SACCSIV – blog ortodox

Papa Francis I ii asigura pe atei: NU TREBUIE SA CREDETI IN DUMNEZEU PENTRU A AJUNGE IN RAI …

Posted in papa Francisc I by saccsiv on septembrie 13, 2013

foto-oficial-bergoglio

 

Iata ce aflam din articolul Pope Francis assures atheists: You don’t have to believe in God to go to heaven:

In comentarii de natura sa ii amplifice reputatia progresiva, Papa Francisc a scris o lunga scrisoare deschisa fondatorului ziarului “La Repubblica”, Eugenio Scalfari, sustinand ca necredinciosii vor fi iertati de Dumnezeu daca si-au urmat constiinta lor.

Raspunzand unei liste de intrebari publicata in ziar de Dl. Scalfari, care nu este Romano-Catolic, Francisc a scris: “Ma intrebi daca Dumnezeul Crestinilor ii iarta pe cei ce nu cred si nu cauta credinta. Incep prin a spune – si acesta este lucrul fundamental – ca mila Lui Dumnezeu nu are limite daca mergi la el cu o inima sincera si smerita. Problema pentru cei ce nu cred in Dumnezeu este sa se supuna constiintei lor”

“Pacatul, chiar si pentru cei ce nu au credinta, exista cand oamenii nu asculta de constiinta lor.”

Robert Mickens, corespondentul de la Vatican pentru jurnalul Catolic “The Tablet”, a spus ca comentariile papei au fost dovezi in plus ale incercarilor lui de a scutura jos imaginea stricata a Bisericii Catolice, intarita de foarte conservatorul sau predecesor Benedict XVI. “Francis este inca un conservator” a spus Dl. Mickens. “Dar aici este vorba despre el incercand sa aiba un dialog mai semnificativ cu lumea”

Intr-un raspuns de multumire la scrisoare, Dl. Scalfari a spus ca comentariile papei reprezinta “dovezi in plus ale abilitatii si dorintei de a depasi barierele in dialog cu toti”

In Iulie, Francis a semnalizat o atitudine mai progresista despre sexualitate, intreband: “Daca cineva este homosexual si Il cauta pe Dumnezeu, cine sunt eu sa il judec?”

Cititi va rog si:

Foto: NOUA CRUCE DE PE PIEPTUL PAPEI FRANCISC I. Nu e Hristos rastignit, ci un pastor printre oi …

PROFETIA PARINTELUI ELPIDIE: „Voi, cei mici, îl veţi vedea pe ANTIHRIST”. Despre noul papa – profetul mincinos, razboi, foamete, ELITE, cipuri. Text integral preluat din revista Atitudini

Iulian Leca (Ziare com): ELOGIU PAPEI FRANCISC I. Asta chiar seamana din ce in ce mai mult cu PROFETUL MINCINOS …

PAPA FRANCISC I (viitorul profet mincinos din Apocalipsa?) a sarbatorit HANUKA in 2012 alaturi de evreii din Buenos Aires

Polonia a interzis producerea carnii kosher (sacrificare ritualica evreiasca) si halal (musulmana). Papa Francisc s-a intalnit cu presedintele Congresului Mondial al Evreilor exprimandu-si „opozitia fata de tot ceea ce inseamna restrictie fata de libertatea religioasa”

Papa Francisc I despre DUMNEZEUL „FRATILOR NOSTRI” MUSULMANI …

Video: PAPA FRANCISC I (profetul mincinos) A INCEPUT SA LUCREZE? Sau deocamdata mass-media doar ii pregateste terenul? AR FI EXORCIZAT UN ADOLESCENT

PAPA FRANCISC LAUDA ORTODOXIA: „Avem atata nevoie de aerul proaspat al orientului si de această lumina pe care o emana!“. ATENTIE MARE LA VORBELE SARPELUI

 

Tagged with: , ,

29 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. preot adam ionel said, on septembrie 13, 2013 at 5:49 pm

  Imi pare rau pentru drac-singura cale de mantuire este Ortodoxia

  Apreciază

  • Daniyyel said, on septembrie 13, 2013 at 9:18 pm

   Singura cale de mantuire este Iisus Hristos – asa scrie in Biblie! Deci Biblia > Popa!

   Apreciază

   • georgel said, on septembrie 14, 2013 at 4:34 pm

    Ce crezi Daniyyel, e mai mai mare Biblia decat puterea data de Mantuitorul Hristos sfintilor apostoli? ,, Luati Duh Sfant, carora le veti ierta pacatele le vor fi iertate si carora le veti tine, tinute vor fi”. Poate nu stii ca unui ,,popa” ii datoram Sfanta Scriptura in forma pe care o avem astazi – bineinteles prin randuiala dumnezeiasca. Acesta a fost sfantul Irineu de Lyon, o voce puternica a primului secol crestin, care a stabilit odata pentru totdeauna – dupa multe lupte si comentarii – care sunt cartile canonice ale Biblie prin anul 112. Poate nu stii ca in acele timpuri circulau peste 30 de evanghelii atribuite Apostolilor sau altor contemporani, din care, prin luminare dumnezeiasca, Irineu a stabilit 4 evanghelii originale, lucru recunoscut de toti binecredinciosii si consfintit de primul Sinod Ecumenic. Tot el a scris si lucrarea ,, Contra ereziilor”, lucrare teologica de exceptie, actuala si in zilele noastre, pe care ti-o recomand cu caldura si buna intentie. Doamne ajuta!

    Apreciază

   • Daniyyel said, on septembrie 15, 2013 at 4:47 pm

    Biblia eu stiu ca este Cuvantul lui Dumnezeu ? Nu-i asa ? Deci Cuvantul lui Dumnezeu are autoritatea suprema!!!

    Apreciază

 2. pcmouse said, on septembrie 13, 2013 at 6:22 pm

  a dat cu bata in balta prin aceasta afirmatie..imi pare rau pt atei dar singura cale de mantuire este Ortodoxia.pt cei care se considera atei ii pot pune intr-un dialog cu un frate care a fost ateu pana acum cativa ani,daca vor pot sa ceara adresa mea de email de la saccsiv.

  Apreciază

  • Maria said, on septembrie 13, 2013 at 9:59 pm

   Toata credinta lor este o „bata in balta „, pentru ca n-au Har , Duh Sfant , sunt eretici , deci fara Dumnezeu .

   Apreciază

 3. kosk said, on septembrie 13, 2013 at 6:46 pm

  nu este o ‘greseala’ a Papei, papistasii tot dau cu bata n balta de prin 1054..

  Apreciază

 4. gerica64 said, on septembrie 13, 2013 at 6:53 pm

  Papa Francisc va spune orice minciuna numai sa atraga pe cat mai multi la Religia Uniiversala.Peste putin timp va spune acelas lucru si pentru satanisti si pentru oricine adera la religia umanista dar fara Dumnezeu.Nenorocirea este ca va avea succes multi vor imbratisa biserica in care uraciunea pustiiri va patrunde.Uraciunea pustiiri inseamna lipsa Tainei Euharistiei izvorul de viata si lipsa Duhului Sfant.In locul lor vor fi alte simboluri ,alte ritualuri care vor preamari in ascuns pe satana si antichrist si multi nu vor realiza inselaciunea.

  Apreciază

  • Vranceanu said, on septembrie 13, 2013 at 8:15 pm

   Asa este. Parerea mea este ca acest papa a fost pus ca sa distruga Biserica Catolica din interior. Sau ce mai ramasese din ea.

   Apreciază

 5. Vranceanu said, on septembrie 13, 2013 at 8:19 pm

  Cred ca primul pas este ca acest papa sa distruga din interior catoclicismul. Eu nu sunt de parere ca ei nsunt asa de la 1054. 1054 a insemnat o ruptura, dar despartirea lor de adevar s-a produs treptat. Cred ca si acum 100 de ani catolicii erau mai bine decat sunt acum. Acest papa vrea sa demoleze ultimele resurse de credinta, de adevar, de duhovnicie, ultimele dogme corecte pe care le mai au ei, sa introduca o confuzie totala, sa il scoata de tot pe Hristos dintre ei.
  Iar pasul urmator va fi religia universala diavoleasca pe care o va patrona el, si atentie, va incerca sa inglobeze si pe ortodocsi. Atunci va fi marea ispita si marea incercare pentru noi.

  Apreciază

  • crestinul ortodox said, on septembrie 13, 2013 at 9:55 pm

   nu este pasul urmator …pasul este facut deja din nefericire pentru noi cei ce traim in ROMANIA si suntem in Biserica ORTODOXA din aceasta Tara …intrucat lupul paznic pus la oi isi face treaba excelent fata de al sau stapin …
   „VAI VOUA FATARNICILOR SI FARISEILOR ca nici voi nu intrati in Imparatia Cerurilor si nici pe altii nu-i lasati ”
   pe HRISTOS nimeni nu-L poate minti caci HRISTOS este ADEVARUL
   pe HRISTOS nimeni nu-L Poate ascunde caci HRISTOS este LUMINA
   si tot din nefericire ca natie suntem dusi la pierzare caci noi acceptam a trai in ‘comuniune’ si a ne pune la aceeasi masa cu cei ce vor a ne manca
   „feriti-va de lupii in piei de oaie caci dupa roade ii veti cunoaste „:
   iar pasul urmator este Voia SFANTA A LUI DUMNEZEU pe acest pamint de a matura spurcaciunea mare ce pamintul acesta a cuprins si in BISERICA spurcaciune a intrat
   amin.

   Apreciază

  • Maria said, on septembrie 13, 2013 at 10:13 pm

   Toata credinta lor asa a fost dintotdeauna si schisme au mai fost pana in 1054 cand s-a produs Schisma cea Mare , din cauza adaosului Filioque .Inca de la primele Sinoade Ecumenice , acesti apuseni , catolici , au cazut in erezie , inventand dogme false de-a lungul veacurilor , pana in zilele noastre .
   Ce-i drept , acest presupus „ultim „, Papa ,chiar este iesit cu totul din randul Crestinismului , prin declaratiile pe care le face , de se cutremura crestinii in general (indulgenta fata de sodomiti , atei , iar acum sa-i „incurajeze” pe acestia ca se vor mantui si fara credinta in Dumnezeu .

   Apreciază

 6. minionita said, on septembrie 13, 2013 at 8:19 pm

  A observat cineva ca vorbeste despre iertare ( nici macar iertarea pacatelor ), nu despre mantuire?

  Apreciază

 7. Iones said, on septembrie 13, 2013 at 8:30 pm

  Mihail Gorbaciov recunoaşte că este creştin
  http://ro.stiri.yahoo.com/mihail-gorbaciov-recunoa%C5%9Fte-c%C4%83-este-cre%C5%9Ftin-100444180.html

  Apreciază

 8. dante said, on septembrie 13, 2013 at 8:39 pm

  Off topic
  Din puscarie Gigi Becali trimite 20 de camioane de ajutoare amaritilor din judetele moldave. Subiect bun de devorat pentru presa „libera” din Romania si un gest fara precedent in tara noastra. Am zis si mentin in continuare ideea ca, atunci cind va iesi din puscarie Becali va iesi mai cistigat, este gestul unui crestin, care, la rindu-i fiind la ananghie intelege foarte bine situatia acelor sinistrati. Cinste lui!
  Este o minusa aruncata guvernului roman.

  Doamne ajuta!!

  Apreciază

  • Maria said, on septembrie 13, 2013 at 10:21 pm

   N-ar fi pentru prima data cand Gigi Becali ajuta sinistratii , acest om are un „istoric ” care ii apartine , cu privire la aceste fapte bune .
   Aceasta pedeapsa care i-au pus-o in carca nelegiuitii , ii va aduce smerenie si o cugetare mai limpede asupra
   vietii duhovnicesti .
   Calaii nu vor ca el sa insoteasca camioanele ci doar sa le finanteze si sa se ocupe altii de livrarea ajutoarelor .
   Adica , omul cu banii lui , nu poate sa faca el insusi pomana , pt ca , ce se-ntampla ?Prezinta pericol public acest om ?

   Apreciază

 9. Marinela said, on septembrie 13, 2013 at 9:22 pm

  Acesta cred ca vrea spuna altceva. Cei care nu au avut sansa sa se nasca ortodoxi, au alta religie, dar nu sunt atei, dar sunt samarianul milostiv si asculta de constiinta sa, adica de poruncile lui Dumnezeu care sunt scrise in ea,cred ca si ei vor primi un loc in rai, poate orbi cum spune Sfantul Nifon al Constantianei.
  Si mai cred ca acest papa inca este la inceputul binelui inca nu a venit vremea sa-si arate coltii lui.

  Apreciază

  • minionita said, on septembrie 13, 2013 at 9:47 pm

   Daca imi aduc bine aminte era vorba despre dreptii nascuti inainte de venirea lui Iisus, nu despre cei de alta religie.

   Apreciază

 10. aniush said, on septembrie 14, 2013 at 8:28 am

  Papa de la Roma are el interesele lui. Vrea sa uneasca toate religiile sub o singura palarie. Cine insa va avea credinta adevarata nu va fi usor de dus de val. Adevaratii crestini vor rezista intru adevar chiar daca vor fi torturati pentru credinta.

  Apreciază

 11. o oarecare said, on septembrie 14, 2013 at 12:13 pm

  Vai de noi, caci lumea a luat-o razna. Vai de acest papa in vesnicie, caci a acceptat sa sminteasca lumea si sa se faca pe sine unealta a lui antihrist.

  Da, in aceste vremuri pot sa cada cu usurinta chiar si cei alesi. Sminteala este introdusa intr-o forma seducatoare, caci constiinta omului este anesteziata. Pacatul este prezentat ca o virtute, ne este servit sistematic prin toate mijloacele de informare in masa. E nevoie de lupta hotarata cu noi insine daca vrem sa rezistam zilnic in lupta cu ispitirile lui antihrist. Multi sfinti ar fi vrut sa se nevoiasca in aceste vremuri, pentru a fi pilde vii pentru semeni, adica altfel decat modelele pe care ni le propun slugile lui antihrist.

  Putem cauta sa ne adaptam pur si simplu la ,,moda” crestina, cautand sa ne imbracam cuviincios si sa facem tot ce e placut lui Dumnezeu, eliminand din viata noastra pas cu pas rautatea vazuta si cea nevazuta.

  Apreciază

 12. minionita said, on septembrie 14, 2013 at 8:31 pm

  Nu vreau sa smintesc pe nimeni dar de cand am citit despre ce s-a intamplat la Maaloula m-am tot gandit la crestinii asasinati si la cei care or fi acceptat sa treaca la islamism. Si am inceput sa ma tot intreb un lucru, daca nu cumva Dumnezeu a lasat o cale de mantuire si pentru crestinii neortodocsi.
  In Matei Cap 10 se spune clar
  „32. ORICINE va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi şi Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri.
  33. Iar de cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor şi Eu Mă voi lepăda de el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri. ”
  „39. Cine ţine la sufletul lui îl va pierde, iar cine-şi pierde sufletul lui pentru Mine îl va găsi.”
  si
  „41. Cine primeşte prooroc în nume de prooroc plată de prooroc va lua, şi cine primeşte pe un drept în nume de drept răsplata dreptului va lua.
  42. Şi cel ce va da de băut unuia dintre aceştia mici numai un pahar cu apă rece, în nume de ucenic, adevărat grăiesc vouă: nu va pierde plata sa. ”
  In galateni se spune „8. Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o – să fie anatema! ” deci o marturisire facuta in calitate de preot sau invatator in fata celor pe care ii indruma sau a celor pe care vrea sa ii converteasca nu ar fi valida pentru ca omul este in afara Bisericii.
  Asa cum inteleg eu, in cazul unui crestin, ortodox sau neortodox, care prefera sa moara in loc sa treaca la alta religie, Iisus va da marturie pentru el asa cum a promis iar sufletul lui va fi salvat, indiferent ce a facut omul acela in timpul vietii. La urma urmei in perioada prigonirii crestinilor au fost multi eretici care, vazand chinurile la care erau supusi sfintii, L-au marturisit si ei pe Iisus si au fost omorati pe data ( asta inseamna ca nu au fost botezati, poate nici nu stiau mai mult decat ca Iisus a venit sa rascumpere si pacatele lor ) iar Biserica ii numara intre mucenici.
  Poate ca asta e motivul pentru care in cadrul curentului ecumenist nu se mai pune accent pe marturisirea credintei crestine, care in fond inseamna sa il marturisesti pe Iisus, ci pe faptul ca trebuie sa fim buni si toleranti si sa ii acceptam pe ceilalti asa cum sunt.
  Si poate ca, la sfarsit, convertirea la ortodoxie a tuturor celor care i se vor impotrivi lui antichrist, despre care vorbesc Sfintii parinti, se va realiza datorita faptului ca cealalta alternativa ar ramane sa te inchini la ala lu care nu ii spun numele, iar atunci se va putea vedea, independent de ceea ce sustin diferitele culte crestine, care e Biserica pe care nimic nu o va darama pana la sfarsitul veacurilor.

  Apreciază

  • Emanuel said, on septembrie 15, 2013 at 12:45 pm

   Acei mucenici de care zici au murit pentru ortodoxie ( au trecut la ortodixie in momentul martiriului si nu la o erezie ) si de aia s-au mantuit si au fost canonizati, insa ereticii care mor pentru o erezie nu se mantuiesc si nu au fost canonizati niciodata.

   Apreciază

   • minionita said, on septembrie 15, 2013 at 2:46 pm

    Ai perfecta dreptate, insa un crestin neortodox care prefera sa moara inainte sa treaca la o religie necrestina ( cand am vorbit de alta religie la asta ma gandeam, nu la o culta crestina diferita ) o sa moara tot pentru ca realmente crede in Iisus si nu pentru papa ( mai ales dupa ce a aflat de la el ca si daca esti ateu te vei mantui ), pentru Luther, Calvin sau mai stiu eu cine.
    Iar aici vine partea unde mi-am prins urechile si ma tot intreb daca o asemenea moarte poate sau nu sa echivaleze cu trecerea la ortodoxie si sa stearga erezia pentru ca Iisus a spus”oricine va marturisi pentru mine”. Repet, nu vreau sa smintesc pe cineva dar eu am ramas cu indoiala asta.

    Apreciază

 13. Emanuel said, on septembrie 15, 2013 at 1:19 pm

  Deci dupa papa pacatele nu mai sunt pacate ( homosexualitatea, ateismul, curvia etc. ), daca omul isi urmeaza constiinta lui falsa ( adica propria neintelegere ). Dar ce spune sf Apostol Pavel ? El ii osandeste la iad si pe mincinosi, si pe hoti, malahieni, homosexuali, curvari, ucigasi, lacomi, pe toti pacatosii intr-un cuvant.
  Daca Hitler si-a urmat propria constiinta stamba a fost un om bun ? Daca membrii al-qaida isi urmeaza constiinta lor stramba sunt oameni buni ? Daca un criminal sau un terorist il cauta pe Dumnezeu, nu mai trebuie judecat, devine un om bun ? Nu mai trebuie sa faca puscarie ? Societatea nu mai trebuie pazita de rautatile lor ?

  Apreciază

 14. Dan said, on septembrie 16, 2013 at 8:39 pm

  Astept cu nerabdare vizita papei intr-o tara musulmana,cu ceva slujbe impreuna si cu mesajul de pace pentru „fratii musulmani”,fratii lui si ai lui aghiuta.
  Ca vine ea si asta,cit de curind.
  Cu extraterestrii,ne-a lamurit,cu ateiii,poponarii,lesbienele si toate celelalte uriciuni la fel.
  ASteptam „episodul urmator”-made in Vatican.

  Apreciază

 15. […] Papa Francis I ii asigura pe atei: NU TREBUIE SA CREDETI IN DUMNEZEU PENTRU A AJUNGE IN RAI … […]

  Apreciază

 16. Paul said, on mai 24, 2016 at 10:35 am

  SĂ CREADĂ ÎN EI ÎNȘIȘI, SĂ-ȘI FACĂ PROPRIILE LEGI, SĂ SE RIDICE ÎMPOTRIVA CREATORULUI (CUM A FĂCUT LUCIFER)

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: