SACCSIV – blog ortodox

Polonia a interzis producerea carnii kosher (sacrificare ritualica evreiasca) si halal (musulmana). Papa Francisc s-a intalnit cu presedintele Congresului Mondial al Evreilor exprimandu-si „opozitia fata de tot ceea ce inseamna restrictie fata de libertatea religioasa”

Posted in EVREI, KOSHER, musulmani, papa Francisc I, Polonia by saccsiv on septembrie 4, 2013

Iata ce aflam din articolul Papa cere sa se investigheze interzicerea sacrificiilor ritualice in Polonia:

Papa Francisc a cerut sa se faca o investigatie in ceea ce priveste interdictia Poloniei fata de sacrificarea ritualica a animalelor.
Anuntul a fost facut, luni, de presedintele Congresului Mondial al Evreilor, scrie AFP. Sacrificiile ritualice au fost interzise in Polonia de la inceputul acestui an, dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca astfel de practici intra in conflict cu drepturile animalelor. Decizia ii afecteaza pe evrei si musulmani, persoane care apartin unor religii ale caror traditii contin astfel de ritualuri.
Papa Francisc s-a intalnit luni cu Ronald Lauder, presedintele Congresului Mondial al Evreilor, formatiune care ii reprezinta pe evreii din afara granitelor Israelului.
„Papa si-a exprimat ingrijorarea cu privire la interdictia sacrificarilor ritualice si i-a cerut cardinalului Kurt Koch, presedintele Comisiei Vaticanului pentru Relatia cu Evreii, sa investigheze problema si sa vina cu un raport saptamana viitoare”, a declarat Ronald Lauder.
Comunitatile evreiesti si musulmane din Polonia numara fiecare aproximativ 30.000 de membri care traiesc in aceasta tara cu o populatie de 38 de milioane de locuitori.
Presedintele Congresului Mondial al Evreilor a declarat ca Papa si-a exprimat opozitia fata de tot ceea ce inseamna restrictie fata de libertatea religioasa.
Oficialii israelieni sustin ca interzicerea producerii de carne kosher afecteaza eforturile de refacere a vietii evreiesti in Polonia.

Comentariu saccsiv:

   Detalii despre kosher asta gasiti la:

Mancam carne jertfita idolilor …

   In articol il regasim si pe prietenul nostru, stapanul Pro TV, Ronald Lauder:

Personalitati si organizatii : familia de evrei LAUDER, Estee LAUDER Companies si Pro TV

   Cititi va rog si:

PAPA FRANCISC I (viitorul profet mincinos din Apocalipsa?) a sarbatorit HANUKA in 2012 alaturi de evreii din Buenos Aires

Papa Francisc I despre DUMNEZEUL „FRATILOR NOSTRI” MUSULMANI …

   Vizionati va rog si:

 

16 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. kifa7 said, on septembrie 4, 2013 at 4:08 pm

    Anumalele nu trebuie mancate ! decat ca solutie extrema de supravietuire; medicina si biologia constata cu tristete ca suntem mai mult ierbvori decat omnivori; Geneza 1;29. proteina animala furnizeaza un exces de hormoni de origine animala cu care sistemul imunitar nu stie ca sa faca….se ajunge la boli autoimune; sistemul imunitar ataca propriile tesuturi care sunt confundate cu celule agresor; cei trecuti peste 40 de ani daca au boli cronice trebuie sa renunte la proteina animala, daca vor o batranete rezonabila.

    Apreciază

    • Maria said, on septembrie 4, 2013 at 5:45 pm

      Toate animalele care sunt lasate de Dumnezeu spre hrana oamenilor , dupa cum spune si in Sf Scriptura , trebuie sa aiba copita despicata si sa rumege . Prin urmare , Dumnezeu a lasat spre sacrificiu , aceste animale spre hrana oamenilor , fara a se considera un pacat .
      Problema este sa nu mananci din celelalte specii , pt ca sunt spurcate , pt hrana omului .
      Paganii , (asiaticii , africanii ) consuma tot ce misca in patru labe , de la sobolan , broaste testoase , serpi ,
      crocodili , viermi , insecte , oua clocite cu embrion dezvoltat , plus si din animale cu copita despicata si tot soiul de peste , chiar si dintre cei extrem de otravitori , dupa ce li se scoate partea toxica (este un mare risc consumul acestora )si multe alte lighioane de pe pamant .
      Carnea se consuma rational , in zilele in care nu se posteste , fara imbuibare , gatita in asa fel , incat sa nu prezinte un risc pt sanatate .Sunt multe metode de preparare a carnii , sa nu te imbolnavesti .
      Ca sa fii vegetarian , cu aproape toate produsele si fructele modificate genetic si chimizate peste limita normalului , nu-i o idee tocmai buna .

      Apreciază

      • Prahovean said, on septembrie 4, 2013 at 8:02 pm

        Acea prevedere cu copita despicată este din Vechiul Testament, pentru evrei. În Noul Testament spune clar că toate cărnurile sunt curate acum. Iar musulmanii au luat de la iudei interdicția de a consuma porc.

        Apreciază

  2. Maria said, on septembrie 4, 2013 at 5:30 pm

    Asa ceva nu tine de libertatea religioasa ci este un ritual al primitivilor , asa cum cei din triburi , fac aceste sacrificii cu animale in numele unor zeitati chiar si in prezent si n-au nimic in comun cu credinta in Dumnezeu , iar daca evreii , se cramponeaza ca , cred in Dumnezeu si nu in zei , ce rost au aceste sacrificii care se faceau in legea veche , in templu si nu la popoarele din lumea intreaga .
    Sa faca aceste sacrificii in tara lor , in religia lor , in templul lor s.a.m.d. de ce obliga tarile lumii sa accepte acest primitivism al lor , in care doar ei cred .

    Apreciază

    • minionita said, on septembrie 5, 2013 at 2:32 am

      Teoretic prin felul in care sacrifica animalele, se asigura ca in corpul lor nu ramane nici un fel de sange. In practica…

      Apreciază

    • Maria said, on septembrie 5, 2013 at 5:45 pm

      Prahovean,
      Arata-mi si mie , unde scrie in Noul Testament , ca „toate carnurile sunt curate „?
      Sa inteleg ca tu consumi carne de cal ? Nu as consuma niciodata carne de cal , mai bine frunze din copaci , apoi , ce spui de , broaste testoase sau obisnuite , crocodili , serpi , sobolani , pisici si caini (indienii din Italia , prind aceste specii , pierdute de stapani si le mananca ca pe o delicatesa ),soparle ,viermi , insecte , scorpioni , gandaci , etc , tu le-ai manca ?Tot carne sunt .

      Apreciază

  3. gerica64 said, on septembrie 4, 2013 at 7:27 pm

    Daca Dumnezeu a ingaduit sa mancam si carne cu masura nu vom pati nimic.Corpul uman a fost creat de Dumnezeu si a fost facut astfel incat sa reziste la toate.Tatal stia dinainte la ce va fi supus trupul pana cand Fiul Sau va veni sa judece lumea.

    Apreciază

  4. minionita said, on septembrie 4, 2013 at 10:50 pm

    Libertate religioasa nu inseamna si sa iti poti expune in mod deschis opiniile? Daca nu esti de acord cu homosexualitatea aia nu mai e libertate religioasa ci discriminare.

    Apreciază

  5. kifa7 said, on septembrie 5, 2013 at 9:00 am

    Aproape nimeni nu vrea sa accepte Geneza 1:29 ca evidenta medicala ! dar ce putem face, este scris si acolo ramane; „Ca sa fii vegetarian , cu aproape toate produsele si fructele modificate genetic si chimizate peste limita normalului , nu-i o idee tocmai buna”….pai ce mananca animalele ierbivore pe care noi le consumam ? tot vegetale modificate genetic ! nu discutam despre teologie ritualica ci despre observatii medicale, asta daca ii pasa cuiva ! proteina animala produce dependenta prin stimularea excesiva a creierului; putem sa mancam carne pana crapam, sau pana ne spune medicul sa tinem regim; insa nu ne spune sa renuntam la carne, ca el ar cam da faliment fara vizitele noastre; mai precizam doar ca in Eden a fost o gradina si nu o ferma ! si totate mamiferele cu exceptia pestilor care nu au trunchi cerebral, simt durerea si frica de moarte ! din observatii documentate constatam ca veganii se bucura de longevitate si viata activa pana la sfasit, in comparatie cu omnivorii care incepand cu 40-50 ani intra in faza bolilor cronice pana la sfarsit…..; inca o data precizam ca abordam partea medicala a temei si nu cea teologica, dar incheiem cu Geneza 1:29.

    Apreciază

    • Maria said, on septembrie 5, 2013 at 5:58 pm

      Si eu am abordat partea medicala , specificand , consumul rational ,alegerea carnii , gatitul corect pt a impiedica imbolnavirile , fara sa fiu o adepta a consumului vegetarian si o abstinenta a consumului de carne .
      Daca esti ortodox si nu consumi deloc carne , foarte bine , insa nu cred ca asta iti da o sanatate absoluta .
      Sunt persoane (nu e cazul meu ) , bolnave de diabet si daca ar manca numai legume si fructe , nu le-ar mai fi de folos insulina . Acesti bolnavi , mananca din ora in ora si nu pot trai fara carne , avand un regim strict la alte alimente .

      Apreciază

  6. […] Polonia a interzis producerea carnii kosher (sacrificare ritualica evreiasca) si halal (musulmana). … […]

    Apreciază

  7. aniush said, on ianuarie 5, 2014 at 12:04 pm

    Nu sunt de acord cu chinuirea animalelor in halul asta. Exista niste pasi care trebuie urmati.

    Apreciază

  8. […] Polonia a interzis producerea carnii kosher (sacrificare ritualica evreiasca) si halal (musulmana). … […]

    Apreciază

  9. […] Polonia a interzis producerea carnii kosher (sacrificare ritualica evreiasca) si halal (musulmana). … […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.