SACCSIV – blog ortodox

Mitropolitul georgian Antonie avertizează: SUA și UE AU FINANȚAT URA împotriva Bisericii Ortodoxe și AU PROMOVAT INTERESELE LGBT

Posted in GEORGIA, HOMOSEXUALITATE, lesbiene, SUA, UE, UNIUNEA EUROPEANA by saccsiv on iunie 17, 2020

Orthodox Christianity: U.S. AND EUROPE FUND HATRED AGAINST ORTHODOX CHURCH, PROMOTE LGBT INTERESTS, WARNS GEORGIAN METROPOLITAN

Mitropolitul georgian Antonie de Vani și Bagdati avertizează: SUA și UE AU FINANȚAT URA împotriva Bisericii Ortodoxe și AU PROMOVAT INTERESELE LGBT

Photo: Facebook

În predica sa de duminică, din 24 mai, Eminența Sa Mitropolitul Antonie de Vani și Bagdati a avertizat că Statele Unite și mai multe țări europene au finanțat în mod activ instituții care au însămânțat ura împotriva Bisericii Ortodoxe și au promovat agenda LGBT în Georgia iar țara ar trebui să-și reconsidere serios orientarea pro-occidentală.

Principalele puncte ale omiliei sale au fost publicate și pe pagina de Facebook a Eparhiei.

„Obsedați de ideile lor de neo-comuniști, nebunia lor nu cunoaște limite,” a predicat Înaltpreasfinția Sa.

Potrivit Mitropolitului, reprezentanți ai partidelor de opoziție și ai ONG-urilor finanțate de SUA și UE incită în mod constant la ură împotriva Bisericii Ortodoxe. „N-ai cum să nu te gândești că, eliberați de capcanele comuniste și euforici, suntem ademeniți și înșelați,” a spus Înaltpreasfinția Sa. „Am ales în mod greșit calea euro-atlantică, orientată să discrediteze Biserica și să promoveze oroarea față de ea pentru generațiile viitoare.”

Asemenea organizații și agenții media „nu au idealuri sau recunoștință, ele doar caută negativismul, la fel cum un vultur caută un leș pe câmp” a mai spus Mitropolitul Antonie.

Între timp, Biserica Georgiană se luptă să fie o forță pozitivă pentru națiune. În 2014, Sfinția Sa Catolicos-Patriarhul Georgiei Ilia al II-lea a declarat ziua de 17 mai ca Ziua Puterii Familiei și a Cinstirii Părinților, ca răspuns alternativ la Ziua internațională a luptei împotriva homofobiei, sărbătorită în aceeași zi.

Mitropolitul Antonie a cerut, de asemenea, organizarea unui referendum în Georgia pentru a afla dacă georgienii chiar vor să meargă pe calea care „urăște Biserica și ignoră tradițiile si sfințenia familiei.”

Asemenea idei nu sunt neobișnuite în Georgia. Protopopul David Isakadze a avertizat anul trecut în iunie, în timp ce activiștii LGBT se adunau în fața sediului guvernului de la Tbilisi în preziua paradei Tbilisi Pride, că marile puteri occidentale stârnesc și întrețin un război între valorile ortodoxe, tradiționale și cele mult mai liberale și mai seculariste.

În 2016, foarte respectatul și bătrânul arhimandrit Lazăr (Abashidze) a avertizat că prăbușirea comunismului a adus cu sine și un nou interes de a găsi un mod de viață mult mai european, care a creat noi tendințe și a pus presiune pentru adoptarea unor noi legi care sunt în mare conflict cu străvechile tradiții georgiene, înrădăcinate în creștinismul ortodox.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Arhimandritul Lazar (Abashidze): “ANTIHRIST vine in GEORGIA” / In Romania a venit?

 

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. paul said, on iunie 17, 2020 at 1:47 pm

    Pandemia a fost o alarma falsa. S-au dezgropat sicrie pline cu pietre.

    Apreciază

  2. tataia said, on iunie 17, 2020 at 5:48 pm

    Ca UE finanteaza ura impotriva Bisericii ortodoxe e de netagaduit, ca SUA a facut acest lucru este improbabil….marea majoritate a americanilor nici nu au auzit de Biserica Ortodoxa. Aceasta acuzatie este cam la fel de absurda cu aceea ca Rusia finanteaza toate miscarile care nu convin puterii de la noi. Ce amestec ar avea Rusia? Ce amestec ar avea SUA? Bine…sint convins ca soldatii NATO stationati in Romania au fost „serviti” cu „fetite” rapite de Dinca si altii ca el..dar ca una din politicile externe ale SUA este sa discrediteze Biserica Ortodoxa nu prea mai este credibil. La urma urmei Trump (marioneta sau nu) habar nu are in ce tari exista Biserica Ortodoxa.

    Pentru cei care stiu insa ca intreaga lume este condusa de aceiasi papusari devine irelevant daca UE sau SUA au finantat ura impotriva Bisericii Ortodoxe pentru ca in final este acelasi lucru…papusarii mondiali au finantat ura impotriva Bisericii Ortodoxe. Ok…este totusi mult mai probabil sa o fi facut cu ajutorul UE decit cu ajutorul SUA.

    Apreciază

  3. Andronic said, on iunie 18, 2020 at 10:50 am

    Regulile de organizare a slujbelor în interiorul bisericii au fost publicate în Monitorul Oficial. Potrivit acestora, linguriţa de împărtăşanie trebuie dezinfectată după fiecare utilizare.

    Ordinul comun al Ministerului de Interne și al Ministerul Sănătăţii care stabileşte regulile de organizare a slujbelor în interiorul bisericii a fost publicat în Monitorul Oficial.

    https://jurnalul.antena3.ro/stiri/observator/regula-pentru-slujbe-lingurita-de-impartasanie-dezinfectata-dupa-fiecare-credincios-848509.html

    Apreciat de 1 persoană

  4. Andronic said, on iunie 18, 2020 at 2:36 pm

    In Monitorul Oficial scrie:

    „În cadrul ritualurilor religioase în care se vor folosi obiecte de cult cu care credincioșii intră în contact, acestea se dezinfectează după fiecare utilizare.”

    Intelegem ,deci ca si lingurita va trebui dezinfectata dupa fiecare utilizare, lingurita de impartasanie fiind un obiect de cult liturgic. Nu e clar insa cand se dezinfecteaza: la sfarsitul randuielii de impartasanie a tuturor celor care se impartasesc, sau dupa fiecare credincios care se impartaseste in parte. In ambele situatii este HULA SI BLASFEMIE!

    Apreciază

  5. […] Mitropolitul georgian Antonie avertizează: SUA și UE AU FINANȚAT URA împotriva Bisericii Ortodox… […]

    Apreciază

  6. […] Mitropolitul georgian Antonie avertizează: SUA și UE AU FINANȚAT URA împotriva Bisericii Ortodox… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.