SACCSIV – blog ortodox

VATICANUL a numit o comisie care să investigheze aparitiile de la MEDJUGORJE

Posted in MEDJUGORJE, VATICAN by saccsiv on martie 18, 2010

   Citez din articolul Vatican investigates Bosnia ‘apparition’ of Virgin Mary:

   Vaticanul a anunţat ca a numit o comisie care să investigheze cererile ce susţin că Fecioara Maria apare zilnic într-un oraş din Bosnia-Herţegovina.
   Şase copii au raportat prima apariţie în oraşul Medjugorje, în iunie 1981.
   Cu toate acestea, aceste viziuni nu au primit încă recunoaşterea oficială din partea Bisericii Catolice.
   Comisia puternica alcatuita din 20 de persoane va prezenta un raport Congregaţiei pentru Doctrina Credinţei, organismul doctrinar cel mai inalt.
   Polemici indelungate.
   Timp de aproape 30 de ani, s-a spus ca Fecioara Maria apare zilnic in Medjugorje, îmbrăcata, uneori, într-o rochie gri şi voal şi, alteori, în aur, încoronata cu stele şi plutitind pe un nor.
   Se spune ca ea vorbeşte în croată, rostind cuvintele: „Am venit aici pentru că sunt mulţi credincioşi. Doresc sa fiu cu voi pentru a converti şi impaca întreaga lume„.
   Se spune, de asemenea, că trei flash-uri de lumină preced apariţiilor ei, în care vocile vizionarilor nu mai pot fi auzite.
   Dar Biserica Catolică a dezbătut mult timp credibilitatea acestor viziuni.
A fost o vizită recentă facuta de către un cardinal de la Viena, Christoph Schoenberg.
Dar, episcopul învecinatei regiuni Mostar a criticat frecvent fara sa se intrebe de credibilitatea acestor cereri.
   Până când Comisia va raporta la corpul doctrinar cel mai inalt al Bisericii, credincioşii vor continua să se ingramadeasca in acest mic oraş bosniac.
   De la prima aparitie a ceea ce ei numesc „Our Lady”, aproximativ 30 de milioane de persoane au vizitat locul.

   Cititi va rog si:

Daca tot s-a impartasit la catolici, IPS NICOLAE CORNEANU continua misiunea sa, binecuvantand o lucrare despre aparitiile SATANISTE de la MEDJUGORJE …

   Toti marii nostri duhovnici stalpi ai ORTODOXIEI ne spun foarte clar ca asa-zisele aparitii mariane din spatiul catolic (Fatima, Lourdes, Medjugorje) sunt dracisme. Ramane de vazut ce va hotara Vaticanul in acest caz …

24 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on martie 18, 2010 at 4:02 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. acadennis said, on martie 18, 2010 at 5:12 pm

    Vatican ends „wall of silence” over child abuse scandal – 18 March 2010
    Link:
    http://news.bbc.co.uk/1/hi/programmes/from_our_own_correspondent/8572875.stm

    Apreciază

  3. uncrestinortodox2 said, on martie 18, 2010 at 5:26 pm

    Ce importanţă are ce va hotărâ vaticanul? Oricum ei sunt eretici.

    Apreciază

  4. ortodox pe stil vechi said, on martie 18, 2010 at 5:52 pm

    uncrestinortodox2 nu are inportanta dar e ca si la sah tre sa vezi mutarile si sa gandesti ce poti face sa contraataci dar acest razboi e launtric si nu trebe exteriorizat .E ca si la ceas sa vezi cu cat timp au scurtat ei ziua cea adevarata mai bine sa reglezi dupa Dumnezeu si dupa cuvantul lui decat dupa ce zice masmedia.Panica si nebunia face ca oameni sa cumpere mai multe medicamente si tot ce se intanpla in scop comercial pentru cei ce nu au credinta in Dumnezeu ,si au schimbat poli .
    Cand eram mici ne jucam ziua si dormeam noaptea acum e invers .eu m-am nascut baiat si iubesc femeia dar deacum se vrea invers .Cand am crescut mama m-a invatat ca eu tre sal urmez pre Dumnezeu Intreime astazi e invers. Pai si normal ca nimic nu e intanplator si din greseli tre sa ne ridicam cat mai repejor si sa ducem crucea pana la capat ca pe cealalta lume se odihneste nu pre aceasta lume.
    E bine sacciv ca relatezi si din bune si din rele (ca asa mai zic unele persoane ca dece ai lasat articolul x sau y)ca din acestea sa invatam si ne slefuim.Cum poti vorbi de intuneric atata timp cat nu sti de lumina cum poti vorbi de ingeri cand nu sti de satanel pai e si normal noi gustam din greseli si alegem partea unde ne dorim sa mergem dupa Judecata lui Hristos.Daca suntem veseli ca l-am aflat pre Hristos cel adevarat mergem la lumina iar daca suntem tristi ca zicem ca suntem sortiti sau facem din obligatie mergem la intuneric.Dumnezeu sa ne lumineze inimile si mintile sa pricepem voia si cuvantul lui Dumnezeu ,caci toate ale noatre ale tale Doamne sunt deci facase voia ta precum in cer si pre pamant Amin.

    Apreciază

  5. ortodox pe stil vechi said, on martie 18, 2010 at 6:16 pm

    uncrestinortodox2 si apropo de eretici cum pui mataluta eticheta(ERETICI) sa mergi in In Spatiul Ex Sovietic sa vorbesti cu cei ce tin dreapta credinta sa vezi ce zic ei si cei din Moldova de peste Prut.Spun ca Romanii tre sa schimbam crezul sa zicem”Cred in doi dumnezei unul pe nou si unul pe vechi” si nu mai zic de faptul ca nu putem sa slujim cu ei oare de ce?NU E DE RAS.
    Pai si ei pun eticheta si au dreptate ca ei inca sunt A TREIA ROMA nu a picat si sper sa tina mai mult ca sa se inplineasca voia lui Dumnezeu, nu ridic pe Catolici cu spusele mele rog sa ma iertati intentia e sa incercam sa nu punem eticheta sa spunem doar Facase Voia ta Doamne si sa ne ajutam ca oameni ca suntem toti copii lui Dumnezeu.Dumnezeu sa ne ierte si rog sa ma iertati si pre mine pacatosul sper sa nu se faca iar o dezbatere neavenita.Iarta-ma frate uncrestinortodox2 e o parere stiu ca mai intrec limita dar poate asa vrea Dumnezeu sa ne indreptam cuvintele si inima.

    Apreciază

  6. ROrtodox said, on martie 18, 2010 at 6:43 pm

    21. Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri.
    22. Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit şi nu în numele Tău am scos demoni şi nu în numele Tău minuni multe am făcut?
    23. Şi atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtaţi-vă de la Mine cei ce lucraţi fărădelegea. ( Matei 7:21-23 )

    Asta e parerea mea despre catolici si toti ereticii, si, e normal ca dracu` odata ce ii are practic sub influenta sa ii duca ‘ din rau in mai rau ‘ pana ii pierde irecuperabil. Si ce alte patimi sunt mai mari decat cele fizice precum curvia, sodomia sau avortul ?

    Cat despre veridicitatea ‘ miracolelor ‘ acestea, sunt explicate foarte bine aici :

    http://eresulcatolic.50webs.com/miracole.html

    Apreciază

  7. ortodox pe stil vechi said, on martie 18, 2010 at 6:55 pm

    ROrtodox pai si tu esti eretic dupa parerea celor din In Spatiul Ex Sovietic ca aveti alt Dumnezeu decat noi cei de pe vechi aveti cu 13 zile toate sarbatorile iar de Sfintele Pasti voi aveti la 12 noi avem la 1 deci si la Ierusalim tot asa cu o ora inaintata au catolici iar apoi au cei de pe vechi . Nu noi facem raiul si iadul si ne dam cu parerea cine si unde merege fiecare .Ci doar Dumnezeu da dupa inima sa cum zice „poti avea credinta sa muti si munti daca nu ai Dragoste sufleteasca fata de Dumnezeul cel adevarat si fata de aproapele tau nimic nu ai” Deci facase Voia lui Dumnezeu si in cer si pre pamant
    Iarta-ma dar dumnezeu ne slefueste si noi tre sa pricepem toate cate ne da sunt de ajutor .E ca si o tema unde si cum sa facem sa mergem pre drumul cel bun bine placut lui Dunmnezeu si datoria noastra e sa ne ajutam ca frati.

    Apreciază

    • gabriel said, on martie 18, 2010 at 8:23 pm

      cauta in istorie si vezi de cate ori s-a schimbat calendarul. Calendarul nu este o dogma a bisericii. Te asigur ca se va mai schimba si in viitor pentru ca actualul an de 365 de zile nu se potriveste cu anul astronomic, chiar daca se face corectia de o zi la fiecare 4 ani.

      Cat despre adevar, nu este relativ. Nu conteaza de unde privesti problema. Nu pot avea toti dreptate. E clar ca cel putin cineva traieste in minciuna daca nu toti.

      Apreciază

    • agerstress said, on martie 18, 2010 at 8:50 pm

      @ortodox pe stil vechi,
      Dumnezeu nu se supune timpului si nici nu se raporteaza la acesta. Tot la fel si sufletul nemuritor. Prin urmare timpul calendaristic nu are o relevanta atat de mare incat datorita unui decalaj de 13 zile sa spui ca noi avem alt Dumnezeu, mai ales ca suntem cu totii ortodocsi. E cumva aceeasi ora in acelasi moment pe toata planeta? Ar fi o prostie sa spuna cineva ca nu. Atunci, cei care sarbatoresc Pastele cu 12 ore mai devreme au cumva alt Dumnezeu decat cei care-l sarbatoresc la o diferenta de 12 ore? Despre asta este vorba. Fiecare isi socoteste zilele dupa cum se pricepe mai bine sau dupa cum i se impune, respectiv, dupa pozitia geografica (la diferente de ordinul orelor). Timpul e doar o umbra a existentei, o consecinta a ei ci nicidecum invers.
      Ar fi o prostie sa punem timpul intre noi si sa ne sfasiem credinta sub acest pretext.
      Sa tinem de Ortodoxie si uniti vom fi intru acelasi Dumnezeu. Minunat ar fi sa fim candva o singura voce, in acelasi timp, toti ortodocsii.

      Apreciază

  8. Doblo said, on martie 18, 2010 at 9:49 pm

    Gabriel, vezi de ce s’a schimbat calendarul: din motive ecumenice, pentru ca Apusul sa praznuiasca cu Rasaritul!

    Dar pentru tine, si in general cei de pe nou, parerile lui Cleopa, si alti „mari duhovnici” sunt mult mai importante decat anatemele lasate de Patriarhii Ortodocsi sub Duhul Sfant(vezi cea impotriva calendarului gregorian) si parerile Sfintilor cu adevarat Sfinti (vezi ca Sfantul Calinic de la Cernica s’a opus schimbarii)!

    Apreciază

  9. vercingetorix said, on martie 18, 2010 at 10:37 pm

    Referitor la Fecioara Maria,cum ca pune o vorba buna pt noi la Dumnezeu sa fim mantuiti.Pai atunci care mai e rolul lui Iisus Christos? NUMAI PRIN IISUS CHRISTOS se poate dobandi mantuirea de la Tatal.Iisus Christos este SINGURUL mijlocitor intre noi si Dumnezeu.Tot unele traditii ne mai spun ca Fecioara Maria mijloceste pt noi la Iisus iar Acesta, la randul Lui,mijloceste la Tatal.Destul de complex.In acest caz avem mijlocitor la mijlocitor.Aparitiile marianice sau izvorarile de mir pot fi niste spectacole interesante dar nu sint manifestari ale lui Dumnezeu.

    Apreciază

    • stefan said, on martie 19, 2010 at 12:35 pm

      Hai sa ti-o zic d-a dreptu mai sectare…
      D-ai drumu d-aici, du-te invartindu-te si nu ne mai ispitii la a-ti raspunde.

      Hai zburda pana nu se schimba foaia.

      Apreciază

  10. ortodox pe stil vechi said, on martie 19, 2010 at 4:51 am

    agerstress ideia era sa nu punem eticheta .Acum sa spun alta ideie sa fi statornic daca faci o comparatie cu calendarul lui Papa de anul asta constati ca (calendarul pe nou)sunt aceleasi sarbatori ca ale lui .Nu suntem noi vinovati de ruperea ortodoxismului trebuia sa fim statornici iar daca stim adevarul tre sal marturisim si sa nu ne rusinam .
    Cer iertare agerstress si toti care vad aceste comentarii dar adevarul doare si trebuie spus sa stim bine ce alegem.

    Apreciază

    • agerstress said, on martie 23, 2010 at 9:45 pm

      Intotdeauna respect statornicia si consecventa. Le-as putea invoca si eu in raport cu un anumit calendar cu pretextul ca pe vremea acelui calendar m-am nascut si am crescut, insa trebuie sa fim mai intai statornici si consecventi fata de Dumnezeu, fata de Adevar, fata de credinta crestina cu toate, dar toate, invataturile ei, fata de aproapele, fata de tot ceea ce conteaza cu adevarat si pe urma sa vedem si de „clepsidre”.
      Dupa cum am spus, imi doresc foarte mult sa fim candva toti crestinii (in adevaratul sens al cuvantului) o singura „voce” la unison, uniti prin Iisus Hristos in Dumnezeu. Sunt convins ca nu calendarele, oricat ar fi ele de precise, vor face aceasta unire. Doar Cel ce sfideaza timpul cu eternitatea Sa ne poate aduce la un loc – Dumnezeu, Unul, Acelasi.

      Apreciază

  11. ortodox pe stil vechi said, on martie 19, 2010 at 5:16 am

    Ar fi un exemplu daca un baiat se face calugar gata sa mantuit?sau eu cas mirean gata la iad?Fiecare tre sa duca crucea pana la sfarsit.Si numai Dumnezeu decide noi tre sa avem inima buna si minte treaza sa nu ne momeasca satana sa mergem la el.Oameni sunt egali doar ca uni au ganduri bune alti au ganduri rele.Si gandurile doar Dumnezeu le stie cu el comunicam in gand.Iertati-ma si Dumnezeu sa ne ierte.

    Apreciază

    • stefan said, on martie 19, 2010 at 1:42 pm

      Asa cum intr-o casnicie prigonitul trebuie sa rabde,sa-si duca Crucea si cum poate sa incerce sa-l indrepte pe celalat si niciodata sa nu faca shizma sau in cazul respectiv sa divorteze … asa si Crestinul aflanduse IN UNA Biserica, ca parte componenta si in interiorul ei, lovidu-se de prigoniri si alte mizerii trebuie NU CA EL sa initieze o rupere ci cu intelepciune si iconomie sa cugete iar Dumnezeu va clarifica tot.

      -Analogie-
      Eu sunt intr-o unitate militara ce are misiunea de a apara un pod de inamic.
      Unii din unitatea mea aleg sa tradeze si sa conlucreze in ascuns(cica) cu inamicul.
      In concluzie, eu nu ma autoexclud din unitatea respectiva pentru ca nu-i vina ei ci este vina indivizilor respectivi vinovati de tradare. Deci, ce fac este sa continui sa raman pe pozitia de aparare a podului in acea UNA – UNICA – Koinonia si nu imi formez eu propria-mi echipa… buba sunt tradatorii si tradarea iar nu ceea ce ei submineaza prin actul cel fac – adica podul. Din aceastea rezulta ca acestia devin implicit inamicul, pentru ca vor sa submineze TOCMAI ce eu trebuie sa apar.

      Apreciază

  12. Andra said, on martie 19, 2010 at 9:30 am

    Vercingetorix: asta e un site crestin ortodox. Daca ai comentarii sectante, du-te si discuta-le cu prietenii tai sectanti.

    Apreciază

  13. ortodox pe stil vechi said, on martie 19, 2010 at 9:07 pm

    stefan nu conpara armata cu Dumnezeu daca pe lumea aceasta sunt doi poli unul bun si unul rau nu exista minciuna in polul cel bun.Virusul e cel ce rupe dar uitam ca si noi avem o corabie care transporta un suflet infinit deci podul tau se surupa dar corabia tre sa duca sufletul celui care l-a creat .De ce e asa greu de inteles ca suntem toti copii lui Dumnezeu dar ca avem pastori ce ne tulbura apele sa ne ingreuneze misiunea de salvare a corabiei si in special al sufletului infinit.Nadejdea Credinta si Dragostea sa fie doar la Bunul Dumnezeu el misloceste si ne indruma spre portile sale ceresti alaturi de Biserica sa bine placuta lui Dumnezeu.

    Apreciază

  14. cristian said, on martie 20, 2010 at 12:20 pm

    Vaticanul de mult doreşte să termine cu aşa-zisa sfinţenie a arătării de la Medjugorie; doar că până acum nu a făcut paşi prea concreţi. A mai mătrăşit dintre călugării de pe acolo care au început şi continuat cu arătările, dar nu s-a dat de partea episcopului locului, după cum era normal. Deh, politica ….
    Până una alta, foştii copii care au văzut arătările au devenit nu sfinţi, ci prosperi oameni de afaceri prin Bosnia Herţegovina sau SUA …
    Ce m-a mirat însă (încă de la începutul anilor ’90), faptul că şi ortodocşi români au fost pelerini pe acolo. Oare cum de?

    Apreciază

  15. stefan said, on martie 22, 2010 at 12:07 pm

    mai frate „ortodox pe stil vechi” … a se face schisma nu-i un lucru bun , este un lucru ne-bun; separarea este impotriva unitatii iar unitatea este impotriva separarii deci una impotriva celeilalte.
    Dupa parerea dumitale, cugeti ca-i mai bine sa fim uniti sub asupriri ori separati si certandu-ne intre noi ?!
    Cugeti ca daca ‘sefu’echipei tradeaza misiunea acesteia atunci tot restul echipei trebuie sa-i urmeze in fapte sau sa continue sa tina calea ce-a dreapta?

    Asa este nu exista minciuna in adevar si nici adevar in minciuna – si cu aceasta afirmatie dumneata ai tras dreapta concluzie.
    Aceea ca Biserica – ea insasi Εκκλησία(Ekklisia) – ea nu greseste ci cei ce gresesc sunt oamenii… au doar n-oi credea dumneata ca inaltele fete bisericesti nu pot gresii ?!
    Apai evident c-o fac, si o fac rau de tot, dar asta NU inseamna ca acum noi toti tre sa NE RUPEM din cea UNA BISERICA pentru ca atunci ne numic shismatici – si nu vrem asta.

    Si apoi fratele nostru… trebuie intelepciune,cuget si o cautare fara de viclenie a ceea ce trebuie facut.

    Apreciază

  16. Fatima said, on martie 22, 2010 at 9:04 pm

    Ati fost vreodata ereticilor la Fatima ? Sau macar la Lourdes ? Inclusiv tu, saccsiv, ai fost acolo ? Nu ma mir, atata timp cat o jigniti pe Fecioara, in necredinta voastra in ce priveste neprihanita zamislire….. sunteti plini de venin, de ingamfare, de falsa pietate si modestie ! Aveti impresia ca ortodoxia este adevara religie, si nu sunteti decat niste bieti schismatici ! V-ati rupt de Papa ( urmasul sfantului Petru ) si ati ajuns niste ciorchine uscate, care urmeaza sa fie taiate…Ba, ati fost deja taiati de 1000 de ani ! De 1000 de ani, nu faceti decat sa huliti, sa urlati, sa va inveninati singuri, cu falsa impresie ca sunteti insusi Cuvantul. Nu sunteti decat niste ramuri taiate ( Rom, 11, 17 ). Va mandriti cu propria voastra convertire, de parca voi sunteti unicii convertiti. Va mandriti cu religia voastra, asa cum faceau si fariseii, de-au cazut in groapa, si va bateti cu pumnul in piept inaintea lui Dumnezeu, ca v-a facut ortodocsi, si ca nu v-a facut papistasi…..Dar, nu uitati, ca vamesii si prostituatele au primi Cuvantul inaintea fariseilor ! Cine a fost Priceps Apostolorum ? Petru ! De el sa ascultati !!!!!!

    Apreciază

  17. CUPRINS O – W « Saccsiv's Weblog said, on august 8, 2010 at 5:58 pm

    […] VATICANUL a numit o comisie care să investigheze aparitiile de la MEDJUGORJE […]

    Apreciază

  18. robert said, on martie 28, 2011 at 11:09 am

    sunt catolic si vreau sa zic ca i-mi pare rau sa vad cum ne jignim unii pe altii; noi trebuie sa pazim una din cele mai importanta porunci: sa ne iubim aproapele nostru ca pe noi insine; decat sa spuneti ca noi catolicii suntem eretici sau mai stiu eu cum ,mai bine v-ati ruga pentru noi si pentru toti cei care au nevoie de rugaciune (in special pentru preotii catolici cat si cei ortodocsi)nu mai judecati voi pe toata lumea pt ca nu sunteti in masura; doar Dumnezeu poate sa judece; vezi intai gunoiul din ochiul tau si apoi vezi de altii;
    daca o sa cititi mesajele de la medjugorje o sa vedeti ca fecioara Maria spune clar: sa-l punem pe Dumnezeu pe primul loc si pe fiul ei Isus; Fecioara Maria este doar o mama pentru noi dar voi aveti inima impietrita si nu vreti sa ascultati ce are de zis. un preot catolic spunea o data :daca banuiti pe cineva ca va uraste sau va face farmece sau altele,, spuneti doar : DUMNEZEU SA TE BINECUVANTEZE! asta inseamna sa-ti iubesti aproapele; o sa ma rog pt voi. P.S. sunt doar un simplu catolic care nu a urmat intotdeauna calea Domnului si nici acum nu sunt total pe urmele lui)

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.