SACCSIV – blog ortodox

COINCIDENTA? 14 mai 1948 – infiintarea statului Israel. 14 mai 1948 – 10 000 de arestari in Romania

Posted in Uncategorized by saccsiv on mai 13, 2015

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Laur B3sT said, on mai 14, 2015 at 1:30 am

  .. a se observa silul / modelul – „cladirii” in care are loc macabrul test.. dupa parerea mea.. test de acceptare..
  http://www.gandul.info/magazin/iti-oferim-experienta-mortii-atractia-bizara-a-unui-parc-de-distractii-din-china-14238309

  Apreciat de 1 persoană

 2. geo said, on mai 14, 2015 at 8:52 am

  Hristos a Inviat!

  Noaptea dintre 14 şi 15 mai a anului 1948 a fost „noaptea cea mai odioasă, cea mai criminală pentru istoria politică şi socială din România”. Descrierea aparţine părintelui Iustin Pârvu, cel care, în acea cumplită noapte, a fost arestat sub acuzaţia că face parte din organizaţii subversive. Condamnat la 12 ani de temniţă grea, părintele Iustin a fost încarcerat la Suceva, apoi la Aiud şi Gherla şi a prestat muncă obligatorie la Baia Sprie şi Cavnic, apoi la Periprava şi Culmea.

  La expirarea termenului de detenţie, pentru că nu a vrut să se lepede de dreapta credinţă, părintele a mai primit un spor de pedeapsă de patru ani. „Îmi amintesc că, la un moment dat, ne-au aliniat pe toţi şi ne-au întrebat care dintre noi mai crede în Dumnezeu. Am păşit în faţă şi am mai căpătat un spor de pedeapsă“, mărturisea părintele.

  Detalii inedite despre dosarul întocmit de Securitatea din Roman părintelui Iustin Pârvu au fost făcute publice în numărul din 20 decembrie 2013 al ziarului „Lumina”. Condamnarea părintelui Iustin a avut loc în urma aplicării la nivel naţional a ordinului nr. 5 al Cabinetului Ministrului Afacerilor Interne, care prevedea arestarea legionarilor şi “reacţionarilor”. Pe linia legiunilor de jandarmi, autorităţile locale au primit ordin să înainteze liste nominale cu persoanele din categoriile “reacţionare” (manişti, brătienişti, titelişti şi legionari), iar în aşa numita “noapte fulger” – 14 /15 mai 1948 – au fost arestaţi mii (după unii autori 1000, după alţii 3000, după alţii 5.000) de elevi şi studenţi din centrele universitare din Bucureşti, Iaşi, Cluj. Numai în fostul judeţ Roman au fost reţinute 44 de persoane suspectate că ar duce activitate legionară conspirativă. Printre aceştia s-au numărat studenţi, intelectuali, preoţi şi chiar elevi din liceele romaşcane. Cei mai în vârstă dintre arestaţi erau consideraţi continuatorii activităţii legionare, concretizată mai ales prin recrutarea tinerilor liceeni din şcolile din Roman. Între ei s-a aflat şi părintele Iustin Pârvu, care avea atunci 29 de ani şi era student la Seminarul “Sfântul Gheorghe” din Roman.

  Despre momentul arestării, urmat de cele zece zile de coşmar petrecute în podul Securităţii şi apoi de anchetele susţinute de “haidamaci specializaţi în bătăi şi torturi crunte”, aflăm din evocările pline de dramatism ale părintelui Iustin.

  “Slujeam împreună cu alţi doi părinţi, unul de la Secu şi unul de la Mănăstirea Neamţ. Unul era Valerian Blaga, Dumnezeu să-l ierte. (…) Dar între timp se făcuse seară, se înnoptase, aveam camera noastră acolo, eu cu Valerian. Şi numai ce auzim zgomot puternic la uşă. Dar când au bătut la uşă au şi intrat. Cum? Dumnezeu ştie. M-am ridicat. «Hai, echiparea!». Mi-am dat seama pe loc că nu e lucru curat aicea. Zic: «Să-mi iau haina!». «Nu, nu, că vii înapoi! Nu-i nevoie, mergi aşa!». Am plecat aşa cum eram îmbrăcat. Dragii mei, au început ei să caute, s-au învârtit, s-au uitat ei. (…) Ieşim de acolo în curte. Ce era la poartă? Cursa aceea mare şi frumoasă, cu geamuri negre! Era staţionată. Când se deschide uşa, acolo era plin de oameni. Avocatul cutare, părintele cutare… Mă uit în dreapta, în stânga, numai oameni unul şi unul. «Ei, dacă sunteţi aicea, atunci e bine, n-o să fie mare lucru… Hai să mergem!» Şi unde ne-a dus? Nu ştiam. Dar ne-a învârtit o oră şi jumătate în jurul oraşului, ca să ne dea impresia că suntem duşi la capătul lumii. Nu se vedea nimic în afară, iar o oră şi jumătate părea atunci, în acele condiţii, un timp imens…

  (…) La un moment dat opreşte maşina, huruit puternic, frînă… Unde intrăm? La „securitatea” din Roman, acolo, la cazarmă. Ne ia în primire, pe cîte unul… Hai!… Ne duc la un etaj, într-un pod, plin era podul, plin. Un dulău, aşa… La fiecare doi inşi, un dulău. Intru acolo şi eu: Faţa la pămînt!, ne strigă. Dulăul mă ia în primire. „Nu mişti de aici, banditule!”… Atunci am luat şi eu contact cu acest termen, de bandit, şi asta m-a urmat şaisprezece, şaptesprezece ani. N-am mai avut alt nume, decît acela de „bandit al poporului”.(Pr. Justin Pârvu – Părintele Justin Pârvu şi morala unei vieţi câştigate, Editura Credinţa Strămoşească, Iaşi, 2005, pp. 57-58)

  “În podul Securităţii, cu faţa în jos, am stat zece zile, într-un întuneric înfricoşător, străpuns de lumina palidă a unei lumânări şi de înjurăturile spurcate ale haidamacilor care ne păzeau, atunci când li se părea că schiţăm vreo mişcare. Căci nu e uşor să stai ca un răstignit, zile şi nopţi în şir, cu faţa în jos, să nu poţi face cea mai neînsemnată şi inofensivă mişcare. Ţin minte că timpul detenţiei în pod a fost un timp de coşmar, de suferinţă şi deznădejde, un timp care mi s-a părut cât veşnicia, căci am trăit senzaţia că nu va mai lua sfârşit.

  După zece zile de penitenţă încordată, securiştii au început să-şi dea arama pe faţă, respectiv să ne ancheteze. Unul câte unul eram coborâţi din pod şi duşi în nişte camere unde ni s-au pus tot felul de întrebări, când insinuante, când provocatoare, când mieroase, când ameninţătoare. Anchetatorii, oameni cu experienţă în chinuirea semenilor, se dădeau la tot felul de mârşăvenii, fără teama că vor fi traşi la răspundere sau că încalcă cele mai elementare reguli ale respectului faţă de om.

  Dacă te încăpăţânai în muţenie sau căutai să-ţi demonstrezi nevinovăţia, erai imediat dat pe mâna haidamacilor specializaţi în bătăi şi torturi crunte. Aceştia aveau o adevărată plăcere să te chinuie, să te supună la cele mai cumplite suplicii fizice, până îţi pierdeai cunoştinţa. Când constatau că nu mai eşti în simţiri, începeau să toarne găleţi cu apă pe tine până îţi reveneai, după care te luau din nou în primire cu o furie sporită.”

  Alături de părintele Iustin, se cuvine să pomenim, în ziua de 14 mai, pe toţi sfinţii mucenici care au pătimit în temniţele comuniste din România şi care, între anii 1945 – 1964, au fost chinuiţi cu foame, sete, frig, bătăi şi torturi inimaginabile, cu teroare continuă, insulte şi umiliri nenumărate şi care s-au săvârşit, mărturisind dreapta credinţă. Să ne adăpăm mereu din izvorul lor de apă vie şi să le urmăm exemplul de jertfă pe altarul credinţei şi al neamului, astăzi, când întreaga societate resimte atât de acut lipsa modelelor autentice. Să ne cuminecăm din durerea şi din jertfa acestor eroi, aşa cum ne îndeamnă poetul Radu Gyr, şi el un martir al închisorilor comuniste:

  Morminte dragi, lumină vie,
  Sporite’ntr’una an de an,
  Noi v’auzim curgând sub glie,
  Ca un şuvoi subpământean!

  Aţi luminat cu jertfe sfinte
  Pământul, până’n temelii,
  Căci arde ţara de morminte,
  Cum arde cerul de făclii.

  Ascunse’n lut, ca o comoară,
  Morminte vechi, morminte noi,
  De vi se pierde urma’n ţară,
  Vă regăsim mereu în noi!

  De vi s’au smuls şi flori şi cruce
  Şi dacă locul nu vi-l ştim,
  Tot gândul nostru’n el v’aduce
  Îngenuncheri de heruvim.

  Morţi sfinţi în temniţi şi prigoane,
  Morţi sfinţi în lupte şi furtuni,
  Noi am făcut din voi icoane,
  Şi vă purtăm pe frunţi cununi.

  Nu plângem lacrima de sânge,
  Ci ne mândrim cu-atâţi eroi.
  Nu! Neamul nostru nu vă plânge,
  Ci se cuminecă prin voi.

  (Radu Gyr – Imn morţilor)

  http://www.marturisitorii.ro/2014/05/14/14-mai-1948-arestarea-parintelui-justin-parvu-ziua-sfintilor-mucenici-si-martiri-ai-inchisorilor-comuniste/

  http://www.marturisitorii.ro/2014/05/14/14-15-mai-1948-cele-mai-mari-arestari-din-istoria-romaniei-noaptea-sfantului-bartolomeu-in-varianta-comunista-video-cu-parintele-justin/

  http://www.marturisitorii.ro/2014/05/14/66-de-ani-de-la-arestarile-din-14-mai-1948-mircea-dumitrescu-si-traian-popescu-despre-generatia-1948-generatia-neinfrantilor/

  Apreciat de 2 persoane

 3. geo said, on mai 14, 2015 at 8:53 am

  Pentru ce anume ar felicita Israelul niste arabi???

  https://www.google.ro/search?q=fsaa+congratulate+israel&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=NzhUVajDLoX2UqisgIgB

  Apreciază

 4. geo said, on mai 14, 2015 at 9:12 am

  Cu doua zile in urma, pe contul de Facebook de aici am putut vizualiza trei fotografii foarte recente de la mormantul Parintelui Arsenie Boca de la Manastirea Prislop, dintre care doua le preiau si eu mai jos (cu multumiri autorului – cu totul necunoscut mie). Astfel, avem dovada ca deja, intr-un timp foarte scurt, cuvantul Parintelui Daniil Stoenescu (unul dintre ultimii si cei mai tineri ucenici directi ai Parintelui Arsenie) rostit la 13 martie 2015 la Prislop, s-a adeverit. In acea zi, cand s-a savarsit acolo, in bisericuta manastirii si apoi scurt si sus in cimitir, parastasul Maicii Zamfira Constantinescu (cititi si vedeti poze aici), Parintele Daniil Stoenescu a rostit un gand-testament personal, in care numea si explica necesitatea construirii unui “chivot”- acoperamant care sa apere mormantul Parintelui Arsenie de la Prislop, de cele ce vor urma. Deja la acel moment, 13 martie 2015, ramele de ciment inconjuratoare ale mormantului se turnasera (se vede in fotografiile din link-ul anterior), iar azi avem certitudinea ca acest “chivot de mormant” mai are putin pana la finalizare (peretii laterali nu s-au ridicat inca). Daca ar fi sa ne ghidam dupa spusele Parintelui Constantin Necula de la Sibiu, intr-o prelegere din decembrie 2014 – cum ca in ceea ce priveste posibila canonizare a Parintelui Arsenie nu mai exista presiunea oponenta a Institutului Elie Wiesel, sau dupa spusele Parintelui Daniil Stoenescu de la parastasul Maicii Zamfira – cum ca zidirea protectoare din jurul mormantului Parintelui Arsenie va asigura intre altele si respectarea dorintei sale testamentare, ca trupul sa nu-i fie dezgropat niciodata, pana la a doua venire a lui Iisus Hristos, adica tot in legatura cu posibila deshumare post-canonizare, pentru a extrage particele din trupul sau care sa fie raspandite ca moaste sfinte in diverse locuri, atunci gandul ne trimite la realizarea in curand, a canonizarii. Totusi, stadiul demersurilor canonice ne este complet necunoscut noua, laicilor, mai ales ca procedura este una complexa si practic ne-publica pana la finalizarea ei (cititi aici). Asa incat, deocamdata constatam ca dupa peste 25 de ani de la trecerea Dincolo a Parintelui Arsenie, s-a decis protejarea fizica a mormantului sau, evident, in vederea pastrarii integritatii fizice a interiorului.

  https://anomismia.wordpress.com/2015/05/02/mormantul-parintelui-arsenie-boca-de-la-prislop-a-fost-acoperit-de-un-chivot-de-protectie/

  Apreciat de 2 persoane

 5. Cosmin S. said, on mai 14, 2015 at 10:08 am

  The Agenda 21 Depopulation of Rural Areas Will Give Obama Stalin-Like Control Over Food
  http://www.thecommonsenseshow.com/2014/08/26/the-agenda-21-depopulation-of-rural-areas-will-give-obama-stalin-like-control-over-food/

  Apreciază

 6. Artion said, on mai 14, 2015 at 11:17 am

  / Saccsiv

  E doar o „coincidenta” … ca si omorarea lui Kennedy pentru ca nu a fost de acord cu programul nuclear al Israelului, tot coincidenta e si faptul ca in 11 septembrie 2001 multi evrei care lucrau in WTC au lipsit de la servici, coincidente.. care se leaga intre ele..

  Stii ce spunea Elie Wiesel ? „In Jewish history there are no coincidences.

  Apreciat de 1 persoană

 7. Radu Iacoboaie said, on mai 14, 2015 at 11:21 pm

  Așa au celebrat evreii sioniști ziua înființării statului Israel și au întemeiat-o pe suferințele a 10 000 de ortodocși români… Probabil că nu-și amintesc decât de prima parte. Pentru ei ceilalți oameni sunt potrivit Talmudului niște goyimi, adică ființe inferioare, animale (precum în epoca sclavagistă, când sclavii erau socotiți animale și puteau fi uciși oricând de stăpânii lor)… Astăzi ne vor transformați în sclavii Noii Ordini Mondiale și CIPUIȚI PRECUM VITELE ȘI ALTE ANIMALE…

  Apreciat de 1 persoană

 8. Iustina Bacosca said, on mai 18, 2015 at 9:12 am

  Nu este deloc o coincidenta. Kabalistii au sarbatorit prin sacrificii umane infiintarea statului Israel. Lucifer contra Lui Hristos!

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: