SACCSIV – blog ortodox

Mancam carne jertfita idolilor …

Posted in EVREI, musulmani by saccsiv on mai 11, 2011

De cele mai multe ori fara sa stim. Dar trebuie sa cascam bine ochii de acum incolo.

Iata o parte a unui dialog postat la rubrica de comentarii a articolului Despre TAXA KOSHER sau TAXA RABINICA:

   Ostrov
Ar trebui sa consideram carnea halal ca fiind spurcata precum jertfele idolesti?

Multi crestini au devenit martiri pentru ca au refuzat sa manance din carnea jertfita idolilor.

Am ajuns sa mancam pe langa tone de E-uri si spurcaciuni fara sa stim?

   el
@Ostrov

Si eu mi-am pus intrebarea asta si mi-am dat raspunsul DA e spurcata ca jertfele idolesti pt mine ca si produsele kosher (in prostia si nesimtirea mea am mancat din ambele tipuri pe vremea cand nu prea imi puneam problema ce ar fi si nici macar nu m-am spovedit vreodata,multumesc de sesizare ,ma voi spovedi cu prima ocazie).

Iata si ce putem citi in N° 2998 – 6 mai 2011 – RIVAROL

CONSUMATI ALIMENTE HALAL SI CASHER FARA SA STITI

Un ritual care ne este strain

Animalul este pus cu fata spre Meca sau spre Ierusalim si jertfitorul recita cuvintele „sfintite” în clipa taierii beregatei. Vena jugulara, artera carotida, esofagul si traheea trebuie taiate dintr’un singur gest continuu, cu un cutit fin si fara zimturi.

Musulmanilor nu le plac toate bucatile de bou sau de miel. Din motive culturale sau economice, ei prefera resturile sau bucatile care se fierb. Deci, pentru obtinerea cantitatii necesare de carne halal, trebuies sa ucida mult mai multe animale decât cele pe care le vor consuma. Profesionistii comertului de carne recunosc ca muschiul si antricoatele, care sunt scumpe, sunt vândute în circuitul comercial obisnuit.

Cât despre evrei, lor le este interzis, pe deasupra, sa consume partile animalului care se gasesc în jurul nervului sciatic. Practica numita „nikkur” consista, mai înainte, în prelevarea nervului si venelor groase dimprejurul acestuia, dar aceasta operatie, practicata pâna’n veacul al XIX-lea, delicata si putin rentabila, dadea carnii un aspect neplacut asa ca autoritatile rabinice au considerat preferabil sa declare partile din spate ale animalelor nepotrivite consumarii. La bovine, aceste parti sunt pâna la a opta coasta (rumsteck, muschiul, antricoate, etc.), adica bucatile de categoria întâi, cele mai fragede si sunt vândute în circuitul clasic de carnuri necaser. Asa ca jumatate din carnea caser, nepotrivita pentru consumul comunitatii israelite este vânduta, pe nestiute, în filiera obisnuita.

Deci, pâna la 60% din carnea animalelor ucise dupa ritul musulman si peste 70% din carnea provenita din uciderea ritului evreiesc se regaseste în circuitul comercial obisnuit, fara cunostinta consumatorilor, carora nu li se arata felul uciderii.

Evreii si musulmanii stiu foarte bine ca, daca francezii ar cunoaste originea carnii pe care o consuma, ar respinge’o cu scârba. Asa ca evreii si musulmanii se opun cu strasnicie oricarui sistem de informare, care ar face carnea lor de nevândut în circuitul obisnuit.

47 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on mai 11, 2011 at 10:43 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • unu said, on mai 11, 2011 at 10:50 am

      Faceti cruce pe tot ce mancati
      Asa e crestineste, asta spunea Arsenie Boca. Chiar si otrava de va fi nu va va vatama.

      Apreciază

      • venera said, on mai 11, 2011 at 4:36 pm

        Va conjur sa le spuneti si japonezilor iradiati.Otraviti de la centrala nucleara Fukusima….Or fi unii dintre ei crestini chiar daca nu au auzit de Arsenie Boca!

        Apreciază

      • Iones said, on mai 11, 2011 at 6:54 pm

        ”Eram cu Părintele Arsenie şi l-am întrebat: „Ce să facem Părinte, că acum este foarte rău”. Părintele zice: „Va veni şi mai rău”. Zic: „Parcă toate sunt otrăvite. Nici nu ne mai vine să mâncăm”. „Mă, faceţi semnul sfintei cruci pe tot ce mâncaţi: apă, ceai, cafea, prăjitură, fructe, băutură, mâncare, pâine. De ar fi dat chiar şi cu otravă, Sfânta Cruce anulează tot ce este otrăvit”.

        Apreciază

    • daniel said, on mai 11, 2011 at 12:30 pm

      si care este semnul distinctiv ca sa distingem asta?

      Apreciază

  2. un student said, on mai 11, 2011 at 11:08 am

    Doamne, arma asupra diavolului crucea ta ai dat noua! Eu la parintele Arsenie Boca am citit prima data indemnul sa facem semnul Sfintei Cruci asupra a tot ce mancam. De curand am citit ca in vremea apostolului Ioan despre un om care inglodat de datorii la camatari, vroia sa se sinucida, dar inainte sa bea otrava a facut semnul sfintei cruci asupra ei iar dupa ce a baut-o nu a patit nimic. cred ca asta e solutia si cu hrana pe care o consumam.
    Doamne ajuta!

    Apreciază

    • el said, on mai 11, 2011 at 11:30 am

      @un student

      carnea si produsele kosher si halal NU SUNT OTRAVITOARE ci NECURATE,afierosite diavolului caruia i se inchina ei crezand ca este Dumnezeu>
      Aceasta afierosire este ca un descantec pe de o parte aduce o putere rea asupra produsului respectiv (si sigur aici crucea este de folos) dar pe de alta parte aduce si legatura cu acel dumnezeu mincinos asupra celui care consuma produsul (chiar si fara sa realizeze),incat se poate considera ca consumatorul acceptand-o aduce/realizeaza o forma de inchinare/ascociere cu acel dumnezeu,o forma de recunoastre a lui____aici „dezlagarea” de legatura acceptata(constient sau inconstient) cu acel dumnezeu trebuie DESFACUTA LIBER CONSTIENT SI ASUMAT prin dezicerea/lepadarea de ea in spovedanie macar.

      Apreciază

      • el said, on mai 11, 2011 at 1:22 pm

        CORECTIE importanta pentru care imi cer scuze : NU este valabila :” dar pe de alta parte aduce si legatura cu acel dumnezeu mincinos asupra celui care consuma produsul (chiar si fara sa realizeze),incat se poate considera ca consumatorul acceptand-o aduce/realizeaza o forma de inchinare/ascociere cu acel dumnezeu,o forma de recunoastre a lu”______DECAT pentru cel care asuma constient gestul de a manca ca legatura/inchinare la dumnezeul minicnos;iar cuvintele din paranteza :”(chiar si fara sa realizeze)”- trebuie suprimate caci introduc un fals.Restul e corect.
        Oricum este lucru necurat mancarea pe care s-a facut ritual inchinat unui dumnezeu mincinos (nu este singura sursa de mancare la dispozitie) .Din evlavie macar n-ar trebui sa ne atingem de ea cand stim ca este ofensa la adresa lui Dumnezeu.

        Apreciază

    • el said, on mai 11, 2011 at 11:35 am

      a accepta ceva necurat(afierosit unui dumnezeu mincinos,demon) este mai grav decat a accepta ceva otravitor caci necuratia afecteaza/murdareste/ucide sufletul(prin legatura pe care o creeaza cu dumnezeul mincinos respectiv) pe cand otrava poate ucide doar trupul.

      Apreciază

      • el said, on mai 11, 2011 at 1:09 pm

        precizare:a accepta in mod asumat ca gest de legatura cu idolul

        Apreciază

  3. un student said, on mai 11, 2011 at 11:10 am

    Doamne, arma asupra diavolului Crucea Ta ai dat noua! Eu la parintele Arsenie Boca am citit prima data indemnul sa facem semnul Sfintei Cruci asupra a tot ce mancam. De curand am citit ca in vremea apostolului Ioan un om care inglodat de datorii la camatari, vroia sa se sinucida, dar inainte sa bea otrava a facut semnul Sfintei Cruci asupra ei iar dupa ce a baut-o nu a patit nimic. Cred ca asta e solutia si cu hrana pe care o consumam.
    Doamne ajuta!

    Apreciază

  4. Florin said, on mai 11, 2011 at 12:13 pm

    E foarte revelator capitolul 8 din Corinteni 1 pe care cu siguranta il cunoasteti, dar nu strica sa-l mai citim o data:
    4 Aşadar, în ce priveşte a mânca din cărnurile jertfite idolilor, noi ştim că idolul nu este nimic în lume şi că nu este alt Dumnezeu decât numai Unul.
    5 Că deşi sunt unii aşa-zişi dumnezei, fie în cer, fie pe pământ – aşa cum sunt mulţi dumnezei şi mulţi domni
    6 totuşi pentru noi este un singur Dumnezeu, Tatăl, din Care sunt toate şi’ntru Care suntem noi, şi un singur Domn, Iisus Hristos, prin Care sunt toate şi prin care suntem noi.
    7 Dar nu toţi au cunoştinţa d. Căci unii, din obişnuinţa de până acum cu idolul, mănâncă din cărnuri jertfite ca atare idolilor; şi conştiinţa lor, fiind slabă, se întinează
    8 Dar nu mâncarea ne va pune pe noi înaintea lui Dumnezeu. Că nici dacă vom mânca ne prisoseşte, nici dacă nu vom mânca ne lipseşte.
    9 Aveţi grijă însă ca nu cumva această libertate a voastră să devină’mpiedicare pentru cei slabi.
    10 Că dacă cineva te va vedea şezând la masă în templul idolilor pe tine, cel care ai cunoştinţa, oare conştiinţa lui, a celui slab, nu va găsi temei să mănânce din cele jertfite idolilor?
    11 Prin cunoştinţa ta deci va pieri cel slab, fratele tău pentru care a murit Hristos!
    12 Şi astfel, păcătuind voi împotriva fraţilor şi lovindu-le conştiinţa lor cea slabă, împotriva lui Hristos păcătuiţi.
    13 De aceea, dacă mâncarea-i devine fratelui meu piatră de poticnire, în veac nu voi mânca eu carne, ca să nu-l poticnesc pe fratele meu.

    Apreciază

    • el said, on mai 11, 2011 at 1:07 pm

      @Florin

      Corect ,ai dreptate frate multumim ca ne-ai amintit acel cuvant ; buna observatie,dar tot ma voi spovedi !
      Are importanta doar ceea ce facem constient si asumat ca gest de inchinare la idoli in sensul creearii acelei legaturi intre noi si dumnezel mincinos,restul ne aduce doar acele sa le zicem „energii”rele de care s-a impregnat mancarea asupra careia s-a zis ritualul/”descantecul” respectiv, care totusi sunt spurcate.Am gresit partial mai sus,incer sa corectez.
      In Viata Sf Teodor citim despre coliva(sa sarbatoreste in fiecare am sambata colivei) ca sfantul li s-a aratat crestinilor din oras sa-i previna sa nu manace painea din magazinele paganilor caci fusese inadins intinata cu ceva de la jertfele idolesti ca sa-i spurce pe crestini in Postul Pastilor ;si l-a poruncit Sfantul sa faca fiertura aceea de grau care a devenit cu timpul coliva.

      Apreciază

      • un student said, on mai 12, 2011 at 7:52 am

        Unde pot citi si eu despre viata Sf Teodor? Imi poti lasa un link pls? Ms anticipat

        Apreciază

      • el said, on mai 12, 2011 at 8:13 am

        @un student

        sigur,este vorba de Sfantul Teodor Tiron sarbatorit la 17 februarie ,iar Sambata Sf Teodor sau Sambata colivei se tine in fiecare an in sambata din Saptamana 1 din Postul Mare(anul acesta a fost pe 12 martie) cand se face pomenirea mortilor.
        http://www.calendar-ortodox.ro/luna/februarie/februarie17.htm

        Acest sfânt mucenic a trăit pe vremea împăraţilor Maximian şi Maximin şi era de fel din mitropolia Amasiei, din satul ce se cheamă Himialon. Fiind încorporat de curând în oastea tironilor şi făcând parte din ceata prepozitului Vringa, a fost chemat de acesta la cercetare şi a mărturisit că Hristos este Dumnezeu, batjocorind idolii elinilor ca pe nişte statui neînsufleţite şi lucruri făcute de mâinile omeneşti. Dându-i-se vreme să se gândească mai bine, el nu a cheltuit aceea vreme în nelucrare, ci a săvârşit o faptă cât se poate de mare. A ars cu foc statuia aceleia pe care elinii o socoteau mama idolilor. Drept aceea, fiind prins şi mărturisind că el singur a fost cel care a dat foc statuii, a fost chinuit în felurite chipuri; şi fiind băgat într-un cuptor aprins şi-a primit sfârşitul acolo. Şi se face pomenirea lui în sfânta sa mănăstire ce este în Torachia, în sâmbăta dintâi a Postului Mare, când a săvârşit el o minune deosebită şi a izbăvit poporul ortodox de mâncarea din animalele junghiate idolilor.

        Minunea colivei, săvârşită de Sf. Teodor Tiron

        La 50 de ani după moartea Sfântului Teodor, împăratul Iulian Apostatul (361-363), dorind să-i batjocorească pe creştini, a dat ordin guvernatorului oraşului Constantinopol să stropească toate proviziile din pieţele de alimente cu sângele jertfit idolilor, în prima săptămână a Postului Mare. Sf. Teodor, apărându-i în vis Arhiepiscopului Eudoxie, i-a poruncit acestuia să-i anunţe pe creştini să nu cumpere nimeni nimic din piaţă, ci mai degrabă să mănânce grâu fiert cu miere (coliva).

        În amintirea acestei întâmplări minunate, biserica ortodoxă sărbătoreşte anual pe Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron, în prima sâmbătă a Postului Mare. Vinerea seara, la Sfânta Liturghie a Darurilor Înainte Sfinţite, după rugăciunea din amvon, se cântă Canonul Sf. Mare Mucenic Teodor, compus de Sf. Ioan al Damascului.

        După aceasta, se sfinţeşte coliva şi se împarte credincioşilor. Această sărbătoare a Sf. Mare Mucenic Teodor în prima sâmbătă a Postului Mare, a fost rânduită pe vremea Patriarhul Nectarie al Constantinopolului (381-397

        Apreciază

      • un student said, on mai 12, 2011 at 10:14 am

        Multumesc!

        Apreciază

  5. Florin said, on mai 11, 2011 at 1:21 pm

    Citatul asa cum il comenteaza sfintii parinti se refera la faptul ca daca esti SIGUR ca nu vei sminti pe nimeni poti sa mananci orice.

    Apreciază

    • el said, on mai 11, 2011 at 1:25 pm

      Da daca esti curat si manaci de foame (ca nu ai altceva la dispozitie) nu te vatama .

      Apreciază

  6. Cosmin S. said, on mai 11, 2011 at 1:48 pm

    Dincolo de koşer sau hallal/alah,
    eu gandesc ca toate „alimentele” produse de marile corporatii alimentare sunt spurcate, adica spurcate de ei, intentionat, special pentru crestini si nu numai.

    Daca in iaurturi au introdus in mod perfid, in chip „stiintific”, bacterii din flora vaginala sau intestinala, bacterii din intestin de sobolan sau pe partea medico-farmaceutica au introdus in vaccinuri proteine din culturi de celule canceroase, din fetusi avortati, din zeama de creier de sobolan….etc.

    cititi si va minunati:

    Vaccin rabic, fiole
    Prospect
    Compozitie
    vaccinul rabic este o suspensie 2% din creier virulent de soarece nou-nascut infectat cu virus fix Babes si inactivat cu betapropiolactona 1/5 000.
    continuarea aici: http://www.sfatulmedicului.ro/medicamente/vaccin-rabic-fiole_10542

    Asa ceva numai niste jidani demonizati pot face. Numai o minte diabolica poate face asa ceva, sa spurci mancarea cu fecale si urina de sobolani si de oameni, sa spurci niste asa zise medicamente cu dejectii din creier de sobolan.

    Si unii aiuriti mai au tupeul sa sa puna la indoiala faptul ca vaccinurile nu sunt decat niste dejectii-infectii mortale. O batjocura la adresa ratiunii si demintatii umane.

    Apreciază

  7. Florin said, on mai 11, 2011 at 2:22 pm

    Ar fi foarte interesant ce consuma zilnic un rabin din asta cu greutate. probabil tot ce consuma el este nelaterat si nemodificat. Asa am putea stii care sunt produsele „curate”.

    Apreciază

  8. un_mare_pacatos said, on mai 11, 2011 at 3:04 pm

    Off-topic extrem de important.

    Una din stirile care arata ca Uniunea Europeana se va prabusi complet in curand.
    Danemarca va introduce controale vamale la granitele cu Germania si Suedia,tari aflate in spatiul Schengen.

    http://www.antena3.ro/externe/danemarca-va-relua-controalele-la-granitele-cu-germania-si-suedia-124969.html

    ps: din ce am citit pe site-urile nemtesti un pic,nemtii sunt revoltati de decizia luata.

    Apreciază

  9. Pr.Gabriel said, on mai 11, 2011 at 3:12 pm

    Saccsiv,
    cu ceva timp in urma, prin primavara-vara anului trecut faceai reclama la un film ceva de genul „adevarul despre avorturi” si era si un trailer.. poti sa imi spui numele complet? imi trebuie urgent documentarul… multumesc..

    Apreciază

  10. Cosmin S. said, on mai 11, 2011 at 4:05 pm

    florina,
    Cele mai multe dintre produsele lactate probiotice contin bacteriile lactobacillus si bifidobacterium (sub acest nume sau sub un nume comercial). Aceste bacterii exista in mod natural in intestinele noastre, unde ajuta la digestie.
    zice aici: http://www.farmamed.ro/informatii_pentru_sanatatea_ta/bine_de_stiut/iaurturile_probiotice_pot_duce_la_imbolnavirea_noastra.html

    Problema e ca partea conspirationista zice ca:
    „Prin intermediul iaurtului “probiotic” folosit ca un cal troian microbilogic aceste bacterii vaginale si fecale modificate genetic ajung in intestinul subtire al omului. Si acest lucru care duce automat la tot felul de probleme ulterioare caci prin ele se schimba automat flora naturala care este inlocuita cu o flora tipic vaginala. Danone & Co va creeaza deci un fel de flora vaginala in intestine, ceva contrar naturii umane si cu efecte nocive pt. sanatate.”
    aici: https://saccsiv.wordpress.com/2010/10/09/in-iaurturile-actuale-se-introduc-bacterii-din-flora-vaginala-si-rectala/

    Eu sunt de acord ca peste tot in jurul nostru suntem inconjurati de toate naţiile de bacterii si alti barzauni microscopici. Dar de ce se evidentiaza in mod expres pe produsele lactate probiotice, bacteriile din intestine gen:lactobacillus si bifidobacterium.

    Sau tu nu ai nici o problema in a inghiti cantitati concentrate de bifidobacterium din intestin de hipopotan de exemplu? Bineinteles in iaurţel…

    Apreciază

    • cineva said, on ianuarie 14, 2012 at 5:04 am

      de ce? Pentru ca sunt produsele cele mai consumate de catre copii.

      Apreciază

  11. fluture cuantic said, on mai 11, 2011 at 6:20 pm

    Animalele sunt frații noștri.

    Apreciază

    • saccsiv said, on mai 11, 2011 at 6:42 pm

      fluture cuantic

      Esti sigur?

      Apreciază

      • fluture cuantic said, on mai 11, 2011 at 7:50 pm

        Mărturisi-voi (de va fi nevoie) și până după moartea-mi, inaintea-I.

        Apreciază

    • Iones said, on mai 11, 2011 at 7:24 pm

      Unii parca spuneau, ca ar fi ruda si cu maimutele. Esti cumva si tu ruda ca ele?

      Animalele sunt niste vietuitoare create de Dumnezeu pentru om. Unele dintre ele sunt destul de gingase si trebuie sa ne purtam frumos cu ele, afara de timpul cand vrem sa le mancam ;)) .Adam a fost cel care a pus nume animalelor dar probabil ca nu toate denumirile s-au pastrat de atunci.

      Nu e un nici un pacat ca cineva sa manance carne. Inca din Vechiul Testament se spune ca omului i s-a dat voie de catre Dumnezeu ca sa manace carne.

      Insa altceva este important si anume ceea ce spune Mantuitorul despre post in general:

      „Luaţi seama la voi înşivă, să nu se îngreuieze inimile voastre de mâncare şi de băutură şi de grijile vieţii, şi ziua aceea să vine peste voi fără de veste, Ca o cursă; căci va veni peste toţi cei ce locuiesc pe faţa întregului pământ.Privegheaţi dar în toată vremea rugându-vă, ca să vă întăriţi să scăpaţi de toate acestea care au să vină şi să staţi înaintea Fiului Omului. (Luca 21, 34-36)

      Vezi, nu e vorba numai de carne, si in general de mancare, de bautura si de grijile acestei vieti ca sa nu ne prinda moarte nepregatiti.

      Apreciază

  12. Iones said, on mai 11, 2011 at 7:26 pm

    era pentru fluture

    Apreciază

  13. gringo said, on mai 11, 2011 at 7:47 pm

    Nici lactatele nu sunt sanatoase , asa cum nu e nici carnea.
    Omul e singura fiinta care mai consuma lapte/lactate si ca adult .
    Mai ales ca ceea ce se consuma din comert numai lapte nu contine…
    Si de aici cancerul si alte probleme.
    Si carnea la fel , sistemul nostru digestiv nu este unul al unui carnivor.
    Putem sa mancam carne , dar ea va sta mult mai mult timp in intestine ,comparat cu un sistem digestiv carnivor.De aici , iar , apar probleme / complicatii …cancer.
    Problema e ca nu toti pot sa tina post permanent.
    Desi asta ar fi cea mai sanatoasa alegere pentru noi , daca vrem sa ne pastram sufletul curat intr-un trup sanatos.
    Doar un mic exemplu , cititi despre metoda dr. Gerson de vindecare a cancerului.

    Apreciază

  14. leninbz said, on mai 12, 2011 at 11:49 am

    Produsele neotravite inca le mai gasim pe la tara…

    Apreciază

  15. MIhaela said, on mai 12, 2011 at 3:24 pm

    Problema este urmatoarea: animalele, pentru carnea de consum , sunt crescute intr-un mod monstruos, ,motiv pentru care, mai devreme sau mai tarziu, NOI platim (vedeti boala vacii nebune),pentru ca PERMITEM ca aceste lucruri sa se intample: transformarea cadavrelor animale in faini pentru hrana animalelor,hrana erbivorelor cu produse animale, sau extracte de placenta umana,etc.Encefalita spongiforma se pare ca are drept cauza hrana animala produsa in india,infestata cu ramasite umane purtatoare de prion (o proteina distorsionata),incinerate de-a lungul gangelui,exportata in uk…
    Mai departe: suntem rezervoare ale bacteriilor, ingerand carne tratata cu antibiotice,crescandu-le microbilor automat si rezistenta;in toate fermele animale roiesc sobolanii,excrementele,etc.
    Se face o legatura clara intre consumul de carne si bolile raspandite brusc in ultimii ani:obezitate,diabet, boli de inima,cancer de colon,etc.
    Dar nici cu laptele, sau pestele nu stam mai bine;mancam zilnic reziduuri de dioxina, hormoni,pesticide,ingrasaminte chimice, antibiotice, tranchilizante,toate provenite din produsele noastre alimentare!
    Mai bine o ceapa crescuta in curte si o bucata de paine facuta in casa!!

    Apreciază

  16. Maria said, on octombrie 21, 2011 at 5:36 pm

    Îmi spuneţi şi mie unde pot găsi lista cu produsele Kosher din România? Sau măcar cum să le recunosc?

    Apreciază

    • cineva said, on ianuarie 14, 2012 at 5:09 am

      daca sunt Kosher scrie pe ele ca sa le recunoasca evreii. De obicei un desen discret pe dosul ambalajului si cateva litere evereiesti. Aici unde sunt eu e desenat un cerc in care scrie COR

      Apreciază

  17. MarianTP said, on septembrie 4, 2013 at 9:17 pm

    Am renuntat la carne de mai multi ani de zile. E mai simplu si mai sanatos asa.
    Consum doar peste, asa cum au mancat MANTUITORUL si Sfintii Apostoli.
    Cum n-au murit Sfintii Inchisorilor fara sa guste carne, ci au rezistat (intariti de Dumnezeu) doar cu lături, așa vor rezista și creștinii cu hrana simpla si mai putina.

    Nu-i mai lasati pe mafioti sa faca experimente pe voi cu tot felul de produse injectate, modificate, necurate.

    Apreciază

  18. […] Mancam carne jertfita idolilor… […]

    Apreciază

  19. […] Revista RRIVAROL Nr. 2998 din 6 mai 2011(via saccsiv) […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.