SACCSIV – blog ortodox

STIRILE ZILEI (04.09.2013): Natural News – ce sunt de fapt armele chimice din Siria. S-a sucit Putin? Crin Antonescu vrea ca romanii sa fie in prima linie in razboiul cu Siria

Posted in STIRI by saccsiv on septembrie 4, 2013

Bombshell: Syria’s „chemical weapons” turn out to be fluoride

RTV: Crin Antonescu: Dacă va fi război cu Siria, România va fi în prima linie

Situaţia din Orientul Mijlociu, cu referire la criza din Siria, a constituit unul dintre principalele subiecte în discuţiile purtate marţi de preşedintele Senatului, Crin Antonescu, cu ministrul adjunct al afacerilor externe al Statului Israel, Zeev Elkin.
Şeful Senatului, Crin Antonescu, a dat asigurări, din perspectiva parlamentară, că România va fi „în prima linie” în cazul în care partenerii internaţionali vor decide o intervenţie în Siria.
Jurnalul: John McCain, în centrul unui scandal. Ce făcea senatorul american în timpul audierilor privind Siria

Senatorul republican John McCain a fost surprins, marţi, jucând poker pe telefonul mobil în timpul audierilor din cadrul Comisiei pentru Relaţii Internaţionale din Senatul american, pe tema unei intervenţii militare a Statelor Unite în Siria, relatează un blog al Washington Post, citat de Mediafax.

[…]

Ulterior, senatorul şi-a explicat pentru CNN obiceiurile de a juca poker. „Oricât de mult mi-ar plăcea să ascult mereu absorbit de remarcile colegilor mei peste trei ore şi jumătate, ocazional mă plictisesc şi atunci fac altceva”, a declarat el. „Dar cel mai rău lucru în legătură cu acest lucru este că am pierdut mii de dolari la acest joc”. El a adăugat însă că au fost doar bani virtuali.

Jurnalul: Putin: Rusia ar putea lua parte la o acţiune militară împotriva Siriei

Rusia nu exclude că şi-ar putea da acordul pentru o posibilă operaţiune militară în Siria în cazul în care vinovăţia Damascului cu privire la utilizarea de arme chimice va fi dovedită şi numai în condiţiile în care va exista o autorizare din partea Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, a declarat miercuri preşedintele rus Vladimir Putin, într-un interviu pentru agenţia de presă Associated Press şi postul de televiziune rusesc Pervîi Kanal, potrivit RIA Novosti, citată de Agerpes

Ziua Veche: Sondaje SUA: Majoritatea americanilor nu vor o intervenție ȋn Siria
Majoritatea americanilor se opun unor atacuri ale ţării lor împotriva regimului sirian, arată două sondaje publicate marţi, 3 august. (…)

ARMATA SIRIANA:

Realitatea: Elevii nu vor mai putea intra în şcoli fără acest lucru. Se aplică de la începutul anului şcolar

Primăria Sectorului 1 introduce carduri de acces pentru elevi în toate şcolile şi liceele din sector, cu excepţia unităţilor speciale, cei nou-veniţi în clasa I şi în clasa a IX-a urmând să beneficieze de acest sistem de la 15 octombrie.

Jurnalul: Cutremure produse SIMULTAN, în această dimineaţă, în Transilvania şi în zona Vrancea

Libertatea: În Asia, 80.000.000 de oameni vorbesc limba română!

Lucian Cueşdean: “Limba punjabi, din India, are 2.000 de cuvinte curat româneşti, iar multe altele seamănă foarte mult cu ale noastre. Asta pentru că ei sunt urmaşii unui trib getic, ca şi noi, deşi distanţa dintre români şi punjabi este de 4.500 de kilometri”.

Noi am învăţat la şcoală că daco-geţii ar fi fost o ramură a neamului tracic, care trăia exclusiv în Dacia, pe actualul teritoriu al României şi care vorbea o limbă diferită de latină. Imperiul Roman a cucerit Dacia, iar daco-geţii ar fi renunţat parţial la limba lor pentru a învăţa vorbirea cuceritorilor. Din combinaţia acestora ar fi apărut, în timp, româna. După 20 de ani de studiu, dr. Lucian Cueşdean a ajuns la concluzia că această teorie este falsă. Cueşdean spune că triburile getice, sub diferite nume, ocupau o arie geografică vastă, din Europa Centrală până în Asia, aproape de China şi de India. Actuala populaţie punjabi, din nordul Indiei, de pildă, este urmaşa unui trib de geţi localizaţi în Asia Centrală cu peste 2.500 de ani în urmă. Aceşti urmaşi ai geţilor vorbesc o limbă asemănătoare cu româna. Dar multe din cuvintele punjabi comune cu româna sunt comune şi cu latina. Problema este că acum 2.500 de ani nu exista Imperiul Roman. Asta înseamnă că geţii vorbeau o limbă “latină” mult înainte de expansiunea romană.

 

33 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

    • Maria said, on septembrie 4, 2013 at 4:48 pm

      Nu cred ca Putin a declarat asa ceva (trebuie postate si declaratiile lui Putin , daca acestea exista ) si chiar asa sa fie , reiese din articol ca Putin a spus „in cazul in care vinovatia Damascului cu privire la utilizarea armelor chimice va fi dovedita , Rusia nu exclude , ca si-ar putea da acordul pt o operatiune militara in Siria ”
      ceea ce difera de faptul ca Rusia , va interveni in Siria .
      Omul a spus clar , ca daca se va dovedi ca a folosit arme chimice , insa nu se va putea dovedi , pt ca acestea nu au fost folosite de regimul de la Damasc si Putin stie acest lucru .
      Cat despre faptul ca acest Lucian Cuesdean sustine ca sunt cuvinte pur romanesti , in limba indiana , eu cred ca este inca o batjocura la adresa noastra (Limba Romana ), precum ca suntem si noi „neamuri ” cu indienii , adica cu tiganii .Inca o speculatie de doi lei , a unui „savant „lingvistic , care a facut o „descoperire ” zdravana
      demna de „laudat „.Poate o fi el vreun indian ratacit pe aici , dupa un asa nume pocit ce are .

      Apreciază

  1. luigi said, on septembrie 4, 2013 at 2:17 pm

    Wristband identifies you based on your heartbeat

    Apreciază

  2. Raul Basarabeanu said, on septembrie 4, 2013 at 3:22 pm

    Cacarau, Romania n-are decat forte terestre! Si aia infanteristi. :))) Nu stiu daca e de ras pentru ca n-avem armata de aparare. De fapt noi ar trebui sa avem militari doar pentru acest scop, de a ne apara. E trist ca istoria ne mentioneaza si pe noi ca participanti in aceste razboaie.

    Apreciază

    • Maria said, on septembrie 4, 2013 at 5:13 pm

      Pai , ne „apara „NATO . De cand Romania spala papucii NATO , si-a desfiintat armata activa , practic s-a auto-dezarmat , si s-a dat pe mana NATO .
      Ce-i trebuie unei tari , care -si ofera de buna voie , suveranitatea , desfiinteaza armata , decat sa se sinucida din punct de vedere strategic , militar , sa se arunce in prapastie , asa au dorit” conducatorii alesi si iubiti ai poporului „.

      Apreciază

      • Paul said, on septembrie 8, 2013 at 12:55 am

        Romania spala papucii NATO de cand are presedinti alogeni,niste cuci fara demnitate si dragoste de tara.mai nou,Crin Antonescu avanseaza o propunere stupida referitoare la interventia noastra in Siria,alaturi de celelalte tari,membre NATO.Vreau sa-l vad pe Crin Antonescu in fruntea combatantilor romani,sau daca nu,sa nu se mai trezeasca vorbind.Este timpul sa se maturizeze.Parlamentul nu este puponerie.

        Apreciază

  3. ionel said, on septembrie 4, 2013 at 4:52 pm

    http://www.monitorulsv.ro/Local/2013-09-04/Calugari-atacati-cu-bate-si-amenintati-cu-moartea-in-miez-de-noapte
    Rusine mare si mai ales din partea militienilor care nu isi fac treaba, poa sa le mai taie 25% din salariu.

    Apreciază

  4. IOAN said, on septembrie 4, 2013 at 5:23 pm

    datorita faptului ca lucrurile se precipita si ORIENTUL MIJLOCIU va lua FOC fac apel la toti crestinii ortodocsi sa urgenteze imediat aprovizionarea cu hrana si alte lucruri absolut necesare pe termen cat mai lung…
    …multa lume va fi cuprinsa de PANICA cand toate vor degenera in HAOS…
    …cine crede ca Romania nu va suferi se insala amarnic…
    sigur ca sunt multe de spus dar o mobilizare este foarte necesara si de aceea fac apel la saccsiv sa urgenteze un articol special dedicat acestui mesaj…

    Apreciază

  5. danielvla said, on septembrie 4, 2013 at 5:33 pm

    saccsiv,
    te rog aproba-mi comentariile la articolele despre pr Iustin si institutul evreiesc si la articolul despre vin!

    Apreciază

    • saccsiv said, on septembrie 4, 2013 at 7:47 pm

      danielvla

      Bine ca mi-ai zis. Eu credeam ca le-am dat drumul. Iertare.

      Apreciază

  6. Alexandru(Fulger) said, on septembrie 4, 2013 at 6:07 pm

    Siteul biserici Sfântul Ilie-Gorgani a fost atacat de hackeri turci:

    http://www.sfiliegorgani.ro/

    Apreciază

  7. john said, on septembrie 4, 2013 at 6:26 pm

    Nu vi se par ciudate aceste pene de curent?Au fost lovite „tarile incomode”:

    O pană de curent „ciudată” a paralizat o bună parte din Venezuela marţi seară
    http://www.zf.ro/business-international/o-pana-de-curent-ciudata-a-paralizat-o-buna-parte-din-venezuela-marti-seara-11290824

    Pană de electricitate de proporţii în Siria. Damascul şi zona capitalei siriene, fără curent electric
    http://www.antena3.ro/externe/pana-de-electricitate-de-proportii-in-siria-damascul-si-zona-capitalei-siriene-fara-curent-electric-226629.html

    „În mai puţin de o LUNĂ, lumea nu va mai exista!” Profeţia şocantă, făcută de un băiat autist, s-ar putea împlini pe 1 OCTOMBRIE
    http://www.antena3.ro/life-show/bizar/in-mai-putin-de-o-luna-lumea-nu-va-mai-exista-profetia-socanta-facuta-de-un-baiat-autist-s-ar-putea-implini-pe-1-octombrie-226573.html

    Apreciază

  8. Fratele Ioan said, on septembrie 4, 2013 at 7:09 pm

    Soldatul Roman la nivelul de tehnica militara pe care o are acum , nu este decat „carne de tun „pt cei care profita de noi , din cauza aliantei in care ne-a bagat „ai nostri”.

    Apreciază

    • MarianTP said, on septembrie 4, 2013 at 8:44 pm

      Crin Antonescu habar nu are ce vorbeste. Vorbele lui pica exact ca discursul unui fotbalist la un congres mondial al medicilor stomatologi.

      Sa se duca el sa se lupte in Siria. Romanii nostri n-au ce cauta sa lupte in Siria, si sa faca jocurile ocultei mondiale. Suntem solidari fata de crestinii prigoniti din Siria, dar sunt de parere ca Romania sa lupte doar in teritoriul ei, daca va fi nevoie, sa se apere.

      Sa ne fereasca Dumnezeu de deciziile guvernantilor romani, pe care ii pomenim mereu la Sfanta Liturghie.
      Un guvern de pioni.

      Doamne ajuta-ne!

      Apreciază

  9. broflovsky said, on septembrie 4, 2013 at 8:25 pm

    http://www.doxologia.ro/cuvinte-duhovnicesti/din-siria-va-incepe-al-treilea-razboi-mondial-rugati-va-neincetat

    E inventata aceasta profetie de jurnalisti spurcati? sau chiar e adevarat ca a zis Parintele asa ceva?

    Apreciază

  10. marian said, on septembrie 4, 2013 at 10:20 pm

    Nave militare rusesti de calibru, cum ar fi, crucisatorul Moskva se alatura celorlalte deja prezente in Mediterana. Ca e, sau nu, adevarat, nu mai conteaza! Declaratiile sunt din ce in ce mai taioase. Un adjunct de ministru sirian spunea ca daca tara sa va fi atacata, se vor apara ata de tare incat, putin le pasa daca asta va aduce al treilea razboi mondial. De mai bine de un an istoricul Webster Griffin Tarpley tot spune, ca, drumul spre Teheran trece prin Damasc, iar ajungerea la Moscova, presaupune trecerea de Teheran! Asadar, numai Dumnezeu ne va mai putea scapa. Putin, netaniahu, obama zis satana, toti sunt niste bestii, niste calai satanici si nici China nu e vreun inger. Noi suntem dusmanii care trebuie sa pierim in lupta, de boala, de lipsuri, de durere, de orice. Ei ne vor morti. Nu pe Bashar Al Assad, nici pe Hassan Nasrallah, nici pe Olmert, o, nu! O sa vedem!
    Azi de dimineata pe la 5-6 vuia vazduhul de se auzea si prin termopanul inchis. Nu era de la avioane. Era ceva sinistru. Ma tem ca incepe sa se auda tot mai tare si pe la noi acel huiet.
    Doamne pazeste!

    Apreciază

  11. marian said, on septembrie 4, 2013 at 10:24 pm

    Doar cu spovedanie, cu multa rugaciune, cu suflet catre Dumnezeu, acestea ne vor fi armele. Mancarea stransa? Da, ajunge 2 zile, poate o saptamana, zece zile? Nu stiu…
    Nadejdea noastra sa fie Dumnezeu, salvarea sa ne fie Fiul Lui Dumnezeu, iar acoperamantul sa ne fie Sfantul Duh.

    Apreciază

  12. Mălin said, on septembrie 4, 2013 at 10:37 pm

    Pe rafturile magazinelor din Grecia se pot vedea începând de luni alimente cu termenul de valabilitate depăşit, după intrarea în vigoare a unei noi reglementări ce permite astfel de practici, scrie cotidianul spaniol El Pais, potrivit Agerpres. Măsura a fost luată în contextul crizei economice, pentru diminuarea cantităţii de alimente pe care magazinele sunt nevoite să le arunce după ce au expirat şi pentru a ieftini unele produse. Dar ea a stârnit o serioasă polemică în Grecia şi secretarul de stat pentru consum, Yorgos Stergiou, a fost nevoit să iasă în întâmpinarea criticilor susţinând că nu există vreun risc pentru sănătatea publică.

    http://jurnalul.ro/stiri/externe/grecia-a-legalizat-vanzarea-alimentelor-expirate-650867.html

    Apreciază

  13. marian said, on septembrie 4, 2013 at 11:50 pm

    Oameni buni, amerika intra in razboi? Asa vor sa credem.
    http://www.c-span.org/flvPop.aspx?id=10737441229

    Apreciază

  14. acelas said, on septembrie 5, 2013 at 7:54 am

    ca sa aiba de a face numai cu „conturi reale” ale oamenilor, pt indosarierea mondiala dar si pt prosternarea morala a lor (fata de sistem) :

    http://www.gandul.info/magazin/facebook-inchide-83-de-milioane-de-conturi-11292849

    .

    Apreciază

  15. luigi said, on septembrie 5, 2013 at 11:46 am

    Un diplomat japonez Akio Matsumura , avertizeaza pe americani ca “mancarea lor s-ar putea sa fie contaminata radioactiv de-acum incolo” datorita emanatiilor de la Fukushima!
    http://enenews.com/nbc-nightly-news-concerns-are-growing-tonight-especially-out-west-about-the-continuing-radiation-threat-from-fukushima-japanese-diplomat-u-s-food-supply-stands-to-be-contaminated-video

    Apreciază

  16. luigi said, on septembrie 5, 2013 at 11:48 am

    Imaginea din apropierea CN Fukushima cu oceanul in aburi arata ca acolo au loc reactii de fisiune nucleara “in aer liber”!
    (OT) Dr. Chris Busby Says 1,800 mSv/Hr Radiation Spike and Pacific Ocean Steaming Because of Open Air Fissioning
    http://ex-skf.blogspot.jp/2013/09/ot-dr-chris-busby-says-1800-msvhr.html

    Apreciază

    • Maria said, on septembrie 5, 2013 at 5:36 pm

      De cand cu aceasta catastrofa de la Fukushima , pestii din ocean sunt contaminati pe o raza de mii de km si este bine pentru cei care nu au cumparat peste oceanic congelat , din supermarket , sau de oriunde .
      Personal nu am mai cumparat de atunci niciun fel de sortiment de peste oceanic (obisnuiam sa cumpar macrou si sa fac marinata ) , fiind avertizata , intr-o discutie cu niste prieteni , care au sesizat ca pestele este otravit nu numai la Fukushima ci si in alte zone ale Globului , la cate otravuri sunt deversate din navele maritime , in apele marilor si oceanelor .
      Asa ca , atentie , consumati peste de crescatorie de la noi , pt ca este cel putin , mai sigur .
      Stim si ne amintim catastrofa in care a fost implicat un petrolier , deversand in apele oceanului , mii de tone de petrol , care a poluat , o mare parte din ape si au otravit toate animalele din apa .Exemple sunt cu sutele .

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.