SACCSIV – blog ortodox

Comentariul zilei (07.01.2009): CEZARIANA, noua politica din maternitati?

Posted in CEZARIANA, reducerea populatiei by saccsiv on ianuarie 7, 2010

   Iata un comentariu postat de cititorul prmihai la articolul SIMTITI CEVA IN AER?

În primul rând, iartă-mi stângăcia. Nu mă prea pricep să utilizez internetul. Nu ştiu ce înseamnă ,, site web”.

Aş fi vrut să fac acest comentariu la ,,categoria”: ,,Reducerea populaţiei”, dar n-am ştiut cum să-l postez acolo.

Slujesc ca preot, de mai bine de 10 ani, într-un sat dobrogean.
De vreo doi ani încoace, întrebând mamele în lăuzie dacă au avut o naştere uşoară, am observat că din ce în ce mai multe sunt cazurile de naştere prin cezariană. Ba chiar n-am mai auzit de o naştere normală în ultimele 5-6 luni.

Am crezut iniţial că e vorba despre mentalitatea femeii moderne care nu mai vrea să se chinuie trecând prin travaliul naşterii. La o cezariană, mamei i se face anestezie, o taie pe burtă, i se scoate copilul, apoi este cusută şi e … ca nouă… fără să fi simţit vreo durere.
Dar cunosc cazuri de femei care au dorit în mod expres naştere normală şi tot la cezariană au ajuns, invocându-se de către medici ,,n” pricini care ar necesita intervenţia chirurgicală ( cordonul ombilical prea lung, sau prea scurt, sau înfăşurat în jurul gâtului pruncului; lipsa dilataţiei; poziţionarea nepotrivită a fătului…).
Deci adevărata cauză a înmulţirii naşterilor prin cezariană nu este moftul femeilor moderne.

Am căutat, o altă explicaţie.
Până nu demult, medicii nici nu prea dădeau pe la sala de naşteri; doar când era o complicaţie se deranjau, vădit iritaţi, să vadă despre ce e vorba. În general se năştea cu moaşa, care avea mult mai multă experienţă practică, care ştia cum să facă masajul local, cum să stimuleze dilatarea, cum să ajute la corecta poziţionare a fătului… şi totul ieşea bine.
La externare, drept mulţumire, nu neapărat ca şpagă, cât i se dădea moaşei? Un prosop, un săpun şi vreo cinci sute de mii vechi. Iar medicul cu ce se alegea? Cu nimic.
Aşa că, iată-i pe medici deşteptându-se: de ce să nu luăm noi ,,laurii”, dar şi ,,darurile”. Iar când vorbeşti de ,,dar” la medic, nu mai e vorba doar de un prosop şi un săpun şi de cincisute de mii vechi, ci de milioane bune, chiar zeci de milioane uneori.
Şi mi-am zis că asta-i explicaţia: dorinţa medicilor de a-şi rotunji bugetul.

Şi prima explicaţie, şi a doua rămân valabile, dar nu acoperă toată gama de situaţii. Ba mai mult, în urma a două cazuri recente ce le-am cunoscut, mi-am dat seama că ceea ce se întâmplă intră în categoria ,, războiului împotriva populaţiei” de care medicii înşişi sunt mai mult sau mai puţin conştienţi, mai mult sau mai puţin implicaţi şi, deci, copărtaşi cu elitele mondialiste la planul de reducere a populaţiei.

Primul caz este al unei fete de 28 de ani, mamă a şapte copii şi care, mergând să-l nască pe al optulea, a dat de un medic ,,idiot” ( iertaţi-mi expresia ). Pur şi simplu n-a vrut să o ajute şi nici pe moaşă n-a lăsat-o. Deşi avea dilataţie maximă ( lucru firesc pentru un organism ce a mai trecut prin şapte naşteri ), n-au dus-o în sala de naşteri, medicul bombănind pe culoare: ,,eu ăsteia îi fac cezariană şi îi leg trompele, ce, e vacă de prăsilă, câţi copii o să mai facă?” Mama a auzit toate acestea, ba chiar s-a luat puţin în gură cu el: ,, dom’ doctor, nu vi-i aduc să mi-i creşteţi”, lucru care l-a iritat şi mai mult. Au lăsat-o mai bine de doisprezece ore să se chinuie, după care i-au făcut Eco şi au constatat ( după cum era şi firesc) că fătul se întorse-se ( dacă a văzut că nimeni nu-l ajută, a obosit şi a renunţat…) şi acum chiar că nu mai putea fi vorba de o naştere normală…I-au făcut cezariană, au vrut să-i lege trompele… încă ameţită după anestezie a făcut scandal săraca fată pe masa de operaţie… şi abia au lăsat-o fără s-o mutileze.
În spitalul din Constanţa, cazul a fost celebru şi bineînţeles, corpul medical a făcut coaliţie împotriva ,,pacientului vinovat şi irascibil”.

Să zicem că acesta este un caz izolat, că s-a nimerit să cadă pe tura unui astfel de medic, că doar nu toţi or fi la fel, dar…

…al doilea caz, recent, mi-a făcut lumină, înţelegând întregul fenomen.

E o fată la noi în sat, însărcinată în luna a 7-a. A fost la control şi, printre altele, i-a spus medicului că vrea să aibă o naştere normală. Medicul n-a avut nimic împotrivă, dar i-a spus că nu se mai găseşte la noi în ţară în spitale injecţie de dilatare ( oxitocină ) şi prin urmare, dacă până la naştere nu face rost dintr-o altă ţară de acest produs, nu pot risca printr-o naştere normală şi tot la cezariană vor ajunge.

Aceasta, mie personal, chiar mi se pare a fi ,,lucrătură” a elitelor, sau directivă a OMS, sau cine ştie cărui organism internaţional ce urmăreşte ,, binele” românilor. Scoţând oxitocina de pe piaţă condamnă toate mamele la a fi ,,bune de tăiat” şi astfel se limitează naşterile; ştiut fiind că după o cezariană e necesară o pauză de 2-3 ani până la o altă sarcină, care nu se poate finaliza decât tot printr-o cezariană la care inevitabil se vor lega şi trompele. … Sterilizare ,,forte”. Ajungem astfel aproape de ,,legea” chinezească de limitare a naşterilor. Dacă n-au reuşit-o cu Gardasilul, prin cezariana urmată de legarea trompelor ne sterilizează ca pe vaci.

Poate că greşesc prin evaluarea ce am făcut-o. Poate că e doar o situaţie locală, aici, la Spitalul municipal din Constanţa, dar am intrat la bănuială că ar fi totul dirijat şi în urma afirmaţiei pe care un medic renumit al spitalului de la secţia ginecologie a făcut-o tatălui celor opt copii : ,,Nu poţi tu înţelege ce se întâmplă aici în spital”.

Aş dori dacă se poate o confirmare, sau o infirmare a celor spuse de mine. Mulţumesc.

Doamne ajută.

   Comentariu saccsiv:

   Voi studia statisticile. Pana atunci e important de stiut ce informatii detineti voi, dragi cititori, legat de acest subiect. Deocamdata, tocmai ce-am aflat ca o sora crestina a nascut zilele trecute tot prin … cezariana.

   Daca informatiile de mai sus se confirma si aveam a face cu o generalizare a fenomenului, este foarte grav, dar perfect incadrabil in:

„IARNA DEMOGRAFICA„ subtitrare in limba romana si completari foarte necesare

PIETRELE INDRUMATOARE din Georgia (Georgia Guidestones) si directiva unui maxim de 500 milioane de locuitori pe planeta

 

73 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on ianuarie 7, 2010 at 10:03 am

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

  • vio said, on ianuarie 8, 2010 at 6:48 am

   Din pacate cred ca este adevarat. La ultimul control la doctora mea ginecolog (la sfarsitul lui decembrie 2009), stiind ca mai vreau sa fac un copil, m-a intrebat cat de curand vrem sa avem al doilea copil. I-am spus ca inca nu ne-am decis, dar cand o fi sa se intample va fi binevenit; atunci d-na doctor mi-a specificat ca spitalul la care e dumneaei nu mai are medicamentul „X” (atunci nu am retinut denumirea medicamentului), medicament ce induce dilatarea, decat pentru cateva luni, pt. ca „s-a hotarat” sa nu se mai fabrice (ironia e ca acest medicament se pare ca era f.f. ieftin – 2 sau 3 lei). Si ca atunci cand se va termina acea rezerva vor fi nevoiti sa faca numai cezariene. Oricum, dumneaei, ca medic, era f revoltata.

   Apreciază

   • CAROLINA UK said, on aprilie 17, 2012 at 5:24 pm

    Sa va spun ceva,am vrut sa nasc la Maternitatea Polizu din capitala insa in timpul sarcinii am fost obligata sa fac extrem de multe analize care m-ar fi costat pe putin suma de 50.000 lei vechi,plus ca trebuia sa-i dau doctoritei de fiecare data cate ceva la consultatiile care trebuia sa le fac tot mai des.Vazand ca ajungeam ultima la consultatie de fiecare data,si ma lasa sa astept pana seara cand mi se facea foame si rau,mi-am dat seama ca doctorita mea nu era multumita de cadourile mele ci dorea special DOAR BANI! Atunci am ajuns la concluzia ca nu pot naste in ROMANIA la Polizu ci trebuie sa ma grabesc in alta directie ptr.ca m-am crucit ce mi-au spus doctoritele din acel spital in timp ce asteptam atatea ore pe acolo,numai sa te faca sa cheltuiesti niste bani aiurea! Atunci am decis sa nasc in Marea Britanie! Am cautat pe net Nasterea in apa,am vazut experiente,mi-a placut,am decis sa-mi cumpar -BIRTH POOL- ,mi-am cautat si MIDWIFE(moasa in uk),mi-am cumparat clipsuri ptr.clampat buricul bebelusului,prosoape,etc.etc.In final am nascut dar n-am rezistat in piscina si sotul meu m-a dus la un spital foarte select de stat.M-am trezit intr-o camera atat de frumoasa de zici ca eram intr-o camera de hotel de 5* cu pat pe mijloc,fotolii,tv,cada de nasteri selecta,etc.Am nascut acolo NATURAL CU MIDWIFE SI CU SOTUL LANGA MINE O FETITA SANATOASA DAR SPRE SURPRINDEREA SPITALULUI NU AM DAT VOIE SA IMI VACCINEZE FETITA SUB NICIO FORMA.Vreau sa va spun ca din acel moment tot spitalul a intrat in alerta maxima de ce nu vreau sa fiu deacord cu VACCINAREA!M-am trezit cu directoarea spitalului langa mine si m-au tinut inca o zi acolo poate ma razgandesc! Va dati seama ca nu am facut-o nici in ziua de azi,dar ei inca ma cauta acasa sa imi vaccinez copilul.Fetita a crescut mare e sanatoasa,nu e vaccinata si nici n-am s-o vaccinez in veci !

    Apreciază

 2. Mihai said, on ianuarie 7, 2010 at 10:31 am

  Presupun ca depinde de spital si de pozitia sociala a pacientei, dar este intr-adevar un ‘trend” vizibil nasterea prin cezariana. Unele femei aleg cezariana de frica. Eu personal n-am auzit de cezariene „impuse”, ci doar „sugerate”. Monstruozitatea, insa, in cazul relatat de Pr. Mihai, este intentia MACELARULUI de a-i lega trompele uterine bietei femei.
  Pe de alta parte, mi-e destul de greu sa cred (deocamdata) ca OMS poate da directive de genul asta, de care sa stie toti medicii ginecologi, fara sa „rasufle” informatia.
  Doamne, ajuta!

  Apreciază

  • lidians said, on iulie 22, 2010 at 8:54 pm

   OMS recomanda un maxim de 15% cezariene din nr total de nasteri
   La noi cred ca s-a ajuns la 80% sau peste
   In Mexic de exemplu s-a ajuns la 40% si erau f alarmati de ceea ce se intampla
   In Vest se militeaza f f mult pt nasterea normala
   Din pacate la noi se „sugereaza” cezariana cam des
   pe principiul bate saua sa priceapa iapa……

   Apreciază

   • GabiM. said, on aprilie 19, 2012 at 1:52 pm

    @ lidians: la care „vest” te referi,unde se „militeaza ff mult pt nasterea normala? In italia cele mai multe mamici aduc pe lume copilasii prin cezariana…Chiar eu,fiind internata la sectia „ginecologie” a unui spital,m-am mirat foarte tare de faptul ca marea majoritate a neo-mamelor avusesera nasteri prin cezariana…iar asta se intampla in anul 1998…Va dati seama cam unde s-a ajuns de atunci si pana astazi?!? P.S.Stiu ca este un raspuns foarte tardiv,dar este posibil,totusi,ca articolul,subiectul,sa fie reluat,iar o marturie in plus nu strica…Doamne ajuta! HRISTOS A INVIAT!

    Apreciază

 3. Metodios said, on ianuarie 7, 2010 at 10:42 am

  Eu sunt din Constanta si cred ca preotul are dreptate.Si eu mi-am pus aceleasi intrebari si am ajuns la aceleasi concluzii.Nu de mult era un scandal cu o femeie a carui copil a fost maltratat cu forcepsul de un medic beat.Dar,de ce ne mai miram?Nu era de asteptat sa se intample si asta,mai ales in contextul actual?Pe vremea lui Ceausescu nu aveai voie sa avortezi,acum nu mai ai voie sa nasti,sau daca o faci nu e sigura.Fratilor,nu va lasati femeile sa nasca in spital.Apelati la metode clasice si sanatoase.Altfel riscati sa va nenorociti sotiile si copiii.Aveti incredere in Dumnezeu,nu in oameni,in medici vanduti sistemului.

  Dumnezeu sa va dea gandul cel bun.

  Apreciază

 4. boborul said, on ianuarie 7, 2010 at 11:00 am

  Cred ca in acest topic as putea raspunde pe larg intrebari adresate mie de moderator privitor la casatorie si maritis. NUmai ca dat fiind ca primul material nu a aparut ma tem ca muncesc degeaba in cel mai bun caz, cel mai rau sa nu risc lua joarde pe spinare ptr ca ce am a spune poate unora le va cadea tare greu, ma refer la cei care au ramas la stadiu de belusi.

  Bine, bine, sistemul a hoatarât o politica de reducere a populatiei, acesta este doar perdeaua dupa care se ascund duhurile rele a caror strategie un crestin trebuie de la o posta simti, si , de ar fi fost asa, aceste duhuri rele nu ar fi avut putere influneta anumiti oamnei. A sudui NOM, masoneria, si alte teze de acest gen tema draga si unor dusmani ai religiei nu mai convinge nici macar crestini daramite atei.

  Faza asta cu explozia si reducerea populatiei ascunde o taina pe care doar duhurile rele ii stiu finalitatea, desigur si Dumnezeu, dar nu de la Dumnezeu si a fost, El vrea sa ne trezeveasca si scoata din cursa celor care si prin religie strecoara samânta rea pentru a nu vedea deslusit, deci suntem orbiti premeditat.

  Samânta buna trebuie stârpita, asta este politica acestor demoni nevazauti, un partial raspuns ar fi acesta, strict din punct de vedere spiritual, nu vorbim material, nu vizam indivizi, organizati omenesti, nu ne intereseaza lupta contra acestora ci duhurilor nevazute, pai cum ? Categoric, cu rugaciune si post, cu smerneie, pai si atunci de ce batem pasul pe loc de nu l lasam pe Dumnezeu as demonstra superioritatea prin noi, ptr ca prin noi niste vase slabe vrea Domnul sa se arate ptr a face de rusine întelpti lumi acestiea.

  Ma opresc, ca sa nu vorbesc aiurea si de pomana..

  Apreciază

 5. PG said, on ianuarie 7, 2010 at 11:09 am

  Si eu am aflat inca de anul trecut ca aici la Slatina se naste cu cezariana .
  Concluzia mea a fost si este ca medicii „fac bani frumosi ” pe acest motiv chiar daca femeia doreste o nastere normala .

  Apreciază

 6. Risa said, on ianuarie 7, 2010 at 11:38 am

  Si eu sunt din Constanta, am 25 de ani si vreau sa sa adaug informatii la articol. Stiu de la mama mea ca in urma nasterilor normale , dupa un anumit numar de ani, la un numar foarte mare de femei a aparut o anumita complicatie care s-a rezolvat numai prin operatie.(vorbesc aici de femei care au acum peste 45 de ani), deci tot s-a ajuns la cutit si la doctor. Ideea era ca prin cezariana „scapi” de durerile nasterii si poti sa previ ulterioare complicatii ce pot aparea la o nastere normala. Oricum, cam astea sunt ideeile vehiculate si in grupul meu de prietene. Majoritatea au apelat la nasterea prin cezariana mai mult de frica .
  Nu sunt de acord cu medicii care impun aceste decizii din motive economice ( analizele pentru un copil inainte de a se naste pot sa depaseasca bine 2,3000 euro daca le faci pe toate + consultatiile), dar cred ca adevaratul motiv pentru care este promovat acest tip de interventie poate fi gasit si pe lista de zi a elitelor.
  Sunt cazuri in care stiu ca cezariana a salvat viata atat a mamei cat si a fatului si daca inainte aveai de ales intre nastere normala si cezariana , acum sunt si alte alternative, nasterea in apa fiind promovata in ultimii ani si la noi in tara.

  Apreciază

  • Ranca said, on ianuarie 7, 2010 at 1:53 pm

   Risa, in urma unei nasteri normale riscurie sunt limitate, asta daca nu exista probleme de alta natura.
   Cele mai frecvente sunt rupturile de perineu si asta este situatia de care cred ca vorbea mama ta si care duc la incontinenta urinara in timp. Aceasta problema este rezolvata in ziua de azi prin efectuarea obligatorie a epiziotomiei.
   Durerile acum sunt rezolvate prin utilizarea calmantelor, iar efectele benefice ale unei sarcini normale asupra fatului sunt extraordinare, la urma urmei este prima lupta din viata lui.
   In fond Dzeu a lasat durerea facerii ca plata pentru greseala facuta, atunci de ce sa schimbam noi ordinea fireasca a lumii?

   Apreciază

   • Anca said, on februarie 22, 2012 at 9:17 am

    Epiziotomia nu rezolva problema incontinentei urinare.De multe ori creaza alte probleme inclusiv incontinenta, plus ca recuperarea i multe cazuri e mai lunga. In tarile mai dezvoltate decat a noastra, aceasta procedura este tot mai rar utilizata. O ruptura naturala s-a dovedit ca se vindeca mai bine decat o taietura, deoarece tesutul se va rupe acolo unde este mai sensibil. In plus exista masaj perineal ce se poate efectua cu 4-5 saptamani inainte de nastere care va ajuta mamele sa evite ruptura sau sa o reduca. La noi nu ti se spune nimic de genul. nu exista nici un fel de educatie inaite si in timpul sarcinii. Nu te pregatesc medicii cu nimic, cu nici un sfat. Iti fac o ecografie pe luna, care te costa destul de mult, te lasa 5 minute sa ii auzi bataile inimii si sa il/o vezi cum se misca si gata. Sau platesti si mai mult sa vezi bebele 3D-4D sau cati D mai sunt mai nou. Eu am gasit informatii desre masajul perineal pe net, in urma unei emisiuni urmarite la TV. Dar prietena mea din Australia a fost sfatuita sa il faca, i s-a zis despre el, i s-a facut ata de sot cat si de moasa care i-a instruit pe amandoi. (A avut o ruptura f mica si e la prima sarcina). I s-au dat informatii despre absolut tot: sexul in timpul sarcinii, medicamente, analize, travaliu, ce e bine is ce nu. A fost pregatita pentru tot……….E foarte greu ca la prima sarcina sa te gandesti la tot. Eu ce aflu caut mai apoi pe net sau in carti, dar medicul pe care il platim lunar nu ne da informatii asa din proprie initiativa. E un doctor ok, nu il critic, dar asa au fost obijnuiti: „lasa sa intrebe pacienta, daca nu intreaba, problema ei!” Sau poate sunt plictisiti sa dea aceleasi informatii.
    Si in Alba opteaza medicii pentru cezariana. Eu chiar nu vreau asa ceva. Chiar toti copiii din ziua de azi sunt suciti si nu se pot naste normal? De ce in Australia si UK se poate si la noi nu? Poate copii australieni si cei britanici is mai destepti inca dinainte de nastere si se stiu pozitiona corect.
    Pacat! Nu ar trebui sa ia medicul decizia pentru noi.

    Apreciază

 7. adr said, on ianuarie 7, 2010 at 11:52 am

  Prieteni, nu iau in discutie obiectivele OMS, etc., ci un lucru mult mai concret. In primul rand, DUPA O CEZARIANA NU E OBLIGATORIE O A DOUA CEZRIANA SI APOI LEGAREA TROMPELOR. Sunt posibile si 3 cezariene, ca sa nu mai spun ca dupa prima nastere prin cezariana e posibila bine-merci o nastere absolut normala, fara niciun fel de riscuri, atat timp cat totul e monitorizat si sub control.
  Eu cred ca ar trebui sa fim un pic mai realisti. Hai mai bine sa vedem cate familii sunt dispuse sa aiba mai mult de trei copii, si am in vedere strict situatia sociala si economica, inainte de a o caina pe femeia care avea 7 copii si l-a nascut pe al optulea.NU SUSTIN CATUSI DE PUTIN POZITIA DOCTORULUI CU PRICINA, dar nu vad multa lume inghesuindu-se la mai mult de doi copii. Politica de reducere a populatiei sau nu, e de ajuns sa nu ai ”de mancare” ca sa nu vrei mai mult de 2 copii, fara sa se mai deranjeze OMS sa decreteze cezeriana ”sugestie obligatorie” prin maternitati. Pt ca pana sa se ajunga la cezariana, si, in principiu, pana sa ajunga o femeie sa nasca intr-un fel sau altul, trebuie ca mai intai sa existe un impuls pt a-ti face o familie, mai apoi pt a lua decizia sa ai un copil, s.a.m.d.

  Apreciază

  • Marius Uta said, on ianuarie 8, 2010 at 8:00 am

   Pr. Arsenie Boca spunea: ” Inainte oamenii aveau si cate 12 copii si erau iobagi”. Din fii de iogagi ne tragem si noi.

   Si apropo Sotia mea are deja doua cezariene si la a doua au vrut sa-i lege trompele uterine, dar ea nu a fost de acord. Aci in Suceava se vorbeste mult de cezariene in spital, comparativ cu spitalul di Iasi unde am inteles ca nu se recomandaacest procedeu, medicii recomandand nasterea naturala.

   Apreciază

 8. crip71 said, on ianuarie 7, 2010 at 12:50 pm

  chestia asta cu cezariana am observat-o si eu . Pretutindeni in tara doctorii promoveaza cezariana in locul nasterilor normale , speriindu-le pe viitoarele mamici cu tot felul de scenarii sumbre . Sunt unii medici care nici nu mai vor sa mai participe la nasteri normale . Eu a trebuit sa schimb medicul pentru ca sotia mea sa nasca natural . Concluzia la care am ajuns in legatura aceasta situatie , este ca o fac in primul rand pentru bani . Daca veti face niste calcule , veti vedea ca le ies ceva banisori in fiecare luna , plus ca programeaza nasterea atunci cand vor ei , nemaifiind nevoiti sa se scoale cu noaptea in cap uneori , cezariana dureaza un timp bine delimitat si poate or mai fi si alte avantaje , nu stiu . Eu am citit mai demult o statistica care arata ca cezarienele sunt mai periculoase de cat nasterile normale . Chiar cunosc pe cineva care a apelat la cezariana si atunci cand doctorul ia taiat burta cu bisturiul , a taiat si bebelusul pe cap destul de rau . Nu se stie ce a facut doctorul respectiv in acele momente ( nici parintii nu stiau ) , caci dupa ce s-a vindecat rana bebelusului (care era fetita ) , nu ia mai crescut par pe cap pe o portiune f mare . Deci mai bine ne punem nadejdea la Dumnezeu decat intr-un doctor , oricat de mare o fi el .

  Apreciază

  • parereamea said, on ianuarie 7, 2010 at 1:28 pm

   Foarte adevarat cu riscurile cezarianei. Cunosc o mama care a patit la fel. Din fericire a fost o ciupitura mica, undeva in partea de sus a fruntii, dar riscul de infectie poate fi mare.
   Nu stiu cati medici anestezisti explica mamei ce riscuri implica anestezia.

   Apreciază

 9. dana stefan said, on ianuarie 7, 2010 at 12:55 pm

  in spitalul judetean din constanta e mai rau ca intr-o grota din evul mediu.intreg personalul se comporta oribil cu pacientele, pe care le trateaza mai rau ca pe niste animale. sunt orientati doar pe spaga, care ti se cere de la obraz. am asistat la un caz cand asistenta o dracuia si o injura pe o femeie care tipa in sala de travaliu, doar pt ca nu-i daduse nimic. mie mi s-a sugerat de catre asistente, cand am nascut, sa le dau si lor ceva, ca ele ma ingrijesc ( aiurea). e f trist, in orice caz, si nimeni nu ia nici o masura.

  Apreciază

  • parereamea said, on ianuarie 7, 2010 at 1:32 pm

   Foarte adevarat. In maternitate femeile care nu dau bani la greu la asistente si nu au ingrasat anterior un medic chipurile sa le asiste la nastere sau pentru cezariana, traiesc un cosmar pana nasc.
   Stie cineva o maternitate in tara care se poate numi UMANA?

   Apreciază

   • Cezara said, on ianuarie 19, 2010 at 9:56 pm

    Nastere umana , mai exact asistentza medicala care sa imbine competenta cu empatia si compasiunea: nu am auzit in Ro( si sunt medic !). Conceptia majoritatii romanilor despre viata familie si despre nasterea de copii a degenerat in asa masura , incat sunt priviti ca bizari tinerii care-si doresc casnicie si prunci ! Tot auzim: ,,Pe criza asta v-ati gasit sa faceti copii ?!” Si medicii sunt formati si traiesc in societatea asta , asa incat au acest gen de gandire. CEZARIANA este ,,PANDEMIA” ACTUALA IN OBSTETRICA .Masacrarea femeilor tinere nu deranjaza pe nimeni, dintre cei care au functii de decizie in sistemul medical sau in guvern.
    Medici ginecologi crestini adevarati exista ? Vrem sa-i cunoastem , poate ei mai au simtul realitatii si stiu cand se impune cu necesitate cezariana si cand poate femeia sa nasca normal, cum a lasat Dumnezeu.

    Apreciază

 10. parereamea said, on ianuarie 7, 2010 at 1:23 pm

  Nasterea prin cezariana este intradevar mai mult decat un „trend”.
  Nici nu mai tin minte cand am auzit ultima oara o femeie sa fi nascut normal in spital.
  Ca o exceptie, o femeie a nascut acasa pentru ca a chemat o moasa sa o ajute la nastere si totul a fost bine. Era la a doua nastere.
  Daca ne gandim numai la nenumaratele vaccinuri care se fac copilului pe durata sederii in maternitate, si tot merita sa nu mergi la spital. Acum cativa ani buni erau mai putine vaccinuri, acum cred ca e de groaza. Vaccin antihepatita B facut in primele ore de la nastere. De groaza! Mai grav e ca mama nici nu are habar cat de dopat cu mizeriile lor de vaccinuri primeste ea copilul in brate. Nimeni nu-i spune. La plecare din spital ti se da un carnetel, asa era acum cativa ani cel putin, cu lista vaccinurilor facute. Nu intreaba nimeni pe mama daca e de acord sau nu.

  Acum doctorii recomanda cezariana din diverse motive.
  O prietena a fost la 3 medici si toti ii gaseau diverse probleme de sanatate ca motiv sa faca cezariana. Ca are uter retrovers si nu poate naste normal (total eronat), ca datorita varstei de 30 ani riscul e foarte mare, ca si-ar mari dioptriile si alte stupizenii. S-a oprit in sfarsit la al 3-lea medic care i-a spus de bine de rau ca-i recomanda cezariana dar daca vrea ea va incerca nastere normala. Evident ca nu i-a iesit, desi i-au aparut contractiile exact cu 2 zile fata de data programata pt. cezariana. A venit doctorul de acasa special, putea foarte bine sa o lase sa decurga totul cum era normal ca sa se finalizeze cu nastere normala, dar nu a fost asa, tot la cezariana a bagat-o. Fiind in acele momente de frica a ce va urma, nici nu-si mai aduce aminte exact ce s-a intamplat. Costul, acum 4 ani, a fost de 100 Euro medicul, si parca 1 mil. la anestezist, asta in maternitatea de stat, medicul fiind contactat la cabinetul lui particular, iar banii la negru dati. La acelasi medic, la cabinetul lui privat, 2 zile erau afectate special pentru avorturi…

  La o clinica privata aici in zona o cezariana era acum cativa ani 20 milioane. Mai mult, aceasta clinica nu accepta nasteri normale. Si e clinica a pocaitilor! Desigur ca acolo nu nasteau pocaitii (care fac mult mai mult de 2 sau 3 copii), ci restul fraierilor crestini ortodocsi…Sau poate doar la pocaiti acceptau nasteri normale…

  Am auzit cazul unei preotese care are deja 4 copii si insarcinata cu al cincilea, a mers pentru un ecograf mai performant la o clinica privata. Cei de acolo i-au vorbit cu atat repros, ca sa nu spun ura, pentru faptul ca are deja atatia copii si vrea sa mai faca, incat femeia a plecat revoltata de acolo, renuntand la consult.

  E adevarat ca teoretic poate avea loc o nastere normala, chiar si dupa cezariana, dar practic nici un medic de pe la noi nu o sa isi asume riscul.

  Nu stiam ca nu se mai gaseste injectie de dilatatie in spitale, dar asta cred ca e un lucru bun. Injectiile alea le faceau asistentele de cum intra femeia pe usa, si baga o doza suficienta, ca la vaci, ca sa fie sigure ca termina repede cu ele. In mod normal, de la primele contractii la momentul nasterii ar trebui sa fie cam 10 sau 12 ore. Datorita injectiilor se reducea cel putin la jumate acest timp. Nu cred ca vrea vreun barbat sa stie ce dureri provoaca acele injectii. In loc sa lase organismul sa-si urmeze cursul natural al nasterii, injectiile alea te trimit direct in iad. Amenintarea medicului respectiv, ca nu mai sunt injectiile astea, e mai mult decat stupida, de parca femeile au nascut de cand lumea doar cu acele injectii.

  Observatiile preotului sunt foarte reale. Felicitari pentru grija sa pentru enoriasii sai. Sa-i dea Dumnezeu sanatate lui si familiei lui.

  Apreciază

 11. boborul said, on ianuarie 7, 2010 at 1:24 pm

  Daca avem dreptul planifica numarul copiilor ci nu Dumnezeu, atunci sa nu ne mai vaicarim ba ca nu merge una, ba ca nu merge alta, ba ca uneltele dracilor ne coplesec si fac ce vor din noi. Ma refer doar la crestini, pe mine nu ma intereseaza atei sau alte religi cu standarte opuse, acestia au libertatea decide. Ba acestora le merge si mai bine ca deaceia si batjocoresc familile care lasa in Voia Domnului mai pe toate mai ales numarul copiilor.

  Pr Tanase are niste seminari interesante (se gasesc si pe internet), privitor la casatorie si familie, dar tot dânsul are o complectare senzationala in acel context, care banuiesc ca multora le-a scapat esenta. Spune dânsul cum ca ar trebui avea nu stiu câte milioane de preoti (10%-20%) din cele peste 23 milioane români, da cifra de incepe sala sa râda… Numai ca chestiunea este tare rau strâns legata de familie si acesti multi copii (nedoirti). Din pacate crestinul nostru a fost grav lovit in ADN, de iesi un hibrid foarte ciudat.. de sare… care si-a pierdut puterea sara… a stiut bine spurcatu ce face

  Saracia nu este un motiv, perdea serios(a), vezi tarile subdezvoltate dar la polul opus si pe cele superdezvoltate si ai raspunsul.

  Apreciază

 12. Radu said, on ianuarie 7, 2010 at 1:33 pm

  E cel mai interesant articol de departe. Va rog sa studiati daca e adevarata treaba cu cezariana.

  Apreciază

 13. Agartha said, on ianuarie 7, 2010 at 2:00 pm

  Daca nu va interveni cenzura, am sa incerc si eu un comentariu. Sunt impotriva nasterii prin cezariana si militez oriunde pentru nasterea naturala, alaptare si, daca se poate, ferirea noului nascut de vaccinuri, de orice fel ar fi ele. Atunci cand un fat se naste pe cale naturala, lactatia porneste imediat, copilul isi ia multe bacterii probiotice din mucoasa vaginala, astfel intarindu`si din prima zi sistemul natural de aparare al organismului (imunitar). Prin urmare, nasterea prin cezariana, prin anestezie epidurala este o nastere de necesitate, devenita trend, in care copilul se intalneste direct cu mediul mai mult sau mai putin aseptic din acel spital. Apare insa o problema la femei care, datorita stilului de viata, a alimentatiei,reusesc in cele din urma sa ramana insarcinate, iar cand ajung la momentul nasterii si isi doresc sa aiba o nastere naturala, totusi apare lipsa dilatarii, iar odata cu ruperea amnioplacentei, e bine ca copilul sa nu mai ramana mult timp in uter. Aceste cazuri sunt tot mai intalnite si atunci nasterea prin cezariana e necesitate, iar necesitatile in ce priveste supravietuirea, din pacate, astazi , sunt tot mai multe. Sper sa nu ma lovesc din nou de cenzura!

  Apreciază

  • Mona said, on ianuarie 25, 2010 at 7:10 pm

   Buna,
   eu m-am lovit exact de ceea ce spui: ruperea amnioplacentei, eliminarea, cezarian de urgenta (eu si medicul am sustinut de la inceput nasterea naturala). Apoi am alaptat 1 an si 4 luni.
   M-am lovit de multe vaccinuri dar si de efectele acestora: un copil super sensibil, cu care am umblat prin medici 5 ani si 1/2. Inca de la 4 ani am inceput tratamentele homeopate (in felul asta l-am scapat de multe antibiotice si medicamente prescrise in exces). Au fost si moment ecand nu am mai avut de ales. Insa au fost din ce in ce mai rare. Nu a mai luat antibiotic de 1 an si e bine.A si crescut si a capatat imunitate. Imunitatea i-a fost distrusa la nastere si prin vaccinuri.

   Apreciază

 14. Doru said, on ianuarie 7, 2010 at 2:04 pm

  Sotia mea are 5 nasteri si ceea ce am inteles de la ea e ca aceasta injectie se da doar in caz de necesitate si se evita a se administra la prima nastere. Ei i s-a administrat aceasta injectie la prima nastere si a avut probleme psihice cam vreo luna dupa nastere si de atunci le tot spune prietenelor ei sa nu ia aceasta injectie chiar daca se chinuiestecu o ora doua in plus.

  Apreciază

 15. fane said, on ianuarie 7, 2010 at 2:23 pm

  amenintarea continua , sunt din ce in ce mai consecventi :
  http://www.ziare.com/gripa-porcina/riscul-de-fatalitate-in-cazul-gripei-porcine-a-fost-estimat-gresit-985656

  Apreciază

 16. fane said, on ianuarie 7, 2010 at 2:28 pm

  exact asa imi inchipuiam scenariul gripei noi : cateva decese bine mediatizate si apoi coada la vaccinari . Ei bine , deja se intampla :
  http://www.ziare.com/gripa-porcina/val-de-vaccinari-impotriva-gripei-porcine-dupa-moartea-carcotasului-toni-tecuceanu-985611
  Si veti vedea ca vor mai urma cateva decese spectaculoase si numai bune de dat pe sticla .

  Apreciază

  • comentator said, on ianuarie 7, 2010 at 3:28 pm

   Parerea mea personala este ca acest toni a fost sacrificat pentru vaccinare… dar este doar parerea mea!

   Apreciază

   • karenin said, on ianuarie 8, 2010 at 11:23 am

    in logica asta era mai indicat gainusa…

    Apreciază

   • comentator said, on ianuarie 8, 2010 at 4:05 pm

    Dragul meu, gainile au fost sacrificate cand a aparut aviara…acum este vorba despre porcina!

    Apreciază

 17. mihai-cristian said, on ianuarie 7, 2010 at 2:36 pm

  Astept acum al doilea baiat ,sotia mea este deja in luna a noua si acest articol nu a facut decat sa ma faca sa deschid ochii si sa ma ingrijoreze.Pe primul baiat l-a nascut normal cezariana ,iar acum ma rog Domnului sa fie totul bine si de data asta.Eu vreau sa semnalez altceva interesant. La controlul care se face gravidei la trei luni (ceva cu morfologie..)am primit o veste cumplita.Conform masuratorilor facute de doctorita, fatul ar avea sindromul Down.Citez din spusele ei:”sper ca nu vreti sa va duceti cu asa ceva acasa sa va chinuiti toata viata”.Oricum o buna perioada de timp am fost psihic la pamant amandoi.Numai noi stim prin ce-am trecut…dar ne-am rugat mult la Maica Domnului , la Sfintul Nectarie si Sfintul Ioan Rusul si am razbit..problema e ca doctorita dupa inca un control in care nu s-a schimbat nimic ,a sugerat sa facem amniocenteza pentru a fi siguri de diagnostic.Am platit 500 lei si am facut testul (daca aveam credinta tare in ajutorul lui Dumnezeu nici nu ar fi trebuit sa-l fac…),care a relevat ca nu exista nici un sindrom down la copilul meu.Am aflat apoi ca foarte multe persoane cunoscute (rude si prieteni) au patit la fel.Practic schema e sa spui parintilor ca fatul are anomalii pe baza unui ecografii dubioase si sa-i oferi alternativa testului de lichid amniotic.Rezultatul :bani pentru cei cu testul si doctor ,parintii cu parul smuls din cap si terminati psihic ,si apoi toata lumea fericita la sfarsit.Clinic chiar cinic.Doamne ajuta!

  Apreciază

  • betelgeuse said, on ianuarie 8, 2010 at 7:09 am

   mda, si pe mine m-au scos suspect de glaucom, ca sa imi ia banii pe nu stiu ce tomografie de inalta rezolutie…

   Apreciază

  • deepblue said, on iunie 2, 2010 at 10:27 am

   Pe mine m-au manevrat spre amniocenteza cu triplul test. Dar nu faceam amniocenteza daca nu vedeam reactia familiei la suspiciunea de down.Aici am fost slaba in credinta si am sperat sa ma ajute Dumnezeu si daca o iau pe aceasta cale. Acum sunt in 8 luni, sper sa fi ramas totul bine,rezultatul a fost bun,dar m-am stresat mult si nici acum nu sunt linistita.Am luat decizia sa ma incred in medici pt ca nu aveam mult timp de gandire, n-am banuit inainte ce teme de gandire voi avea.Acum imi pare rau ca am avut incredere in ei,a doua oara nu mi-as mai asuma astfel de riscuri. Medicul m-a intepat de 5 ori prin placenta, sangele a intrat in lichidul amniotic, dar nu a reusit sa scoata lichid.M-a prostit ca nu e nici o problema, si mi-a repetat analiza in mai putin de 48 de ore.
   Avand 40 de ani si primul copil, 3-4 medici pe care i-am intrebat mi-au recomandat cezariana. Eu am serioase temeri ca nu ma voi dilata suficient si mai am si bazinul mic,sunt mica de inaltime. Nu am dorit eu sa fac atat de tarziu copilul, asa a fost soarta,am reusit sa-mi fac o familie tarziu, inainte m-am ferit sa raman gravida(cu prezervativ), ulterior am incercat vreo 4 ani sa raman.Nu as mai apuca sa mai fac prea multi copii, asta e clar. Eu cred ca Dumnezeu ma va ajuta si daca fac cezariana.

   Apreciază

 18. mikis said, on ianuarie 7, 2010 at 3:51 pm

  Sotia a nascut primul nostru copil in Spania, deoarece acolo locuiam atunci si am observat ca in maternitatile din aceasta tara se descurajau foarte mult nasterile prin cezariana, adica exact invers ca la noi. Chiar daca cereai expres cezariana, erai refuzat, spunandu-ti-se ca e o metoda in extremis. Din cate am realizat, intr-adevar erau foarte rare nasterile prin cezariana, fiind insa foarte la moda anesteziile epidurale.

  Apreciază

  • parereamea said, on ianuarie 7, 2010 at 10:39 pm

   La fel e in Franta. Nastere naturala si anestezie epidurala. No problem.. sa tot nasti asa.
   Nu mai spun de conditii in maternitate, ca in hoteluri de lux la noi.

   Apreciază

 19. john said, on ianuarie 7, 2010 at 4:15 pm

  Nevasta-mea a nascut in Grecia. Fara cezariana. Nici nu s-a pus problema. Cumnata-mea la fel cu toate ca s-a chinuit din cauza lipsei dilatatiei. La noi la biserica nu cunosc pe nimeni dintre tinerele mame care sa fi nascut prin cezariana. Nici nu am observat o politica de incurajare a cezarieniei aici (adica la greci). De Romania nu stiu.

  Apreciază

 20. Aquarius said, on ianuarie 7, 2010 at 4:18 pm

  Asa mi-a spus un prieten : ca in partea tarii populata si de o minoritate de etnie maghiara, in clinicile si spitalele in care majoritar sunt medici unguri, acestia leaga trompele femeilor romance ce tocmai au nascut! De asemenea informatia pe care mi-a impartasit-o o aflase de la un preot la care au venit femeile ce au suferit aceasta operatie, femei care s-au plans de abuzul medicilor unguri. Acest preot a strans dovezi si marturii de la mai multe persoane, alcatuind un adevarat documentar cu pagini intregi! Cand s-a dus la televiziune, aia nici nu au vrut sa auda de asa ceva, de asemenea daca nu ma insel, la fel au facut si organele de ordine, mult cinstita si iubita si respectata ,,politie” romana sau probabil maghiara mai bine zis! Voi cauta sa aflu mai multe despre subiect!

  Apreciază

  • Roxana said, on ianuarie 7, 2010 at 5:14 pm

   Vad ca printre cei care lupta activ impotriva acestor abuzuri, sunt preotii. Bravo lor!

   Apreciază

  • lubensdorf said, on ianuarie 7, 2010 at 7:52 pm

   Divide et Impera -dezbina si cucereste ,faci afirmati periculoase si incerci ?! sa ma convingi ca unguri ar fi in spatele acestui program de control al numarului de locuitori al planetei?,
   Se cuvine sa ne indici niste surse ,ceva marturii ale persoanelor implicate , in caz contrar asi putea spune si eu ca ,pff, austrieci sunt raspunzatori de incalzirea globala, fara sa aduc dovezi in acest sens .
   o zi buna.

   Apreciază

   • Aquarius said, on ianuarie 8, 2010 at 11:42 am

    lubensdorf,

    Frate, eu nu acuz pe nimeni si nu merg pe dictonul satanic ,,divide et impera”! Asta este ceea ce am aflat de la un prieten care intamplator este si el preot si deci are relatii cu alti preoti…Eu nu acuz un popor intreg pentru crimele unuia de-al lor! Asta sa fie clar! Si a doua la mana, ,,incerc” fiindca surse MEDIA nu exista pe tema asta. Intreg subiectul blogului se bazeaza pe marturii ale oamenilor care scriu aici, pe acest blog, nu luate din ziare sau surse tv…N-ai sa vezi tu asa ceva la antena 1 sau protv, stai tu calm!

    Apreciază

  • Metodios said, on ianuarie 7, 2010 at 10:12 pm

   Este foarte grav si foarte probabil ce zici tu frate.Se stie ura maghiarilor pentru romani si cred ca vor sa ne starpeasca poporul…cel putin in zona controlata de ei.
   Eu nu stiu ce vor spune totii satanistii si masonii care au distrus oamenii si sufletele lor la Infricosatoarea Judecata.

   Dumnezeu sa-i ierte ca nu stiu ce fac…

   Apreciază

  • karenin said, on ianuarie 8, 2010 at 11:26 am

   lasa frate ca si romanii leaga trompele, ce-i drept fara discriminare…nu acolo zace pericolul…

   Apreciază

 21. Witness said, on ianuarie 7, 2010 at 7:35 pm

  Probabil ca cezariana este recomandata ca sa se poata lega trompele lauzei fara ca aceasta sa-si dea seama (este o operatiune care dureaza aprox. 5 minute), altfel nu vad de ce pentru ca cezariana, ca orice operatie, este scumpa si implica riscuri suplimentare fata de nasterea normala. Dar poate ca problema ar trebui pusa si altfel: Nu cumva femeile devin din ce in ce mai inapte de a infaptui un act natural? Nu cumva specia umana degenereaza?
  Pentru ca aici in occident politica este exact contrara celei din Romania: Nu ti se face cezariana cu nici un chip, chiar daca este cazul, chiar daca riscurile unei nasteri normale sint uriase. Te lasa ‘sa incerci’ chiar daca analizele dovedesc imposibilitatea. Am citit in ziare despre nenumarate cazuri de femei si bebelusi morti pentru ca nasterea a fost prea dificila. De copii scosi din burta mamei pe bucati, sau handicapati pentru toata viata. Aceasta politica este ciinosenie. Asa ca poate ar trebui sa va bucurati, bineinteles daca nu va leaga in acelasi timp si trompele.

  Apreciază

 22. Mihaela C said, on ianuarie 7, 2010 at 8:42 pm

  1. Este nevoie, intr-adevar, de o statistica – pe bune – privind numarul nasterilor prin cezariana vs nasteri naturale. Citind articolul m-am si hotarat sa fac una numai ca mi s-a spus clar ca accesul la documente nu se poate face decat pe baza aprobarii directorului. O sa incerc.
  2. Rog cu sinceritate si fara aroganta pe cei care au postat, sa inteleaga ca subiectul este foarte important, tine de viata omului si ca ideile preconcepute pot avea consecinte grave! Asadar, sa ne folosim dreapta judecata. Tehnica operatiei cezariene nu este rea in sine!!! Aplicata strict la cazurile care necesita, salveaza vieti – a mamei, a fatului / a ambilor.
  Indicatiile de cezariana sunt destul de multe si se impart in indicatii materne si indicatii fetale – adica se face fiindca mama are probleme sau se face fiindca copilul are probleme. Prin ceea ce spun, nu vreau sa infirm faptul ca se fac cezariene de lene ( avand in vedere ca durata travaliului la o femeie care nu a mai nascut poate ajunge pana la 20 de ore si cea la o femeie care a mai nascut la 14 ore) , sau din cauza faptului ca merge mai repede deci, medicul femeii nu trebuie sa piarda prea mult timp cu pacienta si astfel isi poate vedea de programul de consultatii pe care-l mai are la 1/2 clinici private sau ca intr-o zi de lucru la spital poate rezolva mai multe paciente de-ale sale cu cezariana si astfel poate incasa mai multi bani. Sunt convinsa ca se intampla si asta. Ma indoiesc insa ca este o politica promovata DIRECT de catre OMS sau alte foruri, ci mai degraba una promovata indirect, prin indoctrinare. Politica scaderii numarului de nasteri se face in primul rand prin mijloace de propaganda umanista – contraceptie, cabinete de planificare familiala, protectia femeii fata de suferinta, mijloace care se aseaza ca o manusa pe personalitatea femeii (dar si a barbatului) secolului 21 care, pana sa ajunga la medic, are deja o mentalitate care o/il lasa sa inghita orice porcarie. Mai exact, vreau sa spun ca OMS nu a venit sa le spuna direct „faceti cezariene chiar daca nu este nevoie” ci i-a determinat pe oameni sa recurga la asta. Pe medici prin faptul ca nu-i platesc si atunci ii determina sa-si faca norma la spital si inca 1 sau 2 la cabinete/ clinici private de unde => nu au timp sa stea dupa fiecare gravida pe care o au spre urmarire = > e mai simplu cu cezariana si si mai banos. Pe femei hranindu-le mandria/ lenea. Deci, eu consider ca-i binevenita o statistica care sa ne lamureasca cam cum sta treaba.
  Si eu sunt pentru nastere naturala, am nascut natural si daca ar fi sa fie, as mai face-o si a 2-a oara. Totusi, spun si ca sunt de acord 100% cu operatia cezariana atunci cand cazul impune asa ceva. Si inca cateva lamriri:
  @Risa – este vorba de musculatura regiunii respective care, dupa mai multe nasteri, poate avea probleme si astfel organele genitale ale femeii (colul uterin) sa coboare din ce in ce mai mult, ajungand in ultimul stadiu, sa iasa din vagin. Aceasta problema nu poate fi rezolvata decat prin operatie.
  @Ranca – da, problema mamei ei este ruptura de perineu, problema pe care , probabil a rezolvat-o in stadiile incipiente. Nu, nu se rezolva prin epiziotomie (taierea perineuluila nastere care usureaza iesirea copilului si care previne o ruptura haotica a perineului).
  @adr – dupa prima cezariana, NU te mai lasa niciun obtetrician sa nasti natural fiindca pe uter este cicatrice si zona respectiva se poate rupe in cursul unei nasteri naturale. Ruptura uterina de multe ori duce la decesul copilului si al mamei. Aici este de fapt secretul – o datace ai facut o cezariana, vei naste tot prin cezariana si ce-i mai important este ca medicii admit 2 cezariene, fiind invatati ca dupa 2 cicatrici pe uter este extrem de riscant sa se mai admita purtarea unei sarcini = > o data cu prima cezariana, ti se limiteaza din start numarul de nasteri.
  @Agartha – copilul nu ia nimic de pe mucoasa vaginala. el se naste cu un fel de crema alb-galbuie pe piele (vernix caseosa) care-l ajuta sa nu piarda caldura. imunitatea ii este ajutata de laptele mamei , cel mai bogat in anticorpi fiind primul lapte numit colostru. ulterior, copilul este protejat de laptele de san pana in jurul varstei de 6 luni. da, ruperea pungii amniotice prezinta risc doar dupa 5-6 ore cand, se considera ca deja exista risc de infectie ; daca mama nu -sa dilatat complet sub nicio forma se va impune cezariana.
  @Doru – intr-adevar, administrarea oxitocinei se face atunci cand dilatatia nu merge cum trebuie si numai in anumite situatii, fiindca ea poate avea si reactii adverse periculoase in ceea ce priveste contractiile uterului.
  Domnul cu noi!

  Apreciază

 23. valentin said, on ianuarie 7, 2010 at 9:25 pm

  cautari pe Google :
  nasterea naturala 289.000
  nasterea prin cezariana 91.600
  sondaje:
  http://www.desprecopii.com/info.asp?id=832
  http://www.utilecopii.ro/forum/index.php?showtopic=30&st=20&start=20

  Apreciază

 24. Enkde said, on ianuarie 7, 2010 at 9:49 pm

  Este vorba despre controlul populatiei la ordinul elitei mondiale, astfel ca FMI si Banca Mondiala ofera imprumuturi tarilor sub-dezvoltate precum Romania de exemplu cu conditia ca aceste tari sa initieze programe severe de sterilizare si control al numarului de fiinte umane!

  Acest filmulet o sa va lamureasca:
  Partea 1: http://www.youtube.com/watch?v=zZ-bcUfo67w
  Partea 2: http://www.youtube.com/watch?v=8k6aG3GgaS0

  http://www.antivaccin.tk/

  Apreciază

 25. Agartha said, on ianuarie 7, 2010 at 10:30 pm

  NU se leaga la cezariana trompele uterine. Pt ca exissta si a doua si a treia sarcina la aceeasi femeie prin cezariana. Sa nu speculam.

  Apreciază

  • valentin said, on ianuarie 8, 2010 at 10:16 am

   eu din ce-am citit aici am inteles ca sunt cazuri concrete in care la cezariana s-au ales cu trompele legate.
   iar tu ai inteles ca obligatoriu cezariana implica si legarea trompelor.

   Apreciază

 26. ama said, on ianuarie 8, 2010 at 1:37 am

  Si eu consider ca se fac mari valuri pt acceptarea vaccinului H1N1 cu cazul carcotasului Toni Tecuceanu. Nu cred ca asta a fost cauza mortii sale. Cred ca e ideea dr. Streinu Cercel, pt ca el a dat acest interviu pt ziarul Libertatea.
  Tot in numarul de miercuri, ziarul Liberatea informeaza romanii,ca e o adevarata bataie pe solicitarile de pasapoarte biometrice si ca citez În Capitală, oamenii au stat la coadă de la primele ore ale dimineţii ca să-şi depună actele. Nu durează mult şi nici nu e complicat. Noul document conţine un cip cu datele personale şi are două elemente biometrice: imaginea facială şi amprentele de la degetele arătătoare

  http://www.libertatea.ro/stire/buluceala-la-pasapoartele-electronice-270889.html

  Apreciază

 27. cristi said, on ianuarie 8, 2010 at 2:35 am

  Fiul meu a venit pe lume in America, evident prin cezariana. Acolo doctorii iti ofera operatia prin cezariana ca o solutie mult mai buna decat nasterea naturala, mai ales ca la Hollywood e in „voga” si la „moda” sa nasti prin cezariana cu o saptamana inainte de data venirii pruncului. Cat despre epidurale, sunt ajutatoare mamei(nu are dureri), dar foarte nocive copilului. Eu personal cred ca e ceva putred in danemarca!

  Apreciază

 28. dan said, on ianuarie 8, 2010 at 7:34 am

  Sotia mea a nascut noraml in bucuresti acum 7 ani. E drept ca pe cine am auzit in ultimul timp de nastere marea majoritate sunt facute prin cezariana. Acum nu stiu cum mai e, de acum 7 ani si pana acum poate ca s-au schimbat multe (si privind la rapiditatea cu care tot apar „noutati” e posibil ca si in cazul spitalelor sa se ajunga la alinierea la necesitatile elitelor)

  Dan

  Apreciază

 29. Cosmin S. said, on ianuarie 8, 2010 at 12:11 pm

  Desi ating tangential subiectul, propun un documentar foarte interesant.
  Iata si cateva extrase din film:
  „Cine leagana copilul ? De ce o fata care are o multime de contacte sexuale cu diversi parteneri si vrea sa se distreze pana la vreo 30 de ani apoi poate naste copii corciti, bolnavi, cu vicii…

  Cateva extrase din film:

  „Mortalitatea s-a accentuat.
  Maternitatile sunt goale.
  Ce ne-a adus la aceasta catastrofa ?
  Scaderea nivelului de trai ?
  Epidemiile ?
  Poluarea ?
  Avorturile ?
  Toate la un loc ?
  Ma chinuiau aceste intrebari si am cautat un raspuns si oameni de suflet preocupati de aceleasi probleme probleme si i-am gasit…
  ………
  Ce legatura este intre psihic, pacat, moartea natiunii ?
  ………
  Din punct de vedere demografic ne punem intrebarea:
  Cum sunt legate toate acestea ?
  Mortalitatea, pieirea tarii, faptul ca pierdem un milion de vieti anual fara a avea un razboi declarat.
  Dar avem senzatia ca asistam intr-adevar la un razboi, iar subiesctul nostru este legat direct de aceasta.
  Este razboiul noii generatii. Un razboi nemaintalnit care e infricosarator intrucat nu este perceput ca atare.
  Este razboiul informational.
  ………
  Si toate acestea nu se fac in primul rand pentru a deprava. Depravarea nu este decat o consecinta secundara.
  Scopul principal este scaderea natalitatii.
  ………
  Daca o femeie alba are o relatie sexuala cu un negru in urma caruia naste sau nu, acest lucru nu conteaza si peste cativa ani se marita cu un alb ea poate naste un copil negru.
  Pare ridicol dar genetica cuantica explica aceasta.
  ………
  Daca o fata are o multime de contacte sexuale cu diversi parteneri si vrea sa se distreze pana la vreo 30 de ani apoi poate naste copii corciti.
  Astazi nu avem copii sanatosi. Este o consecinta a telegoniei.
  Informatiile genetice dezordonate introduse in viitoarea mama odata cu sperma straina mai devreme sau mai tarziu sunt citite la nivel cuantic si determina zestrea genetica a fatului care se naste cu o multime de vicii.
  ………
  In America tara care a raspandit SIDA in intreaga lume inca din 1997 din timpul lui Clinton congresul a hotarat incetarea educatiei sexuale in scoli si initierea de lectii de castitate.
  Acestea se introduc astazi in scoli sunt alocate mari fonduri guvernamentale pentru aceasta.
  ………
  Avorturile sunt in sine un pacat. Avem dovezi experimentale clare ca dupa ce este eliminat purtatorul de ADN pe locul respectiv emisia de fotoni continua chiar daca ADN-ul material nu mai exista.
  In plan subtil a mai ramas o urma, fotonii continua sa emita, iar graficul de pe holograma arata ca si cum acolo s-ar afla molecula de ADN.
  Urma cuantica este un tip de memorie. Nimic rational nu se pierde si nu poate fi distrus ci ramane pentru toadeauna.
  Memoria genetica este vesnica de aceea daca ucideti copilul in pantece urmele ADN-ului sau raman si el o va pedepsi pe mama in veci vecilor.
  ………
  Dar nu se poate ca o fata care si-a pastrat castitatea sa ramana singura.
  ………
  Sthendal scria ca: <>
  Asadar fecioria este de pret pentru ca si iubirea tine mai mult.”

  http://www.adevaruldespreavort.ro/video-filme-documentare/15-filme-despre-cresterea-si-educarea-copiilor/108-cine-leagana-copilul–de-ce-o-fata-care-are-o-multime-de-contacte-sexuale-cu-diversi-parteneri-si-vrea-sa-se-distreze-pana-la-vreo-30-de-ani-apoi-poate-naste-copii-corciti-bolnavi-cu-vicii

  P.S.
  nu l-am vazut in intregime din lipsa de timp, dar extrasele din el il arata ca interesant.

  Apreciază

  • Cezara said, on ianuarie 19, 2010 at 10:17 pm

   Daca o femeie alba s-a acuplat sexual cu un negru, iar mai tarziu se acupleaza cu un alb si naste un mulatru: este clar ca bebelusul nu este al albului , orice ar invoca acea femeie, in domeniul cuantic ! pana una -alta, ,,genetica cuantica” este o supozitie, ca si teoria Big-Bang-ului sau teoria evolutionista darwinista.

   Apreciază

  • xxxxxxx said, on iunie 2, 2010 at 10:49 am

   O fata casta poate ramane singura suficient timp pentru ca sa cedeze pana la urma. Am inceput viata sexuala la 23 de ani, cand am vazut ca nu pot obtine iubirea. Am incercat sa o obtin in alt mod. Nu am obtinut mare lucru nici asa, dar macar nu simteam ca inebunesc, macar simteam ca fac ceva pentru a-mi indeplini visul de a avea o familie.Lungi perioade de timp am fost singura,asteptand si rugandu-ma lui dumnezeu.L-am intalnit pe actualul meu sot la 35 de ani. Daca ii placea sa ma machiez m-am machiat, am fost mai smechera ca inainte.Am incercat sa raman gravida dar nu am reusit decat cu putin inainte de 40 ani.

   Apreciază

 30. OMU said, on ianuarie 8, 2010 at 3:06 pm

  Sunt de părere că femeia trebuie ajutată de doctor când naşte şi prima opţiune să fie naşterea naturală ! Din păcate doctorii programează gravidele atunci cand sunt ei de „tură” la spital să folosească instrumentele spitalului şi apoi le provoacă naşterea, le spune că nu se poate natural şi se face CEZARIANA, bineînţeles CU BANII aferenţi , deşi , mă repet, se folosesc instrumentele şi dotarea spitalului !
  Mişto Ţară !

  Apreciază

 31. X-Ray said, on ianuarie 8, 2010 at 3:44 pm

  Povesti cu duiumul vad aici insa nume de doctori, deloc-deloc.

  Pai eu daca m-as fi apucat de povestit de marlaniile/incompetenta doctorilor, dadeam nume la greu. Asa, daca povestim, ramanem cu povestitul si ala va fi lasat sa nenoroceasca sute de persoane.

  Ce rezolvati asa?

  Apreciază

 32. timisorean1 said, on ianuarie 8, 2010 at 4:40 pm

  noi am avut noroc cu doctorita noastra. a indicat nastere normala cu peridurala. sotia a nascut normal dar fara peridurala. am aflat ca poate afecta copilul plus ca nu ajuta decat la contractii fara sa ajute nasterea efectiv. apoi nu a vrut nici calmante dupa nastere.
  legat de triplu test si noua ne-a iesit risc de sindrom down dar din nou doctorita nu s-a grabit sa ne indice amniocenteza. ne-a trimis la un specialist 4d care ne-a zis ca totul arata bine si amniocenteza ne poate baga si mai mult in ceata. plus ca poate duce la avort spontan in proportie de cel putin 10%(bine, statisticile zic 1-2% dar doctorul ne-a explicat ca asta e doar in marile clinici de afara unde se fac zilnic zeci de amniocenteze nicidecum la noi). oricum eram hotarat sa nu faca avort indiferent ce ar fi aratat amniocenteza.

  Apreciază

  • deepblue said, on iunie 2, 2010 at 10:52 am

   Buna decizie, citeste mai sus ce am patimit eu cu amniocenteza, da Dumnezeu mai face miracole.

   Apreciază

 33. sorina said, on ianuarie 9, 2010 at 12:58 pm

  la ultima nastere am nascut fara nici o injectie a avut DUMNEZEU grija de toate la primele patru nasteri am chinuit groaznic dar acum a fost totul o minune sa avem credinta si DUMNEZEU nu ne lasa ,recomand femeilor sa se impartaseasca mai des pe timpul sarcini daca primesc dezlegare de la preotul lor duhovnic ,si o sa vada minuni cu ochii.

  Apreciază

 34. aleksandra said, on ianuarie 15, 2010 at 10:20 pm

  si eu am 2 nasteri prin cezariana si urmeaza al 3-lea tot asa. medicul nu a vrut sa ma ajute la primul, a zis ca nu este in pozitie normala. Parintele Iustin Parvu mi-a spus ca se poate pana la 3,4 cezariene. asta se referea la mine. pentru ca , se cunosc cazuride femei si cu 5 cezariene. in orasul sebes alba este o politica clara in maternitate:CEZARIANA. si tigancile ….nasc tot asa.foarte rar nastere normala.da, este adevarat, au vazut ca femeia ortodoxa vrea sa se mantuiasca si sa faca toti copiii,si s-au gandit- atunci sa nu o lasam.

  Apreciază

  • Anca said, on februarie 22, 2012 at 10:17 am

   Buna Aleksandra…………am vazut ca esti din Sebes (sau asa banuiesc deoarece ai pomenit de Sebes, Alba) Si eu sunt tot din zona (Alba Iulia), insarcinata pe la jumatate asa si merg la un medic din Sebes (celebrul medic din Sebes, M.O.). Sunt foarte stresata mai nou din cauza nasterii deoarece nu imi doresc absolut deloc cezariana si cred cu tarie ca poate fi evitata, doar ca medicul o poate intoarce cum vrea el si poate face ce vrea el. La urmatorul control o sa vorbesc foarte deschis cu medicul despre asta. Daca nu, o sa merg la spital in ultima clipa. Nu vreau sa fiu taiata doar pentru a satisface poftele si placcerile unor cadre medicale. Imi e foarte frica de dureri, dar prefer sa nu bag in mine anestezice si medicamente, sa fiu taiata si cusuta doar ca sa scap de travaliu, iar mai apoi sa sufar in urma unei operatii. Totusi si cezariana e o operatie nu? Si ea are riscurile ei.
   E aiurea ca nu suntem informate in legatura cu nimic. Pe dincolo nu te tin in spital 3-4 zile, pentr ca esti pregatita pentru orice. Ti se spune despre tot fara jena: de masaj perineal (care intr-advear putin cam jenant sa zic pentru unii), de sex in timpul sarcinii, de absolut orice metoda care te ajuta in travaliu si in timpul nasterii.
   Vai si amar!

   Apreciază

 35. iulia said, on ianuarie 25, 2010 at 2:31 pm

  Din pacate asta este realitatea din maternitatile Romaniei.Sunt insarcinata in luna a-9-a si va pot spune ca si eu la randul meu trebuie sa suport aceasta interventie (fara motive intemeiate dpdv medical) doar pentru ca a devenit un moft al medicilor,sau mai bine zis un venit in plus,mult mai mare decat ar fi contribuit cineva la o nastere normala.Sunt dezgustata si ma doare sufletul pentru ca era o dorinta a mea de a naste normal copilul.

  Apreciază

 36. […] Comentariul zilei (07.01.2009): CEZARIANA, noua politica din maternitati? […]

  Apreciază

 37. CIOBOTARU OANA said, on ianuarie 27, 2010 at 1:32 pm

  Sunt cu totu de acord cu Sfintia voastra Parinte.Sunt mama a trei copii si insarcinata cu al-4-le si pe toti i-am nascut natural.Multumesc lui Dumnezeu ca ma ferit de cezariana.Si credetima eu si cu sotul meu am ajuns la concluzia ca inainte se nastea mai usor si mai bine decat in ziua de azi .Bani aruncati aiure si de geaba ca tot nu esti bagat inseama.De cand am aflat ca vom mai avea un copil ne-am gandit ca cel mai bine este sa nasti acasa decat sa incapi pe mana unui cine stie ce dr. sau chiar si moasa (eu sunt patita la al-3-lea).Spuneti si dumneavoastra parinte nu e mai bine sa nastem acasa mai ales noi femeile care am mai nascut copii pe cale naturala?Si nu cred ca ne lasa Dumnezeu sa ne chinuim atat mai ales pe noi femeile care am mai avut copii.Doamne Ajuta!

  Apreciază

  • deepblue said, on iunie 2, 2010 at 10:56 am

   Asa cum spui: cele care au mai avut copii, cele destul de tinere.Dar eu care am implinit 40 de ani si m-a binecuvantat Domnul abia acum cu un copilas?

   Apreciază

 38. mimi said, on februarie 20, 2010 at 5:17 pm

  sunt de acord cu tot ceea ce a scris anteprenorul de mai sus. Singurul comentariu care doresc sa.l fac este acela legat de expresia „moftul femeilor” – numai cine stie ce chinuri si dureri au femeile in momentele nasterii poate spune daca este sau nu un „moft” sa nasti prin cezariana.

  Eu sunt femeie, si stiu de acum, desi nu am nascut niciodata, ca voi naste prin cezariana pentru ca imi este foarte frica de dureri! nu cred ca avem de ce sa fim judecate in acest sens, desi cam asta se intampla si nu inteleg de ce!

  Apreciază

 39. mama said, on februarie 21, 2010 at 12:07 am

  @mimi
  nu trebuie sa iti fie frica, te rog sa ma crezi, am nascut de 2 ori normal si al treilea copil dupa ce a stat foarte mult timp fara apa (pierdusem deja apa natural) a trebuit sa sa nasca prin operatie pt ca risca sa moara in burta mea.

  intai de toate sa stii ca nasterea naturala presupune niste dureri asemanatoare cu cel de la ciclu numai ca sunt mai de durata (3-5 ore de durere efectiv, la un travaliu de 22 ore cum am avut eu in caz exceptional, asta inseamna maxima durere, nu am mai auzit de asa ceva) iar pt aceste dureri sunt foarte multe ”ajutoare” de diverse tipuri: epidural (cel mai riscant pt sanatate), gazul hilariant in masca (un fel de drog slab), tehnici de masaj speciale ale moaselor experimentate, tehnici de respiratie, etc. dar durerile neatenuate te ajuta sa faci efort mai mare sa ajuti copilul sa iasa.

  in afara de asta, cel mai important: in timpul nasterii durerea este ultimul lucru la care te gandesti, sincer iti spun, o percepi ca pe ceva sacaitor dar neimportant, sunt momente in care uiti de ea, pt ca dorinta maxima este cum sa iti ajuti copilul sa iasa mai usor si cat mai natural, ca asa e si mai sanatos

  alt aspect demn de luat in seama: dupa ce nasti, mai bine zis dupa ce a iesit capul si un umar al copilului (deja restul aluneca usor), s-a terminat cu durerile si nu mai simti nici o neplacere, nimic, deloc, gata! daca ai avut o ruptura sau ti s-a facut o epiziotomie (taietura unde este de asteptat ca se va rupe) cusatura nici macar nu necesita anestezie, asa esti de indiferenta la ce s-ar putea numi durere si nici macar nu simti mai mult decat gadilatura. Durerea nasterii naturale dureaza cateva ore si GATA! pe cand dupa o cezariana, incepand de la trezirea din anestezie, incepe CALVARUL!

  cateva din consecintele cezarienei (si regretele pe care le ai, mai ales daca stii pe pielea ta avantajele nasterii naturale):
  1. dureri cumplite datorate muschiului taiat, care se recupereaza foarte greu si asta la multe luni dupa taiere (nu poti face exercitii fizice pt readucerea burtii al forma initiala)
  2. sunt taiate si vasele de nervi, care nu se refac in totalitate, oricum sensibilitatea pe pielea burtii se reduce considerabil (si sunt situatii cand acest lucru te dezavantajeaza 🙂 nashpa sa fii nesimtita!) existand riscul sa nu se mai refaca niciodata si crede-ma, regreti amarnic acest lucru…
  3. datorita faptului ca pielea nu mai are inervatia initiala cu vase sanguine si nervoase, restrangerea ei se face foarte lent, prost sau deloc, mai bine zis ramane ca o punga bleaga, multa piele in plus, ca dupa o operatie de liposuctie (dizgratios) pe cand la nasterea normala pielea nu e afectata si se retrage frumos inapoi, nici nu zici ca ai avut o imensitate de burtoi, se intinde frumos pielea noua pe muschiul netaiat, de parca nici nu ai nascut
  4. dupa nasterea normala stai cateva ore in pat dupa care te dai jos si te duci unde vrei, mergi incet, ca nu poti alerga primele zile, dar esti INDEPENDENTA! pe cand dupa cezariana esti ca orice bolnav care a suferit o operatie pe abdomen, adica semihandicapata cateva zile apoi usurel te pui pe picioare si te tarai cum poti, sperand ca cineva sa aibe grija si de copil, ca tu oricum nu il poti ingriji ca o mama care a nascut normal si e om intreg.

  –!!!! CREDE-MA, VORBESC DIN EXPERIENTA UNEI FEMEI CU 2 NASTERI NORMALE SI O CEZARIANA!!!!–-

  5. LACTATIA NU APARE NATURAL DUPA CEZARIANA, TREBUIE SA TE CHINUI SA TE FORTEZI CATEVA ZILE SA ITI VINA LAPTE, TIMP IN CARE COPILUL bea lapte praf din biberon si se obisnuieste sa ii vina laptele usor; suptul la piept presupune efort din partea copilului iar el initial nici nu are idee ca se poate si fara efort (din biberon) insa se naste cu instinctul de a suge de la piept si de a trage tare tare, ca altfel nu vine laptele (asta pana se desfunda toate canalele, cateva zile); iar suptul la piept ajuta foarte mult copilul si te ajuta si pe tine (sanatatea sanilor, alaptarea reduce mult riscul bolilor la sani)

  6. revenirea la silueta initiala este mult mai usoara dupa o nastere normala in comparatie cu nasterea prin cezariana cand nu-ti mai pui problema siluetei, te vei multumi sa redevii om cat de cat normal dupa ce ti-a fost taiat muschiul abdominal transversal

  7. dupa operatie trebuie sa te ajute cineva sa iti faci nevoile in primele ore, ca singura nu poti

  8. cateva zile dupa operatie dormi numai pe spate, abia dupa 1 sapt-10 zile mai poti un pic sa te intorci usor pe o parte, iar dormitul vesnic in aceeasi pozitie e calvar, nu odihna

  9. burta taiata e un risc de infectie in plus, care nu anuleaza riscul infectiei in celalalt loc, pt ca pe acolo se elimina in continuare ceea ce tebuie dupa nastere, indiferent cum s-a facut nasterea, deci 2 riscuri de infectie in loc de unul; si asta presupune utilizarea lenjeriei de unica folosinta care nu e deloc platcuta sau confortabila

  10. (si ultimul, ca m-am saturat sa imi amintesc neplacerile cezarienei, dar o fac sa te ajut sa cantaresti lucrurile inainte de a decide sa te tai pe burta) COPILUL TAU ARE MAXIMA NEVOIE DE TINE DUPA CE SE NASTE, MAI ALES IN PRIMELE SAPTAMANI, ASA CA E DE PREFERAT SA FII ZDRAVANA SI NORMALA, NU OPERATA IN CONVALESCENTA, iti spun sincer, te va durea sufletul amarnic atunci cand vei vedea ca nu esti in stare sa ii dai copilului tau toata atentia de care are nevoie, din cauza ca esti operata si esti tu cea care tebuie ingrijita, crede-ma, nu e tot una! si oricate bunici si matusi superexperimentate are in jur, copilul are nevoie de tine, nu de ele.

  Eu am nascut al treilea copil prin cezariana din necesitate absoluta, intr-un spital unde sunt incurajate nasterile normale, avand in jur acelasi personal de spital pe care l-am avut si la nasterile anterioare (normale) si nu imi amintesc de zilele nasterii prin cezariana cu aceeasi placere cu care imi amintesc nasterile naturale, care au fost zile de frumusetea si valoarea emotionala a zilei nuntii, sau a zilei cand m-am cunoscut cu sotul meu
  Iar astea sun amintiri care raman o viata, pe cand durerile trec repede, iar durerea nasterii O UITI! e cea mai rapida si eficienta uitare pe care o cunosc, uitarea durerilor nasterii

  acum argumentul cel mai tare, de fapt argumentul numarul 0:
  dupa pacatul primordial (al lui Adam si al Evei) Dumnezeu a dat pedepse individuale si pedepse comune prin care cei ce au gresit se mantuiesc, sau cel putin avanseaza pe calea mantuirii, iar pedeapsa Evei este sa nasca in dureri; toate femeile mostenesc din pacatul evei, in cazul in care sunt descendente ale Evei, (si cred ca si tu esti sigur, daca esti de pe planeta asta) asa ca nu te eschiva de la ispasirea pedepsei, ca e numai spre binele tau, iar Dumnezeu nu a dat niciunui om o greutate pe care sa nu o poata duce, deci si tu vei reusi sa treci durerile nasterii, nu durerile sunt importante, te rog frumos sa ma crezi!

  Dumnezeu sa te ajute sa iei decizia cea buna si sa te intareasca!

  Apreciază

  • patrascu_voda said, on februarie 21, 2010 at 5:23 pm

   „Mama”, ai reusit sa ma faci sa bocesc ! Cred ca orice mama care are acum in burtica un odor va fi convinsa sa nasca natural.
   Citisem, cu ani in urma, ca drumul din uter la exterior este ” alungarea din Rai”, un supliciu si o provocare, o pedeapsa si un dar.un „trebuie indurat”.
   Pornind de la una din ideile parintelui care a generat discutia, inclin sa cred ca e un amestec de factori. Unul dintre ei este tendinta societatii actuale catre hedonism si, implicit, de evitare a durerii. Exista o carta a drepturilor bolnavilor, dreptul de a nu avea dureri. Nu zic, e un drept, chiar un deziderat de a alina durerile suferinzilor. Dar exista un exces de terapie, gen anestezie la detartrarea dintilor sau chiar la pedichiura.O lacomie a medicilor. Nu uitati, ginecologii sunt acele fiinte umane care au la activ sute si sute de avorturi, deci au o manifestare criminala pe care si-o acopera cu o motivatie profesionala.Si, nu in ultimul rand,restrictia nr de nasteri, pe care o impune un uter cicatricial.Per total e ceva tare putred la mijloc!

   Apreciază

  • deepblue said, on iunie 2, 2010 at 11:04 am

   contraargument 0
   Dupa cezariana inteleg ca se sufera destul pentru a indeplini porunca.

   Apreciază

 40. Anamaria said, on februarie 23, 2010 at 10:38 am

  Eu am nascut 5 copii prin nastere naturala. Am observat, ca tendinta generala, ca cezariana este aleasa mai degraba de femeile mai titrate care din start nu se gandesc la mai mult de un copil si il nasc pe primul la o varsta mai inainta.
  Insa asa cum spunea cineva epidurala este la ordinea zilei – doar cele foarte sarace nu fac epidurala. Si de aici se castiga bani bunicei – mai ales pentru anestezisti.
  La al cincilea copil cand eram in travaliu si vedeam ca toata lumea in jurul meu facea epidurala l-am rugat pe doctor sa-mi faca si mie. Noroc ca doctorul meu a fost de treaba (este conferentiar deci vorbeste foarte didactic) si mi-a explicat ca epidurala este foarte periculoasa din multe motive:
  – femeia nu mai simte cand sa impinga ceea ce poate cauza grav fatului
  – anestezia in coloana este intotdeauna un risc pentru mama
  – anestezicul care ajunge la fat il blegeste si nu-si mai foloseste toata energia ca sa iasa

  Explicatiile lui erau mai stiintifice insa cu asta am ramas eu… si cu intrebarea: de ce toti ceilalti medici fac la greu epidurale?

  Ma gandesc ca daca eu, care mai nascusem 4 copii -la durere eram si eu grabnica sa fac epidurala ce sa mai zica alte femei, la primele nasteri sau mai fricoase …

  La al patrulea copil medicul a trimis moasa sa-mi propuna sa-mi lege trompele iar la al cincilea chiar in timpul nasterii o doctorita ma certa ca la ce mi-au trebuit 5 copii ca nu am cum sa ma ocup de educatia lor. Stia ea mai bine ca mine!
  A.M

  Apreciază

 41. […] In 2010 postam pe blogul saccsiv marturia preotului Mihai: […]

  Apreciază

 42. […] In 2010 postam pe blogul saccsiv marturia preotului Mihai: […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: