SACCSIV – blog ortodox

Video: Monahul TEODOT vorbind detailat despre REINHUMAREA MOASTELOR Parintelui Gheorghe Calciu Dumitreasa

Posted in Gheorghe Calciu Dumitreasa, Parintele Teodot by saccsiv on aprilie 24, 2014

Cititi va rog si:

COINCIDENTA? 14 mai 1948 – infiintarea statului Israel. 14 mai 1948 – 10 000 de arestari in Romania

MIRCEA PUSCASU (Bucovina Profunda): MOASTE SUB TARANA si lumina sub obroc – Ingroparea moastelor Parintelui Gheorghe Calciu

Ierom. EFTIMIE MITRA: Pe cand se va discuta si despre canonizarea parintelui Gheorghe Calciu Dumitreasa?

Parintele CONSTANTIN CATANA (Manastirea Varatec) despre DESHUMAREA PARINTELUI CALCIU. In apararea monahului Teodot si a fratelui Gabriel (Apologeticum)

 

16 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. ORTODOXIE said, on aprilie 24, 2014 at 1:48 pm

  Reblogged this on CREDINŢĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!!!.

  Apreciază

 2. Iacoboaie Radu said, on aprilie 24, 2014 at 2:02 pm

  HRISTOS A ÎNVIAT!
  Reînhumarea moaștelor Sfântului Gheorghe Calciu-Dumitreasa, pe care nu am reușit să-l cunosc personal, consider că a fost o mare greșeală. A ascunde lumina sub obroc nu este un act creștinesc. Ca mine cred că gândesc foarte mulți dintre ortodocși.
  Dumnezeu va rândui și cinstirea moaștelor sale dacă ne vom ruga mai mult acestui sfânt părinte, care a mucenicit 21 de ani în închisorile comuniste, trecând și prin închisoarea de la Pitești!
  Părintele Calciu este unul dintre marii dizidenți ai anticomunismului din România, luând atitudine extrem de curajoasă în anul 1978, în predicile sale de la Biserica Radu Vodă din București, în timpul dictaturii lui Ceaușescu, protestând împotriva demolării bisericii Enei. Aici la Radu Vodă a rostit celebrele 7 CUVINTE CĂTRE TINERI, consemnate într-o carte pe care am lecturat-o după 1989 și care mi-a schimbat zic eu cursul vieții mele, îndemnându-mă să cercetez cu multă atenție fenomenul comunismului și să dau mărturie pentru Hristos în articolele și cărțile pe care le-am scris.
  De aceea, mă rog în fiecare zi și la Sfântul Gheorghe Calciu-Dumitreasa, care deși a trăit în ultima parte a vieții în SUA (Washington), având parohie acolo, a scris articole de mare profunzime duhovnicească și chiar împotriva francmasoneriei…
  Doamne ajută!

  Apreciază

  • cosminmatiu said, on aprilie 24, 2014 at 2:39 pm

   Am citit la Cuviosul Paisie Aghioritul ca in momentul in care un Sfant este canonizat este obligat intr-un fel sa ne ajute. E de la sine inteles ce ar putea face zeci de Sfinti canonizati masonilor spurcati si satanisti aflati la conducerea tarii si infiltrati in BOR. Se tem diavolii.

   Apreciază

 3. Iones said, on aprilie 24, 2014 at 2:55 pm

  Palestina a încheiat un acord cu Hamas şi formează guvern de uniune naţională. Israelul a răspuns în câteva minute printr-un RAID AERIAN

  http://adevarul.ro/international/in-lume/palestina-incheiat-acord-hamas-formeaza-guvern-uniune-nationala-israelul-raspuns-cateva-minute-printr-un-raid-aerian-1_5357d10a0d133766a8070a46/index.html

  Apreciază

 4. Iacoboaie Radu said, on aprilie 24, 2014 at 4:30 pm

  HRISTOS A ÎNVIAT!

  MĂRTURISIRE A ADEVĂRULUI. Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătosul!
  Am vizionat astăzi cu mare atenție un film documentar de altfel foarte bine făcut și frumos, despre Mănăstirea Curtea de Argeș (după ce am urmărit filmul Biserici din România), primite de pe site-ul ziarului Natiunea (cărora le mulțumesc din suflet).
  Nu este deloc o simplă întâmplare. Eram realmente interesat de istoria acestor meleaguri, știind că în acest loc a fost îngropați la cererea lor testamentară regii României, aparținând Casei de Hohenzollern, una dintre cele mai bogate familii din nobilimea neagră (masonică).
  Ceea ce mă preocupă este acum sacrilegiul făcut de regele Carol I (de confesiune catolică), căsătorit cu regina sa de (confesiune protestantă), care prin ,,restaurare” a distrus de fapt întregul complex inițial din jurul frumoase Biserici (care cuprindea o clopotniță înaltă și clădiri de două etaje cu chilii, ce puteau primi sute de monahi), transformându-le pe toate în actual parc din jurul Bisericii și în reședința de vară a regelui (acum Palat arhiepiscopal) construită după planurile unui arhitect francez Andre le Conte de Nouille (nu știu dacă am scris ultimul nume corect) și ajutat de doi pictori francezi.
  Pictura în stil bizantin din Biserică (capodoperă arhitectonică ctitorită de domnitorul Neagoe Basarab și în prezent monument istoric protejat de UNESCO), aparținând pictorului Dobromir din Târgoviște (cel care a pictat și Mănăstirea Tismana), adus de domnitorul Radu de la Afumați, care a continuat opera începută, A FOST ÎNLĂTURATĂ LA ORDINUL REGELUI CAROL și înlocuită cu o pictură de factură mai mult renascentistă și catolică!
  Aceste date de mai sus, în mare parte sunt mărturisiri făcute de fostul egumen al mănăstirii, Ieromonahul ILARION CRAIOVEANU și sunt spuse cu durere în acest film.

  Ceea ce m-a intrigat cel mai mult pe mine personal este propaganda subtilă care se face chiar la final regilor României, în frunte cu Carol I, care a și lăsat ca să se scrie pe piatra funerară cât de bine s-a simțit la noi. Redau textual finalul acestui film documentar (pe care vi-l recomand și frățiilor voastre):
  ,,Viața monahală, slujbele religioase și pelerinajul din toate mănăstirile României vorbesc despre o vocație profund creștină a poporului român (până aici toate sunt frumoase și adevărate! – n.a.). Căci voievozi ȘI REGI AI ROMÂNIEI ȘI-AU ÎNCEPUT ÎNTOTDEAUNA DOMNIILE CU PRIVIREA AȚINTITĂ SPRE DUMNEZEU.”…
  Mă întreb de ce a ales oare regele Carol I tocmai acest loc de îngropăciune pentru regii României…
  Pentru că aici era un loc de mare rezonanță pentru sufletul românilor (prima Mitropolie a Țării Românești, picturile cele mai frumoase și mai vechi de la noi, mănăstire care avea înainte mulți monahi) și voiau să aibă mai multă popularitate?
  Sau doar fiind atras din cauza acestei bijuterii arhitectonice care este Biserica mănăstirii Curtea de Argeș? Sau din cauza masonilor care au confiscat legenda populară a Meșterului Manole, spunând că este a lor?
  Știm că există o Lojă sau mai multe cu această denumire…
  Doamne ajută!

  Apreciază

 5. lastunnegru said, on aprilie 24, 2014 at 5:24 pm

  off topic

  OMS răspunde criticilor vaccinării

  http://www.agerpres.ro/sanatate/2014/04/23/oms-raspunde-criticilor-vaccinarii-17-21-36

  Apreciază

 6. Emanuel said, on aprilie 24, 2014 at 7:18 pm

  Nu vom putea rezista la vremurile ce vin decat prin impartasire cat de deasa fara a avea pacate opritoare, si fara a judeca pe nimeni desigur. Cu sf Impartasanie luata des si canonic, necazurile si moartea devin niste zgarieturi pe care nu le mai simtim, niste adevarate binefaceri. Nu ne vom mai teme de nimic, nici de a fi crucificati sau decapitati, sau daca ni se vor lua averile, pamanturile, casele, daca vom ajunge cersetori sau bolnavi intr-un spital, daca vom avea cance sau pe patul de moarte. Ne vom bucura de toate acestea, nu vom mai judeca nici cu un singur gand pe cei care ne-ar face acestea, si ni se va face mila de ei. Cand ma uit in jur, la tv de exemplu sau in lumea inconjuratoare, mi se pare foarte limpede apropierea antihristului. Dar ce importanta are ? Totul e sa fii cu Hristos.

  Apreciază

  • Iacoboaie Radu said, on aprilie 24, 2014 at 8:41 pm

   Da Trebuie să avem o comuniune strânsă cu Dumnezeu. Dar în toate trebuie să existe o măsură. Românii sunt în general echilibrați, cum a remarcat pe bună dreptate părintele Dumitru Stăniloae. Ar fi bine să ne cunoaștem mai bine și defectele și calitățile, să le îndreptăm pe unele și să le punem în valoare pe celelalte (talantul sau talanții de care se vorbește și în pilda din Noul Testament).

   Să dau numai un exemplu. Dacă vine cineva în casă la tine și vrea să îți siluească soția, tu stai și privești? Nu te lupți pentru ea și familia ta? Tot așa este cu ORTODOXIA, atacată în fel și chip, îndeosebi prin ECUMENISM și INTRODUCEREA BULETINELOR ELECTRONICE.

   Vrăjmașul a copiat din natură poate strategia șarpelui care își încolțește și își atacă prada. Se apropie ÎNCET-ÎNCET, CU PAȘI MĂRUNȚI ȘI INSESIZABILI și când este aproape ATACĂ. La fel fac și animalele de pradă. La fel fac și vânătorii…
   Și victima își dă seama de multe ori prea târziu ca să mai scape sau chiar să mai reacționeze, fiind paralizată de frică sau panică…

   Apreciază

  • viscu said, on aprilie 25, 2014 at 11:59 am

   sunt tot mai convins ca aici sunt doua lumi,
   – a Bisericii conduse de Mantuitorul Hristos, cea despre care vorbesti si in care ne dorim sa fim primiti
   – a desertaciunilor lumii de care putem scapa numai cu ajutorul Bunului Dumnezeu

   Apreciază

 7. Aurora said, on aprilie 24, 2014 at 10:56 pm

  Cat adevar graieste ParinteleTeodot ! Slava lui Dumnezeu ca mai exista monahi care se impotrivesc minciunii si tatalui ei ! A spus-o foarte limpede : Parintele Calciu a fost reinhumat din ordinul masoneriei ! Este mare pacat sa bagi sfintii in pamant ! Mitropolitul Moldovei asculta de loje ?

  Apreciază

 8. aha said, on aprilie 25, 2014 at 12:00 am

  Hristos a inviat! Dar ce contine testamentul sau scrisoarea Parintelui Calciu? Care e textul original? Nu ma incred deloc in televiziuni. Ca am vazut ca una se spune la televiziuni si alta spune monahul Teodot.

  Apreciază

 9. aniush said, on aprilie 25, 2014 at 8:14 am

  Eu am deplina incredere in monahul Teodot si in ceea ce spune. El este un marturisitor.
  Nu va luati dupa televiziuni ca mint de ingheata apele. Eu m-am lamurit de multa vreme. Poate 1% din tot ce spun in legatura cu diverse subiecte sa fie aevar, daca o fi si acel 1%; s-ar putea sa nu fie nici atat. In plus stirile sunt din ce in ce mai agresive.

  Apreciază

 10. […] Video: Monahul TEODOT vorbind detailat despre REINHUMAREA MOASTELOR Parintelui Gheorghe Calciu Dumi… […]

  Apreciază

 11. octoviv said, on aprilie 25, 2014 at 4:43 pm

  Hristos a Înviat!

  Mărturisirea de credinţă a monahului Teodot de la Mănăstrirea Petru Vodă (integral):
  http://vladherman.blogspot.ro/2014/04/marturisirea-de-credinta-monahului.html

  Apreciază

 12. Iacoboaie Radu said, on aprilie 25, 2014 at 9:11 pm

  ,Valeriu says:April 25, 2014 at 10:17 am
  Autorul testamentului pe care-l discreditaţi este aparţinătorul sfintelor moaşte. Dumnezeu să vă ocrotească de mânia Sfântului Gheorghe Calciu pe care-l batjocoriţi în duh, la fel cum l-au batjocorit trupeşte cei din Piteşti şi cei ce l-au dezhumat…”

  INCREDIBIL DAR ADEVĂRAT!
  Cum poate cineva confunda adevărul cu minciuna…
  Cei care l-au dezgropat în frunte cu monahul Teodot presupun, au dorit atât de mult să-l cinstească cu adevărat, cunoscându-i viața, mărturisirea de credință (asemenea cu cea a Sfântului Mărturisitor Iustin Pârvu) și opera părintelui Gheorghe Calciu-Dumitreasa.
  Și pentru faptul că MOAȘTELE UNUI SFÂNT APARȚIN DE DREPT ÎNTREGII COMUNITĂȚI ORTODOXE! Nu mai este vorba de un simplu trup, care aparține familiei… Să fie clar acest lucru pentru cei care nu înțeleg sau mai degrabă nu vor să înțeleagă însemnătatea acestor lucruri.
  În comentariul acestui Valeriu analizați vă rog tot ceea ce susține el.
  Întrebări legitime din partea noastră:
  CINE ÎL DISCREDITEAZĂ? (cei care regretă acest sacrilegiu sau cei care AU ÎNGROPAT MOAȘTELE UNUI SFÂNT PENTRU A ÎMPIEDICA PE ROMÂNI SĂ AIBĂ MAI MULTĂ EVLAVIE ȘI AJUTOR DE LA UN MARE MĂRTURISITOR AL ORTODOXIEI ȘI DIZIDENT ANTICOMUNIST)
  AUTORUL ÎNSUȘI RECUNOAȘTE CĂ ESTE VORBA DESPRE SFINTE MOAȘTE! MÂNIA SFÂNTULUI? ȘI IARĂȘI RECUNOAȘTE CĂ ESTE VORBA DESPRE UN SFÂNT!
  APOI, DESPRE CARE ,,BATJOCORIRE ÎN DUH” ESTE VORBA? Și face apoi o analogie extrem de deplasată cu tortura părintelui la Pitești… POATE SĂ VADĂ CINEVA, VREUN ORTODOX CU CAPUL PE UMERI (care are dreapta socoteală) ÎN MONAHUL TEODOT ȘI CEILALȚI CARE L-AU AJUTAT ÎN ACEST DEMERS FIRESC, TORȚIONARI AI PĂRINTELUI GHEORGHE CALCIU-DUMITREASA?
  Cine îmi va răspunde la aceste întrebări? Îmi va răspunde oare Valeriu?

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: