SACCSIV – blog ortodox

Parintele Justin Parvu: MISCAREA LEGIONARA n-a pus neamul mai presus de Biserica, ci a adus neamul in Biserica

Posted in Iustin Parvu, MISCAREA LEGIONARA by saccsiv on mai 6, 2014

Miscarea Legionara a fost rea iar Marii Duhovnici s-au dezis de ea – o ticalosie intens promovata de intrusi.

Iata insa ce spunea parintele Justin Parvu:

Inițiatorii Mișcării Legionare erau în primul rând oameni creștini model, erau niște modele ale societății. Ei au adus un mare aport neamului și Bisericii în acea perioadă. Au refăcut viața bisericească și duhovnicească a poporului, pentru că era o oarecare decădere. Au întreținut o flacără aprinsă de rugăciune, au întreținut un spirit viu al jertfei și al sacrificiului, al omeniei. Acei tineri nu au urmărit scopuri politice, ci doar să înalțe neamul pe linia Bisericii. Nu era vorba de vreo rătăcire, să pui neamul mai presus de Biserică, ci doar să aduci neamul în Biserică și la consolidarea aceasta au contribuit mințile cele mai înalte ale culturii și spiritualității noastre de atunci, pe care noi acum le îngropăm.Ei au reușit să îi dea țăranului o pâine mai ieftină, aceasta era de altfel scopul lor. În afară de asta, au avut un rol foarte important în stăvilirea comunismului. De pildă, în anul 1920 când era ancorat la Iași steagul roșu deasupra atelierelor din Niculina, alături de fotografia lui Marx, Codreanu s-a ridicat și a aruncat de acolo cârpa aceeea roșie. Atunci mult tineret s-a atașat mișcării legionare.

[…]

Acești tineri au înfuriat foarte tare masoneria, vrăjmașii creștinismului și au trezit toată Europa din somnolența în care se afla. Acești martiri incomodează și după moarte. Dar vor ajunge cu toții în fața judecății și vor vedea la cine au fost adevărul și dreptatea. Dacă aici pe pământ nu s-au putut convinge nici cu jertfele noastre, se vor convinge dincolo cu hotărârea lui Dumnezeu.Treceți de la mine că nu vă cunosc pe voi… Acești tineri care au făcut parte din Mișcarea legionară nu aveau nimic în comun și nici o legătură cu hitlerismul. Ei acum sunt acuzați de fascism tocmai pentru a decrebiliza mișcarea, însă toți oamenii mari de cultură ai României din acea perioadă au susținut această mișcare. Pe noi nu ne interesează problema politică. Acești tineri erau închiși în special pentru convingerile lor religioase care puteau influența masele creștine.

M-am bucurat mult de  mulțimea credincioșilor noștri, merg înspre Aiud să-i slăvească pe martiri. Glasul martirilor a chemat pe fiecare să se identifice cu spiritualitatea tineretului acelei generații. Mișcarea aceasta a tineretului de atunci, în mare parte legionar, a șocat întreaga lume, prin curajul și jertfelnicia  lor, dar mai ales prin puterea unității lor. Unitatea lor era așa de rodnică, încât în scurt timp  ar fi câștigat  tot poporul și comunismul a recunoscut  în această mișcare un inamic ce-i punea în pericol puterea. Vă dați seama ce forță a avut acest tineret, într-un moment în care, în ’44, comuniștii erau stăpâni la noi în țară, Occidentul chiar era potrivnic oricărei mișcări de dreapta și țara era cuprinsă de cele mai puternice gheare? Ei bine, toți au rămas uimiți, până la organele Securității, de puterea organizațiilor noastre de tineret.

Cititi va rog mai multe in articolul:

Parintele Justin Parvu despre Mișcarea Legionară:

Cititi va rog si:

COINCIDENTA? 14 mai 1948 – infiintarea statului Israel. 14 mai 1948 – 10 000 de arestari in Romania

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. mircea.v said, on mai 6, 2014 at 10:55 am

  Am mai vazut pe RIC zilele astea ca au pus ei un citat de la un nene, cica nu stiu ce sef al detinutilor politici, care lasa sa se inteleaga ca legionarii erau rai, cu extreme… Da totusi era ingaduitor si zicea sa nu fie toti judecati la gramada… ca nu toti erau chiar asa rai.

  Foarte „elegant” mesajul, asa, in stilul RIC… si printre altele…

  Apreciază

 2. ionutignat111 said, on mai 6, 2014 at 2:26 pm

  vom da toti socoteala pentru toate cate am spus si vom spune, ca si cei care au prigonit pe legionari si i-au schingiuit si i-au torturat si i-au ucis doar pentru vina de a-si fi iubit neamul si credinta.

  Apreciază

 3. […] Acești tineri au înfuriat foarte tare masoneria, vrăjmașii creștinismului și au trezit toată Europa din somnolența în care se afla. Acești martiri incomodează și după moarte. Dar vor ajunge cu toții în fața judecății și vor vedea la cine au fost adevărul și dreptatea. Dacă aici pe pământ nu s-au putut convinge nici cu jertfele noastre, se vor convinge dincolo cu hotărârea lui Dumnezeu.Treceți de la mine că nu vă cunosc pe voi… Acești tineri care au făcut parte din Mișcarea legionară nu aveau nimic în comun și nici o Citeste mai departe […]

  Apreciază

 4. Mircea said, on mai 7, 2014 at 8:48 pm

  Doamne ajuta!V-ati facut cont de facebook ?Vreau sa verific daca este al dvs.

  Apreciază

 5. Mircea said, on mai 7, 2014 at 8:48 pm

  Acesta este?
  https://www.facebook.com/pages/Saccsiv/597203716983246

  Apreciază

 6. ORTODOXIE said, on mai 8, 2014 at 11:41 pm

  Reblogged this on CREDINŢĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!!!.

  Apreciază

 7. […] Parintele Justin Parvu: MISCAREA LEGIONARA n-a pus neamul mai presus de Biserica, ci a adus neamul i… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: