Atunci cand David spune: „Lipseasca pacatosii si cei faradelege de pe pamant, ca sa nu mai fie”[2], nu vrea sa zica sa fie nimiciti pacatosii, ci sa se pocaiasca si sa nu mai fie pacatosi pe pamant.

    Eu, cand citesc Psaltirea, simt multa bucurie. Ea este plina de proorocii, plina de mangaiere. Cand te afli intr-o stare rea, daca citesti Psaltirea, simti usurare, slobozire, siguranta ca Dumnezeu te va ajuta. „Mantuirea dreptilor de la Domnul, si aparatorul lor este in vreme de necaz“[3].

    Rugaciunea cu „cazurile” Sfantului Arsenie[4]

    – Gheronda, cum ati inceput sa va rugati cu Psal­tirea folosind „cazurile” Sfantului Arsenie?

    – Sfantul Arsenie [Capadocianul], deoarece nu avea in Molitfelnic rugaciunile corespunzatoare pentru toate cazurile in care oamenii ii cereau ajutor, folosea si Psalmii. A scris intr-un caiet imprejurarea pentru care folosea fiecare psalm. Cand acest caiet a ajuns in mainile mele, am inceput sa citesc Psaltirea, facand rugaciune pentru situatia in care se citea fiecare psalm. Imi spune gandul ca in rugaciunea cu Psaltirea mult ajuta si Sfantul Arsenie.

    – Gheronda, Sfantul Arsenie mijloceste mai mult la Dumnezeu, deoarece vede ca ne rugam in felul in care se ruga si el?

    – Da, desigur. Am in vedere niste imprejurari.

    – Gheronda, cum sa citesc Psalmii si sa ma rog pentru o anumita problema?

    – Tu cum ii citesti?

    – Eu citesc mai intai imprejurarea si dupa aceea Psalmul.

    – Nu! La inceput trebuie sa faci o buna expunere. Sfantul Arsenie era Sfant si pentru el era suficient sa citeasca numai Psalmul. Noi sa nu spunem la inceput un „Miluieste-ma, Dumnezeule”[5]? Si, dupa ce citim Psalmul, sa nu rostim Doxologia? Sa nu facem si ca­teva metanii? Asadar, mai intai sa spui Psalmul 50 si sa ceri cu smerenie mila lui Dumnezeu. Apoi sa spui troparul: „Sub milostivirea ta scapam, Nascatoare de Dumnezeu” si troparul Sfantului Arsenie, ca sa invoci milostivirea Maicii Domnului si a Sfantului. Apoi sa citesti imprejurarea pentru care se rosteste Psalmul si in continuare Psalmul. La sfarsit sa spui: “Slava… Si acum…”, „Aliluia, Aliluia, Aliluia, slava Ţie, Dumneze­ule” de trei ori, iar la sfarsit Doxologia ca multumire lui Hristos si „Cuvine-se cu adevarat”, ca multumire Maicii Domnului. Sa faci si metanii cate poti.

    – Gheronda, uneori ma straduiesc sa aflu daca Psalmul are legatura cu imprejurarea pentru care il folosea Sfantul.

    – Imprejurarile au mai multa sau mai putina le­gatura cu noima Psalmului. Insa pe Sfantul Arsenie il interesa mai mult sa se roage, iar nu daca continutul Psalmului avea vreo legatura cu imprejurarea pentru care se ruga.

    – Gheronda, pot sa citesc la inceput mai multe si­tuatii si dupa aceea sa citesc si Psalmii care se rostesc pentru situatiile respective?

    – Daca citesti mai multe imprejurari deodata, le vei uita. Mai bine sa citesti fiecare imprejurare inain­te de Psalm, pentru a-ti misca inima. Atunci cand se roaga cineva pentru o anumita problema, aceasta ajuta mai mult la rugaciunea facuta din inima.

    – Gheronda, la slujba imi vine greu sa urmaresc Psaltirea[6].

    – Poti vedea la chilie care sunt situatiile care corespund Psalmilor care se vor citi la slujba bisericii, iar cand auzi Psalmii, sa te rogi pentru ele. Iar daca in biserica nu-ti aduci aminte situatiile, atunci sa spui „Dumnezeul meu, ajuta in situatia la care se refera Psalmul”, iar apoi sa rostesti „Doamne Iisuse”.

    Sa ne rugam si pentru alte situatii

    la psalitre– Gheronda, cand merg la chilie, dupa ascultare, de obicei fac rugaciune pentru diferite imprejurari. Oare ma va ajuta sa citesc si unii Psalmi care se rostesc pen­tru imprejurari asemanatoare?

    – Daca vrei, incearca! Te va ajuta. Mai intai sa citesti imprejurarea pentru care se rosteste Psalmul, apoi sa faci rugaciune pentru imprejurarea concreta si dupa aceea sa citesti Psalmul. Psaltirea ajuta mult la rugaciunea inimii. Tu singura iti vei da seama mai tarziu. Eu, dupa ce citesc cazul respectiv, fac rugaciunea inimii si nu mentionez numai un caz, ci multe. Adica, pornind de la „cazurile” Sfantului Arsenie ma rog si pentru alte cazuri. Si pe toate le abordez si duhovniceste si material. La Psalmul 1, pe care Sfan­tul Arsenie il citea pentru rodirea pomilor sau a vitei-de-vie ce se plantau, eu mai intai spun: „Tot ceea ce se planteaza, sa se prinda”. Apoi ma rog si pentru fiecare inceput. Si spun: „Copilasii care se nasc, sa fie binecuvantati, sa faca pricopseala. Orice cuvant duhovnicesc care se seamana si orice lucru duhovnicesc care se incepe, sa rodeasca“. La Psalmul 105, care este pentru luminarea dumnezeiasca, ma rog si pentru cei orbi. La Psalmul 122, care este pentru cei orbi, ma rog si pentru ca Dumnezeu sa lumineze toata lumea. Fiecare, pornind de la cazul pe care il mentioneaza Sfan­tul Arsenie, poate afla si alte cazuri si sa se roage. Si tu, daca vrei sa incepi o lucrare duhovniceasca, sa iei Psaltirea la rand si toate „cazurile” Sfantului Arsenie sa le talcuiesti si duhovniceste si sa te rogi cu inima. Pornind de la un caz al Sfantului Arsenie, poti sa-mi spui si pentru ce altceva te-ai ruga?

    – Cu ceva vreme mai inainte, Gheronda, am avut probleme cu urechile si am citit Psalmul 95, pe care Sfantul Arsenie il citea ca Dumnezeu sa dea auzire surzilor. Ma rugam si pentru toti surzii, dar si pentru copii, ca sa-i asculte pe parintii lor, precum si pentru ucenici, ca sa faca ascultare.

    – Vezi, deoarece ai trecut prin aceasta situatie si ai suferit, lesne ai putut sa te gandesti si la ceilalti care sufera. Sa te straduiesti sa te doara pentru toata lu­mea, chiar daca tu nu treci prin starile grele prin care trec oamenii. Si astfel, incet-incet, te va durea pentru toti oamenii de pretutindeni si vei face pentru ei rugaciune din inima. Te va durea inima si din durere va tasni rugaciunea.

    – Gheronda, se scurge mult timp atunci cand ci­tesc cazul pentru care se rosteste un Psalm si incerc sa ma gandesc si la alte cazuri asemanatoare.

    – Nu este nevoie sa te gandesti sa gasesti un caz nou, caci aceste cazuri se ivesc dintr-o data in inima, intr-o clipeala de ochi. In situatia aceasta eu sunt avantajat pentru ca am in vedere durerea lumii, starea in care se afla ea, si de aceea ma doare. De fiecare data, potrivit cu situatiile, gasesc altele noi. De la cazul unui Psalm ma duc la o persoana cunoscuta si apoi la toti cei necunoscuti care au aceeasi problema. Dar nici voi sa nu traiti cu indiferenta, ci sa va ganditi cat de mult sufera lumea, ca sa va rugati din inima. Totul este ca inima sa lucreze.

    Rugaciunea cu Psaltirea

    Imagine-rugaciune-carte-parohia-albaceteAstazi este trebuinta de multa rugaciune. Singu­ra rezolvare este rugaciunea; altfel nu se poate. In tot cazul, Psaltirea ajuta foarte mult. Pentru diavol, Psal­tirea este precum trasnetul. Cata mangaiere aflu in ci­tirea Psaltirii! Am impartit-o in trei parti[7]. In fiecare zi citesc cate o parte. In trei zile o termin, dupa care o iau iarasi de la inceput. Mai intai citesc situatia pen­tru care se rosteste Psalmul si fac Rugaciunea inimii pentru aceasta situatie si pentru toti cei care sufera trupeste si sufleteste. Apoi citesc Psalmul. La sfarsitul fiecarui Psalm spun: “Dumnezeule, odihneste pe adormitii robii Tai”. Eu socotesc ca acest timp, de un ceas si jumatate, in care citesc Psaltirea este cel mai efici­ent ajutor acordat lumii. Iarna trecuta, cand am suferit mult din pricina herniei, am citit-o in picioare. Din ochi imi curgeau lacrimi din pricina durerilor ne­suferite. Cu o mana imi tineam hernia, iar cu cealalta tineam Psaltirea. Il loveam pe diavolul cu tunul. Ziua il loveam cu Psaltirea, iar noaptea cu Rugaciunea. A turbat diavolul. Acest chin cu hernia a fost o lovitura demonica. Dar si Dumnezeu a ingaduit-o, ca sa vada ce voi face.

    – Gheronda, imi este greu sa citesc Psaltirea in pi­cioare, fara sa ma sprijin de ceva.

    – Pentru “biserica Sfantului Duh”[8] a fiecareia voi face „sprijinitori”; va voi face si rezematoare. In capa­tul unui lemn prind in cuie o scandura orizontala in forma de T. Eu ma sprijin pe el si astfel citesc Psaltirea. Am o rezematoare in chilie si una afara.

    – Gheronda, uneori, atunci cand sunt obosita si citesc Psaltirea, desi din pricina oboselii nu inteleg nimic, totusi ma silesc sa stau in picioare, lucru care simt ca ma ajuta. Insa gandul imi spune ca aceasta ru­gaciune nu are valoare.

    – Poate ca nu intelegi ce citesti, dar cu toate aces­tea sa stii ca are valoare, pentru ca, desi esti obosita, te silesti pe tine si stai in picioare inaintea lui Hristos. Sa nu uiti ca si osteneala este cuprinsa in rugaciune.

    [1] Psaltirea este impartita in douazeci de unitati, care se numesc catisme.

    [2] Psalmul 103,35

    [3] Psalmul 36, 39

    [4] Vezi Anexa, p.237.

    [5] Psalmul 50.

    [6] Potrivit Tipicului Bisericii, la Vecernie se citeste o catisma a Psaltirii, iar la Utrenie doua catisme. Astfel intr-o saptamana se citeste o Psaltire intreaga.

    [7] Prima parte de la Psalmul 1 pana la Psalmul 54. Partea a doua de la Psalmul 55 pana la Psalmul 100. Iar partea a treia de la Psalmul 101 pana la Psalmul 150.

    [8] Staretul se refera la trup, care este „biserica a Sfantului Duh” (Vezi I Corinteni 6,19).

    (din: Cuviosul Paisie Aghioritul, “Despre rugaciune”, Editura Evanghelismos, Bucuresti, 2013)

    Apreciază

    • Felix said, on ianuarie 18, 2022 at 9:04 pm

      Amenda de 100 de euro pentru cei nevaccinați și tributul platit stapanitorilor ocupației turcești.

      Protopresbyter Theodor Zisis,
      Profesor emerit al Școlii Teologice a Universității Aristotel din Salonic:
      (Traducere rezumat)

      Noua dominație otomană. Meritele eroilor de la revolutia din 1821 se estompează. Guvernantii nu au înțeles nimic din spiritul Revoluției de la 1821, pe care au sărbătorit-o in cinstea implinirii a două sute de ani (200). Și scriu „au sărbătorit-o”, pentru că nu am sărbătorit dimpreuna cu ei. Deoarece la majoritatea evenimentelor organizate au participat invitati din guvern și din opozitie. S-ar putea compara cu cele trei celebrari anterioare, la fiecare cincizeci de ani (1871), in cei două sute de ani care au trecut (2021), pentru a conchide în aprecierea noastră rezultate triste.

      Pe măsură ce ne îndepărtăm de marele eveniment al răscoalei naționale, idealul care a dus la eliberarea națiunii începe încet să se estompeze, sa uite ca avut jugul sclaviei crude impus de un imperiu timp de mai bine de patru sute de ani. Naționalismul care promovează și întărește „Noua Ordine” a lucrurilor pregătită și deja impusă, legat de o bătălie creștină nedeclarată și de o bătălie ecleziastică, și-a îndeplinit deja multe dintre scopurile sale; pentru a face persecuții, martiri, crime, morți, umilirea cetatenilor de sub conducerea sultanului otoman pentru a schimba conceptia unei revoluții de la o mișcare religioasă națională la una socială, proiectata de Revoluția Franceză: prin reducerea sau eliminarea contribuției Bisericii la păstrarea conștiinței naționale și a identității creștine, care au fost amenințate de actiunile nefaste ale islamismului; discreditarea patriotilor, a clerului și a laicilor, astfel încât aceștia să poată funcționa ca modele de libertate și curaj; desființarea paradelor în timpul sărbătorilor naționale; să elimine sau să cenzureze ceea ce era specific național și ortodox în manuale de istorie; în unele cazuri, chiar sa interzica sau sa respinga invocarea harului Duhului Sfânt pentru prosperitate la nivel național sau la un nivel înalt de stat; să abroge icoanele Sfinților și Eroilor de la 1821 prin intermediul directorilor de școli și de asemenea de la alte clădiri publice și private; să tolereze profanarea simbolurilor sfinte și nationale, cum ar fi Sfânta Cruce, și arderea Drapelului; să afiseze indiferenta și să obstrucționeze obligațiile Neamului față idealurile nationale consacrate învierii Bisericii Mantuitorului Hristos, așa cum au făcut-o rapid si alte națiuni după revolutiile naționale; pentru a facilita intrarea planificată în Grecia a imigranților străini, care vizează alterarea populației și dominarea internă a țării de către musulmani, printr-o nouă ocupație turceasca, și prin multe altele „nenumarate”.

      Cu toate acestea, intenția noastră acum nu este de a prezenta demolarea și demontarea meritelor elenismului și ortodoxiei, care au inspirat și stârnit eroii din 1821, clerici și laici. Aceasta a fost și este o linie permanentă și stabilă a carierei noastre universitare și heraldice. Amintim aici de eseul pe care l-am scris în 2015 în fața pregătirilor pentru celebrarea celor două sute (200) de ani, precum și efortul nostru de a restabili opera patriarhului național – liderul național Grigorie al V-lea, cu discursul nostru la biserica Sfanta Sofia din Salonic la ora 10 Aprilie 1983, dar și cu cartea noastră despre evenimentul din 1986 referitor la Patriarhul Grigorie al V-lea si rolul sau in conștiința Neamului.

      „Darurile” ocupației turcești și Sfântul Nicodim Aghioritul. Dorim să contribuim avand in vedere Filonul Patristic sub ocupația turceasca, prin evidentierea marelui Sfântul Nicodim, un simbol al persoanelor importante care au ținut steagul sus, pentru să poată ajunge la victorie Revoluția din 1821 și să se evite dublul pericol de la est și vest, islamismul general al turcilor și latinizarea din partea misionarilor papali și protestanți. Aspectul darilor este de menționat în registrul financiar prin amenzile aplicate celor care erau obligati sa stea la poalele cuceritorilor turci, persecutiile cunoscute, pe care le puteau evita, numai daca acceptau sa se lepede de credinta in Hristos si sa se inchine lui Mahomed!
      Acest santaj a fost, de asemenea, indeosebi pentru săraci, căci „oferta” aceasta putea fi un mare stimulent pentru a le schimba credința ortodoxa, pentru a deveni apostați, așa cum este cazul astazi cu amenda primita de nevaccinatii de peste 60 de ani – in cuantum de euro (100 €) pe lună, pe care guvernul condus de Kyriakos Mitsotakis o impune săracilor adica pensionarilor, cu scopul de a-i forța să fie vaxxinati si sa nege pe cei care sustin ca vaccinul este problematic. Cu toate acestea, ei au rezistat atunci și s-au opus cu atât mai mult. Apoi, au avut de infruntat amenințarea: Dacă devii fidel prin Jurământ lui Mahomed, vei avea toate lucrurile bune, vei fi bine vazut; Dacă rămâi creștin, te vom supune taxelor și amenzilor, si vei fi sărac perpetuu. Acum ne spun: Dacă ești vaxxinat, vei fi liber să muncești, să te distrezi, să călătorești; de aceea mișcarea politica tiranică le-a denumit ca fiind celebrele vax-uri care iti confera „Libertate”.
      Însă daca rămâneți nevaccinați, vă vom închide în case și campusuri; veți pierde toate drepturile pe care le are un cetățean liber. Și nu numai atât; vă vom sărăci, pentru cei care dintre voi sunt în varsta de șaizeci (60) de ani, veți fi obligat din pensia dumneavoastră mica să plătiti în fiecare lună un impozit, un impozit pe capital, o majorare.
      Diviziunea a fost atunci între credincioșii lui Mahomed, turcii și grecii credincioși ortodocsi. Dezbinarea de acum este între credincioșii Noii Ordini, cei infiltrați și credincioșii ortodocsi nevaccinați. Rezistența și rabdarea au condus apoi la martiriu, cum a fost cazul mucenicilor și cu eroilor din 1821. Orientativ, amintim exemplul celui mai eroic și legendar erou dintre greci, Athanasios Diakos, unde in Lamia, in Aprilie 1821, a avut rezistența sa epică la podul Alemaniei. Eroismul acestuia ne aminteste, de dialogul dintre Diakos și Vryonis, precum și martiriul său eroic:

      „- Devii Diakos-ul meu turc si credința sa ti-o schimbi? Să te închini in moscheie?”

      Iar el i-a răspuns:

      – „Tu și credința ta sunteți muritori si ajungeti la pieire. M-am născut Grec, ortodox m-am născut, si asa voi muri.

      Desigur, uciderea Sfinților Noi Mucenici și a Eroilor Naționali a fost actul de încununare și biruinta. Caci erau amenințati de turci care sperau că îi vor obliga pe creștini să-și schimbe credința. Si acum asistam la terorizarea lumii care este amenințată. Ne amintim cu toții de macabra amenințare îngrozitoare a arhiepiscopului Ieronim:
      „De aici sinodul va recomanda vaxinul, daca nu sunteti receptivi veti intra mormânt. Voi alegeti ce vreti sa primiti.”

      Cu toate acestea, au existat și alte mijloace, cum ar fi impozitarea grea și insuportabilă, falimentul, care i-a forțat pe mulți să-și schimbe credința. Sfantul Nicodim, care este model a multor Sfinti Martiri Noi, a contribuit foarte mult la glorificarea Ortodoxiei in vremurile grele si insuportabile ale ocupatiei turce, cu prin incurajarea crestinilor si curajul in fata mortii.
      Oricât de grele impozitele, amenzile, trebuie să ne păstrăm demnitatea și să le plătim, pentru că această privare de mijloace financiare, falimentul, este o formă de martiriu mai mic, antrenându-ne astfel și pentru adevăratul martiriu, martiriul trupului, dacă este nevoie. Dacă ne temem de o stare de saracire din cauza amenzilor, ce se va întâmpla dacă vom fi amenințați cu pierderea vieții noastre? Ceea ce Sfântul Nicodim sfătuiește cu privire la tributul ocupației turcești, este valabil și pentru cei care primesc amendă teroristă impusă de guvern. Cităm textul Sfântului Nicodim din „Preambulul” binecunoscutei sale cărți „Neo Martirologiu”:

      „Acești tineri mucenici, sunt un exemplu de răbdare, ca toți ortodocșii care sunt tiranizați sub jugul otoman.
      Frații și surori! Poporul Domnului nostru Iisus Hristos, cel ales, să luati pilda de la confratii de suferinta, de dragul de a rămâne demni în fața Domnului Hristos.
      In numele lui Hristos, sa suportam lacrimi, închisori, pagubă, și celelalte suferințe.
      (…)”

      Epilog

      Vom adăuga, în cele din urmă, că un alt Sfânt care a trait sub ocupație turceasca a mai spus, cu câțiva ani înainte de Sfântul Nicodim (1749-1809), un învățător al Neamului, Sfântul mucenic Cosma Etolianul (1714-1779), rodul sfântului munte, lauda Ortodoxiei. Erau contemporani; Cand a adormit Sfantul Cosma, Sfantul Nicodim avea varsta de 30 de ani.

      „Vă spun aceasta și vă poruncesc; și dacă cerurile coboară și pământul se ridică deasupra, și întreaga lume este răsturnata, așa cum este pe cale să strice…. Dumnezeu sa ne intareasca! Trupul tău poate sa-l arda, lasă-i să-l arda; lucrurile tale vor fi luate de la tine; este pentru vesnicia ta; dă-le; nu sunt ale tale. Sufletul și Hristos sunt comorile tale. Acesta lume este căzuta”
      (…).

      Ένα συγκλονιστικό κείμενο του π. Θεοδώρου Ζήση που πρέπει να διαβάσει και ο τελευταίος Χριστιανός: «ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ «ΔΟΣΙΜΑΤΑ» ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ» – ΟΡΘΟΠΡΑΞΙΑ
      https://orthopraxia.gr/%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%bd%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%ba%ce%b5%ce%af%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80-%ce%b8%ce%b5%ce%bf%ce%b4%cf%8e/

      Apreciază

    • Felix said, on ianuarie 18, 2022 at 11:23 pm

      Testamentul Domnului prin Clement Romanul
      Cartea I
      2. Despre semnele sfarsitului si venirea lui Antihrist

      8. In acele timpuri se vor tulbura imparatiile si lumea toata, si va fi o stramtorare si o penurie foarte mare. Toata lumea aceasta va fi socotita ca nimic si toate cele bune ale lumii vor fi jefuite de multi si va fi lipsa foarte mare de bucate si o iarna foarte aspra.
      Rari vor fi domnii si putini cei ce vor avea aur si argint si care vor avea din belsug averile acestei lumi, iar fiii veacului acestuia vor avea administrarea visteriilor si hambarelor lor si vor stapani in pietele de cumparare si vanzare.
      9.Atunci va veni fiul pierzarii, potrivnicul care se va fali si inalta facand minuni multe, ca sa amageasca tot pamantul si sa fie mai tare peste dreptii si sfintii Mei. Fericiti cei care vor fi statornici in zilele acelea si vai celor care se vor lasa amagiti!

      Apreciază

  12. Felix said, on ianuarie 18, 2022 at 9:17 pm

    Pope Francis secretly met with abortion-pushing Pfizer CEO twice last year – LifeSite
    https://www.lifesitenews.com/news/pope-francis-secretly-met-abortion-pushing-pfizer-ceo-twice-last-year/

    Traducere Iustina Filimon:

    Au apărut informații potrivit cărora Papa Francisc a avut două întrevederi secrete, neconfirmate oficial, cu directorul general al Pfizer, Albert Bourla, în cursul anului 2021, informează LifeSiteNews.

    Scriind în National Catholic Register, jurnalistul expert în papalitate Edward Pentin a dezvăluit că, în 2021, Papa Francisc s-a întâlnit de două ori cu Bourla, directorul general și președintele consiliului de administrație al gigantului farmaceutic Pfizer. Întâlnirile au avut loc la Vatican, într-o împrejurare pe care Pentin a comparat-o cu întâlnirea secretă pe care Papa Francisc a avut-o în 2019 cu Melinda Gates.

    Dezvăluirea nu este, probabil, o surpriză prea mare, având în vedere că Vaticanul leadministrează și impune angajaților exclusiv vaccinul COVID-19 de la Pfizer, iar Papa Francisc a fost unul dintre cei mai importanți promotori ai injecțiilor COVID.

    Pentin a scris că întâlnirile au fost confirmate de „surse de la Vatican”, deoarece nu au au fost incluse în anunțurile zilnice ale Vaticanului, menționând, de asemenea, că subiectele discutate sunt încă un mister.

    LifeSiteNews a contactat atât biroul de presă al Vaticanului, cât și Pfizer pentru a obține declarații în legătură cu aceste întâlniri, dar nu a primit încă niciun răspuns. Când Pentin a solicitat informații despre acele întâlniri de la Pfizer, i s-a răspuns: „Nu putem confirma sau infirma, deoarece, conform politicii noastre, activitățile directorilor noștri sunt considerate confidențiale”.

    Biroul de presă al Sfântului Scaun „nu a răspuns la solicitările repetate de confirmare a întâlnirilor”, a adăugat Pentin.

    Diaconul Nick Donnelly, scriitor și catehet din Marea Britanie, a comentat pe Twitter că aceste dezvăluiri explică insistența cu care Papa Francisc a promovat injecțiile COVID-19.

    Pfizer și Vaticanul Papei Francisc

    Pfizer a dezvoltat o legătură strânsă cu Vaticanul, deoarece injecțiile sale sunt folosite acolo din ianuarie 2021, când Papa Francisc și Papa emerit Benedict al XVI-lea au fost printre primii din statul suveran care s-au vaccinat cu acest ser. La vremea respectivă, șeful serviciului de sănătate al Vaticanului, dr. Andrea Arcangeli, a sugerat că Vaticanul va folosi inițial vaccinul Pfizer, dar că în viitor vor folosi și altele, pe măsură ce vor fi autorizate.

    Cu toate acestea, înțelegerea Vaticanului cu Pfizer este ca angajaților și rezidenților să li se administreze doar injecția celor de la Pfizer.

    Ulterior, Bourla a avut o apariție publică la Vatican în mai 2021, alăturându-se mai multor susținători ai avortului la cea de-a cincea Conferință Internațională de a Vaticanului pe tema sănătății, intitulată „Explorarea minții, a corpului și a sufletului”.

    Participând virtual alături de Sanjay Gupta de la CNN, discursul lui Bourla a fost centrat pe vaccinuri: „Răspunsul global la COVID-19 a fost accelerat datorită colaborării în materie de schimburi de date, cercetare și supraveghere epidemiologică. Revizuind arhitectura noastră globală dedicată sănătății, cum putem îmbunătăți în viitor capacitatea de reacție rapidă și cum putem să valorificăm lecțiile învățate în ceea ce privește pregătirea, dezvoltarea și distribuirea de noi vaccinuri și, mai ales, în privința prevenirii?”.

    Papa Francisc le-a adresat participanților la conferință un discurs privat. Nu se știe dacă una dintre întâlnirile sale cu Bourla a avut loc cu acea ocazie.

    Relația cu Vaticanul, care folosește exclusiv injecția Pfizer, a fost consolidată și mai mult după ce secretarul de stat al Vaticanului, cardinalul Pietro Parolin, a impus recent vaccinarea obligatorieîmpotriva COVID a angajaților și vizitatorilor Vaticanului, eliminând opțiunea unui test negativ și permițând doar dovada recuperării din boală ca alternativă la injecție

    Apreciază

    • Felix said, on ianuarie 19, 2022 at 10:28 am

      Marele Atanasie:
      un răspuns in privinta ascultării oarbe, fara discernamant

      de Nektarios Dapergollas, doctor în istorie bizantină

      Și pentru că trăim în zile de confuzie, denaturare și contrariere prin excelență, zile în care fiecare purtator de rasa (cleric) rătăcitor face apel la credincioși să fie orbi la orice rău îngrozitor care se transmite de pe buzele lor sau care este deghizat sub infatisarea autoritatii așa-numitei ascultari, cu „argumentul” implacabil că „aceasta este ceea ce spune Biserica”, să vedem ceea scrie orientativ Parintele nostru bisericesc caruia ii prăznuim amintirea: Sfantul Atanasie cel Mare!

      De aceea, Sfântul subliniază clar nevoia urgentă ca spre folosul nostru duhovnicesc să ne îndepărtam de clerul rătăcit, a carui mentalitatea este sucita „Patrologia Graeca 26, 1188BC:
      „Și adaug din nou că, așa cum trebuie să tăiem ochiul care ne scandalizează sau sminteste (nu fizic, ci spiritual ), tot așa episcopul sau preotul, care sunt ochii Bisericii, dacă au căzut în eroare și smintesc poporul, trebuie infruntati, căci este mai bine fără ei sa adune credincioșii in comunitate pentru a fi comuniune, decât să meargă dimpreuna cu episcopii în Iad, ca și în cazul Anei și Caiafa…”
      👇
      „Privind la plăcerile și comoditatile vietii, ochii noștri sunt smintiti, caci desi privim cu ochii trupesti… sminteala este spirituala. Dacă episcopul sau parintele duhovnicesc, care sunt ochii Bisericii, sunt suciti (rataciti) și smintesc oamenii, ii ucid duhovniceste. Ei în loc sa fie in folosul comunitatii crestine, devin nefolositori ca și în cazul Anei și Caiafa si pricina focului… Biserica ramane insa nevătămată și neafectata” Patrologia Graeca 27, 1369C.

      Este in deplină armonie deci, Marele Atanasie cel Mare, atât cu Apostolul Pavel, cât și cu Marele Vasile, Sfântul Grigorie Teologul, Sfântul Ioan Hrisostom, mai târziu Fotie cel Mare și mulți alți mari Părinți ai Bisericii noastre. Este clar că în materie de credință trebuie să rezistam in fața clericilor rătăciți și numai suntem datori in aceste cazuri sa ascultam.
      Bieții credinciosi orbi-ascultători care pescuiesc in apele voluptoase și tulburi ale eparhiilor: Drama, Alexandroupolis, Nafpaktos și Argolis…

      Ὁ Μέγας Ἀθανάσιος ἀπαντᾶ στούς τυφλο-υπακοούληδες | ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ
      https://tasthyras.wordpress.com/2022/01/18/%e1%bd%81-%ce%bc%ce%ad%ce%b3%ce%b1%cf%82-%e1%bc%80%ce%b8%ce%b1%ce%bd%ce%ac%cf%83%ce%b9%ce%bf%cf%82-%e1%bc%80%cf%80%ce%b1%ce%bd%cf%84%e1%be%b6-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%8d%cf%82-%cf%84%cf%85%cf%86%ce%bb/#more-43201

      Apreciază

  13. Felix said, on iunie 19, 2022 at 1:36 pm

    Ierotheos opune sufletul trupului, cand afirma ca semnul fiarei este acceptat doar in suflet, prin intunecarea mintii. Ierotheos pune in opozitie spiritualul cu materialul. Tocmai aici difera el de Traditia Ortodoxa patristica si teologica care admite ca prin atingerea de trupul omului se intra contact si cu sufletul lui. De pilda, harul se comunica sufletului prin atingerea de trupul persoanei umane, cand i se acorda Mirungerea dupa ce a primit Taina Botezului, etc. Din pricina acestui spiritualism, eclesiologia lui Ierotheos este rupta de soteriologia ortodoxa.
    Eclesiologia Sfintilor Parinti este nedespartita de soteriologie si hristologie. Iar hristologia este in legatura cu antropologia. Punctul central al intregii gandiri patristice este necesitatea eliberarii de puterile mortii si ale diavolului prin comuniunea care se realizeaza prin atingerea trupului persoanei omului de Izvorul vietii harului care provine din Firea umana a lui Hristos.
    Daca credinciosul ortodox accepta semnul 666 pe frunte sau pe mana dreapta, anuleaza si respinge irevocabil, comunicarea cu viata dumnezeiasca pentru viata de veci si pentru nimicirea puterilor diavolului – isi anuleaza prin acceptul primirii semnului 666, Pecetea Darului Duhului Sfant primita prin Taina Mirungerii; intr-un cuvant se leapada de Hristos prin primirea semnului 666 pe frunte sau mana dreapta, adica prin atingerea de trupul lui!
    Varlaam contrar Sfantului Grigorie Palama, nu admitea o lucrare a lui Dumnezeu prin simtire si prin fapte, deci prin trup. Facea o despartire de netrecut de la suflet la trup. Pentru Varlaam numai ce se petrece in suflet inseamna totul. Sfantul Grigorie Palama ne arata ca miscarile trupului se imbina cu starile din launtru sufletului, fiind provocate atat de miscarea cat si de starea respectiv atingerile trupului.
    Asadar, Ierotheos, se desparte de gandirea patristica si aluneca in erezia lui Varlaam!
    👇
    Ierotheos dixit:

    „Semnul fiarei este asociat cu venerarea și închinarea antihristului. Ceea ce ne îndeamnă să ne închinăm antihristului este ceva satanic. Și când recunoaștem și ne închinăm la ceea ce ne cere antihristul, ignorand randuiala lui Dumnezeu, aceasta este o pecetluire a antihristului.
    Putem spune după toate învățăturile Bisericii că întunericul minții este semnul fiarei.
    În al cincilea rând.
    Cei asupra carora au fost pusa pecetea prin Harul lui Dumnezeu, antihristul nu are nicio putere asupra lor, deci n-au de ce să se teamă.
    Ei vor trece prin „marea Rosie”, așa cum au făcut-o evreii, vor scăpa de asuprirea faraonului și vor ajunge în „țara fagaduintei” (este o parafraza a lui Ierotheos dupa un fragment din Filocalie, care apartine Sfantului Nichita Stithatul si care se refera la desavarsita biruinta a crestinului in lupta cu patimile! Dar este citat inexact in acest context al pecetluirii cu semnul fiarei! n.n.) Diavolul nu are nicio autoritate asupra fiilor lui Dumnezeu.

    În cele din urmă, întreaga Tradiție a Bisericii noastre recomandă să fim pecetluiți de Hristos, să fim mădulare vii ale Trupului lui Hristos și atunci nu avem de ce să ne temem; nu ne temem de nici un antihrist sau de vreun precursor al acestuia, pentru că „noi suntem cei mai mari in lume” parafraza la „căci mai mare este Cel ce e în voi, decât cel ce este în lume”
    (I Ioan 4, 4).

    Αναστάσιος: Τό χάραγμα τοῦ ἀντιχρίστου καί ἡ σφραγίδα τοῦ Χριστοῦ – Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου Ἱεροθέου
    https://anastasiosk.blogspot.com/2021/12/blog-post_405.html?m=1

    Apreciază

    • Felix said, on iunie 19, 2022 at 5:17 pm

      Compendiu Patristic:

      Ispita de-a dreapta, angelismul:

      Cine face pe sfantul, face pe animalul!
      Se preface in Monstru de puritate si de perfectiune.
      Aici intra si poezia pura, pictura pura, muzica pura. Purismele acestea care sunt o alta forma de paganism atroce, o noua mitologie cu idoli.

      Apare si in teologie…

      Fara a iesi din trup, te inchipuiesti ca si cum ai fi fara de trup. Crezi ca nu mai poti pacatui, iti rezervi autoasigurarea ca Dumnezeu iti poarta de grija, ca El e raspunzator pentru tine, ca nu te va lasa sa pacatuiesti sau sa te chinuiesti.
      Si cand crezi asa, tocmai atunci cazi.

      Sfantul Iustin Popovici, ne incredinteaza ca, cu toate ca am primit de la Domnul putere asupra tuturor demonilor, cateodata demonul impiedica lucrarea noastra, pune piedici in starea noastra dumnezeiasca, ca sa simtim si noi oamenii, neputinta firii noastre, si sa luam cunostinta la modul absolut de faptul ca puterea si autoritatea noastra asupra demonilor nu vin din propriile noastre puteri, ci de la Domnul Hristos.
      Dar si pentru ca sa ne aducem (sa ne daruim) cu toata inima noastra, cu toata mintea noastra, Domnului Hristos, prin nadejde, prin rugaciune, prin post, prin dragoste, prin rabdare, prin smerenie, prin multe lacrimi, prin suspine.

      Parintele Nicolae Steinhardt:

      Poate că problema nu s-a schimbat în esenţele ei după două mii de ani şi că şi azi, ca şi atunci, lucrul cel mai greu este să-l ucidem pe fariseul din noi. Poate că distanţa cea mai anevoie de străbătut este mica dis­tanţă de la Ierusalim la Betania.
      Dreapta socotinţă este anti-prostie, este şi anti-logică (dacă logica e pură, absurdă, dementa), anti-inteligenţă (cînd e seacă, formală; e, mai ales, anti-unilateralitate.
      Pacostea provine dintr aceea ca se cauta perfectiunea absoluta.
      Toate utopiile o fagaduiesc. Dar nu avem dreptul sa credem ca putem realiza perfectiunea in lumea aceasta cazuta.
      Sa ne ferim ca de foc de rationamente logice si extremiste care intotdeauna sunt de la diavol.
      Se cuvine sa cautam doar ameliorarea continua si prudenta a imperfectiunilor. Oricare trecere la idealul perfectiunii (care i totuna cu nebunia logica) duce in mod inevitabil si rapid spre totalitarism, fanatism si teroare.

      Stalin, Hitler sau Mao – asta fac: promit raiul pe pamant si realizeaza iadul.
      Utopia si ideologia perfectiunii: iata dubla fata a Vrajmasului.
      Toate valo­rile, dreapta socotinţă le consideră relative; nici una, în ochii ei, nu e absolută. Nici una. Nici adevărul. Ea, toate valorile le supune singurului Adevăr, care e Hristos. Hristos nu este ade­vărat, ci este Adevărul. Numai aşa se explică Efeseni 6, 16 şi se tălmăceşte corect „pavăza credinţei”.
      Numai aşa izbutim a nu ne zăpăci, care-i poate Cea Mai Mare primejdie azi.

      Cît de înfiorător de greu este să ne însuşim măcar elementele creştinismului. Ori cădem uşor în păcatul de angelism, ori ne paşte moralismul puritan şi fatarnicia; ori ajungem la ororile satanismului, ori ne înţepe­nim în datine — de nu în superstiţii; ori reducem creştinis­mul la nişte biete reguli şi la nişte greu îndurate abţineri…
      Cît e de greu!

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.