SACCSIV – blog ortodox

Activiștii LGBT din Georgia au anulat marșul anual Pride din cauza protestului populatiei si a declaratiilor premierului

Posted in GAY, GEORGIA, HOMOSEXUALITATE, lesbiene by saccsiv on iulie 6, 2021

FRANCE 24: Georgia LGBT activists cancel Pride march after clashes, office attack

Activiștii LGBT din Georgia au anulat marșul anual Pride după conflicte violente, sediul Tbilisi Pride a fost atacat și distrus

05 Iulie 2021, NEWS WIRES, FRANCE24

Activiștii LGBTQ din Georgia au declarat luni că au fost forțați să anuleze un marș Pride planificat după ce activiștii și poliția s-au confruntat violent cu adversari, iar premierul s-a pronunțat împotriva evenimentului.

Încă sunt controversate evenimentele Pride în Georgia, o țară conservatoare în care puternica Biserică Ortodoxă s-a mai confruntat anterior cu guvernele orientate spre vest cu privire la chestiuni sociale progresiste.

Sute de protestatari au ieșit pe străzile din capitala Georgiei, Tbilisi, împotriva unui marș Pride care era programat pentru luni seara.

Aceștia s-au confruntat cu poliția și au agresat jurnaliști în mai multe locații, inclusiv în afara parlamentului și a reprezentanței Națiunilor Unite în Georgia, au arătat imagini ale rețelei de televiziune Mtavari.

„Nu putem risca viețile oamenilor și să ieșim în străzile pline de atacatori violenți”, au spus organizatorii într-o declarație pe Facebook, anunțând că „marșul nu va avea loc astăzi”.

La declarația lor au adăugat că birourile organizației Tbilisi Pride au fost invadate de „atacatori homofobi”.

Ruben Brekelmans

@rubenbrekelmans

Imagini alarmante de astăzi din #Georgia! Huligani extremiști amenință #LGBT # pride din Tblisi.

@vvd

solicită autorităților să protejeze participanții și jurnaliștii! Liderii europeni trebuie să facă presiuni asupra Georgiei pentru a proteja imediat libertatea și drepturile egale.

Prim-ministrul Irakli Garibashvili a vorbit luni mai devreme împotriva marșului, descriindu-l drept „inacceptabil pentru un segment mare al societății georgiene”.

 

„Ținerea așa-zisului marș Pride nu este rezonabilă, deoarece creează amenințarea confruntării civile”, a declarat Garibashvili într-o ședință de birou.

De asemenea, el a acuzat partidele de opoziție și ex-președintele exilat, Miheil Saakașvili, de încercarea de a provoca neliniște civilă.

„Opoziția condusă de Saakashvili se află în spatele marșului Pride, care vizează provocarea confruntării civile și a tulburărilor”.

Solidaritate în creștere

Criticii au acuzat partidul Georgian Dream, aflat la guvernare, că susține tacit grupurile homofobe și naționaliste.

Aceste organizații sunt văzute ca susținători ai partidului de guvernământ și au organizat proteste împotriva partidelor de opoziție pro-occidentale.

Organizatorii marșului Pride au denunțat declarația lui Garibashvili ca fiind „rușinoasă” , spunând că încurajează sentimentele homofobe și au acuzat guvernul că nu „protejează drepturile fundamentale ale omului”.

Biserica Ortodoxă a chemat susținătorii să se adune luni după-amiază pentru o rugăciune publică împotriva marșului Pride.

Misiunile diplomatice ale SUA și UE din Georgia, precum și ambasadele a încă 16 țări, au emis săptămâna trecută o declarație comună prin care cereau guvernului georgian „să asigure dreptul la adunare pașnică pentru toți oamenii din Georgia fără excepție”.

Douăzeci și opt de membri ai Parlamentului European au solicitat autorităților georgiene, într-o scrisoare, săptămâna trecută, să asigure participanților la marșul Pride „dreptul la libertatea de exprimare și la întrunirea pașnică”.

Societatea georgiană pas cu pas a acceptat din ce în ce mai mult viziunile social liberale în ultimii ani și a găzduit mai multe evenimente Pride.

„Simțim o solidaritate din ce în ce mai mare din partea societății georgiene și a politicienilor, dar există încă grupuri homofobe violente”, a declarat pentru AFP Giorgi Tabagari, organizatorul marșului Pride.

În 2019, sute de activiști de extremă dreapta au ars steaguri curcubeu la Tbilisi, protestând împotriva proiecției unui film cu temă gay, nominalizat la Oscar.

În 2013, mii de susținători ultra-conservatori ai bisericii ortodoxe au întrerupt un miting de la Tbilisi care marca Ziua Internațională împotriva Homofobiei.

Activiștii au trebuit să urce în autobuzele puse la dispoziție de poliție pentru a scăpa de gloata furioasa care i-a atacat pe când traversau piața principală a capitalei, aruncând cu pietre, spărgând geamurile și amenințându-i cu moartea.

A doua zi, mii de georgieni au semnat o petiție online pentru a cere urmărirea penală a celor din spatele atacului violent.

Georgia a dezincriminat homosexualitatea în 2000, iar legile antidiscriminare au fost adoptate în 2006 și 2014. (AFP)

 

Comentariu saccsiv:

Vizionati va rog si:

Video (in direct): Parada Pride la Tbilisi (Georgia) / Simultan protest anti LGBTQ

Referitor la pro occidentalul Mihail Saakashvili, cititi va rog si:

Dupa ce a distrus Georgia, marioneta MIHAIL SAAKASHVILI e numit Guvernator al regiunii ucrainiene ODESA. Daca ne uitam pe harta unde-i regiunea asta, ne ia cu fiori. CE ROL NEFAST VA AVEA ACOLO?

Despre Georgia:

Mitropolitul georgian Antonie avertizează: SUA și UE AU FINANȚAT URA împotriva Bisericii Ortodoxe și AU PROMOVAT INTERESELE LGBT

Video: PROTEST in GEORGIA impotriva proiectiei FILMULUI GAY “And Then We Danced”

Arhimandritul Lazar (Abashidze): “ANTIHRIST vine in GEORGIA” / In Romania a venit?

BRAVO POPOR GEORGIAN. Extrem de putini s-au dus pe stadion la “slujba” oficiata de Papa Francisc. Biserica Ortodoxa Georgiana n-a trimis reprezentanti

VIDEO: Ample PROTESTE ANTI PAPA FRANCISC in GEORGIA. Multimele au dorit sa intrerupa “slujba” catolica de pe stadion

 

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Clement said, on iulie 6, 2021 at 5:13 pm

    Eu in imaginile filmate vad barbati adevarati, taţi si un steag pe care sunt imprimate sfinte Cruci.
    De ce georgienii si armenii nu tolereaza ce tolereaza romanii?!
    De ce nici un singur tata nu s-a dus in ograda lui Caramitru pentru a-l obliga ochi in ochi, cu vorba buna, sa le ceara public iertare tuturor femeilor, fetelor, copilelor din Romania pentru insulta de derbedeu pervers, pe care le-a adresat-o fara rusine si frica de Dumnezeu?!

    Apreciază

  2. […] Activiștii LGBT din Georgia au anulat marșul anual Pride din cauza protestului populatiei si a dec… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.