SACCSIV – blog ortodox

„Atacul terorist” din Detroit a mai rezolvat o problema: se vor instala SCANERE CORPORALE COMPLETE

Posted in GORDON BROWN, Marea Britanie, SCANARE CORPORALA COMPLETA, SUA by saccsiv on ianuarie 7, 2010

   Citez din articolul: Gordon Brown promises full body scanners at UK airports (Gordon Brown promite ca va dota aeroporturile din Marea Britanie cu scanere corporale complete):

   Prim Ministrul Gordon Brown si-a dat acordul pentru a fi introduse scanere corporale complete in aeroporturile britanice

   BAA, ce are in subordine sase aeroporturi britanice, a afirmat ca va instala scanerele “cat de repede posibil“ la Heathrow.

   Expertii au studiat eficienta scanerelor in detectarea tipului de bomba ce ar fi fost folosit in ziua de Carciun intr-un atentat asupra Detroit-ului.

   Si Statele Unite vor introduce modalitati de verificare pentru pasagerii ce vin din tarile considerate a avea legaturi cu terorismul.

   Fiind invitat la emisiunea  lui Andrew Marr, BBC One, prim ministrul a afirmat ca guvernul va face tot ce ii sta in putere pentru a intari securitatea si pentru a preveni o repetare a  atacului din Statele Unite.

   Verificarea bagajelor de mana

   Nigerianul Umar Farouk Abdulmutallab, care este acum in custodie este acuzat de incercarea de a detona o bomba intr-un avion ce avea traseu catre Statele Unite.

   Gordon Brown a afirmat ca pasagerii vor observa o introducere graduala a utilizarii scanerelor complete si a celor pentru verificarea bagajelor de mana pentru detectarea explozibililor.

   Brown despre amenintarea Yemen si despre securitatea aeroportului

   El a adaugat ca vor fi verificati atat pasagerii de tranzit cat si cei de transfer.

   In momentul de fata, din cauza costurilor si a intarzierilor, nu tuturor pasagerilor  trebuie sa li se aplice scanare corporala completa, in special daca se afla in tranzit pentru o alta tara.

   Un purtator de cuvant al BAA a afirmat: “Credem ca o combinatie a tehnologiei, inteligentei si profilarea pasagerilor va ajuta in realizarea unui sistem de aparare mult mai eficient impotriva naturii imprevizibile si schimbatoare a terorismului din domeniul aviatiei.“

   Purtatorul de cuvant a adaugat faptul ca nu s-a decis nimic deocamdata asupra tipului pasagerilor ce vor fi scanati complet.

   Si, de asemeni, a refuzat sa ofere detalii specifice in legatura cu durata scanarii sau cu extinderea acesteia catre alte aeroporturi, despre costuri sau despre posibilele intarzieri ale pasagerilor. 

A computer screen showing the results of a full body scan

Pasagerii sunt iradiati cu unde electromagnetice pentru a se realiza o imagine 3-D

   Scanarea totala

   Initiativa guvernului a fost primita cu bratele deschise de liberal- democrati. Dar purtatorul de cuvant al afacerilor interne, Chris Huhne, a afirmat ca scanerele ar fi putut fi folosite mai devreme, dar au fost tinute in depozit pentru a fi testate.

   Intre timp, presedintele Statelor Unite Barack Obama a promis “sa actioneze rapid pentru a remedia defectele“ din sistemul de securitate si a condamnat scaparile ce au urmat  pretinsului atentat cu bomba din ziua de Craciun asupra unui avion american.

   Rapoartele afirma ca vor fi scanati total pasagerii din Nigeria, Pakistan, Syria, Iran, Sudan, Yemen si Cuba si, de asemeni, li se vor scana si bagajele de mana.

   Noile directive de securitate ale Statelor Unite au intrat in vigoare luni.

   Philip Baum, editor al revistei Aviation Security International, a afirmat ca scanerele nu sunt singura solutie si portretarea pasagerilor este, de fapt, cea mai buna modalitate de a preveni atacurile teroriste. “Trebuie sa ne gandim la faptul ca se poate construi o bomba in magazinul duty free, dupa ce ai trecut prin scanare. Avand acest lucru in minte, trebuie sa vedem care este intentia oamenilor, nu ce lucruri au asupra lor.“

   Gordon Brown a anuntat vineri ca a cerut o revizuire a masurilor de securitate existente, iar consilierii sunt asteptati sa realizeze acest raport cat de repede posibil.

   Aparatele folosite pentru scanarea totala, in valoare de 80 000 de lire, ce realizeaza imaginea “dezbracata“ a pasagerilor, inlatura necesitatea perchezitiilor corporale.

   Aparatele  functioneaza prin iradierea pasagerilor cu unde electromagnetice in timp ce acestia stau intr-o cabina.  Procedeul  realizeaza astfel o imagine virtuala   tri-dimensionala.

   Au existat proteste in legatura cu incalcarea intimitatii, aratand ca aceasta modalitate de scanare echivaleaza cu perchezitia corporala.

   Aparatele sunt testate momentan in aeroportul din Manchester, dupa ce au fost introduse in aeroportul din Heathrow din 2004.

   De asemeni, sunt folosite si in Statele Unite, 40 de aparate fiind deja instalate in 19 aeroporturi.

   „Atacul terorist” a mai rezolvat si o alta problema:

“Atacul terorist” de la Detroit, pretext pentru INVADAREA YEMENULUI?

 

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on ianuarie 7, 2010 at 9:43 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. G.C. said, on ianuarie 7, 2010 at 11:32 am

    Au avut nevoie de ele. Voiau sa faca aceasta iinca din 2001. Problema a fost ca s-au avantat prea mult si au respins propunerea aceasta obscena, pe care acum o doresc.

    Orice forma de libertate a pierit din momentul in care au atins nivelul tehnologic necesar subminarii vointei fiecaruia.

    Apreciază

  3. G.C. said, on ianuarie 7, 2010 at 2:02 pm

    Salut! Nu stiam cum sa te contactez, asa ca folosesc acest subiect, facand parte din aceeasi categorie. Iata ce informatie avem pe Hotnews: http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-6792823-cnadnr-plati-asocierii-novensys-corporation-uti-systems-35-96-milioane-lei-pentru-rovinieta-electronica.htm

    Cipul in toate …. in curand: dar omul de ce n-are cip, e mai prost decat animalul sau masina?

    Apreciază

  4. parereamea said, on ianuarie 7, 2010 at 2:56 pm

    Tot de pe hotnews.
    Iata ce „incident diplomatic” stupid au mai inventat baietii tot pentru introducerea scanerelor.
    http://www.hotnews.ro/stiri-international-6788036-incident-diplomatic-intre-slovacia-irlanda-slovac-trecut-fara-probleme-vama-irlandeza-100-grame-explozibil.htm

    Apreciază

  5. Alexandra said, on ianuarie 7, 2010 at 11:44 pm

    Doamne Iisuse! Cat de mare poate fi psihoza cu atacurile teroriste de sa-ti vina sa lesini cand vezi sticle cu miere…..
    Politistii sunt atat de speriati ca vor trage fara sa se mai gandeasca in oricine e suspect. Vezi si cazul polonezului din Vancouver pentru care s-au folosit socurile electrice pina a sucombat doar pentru ca cerea disperat in limba lui materna un translator.
    Toate astea sunt facute cu rost, se desfasoara la scara planetara scenariile din cartea orwelliana „1984”…se instaureaza pas cu pas frica, teroarea, nesiguranta, banuiala ca cel de langa tine nu vrea altceva decat sa te omoare cu orice pret.

    Apreciază

  6. […] „Atacul terorist” din Detroit a mai rezolvat o problema: se vor instala SCANERE CORPORALE COMPL… […]

    Apreciază

  7. […] „Atacul terorist” din Detroit a mai rezolvat o problema: se vor instala SCANERE CORPORALE COMPL… […]

    Apreciază

  8. […] „Atacul terorist” din Detroit a mai rezolvat o problema: se vor instala SCANERE CORPORALE COMPL… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.