SACCSIV – blog ortodox

COINCIDENTA? 14 mai 1948 – infiintarea statului Israel. 14 mai 1948 – 10 000 de arestari in Romania

Posted in BOLSEVISM, COMUNISM, ISRAEL, MISCAREA LEGIONARA by saccsiv on aprilie 23, 2014

1)    Conform http://ro.wikipedia.org/wiki/Israel În urma adoptării planului de împărțire a Palestinei din 1947 al Organizației Națiunilor Unite, pe data de 14 mai 1948, odată cu expirarea Mandatului britanic pentru PalestinaDavid Ben-Gurion, președintele Organizației Sioniste și al Agenției Evreiești pentru Palestina, a proclamat independența Statului Israel în cadrul liniilor de împărțire teritorială cuprinse în deciziaONU[11][12].

2)    Miscarea legionara a fost unica pe mapamond, indiferent cat s-ar stradui marionetele sa puna un semn egal intre aceasta si nazism sau fascism.

3)    Parintele Justin Parvu vorbea despre 10 000 arestari in noaptea de 14 – 15 mai 1948

 

 

Parintele amintea de evreul Davidovici. De evreii Teohari Georgescu si Ana Pauker citim in articolul Prigoana împotriva tinerilor legionari:

In noaptea de 14/15 mai 1948 au avut loc masive arestări ale unor membri aparţinând Mişcării Legionare ori Frăţiilor de Cruce. Această acţiune de amploare s-a desfăşurat pe tot cu­prinsul ţării. Ea s-a derulat concomitent în marile oraşe, la ora stabilită. Factorul surpriză a făcut ca mulţi legionari să nu se poată ascunde la rude sau prieteni. Martor al drama­ticelor evenimente, fostul deţinut politic Traian Popescu susţine, după aproape şase decenii, într-o discuţie cu Gabriel Stănescu, că numeroasele arestări s-au făcut potrivit unui plan dinainte stabilit, conform Ordinului nr. 5 al lui Teohari Georgescu din 13 mai 1948. Organele de ordine şi Siguranţa au întocmit din vreme tabele nominale cu persoanele care trebuiau să fie reţinute în acea nouă „noapte comunistă a Sfântului Bartolomeu”. Potrivit aceluiaşi, „s-au alcătuit echipe speciale formate din trei persoane. Şeful echipei era de regulă agent al Siguranţei Statului, organism încă în func­ţiune. El a primit un plic închis conţinând adresele celor care urmau să fie arestaţi, dar nu avea voie să-l deschidă înainte de plecare”.

La rândul său, părintele Gheorghe Calciu, la vremea aceea student la Medicină, notează în nişte însemnări con­fiscate de Securitate că „arestările au început în ziua de 15 mai. Era o acţiune masivă, spectaculoasă, desfăşurată pe în­treaga ţară şi după un plan minuţios stabilit. Teohari Georgescu, ministrul de Interne şi Ana Pauker şi-au calculat lovi­tura cu sânge rece. Securitatea [Siguranţa – n. n.] întocmise vreme de peste trei ani dosarele tuturor grupărilor care pro­liferau în ţară şi al tuturor indivizilor periculoşi […] Comu­niştii, care fuseseră o simplă fracţiune a Internaţionalei co­muniste, suplineau lipsa totală de popularitate prin forţă şi violenţă. Nici nu exista altă cale […]. Teohari Georgescu şi consilierii lui s-au servit de vechea poliţie, care deţinea şi informaţiile despre Mişcarea Legionară, dar şi unele date compromiţătoare despre membrii Partidului Comunist, date care puteau fi folosite la nevoie împotriva oricui”.

Comuniştii au utilizat şi Siguranţa Statului. Membrii ei, dar şi poliţiştii, respectiv jandarmii în mare parte, au dovedit în acei ani tulburi exces de zel în favoarea noilor autorităţi prosovietice, în speranţa menţinerii lor pe posturile deţinute şi înainte de 6 martie 1945. Când şi-au format ca­drele necesare proprii, comuniştii români nu numai că i-au alungat din posturile respective, dar i-au aruncat, după pro­cese sumare, în închisori şi lagăre.

Dumitru Bacu susţine în excelenta sa lucrare dedicată „fenomenului Piteşti” că „organele de ordine publică au reţi­nut o mie de studenţi din centre universitare – Bucureşti, Iaşi şi Cluj”.

În schimb, un alt deţinut politic, Grigore Dumitrescu, considera într-o carte publicată la Munchen în limba româ­nă, acum mai bine de trei decenii, că avem de a face cu cinci mii de tineri studenţi arestaţi. Părintele Gheorghe Calciu – Dumitreasa, care a trăit acele momente cumplite, susţine în­tr-o discuţie amplă cu Monahul Moise de la Mănăstirea Oaşa, că atunci, în mai 1948, „au fost peste zece mii de arestaţi”.

La rândul său, tânărul avocat buzoian Nicolae (Nicu) Păun afirmă în memoriile sale, publicate după aproape cinci decenii, că „în noaptea de 14/15 mai 1948, în toată ţara s-au făcut masive arestări. Duba neagră, devenită celebră, funcţi­ona fară întrerupere în cursul nopţii, după procedee necu­noscute până atunci. Sunt informaţii că în Buzău fuseseră arestate cam 60-70 de persoane din toate categoriile sociale: muncitori, ţărani, intelectuali’.

Un alt martor al acestor evenimente dramatice, Cornel Drăgoi, notează în însemnările sale, tipărite după decembrie 1989, că noaptea respectivă a fost „cea mai celebră a Se­curităţi!, când au arestat pe toţi elevii şi studenţii care erau în evidenţa lor ca legionari […]. în satul Olaru [lângă Călăraşi – n. n.], unde mă găseam, erau douăzeci şi patru. Într-o şoapte i-au luat pe toţi”.

Aflat şi el printre miile de reţinuţi, scriitorul şi eseistul Dan Lucinescu descrie în cartea sa de rememorări aceste clipe de coşmar astfel: „Tot ce a fost frumos şi nobil a fost călcat în picioarele hâde de cel mai monstruos fenomen al istoriei comunismului bolşevic. Pericolul morţii întinse aripa neagră asupra miilor de tineri care erau legaţi de tradiţiile poporului”.

Nu peste multă vreme va începe procesul de reeducare a tinerilor arestaţi şi azvârliţi în Gulagul românesc.

(Constantin I. Stan – Crucea reeducării)

25 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Stefan said, on aprilie 23, 2014 at 5:06 am

    Sigur ca nu.

    Apreciază

  2. sdragosc said, on aprilie 23, 2014 at 8:21 am

    Pentru crimele comunistilor din Gulagul romanesc nu a platit nici macar un comunist, nici macar un securist. Dupa 1989 tot comunistii au ramas la putere. Pana cand nu se va face dreptate aceasta tara nu va avea liniste.

    Apreciază

  3. ionutignat111 said, on aprilie 23, 2014 at 8:59 am

    Hristos a inviat!

    Nu este o coincidenta. Stim foarte bine ca jidano-masonii sunt obsedati de numerologie.
    Dupa umila mea parere este o „victorie” a sionismului prin infiintarea statului Israel si o „infrangere” a Legiunii, gandita probabil ca o infrangere asupra Ortodoxiei.

    Apreciază

  4. marian said, on aprilie 23, 2014 at 9:02 am

    De pe YOU TUBE, ieri, in Harkov, oras PRO-RUS, din estul Ucrainei:

    Apreciază

  5. Iacoboaie Radu said, on aprilie 23, 2014 at 1:30 pm

    DA. Nu poate fi o simplă coincidență că s-a întâmplat în ziua declarării oficiale a înființării statului Israel, pentru că iudeo-masonii aveau o ură de moarte față de Mișcarea Legionară care a întârziat vreme de două decenii ca să ajungă comunismul la putere în România.
    Trebuia să fie un semnal clar pentru evreii sioniști, că au preluat puterea și în România și vor face tot ceea ce vor. Mulți securiști erau ei înșiși evrei.
    Au arestat într-o singură noapte poate peste 10 000 de români iubitori de neam și de credința lor ortodoxă, aproape toți legionari și unii împreună cu familiile lor…
    Nu știam de groapa comună în care au fost aruncate trupurile celor uciși din rândul locuitorilor comunei Bosanci (nu departe de municipiul Suceava). Și câte altele mai sunt nedescoperite până astăzi, în care securiștii au azvârlit românii pe care i-au executat fără nici un fel de proces!…
    În Ardeal, istoricul Marius Oprea și cei care l-au sprijinit au găsit o asemenea groapă, în care au fost aruncați câțiva membri ai rezistenței anticomuniste din munți.

    Apreciază

  6. ORTODOXIE said, on aprilie 23, 2014 at 9:19 pm

    Reblogged this on CREDINŢĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!!!.

    Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on aprilie 23, 2014 at 10:19 pm

      Fraților, accesând pe Google DREAPTA CREDINȚĂ ORTODOXĂ!!!, veți găsi ca ultim fișier un film deosebit:
      ,,E timpul sa marturisim pentru dreapta credinta Ortodoxa” …
      ► 10:00► 10:00
      http://www.trilulilu.ro
      DAȚI MAI DEPARTE DACĂ PUTEȚI. Doamne ajută!

      Apreciază

      • ORTODOXIE said, on aprilie 24, 2014 at 1:40 pm

        Doamne ajuta!

        Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on aprilie 24, 2014 at 4:21 pm

        HRISTOS A ÎNVIAT! Mulțumesc pentru postare. Totuși nu mă consider vrednic să vorbesc eu despre Sfinți. Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătosul!

        MĂRTURISIRE A ADEVĂRULUI. Am vizionat astăzi cu mare atenție un film documentar de altfel foarte bine făcut și frumos, despre Mănăstirea Curtea de Argeș (după ce am urmărit filmul Biserici din România), primite de pe site-ul ziarului Natiunea (cărora le mulțumesc din suflet).
        Nu este deloc o simplă întâmplare. Eram realmente interesat de istoria acestor meleaguri, știind că în acest loc a fost îngropați la cererea lor testamentară regii României, aparținând Casei de Hohenzollern, una dintre cele mai bogate familii din nobilimea neagră (masonică).
        Ceea ce mă preocupă este acum sacrilegiul făcut de regele Carol I (de confesiune catolică), căsătorit cu regina sa de (confesiune protestantă), care prin ,,restaurare” a distrus de fapt întregul complex inițial din jurul frumoase Biserici (care cuprindea o clopotniță înaltă și clădiri de două etaje cu chilii, ce puteau primi sute de monahi), transformându-le pe toate în actual parc din jurul Bisericii și în reședința de vară a regelui (acum Palat arhiepiscopal) construită după planurile unui arhitect francez Andre le Conte de Nouille (nu știu dacă am scris ultimul nume corect) și ajutat de doi pictori francezi.
        Pictura în stil bizantin din Biserică (capodoperă arhitectonică ctitorită de domnitorul Neagoe Basarab și în prezent monument istoric protejat de UNESCO), aparținând pictorului Dobromir din Târgoviște (cel care a pictat și Mănăstirea Tismana), adus de domnitorul Radu de la Afumați, care a continuat opera începută, A FOST ÎNLĂTURATĂ LA ORDINUL REGELUI CAROL și înlocuită cu o pictură de factură mai mult renascentistă și catolică!
        Aceste date de mai sus, în mare parte sunt mărturisiri făcute de fostul egumen al mănăstirii, Ieromonahul ILARION CRAIOVEANU și sunt spuse cu durere în acest film.

        Ceea ce m-a intrigat cel mai mult pe mine personal este propaganda subtilă care se face chiar la final regilor României, în frunte cu Carol I, care a și lăsat ca să se scrie pe piatra funerară cât de bine s-a simțit la noi. Redau textual finalul acestui film documentar (pe care vi-l recomand și frățiilor voastre):
        ,,Viața monahală, slujbele religioase și pelerinajul din toate mănăstirile României vorbesc despre o vocație profund creștină a poporului român (până aici toate sunt frumoase și adevărate! – n.a.). Căci voievozi ȘI REGI AI ROMÂNIEI ȘI-AU ÎNCEPUT ÎNTOTDEAUNA DOMNIILE CU PRIVIREA AȚINTITĂ SPRE DUMNEZEU.”…
        Mă întreb de ce a ales oare regele Carol I tocmai acest loc de îngropăciune pentru regii României…
        Pentru că aici era un loc de mare rezonanță pentru sufletul românilor (prima Mitropolie a Țării Românești, picturile cele mai frumoase și mai vechi de la noi, mănăstire care avea înainte mulți monahi) și voiau să aibă mai multă popularitate?
        Sau doar fiind atras din cauza acestei bijuterii arhitectonice care este Biserica mănăstirii Curtea de Argeș? Sau din cauza masonilor care au confiscat legenda populară a Meșterului Manole, spunând că este a lor?
        Știm că există o Lojă sau mai multe cu această denumire…
        Doamne ajută!

        Apreciază

  7. mihai said, on aprilie 23, 2014 at 9:27 pm

    mai mult decat atat acesti tortionari, au devenit prosperi oameni de afaceri si colac peste pupaza si decorati de catre cei ce sau perindat pe la putere dupa 89

    Apreciază

  8. […] COINCIDENTA? 14 mai 1948 – infiintarea statului Israel. 14 mai 1948 – 10 000 de arestari in Rom… […]

    Apreciază

  9. Partizanu said, on aprilie 25, 2014 at 1:28 pm

    Muti nu stiu dar tot in acea perioada au fost multi prizonieri(supravietuitori din lagare bolsevice) repatriati. SERVICIU RONCEA stie mai multe ca are acces la DOCOMENTE CLASIFICATE. Dar tace oare de ce?

    Apreciază

  10. […] COINCIDENTA? 14 mai 1948 – infiintarea statului Israel. 14 mai 1948 – 10 000 de arestari in Rom… […]

    Apreciază

  11. […] COINCIDENTA? 14 mai 1948 – infiintarea statului Israel. 14 mai 1948 – 10 000 de arestari in Rom… […]

    Apreciază

  12. […] COINCIDENTA? 14 mai 1948 – infiintarea statului Israel. 14 mai 1948 – 10 000 de arestari in Rom… […]

    Apreciază

  13. Radu Iacoboaie said, on mai 14, 2015 at 12:18 am

    Reblogged this on APĂRAREA ORTODOXIEI – Radu Iacoboaie.

    Apreciază

  14. […] COINCIDENTA? 14 mai 1948 – infiintarea statului Israel. 14 mai 1948 – 10 000 de arestari in Rom… […]

    Apreciază

  15. […] COINCIDENTA? 14 mai 1948 – infiintarea statului Israel. 14 mai 1948 – 10 000 de arestari in Rom… […]

    Apreciază

  16. […] COINCIDENTA? 14 mai 1948 – infiintarea statului Israel. 14 mai 1948 – 10 000 de arestari in Rom… […]

    Apreciază

  17. […] COINCIDENTA? 14 mai 1948 – infiintarea statului Israel. 14 mai 1948 – 10 000 de arestari in Rom… […]

    Apreciază

  18. octavpelin said, on mai 14, 2016 at 5:33 pm

    Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

    Apreciază

  19. […] (sursa: https://saccsiv.wordpress.com/2014/04/23/coincidenta-14-mai-1948-infiintarea-statului-israel-14-mai-…) […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.