SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: OMS a fost acuzata marti de Consiliul Europei ca a declarat starea de pandemie de gripa porcina la presiunea companiilor farmaceutice

   Citez din Antena 3:

   Organizaţia Mondială a Sănătăţii a fost acuzată marţi, de Consiliul Europei, că ar fi declarat starea de pandemie de gripă porcină (A H1N1) la presiunea companiilor farmaceutice. Reprezentanţii OMS au fost chemaţi la audieri de către CE, după ce unii dintre parlamentarii europeni, aleşi în ianuarie, au declarat că este o falsă pandemie şi au cerut o anchetă, transmite AFP.

   Organizaţia a negat acuzaţiile formulate de Dr. Wolfgang Wodarg, un epidemiolog care a spus că OMS a exagerat ameninţările reprezentate de gripă, descriind-o ca o „pandemie” sub presiunea companiilor farmaceutice.

   „Copiii noştri au fost vaccinaţi fără a fi necesar, OMS a făcut o eroare gravă şi nu merită încrederea noastră”, a spus Wodarg.

   „Companiile farmaceutice abia aşteptau pandemia”

   „Companiile farmaceutice abia aşteptau acest anunţ atunci când boala era relativ severă”, a declarat acesta argumentând că producătorii de vaccinuri aşteptau cu sufletul la gură „reţetele suculente”.

   El a acuzat laboratoarele de „folosirea unor substanţe cu efect malefic”, care prezintă un potenţial risc pentru persoanele care s-au vaccinat. „Nu excludem posibilitatea dezvoltării în viitor a unor forme de cancer”, a sugerat doctorul german.

   OMS se apără: nu am fost influenţaţi de companiile farmaceutice

   Keiji Fukuda, consilier special în privinţa problemelor legate de pandemii, din partea OMS, a spus că organizaţia pe care o reprezintă „nu a fost influenţată de companiile farmaceutice”. El a amintit că experţii consultaţi „trebuie să să semneze o declaraţie pe propria răspundere cu privire la interesele lor private”. Criticat pentru lipsa transparenţei, numărul doi al OMS a argumentat, fără a convinge însă, că unele date nu au fost în concordanţă cu cele publicate prin lege.

   Controversa a continuat ajungând chiar la definirea termenului „pandemie”.

   Wodarg a legat în principal, denumirea de rata mortalităţilor, în timp ce Fukuda a spus că starea de pandemie intervine atunci când „virusul se răspândeşte în întreaga lume”. „Nu putem şti imediat câte victime vor fi şi vor mai trece cel puţin doi ani până când vom face o estimare exactă”, a adăugat reprezentantul OMS.

   Pandemia, declarată în iunie 2009

   În iunie 2009, un comitet de experţi din opt ţări a declarat în unanimitate că au fost întrunite criteriile pentru declararea stării de pandemie, s-a apărat reprezentantul OMS.

   Dr. Luc Hessel, din partea producătorilor europeni de vaccinuri, a declarat că „aproximativ 38 de milioane de oameni au fost vaccinaţi în Europa, iar problemele cauzate de acestea au fost moderate spre scăzute”.

   Comitetul European al Sănătăţii a cerut reprezentantului guvernului britanic, Paul Flynn, să întocmească un raport în această problemă şi să-l prezinte în faţa Consiliului Europei, care va adopta apoi o recomandare.

   Pandemia de gripă porcină H1N1 a ucis cel puţin 14.142 persoane în întreaga lume de la apariţia ei, în martie, pe continentul american, potrivit celui mai nou raport al OMS.

   Cititi va rog si:

INTERVIU cu WOLFGANG WODARG, Preşedintele Comisiei de sănătate a Consiliului Europei, in care acesta ataca AFACEREA GRIPEI PORCINE

 

18 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on ianuarie 26, 2010 at 7:07 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. CANTASTIM said, on ianuarie 26, 2010 at 8:34 pm

  DATI pe B1TV este fratele lui Tony Tecuceanu acum!

  Apreciază

 3. Mihaela said, on ianuarie 26, 2010 at 8:41 pm

  Tot respectul pentru domnul Wolfgang Wodarg. Sa dea Dumnezeu la toti un asemenea curaj de a infrunta pericolele ce ameninta biserica si ortodoxia noastra! Doamne ajuta la toti!

  Apreciază

 4. mihai said, on ianuarie 27, 2010 at 7:20 am

  Wodarg e un om integru, probabil, dar „ancheta” va fi cu siguranta un fiasco.

  Apreciază

 5. ion adrian said, on ianuarie 27, 2010 at 7:50 am

  Considerr ca termenu de pandemie este corect in cazul lui Wodarg si asa si era pana la aparitia lui ah1n1, si am mai spus asta.
  Dar utilizarea doar a gradului de raspandire adica la nivel mondial sens strict literal in definire este o masura de precautie poate ca exagerata pornindu-se de la ideea ca daca un virus cu potential periculos se raspandeste pandemic este acoperitor sa declari pandemie, desigur ca nu de gradul alerta 6, care trebuie dat cand pandemia capata cele trei caractere ncesare si anume in opinia mea si urmarind si definitii de tip DEX: raspandire la scara globala, virulenta adica rata mare de mortalitate si contagiozitate(numar mare de imbolnaviri cu consecinta nr mare de morti in conformitate cu virulenta).
  Acesata epidemie cel putin la noi sa manifestat virulent dar cu o contagiozitate foate scazuta dovedita de faptul ca in peste 6 luni avem doar un numar total de cazuri confirmate in tara noastra este de 6873, din care 111 decese, media de mortalitate generala redusa fata de mortalitatea ultimelor doua luni fiind de cca 1,6% , oricum de cca 16 ori decat la gripa sezoniera
  Tot ce spun este sub rezerva corectitudinii acestor cifre oficiale dar cand nu mai credem in aceste cifre putem sa zicem adio ideii ca am traii intr-o societate cat de cat civilizata.

  Dar si acest lucru, Saccsiv, este un aspect care se poate aborda, dar cat de cat profesionist si tu o faci pe cat se poate, dar nenumarati comentatori, ba.

  Apreciază

  • saccsiv said, on ianuarie 27, 2010 at 8:16 am

   ion adrian

   mortalitatea la porcina e de 16 ori mai mare decat la sezoniera? Sau ce vrei sa spui?

   Apreciază

 6. ion adrian said, on ianuarie 27, 2010 at 9:32 pm

  Exact asta doresc sa spun si astea rezulta din valori, caci la sezoniera este de 0,1% adica moare un bolnav dintr-o mie de bolnavi(desigur ca persoane cu riscuri) iar la gripa asta noua, la noi este o medie azi de 1,6 %, care la inceput niste luni a fost zero si a crescut incet incet pana ce acum una doua saptamani, pe la inceputul lui ianuarie a atins un varf momentan de aproape 4% adica doar de 2,5 pana la de 5 ori mai mica decat la cumplita gripa spaniola(aia a fost cu rata mortalitatii intre 10-20%)
  Repet in opinia mea este o epidemie extinsa si destul de virulenta, care deci daca ar creste contagiozitatea(fereasca Dumnezeu) ar deveni cu adevarat o pandemie de nivel 6, dar acum nu este asa ceva. Si asta am afirmat-o tot timpul.
  Ce sa fac daca pozitia mea nu tine cont decat de adevarul de care vreau sa ma apropii si nu de opiniile nefundamentate suficient ale unora sau altora.

  Apreciază

 7. Costa130 said, on ianuarie 28, 2010 at 9:26 am

  liga de cancer cea mai noua competitie sportiva, o inebunit lumea http://www.romaniancancerleague.org/ro/index.php

  Apreciază

 8. ion adrian said, on ianuarie 28, 2010 at 2:50 pm

  1. Nu te contrazic si desigur ca la populatia globului asta inseamna 1/6-7000 locuitori ai terei.
  Asta se realizeaza cu o rata de mortalitate de 1 la mie adica se imbolnavesc cca 1miliard .
  Daca cifra avansata de tine de 1 milion de morti este exacta atunci in opinia mea ori mortalitatea de 1 la mie este cam prea scazuta.
  De exemplu cu o rata a deceselor de 1% un milion de morti s-ar obtine de la 100milioane de bolnavi.
  Deci poate ca rata decsealor la gripa sezoniera sa fie 2-3 la mie si la cca 500-300 milioane de bolnavi ceea ce mi se pare mai credibil.
  Dar numarul bolnavilor este mult mai putin cert decat numarul mortilor .
  2. Este clar ca pana acum numai 15000 de morti este un fleac, dar repet daca cifrele ref la virulenta sunt adevarate atunci situatia este buna doar datorita faptului ca numarul de bolnavi nu a depasit 1-3 milioane
  Si in cazul aparitiei unui virus gripal cu acest procent de mortalitate si eu as declansa alarama inainte sa vad daca numarul de bolnavi creste incet cand eventual as stopa-o.
  3.Recunosc ca nu reusesc sa gasesc o evaluare a numarului de bolnavi. poate ai tu asa ceva.
  Cred ca esential este sa stim cati se inbolnavesc intr-o perioada anume si cati dintre ei mor si suplimentar care este profilul starii de sanatate a mortilor.

  Apreciază

  • saccsiv said, on ianuarie 28, 2010 at 3:57 pm

   ion adrian

   Esentiala e o statistica care sa arate daca intre cei vaccinati s-au mai inregistrat imbolnaviri. Dar nu e. De ce? De ce postulatul: vaccinarea rezolva sigur.

   Apreciază

 9. ion adrian said, on ianuarie 28, 2010 at 6:57 pm

  Vaccinarea nu ofera dupa cate stiu eu imunitate suta la suta, dar reduce virulenta scazand astfel gravitatea bolii.
  Deci intrebarea ta ar trebui transformata in: cati dintre cei vacinati au decedat de gripa asta?sau au avut complicatii grave si ireversibile?
  Eu spun ca daca nu stim pe langa mortalitate si contagiozitatea nu pot evalua exact unde sunt, la ce nivel de alerta.
  Tu te-ai referit la eficienta vaccinului si unii se refera la siguranta vacinului pe posibile efecte negative.
  Adica raspunsul cel mai rau ar fi : nu teprotejeaza de gripa, dar da multe complicatii si deci face rau adica incalca principiul fundamental al medicinii :”primum non nocere, deinde salutare” („inainte de toate, sa nu vatamam”).

  Apreciază

 10. ion adrian said, on ianuarie 28, 2010 at 7:06 pm

  Asta este rostul societatii civile. Si vezi si tu daca cauti pe google afli numai informatii incomplete sau tot felul de prapastii toti sunt destepti sau fac pe desteptii in schimb mai nimeni nu face presiuni sa se comunice date relevanta.
  Este posibil ca un doctor de talia unui Cercel sa spuna ca gripa spaniola a avut mortalitate de cca 2,5%, fara sa precizeze ca asta se referea la intreaga populatie a globului adica similar cu ce am calculat eu ca fiind 0,15 la mie in textul de mai sus ptr gripa obisnuita(1 mort la 6-7000 locuitori ai terrei), cand ea a fost in modul de raprtare de azi la nr de bolnavi de cca 10-20%?
  Cred ca am postat pe firul cu Wodarg un exemplu cras de incompetenta sau dezinformare intentionata.

  Apreciază

 11. ion adrian said, on ianuarie 28, 2010 at 7:16 pm

  @saccsiv,
  inafara de subiect, dar am dat intamplator peste:

  http://stirileprotv.ro/stiri/international/ingeri-care-ridica-la-cer-sufletul-unui-copil-mort-vezi-video.html

  ce crezi despre chestia asta?

  Apreciază

 12. […] VIDEO: OMS a fost acuzata marti de Consiliul Europei ca a declarat starea de pandemie de gripa porci… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: