SACCSIV – blog ortodox

OSANALE: Marea Lojă Naţională din România aniversează 130 de ani de la înfiinţare

Posted in Marea Loja Naţionala a României, MASONERIA, MASONERIE by saccsiv on ianuarie 23, 2010

   Citez din articolul Marea Lojă Naţională din România aniversează 130 de ani de la înfiinţare:

   Marea Lojă Naţională din România aniversează 130 de ani de la înfiinţare. Seria manifestărilor s-a deschis cu un seminar organizat de Universitatea din Bucureşti, având ca temă „Francmasoneria în prezent”. „Este prima întâlnire într-un spaţiu universitar în 130 de ani”, afirmă Marele Maestru Eugen Ovidiu Chirovici. El a subliniat efortul Marii Ligi Naţionale „de a-şi regăsi locul şi rolul în societate”, precum şi deschiderea faţă de aceasta.

   Eugen Ovidiu Chirovici: Francmasoneria Regulară astăzi nu este o organizaţie secretă, aşa cum deseori este caracterizată în presă sau în public, nu este o societate ocultă, reprezintă o componentă esenţială a societăţii civile, acceptată ca atare în toate democraţiile consolidate.
   Reporter: Thomas Jackson, preşedintele Conferinţei Mondiale a Marilor Loji masonice, subliniind implicarea francmasoneriei în căutarea libertăţii şi egalităţii, era de părere că organizaţia este cea care a asigurat formatul şi structura gândirii democratice.
   Thomas Jackson: Nu încape nicio îndoială că, dacă francmasoneria nu ar fi existat, lumea ar fi astăzi total diferită.
   Reporter: La discuţiile care au urmat, membri ai Marii Loji Naţionale au atras atenţia că societăţile masonice nu fac politică, nu conspiră, naţional sau global, ci poate fi vorba despre acţiuni individuale ale unor oameni politici francmasoni. Profesori universitari de la Facultatea de Istorie din Bucureşti şi Timişoara au susţinut comunicări în legătură cu ideea de om european şi francmasoneria, formarea generaţiei paşoptiste, societatea „Junimea”, francmasoneria în secolul al XX-lea.

   Cum la Realitatea a fost invitat THOMAS JACKSON, Secretar General al Conferinţei Mondiale a Marilor Loji, evident ca nici voxpublica n-a ratat momentul elogiului adus masoneriei dar si al atacului impotriva ortodoxiei. Iata ce puteti citi in articolul Masoneria e cu statul, Biserica-i cu naţiunea. De ce nu le place românilor de Statul lor

   Doresc să precizez avant la lettre că observaţiile de mai jos sunt personale – supuse, aşadar, subiectivării şi nu au o bază ştiinţifică, ci una pur empirică, ajustată de un raţionament la fel de personal (spun asta din capul locului pentru că au existat comentarii care mă acuzau de diletantism, sfertodoxă etc – le precizez că singurul domeniu în care am pretenţii gnoseologice este estetica eufonică).
   Am asistat, oarecum pe nepregătite, la un seminar cu tema “Masoneria – între mit şi realitate”, organizat în aula Bibliotecii Academiei Române cu ocazia aniversării a 130 de ani de la înfiinţarea Marii Loji Naţionale din România. Am ascultat un exposé halucinant de plăcut al academicianului Dan Berindei, un istoric ne-mason fascinat de povestea devenirii masoneriei româneşti şi care şi-a dedicat peste trei decenii din viaţă studierii acestui vast capitol din istoria românilor.
   Pe scurt, am aflat, mai detaliat, de ce le cam datorăm francmasonilor marile episoade ale formării şi dezvoltării statului român modern – revoluţia de la 1848, Unirea Principatelor de la 1859 şi, cu precădere, Unirea de la 1918. Francmasoneria, pare-se, a jucat rolul covîrşitor în mai toate momentele care ne-au apropiat de Europa şi, în general, care ne-au depărtat cît de cît de feudalismul levantin în care Biserica ortodoxă era omnipotentă şi omniprezentă în mentalul colectiv românesc (inclusiv doi domni fanarioţi “luminaţi”, Constantin Mavrocordat şi Alexandru Moruzi, erau membri ai unei loje). Am fost uimit de lista lungă a românilor masoni “plăcuţi” – adică personaje istorice şi oameni de cultură “de bine” pe care-i ştiam din manuale fără să mi se spus vreodată ceva, în învăţămîntul comunist, despre apartenenţa la masonerie: de la Alecsandri, IC Brătianu şi Kogălniceanu la Titu Maiorescu, BP Haşdeu, Traian Vuia, Al. Vaida-Voevod (cel cu unirea de la 1918, partenerul lui Iuliu Maniu), Octavian Goga, Sadoveanu, Ion Pillat sau, mai nou, un om pe care l-am iubit dintotdeauna, Florian Pittiş. Pe scurt, a whole bunch of good guys – paşoptiştii, liberali şi conservatori deopotrivă din perioada lui Carol I, oameni care au contribuit la formarea statului român modern, primul zburător, savanţi şi poeţi de prin manualele copilăriei pioniereşti. Vorba limbii de lemn, nişte progresişti.
   Ei bine, căutînd eu să aflu mai multe despre francmasoneria interbelică am dat peste anatema lansată de BOR asupra masonilor, într-un raport al Sinodului din 1937. Un text absolut demonizant, din care mi-au atras atenţia în mod deosebit cîteva paragrafe:

   3. Din rationalismul si naturalismul său, Francmasoneria deduce in mod consecvent o morala pur laică, un invătământ laic, reprobând orice principiu moral „heteronom” si orice educatie ce rezultă din credinta religioasă si din destinatia omului la o viată spirituală eternă. Materialismul si oportunismul cel cras in toate actiunile omului, este concluzia necesară din premisele Francmasoneriei. – o dovadă clară a absenţei unui Toma d’Aquino din ortodoxie şi a vetusteţii cultului religios majoritar printre români.
   4. “In lojile francmasone se adună la un loc evreii si crestinii…” – fără alte comentarii.
   7. Francmasoneria luptă impotriva legii naturale, voite de Dumnezeu, conform căreia omenirea e compusă din natiuni. Biserica Ortodoxă care a cultivat totdeauna specificul spiritual al natiunilor si le-a ajutat să-si dobândească libertatea si să-si mentină fiinta primejduită de asupritori, nu admite această luptă pentru exterminarea varietătii spirituale din sânul omenirii. Dacă stau şi-mi aduc aminte cît de mult se suprapune biserica ortodoxă formării conştiinţei naţionale a românilor – uniţi, înainte de stat, prin limbă şi religie – şi mă uit la ţara şi la societatea în care trăiesc, m-apucă un catralion de gînduri trădătoare şi de blasfemii, ptiu, drace.

   Aşadar, printr-un reducţionism destul de prozaic, statul emancipat şi pro-european dorit de francmasoni este pus în adeversitate directă cu naţiunea apărată şi garantată de biserica ortodoxă. Este mult mai important pentru români faptul că sunt o naţiune decît faptul că au un stat mandatat democratic de ei înşişi să-i administreze/reprezinte ca şi comunitate (şi nu să-i fure/guverneze/jupoaie). Într-o astfel de lumină antagonică pare mai evident de ce românii au cea mai mare încredere în biserică şi au furat/fură de la stat (pe care-l demonizează permanent ca tîlhar şi corupt) cît pot. Şi de ce statul român este modern (are legislaţie europeană, garantează libertăţi civile destul de europeneşte etc), dar în bună măsură nefuncţional, cu legi nerespectate şi N căpuşe individuale şi colective care sug sau li se pare firesc să sugă de la ţîţa statului, fără să respecte contractul social. Şi de ce a ajuns statul un bau-bau autist pe care e mai bine să-l şmechereşti, dacă nu poţi să devii parte a lui – aşa cum românii ştiu atît de bine să o facă, între două cruci făcute sumar în autobuz. Aş aminti aici, ca dovadă, ziua de 30 noiembrie 2008, cînd secţiile de votare pentru alegerile parlamentare au fost aproape goale – în schimb bisericile gemeau de fani ai sfîntului Andrei. De la o astfel de naţiune e greu să ceri să înţeleagă de ce e nevoie de stat, altfel decît în relaţia jupuit/jupuitor la toate nivelurile. Mai are vreun rost să amintesc aici de sintagma “stat naţional” din Constituţie, aia de care se tot ia – pe bună dreptate, în opinia mea – UDMR-ul ?

   Iaca s-au trezit nişte americani în frunte cu George Marshall şi nişte europeni în frunte cu Jean Monnet care ţin, fir-ar ei să fie, să arate că poţi sta bine împreună cu toate naţiile şi cu toate religiile şi, prosperînd, să te simţi, deasupra naţiunii şi deasupra statului, cetăţean european. Probabil că nu voi apuca să văd ziua în care majoritatea românilor să simtă european, mai degrabă decît să se simtă europeană, şi în care “Etica protestantă” a lui Weber să fie predată, în formă simplificată, la gimnaziu, iar “Dialecticile Secularizării” – gîlceava înţeleptului Habermas cu actualul Papă, tot în formă simplificată, la liceu.

   Iaca am pornit de la masoni şi am ajuns la Habermas. De fapt, încercam să spun, o dată în plus, că ortodoxia este pentru români pasul pe loc, dacă nu uneori chiar pasul înapoi, în drumul României către Europa unită, iar asta s-a văzut mai bine în antiteză cu masonii, care au fost la noi cîndva, de cîteva ori, pasul înainte.

   Am început articolul cu aria mea preferată din Mozart, un celebru mason – îmi voi permite să-l închei cu un alt mason, aproape la fel de celebru.

   Pentru a intelege si mai bine cat de ticalos este personajul care a debitat articolul de mai sus, cititi va rog si elogiul sau adus sodomiei:

Gardianul demnităţii naţionale

   Si iata cum Realitatea nu se dezminte a fi varful de lance in razboiul anti ortodox dus de mass-media romaneasca. Ca nu degeaba a venit Henry Kissinger la ei in vizita, ci pentru ca au corespuns cerintelor. Cititi va rog si:

La REALITATEA s-au descoperit vinovatii raspandirii GRIPEI PORCINE si ai refuzului vaccinarii: CRESTINII …

   Evident, momentul nu putea fi ratat nici de masonul Oreste:

[1.gif]

http://codulluioreste.blogspot.com/

   Dar nu-i de mirare:

ORESTE si PAVEL CORUT: elogiu masoneriei, new age si Noii Ordini Mondiale

   Pentru cei ce inca nu stiu, sa vedem ce inseamna de fapt masoneria. Sa incepem prin a cita intergal:

Temei Nr. 785/1937. Î.P.S. Mitropolit Nicolae al Ardealului, da citire referatului cu studiul asupra francmasoneriei, ce i s-a cerut de Sf. Sinod înca din anul 1934.

Sf. Sinod însusindu-si concluziile din referat hotaraste:
I. Biserica osândeste Francmasoneria ca doctrina, ca organizatie si ca metoda de lucru oculta si în special pentru urmatoarele motive:
1. Francmasoneria învata pe adeptii ei sa renunte la orice credinta si adevar revelat de Dumnezeu, îndemnându-i sa admita numai ceea ce descopera cu ratiunea lor. Ea propaga astfel necredinta si lupta împotriva crestinismului ale carui învataturi sunt revelate de Dumnezeu. Vânând pe cât mai multi intelectuali sa si-i faca membri si obisnuindu-i pe acestia sa renunte la credinta crestina, Francmasoneria îi rupe de la Biserica, si având în vedere influenta însemnata ce o au intelectualii asupra poporului, e de asteptat ca necredinta sa se întinda asupra unor cercuri tot mai largi. În fata propagandei anticrestine a acestei organizatii, Biserica trebuie sa raspunda cu o contrapropaganda.
2. Francmasoneria propaga o conceptie despre lume panteist-naturalista. reprobând ideea unui Dumnezeu personal deosebit de lume si ideea omului ca persoana, deosebita, destinat nemuririi.
3. Din rationalismul si naturalismul sau, Francmasoneria deduce în mod consecvent o morala pur laica, un învatamânt laic, reprobând orice principiu moral „heteronom” si orice educatie ce rezulta din credinta religioasa si din destinatia omului la o viata spirituala eterna. Materialismul si oportunismul cel cras în toate actiunile omului, este concluzia necesara din premisele Francmasoneriei.
4. În lojile francmasone se aduna la un loc evreii si crestinii si Francmasoneria sustine ca numai cei ce se aduna în lojile ei cunosc adevarul si se înalta deasupra celorlalti oameni. Aceasta însemneaza ca crestinismul nu da nici un avantaj în ce priveste cunoasterea adevarului si dobândirea mântuirii membrilor sai. Biserica nu poate privi impasibila cum tocmai dusmanii de moarte ai lui Hristos sa fie considerati într-o situatie superioara crestinilor din punct de vedere al cunoasterii adevarurilor celor mai înalte si al mântuirii.
5. Francmasoneria practica un cult asemanator celui al misterelor precrestine.
Chiar daca unii adepti nu dau nici o însemnatate acestui cult se vor gasi multe spirite mai naive asupra carora acest cult sa exercite o oarecare forta quasi-religioasa. În orice caz prin acest cult Francmasoneria vrea sa se substitue oricarei alte religii, deci si crestinismului.
În afara de motivele acestea de ordin religios Biserica mai are în considerare si motive de ordin social când întreprinde actiunea sa contra Francmasoneriei.
6. Francmasoneria este un ferment de continua si subversiva subminare a ordinei sociale prin aceea ca îsi face din functionarii Statului, din ofiteri, unelte subordonate altei autoritati pamântesti decât aceleia care reprezinta ordinea stabilita vizibil. Îi face unelte în mâna unor factori nestiuti înca nici de ei, având sa lupte pentru idei si scopuri politice ce nu le cunosc. E o lupta nesincera, pe la spate; niciodata nu exista siguranta în viata Statului si în ordinea stabilita. E o lupta ce ia în sprijinul ei minciuna si întunerecul. Împotriva juramântului crestinesc pe care acei functionari l-au prestat Statului, ei dau un juramânt pagânesc.
7. Francmasoneria lupta împotriva legii naturale, voite de Dumnezeu, conform careia omenirea e compusa din natiuni. Biserica Ortodoxa care a cultivat totdeauna specificul spiritual al natiunilor si le-a ajutat sa-si dobândeasca libertatea si sa-si mentina fiinta primejduita de asupritori, nu admite aceasta lupta pentru exterminarea varietatii spirituale din sânul omenirii.

Masurile cele mai eficace ce are sa le ia Biserica împotriva acestui dusman al lui Dumnezeu, al ordinei social-morale si al natiunei, sunt urmatoarele:

1. O actiune persistenta publicistica si orala de demascare a scopurilor si a activitatii nefaste a acestei organizatii;
2. Îndemnarea intelectualilor români, care se dovedesc a face parte din loji, sa le paraseasca. În caz contrar, Fratia Ortodoxa Româna extinsa pe toata tara va fi îndemnata sa izoleze pe cei ce prefera sa ramâna în loji.
Biserica le va refuza la moarte slujba înmormântarii, în caz ca pâna atunci nu se caiesc. De asemenea, le va refuza prezenta ca membri în corporatiile bisericesti.
3. Preotimea va învata poporul ce scopuri urmareste acela care e francmason si-l va sfatui sa se fereasca si sa nu dea votul candidatilor ce apartin lojilor.
4. Sf. Sinod acompaniat de toate corporatiunile bisericesti si asociatiile religioase se va stradui sa convinga Guvernul si Corpurile legiuitoare sa aduca o lege pentru desfiintarea acestei organizatii oculte. În caz ca Guvernul nu o va face, Sfântul Sinod se va îngriji sa fie adusa o astfel de lege din initiativa parlamentara.
II. întreg referatul împreuna cu concluziile se va tipari în brosura prin Consiliul Centrat Bisericesc si se va întrebuinta ca mijloc de propaganda împotriva francmasoneriei.

Î.P.S. Patriarh prezinta declaratia facuta în fata Sa, a delegatilor lojei francmasone nationale în frunte cu d-l Pangal, prin care aduc la cunostinta ca aceste loji se autodizolva, spre a nu fi confundate cu Loja Marelui Orient si spre a nu se crede ca este împotriva culturii sentimentelor monarhice, nationale si crestine. El — d. Pangal — în numele delegatilor declara ca toti membrii lojelor francmasone nationale sunt buni fii ai Bisericii Ortodoxe.
Sf. Sinod ia act cu satisfactie de declaratia d-lui Ion Pangal si a celorlalti conducatori ai masoneriei nationale române, cetita în ziua de 25 Februarie a.c. în fata Î.P.S. Patriarh Miron prin care anunta ca aceasta organizatie se autodizolva. Este prin urmare de sine înteles ca hotarârea Sf. Sinod privitoare la masonerie nu se poate referi la lojile care s-au dizolvat si prin urmare nu mai exista.
La orele 13 Î.P.S. Patriarh, ridica sedinta, prorogând Sf. Sinod pentru data de 29 Martie a.c., orele 10 dimineata.

PRESEDINTE,
(ss) MIRON
Secretar,
(ss) GALACTION CRAIOVEANU

   Sa vedem si ce spun cu gura lor masonii:

   In 1881, francmasonul belgian Flerie scria:    

   „Jos Răstignitul!… Împărăţia lui s-a sfârşit! Nu este nevoie de Dumnezeu!”

   „Trebuie sa extirpăm lepra devorantă a creştinismului„, ţipa Gambeta

   Manly Palmer Hall (1901–1990), gradul 33, mason, ritul scotian. In 1934, Hall fondeaza Philosophical Research Society.

   In cartea „The Lost Keys of Freemasonry „, pag. 48, a scris:

   Masonul descopera ca energiile vazute ale lui lucifer sunt in mainile sale

   Lucrarea “ The Secret Teachings of All Ages: An Encyclopedic Outline of Masonic, Hermetic, Qabbalistic and Rosicrucian Symbolical Philosophy “a fost una din sursele de inspiratie pentru partea 1 a documentarului anticrestin Zeitgeist .

   Eliphas Lévi (1810 – 1875), cel ce avea sa aiba un mare impact asupra Hermetic Order of the Golden Dawn, spunea:

   „Ce este mai absurd si mai lipsit de evlavie decat sa i se atribuie numele de lucifer diavolului . Intelectul lui lucifer este spiritul inteligentei si dragostei . Este ( nu pot scrie cea mai mare hula, cea impotriva DUHULUI SFANT ) . Iar lucifer corporal este cel mai mare agent al magnetismului universal„

   Karl Heinrich Marx ( 1818 – 1883 ), evreu, Germania, celebrul filosof, sociolog, teoretician politic, revolutionar, idol al comunismului. S-a casatorit cu o ruda a lui Nathan Mayer ( 1777 – 1836 ) – fondatorul Rothschild banking family of England .

   Karl Marx a fost mason, s-a tras dintr-o familie de rabini, dar nici el si nici Engels n-au inventat comunismul. Ei au fost influentati direct de evreul Moses (Moshe) Hess (1812 – 1875) care a fost si unul din fondatorii socialismului. Este unul din creatorii anti-semitismului de tip modern, cititi va rog lucrarea sa On the Jewish Question.
   Citat Karl Marx:

   „ Aburi infernali se ridica si umplu creierul,
  Pana cand innebunesc si inima mi se schimba cu desavarsire.
Vezi aceasta sabie?
Printul intunericului mi-a vandut-o.
Pentru mine el este cel care masoara timpul si da semnalul,
Cu tot mai multa indrazneala interpretez dansul mortii „

   Tot el mai scria ca instrumentele de tortura sunt bune deoarece asigura locuri de munca , atat fierarilor cat si calailor …

   Albert Pike (1809 – 1891), mason, gradul 33 ritul scotian (rit pe care de fapt el l-a transformat dintr-o societate minuscula, la influenta enorma pe care o stim astazi) a formulat dogma divinităţii lui lucifer în „Morals and Dogma„:

   „Lucifer, Zeul Luminii, lupta împotriva lui Adonai, Zeul Bibliei; da, Lucifer e Dumnezeu

   „ Lucifer este purtătorul luminii. Nume straniu şi misterios al celui ce este Spiritul întunericului! Lucifer, fiul dimineţii! Este cel care aduce lumina şi în toată splendoarea sa intolerabilă orbeşte pe cei slabi sau sufletele egoiste. „

   Despre francmasonerie Albert Pike sustinea in lucrarea sa „DOGMĂ ŞI RITUAL” ca: „Francmasoneria are două doctrine, dintre care una este ascunsă, cunoaşterea sa fiind rezervată doar Maeştrilor…, iar cealaltă este publică…”

   In 1869 a fost unul din liderii de seama ai Cavalerilor Ku Klux Klan (KKK). În octombrie 1901 a fost ridicat în Washington D.C. un grandios monument in cinstea sa.

   In 1913 francmasonul Sicar de Plauson spunea:

   „Este un război pe care trebuie să-l continuăm până la victorie sau până la moarte – e războiul împotriva duşmanilor de totdeauna ai francmasoneriei: toate dogmele, toate bisericile„.

   Walther Rathenau ( 1867 – 1922 ), evreu, politician, scriitor, ministru de externe in timpul Weimar Republic. Fiul lui Emil Rathenau.

   Legaturi stranse cu masoneria. Lider industrias in vechiul imperiu german si noua republica. Unul din fondatorii German Democratic Party. In 1921 devine ministru al reconstructiei si in 1922 ministru de externe. Insistenta sa ca Germania sa accepte integral obligatiile Treaty of Versailles precum si Treaty of Rapallo cu Uniunea Sovietica i-au infuriat pe nationalisti.

   Acesta scria la 24 decembrie 1921 in Wiener Freie Presse:

   „Trei sute de oameni foarte apropiati intre ei ghideaza mereu destinele economice ale continentelor si tot ei decid cine le sunt succesorii

    „Război de moarte creştinismului” răcnea Fr. Viviani.

   Cititi va rog si:

Citate celebre ale unor masoni sau evrei sionisti faimosi

   Potrivit prestigiosului istoric César Vidal, pentru a inţelege ce se intampla in Europa trebuie luat in consideratie fenomenul francmasoneriei. Vidal documenteaza rolul discret dar imens jucat de acestia in formarea Uniunii Europene.

   Spre exemplu, afirma ca “proiectul Constitutiei Europene a fost elaborat de un francmason, Valéry Giscard D’Estaing”, fost presedinte al Frantei in perioada 1974-1981, presedintele Conventiei Europene care a redactat textul tratatului constitutional, ca “masonii controleaza Internationala Socialista si s-au infiltrat puternic in partidele de dreapta” si ca acestia exercita “o influenta masiva in lumea comunicatiilor si in special in educatie, justitie si fortele armate.”

   Referirile rolului jucat de Valery Giscard d’Estaing in geneza tratatului UE si-au gasit o confirmare si in marturiile celebrului fost dizident sovietic, Vladimir Bukovsky, care a avut acces la arhivele Partidului Comunist al URSS. Intr-o alocutiune rostita la Bruxelles, Bukovsky a dezvaluit ca, in ianuarie 1989, o delegatie a Comisiei Trilaterale, formata din ex-premierul japonez Yasuhiro Nakasone, ex-presedintele francez Valéry Giscard d’Estaing, bancherul american David Rockefeller si fostul secretar de stal al SUA, Henry Kissinger, s-a intalnit cu Mihail Gorbaciov  pentru a-l convinge ca URSS trebuie sa se integreze în marile institutii financiare ale lumii, GATT, FMI şi BANCA MONDIALA. Potrivit lui Bukovsky, la un moment dat Giscard d’Estaing a luat cuvantul si i-a spus lui Gorbaciov: “Domnule presedinte, nu pot sa va spun exact cand se va întampla – probabil intr-un interval de 15 ani – dar Europa va fi un stat federal si trebuie sa va pregatiti pentru aceasta.” Bukovsky nu si-a putut retine uimirea fata de capacitatile profetice ale lui d’Estaing:”Asta se intampla in ianuarie 1989, intr-o vreme in care tratatul de la Mastricht din 1992 nici macar nu fusese schitat.

   Dar Vladimir Bukovsky mai spune ceva: „Uniunea Europeana , noua Uniune Sovietica?„ Cititi va rog si articolul:

Documentare celebre: „Vladimir Bukovsky: Uniunea Europeana , Noua Uniune Sovietica”, subtitrare in limba romana si o analiza a sa

   In toamna anului 2004, un imens scandal bulversa scena politica europeana. Rocco Buttiglione, candidatul nominalizat de presedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, pentru portofoliul Justiţiei, Libertatii si Securitătii, era respins de una din comisiile Parlamentului European, pe motiv ca este mult prea conservator. In viziunea grupurilor euro-parlamentarilor socialisti si ecologisti, “vina” lui Buttiglione, un catolic practicant, a fost afirmatia facuta in cadrul audierilor cum că homosexualitatea este un pacat. Confruntat cu opozitia furibunda a majoritatii Parlamentului European, care a ameninţat cu un vot de blam la adresa intregii Comisii, Barroso a retras candidatura lui Buttiglione. In locul acestuia, Italia l-a nominalizat pe ministrul de externe Franco Frattini, si se parea că toate controversele vor fi date repede uitarii.

   Inainte insa de a pleca de la Bruxelles, Buttiglione a aruncat bomba, acuzandu-l pe inlocuitorul sau de apartenenta la o societate secreta. In momentul felicitarii pentru candidatura lui Frattini la postul de comisar european, politicanul crestin-democrat a afirmat:

   ” Sper ca audierile lui sa mearga bine si nimeni sa nu il întrebe daca este francmason. ”.

   Ulterior, in cadrul unei dezbateri desfaşurate la Milano, Buttiglione a spus despre principiul dupa care functioneaza institutiile europene

   “Uniunea Europeana se indreapta spre un totalitarism care doreste sa devina o religie de stat, o religie ateista, nihilista – o religie, care va deveni obligatorie pentru toti.„

   Cititi va rog si:

UNIUNEA EUROPEANA si BABILONUL CEL MARE , mama desfrânatelor şi a urâciunilor pământului

Elogiu masoneriei si romanul „THE LOST SYMBOL” a lui DAN BROWN

Analiza interviului din Forum masonic prilejuit de implinirea a 200 de ani ai Supremului Consiliu Mamă al Lumii de la Washington

 

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on ianuarie 23, 2010 at 1:11 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. gil said, on ianuarie 23, 2010 at 1:33 pm

    saccsiv am si eu o problema:nu stiu cum sa le explic oamenilor ca tratamentul cu celule stem nu este crestinesc!!!daca cineva in cuvinte obisnuite imi arata ca si eu sa spun mai departe la omu obisnuit!multam fain !!(de oreste imi este rusine si sa l vad,orice doctor l ar lua la spital fara probleme!!e tacanit rau,bate campii cu curaj,dar si codrut securistu e dus cu capu!!codrutz are comportament vizibil de masturbator profesionist care ii da senzatia de real cand de fapt este o imaginatie draceasca

    Apreciază

  3. neaion said, on ianuarie 23, 2010 at 8:35 pm

    in urna cu 15 ani pe un bloc din Bacau era scris cu litere mari:

    ”Francmasoneria distruge Romania!”

    iata-ne in 2010 …

    Apreciază

  4. Arcasul lui Stefan said, on ianuarie 23, 2010 at 9:54 pm

    Multa Sanatate Saccsiv!

    apropo de ce ai scris, uite ce mai fac masoni prin Romania:

    http://tvr.ro/articol.php?id=75783&c=47

    Ordinul Demolay.

    si mai nou e tot mai pe fata!

    La cati romani s-au convertit la baptism, iehovism, penticostalism etc, numai pentru bani, la care nu vor renunta nici in ruptul capului!

    Stii cu asazisele profetii ale Babei Vanga (ii placeau lui Ceausescu), sau indianul ala de se pare ca a scris o profetie despre Romania desi nu am gasit nimic care sa ateste asta numai bla bla-uri MISA. Profetii ca Romania va deveni centrul spiritual al lumii.

    Pai la cum se invarte masoneria si alte secte pe aici nu e exclus sa faca in Casa Poporului ditamai templu masonic si de acolo in colo stii si tu cam ce ar urma!

    Citeam in scrierile lui Arsenie Boca ca in anumite momente ale vietii un individ se dezvolta – evolueaza, ei daca nu are parte de un duhovnic, in loc sa se dezvolte sufleteste cum trebuie cu frica de DUmnezeu, vine diavolul si varsa el in loc o gramada de mizerii!!! Cam asa si cu masoneria, poporul roman are un spirit extraordinar si o credinta pe masura, dar daca nu se mai gasesc duhovnici sa ne calauzeasca si nimeni nu mai asculta pe Arsenie Papacioc, parintele Cleopa, Justin Parvu etc, vin alti si varsa venin si manipuleaza turma de oi dupa bunul plac. Iar turma se afunda tot mai adanc in intuneric, ignoranta si complexe.

    Scuze daca am scris cam in ceata , dar la ora asta is foarte obosit, si vroiam sa-mi exprim aceasta parere!

    Dumnezeu sa fie cu noi Toti!

    Apreciază

  5. Mircea Puscasu said, on ianuarie 23, 2010 at 10:48 pm

    http://www.lifesitenews.com/ldn/2007/jul/07073008.html
    German Government Publication Promotes Incestuous Pedophilia as Healthy Sex Education

    Se vede ca cei ce insista in promovarea acestor programe sunt cu totul dereglati.
    Se vadeste tot mai mult o generalizare a unei ordini nenaturale, impotriva firii, prin practici talmudice de abuzare, impatimire si demonizare a copilasilor.

    Smereasca Dumnezeu pe cei ce pangaresc in oameni chipul slavei Sale!

    Apreciază

  6. LUCI said, on ianuarie 24, 2010 at 5:22 am

    ANTICRISTUL incearca sa conrupa lumea prin mai multe metode ,tot mai multi practica magia ,vrajitoria ,prostitutia betia ,homosexualitatea .Toate aceste nelegiuiri sant practicate fara putina rusine si chiar daca vrea cineva sa le inpiedice nu poate ,

    Apreciază

  7. elena said, on ianuarie 24, 2010 at 3:49 pm

    oreste a sters anuntul cu muzica masonica de pe blogul lui dar mai este vizibil in cache-ul google http://209.85.129.132/search?q=cache:AaF5MPNyyP8J:codulluioreste.blogspot.com/+codul+lui+oreste&cd=1&hl=ro&ct=clnk&gl=ro

    poate ar merita facuta repede o poza, captura de ecran, pana nu dispare si de aici.

    Apreciază

  8. […] OSANALE: Marea Lojă Naţională din România aniversează 130 de ani de la înfiinţare Reporter: Thomas Jackson, preşedintele Conferinţei Mondiale a Marilor Loji masonice, subliniind implicarea francmasoneriei în căutarea libertăţii şi egalităţii, era de părere că organizaţia este cea care a asigurat formatul şi structura gândirii democratice. […]

    Apreciază

  9. […] OSANALE: Marea Lojă Naţională din România aniversează 130 de ani de la înfiinţare Reporter: Thomas Jackson, preşedintele Conferinţei Mondiale a Marilor Loji masonice, subliniind implicarea francmasoneriei în căutarea libertăţii şi egalităţii, era de părere că organizaţia este cea care a asigurat formatul şi structura gândirii democratice. […]

    Apreciază

  10. razbointrucuvant said, on ianuarie 25, 2010 at 12:25 am

    http://www.razbointrucuvant.ro/2010/01/24/foarte-important-si-foarte-grav-saptamana-aceasta-se-vor-vota-la-consiliul-europei-doua-rapoarte-criminale-impotriva-familiei-vietii-si-implicit-a-credintei-crestine/

    FOARTE IMPORTANT!
    SAPTAMANA ACEASTA SE VOR VOTA LA CONSILIUL EUROPEI DOUA RAPOARTE CAPITALE impotriva familiei, a vietii si (implicit) a credintei crestine!

    Apreciază

  11. CANTASTIM said, on martie 6, 2010 at 6:35 am

    În exclusivitate pentru „Tricolorul”:
    Marea Lojă Naţională a României – Aripa Eugen Ovidiu Chirovici

    Unii membri sînt oameni de valoare, alţii sînt nişte impostori – 1) Adamescu Constantin, 2. Adrian Băicuşi, 3) Adrian Androne, 4) Adrian Dragomirescu, 5) Adrian Mihai, 6) Adrian Rădescu, 7) Adrian Pascu, 8) Adrian Daminescu, 9) Adrian Chiţu, 10) Adrian Mihăilescu, 11) Adrian Severin, 12) Adrian Năstase, 13. Adnagi Slavoliub, 14) Alexandru Homotescu (gr.33), 15) Alexandru Diaconu, 16) Alexandru Lăpuşan, 17) Alexandru Bogdan, 18) Alexandru Valentin Tomescu, 19) Alexandru Darie, 20) Alexandru Tiberiu Dekany, 21) Alexandru Pascu, 22) Alecsandru Hociotă (gr.33), 23) Alexandru Tocilescu, 24) Alexandru Poleuca, 25) Alexandru Petre, 26) Aurel Stoica, 27) Aurel Ciumberica, 28) Aurel Bârzan, 29) Aurel Caraiman, 30) Aurel Rogojan,

    31) Aurelian Mihalache, 32) Al. Racoviceanu, 33. Andrei Vernescu, 34) Alberto Matei, 35) Aristide Butunoiu, 36) Ammar Aoun, 37) Attila Verestoy, 38) Barcan Mişu, 39) B.I. Ducu, 40) Barbu Cioculescu (gr.33), 41) Bogdan Dimitrie Niculae, 42) Bogdan Popescu (gr.33), 43) Bogdan Mirodotescu, 44) Bogdan Mihai Manolache (gr.33), 45) Bogdan Dumitrache (gr.33), 46) Bocioc Gabriel (gr.33), 47) Bujor Prelipceanu, 48) Cătălin Grigorescu, 49) Cătălin Hanu, 50) Cătălin M. Flutur, 51) Cătălin Neagu, 52) Cătălin Turliuc, 53) Catalin Ionescu Arbore (gr.33), 54) Cătălin Garganciuc (gr.33), 55) Constantin Roco, 56) Constantin Florin, 57) Constantin Vlăduţu, 58) Constantin Nicolaescu, 59) Constantin Iancu (gr.33), 60) Constantin Roman Tămăduianu, 61) Constantin Popeci, 62) Constantin Liviu Panaite (gr.33), 63) Constantin Niţă, 64) Corneliu Simion, 65) Corneliu Bristan, 66) Corneliu Zeană, 67) Corneliu Tăbîrcă, 68) Corneliu Ruse, 69) Cornel Lăceanu, 70) Cornel Kameninszki, 71) Cornel Visu (gr.33), 72) Cristian Burci, 73) Cristian Dumitrescu, 74) Cristian Unteanu, 75) Cristian Crişan, 76) Cristian Panciu (gr.33), 77) Cristian Becheanu (gr.33), 78) Cristian Duduleanu, 79) Cristian Berilă, 80) Cristian Boureanu, 81) Cristian Ghiby, 82) Cristian Radan, 83) Costin Cuneşteanu, 84) Claudiu Ionescu (gr.33), 85) Costică Lapteş, 86) Colt Nicolae, 87) Cezar Caluschi, 88) Cosmin Alexandrescu, 89) Codrin Stoicescu, 90) Dan Anghelescu (gr.33), 91) Dan Tanasie (gr.33), 92) Dan Cristescu(gr.33), 93) Dan Făgărăşeanu, 94) Dan Berindei, 95) Dan Vardie, 96) Dan Dobreanu, 97) Dan Stuparu, 98) Dan Neagu, 99) Dan Morar, 100) Dan Ciochină, 101) Dan Popescu, 102) Dan Poenaru, 103) Dan Grigore, 104) Dan Şanta, 105) Dan Georgescu, 106) Dan Delegeanu, 107) Dan Mircea Popescu, 108) Dorin Stanciu, 109) Dorin Băleanu, 110) Dorin Voinea, 111) Dorin Ţigănuş, 112) Dragos Cîrnici, 113) Dragos Bîlteanu, 114) Dragoş Dragomirescu, 115) Dragoş Stănescu, 116) Dedu Nicuşor Veronel, 117) Dafin Muresan, 118) Denis Diaconescu, 119) Daniel Hotăranu, 120) Dinu Săraru (gr.33), 121) Dacian Pallady, 122) Dănuţ Cacianov, 123) Daniel Cristian Gherasim, 124) Dorel Ţărmureanu, 125) Doru Tărăcilă, 126) Doru Surducan, 127) Dănuţ Prisecariu, 128) Dorel Gheorghiu, 129) Dănuţ Boghiu, 130) Daniel Moldoveanu, 131) Dudu Ştefan, 132) Dumitru Radu, 133) Dumitru Dorin Prunariu (gr.33), 134) Dumitru Iliescu, 135) Dumitru Creştin, 136) Dumitru Baltă, 137) Dumitru Cioflină, 138) Eugen Gheorghe, 139) Eugen Florescu, 140) Eugen Ovidiu Chirovici, 141) Eugen Negruş, 142) Eugen Mihăiescu, 143) Eugen Coifan, 144) Eugen Pascal, 145) Eugen Brătucu, 146) Emanuel Florea, 147) Emilian M. Dobrescu, 148) Emanuel Bârcă, 149) Emanoil Savoiu, 150) Emanuel Bădescu, 151) Emil Nedelea Cărămizaru, 152) Eduard Togoreanu, 153) Florin C. Vasile, 154) Florin M. Ghiulbenchian, 155) Florian Pittis (gr.33), 156) Florea Chiriac, 157) Florin Stoenescu, 158) Florin Simion, 159) Florian Dima, 160) Florica Drăjneanu, 161) Florentin Calapod, 162) Florin Sandu, 163) Florin Mihalache, 164) Filip Popa, 165) Francisc Aaron, 166) Francisc Toba, 167) Gabriel Homotescu (gr.33), 168) Gabriel Tocu, 169) Gabriel Giurgiu, 170) Gabriel Oltean, 171) Gabriel Corin, 172) Gabriel Cojocaru, 173) Gabriel Naghi, 174) Gabriel Oprea, 175) Gabriel G. Stănescu, 176) Gheorghe Florea (gr.33), 177) Gheorghe Dudescu (gr.33), 178) Gheorghe Neagu, 179) Gheorghe Naghiu, 180) Gheorghe Rusu, 181) Gheorghe Stanciu, 182) Gheorghe Niculescu, 183) Gheorghe Grigoraş, 184) Gheorghe Turda, 185) Gheorghe Carp, 186) Gheorghe Tinca, 187) Grigore Mîntescu (gr.33), 188) Grigore Ioan Popa, 189) Giuseppe Rossi, 190) Gherase Sabin, 191) Gelu Kelmer, 192) Gelu Voican Voiculescu, 193) George Cristian Maior, 194. George Mircea Botescu, 195) Gileru Mircea, 196) Gavril Iosif Chiuzbaian, 197) George Preda, 198) George Popa, 199) Horia Gligor, 200) Horia Furtună, 201) Horia Pintea, 202) Helios Melencu, 203) Ion Biriş, 204) Ion Băzgan (gr.33), 205) Ion Şandru, 206) Ion Turlacu, 207) Ion Vulpe, 208) Ion Bordeianu, 209) Ion Deaconescu, 210) Ion Stan, 211) Ion Iliescu, 212) Ioan Gîlca, 213) Ioan Talpeş, 214) Ioan Rus, 215) Ioan Codruţ Seres, 216) Ioan G. Puiu Iordăchescu, 217) Ioan Grigore Popa, 218) Ioan Giurescu, 219) Ioan Oprişan, 220) Ioan Mînzatu Ioan Sbîrciu, 221) Ioan David, 222) Ionica Marin, 223) Iulian Bianu, 224) Ionel Marcu (gr.33), 225I) Ionuţ Dogaru, 226) Ionel Dumitru (gr.33), 227) Ionel Udrescu, 228) Ionel Bara, 229) Ionel Crăciun, 230) Iulian Moisescu, 231) Iulian Corbu, 232) Iosif Constantin Drăgan, 233) Irinel Popescu (gr.33), 234) Ilie Sîrbu, 235) Laurenţiu Ganea, 236) Laurenţiu C. Bohîltea, 237) Laurenţiu Mircea Popescu, 238) Liviu Adrian Manta (gr.33), 239) Liviu Preja, 240) Liviu Toader, 241) Liviu Pătru, 242) Lazăr Popescu, 243) Leon Zăgreanu, 244) Lucian Pahonţu, 245) Manole Iosiper (gr.33), 246) Manole Florin Gabriel, 247) Marian Ştefan (gr.33), 248) Marian Mihăilă, 249) Marian Nasty Vlădoiu, 250) Marian Drăguşin, 251) Marian Covlea, 252) Marian Slav, 253) Marcel H. Şerban, 254) Marcel Mihoc, 255) Marcel Ivan, 256) Matei Gaspar, 257) Marius Velicu, 258) Matei Vintilă, 259) Marius Macovei, 260) Miron Dorin, 261) Mora Akos, 262) Mugur Caracaş, 263) Mugur Isărescu, 264) Mihai Dragoş Marinciu, 265) Mihai Prisecariu, 266) Mihai Sîrbu, 267) Mihai Stoenescu, 268) Mihai Pelin, 269) Mihai Coculescu, 270) Mihai Dogaru, 271) Mihai Nane, 272) Mihai Iliescu, 273 ) Mihai J. Bugaru, 274) Mihai Stan, 275) Mihai Nicolaiciuc, 276) Mihai Tănăsescu, 277) Mihail Popescu, 278) Mircea Ciocian, 279) Mihail Montanu, 280) Mircea Chelaru, 281) Mircea Pascu, 282) Mircea Mocanu (gr.33), 283) Mircea A.Birt (gr.33), 284) Mircea Bobora, 285) Mircea Vaidavoievod (gr.33), 286) Mircea Perpelea, 287) Mircea O. Constantinescu, 288) Narcis Zărnescu (gr.33), 289) Negru Adrian, 290) Nicu Pop, 291) Nicu Văleanu, 292) Nicolae Cristescu, 293) Nicolae Botică-Rădulescu, 294) Nicolae Jidovu, 295) Nicolae Cernăianu (gr.33), 296) Nicolae Gligor, 297) Nicolae Bătănoiu, 298) Nicolae Anghel, 299) Nicolae Spiroiu, 300) Nicolae Alexandru, 301) Octavian Paler, 302) Octavian Creţu, 303) Octavian Pop, 304) Octavian Tocu, 305) Octavian Apahideanu, 306) Olimpian Ungherea (gr.33), 307) Ovidiu Gabriel Galeş, 308) Ovidiu Marian, 309) Ovidiu Petru Popescu, 310) Ovidiu Dăianu, 311) Ovidiu Tender, 312) Ovidiu Băjenaru, 313) Ovidiu Soare, 314) Pavel Anghelescu, 315) Pavel Abraham (gr.33), 316) Paul Pop, 317) Paul Adrian Ilieş, 318) Petru Calistru, 319) Petre Mihuţ, 320) Petre Roman, 321) Palladi Dacian Salvator, 322) Pierre Joseph de Hillerin (gr.33), 323) Radu G. Serafim, 324) Radu Bălănescu, 325) Radu Bălănean, 326) Radu Comănescu, 327) Radu Mihailov, 328) Radu Boroianu (gr.33), 329) Radu Iliescu, 330) Radu Georgescu, 331) Răzvan Purdilă, 332) Răzvan Socolov, 333) Răzvan Teodorescu, 334) Romeo Vîlcu, 335) Romeo Avram, 336) Romeo Marinof, 337) Remus Opriş, 338) Remus Capotă, 339) Roberto Constantinescu, 340) Sorin Moisescu, 341) Sorin Ionescu, 342) Sorin Teşu, 343) Sorin Ovidiu Bălan, 344) Sorin Ungureanu, 345) Sorin Sîrbu, 346) Sorin Calafus, 347) Sorin Naghiu, 348) Sorin A. Robu, 349) Sorin Simion, 350) Sorin Grigorescu (gr.33), 351) Sorin Crivăţ, 3520 Sorin Nicula, 353) Sandu Marian, 354) Sandu Popescu, 355) Sandu Gabriel, 356) Sergiu Ionescu, 357) Sergiu Protopopescu, 358) Sergiu Constantin, 359) Silviu Manghiurea, 360) Silviu Dopan (gr.33), 361) Silviu Marius Ştefan (gr.33), 362) Ştefan Ionescu, 363) Ştefan S. Sobotka, 364) Ştefan Mîsu, 365) Ştefan Uzunov, 366) Ştefan Mureşan, 367) Ştefan Ene, 368) Ştefan Topor, 369) Ştefan Mitroi, 370) Şerban Mihăilescu, 371) Şerban Stănescu, 372) Şerban Gavrilescu, 373) Traian Caramanian, 374) Traian Petrescu, 375) Tiberiu Popescu, 376) Tiberiu Boiţan, 377) Teodor Robu, 378) Toma Zaharia, 379) Vasile Savoiu (gr.33), 380) Vasile Taloş, 381) Vasile Toader, 382) Vasile Iancu, 383) Vasile Mihalcea, 384) Vasilescu Ghe. Teodor, 385) Valentin Creaţă, 386) Valentin Năstase, 387) Valentin Talapanescu, 388) Vladimir Botnariuc, 389) Vasile Butulescu, 390) Vlad Savciuc, 391) Vrînceanu Decebal, 392) Volosciuc Dumitru, 393) Valeriu Arbore (gr.33), 394) Virgil Muresan, 395) Virgil Stoenescu (gr.33), 396) Virgil S. Niţulescu (gr.33), 397) Virgil Oprea, 398) Virgiliu Nicolescu, 399) Virgil Ardelean, 400) Victor Marcu, 401) Victor Rădescu, 402) Victor Răchită (gr.33), 403) Viorel Stelian Popa, 404) Viorel Cosma, 405) Viorel Rus, 406) Viorel Hrebenciuc, 407) Visarion Marinescu, 408) Zmeu Veceslav.

    Copyright Tricolorul

    Trimite pe email articolul

    http://www.ziarultricolorul.ro/?cmd=displaystory&story_id=4222&format=html

    Apreciază

  12. CUPRINS O – W « Saccsiv's Weblog said, on august 8, 2010 at 5:32 pm

    […] OSANALE: Marea Lojă Naţională din România aniversează 130 de ani de la înfiinţare […]

    Apreciază

    • Nicolae said, on august 17, 2012 at 1:50 am

      Pã ce marea loja „Nationala” dacã masoneria este cosmpolita si Antintionla?!

      Apreciază

  13. […] OSANALE: Marea Lojă Naţională din România aniversează 130 de ani de la înfiinţare […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.