SACCSIV – blog ortodox

Rețeaua de sateliți Starlink a lui Elon Musk va furniza internet întregii lumi în câteva săptămâni

Posted in STIRI, Uncategorized by Vali on iulie 5, 2021

Sursa: https://economie.hotnews.ro/stiri-companii-24891579-reteaua-sateliti-starlink-elon-musk-furniza-internet-intregii-lumi-cateva-saptamani.htm

Rețeaua de sateliți Starlink a lui Elon Musk urmează să ofere internet broadband pe tot globul cu excepția regiunilor polare până în luna august, relatează Bloomberg.

SpaceX a lansat peste 1.500 de sateliți până acum și Starlink are operațiuni în peste 10 țări, a anunțat Musk într-o prezentare susținută marți la Congresul Mondial al Telefoniei Mobile.

Investițiile totale ale SpaceX în proiect se situează între 5 și 10 miliarde de dolari, a mai precizat miliardarul sud-african, adăugând că menținerea poziției competitive a companiei ar putea costa pe termen lung încă 20-30 de miliarde de dolari.

Serviciul, care are deja peste 69.000 de utilizatori activi și ar putea ajunge la jumătate de milion în următoarele 12 luni, potrivit acestuia.

„Scopul nostru este să nu dăm faliment”, a glumit Musk, referindu-se la istoria tumultoasă a industriei.

„Pasul numărul unu pentru Starlink este a nu falimenta. Dacă reușim să nu dăm faliment atunci va fi grozav și putem merge mai departe de acolo”, a adăugat miliardarul.

Nouă versiune de sateliți

SpaceX intenționează să ofere internet de bandă largă la până la 5% din populația lumii în locuri inaccesibile pentru rețelele convenționale wireless și de fibră optică.

Musk a spus de asemenea că a semnat două acorduri cu operatori telecom din „țări majore” dar că nu îi poate numi deocamdată și că poartă negocieri și cu alții.

Rețeaua de sateliți are o capacitate prezentă de a transfera 30 de terabiți pe secundă, Musk afirmând că țintește o latență – timpul de răspuns al rețelei – de mai puțin de 20 de milisecunde.

Musk, care a împlinit 50 de ani luni, a discutat și despre o serie de noi modernizări aduse rețelei în timpul unui briefing despre operațiunile SpaceX, companie evaluată la 74 de miliarde de dolari

SpaceX urmează să lanseze anul viitor o nouă versiune a sateliților săi Starlink care vor avea legături laser inter-satelit pentru a-i ajuta să acopere zonele polare.

Compania aerospațială a lui Musk intenționează de asemenea să lanseze un zbor pe orbită a uriașei sale rachete Starship „în următoarele câteva luni”, potrivit miliardarului.

de S.J.

19 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. nimeni said, on iulie 5, 2021 at 4:32 pm

    In multe zone unde „retelele conventionale de internet nu ajung” oamenii mor de foame si de sete! In loc sa se faca ceva pentru a crea noi locuri de munca, pentru un trai decent, pe astia ii interseaza ca nu este internet rapid pe nu stiu unde prin Congo, prin jungla sau Desertul Sahara sau prin Somalia.
    Nu este evident? E nevoie de infrastructura pentru SEMNUL FIAREI, ca sa poata functiona si fara el nimeni sa nu poata cumpara sau vinde. Va fi obligatoriu pentru toti: SARACI si bogati.
    Pana atunci …ma intreb daca vizionarea unui video la rezolutie 4k pe Youtube (sau 2 like-uri pe fakebook) tin de foame! Pentru unii …probabil ca da!! (la cat de disperati sunt) Asta e ca betivul care atunci cand are bani isi cumpara intai alcool – sau ca fumatorul care isi cumpara intai tigari; doar DACA mai raman bani isi cumpara si de mancare…

    Apreciat de 2 persoane

    • John said, on iulie 6, 2021 at 5:29 pm

      @nimeni,aș mai completa :
      Această știre după mine are și o implicație mesianică legată de sfârșitul zilelor:
      Sfânta Evanghelie de la Matei cap 24

      14. Şi se va propovădui această Evanghelie a împărăţiei în toată lumea spre mărturie la toate neamurile; şi atunci va veni sfârşitul.

      Apocalipsa 14
      6. Şi am văzut apoi alt înger, care zbura prin mijlocul cerului, având să binevestească Evanghelia veşnică celor ce locuiesc pe pământ şi la tot neamul şi seminţia şi limba şi poporul,
      7. Zicând cu glas puternic: Temeţi-vă de Dumnezeu şi daţi Lui slavă, că a venit ceasul judecăţii Lui, şi vă închinaţi Celui ce a făcut cerul şi pământul şi marea şi izvoarele apelor.
      8. Şi un al doilea înger a venit, zicând: A căzut, a căzut Babilonul, cetatea cea mare, care a adăpat toate neamurile din vinul furiei desfrânării sale.
      9. Şi al treilea înger a venit după ei, strigând cu glas puternic: Cine se închină fiarei şi chipului ei şi primeşte semnul ei pe fruntea lui, sau pe mâna lui,
      10. Va bea şi el din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat, în potirul mâniei Sale, şi se va chinui în foc şi în pucioasă, înaintea sfinţilor îngeri şi înaintea Mielului.

      Cu ajutorul 5G pe lângă factorul nociv ,va avea și rolul în răspândirea Evangheliei în toate colțurile Pământului și a hologramelor cu care vor înșela lumea.

      Apreciază

  2. Aly Aly said, on iulie 5, 2021 at 4:34 pm

    Pai da . Sa nu mai zica taranii nostrii ca nu au internet . Sa primeasca banii online nu cash prin posta. Mai ce se mai grabesc.

    Apreciat de 1 persoană

  3. Mihai T said, on iulie 5, 2021 at 7:02 pm

    În ultima vreme au avut loc mai multe explozii la instalaţii industriale. Ce vi se pare ?

    Uzine chimice

    – astăzi a avut loc o explozie la o fabrică de chimicale din Tailanda, cu distrugeri pe o rază de 1 km. Fabrica produce materiale din care se fabrică polistiren:

    – acum vreo 10 zile a fost o explozie la o fabrică de chimicale din Illinois (SUA). Fabrica produce lubrifianţi pentru maşinării industriale:

    https://abc7chicago.com/rockton-chemical-plant-fire-explosion-insulation/10835489/

    – ieri a fost o explozie în India, tot la o fabrică ce produce materiale pentru polistiren:

    https://ndtv.com/india-news/maharashtra-explosion-at-chemical-plant-in-palghar-5-injured-2478778

    Instalaţii petroliere

    – explozia de acum câteva zile de la rafinăria Petromidia:

    https://mediafax.ro/social/explozia-de-la-petromidia-navodari-noi-informatii-despre-starea-ranitilor-20170815

    – se pare că ieri a avut loc o altă explozie, în câmpul petrolifer din Umid (Azerbaijan):

    – explozie la o rafinărie din Indonezia (29 martie 2021):

    – incendiu/explozie la o rafinăre din Iran (3 iunie 2021)

    https://rferl.org/a/iran-fire-oil-refinery/31289054.html

    Apreciat de 1 persoană

    • Viespe Linda said, on iulie 5, 2021 at 11:47 pm

      Aer poluat care rezulta in probleme respiratorii ce vor fi trecute la cazuri cvd. Asa s-a intamplat mereu… senzorii de poluare nu au fost luati in considerare nici anul trecut cand in plina stare de urgenta si vai ce catastrofal este virusul, senzorii de la fabrica de ciment Heidelberg din Moldova duduiau pe rosu de exces de particule de 2,5 um care trec prin orice masca si pe cei din Suceava i-a denumit Lombardia Romaniei. De problemele astea nu s-a tinut cont si nu se va tine cont, de sobolani (care mananca prin rafturile de unde luam diverse produse si care sunt purtatori de agenti patogeni cu mortalitate ridicata), gunoaie la fel…. Daca adunam toate astea avem cea mai virulenta varianta de cvd9 dar si cu mortalitate ridicata. Orice dar orice actiune sau inactiune are un motiv in spate…. nu exista fara motiv decat cauzele naturale (asteroizi,cutremure,eruptii de vulcan,inundatii,seceta), oamenii au motive si scopuri directe sau indirecte, iar datorita faptului ca se pot asocia devin mai periculosi !

      Apreciază

  4. In trecere said, on iulie 5, 2021 at 7:50 pm

    Ati patit luna asta „ghinioane”? Aparatura electrocasnica care se defecteaza din senin, utilaje imposibil de reparat desi pana acum acceeasi problema se rezolva rapid, probleme de sanatate, stare de iritare, nervozitate, lipsa de sincronizare, senzatia ca lucrurile nu merg bine, etc? Pe bant foarte multa lume din tari diferite spunea ca au patit astfel de lucruri in ultima perioada – vezi si exploziile si accidentele de la noi , iar una din teoriile avansate lega evenimentele de acceleratorul cern si de aici lucrurile au luat-o razna fiecare venind cu idei care mai de care – ca modifica linia temporala in privinte marunte, ca deschid portaluri ba spre saturn – hexagonul saturnian cu steaua iudaica – ba spre alte dimensiuni ca sa intre ceva de acolo, ca inverseaza polii, ca sunt minibombite nucleare /psihotronice, altii mai sceptici ziceau doar ca ne-a tampit social media si algoritmurile de marketing de aceea se intampla ce se intampla. Ce parere aveti? Cel putin dpdv spiritual. Ce se intampla, daca se intampla?

    Apreciază

  5. Alex said, on iulie 5, 2021 at 8:09 pm

    Din ciclul „Ce stiu ei si nu stim noi?”
    Primaria Londrei face contract pentru sicrie temporare pe o perioada de 48 de luni in cazul in care „ar aparea un exces de morti”.
    https://www.find-tender.service.gov.uk/Notice/013120-2021?origin=SearchResults&p=1

    Apreciat de 1 persoană

  6. asdfasdf said, on iulie 5, 2021 at 9:21 pm

    Intr-o zi nefasta, STS o sa te oblige sa instalezi o aplicatie de-a lor ca sa ai access la internet si sa fi ferit de extremism. Cand o sa fie? Curand, cand reteaua globala de internet va fi infectata de un virus , care culmea nu vor fi in stare sa zica de unde e.

    Cand internetul o sa fie inchis intr-o tara or sa se buluceasca ca fiecare casa sa aiba adresa ei ‘sigura’ si asa ‘prietenii’ vor stii tot despre tine. Evident site-urile anti sistem vor fi blocate. Asta e viitorul.

    Nu uitati ca au fost tentative de a legifera asta in parlament. Ca daca ai masina pe numele tau de ce nu ai si o adresa IP.

    Sunt cateva tipare pe care daca le tineti in vizor o sa stiti ca ceva se pregateste:
    1. Un sondaj de opinie sau asemanator, mediatizat. Gen cati proprietari de case/ap sunt in Romaia. Sau cate centrale de ap sunt in tara. Etc.
    2. Se fac simulari/pregatiri in lume pt eventuale situatii. Apoi ele chipurile chiar vin. Cum credeti ca asa zisi profeti exista. E simplu, ei fac parte din grupul care pregatesc terenul. Asa va lucra si anitcristul.

    Apreciat de 1 persoană

  7. ledpanel said, on iulie 5, 2021 at 9:32 pm

    Dar ce nu ne covine? De vreme ce comentam pe site-uri, facem parte din „sistem”. Probabil se deruleaza deci de mii de experimente psihosociale si sociologice fara acordul participantilor. Poate pentru o lume viitoare, compusa din altii. Bazele de date sunt necesare. Iar stimulii produc reactii, simptome.
    Ce se intampla in prezent e, prin excelenta, fereastra Overton. Punerea in practica a ceva ce mai intai a fost aluzie, apoi propunere, si in final lege.
    P.S. Retele de sateliti, 5G-ul care se monta anul trecut cand lumea statea in case noaptea arata ca stiau ceva despre pandemie-va fi forever, pana la razboiul atomic. La capitolul asta am facut de ani buni un mare bine celor ce vor arunca bombe: prin migratie excesiva rural-urban si cresterea metropolelor, nu vor trebui sa strice multe focoase.

    Apreciat de 1 persoană

  8. Remus Satală said, on iulie 5, 2021 at 11:54 pm

    Bine ar fi dacă ar fi vorba numai despre internet. Internetul singur nu poate fi prea profitabil. Mai trebuie să fie și ceva militar pe ascuns.

    Apreciat de 1 persoană

  9. boriscalexandru said, on iulie 5, 2021 at 11:58 pm

    „Foc am venit să arunc pe pământ şi cât aş vrea să fie acum aprins!” (Luca 12, 49).

    Apreciază

  10. Marian said, on iulie 6, 2021 at 8:57 am

    Vorba lui ” nimeni ” : pe astia ii interseaza ca nu este internet rapid pe nu stiu unde prin Congo, prin jungla sau Desertul Sahara sau prin Somalia.

    Apreciază

  11. gheorghe said, on iulie 6, 2021 at 1:10 pm

    „menținerea poziției competitive a companiei ar putea costa pe termen lung încă 20-30 de miliarde de dolari.”
    Cu cine concureaza?
    Internetul este proprietatea Departamentului Apararii al SUA iar gestionarea activitatii o face cine castiga licitatia…
    Acum vreo 20 de ani voia si Bill Gates sa lanseze sateliti s faca o retea paralela. Nu stiu de ce s-a oprit.
    Acum, si Amazon este in curs de lansare de sateliti ca sa faca o retea fizica paralela pentru Internet.
    Posibil sa ajunga la Internet 2, Internet 3, … si altii: rusi, chinezi, … Internet 4, 5, … sau or fi avand deja retele controlate de armata si nedisponibile pentru public – cine stie?

    Apreciază

  12. Tudor said, on iulie 6, 2021 at 4:21 pm

    Posibil folosesc ionosfera pt a reflecta semnalul trimis de pe pămînt.
    Sateliții sînt o altă minciună.

    Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.