SACCSIV – blog ortodox

APEL catre toate blogurile ortodoxe: sa transam chestiunea Patriarhului Daniel

Posted in avort, ECUMENISM, ECUMENISMUL, HOMOSEXUALITATE, MASONERIA, MASONERIE, PATRIARHUL DANIEL, SODOMIE by saccsiv on aprilie 24, 2009

   Ne tot punem intrebari, o fi sau n-o fi mason? O fi sau nu ecumenist? Il mai pomenim sau nu? Ca sa ne lamurim ce avem de facut, propun sa incepem o campanie simpla dar tenace prin care intr-un final sa fie obligat sa raspunda limpede la cateva chestiuni esentiale ale invataturii ortodoxe. Apelul este adresat in primul rand celor cu bloguri deoarece sunt citite atat de catre credinciosi cat si de catre oamenii Patriarhiei. Dar si cititorii fara blog au un cuvant greu de spus, opiniile lor la sectiunea comentarii fiind binevenite. Iata o lista a unor asemenea chestiuni la care pana acum ori n-a raspuns ori a facut-o “in coada de peste”:

 

   SODOMIA

 

   Cum bine spunea parintele Arsenie Papacioc inainte de alegerea Patriarhului Daniel: Pentru nici un pacat nu a ars Dumnezeu o cetate ca pentru pacatul asta al homosexualismului. Dar biserica n-a avut o pozitie oficiala in problema asta. Patriarhule de maine, asta te asteapta, si e destul!“. Consider prin urmare ca trebuie sa isi exprime o opinie fara echivoc asupra acestei probleme, indiferent de mersul oficial al UE. Inregistrarea video integrala a spuselor marelui duhovnic o gasiti la:

 

ARSENIE PAPACIOC, homosexualitatea si Patriarhul

 

   MASONERIA

 

   Sa ne amintim:

Temei Nr. 785/1937. Î.P.S. Mitropolit Nicolae al Ardealului, da citire referatului cu studiul asupra francmasoneriei, ce i s-a cerut de Sf. Sinod înca din anul 1934.

Sf. Sinod însusindu-si concluziile din referat hotaraste:
I. Biserica osândeste Francmasoneria ca doctrina, ca organizatie si ca metoda de lucru oculta si în special pentru urmatoarele motive:
1. Francmasoneria învata pe adeptii ei sa renunte la orice credinta si adevar revelat de Dumnezeu, îndemnându-i sa admita numai ceea ce descopera cu ratiunea lor. Ea propaga astfel necredinta si lupta împotriva crestinismului ale carui învataturi sunt revelate de Dumnezeu. Vânând pe cât mai multi intelectuali sa si-i faca membri si obisnuindu-i pe acestia sa renunte la credinta crestina, Francmasoneria îi rupe de la Biserica, si având în vedere influenta însemnata ce o au intelectualii asupra poporului, e de asteptat ca necredinta sa se întinda asupra unor cercuri tot mai largi. În fata propagandei anticrestine a acestei organizatii, Biserica trebuie sa raspunda cu o contrapropaganda.
2. Francmasoneria propaga o conceptie despre lume panteist-naturalista. reprobând ideea unui Dumnezeu personal deosebit de lume si ideea omului ca persoana, deosebita, destinat nemuririi.
3. Din rationalismul si naturalismul sau, Francmasoneria deduce în mod consecvent o morala pur laica, un învatamânt laic, reprobând orice principiu moral „heteronom” si orice educatie ce rezulta din credinta religioasa si din destinatia omului la o viata spirituala eterna. Materialismul si oportunismul cel cras în toate actiunile omului, este concluzia necesara din premisele Francmasoneriei.
4. În lojile francmasone se aduna la un loc evreii si crestinii si Francmasoneria sustine ca numai cei ce se aduna în lojile ei cunosc adevarul si se înalta deasupra celorlalti oameni. Aceasta însemneaza ca crestinismul nu da nici un avantaj în ce priveste cunoasterea adevarului si dobândirea mântuirii membrilor sai. Biserica nu poate privi impasibila cum tocmai dusmanii de moarte ai lui Hristos sa fie considerati într-o situatie superioara crestinilor din punct de vedere al cunoasterii adevarurilor celor mai înalte si al mântuirii.
5. Francmasoneria practica un cult asemanator celui al misterelor precrestine.
Chiar daca unii adepti nu dau nici o însemnatate acestui cult se vor gasi multe spirite mai naive asupra carora acest cult sa exercite o oarecare forta quasi-religioasa. În orice caz prin acest cult Francmasoneria vrea sa se substitue oricarei alte religii, deci si crestinismului.
În afara de motivele acestea de ordin religios Biserica mai are în considerare si motive de ordin social când întreprinde actiunea sa contra Francmasoneriei.
6. Francmasoneria este un ferment de continua si subversiva subminare a ordinei sociale prin aceea ca îsi face din functionarii Statului, din ofiteri, unelte subordonate altei autoritati pamântesti decât aceleia care reprezinta ordinea stabilita vizibil. Îi face unelte în mâna unor factori nestiuti înca nici de ei, având sa lupte pentru idei si scopuri politice ce nu le cunosc. E o lupta nesincera, pe la spate; niciodata nu exista siguranta în viata Statului si în ordinea stabilita. E o lupta ce ia în sprijinul ei minciuna si întunerecul. Împotriva juramântului crestinesc pe care acei functionari l-au prestat Statului, ei dau un juramânt pagânesc.
7. Francmasoneria lupta împotriva legii naturale, voite de Dumnezeu, conform careia omenirea e compusa din natiuni. Biserica Ortodoxa care a cultivat totdeauna specificul spiritual al natiunilor si le-a ajutat sa-si dobândeasca libertatea si sa-si mentina fiinta primejduita de asupritori, nu admite aceasta lupta pentru exterminarea varietatii spirituale din sânul omenirii.

Masurile cele mai eficace ce are sa le ia Biserica împotriva acestui dusman al lui Dumnezeu, al ordinei social-morale si al natiunei, sunt urmatoarele:

1. O actiune persistenta publicistica si orala de demascare a scopurilor si a activitatii nefaste a acestei organizatii;
2. Îndemnarea intelectualilor români, care se dovedesc a face parte din loji, sa le paraseasca. În caz contrar, Fratia Ortodoxa Româna extinsa pe toata tara va fi îndemnata sa izoleze pe cei ce prefera sa ramâna în loji.
Biserica le va refuza la moarte slujba înmormântarii, în caz ca pâna atunci nu se caiesc. De asemenea, le va refuza prezenta ca membri în corporatiile bisericesti.
3. Preotimea va învata poporul ce scopuri urmareste acela care e francmason si-l va sfatui sa se fereasca si sa nu dea votul candidatilor ce apartin lojilor.
4. Sf. Sinod acompaniat de toate corporatiunile bisericesti si asociatiile religioase se va stradui sa convinga Guvernul si Corpurile legiuitoare sa aduca o lege pentru desfiintarea acestei organizatii oculte. În caz ca Guvernul nu o va face, Sfântul Sinod se va îngriji sa fie adusa o astfel de lege din initiativa parlamentara.
II. întreg referatul împreuna cu concluziile se va tipari în brosura prin Consiliul Centrat Bisericesc si se va întrebuinta ca mijloc de propaganda împotriva francmasoneriei.

Î.P.S. Patriarh prezinta declaratia facuta în fata Sa, a delegatilor lojei francmasone nationale în frunte cu d-l Pangal, prin care aduc la cunostinta ca aceste loji se autodizolva, spre a nu fi confundate cu Loja Marelui Orient si spre a nu se crede ca este împotriva culturii sentimentelor monarhice, nationale si crestine. El — d. Pangal — în numele delegatilor declara ca toti membrii lojelor francmasone nationale sunt buni fii ai Bisericii Ortodoxe.
Sf. Sinod ia act cu satisfactie de declaratia d-lui Ion Pangal si a celorlalti conducatori ai masoneriei nationale române, cetita în ziua de 25 Februarie a.c. în fata Î.P.S. Patriarh Miron prin care anunta ca aceasta organizatie se autodizolva. Este prin urmare de sine înteles ca hotarârea Sf. Sinod privitoare la masonerie nu se poate referi la lojile care s-au dizolvat si prin urmare nu mai exista.
La orele 13 Î.P.S. Patriarh, ridica sedinta, prorogând Sf. Sinod pentru data de 29 Martie a.c., orele 10 dimineata.

PRESEDINTE,
(ss) MIRON
Secretar,
(ss) GALACTION CRAIOVEANU

 

   Consider ca este necesar sa-si expuna o parere asupra celor de mai sus. Cu ce este si cu ce nu este de acord. Un lucru este insa limpede, trebuie sa stim daca se delimiteaza de masonerie ca organizatie si ca invatatura. Sa ne amintim ca inainte de alegerea Patriarhului, masonul Frunzaverde (PD) a iesit la rampa declarand raspicat ca s-a stabilit, va fi Daniel. Pentru cei ce totusi mai considera ca aceasta formidabila structura piramidala poate sta la aceeasi masa cu ortodoxia, ii rog sa parcurga urmatoarele citate:

 

   Madame Blavatsky (H. P. Blavatsky), (1831 – 1891), legaturi apropiate cu ritul scotian (Albert Pike). Lucrarea sa „ The Secret Doctrinea fost sursa de inspiratie pentru partea 1 a documentarului anticrestin Zeitgeist . Nascuta in imperiul rus, emigreaza in 1873 in New York si incepe o “cariera“ in spiritism si mai mult agita teorii decat face demonstratii de extracorporalitate, levitatie, telepatie si altele din zona paranormalului. In 1875 fondeaza Theosophical Society. Ulterior incepe sa viziteze India . In 1886 se stabileste in Germania unde scrie o mare parte din Secret Doctrine, o lucrare plina de teorii rasiste, ce spunea ca i-a fost inspirata de maestrii non umani din zona Tibetului . Dupa deces a fost INCINERATA.

   Jackson Spielvogel si David Redles de la Simon Wiesenthal Center , au fost nevoiti sa accepte ca lucrarile maleficei femei l-au influentat decisiv pe Adolf Hitler.

   Aceasta scria in The Secret Doctrine„, vol. 1, pag 319 – 320:

   In antichitate si realitate, lucifer sau luciferus, este numele unei entitati angelice ce stapaneste absolut peste lumina adevarului si peste lumina zilei.„

   lucifer este lumina divina si terestra, „spirit sfant„ si „satan„ in acelasi timp

   In 1881, francmasonul belgian Flerie scria:    

   Jos Răstignitul!… Împărăţia lui s-a sfârşit! Nu este nevoie de Dumnezeu!”

   Trebuie sa extirpăm lepra devorantă a creştinismului, ţipa Gambeta

   Manly Palmer Hall (1901–1990), gradul 33, mason, ritul scotian. In 1934, Hall fondeaza Philosophical Research Society.

   In cartea „The Lost Keys of Freemasonry „, pag. 48, a scris:

   Masonul descopera ca energiile vazute ale lui lucifer sunt in mainile sale

   Lucrarea “ The Secret Teachings of All Ages: An Encyclopedic Outline of Masonic, Hermetic, Qabbalistic and Rosicrucian Symbolical Philosophy “a fost una din sursele de inspiratie pentru partea 1 a documentarului anticrestin Zeitgeist .

   Eliphas Lévi (1810 – 1875), cel ce avea sa aiba un mare impact asupra Hermetic Order of the Golden Dawn, spunea:

   „Ce este mai absurd si mai lipsit de evlavie decat sa i se atribuie numele de lucifer diavolului. Intelectul lui lucifer este spiritul inteligentei si dragostei . Este (nu pot scrie cea mai mare hula, cea impotriva DUHULUI SFANT). Iar lucifer corporal este cel mai mare agent al magnetismului universal„

   Karl Heinrich Marx ( 1818 – 1883 ), evreu, Germania, celebrul filosof, sociolog, teoretician politic, revolutionar, idol al comunismului. S-a casatorit cu o ruda a lui Nathan Mayer ( 1777 – 1836 ) – fondatorul Rothschild banking family of England .

   Karl Marx a fost mason, s-a tras dintr-o familie de rabini, dar nici el si nici Engels n-au inventat comunismul. Ei au fost influentati direct de evreul Moses (Moshe) Hess (1812 – 1875) care a fost si unul din fondatorii socialismului. Este unul din creatorii anti-semitismului de tip modern, cititi va rog lucrarea sa On the Jewish Question.
   Citat Karl Marx:

   Aburi infernali se ridica si umplu creierul,
  Pana cand innebunesc si inima mi se schimba cu desavarsire.
Vezi aceasta sabie?
Printul intunericului mi-a vandut-o.
Pentru mine el este cel care masoara timpul si da semnalul,
Cu tot mai multa indrazneala interpretez dansul mortii „

   Tot el mai scria ca instrumentele de tortura sunt bune deoarece asigura locuri de munca , atat fierarilor cat si calailor …

   Albert Pike ( 1809 – 1891 ), mason, gradul 33 ritul scotian ( rit pe care de fapt el l-a transformat dintr-o societate minuscula , la influenta enorma pe care o stim astazi ) a formulat dogma divinităţii lui lucifer în „Morals and Dogma„:

   Lucifer, Zeul Luminii, lupta împotriva lui Adonai, Zeul Bibliei; da, Lucifer e Dumnezeu

   Lucifer este purtătorul luminii. Nume straniu şi misterios al celui ce este Spiritul întunericului! Lucifer, fiul dimineţii! Este cel care aduce lumina şi în toată splendoarea sa intolerabilă orbeşte pe cei slabi sau sufletele egoiste. „

   Despre francmasonerie Albert Pike sustinea in lucrarea sa „DOGMĂ ŞI RITUAL” ca: Francmasoneria are două doctrine, dintre care una este ascunsă, cunoaşterea sa fiind rezervată doar Maeştrilor…, iar cealaltă este publică…”

   In 1869 a fost unul din liderii de seama ai Cavalerilor Ku Klux Klan (KKK). În octombrie 1901 a fost ridicat în Washington D.C. un grandios monument in cinstea sa.

 

   In 1913 francmasonul Sicar de Plauson spunea:

   Este un război pe care trebuie să-l continuăm până la victorie sau până la moarte – e războiul împotriva duşmanilor de totdeauna ai francmasoneriei: toate dogmele, toate bisericile„.

   Walther Rathenau ( 1867 – 1922 ), evreu, politician, scriitor, ministru de externe in timpul Weimar Republic. Fiul lui Emil Rathenau.

   Legaturi stranse cu masoneria. Lider industrias in vechiul imperiu german si noua republica. Unul din fondatorii German Democratic Party. In 1921 devine ministru al reconstructiei si in 1922 ministru de externe. Insistenta sa ca Germania sa accepte integral obligatiile Treaty of Versailles precum si Treaty of Rapallo cu Uniunea Sovietica i-au infuriat pe nationalisti.

   Acesta scria la 24 decembrie 1921 in Wiener Freie Presse:

 

   Trei sute de oameni foarte apropiati intre ei ghideaza mereu destinele economice ale continentelor si tot ei decid cine le sunt succesorii

   Război de moarte creştinismului răcnea Fr. Viviani.

   Cititi mai multe asemenea declaratii in articolul:

Citate celebre ale unor masoni sau evrei sionisti faimosi

 

   Mayer Amschel Rothschild:

   Daţimi controlul asupra monedei naţionale şi mi-e indiferent cine face legile“

   Am lasat la urma acest citat, deoarece merita sa detaliem despre acest personaj:

   Mayer Amschel Rothschild (1744 – 1812), fondatorul imperiului bancar Rothschild, cea mai de succes familie din istorie. Acesta si mai apoi fii sai au creat acest imperiu cu intindere europeana determinand explozia revolutiei industriale pe continent, au influentat dezvoltarea economica a sa pe directia deja cunoscuta a folosirii combustibililor fosili, inclusiv dezvoltarea transporturilor, au modernizat si stapanit sistemul bursier, bancar, financiar, au influentat direct politicul, au finantat mereu ambele tabere ale unui razboi, au pus la punct un sistem continental de informatii rapide, etc. La sfarsitul secolului 19 controlau peste jumatate din intreaga bogatie a planetei. Desigur, ei au fost varful unui ice-berg, partea vizibila a unui sistem piramidal in care au fost ajutati de prieteni mai putin vizibili opiniei publice. In SUA i-au finantat pe colosii Rockefeller (petrol), Andrew Carnegie (otel), Harriman (cai ferate), J. P. Morgan si pe bancherii ce au pus bazele Federal Reserve.

   La 1 mai 1776, sub conducerea lui Mayer Amschel Rothschild (in traducere SCUTUL ROSU – inainte chemandu-l Mayer Amschel Bauer, dar si-a schimbat numele in mod special pentru ce avea in plan sa faca), cu sprijinul altor familii de evrei germani bogati – Wessely, Moses, Mendelsson – si a unor bancheri (Itzig, Friedlander) -, Weishaupt fondeaza in secret societatea „Vechii cautatori de lumina din Bavaria”, care va deveni mai cunoscuta sub denumirea „Ordinul Iluminatilor”. Weishaupt a sustinut ca numele provenea din vechi scrieri si insemna „cei care detin lumina”. 

   Primul profet al „Ordinului”, cel care intocmise o doctrina de la care mai tarziu s-au inspirat alte societati secrete influente – „Carbonarii” lui Giuseppe Mazzini, „Liga Dreptilor” lui Karl Marx  sau „Decembristii” lui Cernisevski – a fost Adam Weishaupt, din acest punct de vedere poate cel mai influent om al secolului XIX. Doctrina lui, Novus Ordo Seclorum, a supravietuit veacului si a schimbat lumea in secolul XX.

   1) Abolirea monarhiei si a oricarei puteri ordonate;

    2) Abolirea proprietatii private;

   3) Abolirea mostenitorilor;

   4) Abolirea patriotismului;

   5) Abolirea familiei (a casniciei si instruirea in comun a copiilor);

   6) Abolirea tuturor religiilor teiste.

   Intre 16 iulie si 29 august 1782, la Wilhelmsbaden a avut loc al doilea Congres Masonic, sub presedintia baronului de Braunswick. Congresul de la Wilhelmsbaden a incercat sa faca o conciliere intre diverse secte francmasonice: rosicrucieni, necromanti, cabalisti si umanitaristi. La Congres a fost prezent si Adam Weishaupt, care a reusit sa fuzioneze Ordinul Iluminatilor cu masonii din lojile engleze si franceze. Congresul mai este important si pentru ca a coincis cu emanciparea evreilor din Imperiul Habsburgic. Totodata, a fost pus la punct in mare secret planul Revolutiei franceze care se va declansa sapte ani mai tarziu . Contele de Virieu, un mason care a participat la congresul secret de la Wilhelmsbaden , i-a dezvaluit ulterior unui prieten:Nu pot sa-ti spun ce s-a hotarat acolo. Pot doar sa-ti spun ca este mult mai grav decat iti inchipui tu. Conspiratia care s-a pus in miscare la Wilhelmsbaden este atat de perfect organizata, incat nu au scapare nici monarhia, nici biserica„.

   Aceasta doctrina este baza celei de STANGA . De aceea si simbolurile … Rosu caracteristic stangismului, 1 mai celebrata de intreaga stanga, etc.

   Cititi va rog mai multe in articolul:

PAPUSARII – inceputuri

   Sa vedem cine au fost fii sai :

   Salomon Mayer (1774-1855) – fondatorul Rothschild banking family of Austria, care a determinat dezvoltarea economica a Austriei.

   Nathan Mayer (1777-1836) – fondatorul Rothschild banking family of England. Ca o paranteza, s-a casatorit cu o ruda a lui Karl Marx. In afara de domeniul financiar-bancar pe care au ajuns sa-l stapaneasca in insula, a colaborat direct cu guvernul in politica externa si de securitate a statului. De asemenea au dezvoltat un serviciu de informatii privat. Au finantat tabara anti Napoleon.

   Folosindu-se de sistemul propiu de informatii, de influenta si de credibilitate, dupa batalia de la Waterloo, pierduta de francezi, au adus in Anglia stirea falsa ca ar fi fost de fapt invers, panicand populatia. Bursa a cazut si ei au cumparat pe nimic tot ceea ce i-a interesat. La scurt timp stirea adevarata a venit. Astfel averea lor a crescut fabulos. La scurt timp, influenta lor in Bank of England era deja determinanta. A mai lucrat cu guvernul prusac si cel spaniol.

   Fiul lui Nathan Mayer, Lionel de Rothschild (1808-1879), a finantat si influentat guvernul britanic in chestiunea Canalului Suez. A investit masiv in Franta. Fiul sau, Alfred de Rothschild (1842-1918), a devenit director of the Bank of England si a reprezentat guvernul britanic la International Monetary Conference din Bruxelles in 1892.

   Au mai dezvoltat afaceri in Africa de Sud.

   Calmann (Carl) Mayer (1788-1855) – fondatorul Rothschild banking family of Naples (Napoli).

   James Mayer de Rothschild (1792-1868) – fondatorul Rothschild banking family of France. A determinat transformarea Frantei intr-o putere industriala. La vremea sa a fost cel mai bogat om al planetei.

   A fost sustinatorul lui Gioacchino Rossini, Frédéric Chopin, Honoré de Balzac, Eugène Delacroix si Heinrich Heine.

   SPECIFICATIE:

   Cand cititi mai sus ca au facut afaceri, ganditi-le ca pe ceva mega, la nivel national sau continental.

   In tarile unde erau prezenti direct, reprezentau o forta bancara mult superioara intregii „concurente„ luate la un loc. 

   Familia avea obicieiul sa se casatoreasca intre membrii sai. In cazul in care pe o line a arborelui genealogic aceasta practica o faceau consecutiv 2-3 generatii, rezultau sinucigasi sau nebuni. 

   Cei mai sus numiti au fost prieteni cu conducatorii politici din tarile respective.

   Dupa dramaticul al doilea razboi mondial si aflarea de catre intreg mapamondul a ororilor HOLOCAUSTULUI, familia a intrat intr-un OBLIGATORIU si NECESAR con de umbra, lasand unui grup prieten o buna parte a domeniului de activitate. Asta nu inseamna ca au devenit minusculi.

   Actualmente, banca Rothschild este una din cele mai mari banci de investitii din lume.

   http://www.rothschild.com/

   Putem aminti si cateva din interesele mega familiei in Romania ultimilor ani , atat prin patrunderea pe piata a ABN AMRO Rothschild dar si prin achizitii sau implicare in privatizari strategice sau importante : BCR– Erste Bank , Banca Ion Tiriac – HVB Bank , Romportmet – Mittal Steel , Petrom , Alro , Azomures , Arctic  Arcelik , Luxten , Terapia  Advent , Enel – pentru Distrigaz Sud si Nord , ultimele filiale Electrica , Trigranit , Esplanada City Center , dezvoltatorul Planorama , Asiban , etc. Proiecte finalizate sau in curs de finalizare .

   Ca o paranteza , interesanta a fost numirea in compania d-nului Patriciu ca director general executiv a americanului John H. Works, licentiat in drept, specialistul in investment banking al bancilor J.P. Morgan (Rockefeller ) si ABN AMRO Rothschild.

 

   ECUMENISMUL

 

   Nu detaliez aici, caci s-a scris mult si foarte bine pe aceasta tema. Subliniez doar spusele marelui teolog Dumitru Staniloae: Ecumenismul este produsul masoneriei”. Cititi va rog si:

 

Dumitru Staniloae: „Ecumenismul este produsul masoneriei„, mari duhovnici romani despre ecumenism – video, analiza fenomenului

 

   AVORTURILE

  

   Este limpede ca vorbim de un pacat strigator la cer, insa avem nevoie de opinia sa clara, cu atat mai mult cu cat sunt preoti care cam evita subiectul ca sa nu-si piarda enoriasii …

 

   Cum putem sa-l facem sa raspunda la chestiunile de mai sus? Prin orice mijloace legale: scrisori deschise, intrebari publice in cadrul unor mitinguri ortodoxe anti-cip, cei ce sunt invitati in cadrul unor emisiuni din marea mass-medie sa profite de ocazie si sa deschida subiectul, prin comentarii in ziarele on-line. Utila este si crearea unei presiuni de jos in sus, prin adresarea acelorasi intrebari tuturor fetelor bisericesti. Necesara este insa si o campanie de constientizare a credinciosilor asupra maleficitatii masoneriei, caci la acest capitol unii chiar nu au habar despre ce este vorba. Oricum, orice idee prin care sa se inceapa a se vorbi in masa despre subiectele de mai sus este binevenita. La un moment dat ceva va trebui sa zica si Preafericitul, totul este sa fim tenaci. 

44 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Vio said, on aprilie 24, 2009 at 7:46 pm

  Domnule Saccsiv, o sa va rog cu un deosebit respect sa scaoteti citatele acelea (stiti la ce ma refer) sau sa le cenzurati cumva. Apar aceleasi citate in multe din articolele d-voastra si nu cred ca fac niciun bine.

  Apreciază

 2. […] >>> INIŢIATIVA ÎN DETALII <<< […]

  Apreciază

 3. cris said, on aprilie 25, 2009 at 10:39 am

  Foarte buna initiativa.
  Felicitari.
  Avem dreptul, ca ortodocsi sa avem un Patriarh de nadejde si speram ca prin initiativa asta sa descoperim adevarat lui fata. Chiar daca deja faptele lui de pana acum au lasat multe de inteles, cred eu; iar finalul initiativei tale, ar fi poate doar o confirmare. Si o spun fara intentia de a judeca pe nimeni.
  Mult succes.

  P.S. Initiativa asta ar putea merge si mai departe? Ma refer la Episcopii ortodoxi romani din alte tari ?
  De exemplu in Italia, iti spun sigur, ca aici nu s-a luat nici o masura impotriva actelor biometrice. Episcopii tac, preotii la fel. 😦

  Apreciază

 4. maria said, on aprilie 25, 2009 at 12:33 pm

  Foarte bine v-ati gandit ! trebuie facut ceva !Felicitari!

  Apreciază

 5. cris said, on aprilie 25, 2009 at 3:34 pm

  P.S.1 ma refeream de fapt doar la o initiativa in ceea ce priveste microcipul pentru cei din afara. Ca de cele enumerate (sodomia, masonerie) nu am nici un dubiu ca s-ar exprima contra lor. l-)

  Apreciază

 6. Anca said, on aprilie 25, 2009 at 4:00 pm

  Oare mai trebuie sa ne indoim de perfidia diavolului? Cred ca el este din ce in ce mai viclean si mai priceput in arta disimularii. Ar fi regretabil ca Prea Fericitul sa nu fie asa cum speram cu totii, dar pana la urma este doar un om. Nu ne poate lua nimeni credinta si nici indeparta de calea cea dreapta , mai exista preoti cu har si oameni capabili sa ne deschida ochii. Consider ca este necesar sa primim niste raspunsuri, asta daca nu cumva credem ca si tacerea este un raspuns… Chiar peste tot dau de nemernicii astia de masoni?

  Apreciază

 7. sergiu said, on aprilie 25, 2009 at 10:12 pm

  sa ne descoperim sinele si sa lucram asupra lui si astfel nu va mai fi nevoie sa luam de bun tot ceea ce ne spun ei. sa dobindim ADEVARUL si acesta ne va face liberi.
  HRISTOS A INVIAT!

  Apreciază

 8. Ion de la Chiuiesti said, on aprilie 25, 2009 at 10:53 pm

  Din pacate nici nu ne va baga in seama. Nu stiu sigur daca e mason, dar stiu ca unul dintre consilierii lui de baza este, chiar se lauda cu asta, se bate cu pumnul in piept ca vor nivela religiile, ca nimeni nu le poate sta in cale. Iar moartea dubioasa a Patriarhului da de gandit tuturor ce putere au in anumite cercuri.

  Apreciază

 9. tomegea said, on aprilie 26, 2009 at 4:46 am

  Ce fel de creştini suntem? Facem o alegere şi apoi ne căim? Şi ce dacă ar fi mason? Şi ce dacă Iisus a avut sau nu fraţi? Dacă bunul Dumnezeu s-a întrupat în Iisus înseamnă că el este fiul Său. De ce tulburaţi minţile oamenilor simpli cu păcatele (n)voastre? Dar ortografie de ce nu învăţaţi? Aţi mai văzut mari filosofi agramaţi?

  Apreciază

 10. ion said, on aprilie 26, 2009 at 10:29 am

  Ideea mi se pare excelenta si imi impune admiratie si respect.De multe ori mi-am zis, trebuie facut ceva!Dar ce? Senzatia neputintei mi-a intrat de multe ori in cap un gind de deznadejde dar m-am decis sa lupt in felul meu. Cum? Sa incerc din toata puterea mea sa fiu un ortodox (zic crestin,dar vreau sa accentez ca lupta este cu ortodoxia )adevarat iar nu doar de suprafata. Osteneala are lucrul dar si rasplata-i pe masura.Cind ajungi sa te eliberezi de dorinta ce te tine legat de lucruri,de pofta de a avea,a face mare – branza-,a fi cineva,iti dai seama cita libertate ai(ai pierdut sau ai castigat in functie de sensul in care privesti mai apoi) .Libertatea asta te ajuta sa vezi apoi mai bine oportunitatile vietii de a face ceva in viata care,culmea! , reusesc. Astfel ma bucur ca exista aceasta idee de a face ceva.Intotdeauna mi-am zis ca numai rugaciunea fara a intreprinde ceva nu-i destul.Doar trebuie sa mearga mina in mina fapta si credinta.Cred,astfel, ca rolul asumat de voi nu-i mic,acela de a informa de a transmite stiri pina in cele mai ascunse colturi de tara ,cu nadejdea ca intr-o zi fratii nostri se vor trezii si vor incepe* a face*.Aratati initiative economice si de orice tip ce se iau ,de la satele cele mai mici pina la marile orase,de buna calitate,de buna credinta si finalitate ,in duh de smerenie nu gen Becali sau Flutur(unde de multe ori buna intentie nu ajunge daca nu-i coordonata de duhul smereniei pina la capat).Sa ajungeti o agentie de presa a binelui si frumosului(cred ca ati ajuns deja, pt ca prin voi multi din cei de afara ne-am mentinut ca suflete atunci cind aveam mai mare nevoie;cine n-a trait-o nu intelege)Ajutati in continuare sa se dezvolte persoanele ,nu indivizii, in tara asta si apoi negoturile si apoi se va schimba si societatea romaneasca.Nu credeti ca ar fi posibil?Ori ca sunt doar un visator?Da!Sunt un visator dar unul care crede ca este posibila schimbarea:intii a mea ca om ,apoi a celor de linga mine ,apoi si celor mai indepartati s a m d.De ce sa nu fie credinta noastra si cu rezultate in plan material?Exista pericolul ca intr-o zi sa devieze?Sa fie totul denaturat din interior cum s-a intimplat de atitea ori in lumea asta?Cu siguranta! Dar se vor ridica altii asemeni voua si vor aduce lucrurile la locul lor(aceeasi lupta ,aceeasi osteneala,aceeeasi trezire). Daca Ghandi a putut,in cele din urma, misca o lume, fara al avea pe Hristos,daramite voi (noi, ca neam).Folosesc pluralul,pt ca nu sunteti putini deja si ma intristeaza ideea ca unii ar putea renunta si inchide( pravalia). Asa ca sustinindu-ne unii pe altii ,fiecare acolo unde este si in felul sau ,sa facem ca schimbarea sa fie posibila(suna ca o propaganda occidentala sau comunista ). Un salut.

  Apreciază

 11. ADELFY said, on aprilie 26, 2009 at 1:41 pm

  DE CE OARE NUMAI NOI ROMANII, CARE AVEM PRETENTIA DE CEI MAI BUNI CRESTINI, AVEM ACEST PROST OBICEI DE A NE JUDECA ARHIEREII? OARE ASA FAC SI CATOLICII? DIN CATE VAD EU, NU. OARE PAPA NU ESTE MASON? SI ARE TOATA SUSTINEREA CREDINCIOSILOR LUI CATOLICI. OARE NOI DE CE NU II PUTEM SUSTINE SI AJUTA DACA PUTEM? AJUTORUL ESTE CU VORBA BUNA SI CU DRAGOSTE. PREA FERICIREA SA SI INAILT PREA SFINTIILE LOR NE PROPOVADUIESC PANA ACUM CUVANTUL EVANGHELIEI NEALTERAT. ACESTA TREBUIE SA-L LUAM IN SEAMA. ACEASTA TREBUIE SA FACEM SI CE GRESESC DUMNEALOR IN AFARA EVANGHELIEI RASPUND PERSONAL INAINTEA LUI DUMNEZEU SI CREDETI-MA, RASPUNSUL NU LE ESTE USOR DACA GRESESC IN A NE CONDUCE SPRE RAI. TREBUIE IN PRIMUL RAND SA AVEM GRIJA DE NOI. SA LEPADAM TOATE RELELE, SA NE SMERIM, CA E FOARTE GREU SA FACEM ACEST LUCRU, SA IUBIM APROAPELE, NU SA-L JUDECAM SI CUM SPUNE IN SFANTA EVANGHELIE, CEA A BOGATULUI, MANTUITORUL I-A SPUS… „VINDE-TI AVEREA TA SARACILOR SI URMEAZA-MI MIE…” ORI ASTA NU VAD SA FACA NIMENI. SI ATUNCI MACAR PACATUL DE A NU MAI JUDECA SA-L INDEPARTAM DE LA NOI. CACI ESTE PORUNCA CARE NE SPUNE… „NU JUDECATI CA SA NU FITI JUDECATI”. CEL PUTIN DE SARBATORI SA FACEM ACEASTA SI SA IUBIM PE VRAJMASII NOSTRI. HRISTOS A INVIAT!

  Apreciază

 12. Pr. Neamtu M. said, on aprilie 27, 2009 at 6:19 am

  Doamne ajuta !

  Apreciază

 13. un calin - tm said, on aprilie 27, 2009 at 8:35 am

  HRISTOS A INVIAT!
  Chiar – oare de ce noi ortodocsii ne judecam ierarhii iar catolicii nu !?
  Nu cred ca e chiar o judecare a lor ci a ceea ce ar putea sa fie ei (in speta masoni). Poate sa fie de asemenea o ispitire a nostra din stanga sau chiar din dreapta!
  As putea sa intreb si eu : oare de ce hotii merg la casele celor bogati si nu la cei lipiti pamantului !?
  Tot Iisus a facut doua lucruri contradictorii : a fugit din calea dusmanilor (e.g. fuga in Egipt), dar tot El a rasturnat mesele celor din templu avand o manie sfanta!
  Spunea un mare duhovnic ca: „trebuie fugit din calea dusmanilor daca EI sunt in primejdie de a-si pierde mantuirea iar noi suntem catalogati lasi, DAR TREBUIE RAMAS SI LUPTAT DACA E IN PERICOL MANTUIREA SAU CREDINTA NOASTRA”!
  Cred ca e o diferenta mare intre aspectele material si spiritual!
  Doamne ajuta-ne!

  Apreciază

 14. Ion de la Chiuiesti said, on aprilie 27, 2009 at 1:10 pm

  Nimeni nu a pus problema in sensul aruncarii cu pietre. Efectiv, saccsiv si-a pus o intrebare si e normal sa vrea si un raspuns la ea. Nu e normal sa stim cine ne sunt conducatorii? Exista secrete care nu pot fi spuse in Biserica Ortodoxa? De ce un om crestin, cu un cuget curat, ar avea ceva de ascuns fata de cei pe care ii pastoreste?

  Apreciază

 15. geany said, on mai 20, 2009 at 8:48 am

  Cred ca totusi cu totii pacatuim mai mult ori mai putin si trebuie sa pricepem ca numai Hristos este fara de pacat.Si,cu toate astea,trebuie sa avem o atitudine clara fata de cei ce cauta sa destabilizeze ortodoxia,caci toate relele celor mari,asupra celor mici se rasfrang intotdeauna.Daca e adevarat ca Patriarhul „se pune bine” si cu Dumnezeu si cu dracul,poate spera sa-l atraga pe drac de partea binelui,ceea ce e cam imposibil,daca nu imens de greu de facut.Totusi au fost exemple in Biserica ce au aratat ca unii pacatosi s-au pocait in ceasul al 12-lea si s-au mantuit.Sa ne rugam pentru tot clerul sa le dea Dumnezeu mintea Sfintilor sa nu ne rataceasca de la Calea Mantuirii,asta ar trebui sa facem.Sa fim solidari intre noi,ca „unde-s doi puterea creste”.

  Apreciază

 16. aurora said, on mai 20, 2009 at 6:33 pm

  Eu nu inteleg de ce sunt uinii dintre noi tematori ca ii denigram pe arhierei. Se teme cineva de ADEVAR ? Cum spune o vorba veche „Prieten mi-e Platon, dar mai prieten mi-e adevarul” .Nu trebuie sa stim ce fel de arhierei ne conduc ? Din aceia care ii ameninta cu caterisirera pe preotii care au avut curajul sa spuna credinciosilor despre cipuri ? Din aceia care stau cu mainile incrucisate in timp- ce ne este amenintata orodoxia ? Din aceia care fac din postul de radio Trinitas o tribuna a U.E. ? La cati domni slujesc acesti arhierei ? Ce sanse de mantuire mai avem noi daca facem ascultare de astfel de arhipastori ?

  Apreciază

 17. Clawdel said, on mai 22, 2009 at 11:40 pm

  daca s-ar stresa acest Daniel cat va chinuiti voi sa faci si sa dregeti ceva. Voi nu stiti inca cum se invart treburile la nivel inalt in Biserica? Mai cititi si altceva in afara de cartea de rugaciuni.

  Apreciază

 18. […] APEL catre toate blogurile ortodoxe: sa transam chestiunea Patriarhului Daniel […]

  Apreciază

 19. […] APEL catre toate blogurile ortodoxe: sa transam chestiunea Patriarhului Daniel […]

  Apreciază

 20. […] APEL catre toate blogurile ortodoxe: sa transam chestiunea Patriarhului Daniel leave a comment « Miscarea de nealiniere cheama la o NOUA ORDINE MONDIALA […]

  Apreciază

 21. agerstress said, on iulie 17, 2009 at 9:14 am

  Ne va acuza de ispitire si va da pilde din Biblie. As fi dorit sa fie alta cale dar daca nu este merita incercat.

  Apreciază

 22. Nina said, on iulie 17, 2009 at 1:10 pm

  Sa luami initiativa si sa aflam adevarul sau mai bine zis, adevarul sa ni se confirme! De asemena am putea afla si despre preotii masoni ! Se pare ca astea sant vermurile: apocaliptice! Succes si va santem alaturi!

  Apreciază

 23. […] APEL catre toate blogurile ortodoxe: sa transam chestiunea Patriarhului Daniel […]

  Apreciază

 24. Pitea Nicolae said, on octombrie 18, 2009 at 5:28 am

  SE VA INTAMPLA CUM SPUNE BUNUL DUMNEZEU(cititi Biblia si Cartea lui Enoh)

  Apreciază

 25. Pitea Nicolae said, on octombrie 18, 2009 at 6:01 am

  m-am uitat pe comentariile voastre…nu va mai intepati..FITI BUNI INTRE VOI, AJUTATI-VA…cu un sfat,o povata…vremurile rele se termina…CURIND…ACUSICA…

  Apreciază

 26. […] APEL catre toate blogurile ortodoxe: sa transam chestiunea Patriarhului Daniel 5 comentarii « De ce si unii vrajitori avertizeaza despre AL TREILEA RAZBOI MONDIAL? Pomenirea Sfântului Apostol si Evanghelist Luca » […]

  Apreciază

 27. […] APEL catre toate blogurile ortodoxe: sa transam chestiunea Patriarhului Daniel […]

  Apreciază

 28. […] APEL catre toate blogurile ortodoxe: sa transam chestiunea Patriarhului Daniel […]

  Apreciază

 29. […] APEL catre toate blogurile ortodoxe: sa transam chestiunea Patriarhului Daniel […]

  Apreciază

 30. silviu b said, on ianuarie 29, 2010 at 9:31 am

  Articole foarte bine documentate.Felicitari.Cind v-a rinduii DUMNEZEU vom fi in linia intai

  Apreciază

 31. Bota Gabriel Petru said, on februarie 10, 2010 at 11:48 am

  buna idee .felicitari pentru blog! Parerea mea _ inapoi la SF PARINTI laSF TRADITIE ! IESITI DIN MIJLOCUL LOR SI VA OSEBITI:

  Apreciază

 32. adrian said, on februarie 13, 2010 at 7:27 pm

  Buna idee.
  Din pacate ne pedepseste Bunul Dumnezu pentru toate cele 18 mil de victime(avorturi), se intorc in mormant inaintasii nostrii, Mircea, Vlad, Stefan, Mihai, Neagoe, Constantin cu fii sai si toti cei ce si-au varsat sangele pentru noi MANDRII , plini de noi si de prostia noastra.
  Incuiati in derizoriu si zvarcolindune in mocirla cotidiana, presa proasta , televiziune intoxicata….si NOI, CE FACEM? SEVIM, SERVIM, la fel cum in loc ca sa mancam ca sa traim, noi TRAIM ca sa mancam.
  M-a durut sa vad atitudinea fatisa a acestui act ECUMENIC, petrcut la patriarhie(chiar in momentul ala ma uitam pe Trinitas, si m-am intristat….si mai ales vazand fata plina de SATISFACTIE A INTAII STATAORULUI NOSTRU).
  Cineva spunea ca noi ortodoxi, avem darul sa ne judem arhiereii, CE NE FACEM DACA ARHIEREII NE CONDUC CATRE PRAPASITA IADULUI?SA-I URMAM?
  Sunt atatea marturii , ale inaintasilor nostri despre ce va sa vina, si noi, vazand lucrurile care se intampla, in aceste momente….sa mai avem dubii ca vor sa faca ceva pentru noi ca natie ca popor?
  FRATILOR, DE ROMANIA CAND I SE SPUNE …SARI….NOI….RASPUNDEM …CAT DE SUS? vezi casul pasopartelor biometrice, vezi aplicatile pentru culturile controlate, etc…..cardurile bancare cu CIP…..nornal, ca se schimba si nu mai fac cu banda magnetica, nu?..etc
  LASITATEA NE STAPANESTE, nu stim decat sa ne vindem si sa aratam cu degetul.
  Dumnezeu Tatal stie mai bine decat noi, si nu intelegem noi iconomia Lui. sa fim treji, sa cautam indrumare la pastorii cei buni.
  De ex. Parintele Ioan Iovan care s-a mutat la cerui anul trecut, Parintele Arsenie Boca, Parintele Ioanichie si multi alti care au fost prigoniti si marginalizati, si multi alti pe care eu un nemernic nu sunt vredinic sa-i pomenesc au luptat si au spus ADEVARUL.
  Sa ne rugam ,sa ne trimita Bunul Dumnezeu lumina in suflete si conducatorii cu credinta si patrioti, carora sa le pese de neamul asta.
  Domnul Ajuta!

  Frate Saccsiv, SINCERE FELICITARI

  Adrian.

  Apreciază

 33. Paliuc Paula said, on februarie 15, 2010 at 9:05 am

  Cred ca ati inceput aceasta lucrare, avand binecuvantare preoteasca. Domnul nostru Iisus Hristos, Sfanta Fecioara Maria si Sfintii luptatori pentru dreapta credinta sa va ajute pentru a scoate adevarul la lumina.
  Paula Paliuc , Constanta

  Apreciază

 34. […] APEL catre toate blogurile ortodoxe: sa transam chestiunea Patriarhului Daniel […]

  Apreciază

 35. Anca Tanase said, on februarie 10, 2011 at 7:53 am

  daca accepta sa-si limpezeasca pozitia, sa ne bucuram; daca nu, sa ne rugam pentru el – si pentru noi, pentru toti de fapt !

  Apreciază

 36. Dumnezeu e cu noi ! said, on septembrie 9, 2014 at 11:57 pm

  Imi spunea sfintitul meu parinte duhovnic :
  L-au ales pe IPS Daniel patriarh, luandu-l din straie de episcop direct mitropolit si patriarh (peste noapte).
  Doar mitropolitii au voie sa candideze, insa toate voturile au fost pentru IPS Bartolomeu Anania, Inalt Sfintia Sa trebuia sa conduca BOR. Dar i-au luat voturile (mai ales IPS Ioan al Harghitei si Covasnei) si le-au dat lui IPS Daniel, care nici mitropolit nu era.
  Pentru Sinodul impotriva cipurilor, IPS Bartolomeu Anania, nu l-au lasat sa conduca BOR. A si murit la scurt timp, vrednicul de pomenire !

  Apreciază

 37. Dumnezeu e cu noi ! said, on septembrie 10, 2014 at 12:03 am

  Insa sa nu uitam Credinta Nadejdea si Dragostea, sa nu ne tulburam.
  „Nu va temeti turma mica, imparatia voua vi se va da”
  Sa ne sarguim sa dobandim Harul Duhului Sfant ! Degeaba ne tulburam daca nu suntem gata sa murim pentru Hristos si pentru Evanghelia Sa !

  La fel cum imi spunea sfintitul meu parinte duhovnic : Pana la urma „SI IUDA A FOST APOSTOL” ( facand referire la conducatorul BOR )

  Apreciază

 38. […] >>> INIŢIATIVA ÎN DETALII <<< […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: