SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: Planeta se „incalzeste” – GER si ZAPADA in emisfera nordica

Posted in frig, incalzirea globala, zapada by saccsiv on ianuarie 8, 2010

   Citez din articolul Europa tremură de frig:

   O iarnă nemilioasă a pus stăpânire pe regiuni din Europa. 122 de oameni au murit în Polonia din cauza frigului. În Marea Britanie sute de şcoli au fost închise, iar transporturile paralizate din cauza ninsorilor, relatează BBC.

   Milioane de britanici au avut de suferit din cauza traficului dat peste cap de nămeţi. De trei decenii n-a mai fost aşa o iarnă la ei.
   Aeroportul Gatwick a fost închis ieri dimineaţă, în timp ce Heathrow, Birmingham, Luton şi Southampton au fost deschise, însă s-au confruntat cu întârzieri ori curse amânate.
   Meteorologii nu au veşti bune pentru britanici. Ei spun că iarna mai rămâne câteva săptămâni.  

   Temperaturile au coborât ieri la minus 41 de grade Celsius în Norvegia. În Alpii elveţieni cel puţin şapte oameni au fost ucişi de avalanşe.
   Iar în 14 departamente din sud-vestul Franţei e cod portocaliu de ninsori puternice. Pe şoselele din Brittany, Cotes d’Armor şi Finistere aproape că nu s-a putut circula.
   În Polonia numărul oamenilor răpuşi de ger a ajuns la 122. Majoritatea sunt oameni ai străzii. În oraşul norvegian Roeros termometrele au arătat minus 41 de grade, minime ce nu s-au mai înregsitrat de ani buni.

   Iata si ce putem citit in articolul Emisfera nordică, paralizată de ger:

   Valuri de frig au îngheţat, în ultimele zile, mai multe regiuni din lume. Asia e cea mai afectată. Cel puţin 42 de oameni au murit din cauza hipotermiei în nordul Indiei, iar în China temperaturile au coborât la minus 32 de grade Celsius. Şi în centrul şi estul Statelor Unite e frig, iar europenii dârdie şi ei.

   Dacă decembrie 2009 a fost cea mai friguroasă lună din 1995, ianuarie vine cu temperaturi şi mai mici din cauza unui val de frig siberian.
   Şi în restul Europei Occidentale, mercurul din termometre a ajuns la minus 19 grade Celsius în Germania. Iar în centrul Franţei traficul rutier este serios perturbat din cauza ninsorilor. În 18 departament e cod portocaliu de vreme rea.
   Iar în Elveţia, din cauza frigului numeroase curse au plecat cu întârziere spre Paris, Amsterdam ori Geneva.
   Iarnă veritabilă în Asia
   E îngheţ şi în nordul Chinei. Iar în capitală la Beijing s-au înregistrat cele mai consistente ninsori din ultima jumătate de secol. Iar temperaturile n-au mai fost atât de mici de 20 de ani, cu aproape minus 16 grade Celsius la Beijing.
   Însă meteorologii averizează că mercurul din termometre ar putea coborî până la minus 32 de grade Celsius.
   Pe o autostradă din apropierea capitalei au fost ambuteaje, iar coloanele de maşini s-au întins pe o distanţă de 20 de kilometri.
   Şi pe aeroporturi a fost haos. Sute de zboruri au fost anulate sau au avut întârzieri. 1.400 de pasageri au rămas blocaţi în aeroporturi. Şi mai multe trenuri au rămas înzăpezite.

   În Coreea de Sud transporturile au fost serios perturbate din cauza ninsorilor abundente. Însă treptat lucrurile revin la normal. Locuitorii capitalei Seul au ieşit în stradă echipaţi cu lopeţi ca să degajeze străzile blocate de nămeţi. Şi pe aeroportul Gimpo pistele au fost curăţate, iar avioanele au putut să se ridice de la sol. Luni au fost anulate 200 de curse.
   Frig rău la Miami
  
N-a mai fost aşa frig de opt ani la Miami. S-au înregsitrat doar între 1 şi 5 grade. Celebrele plaje sunt pustii, iar turiştii au dat ţinutele lejere pe căciuli şi paltoane.
   Iar sudul Floridei, supranumit „statul soarelui” dârdie la zero grade, temperatură pe care nu a mai înregistrat-o de de zece ani. 

   Cititi va rog si:

Planeta se „incalzeste”: 80 MORTI din cauza valului de FRIG din Europa …

VIDEO: Planeta se „incalzeste” – Stare de urgenţă la Washington din cauza celei mai grave furtuni de zăpadă din ultimii 6 ani

Planeta se „incalzeste”: Marea Britanie se va confrunta cu una dintre cele mai friguroase ierni din ultimii 100 de ani

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on ianuarie 8, 2010 at 9:22 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. anonim said, on ianuarie 8, 2010 at 9:42 am

    Offtopic
    Ceva este putred in Danemarca

    De cand a murit Toni Tecuceanu, Dumnezeu sa-l ierte, cererile de vaccinare din partea populatiei au crescut de 10 ori. Mortea acestui om pare un pic cam suspecta, nimeni nu a avut voie (persoanele lui dragi) sa-l viziteze in spital. Nimeni nu putea sa-i verifice pe dotori ce facea acolo. Oare ce-i ce l-au tratat ereau medici sau „doctori” ?
    Nu stiu, dar eu personal as investiga un pic moartea acestui om. Nu stiu de ce dar parca uni isi freaca mainile de fericire la televizor discutand despre moartea acestui om.
    Exista oameni care sunt ferm convins ca pentru bani sau functi n-ar sta nici 5 secunde pe ganduri sa sacrifice un om.
    http://www.antena3.ro/stiri/romania/cererile-de-vaccinare-anti-ah1n1-s-au-inmultit-de-10-ori-in-urma-cresterii-numarului-de-decese_88970.html

    Apreciază

  3. Alexandra said, on ianuarie 8, 2010 at 8:52 pm

    @fane
    Noi astia de pe forumul asta si nu numai, in general oamenii cu credinta in Dumnezeu, am primit un dar mare de la Dumnezeu: credinta. Credinta ne lumineaza, ne intareste….ne da intelepciune…este TOT pentru noi.
    Unii oameni insa nu au primit (inca) acest dar, sunt total nefericiti, multi sunt disperati. Cei ce se bulucesc la tot felul de cozi pentru tot felul de scopuri imbecile sunt orbi, de aceea sunt usor de manipulat, de aceea cad in plasele de tot felul.
    Haideti sa facem ceva…sa ne fie mila de ei si sa ne rugam pentru ei.
    Prin 2005 cineva mi-a spus ca incalzirea planetei este un fals si o stia de la un grup de meteorologi de prin partea de sud a Statelor Unite. N-am crezut o secunda lucrul asta la acea data. Am crezut ca este o manevra a unor americani care nu vor sa renunte la SUV-le lor.
    Cand insa am citit asta pe blogul lui scaccsiv si al fratilor de la Razboi intru Cuvant nu m-am indoit o clipa. Si nu pentru ca am credinta oarba in ei, caci verific cu propria-mi minte si inima cele scrise de ei ci pentru ca ochii mei duhovnicesti au inceput sa vada mai bine decat vedeau prin 2005…..asa ca ma gandesc cu groaza la cat de oarba sunt eu la multe lucruri duhovnicesti azi si cate greseli fac aproape in fiecare secunda si ma apuca plansul de mine si de altii ca mine si de cei care se bulucesc.

    Apreciază

  4. em said, on ianuarie 10, 2010 at 3:29 pm

    Ia sa vedem cam cum a fost vremea in iarna anului 1475.
    Ce chestie… cam la fel cu cea din saptamana asta:
    „În dimineaţa zilei de 10 ianuarie 1475, oastea otomană înainta pe valea Bârladului pe o ceaţă care nu îngăduia să se vadă la mai mult de câţiva paşi. Era moină şi zăpada începuse să se topească, încât toată lunca Bârladului era plină de băltoace…
    „http://ro.wikipedia.org/wiki/Podul_%C3%8Enalt
    Si cand te gandesti ca atunci lipsea cu desavarsire poluarea…

    Apreciază

  5. em said, on ianuarie 10, 2010 at 3:30 pm

    am uitat sa specific: asa a fost vremea saptamana asta in Moldova 😛

    Apreciază

  6. […] VIDEO: Planeta se „incalzeste” – GER si ZAPADA in emisfera nordica […]

    Apreciază

  7. […] VIDEO: Planeta se „incalzeste” – GER si ZAPADA in emisfera nordica […]

    Apreciază

  8. […] VIDEO: Planeta se „incalzeste” – GER si ZAPADA in emisfera nordica […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.