SACCSIV – blog ortodox

VIDEO – EXTREM DE GRAV: Dupa rugaciunea comuna, EXAGERAT DE FERICITUL Daniel LE-A DAT CATOLICILOR MOASTE ale Sfintilor Epictet si Astion

Posted in catolici, CATOLICISM, moaşte, ORTODOXIE, PATRIARHUL DANIEL by saccsiv on ianuarie 26, 2010

   Citez din articolul patriarhul, ss Daniel, face targ de sfinte moaste cu hulitorii Sfintei Treimi:

   Cat vom rabda astfel de blasfemii? Cum poti instraina Sfintele Moaste ale Martirilor in mana talharilor? Cum poti considera Biserici toata adunatura de eretici, ce si-au insusit numele de crestini, spre a baga sufletele oamenilor in iad?  Toate acestea se petrec in BOR, fara nici o frica de Dumnezeu. La nivel oficial este clar ca nu mai exista Biserica, nici un Romania, nici un Rusia, nici in Serbia s.a.m.d. Peste tot papistasii, la ordinul jidovilor, si-au pus oamenii lor la conducerea patriarhiilor. Biserica o reprezinta doar poporul binecredincios si parintii nostri slujitori la sfintele altare, iar cei ce slujesc stapanitorului acestei lumi, antihristului, asemeni mucegaiului se vor desprinde de Trupul Bisericii. Nu trebuie nimeni sa paraseasca Biserica, ci marturia dreapta sa o dam, dupa cum invredniceste Dumnezeu pe fiecare. Un prim pas este sa nu tacem, sa nu acceptam compromisul cand este pe cale a se savarsi o erezie, o blasfemie sub ochii nostri. Altfel, ne vor rusina pietrele si vor vorbi in locul nostru.

   In acesta saptamana ecumenista, la nivelul tarii au fost si ierarhi, preoti si credinciosi ce nu au facut partasie cu ereticii. Cand va veni ziua in care, cei ce acum refuza tacit actiunile ecumeniste ale patriarhiei, sa marturiseasca public nepartasia cu vanzatorii de Ortodoxie? Ce asteapta? Le este frica cu poporul alaturi si mai ales avandu-l pe Hristos, cu Sfintii Sai? Frica preotilor este o lasitate de neconceput. Ei ar trebui sa fie lumina lumii, sarea pamantului, pastorii cei buni, ce indruma sufletele la Rai.

   Se aproprie vremuri si mai grele. Deja preoti din tara sunt “catehizati” pentru noul cult ecumenist, new-ageist, cu slujbe modificate conform noii religii; cartile de cult la fel sunt masluite.  Sinodul eretic este urmatorul obiectiv al eresiarhilor, in care si-l vor alege ca prim, pe papa de la Roma. Nu mai dureaza mult si vom vedea uraciunea pustiirii in sfintele noastre altare. Sa ne intarim pentru acele vremuri, sa strangem randurile si sa stam la adapostul celor ce au curajul incununarii cu sfanta mucenicie si nu stau la umbra mitrelor inchiriate.

   Cata inselaciune poate sa introduca in sufletele oamenilor acest eretic, folosindu-se de cuvintele Evangheliei. Cuvinte mieroase, asemeni celor ce sarpele i le soptea Evei, au otravit sufletele credinciosilor si asta datorita slugarniciei de care da dovada conducerea BOR fata de lojele de la Roma.

   Cititi va rog si:

PROPOVADUIREA EREZIEI ECUMENISTE DE PE TRONUL PATRIARHAL sau: Cine surpa via lui Hristos in numele “unitatii”?

   Comentariu saccsiv:

   Asadar, cu viclenia unui sarpe, Daniel rataceste auditoriul spunand ca exista Sfinti ortodocsi cinstiti de catolci si viceversa. Evident, este vorba de Sfintii de pana la marea schisma, care erau „comuni” din simplul motiv ca catolicii nu apucasera calea ratacirii. Exagerat de fericitul omite sublinierea acestui aspect, inducand incepatorii intr-o foarte grava eroare, deoarece de fapt ORTODOXIA NU RECUNOASTE NICI UN „SFANT” CATOLIC.

   Cititi va rog si:

APEL catre toate blogurile ortodoxe: sa transam chestiunea Patriarhului Daniel

Articolul zilei (27.05.2009) si completari utile despre NEW AGE si MASONERIE: „Obiectivul Patriarhului, acelasi cu al masoneriei: “Unitatea spirituala a lumii””

DOCUMENT: Un mesaj al PATRIARHULUI DANIEL adresat MARELUI MAESTRU AL MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI

Patriarhul Daniel ne explica cum e treaba cu MOS CRACIUN

 

210 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. ahmet said, on ianuarie 26, 2010 at 11:57 pm

    am si eu o intrebare … sunt musulman dupa tata si hindus dupa mama pt ca asa m-am nascut si vreau sa ma botez crestin ortodox pt ca simt ca asta e adevarata credinta … de fapt nu cred neaparat dar sunt foarte speriat de ceea ce prevestiti voi adevaratii credinciosi ai adevaratei credinte si nu vreau sa sfarsesc in iad … ce trebuie sa fac ?

    Apreciază

    • ROrtodox said, on ianuarie 27, 2010 at 9:31 am

      Sa studiezi Ortodoxia, sa te botezi Ortodox .. si sa tii de regulile Ortodoxiei .. si dupa cate se vede sa fii gata sa mori pentru Ortodoxie.

      Apreciază

      • georgecalin said, on ianuarie 28, 2010 at 9:34 pm

        pai tocmai de asta fug … pot muri si pentru Islam … trebuie oare candva sa pun o centura cu dinamita in numele ortodoxiei ?

        Apreciază

      • ahmet said, on ianuarie 28, 2010 at 9:39 pm

        unde pot studia ortodoxia ?

        Apreciază

      • corina said, on iulie 16, 2016 at 11:52 pm

        Nu pentru ortodoxie trebuie sa murim, ci pentru Hristos!

        Apreciază

    • AURICA said, on iulie 15, 2016 at 1:35 pm

      ma bucur pentru tine … vei fi un suflet salvat.. ce fain

      Apreciază

    • RĂUȚI ADRIAN said, on iulie 16, 2016 at 2:23 pm

      DACĂ POȚI SĂ VII ÎN COMUNA RĂDĂCINI LÂNGĂ FALTICENI LA PĂRINTELE PETRE IRIMESCU NU O SĂ – ȚI PARĂ RĂU

      Apreciază

      • bi3 said, on noiembrie 2, 2017 at 10:25 pm

        Comuna Rădășeni, nu Rădăcini; într-adevăr, foarte aproape de Fălticeni.

        Apreciază

    • lungu nelu florentin said, on iulie 18, 2016 at 9:43 pm

      va trebui sa i-ti gasesti o pereche de nasi ortodocsi credinciosi dupa care sa va adresati unui preot ortodox va trebui sa inveti crezul pe care il vei spune la botez Vafi un lucru minunat pentru tine .O vei simti la botez

      Apreciază

  2. Dara said, on ianuarie 27, 2010 at 2:53 am

    ce are discutia voastra a face cu erezia la care abia am asistat? Ma asteptam sa citesc in mesajele voastre sentimente, trairi, impresii si sugestii in legatura cu ceea ce s-a intimplat la Patriarhie… Cum sa ne rugam ca sa ne ajute bunul Dumnezeu sa scapam de aceasta gheara care vrea sa ni se infiga in git? Cum sa ne unim ca sa fim o forta peste care ei nu pot trece ca un zid precum armata lui Stefan cel Mare?

    In fine, sa va ajute si sa va lumineze Dumnezeu fratilor de pe nou sau de pe vechi ca eu personal nu cred ca in asta consta gravitatea celor la care am asistat!

    Doamne ajuta!

    Apreciază

    • gil said, on ianuarie 28, 2010 at 6:21 am

      dara bine ai vazut situatia,asa este !este unul antonio care gaseste prostii pe net si cauta scandal ca sa arate ce a mai gasit el si le amesteca,le invarteste de nici nu mai stie cum il cheama si astfel deviaza subiectul si fraierii ca mine ii cad in plasa !!da corect subiectul este:daniel ereticul si ereticii sai slujitori

      Apreciază

  3. nea Anderthal said, on ianuarie 27, 2010 at 2:53 am

    @ saccsiv
    Ti-am trimis un email in care ti-am dat un „pont” tare de tot ptr. un viitor articol.Ai primit email’ul?

    Apreciază

  4. blogideologic said, on ianuarie 27, 2010 at 3:36 am

    Asta-i o chestie foarte urâtă, o atitudine clar orientată împotriva ortodoxiei româneşti, precum şi abdicarea de la principala funcţie a patriarhului BOR, aceea de locţiitor al catedrei episcopale din Cezareea Cappadociei. Or, ultimul papă de la Roma, sfidător faţă de ortodoxie în general, a renunţat la funcţia de patriarh al Occidentului, onoare acordată încă din secolul V de Biserica Orientală episcopului Romei. Repet, este ceva urât, urât, urât, e totodată abdicarea lui Daniel de la clasica luciditate latină, cerută chiar şi unui laic ortodox român.

    Apreciază

  5. Iubesc Patriarhul said, on ianuarie 27, 2010 at 6:41 am

    Pe mine ma deranjeaza cel mai mult ca au intrat catolici si alte secte in bisericile noastre. Nu ca sfintele moaste au fost daruite catolicilor. Pana la urma sfintii sunt niste oameni smeriti care au ajutat si ajuta tutuor oamenilor indiferent daca se afla in minciuna sau adevar. Dar de ce tre’ sa intre catolici in biserica noastra? Si tocmai la patriarhie. Si nu e prima data. Numai daca te uiti cum isi fac cruce pe invers si parca iti vine sa le dai peste mana.

    Apreciază

  6. ortodox pe stil vechi said, on ianuarie 27, 2010 at 7:34 am

    Domnul Clifford cum sa ne inpacam cand sa mai discutat o data pe aceasta tema dar noii am iesit in pierdere ca a doua zi a murit Mitropolitul nostru Silvestru. Deci la fiecare intrunire moare un mitropolit pe vechi. Noua nu ne convine.Dumnezeu nu se da dupa noi ci noi tre sa-l urmam pe el .Totusi suntem frati sufletesti suntem copii lui Dumnezeu intradevar cand e vorba de confesiune tre sa luptam cu acele arme launtrice dar cand totul se bazeaza pe niste scrieri stiintifice modificate si omul de rand nu stie ce sa mai creada nu ar fi mai bine sa se insiste pe aceste arme launtrice:Credinta,Nadejde ,Dragoste,Smerenie,Statornicie si rabdare in primul rand Pentru Dumnezeul cel adevarat cat si pentru aproapele nostru.Dar astazi se zice nu fa X nu fa Y cand omul nu mai stie ce sa creada ata de multe probleme le duce in spate si noi ce fcem il inpovaram cu mute probleme spinoase.Mai bine sa se vorbeasca pentru o solutioanare a acestor probleme sufletesti ca doar sufletul ne intereseaza.Si sa ni se dea niste sfaturi utile nu sa aruncam cu pietre unul in celalalt.Cat despre unire nu incape vorba fiecare cu pastorul sau dar sa asi salveze sufletul acesta plin de patimi.Iertati-ma si Dumnezeu sa ne ierte.

    Apreciază

    • Clifford said, on ianuarie 27, 2010 at 8:05 am

      Da, da, da. V-a inchis gura Antonio si acum intoarceti placa. Acum ortodocsii BOR nu mai sunt eretici, nu? Nu as fi intrat in dialog pe ac forum daca nu as fi vazut asemenea acuzatii. Sa ne intelegem Domnilor:
      puteti sa ne faceti cum vreti voi: desfranati, betivi, idioti si tampiti dar sa nu spuneti ca NOI suntem ERETICI. Sa nu spuneti ca Bisericile ortodoxe care fac ascultare de Patriarhia ecumenica sunt lepadate de la har. Si nimeni dintre bloggerii care tin stilul vechi nu a raspuns: cine are dreptate, Sf Munte Athos si Sfintii sai sau interpretarea canoanelor dupa bunul plac asa cum fac teologii BSVOR??? Daca Fer Seraphim Rose nu a avut nimic cu Bisericile ortodoxe pe stil nou cum de indrazniti voi sa ii folositi numele, sa-l folositi ca pretext pt a ramane in neascultare? (La fel si in cazul Sf Iustin Popovici). Inainte de a cere iertare invatati sa nu mai aruncati cu anateme. Va dati seama ce sminteala faceti pe aceste forumuri??? Ce credeti ca zic sectantii cand citesc aceste interpretari pe care voi le faceti de capul vostru? Nu noua ne gresiti si nu noua trebuie sa ne cereti iertare ci Sfintilor si Cuviosilor ale caror vorbe le rastalmaciti si le folositi in propaganda voastra.

      Apreciază

      • nea Anderthal said, on ianuarie 28, 2010 at 3:28 am

        …bravo !..frumos spus..!

        Apreciază

  7. razvan said, on ianuarie 27, 2010 at 7:59 am

    frate, de ce apar comentariile in ordinea asta aiurea?! ultimul comentariu e o intrebare, la care raspunsul e cu vreo 10 comentarii mai sus!

    iti apare ca sunt mai multe comentarii, ca au aparut comentarii noi, dar daca te uiti la ultimul vezi ca tot ala a ramas, comentariile noi apar intercalate, ca raspunsuri la alte comentarii!

    cred ca ar fi mai bine ca de acum inainte sa raspunda fiecare normal, fara functia „reply” direct la un anume comentariu, ca nu se mai pastreaza nici o ordine si nu se mai intelege nimic!

    revenind la alte lucruri mai serioase, mai fratilor astia pe vechi…mie unul mi-e frica sa ma pronunt la sfintenia unor oameni…cum puteti sa spuneti de parintele Cleopa?! in primul rand parintele Cleopa a zis pe fata impotriva ecumenistilor/papistasilor, si apoi din cate am inteles eu, a mai zis si niste chestii referitoare la Daniel, niste „profetii” sa le zic asa, deloc linistitoare, care se pare ca se adeveresc…sincer nu stiu despre ce e vorba exact, dar din cate am inteles a vorbit despre directia gresita in care o va apuca acesta ca patriarh…si cam asa e…daca stie cineva mai multe, sa zica…

    voi va legati de faptul ca ar fi propovaduit „ecumenismul in mod subversiv”, cum spuneti si in cazul parintelui Paisie Aghioratul….mai fratilor, nu va e un pic frica?! daca nu aveti dreptate? stiti voi ca nu s-au mantuit? hotarati voi cine merge in iad si cine in rai?! haida de!

    iar, inca o chestie, ziceti ca daca era parintele asa mare traitor si vazator cu duhul, trebuia sa-si dea seama si sa prevada ce va face Daniel si sa nu il accepte in manastire, sa nu ii fie nas de calugarie…dar ia sa vedem, puteti spune asta si de Sfantul Serafim de Sarov, cu „ucenicul” lui Ivan Tihonov, care i-a facut Sfantului atatea greutati si despre care Sfantul ar fi zis chiar ca e „antihrist”?! stia Sfantul ce stia…credeti ca trebuia sa actioneze astfel, sa-l condamne pe fata? va considerati voi mai intelepti?

    hai sa fim seriosi…asta pentru ca ma deranjeaza atacurile astea la marii duhovnici…pentru voi toti sunt „ecumenisti in ascuns”…nici parintii Iustin si Arsenie nu sunt buni pentru voi, te pomenesti ca si parintle Calciu era „ecumenist”…mai mai…

    Doamne ajuta!

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 27, 2010 at 8:21 am

      razvan

      uneori platforma e de capul ei. De aceea e bine ca toti comentatorii sa posteze precum ai zis, normal, nu la „raspunde”. In plus, sa specifice: pentru X

      Apreciază

  8. Marius Gogonea said, on ianuarie 27, 2010 at 8:32 am

    Sf. Ioan Gura de Aur
    ,, Daca episcopul tau este eretic, fugi, fugi, fugi ca de la foc si ca de la un sarpe”
    Sa avem foarte mare grija fratilor, macar de acum inainte, la ce duhovnic pasim.
    Duhul Sfint si Maicuta Domnului sa ne lumineze pe fiecare!

    Apreciază

  9. Marius Gogonea said, on ianuarie 27, 2010 at 9:09 am

    Oameni buni! Vad multe controverse pe seama calendarului … . Asta ne preocupa pe noi acum cel mai mult, sa limitam Adevarul la dimensiunea timpului? Aveti grija ca sunt unii de pe aici care vor doar sa ne invrajbeasca. Intentionat vin, sa distraga atentia cu chestii ce tin de calendar, ca sa darime subiectul in cauza. Ereticii deghizati, care se dau ortodocsi de stil vechi ori de stil nou pe aici pe blog, sa-si vada de confesiunea lor daca nu vor sa vada Adevarul Bisericii.

    Apreciază

  10. Antonio said, on ianuarie 27, 2010 at 9:10 am

    @ ortodox pe stil vechi

    Eu personal inca n’am auzit de Sfinti cu sinod propriu! N’am auzit de Sfinti care in plina erezie sa caute un episcop drept-credincios si sa se puna de acord pentru crearea unui sinod! Sfantul Maxim de exemplu a rupt comuniunea cu ierarhii eretici! Atat! Nu s’a pus sa’si faca sinod asa cum a facut Glicherie! Si atunci era erezie mare!

    As vrea sa stiu si eu de exemple din istorie de creare a sinoade paralele, mai bine zis „supra-biserici”!

    Multumesc!

    Apreciază

  11. ortodox pe stil vechi said, on ianuarie 27, 2010 at 9:30 am

    Cine are dreptate? Normal ca Dumnezeu are dreptate.Adevarul pe pamant al interpretam noi cum stim dar la Dumnezeu in cer nu e dupa voia noasta.Sufletul are viata vesnica dar fara o inima buna nu putem sal cunoastem adevarat pe Dumnezeu.Iar sa aruncam cu pietre e usor.Iertati-ma dar eu lupt pentru un Dumnezeu nu lupt sa fiu eu mandru.Eu ma mandresc cu Dumnezeul meu ca e cel mai mare si face minuni.De ce sunt atate minuni pe calendarul pe vechi .? Pentru ca noi nu avem acces sa vorbim despre adevar si mai ales acum cand domnul papa care rupe tot nu vrea sa auda de noi de aceia ne atata unul pre celalalt frati in Ortodoxie .Daca si trinitasul face propaganda Europeana sa zicem ca ei de aceia ziceam ca trebe folosite aceste arme:
    Credinta,Nadejde ,Dragoste,Smerenie,Statornicie si rabdare in primul rand Pentru Dumnezeul cel adevarat cat si pentru aproapele nostru. Au fost multi sfinti parinti care erau inculti dar au avut inima buna si lau primit pe Dumnezeu in inimile lor.E bine sa ne iertam pentu fiecare e o lupta pentru confesiunea sa dar sa nu ne uram nici sa ne unim ci doar sa ne ajutam in sfaturi duhovnicesti,sa nu-l lasam pe domnul papa sa rada de noi .Iertati-ma si Dumnezeu sa ne ierte ca a lui este calea si inparatia in veci Amin.

    Apreciază

  12. ortodox pe stil vechi said, on ianuarie 27, 2010 at 9:40 am

    Iar pentru Antonio cemi ceri mie pacatosul sa ti dau sa auzi mai bine cauta in inimiara ta Si cere cum a cerut si Inparatul Solomon atat intelepciune ca vad ca este dar si pricepere in inimioara ta si sa ne ierti si pre noi pacatosi ca nu putem zice ca si tine .Poate de aceia se aprinde lumina ca exista si plus si minus problema e revolutia din interiorul fiecaruia sa putem sa luptam cu patimile noastra sa primim un raspuns bun la infricosata judecata a lui Hristos.Iertare inca o dat in numele fratilor mei dar sa lasam inimile sa vorbeasca si sa urmam sfaturile Mantuitorului ce sa jertfit pentru noi si pentru patimile noastre.

    Apreciază

  13. Antonio said, on ianuarie 27, 2010 at 10:11 am

    Marius tu ziceai:

    „Sf. Ioan Gura de Aur
    ,, Daca episcopul tau este eretic, fugi, fugi, fugi ca de la foc si ca de la un sarpe”
    Sa avem foarte mare grija fratilor, macar de acum inainte, la ce duhovnic pasim.
    Duhul Sfint si Maicuta Domnului sa ne lumineze pe fiecare!”

    Acum depinde cum intelegi tu afirmatiile Sfantului. Oare aceasta fuga inseamna crearea unui sinod „alternativ”? Ce intelegi tu personal prin acest „fugi, fugi, fugi”?

    Apreciază

    • Marius Gogonea said, on ianuarie 27, 2010 at 12:12 pm

      @ frate Antonio
      Ca fii ai Bisericii, nu avem voie sa ,,fugim” intr-o directie schismatica. Mai ales in cazuri de erezie ordinara, impreuna, mai ales cu cei din rindul preotimii, cred ca trebuie sa ,,fugim” spre o marturisire care sa lumineze, sa limpezeasca masele largi din popor, asa cum o facea Sf Iioan Botezatorul. Acum stim foarte bine cum ,,reactioneaza” preotimea, in general. Ca mireni, cit ne-o ingadui Bunul Dumnezeu, ne straduim si facem fiecare dupa puterea Harului ce ni s-a dat.
      Doamne ajuta!

      Apreciază

  14. john said, on ianuarie 27, 2010 at 10:54 am

    Antonio excelenta punere in tema si la punct. Era nevoie de cineva care sa foloseasca arguemente teologice ca sa-i puna la punct pe stilisti (stilisti= aceia care Nu recunosc tainele celor ‘pe nou” si care au tupeul sa ne faca eretici). In rest, daca BOR va declara uniunea de credinta cu catolicii si restul lumii ne-ortodoxe, nu ne mai ramine decit sa ne ducem la acele biserici conduse de preoti care resping ecumenismul. Dar imi este clar ca NU o biserica care a refuzat timp de 80 de ani sa recunoasca ca Dumnezeu a facut iconomie si cu cei de pe nou, o biserica care a preferat sa rupa unitatea bisericii ortodoxe in ciuda vointei lui Dumnezeu (ca dovada este ca au ajuns sa se imparta in alte bisericute asemenea protestantilor, de nu mai stiu nici ei, cine cu cine este…. – uitat-va la sectiunea „dialoguri cu cei de pe vechi’), nu o astfel de biserica (sau biserici) poate sa-mi fie mie adapost spiritual. Evident ca ar fi fost mai bine sa se fi ramas pe vechi, dar acum nu asta este problema noastra. Intruchipam exact zicala: tara piere si baba se piaptana.

    Apreciază

  15. Antonio said, on ianuarie 27, 2010 at 11:15 am

    Ti-am spus ca ROCOR-ul niciodata NU A AFIRMAT CA CEI DE PE NOU NU AU HAR! ROCOR-ul a fost in comuniune cu sarbii si Ierusalimul si’n COMUNIUNE SPIRITUALA cu cei de pe nou!

    In anii ’70 mateitii le-au cerut o marturisire in scris unde sa AFIRME CA CEI DE PE NOU N’AU HAR! ROCOR-ul niciodata n’a afirmat asa ceva! Ei au afirmat ca acest lucru tine de un viitor sinod pan-ortodox!

    Nici Mitropolitul Filaret n’a afirmat acest lucru in scris chiar daca din anumite documente ale sale se poate intelege acest lucru!

    Apreciază

  16. gil said, on ianuarie 27, 2010 at 11:19 am

    antonio degeaba faci galagie,nu vaska spune ca tainele ereticilor si schismaticilor nu sant valabile!!sfintii o spun!!spune tu un sfint care recunoaste tainele schismaticilor si ereticilor?sant o groaza de oameni ce ti au aratat anatemele bisericii ortodoxe fata de cei ce incalca legea!! ce vrei tu sa zici ca daca tu faci parte din o credinta si vezi ca e gresita tu o ti pe a ta ca ti e imposibil sa gresesti !!!lasa l pe vaska ca nu scrie mult uita te la ce ti a spus razvan de ani de zile si tu vii in continuare cu minunile tale??tu ai vazut ca argumentele tale se opun argumentlele sfintilor si te incapatinezi sa arati ca si tu faci minuni?poate iti fac rost de adresa lui pavel corut ca are nume de sfint ce zici?

    Apreciază

  17. gil said, on ianuarie 27, 2010 at 11:31 am

    ce fel de oameni santeti?vedeti ca patriarhul vostru este supereretic si voua vi se pare ca santeti in dreapta credinta???aveti o bila neagra!si cum va mai zbateti voi:santeti in aceasi ciocolata cu cei rai dar va gasiti motive sa credeti ca voi nu santeti murdari de ciocolata!!mai john si altii antonio..iar ati gasit un loc unde sa va spuneti ideile voastre subtiri care nu pot fi crezute nici de sugari??

    Apreciază

  18. gil said, on ianuarie 27, 2010 at 12:14 pm

    mai antonio ce tare esti tu! vorbesti de ROCOR casi cand tu ai fi rocor ul

    Apreciază

    • john said, on ianuarie 27, 2010 at 4:15 pm

      Gile,

      Intrebare: Tu ai duhovnic? Pentru ca am eu asa de-un „feeling”, dupa cum te exprimi, ca nu prea ai. Nu cumva, nici unul din duhovnicii existenti nu-ti este suficient de bun pentru ca „il pomeneste la Liturghie pe Ciubotea”, ca sa te citez pe tine? Eu cred ca nici parintele Justin Parvu n-ar putea sa-ti indeplineasca „standardele”. Sa stii un fapt esential…fara duhovnic si deci, fara spovedanie, in biserica orotdoxa(fie ea pe vechi sau pe nou) n-ai cum sa fii.

      Apreciază

      • gil said, on ianuarie 29, 2010 at 2:10 pm

        john i draga cum te linistesti tu cand preotul tau si p iustin il pomeneste este in acelasi duh cu daniel,vrei sa mi dau sufletul asa cum o faci tu :fara sa fi putin calm??

        Apreciază

  19. razvan said, on ianuarie 27, 2010 at 12:51 pm

    mai gil, frate, gata frate, ajunge, ca devii enervant…din cauza ta si a unora ca tine am renuntat sa citesc si sectiunea „dialogurilor cu cei ce tin pe vechi”…

    lasa-ne frate in „erezia” noastra! daca o sa ma convinga cineva sa trec pe vechi, cu siguranta nu tu! ce sa mai zic? nu prea mai am ce…Antonio a rezumat excelent in ultimul sau comentariu, ca si john de altfel…

    frate, se vede de la o posta ca nu poti fi luat in serios…cum sa fii, cand folosesti limbaj de genul: „ce tot te auto sfintesti si autoindreptatesti atata??tu nu ai aceeasi credinta cu sfintii!!restul de vorbarie a ta e goala!!!se vede clar ca a ta credinta difera de cea a sfintilor” DA CE FRATE, STII TU CE E IN SUFLETUL FIECARUIA?! ESTI TU DUMNEZEU SA HOTARASTI CINE ARE CREDINTA SI CINE NU?! ia mai lasa-ma frate in pace! cine te crezi?! vezi ca o iei rau de tot pe aratura, incepi sa te crezi un mic „papa”, te-i pomeni ca esti si infailibil si ca afirmatiile tale cu privire la cine are credinta si cine se mantuieste or fi adevarate…pai atunci zi-ne tu daca ne mantuim sau nu…

    vezi ca te duci rau de tot spre calea sectantilor, mai ai un pic si iti faci biserica acasa, ca ucenicul ala al parintelui Serafim Rose (care apropo, ti-au mai zis si altii de atatea ori, nu e canonizat, cum nu e nici vladica Averchie)…in schimb sfinti ca Lavrentie, Luca, Ilarion, Tihon, deja pomeniti, sau Sava cel Nou sau IOAN CEL NEBUN sunt (Sfantul asta Ioan a trait in Atena destul de recent si a TINUT CALENDARUL PE NOU, MERGAND LA BISERICA GREACA OFICIALA, cazuta din har, dupa cum zici tu)

    las-o moarta, ca numa vazand in cate factiuni v-ati despartit voi ma face sa fug, fug, fug de voi, vorba Sfantului Ioan Gura de Aur…ce, Sfantul Maxim Marturisitorul sau Sfantul Marcu si-au facut sinod nou, auto-pronuntandu-se Patriarhi?! eu nu stiam sa se fi intamplat asa ceva…

    si referitor la Parintele Iustin si pomenirea patriarhului, las-o moarta, ca eu cand am fost acolo la slujba n-am auzit sa-l pomeneasca…nici la mine in biserica parohiei nu-l pomenesc, si nici macar pe IPS Teofan nu-l pomenesc!!! il pomenesc doar pe episcopul locului (care din pacate e batran si bolnav, si cel care vine dupa el e jale)

    dar asta e alta poveste…in rest, te rog nu mai judeca tu cine are har si cine se mantuieste, ca devii agasant…iti garantez ca nu convingi pe nimeni cu interventiile tale, doar enervezi si ne faci sa ne fie SI MAI CLAR ca vorbesti aiurea…

    asta e, vom vedea la Judecata cine unde merge…si tare mi-e teama ca vom avea alte surprize si vom fi intrebati mai abitir de alte „chestii” gen SMERENIE, MILOSTENIE, DRAGOSTE DE APROAPELE decat de calendar…

    si oricum pana atunci, s-ar putea sa prindem si noi si sa trecem prin alte chestii gen prigoane, care cine stie, poate vor face pe multi „eretici fara har” din BOR si de fapt din toata Ortodoxia oficiala mucenici, si poate ne mantuim si noi cu mila Domnului…sau poate vor fi cativa care cu ajutorul lui Dumnezeu vor marturisi credinta…Dumezeu stie…asta nu prea ai cum sa hotarasti tu…

    in rest, nu-mi ramane decat sa observ cu parere de rau ca si acesti dialog de aici tinde sa se duca in aceeasi directie ca cel de la sectiunea special destinata dialogului cu cei de pe vechi…

    mai are rost sa repet treaba aia cu rugaciunea?
    Doamne ajuta!

    Apreciază

  20. ne_stilistu said, on ianuarie 27, 2010 at 4:08 pm

    pt cei care sunt impotriva BOSV.
    INTELEGETI CA SITUATIA DIN ROMANIA NU SE COMPARA CU CEA DIN GRECIA.
    SLAVA DOMNULUI, IN ROMANIA, PT CINE VREA SA VADA, BISERICA CEA UNA SFANTA, SOBORNICEASCA SI APOSTOLEASCA ESTE CEA CARE A PASTRAT SI DOGMA SI TRADITIA NESCHIMBATE, INDIFERENT PRIN CE TULBURARI A TRECUT SI TRECE.
    FRATILOR, DUMNEZEU CUNOASTE INIMA FIECARUIA.
    FOARTE BINE ESTE PREZENTATA SITUATIA DE ACEST PARINTE, SI ASTA INAINTE DE CE SE PETRECE ACUM IN ORTODOXIE:

    http://traditiaortodoxa.wordpress.com/2009/10/19/ieromonahul-ioan-vasilevski-%e2%80%93-ecumenismul-religia-globala-a-lui-antihrist/#more-2563

    Apreciază

  21. Maria Cristina said, on ianuarie 27, 2010 at 4:51 pm

    Antonio, ar trebui sa te hotarasti daca consideri schimbarea calendarului benefica sau nu.

    Scimbarea calendarului nu se putea face fara incalcarea cananoanelor si randuielii.
    Dar totusi marea problema a calendarului gregorian este ca a fost adoptat oficial ca un mijloc de apropiere dintre ortodoxie si celelalte „Biserici” conform enciclicii din 1920, iar in realiatea cu scopul precis de subordonare a ortodoxiei la catolicism, masonerie, Antihrist.
    Tocmai de aceea ceea ce considera unii „formarea unui nou sinod”, este de fapt, probabil, conservarea Bisericii.

    Apreciază

  22. felicia boca said, on ianuarie 27, 2010 at 5:23 pm

    pt. saccsiv
    Am gasit una dintre profetiile pe care le-am citit. Asa am facut cum mi-ati spus , dar mi-a luat mult timp pana am gasit-o. In unele parti erau date un fragment din proorocie, in alte parti alte fragmente, sau dadeam peste alte proorocii. In fine, celelalte profetii, pe care le-am citit scrise de Sfantul Lavrentie al Cernigovului si care era apropiata de aceasta dar accentua mai mult pe perioada care va urma in perioada imparatului cel bun, nu stiu daca se gasesc pe net. Eu citesc si multe carti, unele le imprumut de la prieteni, daca nu pot sa le cumpar. Dar am vazut o postare pe acest forum, „Clifford” , care sustine cele spuse de mine.
    Proorocia Sfantului Andrei cel Nebun pentru Hristos

    Odata linistindu-se cuviosul Epifanie cu cuviosul Andrei, l-a intrebat pe acesta zicandu-i: “Spune-mi,parinte, te rog, cum va fi sfarsitul acestei lumi si cand va fi inceputul durerilor ? Si cum vor cunoaste oamenii ca este aproape sfarsitul lumii si prin ce semne vor fi aratarile ? Si cum se va stii ca acest oras, noul Ierusalim (Constantinopolul), si ce se va intampla cu bisericile, sfintele cruci, sfintele icoane si sfintele moaste ? Te rog arata-mi, pentru ca te stiu pe tine si pe cei asemenea cu tine. Ca a zis Domnul Dumnezeu: voua vi s-a dat a sti tainele Imparatiei cerurilor, si cu cat mai mult ale lumii.

    Iar cuviosul a zis: “Asculta fiule, pentru inceputul durerilor si sfarsitul lumii si celelalte. In zilele cele mai de pe urma, se va ridica la imparatie dintre cei saraci si va imparati intru multa dreptate. Si vor inceta toate razboaiele si va imbogati pe cei saraci si va fi ca in vremea lui Noe, iar nu dupa viclesugurile celor de atunci, ci cu liniste, si va imbogati pe toti oamenii. In zilele acelea se vor afla oamenii in multa pace, mancand si band, insurandu-se si maritandu-se si fara de frica de razboi si nepasatori facandu-se la cele pamantesti. Si pentru ca nu vor fi razboaie, vor preface sabiile lor in seceri si sulitele lor in fiare de plug. Si dupa aceasta isi va intoarce fata sa spre rasarit si va smeri pe fii lui Agar (adica pe turci) pentru ca i-a urgisit pe ei Dumnezeu pentru pangaritele lor fapte. Si se va ridica impotriva lor imparatia romanilor, ca sa-i surpe pe ei cu fiii lor cu tot. Si va supune cu foc, si cei cazuti in mainile romanilor vor fi trecuti prin foc. Si se va infiinta Imparatia Iliricului, de la Salonic pana la Albania. Si imparatia romanilor va supune Egiptul, si isi va intinde mana sa cea dreapta pe mare si va imblanzi pe neamul cel plavit si va tine imparatia lui 32 de ani. In vremea acestei imparatii nu se va lua bir de la nimeni 12 ani, nici daruri, si se vor zidi sfintele altare si se vor innoi bisericile cele ruinate si nu va fi nedreptate, nici nedreptatitori, nici nedreptatiti, pentru frica lui.

    Va face pe oameni cucernici si binecinstitori de Dumnezeu, si pe cei fara de lege si mari tirani ii va omora. In vremea acestui imparat tot aurul ascuns in pamant, cu voia lui Dumnezeu se va da lui. Si atat va fi de mult incat il vor risipi cu lopata in orasul lui. Si se vor imbogati cei mari ai lui, si se vor face saracii ca imparatii, si boierii vor fi foarte ravnitori si vor goni pe toti evreii din orasul Domnului si nu se vor alia. Si va infricosa pe toti orasenii lui, sa nu se afle in orasul lui cantatori cu chitara, nici cantator din gura si alte ucigase organe. Le va ura si desfiinta din orasul Domnului. Si va fi atunci mare bucurie si veselie, si toate bunatatile se vor deschide, cele pamantesti si cele de la mare, ca in zilele lui Noe, care se bucura in pustiu, pana ce a venit potopul. Si dupa ce va trece aceasta imparatie, vor incepe anii durerilor. Atunci va rasari un oarecare fiu fara de lege si va imparati in acest oras, si va face cele care nu s-au facut de la inceputul lumii, nici nu se vor mai face. Si daca va sta la imparatie, va scoate dogme si va pune legi, ca sa se insoare tatal cu fiica sa, si fiul cu mama sa, si fratele cu sora sa. Si care nu-l vor asculta pe el, cu moarte silnica vor muri, si care vor muri astfel, neprimind dogmele lui, in ziua Judecatii la a doua venire a Domnului Dumnezeu si Mantuitorului nostru Iisus Hristos, se vor randui la un loc cu Sf. Ioan Botezatorul.

    Acest imparat va insura pe calugarii de prin manastiri cu sila. Aceasta silnicie este mai rea decat uciderea. Si acest imparat va curvi cu maica sa si cu fiica sa. Si in vremea aceea toti vor curvi si vor primi slobozenie de a curvi cu surorile lor. Si se va sui pangariciunea ca o uraciune inaintea lui Dumnezeu, si va privi spre tot pamantul si va porunci tunetelor si trasnetelor sale dintru inaltime, si va aduce mare frica. Multe orase vor fi arse de foc, si multi oameni de huietul acestor infricosate tunete si de spaima mare vor muri rau, si multi vor arde de foc. Si vai pamantului de infricosarea Atottiitorului si de acea nemarginita urgie si manie a lui Dumnezeu, cea trimisa in toata lumea, pentru ca se va pierde acest imparat, si se va da in focul nestins …

    Asadar, fiul meu Epifanie, orasul nostru se va pierde pentru multimea rautatilor, si a faradelegilor, de care ti-am spus ca vor urma in lume, precum Domnul nostru Iisus Hristos a zis ca este inceputul relelor. Dupa acestea sfarsitul lumii fiind aproape, precum am mai zis, si dupa implinirea vremurilor tuturor neamurilor, care la randul lor in diferite vremuri au imparatit, va ridica Dumnezeu si sceptrul israelitilor (prin Antihrist) ca sa imparateasca in al saptelea veac spre al optulea, pentru care a marturisit proorocul Isaia, zicand asa: Va ridica Dumnezeu semn pentru plinirea neamurilor, care au stapanit pe oile cele risipite ale lui Israel printre neamuri. Si va aduna pe Israelul cel ratacit (adica pe evreii cei inselati de Antihrist) in sfanta cetate a Ierusalimului. Si va fi atunci Israel ca si cand a iesit din Egipt, precum marturiseste si sfantul Ap.Pavel, care zice: “Cand se vor implini vremurile neamurilor, atunci se va mantui tot israelul…” Acestea ammdoua de mai sus, se unesc cu zicerile Sf. Ipolit, care zice despre venirea lui Antihrist, ca intai evreii se vor amagi. Si Domnul nostru Iisus Hristos marturiseste aceasta, zicand: “Eu am venit intru numele Tatalui Meu si nu M-ati primit; iar altul daca va veni in numele lui, pe acela il veti primi …”

    Asadar, ii va aduna pe toti in cetatea Ierusalimului, pe care o va da lor, ca sa nu mai zica daca ar fi voit Dumnezeu sa ne miluiasca pe noi, iarasi locurile noastre ni le-ar fi dat, si era sa credem in Hristos, si nu era sa-l omoram pe El, ca a iubit mai mult pe neamuri decat pe noi. Si acum daca i-a adunat, nu au ce sa mai zica. Fiindca i-a adunat si si-au luat drepturile lor, si iarasi au ramas intru necredinta. Asadar indata ce se va arata Antihrist, vor crede in el, dupa cum a zis Domnul.

    Vezi aici mai multe si despre Antihrist si despre formarea statului israelian din cartea “Sfantul Andrei cel nebun pentru Hristos” – Editura Evanghelismos:

    Apreciază

  23. Antonio said, on ianuarie 27, 2010 at 5:48 pm

    Uite aici despre ROCOR:

    „Early in his report, Archbishop Anthony describes the attitude of Metropolitan Anthony (Khrapovitsky) to the new-style Orthodox Churches: „The head of our Church, Met. Anthony… as a true pastor of the Church of Christ, and not like the scribes or Pharisees of our times, showed our Church the middle, royal path, arming himself on this road with the sword of truth and the fire of love and mercy… He does not break prayerful communion with the Churches that adopted the new calendar, he does not anathematize anyone… He accepts the offer of the Rumanian Church and travels to Rumania after that Church switched to the new style.” (12) Further, the lecturer addresses the First-Hierarchal service of Metropolitan Anastassy: „under Metropolitan Anastassy, we prayed, until very recently, for the holy Orthodox patriarchs, though they were ecumenists and new-calendarists. Under him, a great and sad event occurred in the Orthodox world: all the Local Churches finally entered the World Council of Churches. Yet Metropolitan Anastassy was unperturbed. Our Church was alone in the free world in rejecting the ecumenical movement. What does this mean? It means that without extraneous verbiage or anathemas, the Free Russian Church condemned ecumenism firmly and decisively as an un-Orthodox movement! She chooses her own path within Orthodoxy… Metropolitan Anastassy does not fear solitude upon this path. Yet the courageous elder does not break prayerful communion with anyone, does not declare anyone a heretic, does not threaten fire and brimstone… For it is not difficult to call ones brother a heretic, but in the eyes of God, he who accuses his neighbor of heresy takes upon his soul the responsibility of being the herald of the judgment of the Church.”

    sursa: http://www.russianorthodoxchurch.ws/01newstucture/pagesen/articles/svassasobor.htm

    Poftim! ROCOR-ul pe timpul Sfantului Ioan Maximovic ERA IN COMUNIUNE CU ORTODOXIA OFICIALA!

    Apreciază

  24. gil said, on ianuarie 27, 2010 at 5:50 pm

    antonio serios te intreb de cand citesti religie??serios ca eu sant convins ca trebuie mai mult timp sa cresti prin rugaciune ,cunoastere…ceea ce iti arata tutenes este ceva cald de suflet ,iar tu privesti din start cu frica,respingi !!!nu trebuie obligat sa i dai dreptate lui,ca nu lui ii dai dreptate! ci pune pe o balanta in stanga ce spun sfintii si in cealalta ce vrei tu !!eu as incerca sa ti explic un subiect din comentariul tau ,dar toate sant vazute din unghiul tau momentan gresit !!pai sa o luam cu gandirea ta care este bolnava:tu comentezi ce spun sfintii Serafim Rose si Ioan Maximovici ?apoi mai omule daca nici sfintii nu ti plac ce putem sa ti facem noi oameni modesti,vai de capul nostru?

    Apreciază

  25. gil said, on ianuarie 27, 2010 at 6:25 pm

    antonio tu nu stii la ce comentam noi??uita te la pozele cu daniel cu catolicul ala si bucura te!ce vrei tu cu stilul vechi?asta este subiectul?sau ai gresit locul,incearca la dialog cu cei de pe vechi!aici se vorbeste despre patriarhul tau daniel sau nu pricepi:tu esti in aceasi gandire cu acest daniel asta e treaba dar tu te faci ca nu pricepi sau chiar nu pricepi!!??

    Apreciază

  26. ortodox pe stil vechi said, on ianuarie 27, 2010 at 8:16 pm

    Antonio tu esti copilul de la oras stilat cu gandurile tale noi cu rosiile tale frumoase luate din supermarket la oferta de unde sunt aduse oferta de unde citesti mataluta? Nu ma intereseaza e bine ca este o piata de desfacere omul de rand are ce lua ca e Reclama.Sincer sunt un taran care are o rosie mai zbarcita dar sanatoasa merge cu o bucata de mamaliga luata din podul stramosilor mei.Si o sare luata din salina greutatilor si graiurilor din strabuni.Dar inima buna tot din pamantul stramosesc iese dar nu se face reclama poate nici nu trebuie ori cum lumea cauta ce vrea deci mai bine sa ne iertam si sa facem o recolta bogata in inimile noastre.

    Apreciază

  27. Antonio said, on ianuarie 27, 2010 at 8:18 pm

    „On the contrary, these latter two, Metropolitans Anthony and Anastassy never ceased to concelebrate with the new-calendarist Greeks, Romanians and others.
    The ROCOR did not have a true Confession of Faith against the new-calendarists and Ecumenists during the presidency of Metropolitans Anthony Khrapovitsky and Anastassy Gribanovsky. Metropolitan Anthony had taken part in the enthronement of “Patriarch” Miron Cristea of Romania, who had not only adopted the new calendar, but also for a time, had even introduced the papist “paschalion” for the first three years (1924 to 1927). In a like manner, Metropolitan Anastassy had maintained communion and frequented concelebrations with the new-calendarist Greek Archdiocese of America. This was not simply a matter of practice, but was the official position of the ROCOR Synod. For, in an address to the Ecumenical Patriarchate and the Greek Archdiocese of America, on 14/27 September 1961, the ROCOR Synod declared:”

    http://iasidnev.livejournal.com/208102.html

    Apreciază

  28. Adrian said, on ianuarie 27, 2010 at 8:48 pm

    Da ce i-ai mai dezlantuit pe toti Saccsive!Cum ai reusit?

    Apreciază

    • agerstress said, on ianuarie 31, 2010 at 12:25 am

      Nu el. Doar stii bine cine. Si ar trebui sa stii si cine-si da concursul sa transforme ortodoxia intr-un meci: cei care au teoretizat religia vitregind-o tocmai de esenta ei. Daca toti acesti oameni ar fi cu Dumnezeu, atunci cum e posibil sa se certe intr-un mod atat de personal?

      Apreciază

  29. adryan said, on ianuarie 28, 2010 at 3:16 am

    Saccsiv, felicitari pt blog, unde pot gasi o adr de mail de a ta, sa putem discuta in PVT?
    Referitor la articol si comeentariile tale, asa-i, Biserica se va reuni(unul dintre ultimele semne ca deja celelalte s-au cam implinit), deci….sfarsitul e aproape, sa nadajduim in dumnezeu ca Este singura noastra sansa si El va avea grija de noi.

    Apreciază

  30. gil said, on ianuarie 28, 2010 at 5:45 am

    marius iti multumesc pentru ca ai putut sa vezi ca boala ne priveste pe noi si sa nu vedem bolile altora decat dupa ce scoatem barna din ochiul nostru!!aceasi intrebare pe care mi ai pus o tu mie am afisat o si eu pe toate blogurile ortodoxe !!!nu am nici cea mai mica indoiala ca preotul care pomeneste pe eretic la sf liturghie este si el eretic si normal si mirenii de acolo!!!frate asa spune si Sf Serafim Rose:ca ortodocsii cand vor vedea ca starea bisericii e asa cum este acum razboiul ca eveniment al apocalipsei este foarte aproape caci Dumnezeu vrea mantuirea omului si chiar in noul testament spune ca daca nu ar veni sfirsitul vremurile vor fi nu pentru mintuire!!eu nu am gasit preot in romania care sa nu l pomeneasca pe daniel asa ca am 1 an de cand ma rog acasa si asa fac foarte multi mireni si chiar calugari care nu vor sa fie pe lumea cealalta cu ecumenistii!!am cautat si ma rog in continuare sa gasesc un preot bun,iar daca nu gasesc nu deznadajduiesc de mintuire ca eu cred ca se pot mintui si mirenii,caci situatia este asa de grava ca si in alte situatii ale ortodocsiei,citeste si testamentul Sfintului Tihon !! da cu tine vad ca se poate vorbi si sper sa ne putem ajuta !!!

    Apreciază

  31. Un creştin_ortodox said, on ianuarie 28, 2010 at 6:42 am

    Unii erau anatemizaţi pentru că au denaturat credinţa creştină, cum sunt azi: musulmaniii, catolicii, protestanţii şi toţi cei ce derivă din aceştia. Să anatemizezi pe cineva pentru că a schimbat un calendar mi se pare o tâmpenie! Calendarul n-a fost niciodată o dogmă. S-a schimbat până şi calendarul după care a ţinut Mântuitorul nostru Iisus Hristos Paştele iudaic în anul 527. Până atunci s-a folosit calendarul lui Sosigene, făcut pe vremea lui Iulius-Cezar. Atunci n-a mai anatemizat nimeni pe Sfântul Dionisie Exiguul ce a schimbat calendarul! Dacă şi calendarul acesta, după care Mântuitorul a serbat Paştile iudaic, a fost schimbat, atunci de ce nu s-au dezbinat creştinii? Dacă Însuşi Domnul nostru, al creştinilor, a făcut aceasta atunci cum de creştinii nu s-au revoltat la schimbarea calendarului? Pentru că El nu a cinstit data din calendar, cum fac stiliştii, sau calendarul în sine, ci a cinstit SĂRBĂTOAREA!

    Apreciază

  32. uncrestinortodox2 said, on ianuarie 28, 2010 at 7:37 am

    în 527 a fost schimbat calendarul şi nu s-a făcut atâta vâlvă. Deci, dacă e să gândim ca stiliştii, creştinii din 527 erau mai proşti decât ei. Ei au luat atitudine în 1923, dar creştinii din 527 nu au luat. La judecata de apoi nu te întreabă Dumnezeu ce calendar urmezi, căci calendarul este făcut să slujească oamenilor, nu lui Dumnezeu. Căci : O mie de ani înaintea ochilor Tăi, Doamne, sunt ca ziua de ieri care a trecut (Psalmul 89, 4).

    Apreciază

    • gil said, on ianuarie 29, 2010 at 2:06 pm

      uncrestin ortodox 2(de second hand):nu ar fi mai destept sa spui ce spun sfintii si nu ce ti trece prin capul tau obosit??

      Apreciază

  33. ortodox pe stil vechi said, on ianuarie 28, 2010 at 9:06 am

    Nu va mai osteniti sa cautati niste informati pe net ca nu exista adevarul pe net inainte pentru adevar se facea puscarie deci astazi traim toti inafara puscariei deci nu stam intru adevar .Faptele cele adevarate sunt mutilate de mult si se da o tenta de indobitocire .
    Se schimba sesnsuri se schimba oameni se schimba idei noi se schimba si sufletul nostru cine ne conduce? Bancheri .Cine are cele mai multe drepturi ?Femeile si copii Cine cheltuie cel mai mult ?.Femeile si copii.Deci hai sa nu fim Femei si copii fara sa stim si de obligatiile sufletesti pe care tre sa le indeplinim,Acele obligati sunt: Credinta,Nadejde ,Dragoste,Smerenie,Statornicie si rabdare in primul rand Pentru Dumnezeul cel adevarat cat si pentru aproapele nostru dar inca o data repet sunt pe interior acolo unde se gaseste acest suflet infinit pe care tre sal dam lui Hristos.Nu va mai inpodobiti casele cu marmura si pavele pe exterior cautati in lautricul vostru sa faceti curat nu fiti femei si copii obraznici fara sa stiti de obligatiile fata de Dumnezeu cel adevarat. Iertati-ne si dumnezeu sa ne ierte.

    Apreciază

  34. ortodox pe stil vechi said, on ianuarie 28, 2010 at 9:10 am

    Nu se aseaza in ordine vezi ca si siteul nui convine adevarul.
    Nu va mai osteniti sa cautati niste informati pe net ca nu exista adevarul pe net inainte pentru adevar se facea puscarie deci astazi traim toti inafara puscariei deci nu stam intru adevar .Faptele cele adevarate sunt mutilate de mult si se da o tenta de indobitocire .
    Se schimba sesnsuri se schimba oameni se schimba idei noi se schimba si sufletul nostru cine ne conduce? Bancheri .Cine are cele mai multe drepturi ?Femeile si copii Cine cheltuie cel mai mult ?.Femeile si copii.Deci hai sa nu fim Femei si copii fara sa stim si de obligatiile sufletesti pe care tre sa le indeplinim,Acele obligati sunt: Credinta,Nadejde ,Dragoste,Smerenie,Statornicie si rabdare in primul rand Pentru Dumnezeul cel adevarat cat si pentru aproapele nostru dar inca o data repet sunt pe interior acolo unde se gaseste acest suflet infinit pe care tre sal dam lui Hristos.Nu va mai inpodobiti casele cu marmura si pavele pe exterior cautati in lautricul vostru sa faceti curat nu fiti femei si copii obraznici fara sa stiti de obligatiile fata de Dumnezeu cel adevarat. Iertati-ne si dumnezeu sa ne ierte.

    Apreciază

  35. Antonio said, on ianuarie 28, 2010 at 10:31 am

    Eu zic ca un sinod local nu are puterea unui SINOD ECUMENIC!

    Din punctul tau de vedere pana’n 1983 Ortodoxia Rusa de exemplu a fost canonica. Dupa 1983 este eretica, toti rusii aflandu-se sub anatema!

    Asta da coerenta!

    Acuzi de iconomie! Hotul’ striga hotii! Uiti ca si voi ati aplicat iconomia dupa bunul plac! Uiti de unde aveti succesiunea apostolica!…

    Apreciază

  36. felicia boca said, on ianuarie 28, 2010 at 1:04 pm

    @saccsiv

    Am postat una din profetii, ieri, dar nu mi-ati raspuns nimic.

    Apreciază

  37. felicia boca said, on ianuarie 28, 2010 at 1:06 pm

    @ saccsiv
    Am postat una dintre prooroci ieri, dar nu mi-ati raspuns nimic. In plus merge aiurea site-ul, dupa trimitere , mesajul apare intre alte mesaje, care au fost postate cu multe ore innainte.

    Apreciază

  38. Dan said, on ianuarie 28, 2010 at 1:35 pm

    Pentru tutenes si Antonio

    Un parinte foarte ravnitor cu duhovnic de mare incredere apartinand BOR,din orasul nostru a incercat aghiazma facuta de cei de pe stil vechi a pus-o pe cuptor la cald mai mult timp si nu s-a stricat. Intr-o toamna a fost invitat la un liceu din oras pentru a face rugaciunile care se fac la inceputul anului scolar. Cand a ajuns acolo a observat ca era invitat printre alti preoti ortodocsi si preotul catolic.Parintele de care vorbeam s-a dat deoparte si a asistat la slujba de sfintire a aghiezmei pe care o oficiau si la ce a mai urmat . Dupa aceasta a luat din apa de acolo ce o sfintisera si a supus-o la aceeasi proba
    pe cuptorul cald .Aceasta s-a stricat la scurt timp. Ce pot sa inteleg din asta?
    Sunt fiu al BOR si niciodata nu as pleca din sanul bisericii mele .
    Hristos Sa aiba mila de noi de toti. Iertati-ma!

    Apreciază

    • gil said, on ianuarie 29, 2010 at 1:27 pm

      Dane asa e inceputul drumului spre adevar cu inrebari!!asa a facut si Sf Ecaterina si a venit Hristos la ea caci se gandea ca cum pot fi idolii aia dumnezei??,bravo,continua si o sa te sperii de concluziile pe care vei fi nevoit sa le tragi!!

      Apreciază

  39. avatar said, on ianuarie 28, 2010 at 4:57 pm

    nu cred in unificarea biserici. sunt prea multe in joc 🙂

    Apreciază

  40. Dacic Dracon said, on ianuarie 28, 2010 at 9:02 pm

    @Vasca: am vazut ca ai pomenit de masonerie. Teoretic nu ar trebui sa se impace cu Biserica Ortodoxa si totusi mai pe fata mai pe ascuns BOR le-a dat binecuvantarea.
    Sunt crestin si ortodox. Parca una din legi era :”iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti”. Ma uimeste sa vad atata inversunare din partea unora impotriva altor crestini indiferent de confesiune. Am citit chiar intr-un ghid de spovedanie al unui calugar ca este pacat de moarte sa mananci la masa cu „papistasii”. Din punctul meu de vedere care locuiesc in Italia ar trebui sa ma inchid in casa, sa nu mai mananc la munca cu ceilalti, etc.
    Conform Constitutiei in Romania exista libertatea cultelor insa unii sunt mai egali decat altii in situatia in care BOR primeste bani de la buget iar cfelelalte confesiuni nu.
    Asa cum spunea cineva mai inainte aveti grija sa nu picati in gresala iudeilor.

    Apreciază

    • gil said, on ianuarie 29, 2010 at 1:23 pm

      dacic dracon daca ai fi fost crestin nu ti puneai porecla asta asa ca nu ti mai zic nimic

      Apreciază

      • Dacic Dracon said, on ianuarie 29, 2010 at 7:04 pm

        Ai fi putut sa-mi spui . Nu ma deranjaza discutiile. Dar dupa modul in care mi te-ai adresat banuiesc ca nu prea stii ce inseamna acea porecla.

        Apreciază

  41. gil said, on ianuarie 29, 2010 at 12:40 pm

    rufine nu fi fanatic!!ai curajul tu sa faci schisma pentru aceasta icoana???

    Apreciază

  42. Dacic Dracon said, on ianuarie 31, 2010 at 11:59 am

    @vaska precum si celorlalti care au fost deranjati de nick name-ul meu : daca ati citi mai mult ati sti ceea ce inseamna. Nu va limitati sa cititi doar anumite lucrari. Sintagma ” Crade si nu cerceta” nu apare nicaieri in Biblie. Este doar o gaselnita a celor carora nu le convenea ca „prostimea” sa stie prea multe.

    Apreciază

  43. […] Daca exagerat de fericitul Daniel tot considera biserica catolica sora noastra (VIDEO – EXTREM DE GRAV: Dupa rugaciunea comuna, EXAGERAT DE FERICITUL Daniel LE-A DAT CATOLICILOR …), de ce nu-l auzim si pe el zicand ceva despre sodomie? Bine zicea marele nostru […]

    Apreciază

  44. […] VIDEO – EXTREM DE GRAV: Dupa rugaciunea comuna, EXAGERAT DE FERICITUL Daniel LE-A DAT CATOLICILOR … […]

    Apreciază

  45. cyp said, on martie 2, 2011 at 3:05 pm

    Si vor lua oasele sfintilor si le vor pune in casele si bisericile lor (ale ereticilor adica) si sangele lor va striga impotriva lor.

    Apreciază

  46. cristi said, on iulie 16, 2016 at 9:24 pm

    prea multe lucruri sunt scrise aici trebuie sa fim atenti ce vorbim urmarim ascultam fim atenti si facem comentari fara sa stiam anumite lucruri

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.