SACCSIV – blog ortodox

Vaccinurile dauneaza grav sanatatii cainilor si ii imbogatesc pe veterinari

Posted in CAINI, vaccin, vaccinare, vaccinari, vaccinuri by saccsiv on martie 9, 2010

   Citez din articolul Vaccines ‘are making our dogs sick as vets cash in’:

   Vaccinurile pentru caini, ii imbolnavesc, a afirmat ieri o asociatie de caritate pentru animale de companie

   Companiile flamande pentru profit si medicii veterinari  ii sperie pe  „proprietarii de caini de casa” pentru ca vaccinarea cainilor sa fie facuta mai des decat este necesar, afirma Asociatia pentru Sanatatea Canina (Canine Health Concern).

   Unii catei au facut chiar si autism si epilepsie, dupa o serie de injectii, avertizeaza ei.

   Catherine O’Driscoll, membra a asociatiei, a declarat: „Noi nu suntem anti-vaccinare. Ceea ce spunem noi este ca, in prezent animalele de casa primesc mult prea multe”.

   „Cea mai recenta cercetare stiintifica arata ca dupa prima cura de injectii cainii care sunt pui sunt imuni impotriva acestor boli cel putin sapte ani, daca nu chiar pe viata.

   „In fiecare an, companiile de vaccinare pentru animalele de companie organizeaza Luna Nationala de Vaccinare, o campanie nationala in timpul careia proprietarii de animale de companie se tem ca animalele lor vor fi intepate deoarece au trecut mai mult de 18 luni de la ultimul vaccin.

   „In timp ce marea majoritate a veterinarilor ar putea pur si simplu sa nu fie constienti de cele mai recente cercetari stiintifice, suntem preocupati de faptul ca cele cateva multiple vaccinari, fara indoiala, prezinta o modalitate de a scoate mai multi bani de la stapanii animalor, care sunt ingrijorati.”

   Puii sunt vaccinati impotriva hepatitei, parvovirusului, leptospirozei si a gripei pana la de trei ori pana la varsta de patru luni.
   Ei pot fi, de asemenea, imunizati impotriva coronavirusului, rabiei, a bolii Lyme si Bordetella sau tuse Kennel. Vaccine de rapel sunt facute  in fiecare an sau la fiecare trei sau patru ani.

   Dar unii au suferit schimbari dramatice de comportament sau au fost diagnosticati cu cancer la cateva  luni de la injectii, spune asociatia pentru Sanatatea Canina.

   Intr-o scrisoare sustinuta de 17 de experti veterinari si de alti experti in animale de companie, asociatia de caritate a cerut Directiei pentru Medicamente de uz veterinar (Veterinary Medicines Directorate –VMD), care monitorizeaza vaccinele pentru animale, a emite un nou aviz privind utilizarea acestora.

   D-na O’Driscoll, care crede ca pisicile si iepurii, ar putea fi, de asemenea, expusi, a adaugat ca un simplu test de sange ar putea determina daca un animal are sau nu nevoie de un rapel.

   Richard Allport, un veterinar din  Hertfordshire, care a semnat scrisoarea catre VMD, a spus ca el a vazut  „in mod constant” animale care au avut „simptome ingrijoratoare” dupa vaccinare.

   Dar, alte organizatii de caritate pentru animale spun ca vaccinarea este vitala. Asociatia „Dogs Trust” a spus ca toate vaccinele au fost testate temeinic pentru siguranta si a avertizat ca analizele de sange nu au fost concludente. Directorul asociatiei, Chris Laurence, a declarat ca un studiu care cauta o conexiune intre vaccine si starile proaste de sanatate aparute brusc nu a reusit sa dovedeasca nimic.

   Profesorul Steve Dean, directorul executiv al VMD, a declarat: „Multi medici veterinari pot aminti efectele devastatoare ale acestor boli comune, ce au afectat  in trecut, animalele de companie, proprietarii si familiile lor, iar imensele beneficii ale vaccinarilor privind imbunatatirea sanatatii si bunastarii populatiei canine ar trebui sa fie recunoscute. ”
   Un purtator de cuvant a adaugat ca 80 millioane de doze de vaccin incepand cu anul 1985 au generat mai putin de 7.000 de rapoarte de reactii adverse.

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on martie 9, 2010 at 3:38 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. leopard said, on martie 9, 2010 at 4:27 am

    Citesc acest blog, dar nu intervin. Scuze, dar sunt in pauza de boala.(o pauza lunga).
    Cat despre caini si pisici, toata viata am crescut cu animale. Am avut cei mai buni prieteni in casa, am luptat pentru ei cand vecinii ma injurau, le-am spus ca asa cum Dumnezeu ne-a creat pe noi, tot el este autorul lor.
    Sa nu ne mai omoram animalele, sa le iubim, sa ne dorim sa populeze aceasta planeta, asa cum, ne dorim sa traiasca si omul. Cred ca Dumnezeu ne incearca, si se bucura daca ii iubim fiintele, sa nu fim egoisti, pentru ca mie mi-a salvat viata un caine, si daca pretindem fidelitate si intelegere, cea mai buna dovada ca avem prieteni, sunt chiar aceste animale, care traiesc foamea, setea, si frigul. Sa nu le mai batem, ca simt durerea si, oricum ar fi, omul ramane cel mai puternic. Am vazut oameni fara mila, fara emotii, goi, oameni care vorbesc cu usurinta de parca ne-ar fi cei mai mari dusmani. Nu oameni buni, cititi acest blog si vedeti, distingeti dusmanii. Animalele sunt singurele fiinte care nu pot dezamagi. Sa le aparam, sa le iubim si pentru faptul ca ei se multumesc cu orice fel de mancare in farfurie, sau cu pamantul de afara, ca nu au pretentii de trai, ca nu sunt lacome ca omul, ca sunt mereu bune si depind de intelegerea noastra, sau de cum le educam. Multumesc!

    Apreciază

  3. Lavinia said, on martie 9, 2010 at 10:23 am

    Ma bucur ca mai intalnesc persoane care impart aceeasi parere ca si mine.Si eu am crescut cu animale si am suferit alaturi de ele atunci cand au fost lovite si chinuite pe nedrept…Recunosc ca omul e mult mai important decat un animal, dar asta nu ne da dreptul sa ne bate joc de ele.Merg pe ideea ca daca nu iti plac animalele trecei pe langa ele, chiar ignorale dar nu le lovi, nu le chinui fara sa-ti fi facut ceva! Am intalnit oameni care au lovit cu bestialitate un pui de pisic doar pt. faptul ca l-au intalnit in cale! Am ramas tare dezamagita de acest comportament!

    Apreciază

  4. em said, on martie 9, 2010 at 6:24 pm

    mda… imi plac si mie animalele, insa prefer ca ele (in special cainii) sa aiba stapan.
    Nu stiu cum sa spun… m-am cam saturat sa ocolesc haitele de caini.
    Nu mai vorbesc ca sunt oameni care stau cu mana intinsa pt o bucata de paine iar cainii pocnesc de grasi ce sunt.
    A… sa nu imi spuneti ca un caine ataca doar daca are motiv. Un caine ataca ori de cate ori vede ceva iesind din tiparull cu care e el obisnuit. De ex: oamenii merg pe picioarele lor; insa daca cineva va merge pe patine cu rotile va fi atacat. La fel si daca merge pe spatiul verde in loc de trotuar. Si exemplele pot continua. Cine are caini stiu exact ca am dreptate.
    Sunt de acord ca si aceste specimene pe cale de salbaticire trebuie sa traiasca. Permiteti-mi o conditie: doar daca au un stapan care sa le tina in casa sau in curte, care sa le ingrijeasca si care sa raspunda pt ele. Altfel nu.
    Consider ca oamenii ar trebui sa aiba mai multe drepturi decat animalele. Macar dreptul la siguranta, daca nu dreptul la hrana.

    Apreciază

  5. alfredos said, on martie 9, 2010 at 9:47 pm

    La fel si eu de mult citesc acest blog si cele asemanatoare,de pe acuma deplang amar perioada care v-a urma si nu vom mai putea tine legatura prin internet cu asemenea deosebiti oameni : ca si Saccsiv,ori Leopard,Lavinia si multi multi altii ..pe cand se vor interzice sau se vor restrictiona informatiile adevarate si necenzurate.. bunul Dumnezeu sa ne ajute pe toti si la randul nostru cum putem si cat putem sa ne ajutam intre noi si pe dragele de animalute..cu mult respect si multumesc si de aceste informatii foarte utile si necesare pt mine..Doamne ajuta

    Apreciază

  6. leopard said, on martie 10, 2010 at 12:58 pm

    Ma bucur si eu ca sunt oameni, sau mai sunt oameni deosebiti, ca saccsiv, lavinia, alfredos, si de ce nu..em. Cred ca sunt multi oameni care au trait cu animale, si am constatat ca multi ii trateaza diferit. Precis cei care au raspuns aici sunt oameni buni, dar unii sunt de-a dreptul incapatanati in rautate. Ati vazut Earthlings? E uimitor cat de artist poate fi omul in rautate. Sunt de acord ca animalele sa aiba stapan, dar daca nu au, sa traiasca. Noi nu avem dreptul sa luam viata nimanui, si tot oamenii sunt de vina pentru situatia grava in care am ajuns. Stiu oameni care au luat rase de caini sa se faleasca, desi, rasa pura a lui Dumnezeu nu este creata in laborator, ci chiar pe strada. Stiu oameni care si-au parasit animalele, pentru ca le era prea greu..nu din saracie. In toate aceste experiente, am crescut pui parasiti de altii, pentru ca nu si-au castrat cainii, sau pisicile.Cu acesti pui parasiti, alti facuti si ramasi afara la mila lui Dumnezeu, normal ca avem caini pe strada. Aceste animale au suflet, se sperie, sunt curioase, unele fug, altele ataca. Intotdeauna sa le vorbim frumos, pe un ton cald si sa ne aplecam putin, ca ele sa nu vada in noi un pericol. Inca un lucru, ca sa nu scriu un articol, sa nu uitam ca cercetarile sunt incomplete, dar multe totusi s-au facut, numai ca noi trebuie sa incercam sa intelegem si sa ne informam, pentru ca informatia inseamna viata, si viata e darul lui Dumnezeu. va multumesc!

    Apreciază

  7. miruna said, on iulie 10, 2010 at 4:01 pm

    Am ramas placut impresionata cand o doamna,in timp ce dadeam de mancare unor catelusi mi-a spus: si tu? pe mine ma dracuie in fiecare zi vecina de la 10 ca le dau sa manance.Dar asta nu e un suflet, nu trebuie sa manance si el ca si noi?

    Apreciază

  8. CUPRINS O – W « Saccsiv's Weblog said, on august 8, 2010 at 5:57 pm

    […] Vaccinurile dauneaza grav sanatatii cainilor si ii imbogatesc pe veterinari […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.