SACCSIV – blog ortodox

Video: Nigel Farage este de acord cu seful Strategiei Vaccinurilor din Europa, care a declarat ca DOZELE REPETATE au un IMPACT NEGATIV asupra SISTEMULUI IMUNITAR. De acord pare a fi si … MIHAI GADEA iar MARIUS PIELEANU declara ca “In intreaga lume, tabara antivaccinistilor va deveni dominanta”. CE URMEAZA?

Despre declaratia sefului Strategiei Vaccinurilor din Europa a facut aseara o emisiune si Mihai Gadea, care parea de acord. Printre cei din studio era si Catalin Porumbel, tot de acord. Asta in conditiile in care Mihai Gadea (directorul general al Antenei 3) s-a manifestat pana acum ca activist pro vaccin.

Un alt activist vaccinist, Dan Andronic (directorul general al Evenimentului Zilei) declara zilele trecute la Romania tv ca este deja suspect ca ni se impun din ce in ce mai multe doze si din ce in ce mai des.

Se pregateste oare intoarcerea armelor, ca la 23 august?

Tot zilele trecute, vaccinistul Marius Pieleanu, intr-o discutie la tv despre protestele din Austria, Germania si Franta, declara:

“Din pacate, tabara antivaccinistilor va deveni dominanta.”

Si se referea la toate tarile, nu doar la Romania. Activand in lumea institutelor de sondare, probabil ca s-a bazat pe constatarea cresterii procentului acestora si pe niste estimari.

Intr-un occident vaccinat uneori intr-o proportie de peste 80%, cum se poate mari numarul antivaccinistilor? Simplu: cei dublu vaccinati au devenit peste noapte nevaccinati, pentru ca mai trebuie si a treia. Iar numaratoarea nu se opreste la trei…

De aceea Marius Pieleanu are dreptate, doar ca eu am anuntat ca exact asa se va intampla inca de pe vremea cand inca erau cozi la prima doza in Romania, adica la inceputul anului 2021:

Cand cei vaccinati vor descoperi ca-i teapa…

Si am reamintiti deseori, ca de exemplu:

Ce contin A TREIA si A PATRA DOZA? Germenii REVOLUTIEI!

Majoritatea guvernantilor vor ramane insa aceiasi idioti utili, ca de exemplu:

Noi restricții în Franța. Nevaccinații nu mai au voie în restaurante, trenuri sau avioane, nici cu test negativ

Ce urmeaza? Evident, sacrificarea idiotilor:

Realii papusari nu ne arata vreo luminita la capatul tunelului, deoarece vor ca masele nemultumite sa gaseasca o unica solutie: RAZBOIUL si REVOLUTIA

Cititi va rog si:

Federal Reserve pregătește un CRASH al sistemelor financiare globale pentru a se putea pune în aplicare „Marea Resetare” in 2022?

 

37 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. cristian27070 said, on ianuarie 13, 2022 at 4:11 pm

  Trebuie corectat …NEGATIV ….

  Apreciază

 2. noname 7 said, on ianuarie 13, 2022 at 4:22 pm

  Ce urmeaza? 🤔🤔🤔🤔
  Razboi? Ma refer la Rusi-Ucrainieni, Turci-Greci, etc…

  Apreciat de 1 persoană

 3. Felix said, on ianuarie 13, 2022 at 5:13 pm

  Sancţiunile americane împotriva lui Putin ar însemna RUPEREA relaţiilor între Moscova şi Washington – Black News
  https://blacknews.ro/sanctiunile-americane-impotriva-lui-putin-ar-insemna-ruperea-relatiilor-intre-moscova-si-washington/

  Apreciat de 1 persoană

 4. Dr. Badass said, on ianuarie 13, 2022 at 5:48 pm

  “Din pacate, tabara antivaccinistilor va deveni dominanta.”
  Și Pieleanu o să aibă ocazia să descopere ce înseamnă „să – i pună pielea pe băț „, odată cu Nuremberg 2.0.

  Apreciat de 1 persoană

 5. mircea.v said, on ianuarie 13, 2022 at 5:57 pm

  off

  Sfantul Paisie Aghioritul – vol2, Cuvinte duhovnicesti, pg 197

  „Peste putin toti cei ce vor avea televizor vor privi la televizor,
  dar vor fi vazuti si ei. Adica vor urmari si vor fi urmariti. Li se va
  controla astfel prin computer toata viata lor; ce spun, ce fac, totul.
  Vezi la ce fel de dictatura s-a gandit diavolul! La Bruxelles au o
  cladire intreaga cu 666, in care-si adapostesc computerul. Acest
  computer poate controla miliarde de oameni – sant aproape 6 miliarde
  toata lumea. Toate le vor fi cunoscute printr-o rasucire de buton.
  Unii europeni s-au impotrivit, deoarece se tem de dictatura mondiala.
  Noi, ortodocsii, ne impotrivim, pentru ca nu il vrem pe Antihrist si,
  fireste, nici dictatura lui.”

  Parintele Justin – din „Invataturile si minunile Parintelui Justin”, pg 36

  „Scopul administrației mondiale, la ora actuală, nu este altul decât
  desființarea persoanei și a comuniunii dintre oameni. Dacă alte
  sisteme politice au înjugat drepturile oamenilor, acest sistem
  electronic dictatorial, va înjuga sufletul, gândirea umană. Pentru că
  ei vor să devenim niște numere, cum purtam, noi, deținuții, să
  desființeze relațiile interumane și relația omului cu Dumnezeu. Este o
  robotizare a societății, din care va dispare ușor, ușor omul obișnuit,
  și vor rămâne roboții supravegheați de oamenii superiori, care conduc
  lumea. Cetățeanul nostru de azi nu își dă seama, în orbirea lui, de
  situația în care se află, și de faptul că acceptă ca o vită propria-i
  desființare. Trebuie să stârpim acest sistem electronic din fașă și să
  facem tot posibilul să nu acceptăm această nouă ordine electronică,
  această civilizație virtuală, pe internet.”

  Cele 2 citate de mai sus distrug definitiv orice argument pro
  internet/smartfone in Biserica.

  https://saccsiv.wordpress.com/2020/11/02/propunere-de-dezbatere-pro-sau-contra-inregistrarii-si-transmiterii-sfintei-liturghii-pe-internet/

  Apreciază

 6. Felix said, on ianuarie 13, 2022 at 6:26 pm

  Ruşii ‘le arată pisica’ americanilor: ‘Suntem gata să instalăm baze militare în Cuba şi Venezuela’ – Black News
  https://blacknews.ro/rusii-le-arata-pisica-americanilor-suntem-gata-sa-instalam-baze-militare-in-cuba-si-venezuela/

  Apreciat de 1 persoană

 7. Flavian said, on ianuarie 13, 2022 at 6:31 pm

  MOSCOVA (AP) — Rusia a ridicat joi brusc miza în disputa cu Occidentul asupra Ucrainei, un diplomat de vârf refuzând să excludă o desfășurare militară rusă în Cuba și Venezuela, dacă tensiunile cu Statele Unite ale Americii cresc.

  Ministrul adjunct de externe Serghei Ryabkov, care a condus delegația rusă în discuțiile de luni cu SUA la Geneva, a declarat că nu poate „nici confirma și nici exclude” posibilitatea ca Rusia să trimită bunuri militare în Cuba și Venezuela dacă discuțiile eșuează și presiunea SUA asupra Rusiei crește.

  Negocierile Rusia-SUA de la Geneva și o întâlnire ulterioară NATO-Rusia nu au reușit să reducă decalajul dintre cerințele Moscovei în materie de securitate pe fondul acumulării de trupe rusești în apropierea Ucrainei. În timp ce Moscova a cerut oprirea expansiunii NATO, Washington-ul și aliații săi au respins cu fermitate acest lucru ca de neconceput.

  Vorbind într-un interviu acordat televiziunii ruse RTVI, Ryabkov a remarcat că „totul depinde de acțiunea omologilor noștri americani”, arătând la avertismentul președintelui rus Vladimir Putin că Moscova ar putea lua măsuri de ordin tehnico-militar dacă SUA provoacă Kremlinul și acționează în creste presiunea militare asupra ei.
  restul in articol
  https://apnews.com/article/europe-russia-ukraine-vladimir-putin-moscow-473d4b2eebff4dc59d8e7dff9e8653ba

  Apreciat de 1 persoană

 8. Felix said, on ianuarie 13, 2022 at 6:44 pm

  „Iar când veţi auzi de războaie şi de răzmeriţe, să nu vă înspăimântaţi; căci acestea trebuie să fie întâi, dar sfârşitul nu va fi curând” (Luca 21, 9).

  Apreciat de 1 persoană

 9. Alex said, on ianuarie 13, 2022 at 6:49 pm

  Apreciat de 1 persoană

 10. Felix said, on ianuarie 13, 2022 at 7:24 pm

  La sfârşitul lumii, va fi o utopie absolută ce va cuprinde toate felurile de fiinţe care s-au amestecat în oarecare fel una cu alta, iar toată lumea va fi absolut egală.
  Cu toate acestea, e clar că nici o filosofie păgână nu poate oferi fericirea; nici o filosofie omenească nu poate da fericirea; întregul experiment din ultimii şaizeci de ani din Rusia a fost o dovadă concludentă că nu poate exista un paradis pe pământ decât în Biserica lui Hristos prin suferinţe şi prigoniri.
  Domnul nostru a proorocit că vom primi înapoi însutit ceea ce dăm, încă din această viaţă, dar numai cu suferinţe şi prigoniri. Cei ce doresc să aibă această fericire pe pământ fără suferinţe şi prigoniri, şi chiar fără a crede măcar în Dumnezeu, aduc iadul pe pământ.
  Numai Creştinismul dă speranţă pentru o Împărăţie care nu este din această lume. Ideea găsirii unei împărăţii desăvârşite vine din Creştinism, dar, întrucât primii socialişti nu au crezut în cealaltă lume sau în Dumnezeu, au ajuns să viseze o realizare pe pământ a acestei împărăţii.
  Sigur că, atunci când ideea este pusă în aplicare, se poate vedea limpede ce se întâmplă. Aveţi experimentul Revoluţiei Franceze, care în aparenţă a avut idei pozitive – libertate, egalitate, fraternitate – sau a Revoluţiei Bolşevice sau a altor revoluţii comuniste din vremurile mai noi.
  Însăşi firea lui Antihrist, cel ce voieşte a fi ultimul mare conducător al lumii şi ultimul duşman al lui Hristos, este de a fi anti-Hrist – iar anti nu înseamnă numai împotrivă ci şi imitaţie a cuiva, în locul cuiva. Antihristul, după cum spun toţi Sfinţii Părinţi în scrierile lor despre el, va fi cineva care Îl va imita pe Hristos, care adică va încerca să-i amăgească pe oameni arătându-se pe sine ca fiind Hristos revenit pe pământ. De aceea, dacă cineva are vreo concepţie neclară despre Creştinism, sau citeşte Scripturile în „lumina” propriilor sale opinii, atunci acesta va ajunge la concluzii deosebit de anti-creştine. Văzând figura lui Antihrist, acesta va fi amăgit să creadă că el este Hristos.
  Odată cu dezvoltarea comunicaţiilor, cu bombele atomice şi cu armamentul sofisticat, posibilitatea unei catastrofe mondiale devine acum mai mare ca niciodată.
  Este evident că următorul război va fi cel mai distrugător din istoria omenirii şi probabil că va pricinui, în primele lui zile, mai multe stricăciuni decât au fost în toate războaiele din istorie. Pe lângă bombele atomice mai sunt diferitele arme bacteriologice, utilizate în răspândirea epidemiilor printre oameni, gazele otrăvitoare şi alte tipuri de invenţii fantastice ce pot fi folosite într-un război total.
  De asemenea, faptul că toţi locuitorii lumii se află într-o legătură mai strânsă ca niciodată, înseamnă că în momentul în care într-o ţară va veni o catastrofă de proporţii – o strâmtorare sau ceva de acest gen – atunci tot restul lumii va fi afectat. Am văzut ceva asemănător în anii 1930, când a avut loc Marea Cădere Economică din America, ale cărei urmări s-au resimţit şi în Europa. Este evident că în viitor se va întâmpla ceva mult mai rău. Dacă o ţară va suferi de foame sau dacă în Canada, Australia, America sau Rusia se pierde o recoltă – cele patru ţări care asigură hrana multor populaţii – imaginaţi-vă prin ce suferinţă va trece o lume întreagă.
  Urmărim semnele vremurilor nu pur şi simplu pentru a afla timpul venirii lui Antihrist. Acesta e mai degrabă un amănunt secundar. Urmărim semnele vremurilor ca să cunoaştem când va veni Hristos. Este un lucru de căpetenie pe care trebuie să-l reţinem pentru a nu fi doborâţi de întunecime, depresie ori de vreo tendinţă de retragere, în scopul adunării de hrană pentru o mare catastrofă. N-ar fi un lucru chibzuit. Trebuie să fim mai degrabă tot mai creştini, adică să ne gândim la aproapele nostru, încercând să-i ajutăm pe alţii. Dar dacă noi înşine suntem insensibili, întunecaţi şi pesimişti, participăm astfel la această răceală ca semn al sfârşitului.
  Trebuie să ne unească un duh plin de căldură prin care să ne ajutăm reciproc. Acesta este un semn al Creştinismului.
  (Parintele Serafim Rose, Semnele sfarsitului lumii, Editura Egumenita, 2004).

  Apreciază

  • radhacross said, on ianuarie 13, 2022 at 11:00 pm

   Sunt referinte numeroase si clare in Scriptura care nu lasa nici un fel de indoiala ca Imparatia Domnului va fi aici pe Pamant,desigur transformat si innoit.Urmand si ascultand indeaproape si launtric Cuvantul Domnului nu vom rataci.

   Apreciază

   • Felix said, on ianuarie 14, 2022 at 8:32 am

    Mai usor cu pianul pe scari ca sa nu ne rostogolim in hiliasm sau milenarism!
    Parintele Serafim Rose:
    „Avem motive serioase sa ne îndoim ca evenimentele viitoare vor fi atît de simple, fiindca Antihristul, potrivit prorociilor ortodoxe, nu va fi doar un tiran ateu precum Stalin, ci o figura religioasa care va convinge oamenii sa-l accepte, mai degrabă decît sa-i silească.
    Pe masura ce se apropie sfîrsitul lumii, este adevarat ca va veni o vreme de mari suferinte, aşa cum nu a mai vazut omenirea (Matei, 24, 21): va fi foamete, boli, cutremure, razboaie si zvonuri de razboaie, prigoane, proroci mincinosi si hristosi mincinoşi, iar dragostea multora (inclusiv crestini) se va răci. Dar, în acelasi timp, Evanghelia se va propovadui tuturor popoarelor, iar cei care vor rabda pîna la sfîrsit se vor mântuiti cu ajutorul lui Hristos.
    Raul din lume si credinţele mincinoase vor culmina cu domnia Antihristului, un stapânitor care aparent va aduce pacea în locul dezordinii mondiale, care aparent va fi Hristos, venit din nou pe pamînt, si care va domni din Templul reconstruit la Ierusalim.
    Dar vor fi si oameni care îsi vor da seama de înselaciune.
    În acelasi timp, cugetătorii religiosi pun în evidenta propagarea în epoca noastra a unor miscari religioase necrestine si prezic o „Nouă Eră” (New Age), în care o „conştiinţă religioasă nouă” va stăpâni gîndirea oamenilor si va pune capat dominatiei de doua mii de ani a crestinismului. Astrologii vorbesc despre „Era Vărsătorului” pentru a induce în mintile multor oameni ideea unei „noi ere”,oarecum diferita de tot restul istoriei omenirii.
    Printre multii crestini eterodocşi, aceste idei alcătuiesc o învatatura numita „hiliasm” sau „milenarism” – este vorba de credinta că Iisus ar urma să vina în curînd pe pamînt si sa domneasca aici împreuna cu sfintii Sai, pentru o mie de ani, iar abia apoi va veni sfârsitul lumii. Aceasta învatatura este o erezie osândită de cei dintâi Parinti ai Bisericii; ea îsi are obârşia în interpretarea gresita a Cartii Apocalipsei. Biserica Ortodoxa propovaduieste faptul ca stăpânirea lui Hristos si a sfintilor Sai, în timpul careia diavolul va fi „legat” pentru o mie de ani (cf. Apoc., 20:3) este chiar veacul în care traim acum, adica perioada dintre prima si cea de-a doua venire a lui Hristos (1000 fiind un numar simbolic, folosit pentru plenitudinea sa).
    In aceasta epoca, sfintii împărăţesc cu adevărat alaturi de Hristos, în Biserica Sa; este vorba însă de o stăpânire tainică, care nu trebuie înţeleasă într-un sens exterior, politic, aşa cum fac hiliaştii sau milenariştii. Diavolul este într-adevar legat în acest timp – adica exercitarea vointei lui celei rele împotriva omenirii este îngradita -, iar credinciosii care traiesc viata Bisericii si primesc Dumnezeieştile Taine ale lui Hristos traiesc o viata fericita, pregatindu-se pentru Împaratia cea veşnică a Cerurilor. Neortodocsii, care nu au Sfinte Taine si nu au gustat adevarata viata a Bisericii, nu pot întelege împărăţirea tainică a lui Hristos si, de aceea, vorbesc despre o stăpânire politica, exterioară”.
    👇
    „Cu foarte mici deosebiri, hiliasmul apare in aceasta forma la toate cultele neo-protestante care au aceasta invatatura.
    In general, dupa invatatura hiliasta, evenimentele din urma se vor desfasura in trei mari etape, dupa cum urmeaza:
    In etapa I-a se vor petrece evenimentele de la inceputul celor o mie de ani, cand vor avea loc: invierea dreptilor, a doua venire a lui Hristos, luarea dreptilor la cer, nimicirea nelegiuitilor si legarea Satanei.
    In etapa a II-a, se vor desfasura evenimentele din timpul celor o mie de ani. Descrierile care infatiseaza aceste evenimente se deosebesc, insa, intre ele. Dupa unele, aceste evenimente se vor petrece in cer, unde sfintii vor judeca pe nelegiuiti; in tot acest timp, pamantul va fi pustiu, nelocuit. Dupa altele, insa, dimpotriva, pamantul binecuvantat va deveni locul impa­ratiei de o mie de ani, in care Hristos va domni impreuna cu dreptii, care vor fi partasi unei depline fericiri trupesti. Se mai vorbeste despre in­toarcerea lui Israil din diaspora in Canaan si de restabilirea imparatiei lui prin Iisus Hristos cei revenit. Israil va exercita stapanirea sub regele mesianic, si va pasi din nou in fruntea intregii crestinatati.
    In fine, in etapa III-a, se vor desfasura evenimentele de la sfarsitul celor o mie de ani, cand vor avea loc: deslegarea satanei, aducerea nelegiuitilor inaintea judecatii lui Dumnezeu, nimicirea pacatului, curatirea si reinnoirea pamantului”.

    https://saccsiv.wordpress.com/2015/08/02/hiliasm-erezia-despre-imparatia-de-1-000-de-ani-a-lui-iisus-hristos-pe-pamant-dintre-a-doua-sa-venire-si-sfarsitul-lumii/

    Apreciază

 11. Felix said, on ianuarie 13, 2022 at 9:17 pm

  Un Psiholog din Los Angeles:
  Purtarea măștilor constituie un indiciu al psihozei colective

  LA psychologist: Mask wearers sick with mass formation psychosis – NaturalNews.com
  https://www.naturalnews.com/2022-01-13-mask-wearers-sick-with-mass-formation-psychosis.html#

  În cadrul emisiunii „The Ben Armstrong Show”, dr. Mark McDonald a vorbit despre persoanele care suferă de psihoza colectiva indusa de plandemie.
  „Aș spune că măștile au fost punctul de plecare și/sau punctul de declansare al fricii și in acelasi timp mobilul care misca această mașină care produce teroare și psihopatie generalizata”, a spus el.

  McDonald a explicat că problema purtării măștilor în această etapă a pandemiei este in legatura cu psihopatia.
  „Problema este psihoza delirantă colectiva”, a spus el, adăugând că ar trebui clarificata.
  Ca terapeut, el a indemnat că, în loc să fie „bombardati” oamenii peste masura cu anumite date, este important să recunoaștem că ei trăiesc în frică și să le permitem să ne vorbeasca despre asta.

  Odată ce înțelegi de unde vine o persoană și odată ce acea persoană recunoaște și acceptă că îți pasă de ea, de felul cum se simte ea, vei avea o poziție mult mai bună pentru a oferi sfaturi, pentru a oferi soluții, pentru a oferi modalități alternative de gândire care sunt mai raționale, care sunt mai sănătoase și care sunt mai recorfontante, adică mai relaxante. Acesta este modul de a începe o conversație”, a spus McDonald.

  Discutând despre psihoza delirantă în masă, McDonald a asemănat-o cu munca într-o secție de psihiatrie, unde, atunci când a intrat într-o secție izolata dintr-o unitate de psihiatrie, a văzut că oricine din jurul său care nu purta un ecuson era cel mai probabil psihotic sau bolnav psihic. A simtit același sentiment pe care l-a avut când ieșea din casa din Los Angeles, în mai 2020.
  „Știam că ceva nu e în regulă. Știam că nu este o boală medicală. Este o boală psihologică. Așa că am început să mă documentez și am început să observ asta la pacienții mei și am început să le vorbesc despre asta.”

  McDonald a spus că are un simtamant de revolta, avand in vedere anii săi de formare profesionala, caci a observat pierderea facultatii raționale și capacitatea de a lua decizii critice de gândire care permit oamenilor să cântărească riscurile și beneficiile pentru a evalua argumentele.

  Statele Unite ale Americii si ale fricii

  În cartea sa, McDonald a declarat că a devenit din ce în ce mai preocupat de efectele negative asupra sănătății mintale pe care le-a observat în rândul pacienților săi, cum ar fi stresul, anxietatea, depresia, adictia și chiar ideea de suicid, toate acestea fiind in legatura directa cu climatul de frică indus de autoritățile sanitare și amplificate de mass-media.
  Din acest motiv, considera ca a existat o reacție samavolnica din partea guvernului sub forma obligativitatii purtarii mastii, a impunerii lockdown-urilor draconice și chiar a impunerii primirii dozelor de vaccin care au o eficacitate discutabilă.

  McDonald a explicat că America suferă de fapt de două pandemii: COVID-19 – cea virală – și psihoza delirantă colectiva: o afectiune psihologică care este determinată de o pandemie de teroare indusa de masurile sanitare plandemice.

  Acest lucru își are rădăcinile în anxietățile firesti ale femeilor ingrijorate de sanatatea copiilor și a familiilor lor, ingrijorare care a fost amplificata de mass-media prin stiri de senzatie girate peste masura de oamenii aflați la putere. Boala virala în sine este foarte reală, potrivit lui McDonald. Rămâne însă întrebarea dacă oamenii își pot recăpăta sau nu bunul simț echilibrat colectiv in societate.

  Armstrong a subliniat că pierderea gândirii critice care apare în societate se datorează școlilor și universităților publice, nu fricii de pandemie în sine. El a subliniat că școlile și universitățile publice nu îi învață pe oameni să gândească critic, ci să fie obedienti. Atunci cand guvernul se erijeaza si speculeaza ca avand o expertiza COVID-19, dacă Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor nu pune la îndoială declarațiile contradictorii făcute de guvern, nimeni nu ar pune la îndoială acest lucru pentru că oamenii au fost învățați să se supuna, nu să gândească critic.

  După cum a subliniat Armstrong:
  Măștile nu funcționează.
  Ceea ce se întâmplă acum are foarte mult de-a face cu psihologia maselor și este o problemă serioasă care trebuie abordată.

  https://www.brighteon.com/04d72b16-929c-4950-bcb5-fe246a4f6219

  Apreciază

 12. acelas said, on ianuarie 13, 2022 at 9:33 pm

  o fi si asta parte din planul din titlu?

  https://burebista2012.blogspot.com/2022/01/procesul-dr-fuellmich-impotriva-oms-si.html?m=1

  Apreciat de 1 persoană

 13. Felix said, on ianuarie 14, 2022 at 12:44 am

  Blasfemia utilizarii „mijloacelor de protecție sanitare” în cadrul Bisericii. Negarea prezenței lui Dumnezeu este mult mai gravă decât falsificarea credinței provocata de eretici.

  (N. Xionis – profesor de teologie la Universitatea din Atena)

  Creștinii de astăzi și, și cu atat mai grav, clericii care se încred în legea si logica omeneasca, a „oamenilor de știință experți”, resping experiența Traditiei Bisericii și credința în Fiul si Cuvântul lui Dumnezeu prin:

  -folosirea mastilor medicale în interiorul bisericilor,

  -evitarea venerării prin sarutare a Sfintei Evanghelii, a Icoanelor și a Sfintelor Moaște,

  -prin folosirea linguritelor de unica folosinta pentru Euharistie sau dezinfectarea linguritelor liturgice, deoarece consideră toate acestea ca fiind posibile cauze ale infecției,

  – prin nepretuirea Tainei adunarii euharistice prin Duhul Sfant in Trupul Bisericii, interpretând comuniunea liturgica ca pe o simplă adunare de oameni, si astfel se întorc ca niste modernisti în starea anterioara a Noului Testament.

  Ei se încred în înțelepciunea umanista și resping înțelepciunea și puterea harului lui Dumnezeu. Ei se comportă prostește, conform formulării Sfantului Apostol Pavel, pentru că, în timp ce ar trebui să trăiască duhovniceste, ei se întorc acum la modul de viață carnal și pagan.

  De aceea Apostolul Pavel, pe de o parte, îi blestemă pe cei care denaturează Adevărul și încearcă să-i convingă pe credincioșii ortodocsi de corectitudinea teologică a opiniilor lor personale eronate, iar pe de altă parte, le amintește că, prin lege, el nu este îndreptățit în fața lui Dumnezeu, caci este inca in robie si că cei neprihăniți prin credință trăiesc legea credinței…

  Această anomalie nu constituie cu siguranță o surpriză pentru cunoscătorii teologiei ortodoxe. Este rezultatul invataturii de credinta falsificata, care, în loc să se bazeze pe învățătura patristică și să exprime viața harului in Tainele Bisericii, este cultivată pe baza pozitivismului și compatibilității stiintifice și se bazează în mod clar pe tradiția teologică occidentală, care exaltă realitatea istorică aparentă și respinge Adevărul din spatele fenomenelor din Biserica.

  Dimpotrivă, pentru invatatura Părinților, care interpretează adunarea in biserica la Liturghie ca o comuniune a indumnezeirii mădularelor Trupului lui Hristos si care sunt in legatura cu acest Cap al Bisericii – Hristos. Prezența credinciosului în biserici înseamnă depasirea ingrijorarilor pentru viata cotidiana și sănătatea fizică, și legatura clara prin partasia conștientă la harul Dumnezeului Treimic trimis de Hristos.

  Prin urmare, este iresponsabil și științific aș spune inacceptabil ca cineva să susțină că în biserici – conform Teologiei și învățăturii Părinților harul comuniunii prin Taine ar fi creat de Dumnezeul Creator necreat. Așa cum este descrisă această comuniune a indumnezeirii de învățătura patristică – există harul necreat, adică aceasta energie Divină dătătoare de viață care purifică și frânează întreaga realitate creata.

  Boala și moartea nu caracterizează Iconomia lui Hristos care revarsa harul prin Tainele Bisericii. Boala afecteaza pe cei care denaturează adevărul și neagă energia necreata a harului, datorita faptului ca sunt egoisti si încrezatori in puterea și autoritatea omului creat. Frica de moarte se referă la cei care deja sunt morți duhovniceste si pe care ii descrie Domnul Hristos: lasa morții sa-si îngroape morți lor!

  Moartea se referă la necreștini, la cei nebotezați, care sunt intr-o stare neadecvata ca să poate sa ajungă la comuniunea prin har cu Dumnezeu. Rămân fără gustul harului viețuirii în Hristos și astfel evită „aglomerarea” din biserici, deoarece le percep ca și restul adunărilor și manifestărilor sociale, ca o simplă adunare de indivizi.

  Astfel, în practică, acesti credinciosi ortodocsi neagă comuniunea indumnezeirii din Biserică ca fiind in Trupul lui Hristos și, prin urmare, se lepădă de Hristos Însuși.
  Dar negarea prezenței active a harului dumnezeiesc in biserici este mult mai grava si mai condamnabila decât falsificarea credinței virusata de erezie, deoarece aceasta negare a lucrarii harului in biserici nu este doar o simplă diluare învățăturilor Bisericii; nu este doar o interpretare eronata a dogmelor, așa cum fac ereticii.

  Negarea dumnezeirii lui Hristos, care se manifesta atunci cand ne îndoim și negam puterea harului Sau și care este, desigur, rastalmacit prin atribuirea de miracole forțelor fizice ale oamenilor, ca în cazul fariseilor, sau în rastalmacirea Trupului inviat al lui Hristos, care este Biserica, in maniera in care se întâmplă astăzi, în epoca Covind-19, înseamnă blasfemie împotriva Duhului Sfânt și, prin urmare, este mult mai gravă decât erezia.

  Căci un creștin ortodox contemporan, nu încearcă să reinterpreteze dogma așa cum o face ereticul, ci neagă chiar această Euharistia. Apostatul nu modifică credința în încercarea sa de a o înțelege, ci o neagă prin inversarea Adevărului și atribuirea lucrărilor dumnezeiesti calităților și condițiilor firii zidite.

  Prin urmare, ereticii își mai pot da seama de erorile logice ale presupozițiilor lor interpretative, isi pot schimba concluziile teoretice și, în cele din urmă, se pot pocăi.
  Cu toate acestea, hulitorii consideră credința și experiența harului traita in Biserica ca fiind excesiva și ca o concepție anti-științifică si contra realității. Ei neagă astfel prezența lui harului Dumnezeu și, prin urmare, rămân nepocăiți.

  Negarea Dumnezeirii este, prin urmare, un act demonic care se exprimă prin perversiunea spirituală absolută și modificarea existențială a non-ființei și non-existenței. Căci blasfemia înseamnă nu numai punerea sub semnul întrebării a dumnezeirii lui Hristos, care este identificată cu prezența Duhului Sfânt în El Însuși, ci și inversarea Adevărului.

  Acest lucru se datorează faptului că în prezența Duhului Sfânt prin care Hristos alungă demonii și restaureaza lumea prin Trupul Bisericii Sale, hulitorii influentati de puterile demonice văd doar decăderea și moartea, întunecând complet Adevărul și ascunzând prezența lui Dumnezeu prin Revelația Divina.

  Astfel, atât în trecut, in perioada propovaduirii lui Hristos, cât și astăzi, în timpul nostru, negarea Adevărului revelat și a vieții harice si blasfemia împotriva Duhului Sfânt trebuie întotdeauna interpretate fie în acest fel, fie în perspectiva inversării Adevărului, prin
  care se nega Dumnezeu si se realizează înlocuirea Lui cu ființele zidite.

  Din această perspectivă, orice manifestare a îndoielii și, prin urmare, a negarii energiei divine necreate, fie prin ezitarea de a primi Sfintele Tainele și de a participa la Liturghie, fie prin reflectarea și teama de a evita cultul și venerarea Sfintelor Icoane și Moaște, fie de a folosi masca medicală în cadrul slujbelor din biserici, înseamnă blasfemia Duhului Sfânt după învățătura patristică, care devine dupa cuvântul Domnului Hristos de neiertat.

  Acest lucru ar trebui să fie de interes pentru creștinii de astăzi și mai ales pentru clerul ortodox, primi in virtutea botezului lor în numele Sfintei Treimi, iar cei din urmă in virtutea hirotoniei lor ca diaconi, preoti si episcopi care sunt răspunzători pentru moștenirea teologica pe care au primit-o.
  Nu numai că nu ar trebui să hulească pe Duhul Sfânt, întorcându-se cu nebunie la starea lor de dinainte de botez; dar și pentru a proteja plinătatea Trupului Bisericii de un act atât de hulitor si impovarator pentru viața lor.
  Vă mulțumesc.

  Βλασφημία η χρήση «προστατευτικών μέσων» εντός του Ιερού ναού. (Ν. Ξιώνης – Καθηγητής Θεολογίας ΕΚΠΑ) – ΟΡΘΟΠΡΑΞΙΑ
  https://orthopraxia.gr/%ce%b2%ce%bb%ce%b1%cf%83%cf%86%ce%b7%ce%bc%ce%af%ce%b1-%ce%b7-%cf%87%cf%81%ce%ae%cf%83%ce%b7-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd-%ce%bc%ce%ad/

  Apreciază

  • saccsiv said, on ianuarie 14, 2022 at 1:50 pm

   Felix

   Este traducerea ta sau ai preluat-o de undeva? Caci vreau s-o postez.

   Apreciază

   • Felix said, on ianuarie 14, 2022 at 2:49 pm

    Este a mea. Te as ruga sa postezi vesiunea imbunatatita pe care ti-am trimis-o pe mail.

    Apreciază

 14. geo said, on ianuarie 14, 2022 at 9:04 am

  https://rumble.com/vsjuav-nainte-de-a-salva-planeta-i-neamul-gndete-te-la-salvarea-sufletului-tu..html

  https://anonimus.ro/2022/01/vad-si-eu-in-jurul-meu-pe-unii-semeni-care-repudiaza-si-condamna-credinta-crestina-care-ataca-biserica/

  https://romania-unita.ro/2022/01/13/florin-citu-le-cere-romanilor-sa-si-plateasca-facturile-la-energie-chiar-daca-sunt-gresite/

  https://informatialibera.ro/ungaria-pfizer-pana-la-moarte-informatie-soc-despre-certificatul-verde-va-fi-eliberat-doar-daca-ai-si-a-treia-doza-din-15-februarie/

  http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2022/01/justitia-franceza-considera-vaccinul.html

  https://www.activenews.ro/stiri/Raspuns-halucinant-al-Ministerului-Sanatatii-la-o-serie-intreaga-de-aspecte-privind-contraindicatiile-vaccinurilor-Daca-ati-facut-tromboza-dupa-vaccinare-sa-nu-va-vaccinati-STATUL-NU-RASPUNDE-PENTRU-EFECTE-ADVERSE.-EXCLUSIV-172034

  https://www.gazetaromaneasca.com/integrare/italia/daune-de-la-vaccinul-covid-ministerul-sanatatii-din-italia-nu-le-recunoaste-ai-murit-problema-ta/

  https://reactionarii.home.blog/2022/01/12/a-fi-recunoscator-este-calea-catre-victoria-in-fata-celor-de-la-davos/

  https://romaniafarajustitie.wordpress.com/2022/01/14/ce-simptome-are-0-micron-%f0%9f%98%82/

  https://romaniafarajustitie.wordpress.com/2022/01/13/vax-protectie-dar-totusi-impus-de-toate-guvernele-planetei/

  https://romaniafarajustitie.wordpress.com/2022/01/13/polonia-renunta-la-tva-ul-adaugat-produselor-alimentare-si-gazelor-n-o-intereseaza-ce-zice-ue/

  https://romaniafarajustitie.wordpress.com/2022/01/13/razvan-bibire-facturile-la-gaze-nu-sunt-gresite-astea-sunt-noile-preturi/

  https://romaniafarajustitie.wordpress.com/2022/01/14/australia-vaccinatii-internati-la-ati-demonstreaza-ca-serurile-genice-functioneaza/

  https://www.activenews.ro/stiri/Trei-jucatori-de-la-Australian-Open-complet-vaccinati-s-au-plans-de-dureri-in-piept-si-dificultati-de-respiratie.-Organizatorii-turneului-dau-vina-pe-calitatea-slaba-a-aerului-172071

  https://www.activenews.ro/stiri/Victorie-pentru-studentii-nevaccinati-Curtea-de-Apel-Suceava-a-mentinut-sentinta-prin-care-Tribunalul-Suceava-a-anulat-hotararea-Senatului-Universitatii-%E2%80%9EStefan-cel-Mare-de-a-le-interzice-accesul-in-camine-studentilor-nevaccinati-172072

  https://www.gazetaromaneasca.com/integrare/italia/sofer-italian-de-52-de-ani-ramas-fara-serviciu-nu-vrea-sa-se-vaccineze/

  https://www.gazetaromaneasca.com/observator/prim-plan/draghi-urmeaza-obligatia-vaccinare-40-ani/

  https://www.gazetaromaneasca.com/integrare/italia/vaccinare-obligatorie-peste-50-ani-italia/

  https://flux24.ro/dictatura-medico-economica-impusa-de-big-pharma-toate-informatiile-sunt-cu-grija-selectate-si-manipulate-inclusiv-stiinta-este-manipulata-daca-se-facea-un-studiu-am-fi-constatat-ca-trebuie-sa-vac/

  https://flux24.ro/europarlamentarul-terhes-acuza-ursula-tace-cand-vedem-peste-tot-in-ue-protestatari-pasnici-abuzati-si-batuti-cu-bestialitate-de-politie-ori-pe-care-sunt-asmutiti-caini-de-lupta/

  Apreciază

 15. geo said, on ianuarie 14, 2022 at 9:28 am

  Apreciază

 16. Spaceman said, on ianuarie 14, 2022 at 9:54 am

  Ţările mai sărace au respins în decembrie 2021 peste 100 de milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 distribuite de programul COVAX, în principal din cauza termenului lor scurt de valabilitate, a anunțat joi un oficial UNICEF, relatează Reuters.

  https://www.agerpres.ro/mondorama/2022/01/13/peste-100-de-milioane-de-doze-de-vaccinuri-anti-covid-19-respinse-de-tarile-mai-sarace-unicef–846819

  Apreciază

 17. predicții said, on ianuarie 14, 2022 at 11:34 am

  Lumea nu s-a săturat încă de predicțiile apocaliptice ale acestui tip de personaje, predicții care niciodată nu s-au îndeplinit, și de afirmațiile lor contradictorii, care se bat cap în cap, stârnind multă confuzie și derută.

  Apreciază

  • saccsiv said, on ianuarie 14, 2022 at 1:17 pm

   predicții

   Care predictii si care tip de personaje?

   Apreciază

   • predicții said, on ianuarie 14, 2022 at 5:55 pm

    M-am gândit de fapt la Neil Ferguson și predicțiile lui apocaliptice în legătură cu coronavirus, și nu la Nigel Farage.

    Apreciază

  • Felix said, on ianuarie 14, 2022 at 2:51 pm

   Compendiu biblic patristic:

   „Prorociile sa nu le dispretuiti” (1 Tes. 5, 20).
   Duhul Sfant traieste in Biserica si in crestini prin darurile duhivnicesti, dintre care unul este prorocia. Orice dar, prin valoarea sa hotarata de Dumnezeu, constituie o unitate aducatoare de mantuire, prin care mantuirea este adusa in suflete. Niciun dar nu trebuie dispretuit, pentru ca in felul acesta se pune in pericol si de multe ori se distruge mantuirea multor oameni.

   Esenta prorociei este darul de a vesti oamenilor voia lui Dumnezeu, care este ascunsa de privirea omului, dar revelata vederii spirituale a prorocului in evenimentele vietii si istoriei omenesti.
   Prorocia este de la Dumnezeu, de la Duhul Sfant. Caci nu este dat cunoasterii noastre pamantesti sa vada sensul tainic si dumnezeiesc a tot ceea ce se petrece in lume. Se poate chiar spune ca cu cat este mai extinsa cunoasterea noastra despre lume (si in zilele noastre a atins o amploare inimaginabila), cu atat mai putin profunda devine.
   Profetia nu este o simpla explicare, nu este o simpla vedere a viitorului ca la un ghicitor sau clarvazator. Este o chemare, si in masura in care este o chemare, este si o judecata. Este dezvaluirea voii lui Dumnezeu si chemarea de a o accepta. Este demascarea raului si chemarea de a lupta impotriva lui. Este descoperirea iubirii lui Dumnezeu si chemarea de a-L iubi.
   Sfantul Iustin Popovici ne indeamna:
   „Prorocia cea aducatoare de mantuire este un dar duhovnicesc prin care in primul rand se exprima Iubirea dumnezeiasca fata de toti cei sunt aproapele nostru. Iar noi lucram pentru mantuirea noastra atunci cand lucram pentru mantuirea aproapelui, pentru ca fiecare se mantuieste prin aproapele. De aceea sa nu distrugeti prorociile si sa nu le disptetuiti. Adevaratele prorocii sa le luati in seama, sa le considerati, sa le cinstiti, iar pe cele false sa le smulgeti din radacina, pentru ca sunt de la diavol”
   Biserica respinge si condamna cu hotarare apelarea la ghicitori si clarvazatori. De ce?
   Tocmai pentru ca recurgerea la ei presupune fatalismul, iar acesta inseamna tagaduirea libertatii.
   Prorocia, din contra, este o sensibila chemare la libertate, la eliberarea omului de fatalismul si pasivitatea care il paralizeaza.
   „Daca nu va veti pocai, toti veti pieri la fel!” (cf. Luca 13, 3). Aceasta, in ultima instanta, constituie esenta profetiei. Este intotdeauna dezvaluirea a doua – si numai doua – cai, intre care omul este chemat sa aleaga, in toate epocile, dintotdeauna, in decizii mari la fel ca si in cele marunte: calea lui Dumnezeu, sau cea opusa acesteia, adica cea impotriva lui Dumnezeu.

   Apreciază

 18. Felix said, on ianuarie 14, 2022 at 12:06 pm

  Cei mai învăţaţi fii ai ei (ai Europei) sânt cei fără de Dumnezeu, ateii, după reţeta sionistilor. Cei mai mari oameni de ştiinţă ai ei învaţă că natura este principalul dumnezeu, şi nu este vreun alt Dumnezeu în afară de natură, iar Europa primeşte. Politicienii ei vorbesc ca nişte lunatici despre egalitatea tuturor credinţelor şi necredinţelor, ceea ce sionistii vor şi îşi doresc, căci le este de trebuinţă ca mai întâi să se facă egali în faţa legii cu Creştinii, pentru ca apoi să prigonească Creştinismul, să-i facă pe Creştini necredincioşi şi să le stea cu călcâiul pe grumaz. Toate devizele Europene moderne au fost alcătuite de suonisti. Democraţia, grevele, socialismul, atheismul, toleranţa tuturor credinţelor, pacifismul, revoluţia universală, capitalismul, comunismul, feminismul – toate acestea sânt creaţiile lor sau, mai bine zis, ale tatălui lor, diavolul; toate acestea, pentru a-l defăima pe Hristos, pentru a-l nimici pe Hristos, pentru a aşeza pe scaunul lui Hristos pe Messía lor Evreiesc, neştiind nici până astăzi că acela e însuşi satana, tatăl lor, cel ce i-a ţinut în frâul său şi i-a lovit cu biciul.
  (Sfantul Nicolae Velimirovici – „Prin fereastra temniței”, în traducere din limba sârbă de Ionuț și Sladjana Gurgu, Ed. Predania, București, 2009.

  Apreciază

 19. acelas said, on ianuarie 14, 2022 at 12:54 pm

  #cancelculture

  Apreciază

 20. […] Video: Nigel Farage este de acord cu seful Strategiei Vaccinurilor din Europa, care a declarat ca DO… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: